×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Руен е готов за промяна! Вежди Орманов получи мощна подкрепа да събори статуквото 


07 Октомври 2019, Понеделник, 14:49 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Кандидатът за кмет откри предизборната си кампания в пълна зала

Община Руен е готов за промяна и да събори статуквото. Това се видя на откриването на предизборната кампания на кандидата за кмет на ГЕРБ Вежди Орманов. Той получи мощна подкрепа – както от жителите на общината, така и цялата партия. 

Орманов представи отбора си и визията си за управление в ясна програма. В следващия мандат, ако получи доверието на хората, Руен ще бъде напълно преобразен – осигуряване на нови работни места, инфраструктура, образование, туризъм – са само част от приоритетите на кандидата за кмет и екипа му.

Официални гости на събитието, което се проведе в голямата зала на информационния център, бяха депутатът и областен координатор на ПП ГЕРБ Димитър Бойчев, народният представител Ася Пеева, която от встъпването си в длъжност отговаря за община Руен и народният представител Диана Саватева. 

Този отбор ще донесе така очакваната промяна на община Руен!

Стартът на кампанията бе даден с емоционална реч на Вежди Орманов, който благодари на присъстващите за смелостта да бъдат до него. 

„Изключително съм радостен тази вечер, че се намериха смели хора в община Руен най-накрая да осъзнаят, че бъдещето на общината зависи от нас. 30 години бяхме капсулирани в една капсула, разни политически партии ни убеждаваха, че нямаме друга алтернатива, но ние видяхме, че я има – в лицето на ПП ГЕРБ. Благодаря на народните представители, че ни удостоиха с тази чест да ни покажат, че не сме сами. В лицето на управляващата партия ГЕРБ аз видях реален гръб, всеки един от депутатите по което и време да е от денонощието не е игнорирал нашите проблеми, винаги се отзовават. Знам, че повечето от вас бяха подложени на доста атаки от страна на някои хора. Но аз искам да ви поздравя за смелостта, че не се отдадохте на атаките и нападките, смело тръгнахте напред“, започна речта си Орманов. 

Той изтъкна, че проблемите в общината не могат да бъдат решени, ако нямат подкрепата на правителството. 

„За да сме добре, ние трябва да загърбим политическите пристрастия и да сме реалисти. В момента имаме изключителния шанс да подобрим нашите населени места, да имаме добра инфраструктура, да ги направим с хубава визия и европейски облик и по-добро място за живеене. Ние излизаме с ясна програма от 11 точки, обхваната е всяка една сфера – ясно и точно какви са нашите намерения и как може да подобрим състоянието на населените места. Призовавам ви най-накрая да направим тази промяна, от която така силно се нуждаем – на 27 октомври излизайте и гласувайте, за да имаме успех!“, каза кандидатът за кмет на община Руен.

Според Вежди Орманов са необходими кардинални промени в мисленето, в силата и методите, в търсенето на алтернативи и излизане от рамките на бюджетното управление. Нужен е къртовски труд, за да се излезе от плачевното положение, в което се намира община Руен, а времето не отпуска лимит за повече грешки. Именно заради това Вежди Орманов има ясна програма, първа точка от която е осигуряване на работни места, за да може младите хора да останат да живеят в община Руен, да отгледат децата си в спокойна среда. Той и екипът му още в първия ден от управлението си ще започнат с разработването на перспективен план за разкриването на нови места. Ще бъдат използвани алтернативни източници за постигнатите добри резултати от други общини, области и държави. Вниманието ще бъде насочено в областта на селското стопанство, а за целта ще бъде създаден екип, който да информира жителите как да се възползват от европейските програми. 

Зад този екип от професионалисти стои цялата политическа партия ГЕРБ. Доверете им се, призова депутатът Димитър Бойчев

„Интегрирането с други общини, използването на неправителствени организации, както на и мои лични контакти с бизнес организации са сред икономическите лостове,  които ще използвам за осигуряването на инвестиции и то не само в областта на селското стопанство. Ще дам простор на всяка разумна инициатива на частния бизнес , която ще допринесе за навлизането на нови капитали и откриването на работни места в района“, категоричен бе Вежди Орманов. 

Инфраструктурата е на второ място в неговата програма. Сред плановете на Вежди Орманов е да създаде общинско дружество с човешки ресурси и техника към тях, което ще се занимава с ремонта и поддържането на улиците и пътната мрежа. Според него такъв подход би премахнал порочната практика да се работи „на парче“.

Младите и децата са най-важният фактор, за да може общината да върви напред. Именно заради това Вежди Орманов обръща особено внимание на образованието в неговата програма. Част от целите му са да привлича качествени преподаватели в общинските училища чрез допълнителни стимули, което ще доведе до подобряване на образованието. Кандидатът за кмет на ГЕРБ обмисля възможностите за откриване на нова профилирана паралелка в сферата на общественото хранене и туризма и въвеждане на актуални специалности в средните училища. Така завършващите средното си образование ще търсят професионалната си реализация на територията на общината.

Кандидатът за кмет и водач на листата на ГЕРБ Вежди Орманов заедно с общинския лидер на партията Стоян Добрев. Добрев заема второ място в листата за Общинския съвет

В областта на здравеопазването също са предвидени кардинални мерки. Ще бъдат разработени конкретни проекти за по-високо здравно и медицинско обслужване в общината. За да задържат медицинските кадри обаче, ще се търсят възможности за моралното и материалното им поощряване.

Сред приоритетите на екипа на Вежди Орманов е културата – както запазването на традиционните общински мероприятия, така и дообогатяването им.

Община Руен има огромен потенциал за привличане на туристи. Ще се работи и в тази насока. Ще бъде изготвен списък на природните и исторически обекти в района и план за тяхното възстановяване и превръщане на туристически дестинации. Освен това се предвижда и развитие на селския туризъм и привличане на инвеститори, използвайки близоста със Слънчев бряг. 
Спортът и развитието му също влиза в програмата на Вежди Орманов. 

11 са стъпките в програмата на Вежди Орманов, които ще променят Руен

„Тъй като аз самият съм се занимавал с професионален спорт и съм убеден в ролята на спорта за възпитание и създаване на здраво и силно поколение, ще обърна особено внимание на това. Основно работата ще бъде насочена към повишаване физическата дееспособност на младите хора, създаване на здрава база за постигането в бъдеще и на високо спортно майсторство, със съответните специалисти ще разработим програма за приоритетно развитие на характерните за общината спортове (борба, футбол, волейбол и др.), администрацията ще направи необходимото за поддържане на сега съществуващите спортни съоражения, както и за доизграждането, по възможност, на нови спортно-материални бази във всички населени места“, обясни кандидатът за кмет на община Руен. 

Следваща точка от амбициозната програма е вероизповеданието. Целта на Вежди Орманов е през неговия мандат община Руен да се издигне като еталон за междуетническа интеграция. А едно от най-важните условия и приоритети в бъдещата му работа като кмет е, равнопоставеността на всички религиозни и етнически общности.

В областта на социалната политика ще бъде създаден фонд за подпомагане на хората в неравностойно положение. Това ще се случи с помощта на местни бизнесмени, фирми – общински и държавни, както и с помощта на международни и неправителствени организации. Екологията също ще бъде приоритет за бъдещия кмет. 

„Ще кандидатстваме за европейско финансиране за подсигуряване на нужните средства за изграждане на сепарираща инсталация за битови и промишлени отпадъци за третиране на отпадъци, целта по-малко отпадъци да се извозват в регионалното депо и респективно по-малко такси за БО“, обясни Вежди Орманов. Предвиждат се строги санкции за всеки, който замърсява околната среда. А инициативите на жителите и фирмите, свързани с опазването на природата, ще бъдат насърчавани и подпомагани. 

На последното 11 място в програмата, но не на последно място сред приортитети е кадровата политика. Екипът, който ще стои зад Вежди Орманов в администрацията ще бъде от специалисти, доказани в своята област. Но не само това – кандидатът за кмет на община Руен гарантира пълна прозрачност и отчетност пред избирателите. Освен това с цел да бъдат на разположение на жителите на общината, всички ръководители в администрацията ще бъдат с плаващ работен ден. 

„Мога да поема пред Вас обещанието, че ще бъда безкомпромисен към всеки кадър от общинската администрация, отнесъл се грубо и некултурно към жителите или уличен в корупция. Ще се търси морална, материална и съдебна отговорност на всеки самозабравил се ръководител“, гарантира Орманов. 

За революционната програма кандидатът за кмет на ГЕРБ бе поздравен от областния координатор на партията и депутат Димитър Бойчев. Бойчев гарантира за всяка една дума, за всяка точка от обещанията на Вежди Орманов. 

„Всички сме убедени в това, че времето за промяна е дошло. Дайте шанс на Вежди Орманов с този отбор. Не изтървайте шанса още четири години тази община да се управлява по този начин, по който е сега. Това управление го знаем. Вие заслужавате много повече! Вие сте равноправни граждани на България, на ЕС, заслужавате общината да се развива с много по-бързи темпове, за да достига нивото на другите общини. Знаете как се развива община Бургас, знаете съседната община Поморие. Знам Вежди Орманов колко е амбициозен, знам какво е направил в бизнеса, знам какво може да направи за общината заедно с тези хора, естествено и с нашата подкрепа, защото това е екипна игра“, каза Бойчев в приветственото си слово.

Той подчерта, че думи и обещания много лесно могат да се забравят, но не и написаното. Депутатът обеща, че програмата ще бъде реализирана.

Кандидатът за кмет Вежди Орманов и водач на листата на ГЕРБ-Руен и общинският лидер Стоян Добрев посрещнаха официалните гости на събитието 

„По много министерски постановления се дават средства. И много от политическите сили твърдят, че именно с тяхната помощ е станало това. Но не е така! Ако дадете шанс на Вежди Орманов, сигурен съм, че за кратко време ще се нареди до най-успешните кметове в Бургаска област. Екипите от успешните общини са налице, които ще помогнат за усвояване на евросредства. На прага сме на следващ програмен период и ако не се започне работа от сега по проектите, имайте предвид, че следващият мандат ще замине. Не се страхувайте и направете правилния избор, за да може тези хора, които стоят зад мен, да покажат и да изпълнят ангажиментите, които имат към цялата община Руен!“, завърши Димитър Бойчев. 

Депутатът Ася Пеева също благодари на хората, че са успели да преодолеят страха и присъстват на откриването на кампанията на ГЕРБ. 

„Тук виждате началото на промяната. Самият факт, че ГЕРБ има пълна листа, с която се явява на местните избори и кандидати за повече населени места, е факт, че ние вече сме силни, защото сме заедно. ГЕРБ управлява със своите достойни хора, професионалисти, със своите силни личности, с правилни политики – за развитие на регионите, а не със заплахи за уволнение, не с обещание за постове. Имате подкрепата ни и трябва да променим статуквото и стереотипа с позитивната си работа. Това е изборът за Руен“, каза Ася Пеева. 

Вежди Орманов получи подкрепа от жители от цялата община

Народният представител Диана Саватева подчерта, че Вежди Орманов вече има натрупан опит като общински съветник и знае как да реализира ангажиментите си, за да може община Руен да върви напред. 

„Подкрепям Вежди Орманов, защото той е един  достоен човек, успял предприемач, човек, който милее за своя роден край, където и да живее, където и да работи, винаги се връща тук, защото знае колко са важни корените. Промяната ще дойде с тези хора. Няма да е лесно, но не е невъзможно. Вежди Орманов може, защото има хъс, има дух, има смелост!“, категорична бе Саватева. 

Ето и отборът на Вежди Орманов, с който ще извоюва победата: 

•    101. Вежди Кемал Орманов
•    102. Стоян Тодоров Добрев
•    103. Емурла Ерол Емурла
•    104. Димо Иванов Ангелов
•    105. Хюсеин Али Мехмед
•    106. Таня Николова Петрова
•    107. Мехмед Мустафа Мехмед
•    108. Тодор Димитров Тодоров
•    109. Назми Акифов Шабанов
•    110. Али Басриев Алиев
•    111. Февзи Джевдет Хюсеин
•    112. Ибазир Сюлейман Али
•    113. Федаил Исмаил Мехмед
•    114. Алиосман Мустафа Мехмед
•    115. Христо Янков Михалев
•    116. Михни Атанасов Щерионов
•    117. Тодор Василев Златев
•    118. Живко Вълков Трухчев
•    119. Таня Славова Добрева
•    120. Мехмед Аптулов Хаков
•    121. Муса Али Мехмед
•    122. Шукрие Ереджеб Юзеир
•    123. Ахмед Мехмедали Ахмед
•    124. Хасан Осман Демир
•    125. Кязим Ахмед Мустафа
•    126. Сабахтин Али Даиб
•    127. Хюсеин Хюсеинов Мустафов


Теа и Наум: Разделихме се
Теа и Наум: Разделихме се 13/08/2020, Четвъртък 14:40 2
България Всички новини
Недобросъвестни съседи разкарват общински служители със сигнали за...  запалено барбекю в Бургас Недобросъвестни съседи разкарват общински служители със сигнали за... запалено барбекю в Бургас

Работещите в дирекция „Околна среда“ са длъжни да проверяват на място всяко оплакване, колкото и абсурдно да е то

Кола блъсна пешеходец в село Тополи Кола блъсна пешеходец в село Тополи

Блъснатият мъж е с контузия на дясна ръка

Искат постоянен арест за Исус, ограбил и заплашил с нож 13-годишен бургазлия заради 85 стотинки Искат постоянен арест за Исус, ограбил и заплашил с нож 13-годишен бургазлия заради 85 стотинки

Районният съд ще разгледа мярката му за неотклонение в 16:30 ч.

Звезда с над 3 млн. последователи в Инстаграм се хвали, че правила секс в Лозенец Звезда с над 3 млн. последователи в Инстаграм се хвали, че правила секс в Лозенец

Съпругата на единствения български кечист Русев публикува провокативно фото с мъжа си на Южното Черноморие

Може ли партията на Цветан Цветанов да влезе във властта и защо успехът й е свързан с изборите в Щатите* Може ли партията на Цветан Цветанов да влезе във властта и защо успехът й е свързан с изборите в Щатите*

Неговата партия ще бъдат аватар на американските неокони или либералните глобалисти

 

Спипаха автор на 9 кражби Спипаха автор на 9 кражби

В сряда е привлечен като обвиняем

Община Поморие придоби сградата на Стария съд, превръща я в културен център Община Поморие придоби сградата на Стария съд, превръща я в културен център

Имотът се намира в центъра на града и е с площ от 431 кв.м.

Фестивал на младежта организираха в Бургас Фестивал на младежта организираха в Бургас

Следвай ритъма с Младежки Глас – zumba фест, jumping fit, cross Fit, фитнес тренировка, ръгби и бразилско джиу джицу

Божинката на по бира с участник в Капките Божинката на по бира с участник в Капките

Футболистът цъфна на една маса с певеца Георги Симеонов

Почина легендарният вратар Бисер Михайлов Почина легендарният вратар Бисер Михайлов

Той е началото на славно поколение вратари на "Левски"

Башар Асад припадна в парламента Башар Асад припадна в парламента

Кръвното на сирийския президент паднало и той загубил съзнание

6% от населението на Англия с коронавирус 6% от населението на Англия с коронавирус

В проучването са участвали над 100 000 доброволци, които са тествани за антитела

Венецуела e с 4000% инфлация Венецуела e с 4000% инфлация

В края на април правителството увеличи минималната заплата със 78%

Полицаи стрелят с бойни куршуми на протест, арестуван демонстрант почина в болница в Минск Полицаи стрелят с бойни куршуми на протест, арестуван демонстрант почина в болница в Минск

Продължават бунтовете след президентските избори в Беларус

Турция предлага диалог на Гърция Турция предлага диалог на Гърция

Външните министри на страните членки на ЕС ще обсъдят ситуацията

Руската ваксина на пазара до 2 седмици Руската ваксина на пазара до 2 седмици

Производството на ваксината "Спутник V" ще бъде ориентирано на първо място към вътрешния пазар

Нестихващо напрежение в Беларус: Трета нощ на протести и барикади Нестихващо напрежение в Беларус: Трета нощ на протести и барикади

В столицата Минск демонстрантите издигнаха барикад

Чихуахуа спаси стопанина си Чихуахуа спаси стопанина си

Четириногото е повикало помощ, след като стопанина му получил инсулт

Война на Луната? Извънземни я обстрелват с ракети? Война на Луната? Извънземни я обстрелват с ракети?

В YouTube канала Bruce Sees all пуснаха видеоклип с НЛО и с удари по естествения спътник на Земята

Откриха коронавирус по опаковки на замразени храни в Китай Откриха коронавирус по опаковки на замразени храни в Китай

Властите са запечатали стоките, а всеки, който е боравил с тях, е под карантина

Бойко Борисов Бойко Борисов Да обучим децата, че след това да ходят на протест Виц на деня Виц на деня Веднъж един хипнотизатор се опита да ме хипнотизира, но нищо не се получи. И сега всеки път злорадо му припомням това, когато ходя всяка събота при него да му мия колата Виц на деня Виц на деня - Ужасно се притеснявам за мъжа си.
- Защо така?
- Сутринта отиде към любовницата, а по обяд тя се обади и ми вдигна скандал, защо още го няма.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "Пеперуди в стомаха" - онова чувство, когато си пипнеш джоба и ти няма портфейлa.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори