×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Ковид наля $4 млрд. в джоба на собственика на Бионтек
  • Проф.Чорбанов благодари на своите и отправи закана още в първия ден, откакто е депутат, четете повече във ФБ профила му
  • От днес отварят училища и нехранителни магазини, а от четвъртък - молове и казина
  • Вижте дневния си хороскоп тук
  • 462 са новите заразени с COVID-19, 67 починали
НА ЖИВО

Силен Илиян Янчев със заявка за третия мандат: Малко Търново е моя кауза, дом и сърце, с кураж и хъс ще работя за Вас!


Силен Илиян Янчев със заявка за третия мандат: Малко Търново е моя кауза, дом и сърце, с кураж и хъс ще работя за Вас!
Готов съм да посрещна предизвикателството на следващите четири години! Ще се боря. Ще викам. Ще бъда непримирим, отсече Илиян Янчев пред препълнената зала
05 Октомври 2019, Събота, 14:59 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки и видео: Авторът

Пред препълнената зала в читалището той отчете свършеното през последните 8 години и обеща още много работа, работа, работа

„Малко Търново е моя кауза, мой дом и сърце! Затова останах тук и за секунда не съм спирал да се боря!“ С тези думи Илиян Янчев откри предизборната си кампания и уверено тръгна към третия мандат като кмет на Малко Търново от ГЕРБ. Пред препълнената зала в читалището той отчете свършеното през последните 8 години и обеща още много работа, работа, работа, за да стане красивата странджанска община още по-добро място за децата, за младите хора и техните възрастни родители. Официални гости на събитието бяха зам.-председателят на ГЕРБ и кандидат за четвърти мандат като кмет на Бургас Димитър Николов, кандидатът за втори мандат като управник на Камено Жельо Вардунски и депутатът Диана Саватева.

Зам.-председателят на ГЕРБ Димитър Николов поздрави Илиян Янчев и екипа му за всеотдайността им в работата за развитието на Малко Търново. „Дойдох в Малко Търново специално заради Илиян Янчев – един наистина работлив човек. Аз лично съм бил свидетел как той се бори истински и от сърце за всеки лев, който може да привлече за своята община. Той непрекъснато търси възможности по всички канали, проекти и програми, за да подобри живота в Малко Търново. Янчев е такъв визионер, че може спокойно да управлява и Бургас“, каза Димитър Николов – човекът, който три мандата управлява областния град и в момента е кандидат за четвърти път.

„В следващия програмен период голяма част от средствата за общините в Бургаско няма да се управляват от Брюксел, а от самия областен център. Илиян Янчев бе един от първите, които се включиха в новата ни работна група, на която взехме решение приоритет да бъде изграждането на нови четирилентови пътища по направленията Бургас-Малко Търново и Бургас-Созопол-Царево. Това ще даде възможност освен да се увеличи трафикът към Турция, но и всичките хубави места в Югоизточна България да се посещават от хиляди хора и това да помогне значително за поминъка на Странджа“, обяви зам.-председателят на ГЕРБ и даде думата на Илиян Янчев, а залата бурно го аплодираше.

Официални гости на събитието бяха зам.-председателят на ГЕРБ и кандидат за четвърти мандат като кмет на Бургас Димитър Николов, кандидатът за втори мандат като управник на Камено Жельо Вардунски (на преден план) и депутатът Диана Саватева

„Заедно ще начертаем правилните пътища и ще съхраним нашия топъл и свиден край! Когато заставах за първи път, беше трудно. Знаех  кое е най-важното,  но нямах представа с какво разполагам, на колко врати ще трябва да почукам, с колко болка трябва да се срещна. Изпълних голяма част от поетите ангажименти и дадените предизборни обещания, които може би тогава са звучали като трудни и неизпълними задачи, както за вас, така и за мен самия“, започна речта си Илиян Янчев.

„Пътят не е лек, но ние вървим по него заедно. Моите опоненти вероятно ще ви дадат обещания, които не знаят, че няма да могат да изпълнят, но аз не мога да си го позволя. Вашата подкрепа за мен е лична отговорност. Ще се вслушвам в проблемите на всеки един човек и ще правя каквото е по силите ми. Кметът не стои над всички останали. Той застава редом до всички и защитава позициите и интересите на Малко Търново и неговите хора пред политици и държава“, каза Илиян Янчев.

Той изтъкна, че Малко Търново може да е малка община, но тя има неизмерими богатства. „Природа, културно-историческо наследство, паметници на културата, история, минало и най-важното – имаме бъдеще. Духът на това място е различен от всяко едно друго място в България. Този дух го носят хората, те го предават и съхраняват. Вие сте носителите и пазителите на Малко Търново. Може държавата да отвръща поглед от нас, но ние ще правим винаги каквото можем и няма да се откажем лесно“, обърна се кандидатът за кмет към препълнената зала.

Зам.-председателят на ГЕРБ Димитър Николов поздрави Илиян Янчев и екипа му за всеотдайността им в работата за развитието на Малко Търново

Илиян Янчев благодари на екипа си и изтъкна факта, че през изминалия мандат 2015-2019 г. заедно работиха упорито и отговорно. Запазиха се данъците и таксите, а социални услуги получиха  приблизително 317 души, от които около 185 самотно живеещи възрастни хора.  Благодарение на усилията на Илиян Янчев и екипа му в момента в община Малко Търново съществуват дневен център за възрастни хора с увреждания, дом за възрастни хора с психични разстройства, център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция, център за социална рехабилитация и интеграция. Предлага се услуга „Личен асистент“, както и домашен  социален патронаж. „Работата с бедните и възрастните хора в сферата на социалните услуги ще продължи бъде  сред приоритетните ни задачи и занапред, както и оптималното използване на всички възможности по програмите за заетост“, каза кандидатът за кмет.

По Оперативна програма  „Региони в растеж” 2014-2020 г. бяха санирани жилищни сгради, Районно управление МВР - Малко Търново, дневен център за възрастни хора с увреждания", ОДЗ "Юрий Гагарин" - гр. Малко Търново. По същата програма през следващата година ще бъдат санирани също Пожарната в Малко Търново и шест жилищни блока.

„Имаме проектна готовност за саниране на всички блокове в Малко Търново“, каза Илиян Янчев.

Пред препълнената зала в читалището Илиян Янчев отчете свършеното през последните 8 години и обеща още много работа, работа, работа, за да стане красивата странджанска община още по-добро място за децата, за младите хора и техните възрастни родители

Основно бяха ремонтирани ключови пътища и предстои втора част на проекта.  Работи се по проект за водопровода на село Звездец, чието изпълнение се очаква да започне до края на 2019 г.  Училището в Малко Търново е обновено, с ремонтиран покрив и нова спортна площадка, а в детските градини в общинския център и в село Звездец за децата са осигурени отлични условия.

Кандидатът за кмет Илиян Янчев обяви, че ще работи за Малко Търново на същата скорост. Приоритети пред него са подобряването на транспортната, образователната, социалната и културната инфраструктура и градската среда, усвояването на евросредства. „Ще продължим да развиваме и туризма, той не е само море и Слънчев бряг. Странджа е уникална туристическа дестинация и интересът към нея е все по-голям, тук идват хиляди туристи годишно“, каза още Илиян Янчев.

Сред културните прояви, които се утвърдиха като традиция през двата мандата на Янчев са национален фолклорен фестивал „Хоро в Странджа“, националният фолклорен конкурс „С песните на Манол Михайлов“ по време на националното възпоменателно тържество на Петрова нива, Еньовден в село Стоилово, първи събор на пчеларите в Странджа.

„Милеейки за странджанския дух и култура и занапред няма да допусна разрухата и забравата на светилищата и храмовете в Странджа и Малко Търновско! С финансовата помощ на много дарители, успяхме да спасим шест параклиса – „Света Троица“ до с. Граматиково, „Св.Илия“ до с. Визица, „Св. Илия“ до с. Стоилово, купола на църквата в с. Стоилово, „Боже име“ до Малко Търново и „Св. Богородица“ в м. Черногорово край Малко Търново! Започнахме ремонта на църквата в село Калово, а през следващата година с приоритет ще бъде ремонтирана църквата в село Граматиково“, каза Илиян Янчев. От тази година е възстановен и Черногоровския панагир – едно от най-емблематичните и очаквани събития в района.

„Готов съм да посрещна предизвикателството на следващите четири години! Ще се боря. Ще викам. Ще бъда непримирим. Имам кураж, имам хъс, имам възможности – заедно ще успеем, защото България наистина започва от Малко Търново“, завърши емоционалната си реч пред своите съграждани кандидатът за трети мандат от ГЕРБ Илиян Янчев.


Рецепта за вкусно телешко с грах
Рецепта за вкусно телешко с грах 12/04/2021, Понеделник 21:00 0
България Всички новини
Приятна изненада за Лъва, да разчита на собствените си сили! Приятна изненада за Лъва, да разчита на собствените си сили! Хороскоп за деня – 13 април 2021, вторник Димитър Стаматов отива зад решетките за шофиране с 2.08 промила Димитър Стаматов отива зад решетките за шофиране с 2.08 промила 64-годишният мъж е хванат на пътя т квартал Крайморие към пътен възел „Юг“ Баба и дядо разкриха тайните на дългия и щастлив брак Баба и дядо разкриха тайните на дългия и щастлив брак Днес хората отказват да сключат брак или пък много бързо избират да се разведат, сякаш семейството не е никаква ценност Топ 5 на грешките, които жените допускат във връзките си Топ 5 на грешките, които жените допускат във връзките си Никога не опитвайте да промените мъжа до себе си Зодиакалните двойки, които ще имат най-щастлив брак Зодиакалните двойки, които ще имат най-щастлив брак Телците ще ви обещаят щастие и ангажираност за цял живот Рецепта за вкусно телешко с грах Рецепта за вкусно телешко с грах Ще зарадвате семейството и ще превърнете вечерят в специалена Динко от Ямбол: Ако бях станал баничар, нямаше да стана милионер Динко от Ямбол: Ако бях станал баничар, нямаше да стана милионер Вълев обяви, че знаел 4 езика, ама само говоримо Дъщерята на Фатик показва стройните си крака в Картахена (СНИМКА) Дъщерята на Фатик показва стройните си крака в Картахена (СНИМКА) Александра Тюркмен е на почивка в слънчева Колумбия Силвия Кацарова стопи 10 кг с диета с кълнове Силвия Кацарова стопи 10 кг с диета с кълнове Според диетолозите кълновете са нискокалорична храна, която се смила лесно от стомаха и e източник на огромно количество енергия   Ваня Джаферович свалил Жени на люта чалга Ваня Джаферович свалил Жени на люта чалга Спомням си усмивката и, когато се видяхме след мача, в една култова дискотека в центъра на София, където празнувахме победата с отбора  
Принц Хари се върна във Великобритания сам за погребението на принц Филип Принц Хари се върна във Великобритания сам за погребението на принц Филип Принц Хари е пристигнал на летище Хийтроу с полет от Лос Анджелис и веднага се е изолирал в карантина 13 държави от ЕС се споразумяха за ваксинационните сертификати 13 държави от ЕС се споразумяха за ваксинационните сертификати Планът е сертификатите за ваксинация да бъдат приложени до юни 2021 г. Полски ясновидец: Очаквайте страшно събитие през юли! Полски ясновидец: Очаквайте страшно събитие през юли! Феноменът заявява, чe пpeз лятoтo тpябвa дa ce oчaĸвa иĸoнoмичecĸa ĸpизa   Мария Бакалова  не успя да вземе БАФТА Мария Бакалова не успя да вземе БАФТА Юн Юх-джунг, която стана победител в категорията за поддържаща роля За какво служи чекмеджето на печката? За какво служи чекмеджето на печката? Няма как да не сте видели, че под всяка готварска печка има чекмедже   Отказът от алкохол удължава живота с 28 години Отказът от алкохол удължава живота с 28 години Учените са наблюдавали продължителността на живот при алкохолици в Дания, Финландия и Швеция в продължение на 20 години   Киркоров и Алла Пугачова се събраха Киркоров и Алла Пугачова се събраха На шармантен купон по случай 30-ия си рожден ден руската тв водеща Анастасия Ивлеева успя да събере двете звезди   Арестуваха 88 души при мащабна операции срещу трафик на хора Арестуваха 88 души при мащабна операции срещу трафик на хора Отрити са 500 жертви Колко струва животът на невинен мъж, прекарал 44 г. в затвора Колко струва животът на невинен мъж, прекарал 44 г. в затвора Северна Каролина иска да му даде само 750 хил. долара обезщетение Един загинал и 26 ранени при автобусна катастрофа в Турция Един загинал и 26 ранени при автобусна катастрофа в Турция Загиналият е руски турист
Мартин Димитров, депутат от ДБ Мартин Димитров, депутат от ДБ Без съдебна реформа няма да мръднем - няма да има инвеститори Виц на деня Виц на деня Двама приятеля си говорят:
- Жена ми страда от алкохолизъм.
- Че тя пие ли?
- Не. Аз пия. А тя страда...
Виц на деня Виц на деня - Помня как веднъж шефът ме попита, кой от нас е дебил? Той или аз?
- И ти кво?
- Ми, казах, че всички знаят, че той на работа дебили не взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Да обичаш, значи да се съгласиш да бъдеш мамен
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори