×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Появи се видео от убийството на Андрей Монов, уж доказващо невинността на Джок


Появи се видео от убийството на Андрей Монов, уж доказващо невинността на Джок
В края на 2009 г. чужденецът се спречкал с компанията на Андрей, извадил 12-сантиметров нож и го забил в гръдния му кош
01 Октомври 2019, Вторник, 20:13 ч.
Автор: Флагман.бг

Потребителите в социалните мрежи смятат, че става въпрос за поръчка

Видео с кадри от охранителни камери от нощта на убийството на Андрей Монов от австралиеца Джок Полфрийман беше публикувано днес в YouTube. Записът, озаглавен "Истината за Полфрийман", е анонимен, но авторите му твърдят, че е взет от кориците на съдебното делото.

В същото време обаче потребителите в социалните мрежи са скептични и смятат, че става въпрос за поръчка. "Bloodyfrag Това от БХК ли сте го пуснали уроди смешни...", гласи един от коментарите. Те заявяват, че кадрите доказват твърдението на защитата на чужденеца, че той е бил нападнат от Монов и група негови приятели, бит и замерян с камъни, което го е провокирало да извади нож при законна самоотбрана.

Това се случило, след като той опитал да си тръгне, но бил догонен. Компанията е била от 16 души, като факсимиле от документ, приложен към делото, показва, че в кръвта на Монов са открити почти 3 промила алкохол. Тъй като на места записът е неясен, авторите обясняват с текст какво "какво се случи вечерта на 28.12. 2007 г. и как е постъпил тогава Джок Полфрийман" и препоръчват да се гледа на голям екран. Самото наръгване на Монов и Антоан Захариев, който оцеля, обаче не се вижда. Припомняме, че три съдебни състава не откриха предполагаемия ром, който австралиеца Джок Полфрийман уж е защитавал.

Чужденецът се опита да изгради защитна теза за „Добрия самарянин“, който защитавал представители на малцинството, след като стана ясно, че ще остане в ареста докато съдът гледа делото срещу него. Доказателствата по делото, разпити на свидетелите, включително и видеозаписи от охранителни камери показаха друго - в края на 2009 г. чужденецът е убил в гръб Андрей Монов. Тогава чужденецът се спречкал с компанията на Андрей, извадил 12-сантиметров нож и го забил в гръдния кош на момчето. То издъхнало за секунди.

В мелето било ранено и друго момче, което обаче за щастие оцеляло. По време на процеса подсъдимият твърдеше, че се опитал да защити ром, нападнат от компанията на Монов. Такъв обаче така и не беше открит. В мотивите към решението си магистратите приеха, че австралиецът го е сторил по хулигански подбуди. Съдиите отхвърлиха тезата на защитата на чужденеца, според която той е действал при неизбежна самоотбрана. Доказано бе и друго – че Полфрийман е рейнджър в британската армия – редник в първи пехотински батальон в Кетърик, Великобритания.

Той е завършил колежа “Св. Игнатий” в Сидни през 2004 г. И като такъв е знаел как да се отбранява без да убива и как да рани някой, за да отнеме живота му. Самият Полфрийман се опита да се спаси, като поиска защита от UK армията, но от там отказаха такава с мотива, че австралиецът е бил у нас на „лично посещение“. Още в началото на процеса Полфрийман призна пред съда, че в нощта на убийството е пил „малко алкохол – 5-6 бири и една текила“. У нас пък се движел с нож, защото 3-4 пъти го нападали безпричинно, пише блиц.

След това дълго отказваше да дава обяснения за случилото се, почти до края на процеса. В последните си думи пред Темида пък Полфриийман показа цинично неуважение към съда като заяви: „Никога не съм крал с метлата на баба Яга. Никога не съм извършвал джебчийство и не съм бил приятел с граф Дракула. Не познавам терористи. Не съм социопат“. Буквално дни след като Джок Полфрийман уби с нож Андрей Монов и рани Антоан Захариев, стана ясно, че е бил обвиняван и по-рано за нападение с нож. Това съобщи още през 2007 г. на електронната си страница австралийският вестник “Дейли телеграф”.

Джеймс Атак и приятелят му Мат, и двамата на 20 г., разкрили, че Полфрийман е отговорен за нападение през 2004 г.,при което те едва не загинали.И двамата били намушкани с нож, като при атаката за малко не били засегнати жизненоважни органи. “Той можеше да бъде в затвора сега”, казва пред изданието Мат, който обаче не искал фамилията му да става известна. Двамата младежи твърдят, че след нападението през 2004 г. са съобщили на полицията, но разследването на инцидента било прекратено поради липса на доказателства.

Междувременно друг австралийски вестник “Брисбейн таймс”, разкри, че Полфрийман е бил обучаван за касапин. По-рано днес Върховният касационен съд реши делото за възобновяване на производството за условно предсрочно освобождаване на австралиеца, да бъде изтеглено на по-ранна дата - на 7, а не на 23 окотмври, заради големия обществен интерес. За касационното дело съдът беше сезиран от главния прокурор Сотир Цацаров, след като състав на Софийския апелативен съд постанови той да бъде освободен, след като е излежал 12 години от 20-годишната си присъда.


В категории: Крими


4
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
4
Коментара по темата
4.
Манипулации
03.10.2019 08:14:13
2
1
Къде беше толкова години клипчето е ШАРАНИ?? Сега БХК като натискат да го освободят много скалъпени работи взеха да се появяват и историята с циганетата се промени сто пъти, Наврете си смешното клипче в гъза, а фактът че невинното ви австрлийче е нападал с нож в Сидни още преди да дойде в България говори сам по себе си. Да лежи докрай филмирания рейнджър и без това смешната присъда за УБИЙСТВО
3.
дядо кьорчо
02.10.2019 12:30:04
3
3
само питам -как така изведнъж се появи този запис и ако промилите алкохол в кръвта на момчето са толкова защо не залита а върви съвсем нормално? явно постановчиците на това видео не са съвсем добри! И още-наистина жалко за Джок за младостта му но още по-жалко е за погубения живот на Андрей ! Та това е убийство господа соросоидни адвокати!!!!
2.
Долни помияри
01.10.2019 23:38:41
2
13
Иначе неговите помиярчета приятелчета
Ходят да хленчат като малки прасенца. Долна сган, получил е това което е търсил, да го духат и аз щях да заколя като свиня и другите щяха да го отнесат щях да вЗема колкото си може повече с мен.
1.
И мен да.ме нападнат 12 надрусани и пияни и аз ням
01.10.2019 20:46:19
5
57
Ся гледайте кво ще стане в Хага. Много кинти ще кихнем. Записа е красноречив .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори