×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Силен Илиян Янчев със заявка за третия мандат: Малко Търново е моя кауза, дом и сърце, с кураж и хъс ще работя за Вас!


Силен Илиян Янчев със заявка за третия мандат: Малко Търново е моя кауза, дом и сърце, с кураж и хъс ще работя за Вас!
Готов съм да посрещна предизвикателството на следващите четири години! Ще се боря. Ще викам. Ще бъда непримирим, отсече Илиян Янчев пред препълнената зала
05 Октомври 2019, Събота, 14:59 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки и видео: Авторът

Пред препълнената зала в читалището той отчете свършеното през последните 8 години и обеща още много работа, работа, работа

„Малко Търново е моя кауза, мой дом и сърце! Затова останах тук и за секунда не съм спирал да се боря!“ С тези думи Илиян Янчев откри предизборната си кампания и уверено тръгна към третия мандат като кмет на Малко Търново от ГЕРБ. Пред препълнената зала в читалището той отчете свършеното през последните 8 години и обеща още много работа, работа, работа, за да стане красивата странджанска община още по-добро място за децата, за младите хора и техните възрастни родители. Официални гости на събитието бяха зам.-председателят на ГЕРБ и кандидат за четвърти мандат като кмет на Бургас Димитър Николов, кандидатът за втори мандат като управник на Камено Жельо Вардунски и депутатът Диана Саватева.

Зам.-председателят на ГЕРБ Димитър Николов поздрави Илиян Янчев и екипа му за всеотдайността им в работата за развитието на Малко Търново. „Дойдох в Малко Търново специално заради Илиян Янчев – един наистина работлив човек. Аз лично съм бил свидетел как той се бори истински и от сърце за всеки лев, който може да привлече за своята община. Той непрекъснато търси възможности по всички канали, проекти и програми, за да подобри живота в Малко Търново. Янчев е такъв визионер, че може спокойно да управлява и Бургас“, каза Димитър Николов – човекът, който три мандата управлява областния град и в момента е кандидат за четвърти път.

„В следващия програмен период голяма част от средствата за общините в Бургаско няма да се управляват от Брюксел, а от самия областен център. Илиян Янчев бе един от първите, които се включиха в новата ни работна група, на която взехме решение приоритет да бъде изграждането на нови четирилентови пътища по направленията Бургас-Малко Търново и Бургас-Созопол-Царево. Това ще даде възможност освен да се увеличи трафикът към Турция, но и всичките хубави места в Югоизточна България да се посещават от хиляди хора и това да помогне значително за поминъка на Странджа“, обяви зам.-председателят на ГЕРБ и даде думата на Илиян Янчев, а залата бурно го аплодираше.

Официални гости на събитието бяха зам.-председателят на ГЕРБ и кандидат за четвърти мандат като кмет на Бургас Димитър Николов, кандидатът за втори мандат като управник на Камено Жельо Вардунски (на преден план) и депутатът Диана Саватева

„Заедно ще начертаем правилните пътища и ще съхраним нашия топъл и свиден край! Когато заставах за първи път, беше трудно. Знаех  кое е най-важното,  но нямах представа с какво разполагам, на колко врати ще трябва да почукам, с колко болка трябва да се срещна. Изпълних голяма част от поетите ангажименти и дадените предизборни обещания, които може би тогава са звучали като трудни и неизпълними задачи, както за вас, така и за мен самия“, започна речта си Илиян Янчев.

„Пътят не е лек, но ние вървим по него заедно. Моите опоненти вероятно ще ви дадат обещания, които не знаят, че няма да могат да изпълнят, но аз не мога да си го позволя. Вашата подкрепа за мен е лична отговорност. Ще се вслушвам в проблемите на всеки един човек и ще правя каквото е по силите ми. Кметът не стои над всички останали. Той застава редом до всички и защитава позициите и интересите на Малко Търново и неговите хора пред политици и държава“, каза Илиян Янчев.

Той изтъкна, че Малко Търново може да е малка община, но тя има неизмерими богатства. „Природа, културно-историческо наследство, паметници на културата, история, минало и най-важното – имаме бъдеще. Духът на това място е различен от всяко едно друго място в България. Този дух го носят хората, те го предават и съхраняват. Вие сте носителите и пазителите на Малко Търново. Може държавата да отвръща поглед от нас, но ние ще правим винаги каквото можем и няма да се откажем лесно“, обърна се кандидатът за кмет към препълнената зала.

Зам.-председателят на ГЕРБ Димитър Николов поздрави Илиян Янчев и екипа му за всеотдайността им в работата за развитието на Малко Търново

Илиян Янчев благодари на екипа си и изтъкна факта, че през изминалия мандат 2015-2019 г. заедно работиха упорито и отговорно. Запазиха се данъците и таксите, а социални услуги получиха  приблизително 317 души, от които около 185 самотно живеещи възрастни хора.  Благодарение на усилията на Илиян Янчев и екипа му в момента в община Малко Търново съществуват дневен център за възрастни хора с увреждания, дом за възрастни хора с психични разстройства, център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция, център за социална рехабилитация и интеграция. Предлага се услуга „Личен асистент“, както и домашен  социален патронаж. „Работата с бедните и възрастните хора в сферата на социалните услуги ще продължи бъде  сред приоритетните ни задачи и занапред, както и оптималното използване на всички възможности по програмите за заетост“, каза кандидатът за кмет.

По Оперативна програма  „Региони в растеж” 2014-2020 г. бяха санирани жилищни сгради, Районно управление МВР - Малко Търново, дневен център за възрастни хора с увреждания", ОДЗ "Юрий Гагарин" - гр. Малко Търново. По същата програма през следващата година ще бъдат санирани също Пожарната в Малко Търново и шест жилищни блока.

„Имаме проектна готовност за саниране на всички блокове в Малко Търново“, каза Илиян Янчев.

Пред препълнената зала в читалището Илиян Янчев отчете свършеното през последните 8 години и обеща още много работа, работа, работа, за да стане красивата странджанска община още по-добро място за децата, за младите хора и техните възрастни родители

Основно бяха ремонтирани ключови пътища и предстои втора част на проекта.  Работи се по проект за водопровода на село Звездец, чието изпълнение се очаква да започне до края на 2019 г.  Училището в Малко Търново е обновено, с ремонтиран покрив и нова спортна площадка, а в детските градини в общинския център и в село Звездец за децата са осигурени отлични условия.

Кандидатът за кмет Илиян Янчев обяви, че ще работи за Малко Търново на същата скорост. Приоритети пред него са подобряването на транспортната, образователната, социалната и културната инфраструктура и градската среда, усвояването на евросредства. „Ще продължим да развиваме и туризма, той не е само море и Слънчев бряг. Странджа е уникална туристическа дестинация и интересът към нея е все по-голям, тук идват хиляди туристи годишно“, каза още Илиян Янчев.

Сред културните прояви, които се утвърдиха като традиция през двата мандата на Янчев са национален фолклорен фестивал „Хоро в Странджа“, националният фолклорен конкурс „С песните на Манол Михайлов“ по време на националното възпоменателно тържество на Петрова нива, Еньовден в село Стоилово, първи събор на пчеларите в Странджа.

„Милеейки за странджанския дух и култура и занапред няма да допусна разрухата и забравата на светилищата и храмовете в Странджа и Малко Търновско! С финансовата помощ на много дарители, успяхме да спасим шест параклиса – „Света Троица“ до с. Граматиково, „Св.Илия“ до с. Визица, „Св. Илия“ до с. Стоилово, купола на църквата в с. Стоилово, „Боже име“ до Малко Търново и „Св. Богородица“ в м. Черногорово край Малко Търново! Започнахме ремонта на църквата в село Калово, а през следващата година с приоритет ще бъде ремонтирана църквата в село Граматиково“, каза Илиян Янчев. От тази година е възстановен и Черногоровския панагир – едно от най-емблематичните и очаквани събития в района.

„Готов съм да посрещна предизвикателството на следващите четири години! Ще се боря. Ще викам. Ще бъда непримирим. Имам кураж, имам хъс, имам възможности – заедно ще успеем, защото България наистина започва от Малко Търново“, завърши емоционалната си реч пред своите съграждани кандидатът за трети мандат от ГЕРБ Илиян Янчев.


България Всички новини
Нападение в хранителен магазин, мъж нахлу с нож и открадна бутилка вино Нападение в хранителен магазин, мъж нахлу с нож и открадна бутилка вино

Крадецът е арестуван

Извънредно! Бомба в Немската гимназия в Бургас? Извънредно! Бомба в Немската гимназия в Бургас?

Рускоговорящ терорист твърди, че е минирал гимназията

Нов депутат от Бургас положи клетва, дебютира в парламента Нов депутат от Бургас положи клетва, дебютира в парламента

Д-р Стойно Стойнов влезе на мястото на Диана Саватева

Бургаски тийн напълни джобовете с марихуана, арестуваха го в жк „Братя Миладинови” Бургаски тийн напълни джобовете с марихуана, арестуваха го в жк „Братя Миладинови”

Младежът носил в себе си общо 7 грама от лекия наркотик, в дома му имало още пет

Томислав Дончев: Президентът иска да е конструктор на нова тройна коалиция Томислав Дончев: Президентът иска да е конструктор на нова тройна коалиция

 Вицепремиерът заговори за тоталната политическа ненавист на президента към правителството

National Geographic: Маймуните станаха човекоядци, отвличат деца и ги разкъсват! National Geographic: Маймуните станаха човекоядци, отвличат деца и ги разкъсват!

Приматите вече са вкусили човешко месо, те са станали като демони от различни легенди

Страхотни имена черпят днес за двама светии Страхотни имена черпят днес за двама светии

 На 13 декември почитаме паметта на  Св. девойка Лукия (Лучия) и Св. Герман

ММА боецът Георги Валентинов: Шокиран съм, не съм расист, а хвърлят кариерата ми на боклука ММА боецът Георги Валентинов: Шокиран съм, не съм расист, а хвърлят кариерата ми на боклука

Съставен ми е протокол, в който никъде не пе пише, че съм расист, сподели той

Протест на автобусните превозвачи заради тол системата Протест на автобусните превозвачи заради тол системата

Държавата предлага цена между 4 и 7 стотинки за автобусите

Пълни пепелници пред родилното във Варна Пълни пепелници пред родилното във Варна

Нервни бащи пушат като комини в очакване да видят, какво ще им донесе щъркелът, който е изрисуван на вратата, каза водещата Аделина Радева

Консерваторите на Борис Джонсън с убедителна победа на изборите във Великобритания Консерваторите на Борис Джонсън с убедителна победа на изборите във Великобритания

Сега той ще има възможност да доведе до край намеренията си за Брекзит на 31 януари

Американският Сенат призна арменския геноцид Американският Сенат призна арменския геноцид

Правителството на Турция осъди резолюцията

16-годишната Изабела Ярванди - антиподът на Грета Тунберг 16-годишната Изабела Ярванди - антиподът на Грета Тунберг

Момичетата са сънароднички, но с коренно различни възгледи

Пускат първия турски автомобил, Ердоган ще го тества Пускат първия турски автомобил, Ердоган ще го тества

Президентът на Турция ще направи пробното шофиране над моста Осман Гази - забележителен пътен мост над Мраморно море в Турция

Какво става с популярната турска актриса Берен Саат? Видът й притесни феновете Какво става с популярната турска актриса Берен Саат? Видът й притесни феновете

Тя изглежда уморена, повехнала, с бръчки и с цялостно нездрав вид

Боен хеликоптер се разби в Русия, загинаха двамата пилоти Боен хеликоптер се разби в Русия, загинаха двамата пилоти

Военната машина е изпълнявала планов учебно-тренировъчен нощен полет в сложни метеорологични условия

Избори във Великобритания, от резултата зависи съдбата на Брекзит Избори във Великобритания, от резултата зависи съдбата на Брекзит

Борис Джонсън се надява да спечели мнозинство, което да му позволи да преодолее безизходицата след референдума от 2016 г.

Снежна буря в Исландия, градове без ток заради повалени стълбове Снежна буря в Исландия, градове без ток заради повалени стълбове

 На места, ветровете достигнаха скорост от 200 км/ч.

6 трупа , в това число полицай, след касапницата в Ню Джърси 6 трупа , в това число полицай, след касапницата в Ню Джърси

След дълга престрелка двамата бандити, ограбили магазин и убили трима клиенти, бяха ликвидирани

Десетки хиляди на протест срещу Бабиш, искат му оставката след разследване за злоупотреба Десетки хиляди на протест срещу Бабиш, искат му оставката след разследване за злоупотреба

Европейската комисия може да поиска да бъдат възстановени субсидии за милиони евро, които са били насочени към свързан с него холдинг

Румен РАДЕВ Румен РАДЕВ Българите ще заживеят достойно, когато възпитат политиците си да живеят само от заплата Виц на деня Виц на деня Срещат се двама наркомани:
- Наскоро се запознах с едно момиче.
- Взели й телефона?
- За какво са ми толкоз телефони, взех й компютъра.
Виц на деня Виц на деня 2020 година. Урок по български език:
"Как да пишем правилно емотикони."
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Никога не отлагай за утре това, което можеш да накараш да направи някой друг.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори