×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Руен е готов за промяна! Вежди Орманов получи мощна подкрепа да събори статуквото 


07 Октомври 2019, Понеделник, 14:49 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Кандидатът за кмет откри предизборната си кампания в пълна зала

Община Руен е готов за промяна и да събори статуквото. Това се видя на откриването на предизборната кампания на кандидата за кмет на ГЕРБ Вежди Орманов. Той получи мощна подкрепа – както от жителите на общината, така и цялата партия. 

Орманов представи отбора си и визията си за управление в ясна програма. В следващия мандат, ако получи доверието на хората, Руен ще бъде напълно преобразен – осигуряване на нови работни места, инфраструктура, образование, туризъм – са само част от приоритетите на кандидата за кмет и екипа му.

Официални гости на събитието, което се проведе в голямата зала на информационния център, бяха депутатът и областен координатор на ПП ГЕРБ Димитър Бойчев, народният представител Ася Пеева, която от встъпването си в длъжност отговаря за община Руен и народният представител Диана Саватева. 

Този отбор ще донесе така очакваната промяна на община Руен!

Стартът на кампанията бе даден с емоционална реч на Вежди Орманов, който благодари на присъстващите за смелостта да бъдат до него. 

„Изключително съм радостен тази вечер, че се намериха смели хора в община Руен най-накрая да осъзнаят, че бъдещето на общината зависи от нас. 30 години бяхме капсулирани в една капсула, разни политически партии ни убеждаваха, че нямаме друга алтернатива, но ние видяхме, че я има – в лицето на ПП ГЕРБ. Благодаря на народните представители, че ни удостоиха с тази чест да ни покажат, че не сме сами. В лицето на управляващата партия ГЕРБ аз видях реален гръб, всеки един от депутатите по което и време да е от денонощието не е игнорирал нашите проблеми, винаги се отзовават. Знам, че повечето от вас бяха подложени на доста атаки от страна на някои хора. Но аз искам да ви поздравя за смелостта, че не се отдадохте на атаките и нападките, смело тръгнахте напред“, започна речта си Орманов. 

Той изтъкна, че проблемите в общината не могат да бъдат решени, ако нямат подкрепата на правителството. 

„За да сме добре, ние трябва да загърбим политическите пристрастия и да сме реалисти. В момента имаме изключителния шанс да подобрим нашите населени места, да имаме добра инфраструктура, да ги направим с хубава визия и европейски облик и по-добро място за живеене. Ние излизаме с ясна програма от 11 точки, обхваната е всяка една сфера – ясно и точно какви са нашите намерения и как може да подобрим състоянието на населените места. Призовавам ви най-накрая да направим тази промяна, от която така силно се нуждаем – на 27 октомври излизайте и гласувайте, за да имаме успех!“, каза кандидатът за кмет на община Руен.

Според Вежди Орманов са необходими кардинални промени в мисленето, в силата и методите, в търсенето на алтернативи и излизане от рамките на бюджетното управление. Нужен е къртовски труд, за да се излезе от плачевното положение, в което се намира община Руен, а времето не отпуска лимит за повече грешки. Именно заради това Вежди Орманов има ясна програма, първа точка от която е осигуряване на работни места, за да може младите хора да останат да живеят в община Руен, да отгледат децата си в спокойна среда. Той и екипът му още в първия ден от управлението си ще започнат с разработването на перспективен план за разкриването на нови места. Ще бъдат използвани алтернативни източници за постигнатите добри резултати от други общини, области и държави. Вниманието ще бъде насочено в областта на селското стопанство, а за целта ще бъде създаден екип, който да информира жителите как да се възползват от европейските програми. 

Зад този екип от професионалисти стои цялата политическа партия ГЕРБ. Доверете им се, призова депутатът Димитър Бойчев

„Интегрирането с други общини, използването на неправителствени организации, както на и мои лични контакти с бизнес организации са сред икономическите лостове,  които ще използвам за осигуряването на инвестиции и то не само в областта на селското стопанство. Ще дам простор на всяка разумна инициатива на частния бизнес , която ще допринесе за навлизането на нови капитали и откриването на работни места в района“, категоричен бе Вежди Орманов. 

Инфраструктурата е на второ място в неговата програма. Сред плановете на Вежди Орманов е да създаде общинско дружество с човешки ресурси и техника към тях, което ще се занимава с ремонта и поддържането на улиците и пътната мрежа. Според него такъв подход би премахнал порочната практика да се работи „на парче“.

Младите и децата са най-важният фактор, за да може общината да върви напред. Именно заради това Вежди Орманов обръща особено внимание на образованието в неговата програма. Част от целите му са да привлича качествени преподаватели в общинските училища чрез допълнителни стимули, което ще доведе до подобряване на образованието. Кандидатът за кмет на ГЕРБ обмисля възможностите за откриване на нова профилирана паралелка в сферата на общественото хранене и туризма и въвеждане на актуални специалности в средните училища. Така завършващите средното си образование ще търсят професионалната си реализация на територията на общината.

Кандидатът за кмет и водач на листата на ГЕРБ Вежди Орманов заедно с общинския лидер на партията Стоян Добрев. Добрев заема второ място в листата за Общинския съвет

В областта на здравеопазването също са предвидени кардинални мерки. Ще бъдат разработени конкретни проекти за по-високо здравно и медицинско обслужване в общината. За да задържат медицинските кадри обаче, ще се търсят възможности за моралното и материалното им поощряване.

Сред приоритетите на екипа на Вежди Орманов е културата – както запазването на традиционните общински мероприятия, така и дообогатяването им.

Община Руен има огромен потенциал за привличане на туристи. Ще се работи и в тази насока. Ще бъде изготвен списък на природните и исторически обекти в района и план за тяхното възстановяване и превръщане на туристически дестинации. Освен това се предвижда и развитие на селския туризъм и привличане на инвеститори, използвайки близоста със Слънчев бряг. 
Спортът и развитието му също влиза в програмата на Вежди Орманов. 

11 са стъпките в програмата на Вежди Орманов, които ще променят Руен

„Тъй като аз самият съм се занимавал с професионален спорт и съм убеден в ролята на спорта за възпитание и създаване на здраво и силно поколение, ще обърна особено внимание на това. Основно работата ще бъде насочена към повишаване физическата дееспособност на младите хора, създаване на здрава база за постигането в бъдеще и на високо спортно майсторство, със съответните специалисти ще разработим програма за приоритетно развитие на характерните за общината спортове (борба, футбол, волейбол и др.), администрацията ще направи необходимото за поддържане на сега съществуващите спортни съоражения, както и за доизграждането, по възможност, на нови спортно-материални бази във всички населени места“, обясни кандидатът за кмет на община Руен. 

Следваща точка от амбициозната програма е вероизповеданието. Целта на Вежди Орманов е през неговия мандат община Руен да се издигне като еталон за междуетническа интеграция. А едно от най-важните условия и приоритети в бъдещата му работа като кмет е, равнопоставеността на всички религиозни и етнически общности.

В областта на социалната политика ще бъде създаден фонд за подпомагане на хората в неравностойно положение. Това ще се случи с помощта на местни бизнесмени, фирми – общински и държавни, както и с помощта на международни и неправителствени организации. Екологията също ще бъде приоритет за бъдещия кмет. 

„Ще кандидатстваме за европейско финансиране за подсигуряване на нужните средства за изграждане на сепарираща инсталация за битови и промишлени отпадъци за третиране на отпадъци, целта по-малко отпадъци да се извозват в регионалното депо и респективно по-малко такси за БО“, обясни Вежди Орманов. Предвиждат се строги санкции за всеки, който замърсява околната среда. А инициативите на жителите и фирмите, свързани с опазването на природата, ще бъдат насърчавани и подпомагани. 

На последното 11 място в програмата, но не на последно място сред приортитети е кадровата политика. Екипът, който ще стои зад Вежди Орманов в администрацията ще бъде от специалисти, доказани в своята област. Но не само това – кандидатът за кмет на община Руен гарантира пълна прозрачност и отчетност пред избирателите. Освен това с цел да бъдат на разположение на жителите на общината, всички ръководители в администрацията ще бъдат с плаващ работен ден. 

„Мога да поема пред Вас обещанието, че ще бъда безкомпромисен към всеки кадър от общинската администрация, отнесъл се грубо и некултурно към жителите или уличен в корупция. Ще се търси морална, материална и съдебна отговорност на всеки самозабравил се ръководител“, гарантира Орманов. 

За революционната програма кандидатът за кмет на ГЕРБ бе поздравен от областния координатор на партията и депутат Димитър Бойчев. Бойчев гарантира за всяка една дума, за всяка точка от обещанията на Вежди Орманов. 

„Всички сме убедени в това, че времето за промяна е дошло. Дайте шанс на Вежди Орманов с този отбор. Не изтървайте шанса още четири години тази община да се управлява по този начин, по който е сега. Това управление го знаем. Вие заслужавате много повече! Вие сте равноправни граждани на България, на ЕС, заслужавате общината да се развива с много по-бързи темпове, за да достига нивото на другите общини. Знаете как се развива община Бургас, знаете съседната община Поморие. Знам Вежди Орманов колко е амбициозен, знам какво е направил в бизнеса, знам какво може да направи за общината заедно с тези хора, естествено и с нашата подкрепа, защото това е екипна игра“, каза Бойчев в приветственото си слово.

Той подчерта, че думи и обещания много лесно могат да се забравят, но не и написаното. Депутатът обеща, че програмата ще бъде реализирана.

Кандидатът за кмет Вежди Орманов и водач на листата на ГЕРБ-Руен и общинският лидер Стоян Добрев посрещнаха официалните гости на събитието 

„По много министерски постановления се дават средства. И много от политическите сили твърдят, че именно с тяхната помощ е станало това. Но не е така! Ако дадете шанс на Вежди Орманов, сигурен съм, че за кратко време ще се нареди до най-успешните кметове в Бургаска област. Екипите от успешните общини са налице, които ще помогнат за усвояване на евросредства. На прага сме на следващ програмен период и ако не се започне работа от сега по проектите, имайте предвид, че следващият мандат ще замине. Не се страхувайте и направете правилния избор, за да може тези хора, които стоят зад мен, да покажат и да изпълнят ангажиментите, които имат към цялата община Руен!“, завърши Димитър Бойчев. 

Депутатът Ася Пеева също благодари на хората, че са успели да преодолеят страха и присъстват на откриването на кампанията на ГЕРБ. 

„Тук виждате началото на промяната. Самият факт, че ГЕРБ има пълна листа, с която се явява на местните избори и кандидати за повече населени места, е факт, че ние вече сме силни, защото сме заедно. ГЕРБ управлява със своите достойни хора, професионалисти, със своите силни личности, с правилни политики – за развитие на регионите, а не със заплахи за уволнение, не с обещание за постове. Имате подкрепата ни и трябва да променим статуквото и стереотипа с позитивната си работа. Това е изборът за Руен“, каза Ася Пеева. 

Вежди Орманов получи подкрепа от жители от цялата община

Народният представител Диана Саватева подчерта, че Вежди Орманов вече има натрупан опит като общински съветник и знае как да реализира ангажиментите си, за да може община Руен да върви напред. 

„Подкрепям Вежди Орманов, защото той е един  достоен човек, успял предприемач, човек, който милее за своя роден край, където и да живее, където и да работи, винаги се връща тук, защото знае колко са важни корените. Промяната ще дойде с тези хора. Няма да е лесно, но не е невъзможно. Вежди Орманов може, защото има хъс, има дух, има смелост!“, категорична бе Саватева. 

Ето и отборът на Вежди Орманов, с който ще извоюва победата: 

•    101. Вежди Кемал Орманов
•    102. Стоян Тодоров Добрев
•    103. Емурла Ерол Емурла
•    104. Димо Иванов Ангелов
•    105. Хюсеин Али Мехмед
•    106. Таня Николова Петрова
•    107. Мехмед Мустафа Мехмед
•    108. Тодор Димитров Тодоров
•    109. Назми Акифов Шабанов
•    110. Али Басриев Алиев
•    111. Февзи Джевдет Хюсеин
•    112. Ибазир Сюлейман Али
•    113. Федаил Исмаил Мехмед
•    114. Алиосман Мустафа Мехмед
•    115. Христо Янков Михалев
•    116. Михни Атанасов Щерионов
•    117. Тодор Василев Златев
•    118. Живко Вълков Трухчев
•    119. Таня Славова Добрева
•    120. Мехмед Аптулов Хаков
•    121. Муса Али Мехмед
•    122. Шукрие Ереджеб Юзеир
•    123. Ахмед Мехмедали Ахмед
•    124. Хасан Осман Демир
•    125. Кязим Ахмед Мустафа
•    126. Сабахтин Али Даиб
•    127. Хюсеин Хюсеинов Мустафов






Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори