×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Силен Илиян Янчев със заявка за третия мандат: Малко Търново е моя кауза, дом и сърце, с кураж и хъс ще работя за Вас!


Силен Илиян Янчев със заявка за третия мандат: Малко Търново е моя кауза, дом и сърце, с кураж и хъс ще работя за Вас!
Готов съм да посрещна предизвикателството на следващите четири години! Ще се боря. Ще викам. Ще бъда непримирим, отсече Илиян Янчев пред препълнената зала
05 Октомври 2019, Събота, 14:59 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки и видео: Авторът

Пред препълнената зала в читалището той отчете свършеното през последните 8 години и обеща още много работа, работа, работа

„Малко Търново е моя кауза, мой дом и сърце! Затова останах тук и за секунда не съм спирал да се боря!“ С тези думи Илиян Янчев откри предизборната си кампания и уверено тръгна към третия мандат като кмет на Малко Търново от ГЕРБ. Пред препълнената зала в читалището той отчете свършеното през последните 8 години и обеща още много работа, работа, работа, за да стане красивата странджанска община още по-добро място за децата, за младите хора и техните възрастни родители. Официални гости на събитието бяха зам.-председателят на ГЕРБ и кандидат за четвърти мандат като кмет на Бургас Димитър Николов, кандидатът за втори мандат като управник на Камено Жельо Вардунски и депутатът Диана Саватева.

Зам.-председателят на ГЕРБ Димитър Николов поздрави Илиян Янчев и екипа му за всеотдайността им в работата за развитието на Малко Търново. „Дойдох в Малко Търново специално заради Илиян Янчев – един наистина работлив човек. Аз лично съм бил свидетел как той се бори истински и от сърце за всеки лев, който може да привлече за своята община. Той непрекъснато търси възможности по всички канали, проекти и програми, за да подобри живота в Малко Търново. Янчев е такъв визионер, че може спокойно да управлява и Бургас“, каза Димитър Николов – човекът, който три мандата управлява областния град и в момента е кандидат за четвърти път.

„В следващия програмен период голяма част от средствата за общините в Бургаско няма да се управляват от Брюксел, а от самия областен център. Илиян Янчев бе един от първите, които се включиха в новата ни работна група, на която взехме решение приоритет да бъде изграждането на нови четирилентови пътища по направленията Бургас-Малко Търново и Бургас-Созопол-Царево. Това ще даде възможност освен да се увеличи трафикът към Турция, но и всичките хубави места в Югоизточна България да се посещават от хиляди хора и това да помогне значително за поминъка на Странджа“, обяви зам.-председателят на ГЕРБ и даде думата на Илиян Янчев, а залата бурно го аплодираше.

Официални гости на събитието бяха зам.-председателят на ГЕРБ и кандидат за четвърти мандат като кмет на Бургас Димитър Николов, кандидатът за втори мандат като управник на Камено Жельо Вардунски (на преден план) и депутатът Диана Саватева

„Заедно ще начертаем правилните пътища и ще съхраним нашия топъл и свиден край! Когато заставах за първи път, беше трудно. Знаех  кое е най-важното,  но нямах представа с какво разполагам, на колко врати ще трябва да почукам, с колко болка трябва да се срещна. Изпълних голяма част от поетите ангажименти и дадените предизборни обещания, които може би тогава са звучали като трудни и неизпълними задачи, както за вас, така и за мен самия“, започна речта си Илиян Янчев.

„Пътят не е лек, но ние вървим по него заедно. Моите опоненти вероятно ще ви дадат обещания, които не знаят, че няма да могат да изпълнят, но аз не мога да си го позволя. Вашата подкрепа за мен е лична отговорност. Ще се вслушвам в проблемите на всеки един човек и ще правя каквото е по силите ми. Кметът не стои над всички останали. Той застава редом до всички и защитава позициите и интересите на Малко Търново и неговите хора пред политици и държава“, каза Илиян Янчев.

Той изтъкна, че Малко Търново може да е малка община, но тя има неизмерими богатства. „Природа, културно-историческо наследство, паметници на културата, история, минало и най-важното – имаме бъдеще. Духът на това място е различен от всяко едно друго място в България. Този дух го носят хората, те го предават и съхраняват. Вие сте носителите и пазителите на Малко Търново. Може държавата да отвръща поглед от нас, но ние ще правим винаги каквото можем и няма да се откажем лесно“, обърна се кандидатът за кмет към препълнената зала.

Зам.-председателят на ГЕРБ Димитър Николов поздрави Илиян Янчев и екипа му за всеотдайността им в работата за развитието на Малко Търново

Илиян Янчев благодари на екипа си и изтъкна факта, че през изминалия мандат 2015-2019 г. заедно работиха упорито и отговорно. Запазиха се данъците и таксите, а социални услуги получиха  приблизително 317 души, от които около 185 самотно живеещи възрастни хора.  Благодарение на усилията на Илиян Янчев и екипа му в момента в община Малко Търново съществуват дневен център за възрастни хора с увреждания, дом за възрастни хора с психични разстройства, център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция, център за социална рехабилитация и интеграция. Предлага се услуга „Личен асистент“, както и домашен  социален патронаж. „Работата с бедните и възрастните хора в сферата на социалните услуги ще продължи бъде  сред приоритетните ни задачи и занапред, както и оптималното използване на всички възможности по програмите за заетост“, каза кандидатът за кмет.

По Оперативна програма  „Региони в растеж” 2014-2020 г. бяха санирани жилищни сгради, Районно управление МВР - Малко Търново, дневен център за възрастни хора с увреждания", ОДЗ "Юрий Гагарин" - гр. Малко Търново. По същата програма през следващата година ще бъдат санирани също Пожарната в Малко Търново и шест жилищни блока.

„Имаме проектна готовност за саниране на всички блокове в Малко Търново“, каза Илиян Янчев.

Пред препълнената зала в читалището Илиян Янчев отчете свършеното през последните 8 години и обеща още много работа, работа, работа, за да стане красивата странджанска община още по-добро място за децата, за младите хора и техните възрастни родители

Основно бяха ремонтирани ключови пътища и предстои втора част на проекта.  Работи се по проект за водопровода на село Звездец, чието изпълнение се очаква да започне до края на 2019 г.  Училището в Малко Търново е обновено, с ремонтиран покрив и нова спортна площадка, а в детските градини в общинския център и в село Звездец за децата са осигурени отлични условия.

Кандидатът за кмет Илиян Янчев обяви, че ще работи за Малко Търново на същата скорост. Приоритети пред него са подобряването на транспортната, образователната, социалната и културната инфраструктура и градската среда, усвояването на евросредства. „Ще продължим да развиваме и туризма, той не е само море и Слънчев бряг. Странджа е уникална туристическа дестинация и интересът към нея е все по-голям, тук идват хиляди туристи годишно“, каза още Илиян Янчев.

Сред културните прояви, които се утвърдиха като традиция през двата мандата на Янчев са национален фолклорен фестивал „Хоро в Странджа“, националният фолклорен конкурс „С песните на Манол Михайлов“ по време на националното възпоменателно тържество на Петрова нива, Еньовден в село Стоилово, първи събор на пчеларите в Странджа.

„Милеейки за странджанския дух и култура и занапред няма да допусна разрухата и забравата на светилищата и храмовете в Странджа и Малко Търновско! С финансовата помощ на много дарители, успяхме да спасим шест параклиса – „Света Троица“ до с. Граматиково, „Св.Илия“ до с. Визица, „Св. Илия“ до с. Стоилово, купола на църквата в с. Стоилово, „Боже име“ до Малко Търново и „Св. Богородица“ в м. Черногорово край Малко Търново! Започнахме ремонта на църквата в село Калово, а през следващата година с приоритет ще бъде ремонтирана църквата в село Граматиково“, каза Илиян Янчев. От тази година е възстановен и Черногоровския панагир – едно от най-емблематичните и очаквани събития в района.

„Готов съм да посрещна предизвикателството на следващите четири години! Ще се боря. Ще викам. Ще бъда непримирим. Имам кураж, имам хъс, имам възможности – заедно ще успеем, защото България наистина започва от Малко Търново“, завърши емоционалната си реч пред своите съграждани кандидатът за трети мандат от ГЕРБ Илиян Янчев.


Най-честите грешки в секса
Най-честите грешки в секса 28/05/2020, Четвъртък 22:00 0
9 причини да ядете амарант
9 причини да ядете амарант 28/05/2020, Четвъртък 18:00 0
България Всички новини
Безработните заради Covid-19 в САЩ достигнаха 40 млн. души Безработните заради Covid-19 в САЩ достигнаха 40 млн. души

Американската икономика се е свила по-дълбоко, отколкото показваха предварителните данни

Апетитен имот от 70 дка в парк "Росенец" – обявен за продан за 45.2 млн.лв. Апетитен имот от 70 дка в парк "Росенец" – обявен за продан за 45.2 млн.лв.

Изоставеният парцел бе собственост на дружество с испански собственик, който дължи около 500 хил.лв. на Община Бургас за данъци и такси

Как да си направим: Кекс с шоколад и ром Как да си направим: Кекс с шоколад и ром

Сладък, ароматен и неустоим десерт

Малчуганите в Камено вече са в детските градини, направени са 81 PCR теста на персонала Малчуганите в Камено вече са в детските градини, направени са 81 PCR теста на персонала

Забавачниците в общината отвориха врати на 26 май, след пълна дезинфекция

4 зодии, които постоянно се карат с околните 4 зодии, които постоянно се карат с околните

Ето кои са те

Огромен интерес към Иновативното училище в Свети Влас, увеличават броя на паралелките Огромен интерес към Иновативното училище в Свети Влас, увеличават броя на паралелките

Все повече деца искат да учат в ОУ"Св.св. Кирил и Методий"

Microsoft пусна пролетния ъпдейт за Windows 10 Microsoft пусна пролетния ъпдейт за Windows 10

Платформата получава множество дребни подобрения за по-удобна работа

Опозицията в Средец за кмета на ГЕРБ Жабов и администрацията: Ако сме кораб, той се казва „Титаник“! Опозицията в Средец за кмета на ГЕРБ Жабов и администрацията: Ако сме кораб, той се казва „Титаник“!

Георги Вълчев от СДС описа още по-цветущо окаяното състояние на общината

Скандал на сесията в Царево заради имот на „Мерилин Александрия” в Лозенец Скандал на сесията в Царево заради имот на „Мерилин Александрия” в Лозенец

Кметът:Изчистваме грешка отпреди 14 години, опозицията: Да направим имота парк, не да го продаваме

Баща и син скочиха с нож на мъж в Разградско Баща и син скочиха с нож на мъж в Разградско

Те са задържани в сградата на Районно управление-Кубрат

Коя е зодията на милиардерите Коя е зодията на милиардерите

Най-много милиардери има сред везните

Как GDPR се превърна и в инструмент за репресия над журналисти Как GDPR се превърна и в инструмент за репресия над журналисти В някои страни от Източна Европа правилата на ЕС за защита на данните са средство за заглушаване на медии Урсула фон дер Лайен ексклузивно: Средствата за България се увеличават Урсула фон дер Лайен ексклузивно: Средствата за България се увеличават

Важни за страната ни политики като кохезионната, селскостопанската и Фонда за справедлив преход ще бъдат с увеличени средства, което е добре за България

СПИН уби изявения анти-СПИН активист Лари Крамър СПИН уби изявения анти-СПИН активист Лари Крамър

Крамър започва кариерата си като пренаписва сценарии

Медсестра „черпела“ колегите си с бисквити със сънотворни Медсестра „черпела“ колегите си с бисквити със сънотворни

Жената отива в затвора за 3 години

26 души арестувани във Франция и Белгия заради смъртта на мигранти в камион 26 души арестувани във Франция и Белгия заради смъртта на мигранти в камион

Жертвите бяха намерени в заключено ремарке на 30 км източно от Лондон миналата година

Тръмп заплаши да спре социалните мрежи в интернет Тръмп заплаши да спре социалните мрежи в интернет

Тwitter предупреди абонатите си да проверяват твърденията му

Ад край Мюнхен: Мъж се вряза с колата си в тълпа, рани петима Ад край Мюнхен: Мъж се вряза с колата си в тълпа, рани петима

Дете на 2 години е сред пострадалите

Публични домове отново отварят врати - набелязаха крути мерки и пози Публични домове отново отварят врати - набелязаха крути мерки и пози

В Швейцария се надяват скоро забраната да бъде вдигната

Уфолог доказа, че на Марс има живот, намери извънземни охлюви Уфолог доказа, че на Марс има живот, намери извънземни охлюви

Марсианските мекотели са с големината на човешки юмрук, твърди Скот Уоринг

Бойко Борисов във фейсбук Бойко Борисов във фейсбук Пеевски е обикновен депутат, напоследък само дарява
Виц на деня Виц на деня - Иванчо, теб баща ти бие ли те?
- Ние сме десет братя и аз съм най-малкия и докато стигне до мен се изморява.
Виц на деня Виц на деня Канибалите също мислят, че хората са създадени един за друг. Статус във фейсбук Статус във фейсбук За конкуренцията трабва да се казват или лоши неща, или нищо.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори