×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Константин Бачийски: Ще превърнем Бургас в световен икономически център


Константин Бачийски: Ще превърнем Бургас в световен икономически център
Бургас стана много хубав град, но за съжаление се обезлюдява, каза Константин Бачийски
11 Октомври 2019, Петък, 09:23 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Нашата сила е в опита, даваме работещи решения и всичко, което правим за бургазлии, е със сърце и страст, каза кандидатът за кмет от СЕК

Проектът ми за летището в Равнец вече съм го презентирал на четири икономически форума – в Дубай, Санкт Петербург, Шанхай и в Пекин. Ако го реализираме, ще превърнем Бургас в световен икономически център. Това каза в интервю за сутрешния блок на БНТ кандидатът за кмет на най-добрия град за живеене Константин Бачийски, издигнат от Средна европейска класа.

„Бургас стана много хубав град, но за съжаление се обезлюдява. Дори привържениците на ГЕРБ го напускат“, изтъкна той в началото на интервюто. 

„Основният проблем на града е, че младите хора от 25 до 35 години почти липсват от нашия град, защото не могат да намерят високоплатена работа. Още по-проблемно е това, че активните хора на възраст 40-50 години също бягат от родния си Бургас. Тази тенденция се задълбочи много през последните 10-12 години. Почти няма бургаско семейство, чийто член да не е напуснал града“, заяви Бачийски.

„Затова трябва да наблегнем на развитието на местната икономика, защото Бургас няма нужда от показни проекти, а от такива, които трайно ще подобрят икономическото развитие на региона. Точно затова част от моята програма е фоксусирана върху това да създаваме работни места, за да може младите да остават в града, а защо не и тези, които са си тръгнали, да се върнат“, обясни той.

„Още през 2014 г. създадох програма, която кръстих „Планът Бачийски“, но не защото искам да се чува името ми, а защото искам да нося цялата отговорност за нейното изпълнение. Дори като общински съветник започнах да изпълнявам точките. Първата бе свързана с фонда за стимулиране на полети, който имаше за цел да привлича авиокомпании, като самолетите да летят извън активния туристически сезон“, разказва кандидатът за градоначалник. 

„Оказа се, че с приключването му почти няма полети. Това е сериозен проблем за идването на инвеститори в Бургас, тъй като нямат лесна връзка и достъп и избягват да влагат парите си в града. Аз лично бях докарал един австрийски бизнесмен, на базата на мои лични контакти“, добави той.

„Исках да правим фабрика за канцеларски материали, но австриецът се отказа. Каза, че ако трябва да лети до София и да пътува до Бургас, ще губи по два дни в седмица при желание да се прибира през уикенда във Виена“, заяви Бачийски. 

„Фондът за стимулиране на полети подобрява и качеството на живот, тъй като много хора от Бургас вече живеят и работят в чужбина, а и бургазлии по-лесно ще пътуват. Светът се глобализира и ако нямаме връзка с другите страни, няма как да се развиваме“, коментира той.

С целогодишните полети създаваме и туристически поток извън активния летен сезон, добави авторът на „Плана Бачийски“.

„В момента работя по втора точка, която предвижда създаването на индустриална зона на бившото военно летище в Равнец, което Министерския съвет прехвърли на Община Бургас през 2017 г. Тя трябва да е със статут на свободна безмитна зона и да има собствено карго летище“, добави той.

Като общински съветник съм направил повече неща от някои кметове в страната, сподели младият старейшина. 

„Кандидатирах се за кмет, тъй като като съветник срещах сериозна съпротива за много от идеите, които исках да реализирам. В Бургас ГЕРБ имаха абсолютно мнозинство и често е от значение за подкрепата на една идея е не дали е добра, а от човека, който я входира. Тъй като губя много време, за да се боря с администрацията за неща, които са много добри за града, реших да се кандидатирам за кмет“, сподели той.

„Проектът за летището в Равнец съм го презентирал на четири икономически форума – в Дубай, Санкт Петербург, Шанхай и в Пекин. Оказа се, че и в България може да се намерят инвеститори. Четири от петте участника в конкурса за Летище София ще отпаднат“, обясни кандидатът на СЕК.

„Влязох вече в контакт с един от консорциумите и предложих, ако отпаднат от надпреварата за столичния аеропорт, да помислят да реализират проекта в Бургас. Проявиха огромен интерес и се надявам да реализираме проекта. Въпросът е за колко време. Ако се боря като общински съветник, ще ми е нужно много повече време, отколкото ако ръководя общинската администрация“, добави той.

„Ако реализираме този проект, ще превърнем Бургас в световен икономически център. На някои може да им звучи нереалистично, но градът ни има тази възможност, защото ще приложим икономическия модел, при който много други по света са направили. Шанхай, Дубай и много други градове по света са се развили на базата на свободната търговия“, подчерта Бачийски. 

„Бургас генерира между 4-5 млн. лева излишък. Администрацията заблуждаваше обществото, че тези пари трябва да отидат за едно регионално депо, което струва 43 милиона, но разкрих, че финансирането е по европейски проект и съфинансирането на Община Бургас е само 284 000 лева. В резултат на това се оказа, че тези пари са излишни“, обясни той.

„Когато гръмна КТБ през 2014 г., Община Бургас се оказа с най-големият депозит от 21 млн. лева и като питах откъде имаме толкова пари, отговорът бе, че това са излишъците от такса „битови отпадъци“, които са натрупани за година. Според закона тези средства не могат да се използват за нищо друго. Има дори осъдени кметове, които са ги ползвали не по предназначение“, добави кандидатът за кмет. 

Той разказа и как е спрял повишаването на таксата за битовите отпадъци за гражданите през миналата година. „Администрацията имаше такова намерение. Влязох в остър спор и успях да убедя колегите, че това е грешна стъпка“, заяви Бачийски. 

„В листатата на СЕК има много стойности хора. Някои от тях са се прибрали от чужбина. Те са учели и работили там, реализирали са се. Тяхното желание е да помогнат на града и на държавата си“, добави той.

„Един от кандидатите за общински съветници се е срещал дори с тримата поредни американски президента. Нашата сила е в това, че имаме опита и даваме работещи решения. Всичко, което правим за бургазлии, е със сърце и страст“, каза още Константин Бачийски. 
 


В категории: Местни избори


Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
2
Коментара по темата
2.
*********
11.10.2019 21:14:08
2
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
1.
Гильо
11.10.2019 20:36:10
1
2
Разбрах от цялата работа , че дори и кламери и телбод не е могъл да направи . Само проекти , планове , туй и онуй ! Като кучето , кучката и десетте фурни хляб - само обещания !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори