×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спектакълът с Христо Мутафчиев "Трима мъже и една Маргарита" разчувства и разсмя от сърце Бургас


04 Октомври 2019, Петък, 12:25 ч.

Постановката с автор и режисьор Лиза Шопова събра на една сцена баща и син Мутафчиеви

Вчера, 3 октомври 2019 г., Драматичен театър "Адриана Будевска" се изпълни с искрен смях и радост. Емоциите на морската публика донесе постановката на Сатиричен театър "Алеко Константинов" - "Трима мъже и една Маргарита" с участието на баща и син Христо и Асен Мутафчиеви, Петър Калчев, Маргарита Хлебарова. Автор и режисьор на пиесата е Лиза Шопова, сценографията и костюмите са на Антония Попова, а музиката - на Мартин Каров. Събитието което трогна и размисли бургазлии, бе част от Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест, който за трета поредна година се организира от Гранд Хотел и СПА Приморец със съдействието на община Бургас.

Преди да се отправи към Драматичен театър "Адриана Будевска" за участието си в постановката, Христо Мутафчиев посрещна бургазлии в 5-звездния символ на бургаското гостоприемство. Заедно със с Теа Денолюбова той представи книгата си "Черно на бяло": "Който си има балдъза, му пишат книга" - обърна се той към присъстващите той. "Жоро Тошев нямаше време и затова се обърнах към това хубаво създание, което вече имаше зад гърба си две книги. "Черно на бяло" е нейния подарък за мен, за 50-тия ми рожден ден" - сподели Христо Мутафчиев. "Чакай сега, разказваш го много романтично" - репликира го Теа. "Първо, искам да благодаря за поканата. Радвам се, че сме тук днес. Ние сме най-добрия  пример за шуробаджанащина в България. Знаете, че той е съпруг на моята сестра Елица. Освен това става много рано, винаги е противно бодър и има решение за всичко" - допълни тя. Разговорът помежду им преля в разговор с публиката, който протече леко и непринудено. От него стана ясно за обичта на Христо към родното му Карлово и водопада там, че "не му се вадят думите с ченгел", разказва лесно и тук-там вмъква подходящи вицове; обича песните на Богдана Карадочева - и определя актьорството в театъра и киното като две различни професии - с акцент: "Специалността в НАТФИЗ се казва "актьорско майсторство за драматичен театър". След края на близката среща с големия актьор и председател на Съюза на артистите в България, всички желаещи имаха възможност да получат автограф.

После, дойде време за театър. На сцената на „Адриана Будевска“ Христо Мутафчиев бе в компанията на сина си Асен Мутафчиев, Петър Калчев и Маргарита Хлебарова. „Още един пример за шуробаджанашка история“ – каза той. „Помолих бившата ми жена Лиза Шопова да напише нещо за мен и сина ни. И ето я „Трима мъже и една Маргарита“ – сподели за пиесата с публиката в „Приморец“ великолепният актьор.

„Трима мъже и една Маргарита“ не просто разсмя публиката, но я замисли – за (не)случайностите, балканците, животът и неговите повратности. Всичко – поднесено с голяма доза финес и смях. Осветлението, костюмите, озвучаването, цялостната сценография прецизирано подсилваха атмосферата. Изпълнената докрай зала на Драматичния театър в Бургас, нестихващите аплодисменти, тишината, редувана със смях ясно поднесоха посланието: Браво, Лиза Шопова! Браво на Христо Мутафчиев, Асен Мутафчиев, Петър Калчев, Маргарита Хлебарова; Антония Попова (сценография и костюми), Мартин Каров (музика)!

Днес, 4 октомври (петък) Порт Прим Арт Фест 2019 продължава:

от 17:30 часа в конферентна зала "Ахело" в Гранд хотел и СПА Приморец аристократът на българското кино и театър Явор Милушев ще представи своята книга „Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира“ Вход свободен.

от 18:00 часа в Експозиционен център "Флора" Георги Кръстев ще представи гостуващия фестивал "Карантината" с прожекция на селектирани късометражни филми от цял свят -  игрални, документални, анимационни, експериментални, видео арт и дигитални творби. Вход свободен.

от 19:30 часа в Държавна опера - Бургас - Премиера за морския град на изключително зрелищната танго опера "Мария от Буенос Айрес" на Астор Пиацола. Солисти: Люси Дяковска, Момчил Караиванов и Живко Джуранов. Оркестър, хор и балет на Държавна Опера Пловдив. Режисьор: Веселка Кунчева ("Дама Пика", "Аз, Сизиф", "Вграждане"). Диригент: Константин Добройков.  Хореография: Явор Кунчев. Сценография и костюми: Мариета Голомехова. Превод на оригиналното либрето на Хорасио Ферер: Даниела Меса. Бандонеон: Калоян Куманов.

Билети на място или на каса "Часовника". За повече информация: 0894 898 098


В категории: Бургас


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори