×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Силен Илиян Янчев със заявка за третия мандат: Малко Търново е моя кауза, дом и сърце, с кураж и хъс ще работя за Вас!


Силен Илиян Янчев със заявка за третия мандат: Малко Търново е моя кауза, дом и сърце, с кураж и хъс ще работя за Вас!
Готов съм да посрещна предизвикателството на следващите четири години! Ще се боря. Ще викам. Ще бъда непримирим, отсече Илиян Янчев пред препълнената зала
05 Октомври 2019, Събота, 14:59 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки и видео: Авторът

Пред препълнената зала в читалището той отчете свършеното през последните 8 години и обеща още много работа, работа, работа

„Малко Търново е моя кауза, мой дом и сърце! Затова останах тук и за секунда не съм спирал да се боря!“ С тези думи Илиян Янчев откри предизборната си кампания и уверено тръгна към третия мандат като кмет на Малко Търново от ГЕРБ. Пред препълнената зала в читалището той отчете свършеното през последните 8 години и обеща още много работа, работа, работа, за да стане красивата странджанска община още по-добро място за децата, за младите хора и техните възрастни родители. Официални гости на събитието бяха зам.-председателят на ГЕРБ и кандидат за четвърти мандат като кмет на Бургас Димитър Николов, кандидатът за втори мандат като управник на Камено Жельо Вардунски и депутатът Диана Саватева.

Зам.-председателят на ГЕРБ Димитър Николов поздрави Илиян Янчев и екипа му за всеотдайността им в работата за развитието на Малко Търново. „Дойдох в Малко Търново специално заради Илиян Янчев – един наистина работлив човек. Аз лично съм бил свидетел как той се бори истински и от сърце за всеки лев, който може да привлече за своята община. Той непрекъснато търси възможности по всички канали, проекти и програми, за да подобри живота в Малко Търново. Янчев е такъв визионер, че може спокойно да управлява и Бургас“, каза Димитър Николов – човекът, който три мандата управлява областния град и в момента е кандидат за четвърти път.

„В следващия програмен период голяма част от средствата за общините в Бургаско няма да се управляват от Брюксел, а от самия областен център. Илиян Янчев бе един от първите, които се включиха в новата ни работна група, на която взехме решение приоритет да бъде изграждането на нови четирилентови пътища по направленията Бургас-Малко Търново и Бургас-Созопол-Царево. Това ще даде възможност освен да се увеличи трафикът към Турция, но и всичките хубави места в Югоизточна България да се посещават от хиляди хора и това да помогне значително за поминъка на Странджа“, обяви зам.-председателят на ГЕРБ и даде думата на Илиян Янчев, а залата бурно го аплодираше.

Официални гости на събитието бяха зам.-председателят на ГЕРБ и кандидат за четвърти мандат като кмет на Бургас Димитър Николов, кандидатът за втори мандат като управник на Камено Жельо Вардунски (на преден план) и депутатът Диана Саватева

„Заедно ще начертаем правилните пътища и ще съхраним нашия топъл и свиден край! Когато заставах за първи път, беше трудно. Знаех  кое е най-важното,  но нямах представа с какво разполагам, на колко врати ще трябва да почукам, с колко болка трябва да се срещна. Изпълних голяма част от поетите ангажименти и дадените предизборни обещания, които може би тогава са звучали като трудни и неизпълними задачи, както за вас, така и за мен самия“, започна речта си Илиян Янчев.

„Пътят не е лек, но ние вървим по него заедно. Моите опоненти вероятно ще ви дадат обещания, които не знаят, че няма да могат да изпълнят, но аз не мога да си го позволя. Вашата подкрепа за мен е лична отговорност. Ще се вслушвам в проблемите на всеки един човек и ще правя каквото е по силите ми. Кметът не стои над всички останали. Той застава редом до всички и защитава позициите и интересите на Малко Търново и неговите хора пред политици и държава“, каза Илиян Янчев.

Той изтъкна, че Малко Търново може да е малка община, но тя има неизмерими богатства. „Природа, културно-историческо наследство, паметници на културата, история, минало и най-важното – имаме бъдеще. Духът на това място е различен от всяко едно друго място в България. Този дух го носят хората, те го предават и съхраняват. Вие сте носителите и пазителите на Малко Търново. Може държавата да отвръща поглед от нас, но ние ще правим винаги каквото можем и няма да се откажем лесно“, обърна се кандидатът за кмет към препълнената зала.

Зам.-председателят на ГЕРБ Димитър Николов поздрави Илиян Янчев и екипа му за всеотдайността им в работата за развитието на Малко Търново

Илиян Янчев благодари на екипа си и изтъкна факта, че през изминалия мандат 2015-2019 г. заедно работиха упорито и отговорно. Запазиха се данъците и таксите, а социални услуги получиха  приблизително 317 души, от които около 185 самотно живеещи възрастни хора.  Благодарение на усилията на Илиян Янчев и екипа му в момента в община Малко Търново съществуват дневен център за възрастни хора с увреждания, дом за възрастни хора с психични разстройства, център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция, център за социална рехабилитация и интеграция. Предлага се услуга „Личен асистент“, както и домашен  социален патронаж. „Работата с бедните и възрастните хора в сферата на социалните услуги ще продължи бъде  сред приоритетните ни задачи и занапред, както и оптималното използване на всички възможности по програмите за заетост“, каза кандидатът за кмет.

По Оперативна програма  „Региони в растеж” 2014-2020 г. бяха санирани жилищни сгради, Районно управление МВР - Малко Търново, дневен център за възрастни хора с увреждания", ОДЗ "Юрий Гагарин" - гр. Малко Търново. По същата програма през следващата година ще бъдат санирани също Пожарната в Малко Търново и шест жилищни блока.

„Имаме проектна готовност за саниране на всички блокове в Малко Търново“, каза Илиян Янчев.

Пред препълнената зала в читалището Илиян Янчев отчете свършеното през последните 8 години и обеща още много работа, работа, работа, за да стане красивата странджанска община още по-добро място за децата, за младите хора и техните възрастни родители

Основно бяха ремонтирани ключови пътища и предстои втора част на проекта.  Работи се по проект за водопровода на село Звездец, чието изпълнение се очаква да започне до края на 2019 г.  Училището в Малко Търново е обновено, с ремонтиран покрив и нова спортна площадка, а в детските градини в общинския център и в село Звездец за децата са осигурени отлични условия.

Кандидатът за кмет Илиян Янчев обяви, че ще работи за Малко Търново на същата скорост. Приоритети пред него са подобряването на транспортната, образователната, социалната и културната инфраструктура и градската среда, усвояването на евросредства. „Ще продължим да развиваме и туризма, той не е само море и Слънчев бряг. Странджа е уникална туристическа дестинация и интересът към нея е все по-голям, тук идват хиляди туристи годишно“, каза още Илиян Янчев.

Сред културните прояви, които се утвърдиха като традиция през двата мандата на Янчев са национален фолклорен фестивал „Хоро в Странджа“, националният фолклорен конкурс „С песните на Манол Михайлов“ по време на националното възпоменателно тържество на Петрова нива, Еньовден в село Стоилово, първи събор на пчеларите в Странджа.

„Милеейки за странджанския дух и култура и занапред няма да допусна разрухата и забравата на светилищата и храмовете в Странджа и Малко Търновско! С финансовата помощ на много дарители, успяхме да спасим шест параклиса – „Света Троица“ до с. Граматиково, „Св.Илия“ до с. Визица, „Св. Илия“ до с. Стоилово, купола на църквата в с. Стоилово, „Боже име“ до Малко Търново и „Св. Богородица“ в м. Черногорово край Малко Търново! Започнахме ремонта на църквата в село Калово, а през следващата година с приоритет ще бъде ремонтирана църквата в село Граматиково“, каза Илиян Янчев. От тази година е възстановен и Черногоровския панагир – едно от най-емблематичните и очаквани събития в района.

„Готов съм да посрещна предизвикателството на следващите четири години! Ще се боря. Ще викам. Ще бъда непримирим. Имам кураж, имам хъс, имам възможности – заедно ще успеем, защото България наистина започва от Малко Търново“, завърши емоционалната си реч пред своите съграждани кандидатът за трети мандат от ГЕРБ Илиян Янчев.


България Всички новини
Наглец отмъкна телефона на възрастна жена в Бургас, издаде го криминалното му минало Наглец отмъкна телефона на възрастна жена в Бургас, издаде го криминалното му минало

35-годишният Радослав Цветанов е разкрит за минути след визуално описание от 73-годишната пострадала, оказал се стар познайник на полицията

Ето кое кара мъжете и жените да загубят желание за секс Ето кое кара мъжете и жените да загубят желание за секс

Жените най-бързо губят желание за секс, ако мъжът заговори за свое сексуално преживяване с предишна приятелка

Да се знае! Защо мъжете обичат свирките Да се знае! Защо мъжете обичат свирките

За оралната любов граници няма, мъжете могат да получават свирка навсякъде, включително в кола, асансьор и тоалетна

След недоспиване избираме по-вредна храна След недоспиване избираме по-вредна храна

Малкото количество сън изисква повече калории, убедени са експертите

Несебърската красавица Ивелина Прунова в есенна фотосесия като Мерилин Монро Несебърската красавица Ивелина Прунова в есенна фотосесия като Мерилин Монро

Стиховете й за свърршека на лятото конкурират световни класици в любовната лирика

Кое е щастливото ви число според зодията? Кое е щастливото ви число според зодията?

Ето как да го изчислите

Трима умряха от заразено месо Трима умряха от заразено месо

Въпреки, че властите знаели за наличието на листерия, производството било спряно едва след две седмици

Хитовият изпълнител Атанас Колев и плувецът шампион Цанко Цанков - гости на Burgas Swimming Open 2019 Хитовият изпълнител Атанас Колев и плувецът шампион Цанко Цанков - гости на Burgas Swimming Open 2019

Над 600 участника от 40 клуба ще се състезават в престижното  плувно състезание

Турнир за купата на БМФ Порт Бургас 2019: 12 отбора по мини футбол в оспорвана надпревара Турнир за купата на БМФ Порт Бургас 2019: 12 отбора по мини футбол в оспорвана надпревара

Голямата награда е билети за мача от Лига Европа „Лудогорец –Ференцвалош”

Късат договора на „Вергиев холидей“ за култовата кръчма „Бургаски вечери“ Късат договора на „Вергиев холидей“ за култовата кръчма „Бургаски вечери“

„Благоустройствени строежи“ ЕООД е прекратило контракта едностранно заради неплатени наеми

300 млрд. кубика газ не достигат на Европа 300 млрд. кубика газ не достигат на Европа

Това дава зелена светлина пред проекти като „Северен поток 2“ и продължението на „Турски поток“ през България

Русия и Турция - брак по любов или брак по сметка? Русия и Турция - брак по любов или брак по сметка?

Могат ли Анкара и Москва да станат "стратегически партньори"?

Необичайна гледка в Япония, небето стана наситено лилаво Необичайна гледка в Япония, небето стана наситено лилаво

Красива гледка, но предвещаваща сериозни разрушения

Красавица отиде на среща, за да продаде "Ауди"-то си, но никога не се върна Красавица отиде на среща, за да продаде "Ауди"-то си, но никога не се върна

Това е историята на младата Ксения Каторгина от Екатеринбург

Заклаха като прасе на Коледа педофил, изнасилил над 200 деца Заклаха като прасе на Коледа педофил, изнасилил над 200 деца

Фoтoгрaфът Ричaрд Хъкъл, пoлучил 22 дoживoтни приcъди, e бил намушкан в затвора

Франция спира Северна Македония и Албания за ЕС? Франция спира Северна Македония и Албания за ЕС?

Париж е против каквато и да е дата за започване на официални преговори между ЕС и Албания и Македония

Орбан призна тежко поражение - загуби Будапеща и още 10 големи града на кметските избори Орбан призна тежко поражение - загуби Будапеща и още 10 големи града на кметските избори Опозицията спечели вота и 10 големи града, между които Печ, Миклош, Сегед и Егер CAЩ нaлагат тapифи зa $7,5 млрд. нa cтoĸи oт EC CAЩ нaлагат тapифи зa $7,5 млрд. нa cтoĸи oт EC

Вашингтон настоява субсидиите за Аіrbuѕ да бъдат прекратени

Защо влюбените Ивайло и Цветанка бяха убити в Чикаго остава мистерия Защо влюбените Ивайло и Цветанка бяха убити в Чикаго остава мистерия

Жертвите на 67-годишен поляк са вече пет. Убил ги със саморъчно направен пистолет

Извънземни кораби край Бермудския триъгълник Извънземни кораби край Бермудския триъгълник

Уфолози твърдят, че там имало порталът към други светове

Пламен Илиев, вратар на националния отбор Пламен Илиев, вратар на националния отбор Всеки може да победи всеки, но ние не можем да победим никой. Виц на деня Виц на деня - Миличка! Да се видим тая седмица?
- Не мога... Неразположена съм. Другата?
- Питах я вече. И тя е неразположена.
Виц на деня Виц на деня Обява:
Месечна заплата 200 лева, по 12 часа на ден, търсят се идиоти.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За момичетата детството свършва тогава, когато ги викнат в кухнята не да ядат, а да готвят.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори