×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Левски и Ботев нямат гробове, защото телата им са при Бога


Левски и Ботев нямат гробове, защото телата им са при Бога
Режисьорът на „Дякон Левски“ Максим Генчев призова българите да му помогнат с дарения за каузата да снима филм за Христо Ботев.
05 Октомври 2019, Събота, 08:00 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Поетът се е подиграл на масонската клетва за мълчание и ако отговорим на въпросите кому са пратили снимката с ритуала и за какво са се клели, ще разберем кой е поръчал убийството му, каза режисьорът Максим Генчев

С ”Дякон Левски” показах своята отдаденост на Отечеството и постигнах целта си: онези, чиито предци предадоха и обесиха Апостола, се разграчиха, като гарваните от стиха на Ботев, под бесилката, други заговориха за Героя, както никога досега не се е говорило толкова много, сподели режисьорът на филма Максим Генчев.
Той се обърна с призив към българите да дарят средства за снимането на филм за Христо Ботев. Ще покажа как един световен поет и горещ родолюбец бе убит тогава, а днес – неглижиран, обяви режисьорът в социалните мрежи. 

Бюджетът на филма е 500 000 лева, а в главната роля ще видим актьора Иван Юруков, съобщи пред репортер на Флагман.БГ Максим Генчев.

Преди старта на предизборната кампания той призова политиците да подкрепят патриотичната му кауза, но досега само един от кандидатите за кметове е откликнал, като е направил дарение за филма.

Ботев е Българската Библия и неглижирането й насажда невежество и антибългарщина, коментира Генчев.

„Обръщам се към истинските родолюбци и с упование в тях, ги призовавам: Нека “лавината” тръгне: за Ботев, всеки лев е лъв!“, добави той.

Наскоро той публикува в социалната мрежа снимка от април 1875 г. с трима знакови революционери-възрожденци на нея - Христо Ботев, Никола Славков и Иван Драсов. Те са седнали около маса, със стриктно подредени атрибути за "масонска клетва за мълчание" - кости, сабя, книжнина. 

„Нищо интересно на пръв поглед, но ако се вгледаме внимателно в този снимков документ, ще открием няколко смущаващи факта - три различни стола (фотоателието импровизирано ли е), цилиндърът на пода обърнат с дупката нагоре (символ на гроб ли е), разпиляни книги, вестници, писма в краката на Драсов и Ботев (подигравка с масонския ритуал ли е), острието на сабята сочи в сърцето на Ботев (заявка, че няма да мълчи), ръката на Славков е на черепа, и още едно по-маловажно поведение - тримата гледат на тяхно дясно (някой е влязъл ненадейно, кой?)“, коментира режисьорът на „Дякон Левски“.

Според него, ако отговорим на въпросите кому са пратили снимката с ритуала и за какво са се клели, ще разберем кой е поръчал убийството му, добавя Максим Генчев.

-Четири години, след като взривихте заспалото общество с филма си за единствения свещеник-революционер в света „Дякон Левски“ обявихте награда за политиците, които дарят пари за новия ви филм, който ще е за друг светец – поетът Христо Ботев, на когото дължим свободата си. Подкрепят ли управниците на свободна България родолюбивата ви кауза?
-Не. Дори им се досвидя да сложат (б.а. във Фейсбук) един емотикон - палец, с пръста нагоре за инициативата. Влизам в тяхното мислене: „аз съм чиновник, който изпълнява послушно нареждане да превърна българския свят народ в население без история, без нравствена ценностна система.... и излизам от “кожата” на това кошмарно превъплъщение, с утехата“ - дано не съм прав! 

-Самоопределяте се като последният режисьор, посветен на националните ни герои. Наскоро правнукът на знаменосеца на Ботевата чета поп Сава Катрафилов – Георги Катрафилов ми сподели, че предатели му отмъщават заради борбата на дедите му за свободна България. Подобно на вас, потомъкът на човека, за когото Христо Ботев признава, че му е бил дясната ръка, е приел мисията да запази родовата памет и издаде книгата „Непокорният”. Според него в България съществуват предатели по наследство. Така ли е наистина?

-„Предателят” живее във всеки индивид и се проявява, когато атеизмът вземе преднина в самосъзнанието му... специално в случая с внука на байрактаря съм потресен, но самият той, ако знае каква е схемата за унищожение на България, като самобитен народ с древна история, би било утешимо личното му страдание.

-След като прочетох призива ви към българите да не се гнусят от „просяка“ Максим Генчев, нито да го дискриминират с грозни епитети, за да скрият кесията си, си ви представих като ангелa от Байлово дядо Добри, който живееше бедно, но събираше пари за черкви. Вие се наричате „просяк“, но средствата са за светците на България, на които дължим свободата си. Подкрепят ли българите каузата ви? 

-Познавах дядо Добри, беше свободен човек - тих, вдъхновен, почти луд. Аз съм шумен, ожесточен и почти нормален. Мисията ни е една, неговата - църква, моята - Бог. Българите в чужбина са по-емоционално настроени. Те гледат често „Дякон Левски“, не се чувстват изоставени, самотни някъде в тяхното изгнание.... и даряват големи суми. Българите тук са твърди, мнителни и взискателни. Даряват малки суми от насъщния и ме разплакват.

-Наскоро споделихте, че за вас „Левски е Божествен пратеник с мисия и той повече няма да се прероди“. А какъв в Ботев?

-Той не е тих монах, с организационни качества, последователен в създаване на тайни комитети като Левски. Ботев е ураган, почитащ небесните дълбини повече от земния си път. За него революцията е или всичко, или нищо, той е за Свобода или Смърт. Неистов, гениален, неописуем! Той е цялото бунтовно величие в българина. Общото между него и Левски е, че и двамата нямат гробове, че не само душите им, но и телата им са при Бога.

-Няма друг български поет, чиито стихове да са гравирани със златни букви върху гранит в Сорбоната, но съвременниците ни сякаш повече се вълнуват от това къде са изгнили белите му меса. Според вас светиите нямат гроб. Това не ги ли прави обречени на вечно страдание като мъченици, орисани от съдбата да гледат отгоре как политиците ни заробват?
-Тъжен и радостен въпрос, чийто отговор давате! Да, ориста на безгробието е съвест за живите, чиито тела ще лежат под плоча, без издълбани стихове...

-Какъв ще е бюджетът на филма и кой ще изпълнява ролята на Ботев?

-Около 500 000 лв, а ролята ще изиграе Иван Юруков на този етап.

-Въпреки успеха на „Дякона Левски“ на критиците им идеше да ви разпнат заради това, че сте показали Апостола като жив човек, който дори псува. Обвиниха ви, че изопачавате българската история. Каква личност искате да представите с филма за Христо Ботев? 

-Филмът „Ботев“ също няма да бъде политически коректен, тоест, ще раздразни официоза, служещ на чужди държави у нас. Даже ми хрумва да заснема една абсурдна сцена, за да им дам храна за черен пиар: героят лежи ранен, кръвта му тече, вълк му кротко раната ближе и го е страх да яде, защото раненият не е човек, а върколак, това е зловеща шега, разбира се, но кинокритиците заслужават шок.

-А какви са тези масонски символи от фотографията с Христо Ботев, Никола Славков и Иван Драсов от април 1875 г., която публикувахте в социалните мрежи? Вярвате ли, че има връзка между тази снимка и последната му битка на връх Околчица? 

-Това е масонска клетва за мълчание. Ботев се е подиграл на клетвата. Имам два въпроса: кому са пратили снимката и за какво са се клели да мълчат. Ако отговорим правилно, ще разберем кой е поръчал убийството на Ботев.

-Неотдавна споделихте, че соросоиди са ви предложили 2 млн. долара, за да снимате филм за Ботев, но по техен сценарий. Според сценариста, след като хванал жена си в изневяра, героят грабнал семейните бижута и избягал за Букурещ, където се отдал на разврат и алкохол. Щедрият соросоид искал да изкара революционера плагиат, убит заради хомосексуална връзка. Може ли нормален човек да измисли подобна глупост?

-Това предложение според мен беше провокация след филма за Левски, за да се хвана на въдицата заради пари и да ме довършат. Но Синопсисът беше толкова отвратителен и нескопосан, че веднага усетих клопката.

-Възможно ли е наистина предателите, които изпълняват доктрината „Дълес“, да се опитат да омаскарят непокорния Ботев, като го превърнат в идол на извратеняци?

-Всичко е възможно. Вече никой не се дразни, когато се твърди, че автор на стиховете е Стамболов или някаква руска поетеса?!, както и това, че Ботев е терорист и крадец на пари от касата на Гюргевския революционен комитет. Целта на филма е просветна, за да знаят децата кой е Ботев!

-А кога ще снимате филма за Петър Дънов и защо решихте да е на английски? Вярвате ли, че като покажете каква е била ролята на Ботев и Дънов за развитието на България и на земната цивилизация, ще може да събудите материално заробеното общество?

-“Дънов - Мистерията Елбур ще снимам лятото на 2020-та живот и здраве.  На английски го иска продуцентът, защото има инвеститори от чужбина и вероятно Уилям Дефо ще играе Учителя. Аз настоявам да има български вариант. Нашият език е свещен и не случайно Беинса Дуно се появява в България.

Мисия е да пазим българската памет. Винаги е имало материални и духовни хора. Нека духовните станат повече!


В категории: Животът


Силвия Кацарова си оперира носа
Силвия Кацарова си оперира носа 24/02/2020, Понеделник 16:20 0
9
Коментара по темата
9.
znaech koi si nali ?
05.10.2019 12:46:33
12
1
Odi sega na mama si y kloakata...
8.
znaech koi si nali ?
05.10.2019 12:46:31
11
1
Odi sega na mama si y kloakata...
7.
ха ха ха
05.10.2019 12:19:34
2
12
номер 6, това са оправдания на неграмотни некадърници. човек като иска винаги може да се научи. и е нормално хората да не харесват такива като теб. ти даже "ат" не знаеш как се пише.
6.
И аз ни разбрах
05.10.2019 12:05:49
11
3
Постоянно има някой дето пише минуси заради грешки граматически.Така той волю или неволю влияе на четящите.Слуш ай ся умнико:-Нямахме много време да се изучим лашкани от вадене на цвекло и бране на и др бригади..в. школото..Пък и не можехме да се доближим до умните даскаля обградени от подмазващи се и скимтящи родители и безгръбначни дечица..
Сега проблемите са на друго ниво а няма време .Тъй че не се бъркай между актовете като се ритат Адът ще ти се види като песен на Г Христов.. И още нещо:- що не си.....
5.
Иван
05.10.2019 11:36:07
1
13
Този филм за Левски трябва да се забрани с закон. Това беше най голямата гавра която може да е правена за Левски
4.
Поправка до Мишо
05.10.2019 09:39:52
5
5
Материалната загробеност а не загриженост...осраните корекци заложени в Гугъл могат да закарат човек на бесилото.
3.
ДоМихаел и Максим
05.10.2019 09:32:14
4
4
Мишо,доста сме дето сме се отървали от материалната загриженост. -останали сме с едни гащи на гъзъ......Максиме,като направиш филм ,Кой уби Ал Константинов и Гошо Марков ще се разбере и за другите серсемлъци...Ще подскажа:-не са бай Тото бай Владо и бай Дончо...
2.
ДоМихаел и Максим
05.10.2019 09:32:10
4
3
Мишо,доста сме дето сме се отървали от материалната загриженост. -останали сме с едни гащи на гъзъ......Максиме,като направиш филм ,Кой уби Ал Константинов и Гошо Марков ще се разбере и за другите серсемлъци...Ще подскажа:-не са бай Тото бай Владо и бай Дончо...
1.
ДоМихаел и Максим
05.10.2019 09:32:07
4
3
Мишо,доста сме дето сме се отървали от материалната загриженост. -останали сме с едни гащи на гъзъ......Максиме,като направиш филм ,Кой уби Ал Константинов и Гошо Марков ще се разбере и за другите серсемлъци...Ще подскажа:-не са бай Тото бай Владо и бай Дончо...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Силвия Кацарова си оперира носа Силвия Кацарова си оперира носа

Певицата ляга под ножа на турски хирург

Закопчаха българка, ръководила мощна наркобанда в Испания, била кралицата на кокаина Закопчаха българка, ръководила мощна наркобанда в Испания, била кралицата на кокаина

Тя е излязла от затвора едва преди няколко месеца

4 зодии, които винаги казват онова, което мислят 4 зодии, които винаги казват онова, което мислят

Често нараняват с думите си

Три патрулки обискират 50 невинни в градски автобус заради кондукторка куку Три патрулки обискират 50 невинни в градски автобус заради кондукторка куку

Заключили вратите заради тревожния й вик: „Някой ми открадна парите!“

Децата на ФК „Черноморец“ изтърваха Берое в Стара Загора Децата на ФК „Черноморец“ изтърваха Берое в Стара Загора

Вчера започна втория полусезон на Зоналната пловдивска група за деца родени през 2005/2006 год.

Cпeцпрoкурaтурaтa щe прoвeрявa прoдaжбaтa нa ТEЦ „Вaрнa“ Cпeцпрoкурaтурaтa щe прoвeрявa прoдaжбaтa нa ТEЦ „Вaрнa“

Нe e яcнo зaщo cигнaлът cрeщу ТEЦ "Вaрнa" пoпaдa в кoмпeтeнтнocттa нa cпeциaлизирaнoтo звeнo нa държaвнoтo oбвинeниe

Над 40 души спретнаха меле в Девин, арестуваха трима Над 40 души спретнаха меле в Девин, арестуваха трима

Пострадали са трима души

Димитър Николов: Сградата на „Хеликон” е сантимент за Бургас, но не е паметник на културата! Димитър Николов: Сградата на „Хеликон” е сантимент за Бургас, но не е паметник на културата!

 Собственикът е уверил градоначалника, че преместването на книжарницата е временно и по тяхно желание

Миро от Каризма не иска и да чува за Галка: Ако й се обадя, тя няма да вдигне! Миро от Каризма не иска и да чува за Галка: Ако й се обадя, тя няма да вдигне!

Двамата не са контактували от години, тъй като съвсем не се разделили като приятели

Явор Бахаров се изправя пред съда в петък Явор Бахаров се изправя пред съда в петък

Акторът беше хванат да шофира пиян в Банско

Златото литна нагоре заради коронавируса Златото литна нагоре заради коронавируса

Стойността се изкачи с повече от 2 процента до нива

Над 60% от американците уверени, че Доналд Тръмп ще бъде преизбран Над 60% от американците уверени, че Доналд Тръмп ще бъде преизбран

Името на съперника му на изборите ще бъде определено през юли

Онлайн платформите за пазаруване са пълни с небезопасни и незаконни стоки Онлайн платформите за пазаруване са пълни с небезопасни и незаконни стоки

Масово не се спазват изискванията на ЕС за търговия с играчки, козметика и електроника

Мона Лиза от кубчета Рубик беше продадена за над 500 хиляди долара Мона Лиза от кубчета Рубик беше продадена за над 500 хиляди долара

Авторът на картината е популярен с името Инвейдър

Изкуствен интелект създаде антибиотик Изкуствен интелект създаде антибиотик

Машината трябвало да разучи над 2500 съществуващи лекарства

Австрия спря временно влаковете от и до Италия заради коронавируса Австрия спря временно влаковете от и до Италия заради коронавируса

В Италия има 152 потвърдени случая на заболели от Ковид-19

Трус от 4,7 по Рихтер разлюля Турция тази нощ Трус от 4,7 по Рихтер разлюля Турция тази нощ

Регистрирани са и последващи земетресение

Чудо! 83-годишна баба скочи, преди да я погребат Чудо! 83-годишна баба скочи, преди да я погребат

10 часа след като медиците я обявили за покойник, жената ненадейно възкръснала

Пусти улици в Италия заради коронавируса Пусти улици в Италия заради коронавируса

Властите затвориха училищата и редица институции в Кодоньо

Китайският президент: Коронавирусът е най-голямата заплаха за народната република Китайският президент: Коронавирусът е най-голямата заплаха за народната република

Си Цзинпин призна, че има пропуски в борбата със заразата

Иван Костов, бивш премиер Иван Костов, бивш премиер Стив Ханке е с наранено его, защото не е "баща на валутния борд" Виц на деня Виц на деня Футболист се прибира от мача в къщи и се хвали на жена си:
- Днес вкарах 2 гола.
- И как свърши мачът?
- 1:1...
Виц на деня Виц на деня Млада учителка в ромско училище пита класа:
- И според вас, деца, за какво живеем?
Мълчание...
- Айде, кажи ти, Асанчо...
- Да видим к'во ша стане, како.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нивото ми на самочувствие: Майка ми, разбира се, не е Дева Мария, но също е родила нещо божествено!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори