×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • 19-годишен от Средец се заби с колата си в гараж на ул.Странджа 8а
  • Фолксваген блъсна 81-годишна жена до бл.127 в ж.к.Лазур, пострадала е със счупване на дясното коляно
  • Задържаха 16-годишен престъпник от Кумлука, извършил серия от брутални кражби в Бургас
  • 33-годишен от Вресово задигна 3300 лева от 20-годишна жена от село Евренозово, Малко Търново
  • 22-годишен криминално проявен ром задигна яке и 15 лева от бургазлия до ОУ "Христо Ботев" в кв.Победа
  • За последното денонощие са регистрани три кражби, шест други криминални престъпления, два пожара и три катастрофи, съобщават от ОД на МВР в Бургас
НА ЖИВО

Генчо Генчев е кандидат-кмет на трима души от Свищов, които трябва да запазят заплатите и властовите си позиции


Генчо Генчев е кандидат-кмет на трима души от Свищов, които трябва да запазят заплатите и властовите си позиции
Водещите партии в Свищов са обезличени дотам, че не успяха да излъчат свои кандидати за кмет, което е показател, че няма политически живот, казва кандидат-кметът от НФСБ, Ангел Гецов
01 Октомври 2019, Вторник, 15:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Темповете на обезлюдяване през изминалите четири години са близки до евакуация и ако не окажем съпротива на 27 октомври, много семейства ще напуснат нашата община

През октомври т.г. Ангел Гецов ще навърши 50 години. Роден е в Свищов, семеен, с две пораснали дъщери. Средното си образование завършва в Техникума по строителство в Плевен, а висшето в Стопанска академия – Свищов, защитава магистратура по специалността „Счетоводство и контрол”. 

Основава преди 20 г. заедно със съпругата си собствена счетоводна къща, която осигурява работа на шестима служители и има над 80 клиенти. През 2012 г. Ангел Гецов влиза в мениджърския екип на „Винпром-Свищов”, където работят над 150 души. Създава работещи екипи, ръководи професионално, но и човешки. Бил е общински съветник през мандата 2011-2015 г. От 2004 г. участва в НПО „Център  за регионална интеграция и развитие” – Свищов, която създава партньорства,  генерирайки интеграционни процеси и участва в дискусии във Франция,  Белгия,  Германия, Сърбия, Северна Македония, Румъния. По този начин развива многобройни контакти в културния, обществения, икономическия и политическия живот в тези страни, които могат да бъдат и в полза на Община Свищов.

„За съжаление  Свищов вече е един от най-бързо намаляващите градове в страната. Свищов, който е дал толкова много на България...”, казва Ангел Гецов за родния си град  и допълва, че това е следствие от лошо местно самоуправление през последните години. Именно опита, който има, както и контактите, с които  разполага в страната и чужбина, го мотивират да се кандидатира за кмет. И най-вече тези, с Асоциацията на консултантите за износ на бизнес от Франция, с които е коментирал многократно проблемите, стоящи пред нашите общини и в частност – как да се привлекат инвестиции.   

 

-Г-н Гецов, каква е Вашата лична оценка за управлението на Свищов при досегашния кмет Генчо Генчев, изглежда, че вторият му мандат е сигурен, при това на първи тур, което обезсмисля всякакви усилия на опонентите му?

-Последните четири години в общината минаха като в някакъв сън, в който управляващите проспаха ценно време Свищов да се бори с разрешаването на наследените проблеми, да търси всички възможности за прекъсване на „свободното падане”. Опозицията в Общинския съвет бе прекалено анемична и това доведе до самодоволното чувство за управляващите, че нямат алтернатива, а за гражданите – за безнадеждност. В разговори с приятели, партньори и съграждани си дадохме сметка, че все още е възможно Свищов да започне да се възстановява, ако успеем да обединим мислещите,креативни и активни граждани. Същевременно има много обезверени съграждани, млади хора, които са готови да „стегнат своите куфари”, но в този един месец ще направим всичко възможно да докажем, че има шанс.

-Сметките са пределно прости – Генчо Генчев е кандидатура на БСП през 2015 г., припознат по-късно като кмет на ГЕРБ с публични изяви редом с тази партия в други решаващи за Борисов избори. Сега е независим, а от щаба му обявиха, че зад него стоят обединени най-големите – ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО (междувременно в неделя Пресцентърът на централата на ВМРО оповести, че не е давала подкрепата си за Генчо Генев, бел.а.).

-Не политизирам управлението на г-н Генчев и резултатите от управлението му, оценявам го от гледна точка на обезлюдяването на града. Мога да посоча много конкретни проблеми на Свищов и на населените места в общината. Те водят не до намаляване на населението, а до евакуация. Политическият живот в града е принизен до крайно ниски стандарти,  прозиращи от бързите решения на ОбС, който не дебатираше, а машинално гласуваше внесените докладни. В крайна сметка политическите формации  се обезличиха дотам, че да не са в състояние да предложат дори своя кандидатура за кмет. Това е абсурдна ситуация и свищовлии си дават сметка докъде сме стигнали. 

- Искате да кажете, че общинските структури на ГЕРБ, БСП и ДПС – партии, държащи най-големия електорат, изобщо не номинираха свои кандидатури за кмет и всички са се обединили изначално около Генчо Генчев?

-Точно така. Това е състоянието на политическия елит на Свищов. Председателите на общинските структури на тези партии са устроени с постове в Общината и Общинския съвет и това е начинът те да запазят статуквото такова, каквото ги устройва лично -  Генчев да е кмет, а те със същите властови позиции, заплати, лидерски места в партиите. С това хората трябва да са наясно.

- Не е възможно Свищов да спи толкова дълбоко, че да не усеща за четири години какво реално се е случвало, докато го управлява тази конструкция. Няма ли напрежение във вътрешните организации на тези партии?

- Има  брожение. Десните избиратели не припознават Генчо Генчев като „десен” кмет, ляво ориентираните хора не са доволни от „съюза” с ГЕРБ. За ВМРО и ДПС да не говорим. 

- А откъде в крайна сметка излезе това феноменално всеобщо политическо решение за подкрепа на Генчо Генчев, който излиза издигнат от Инициативен комитет като независим кандидат – акт, характерен за управленци на местно ниво със самочувствие, че са постигнали достатъчно много за общността и заслужават подкрепа от всички свои съграждани? Решението на национално ниво ли е?

-Считам, че това решение не произлиза от централните партийни ръководства. Както вече казах тази конструкция е замислена в Свищов и доколкото знам, приета от партийните централи с много компромиси. За съжаление, нашият град е далеч от фокуса на прожекторите и ако няма много шум, тази безпринципна подкрепа би издържала. Не случайно, още при първото излъчване в национална телевизия при старта на кампанията за тази подкрепа, една от партиите – ВМРО, официално се разграничи и сега плакатите на Генчев се преработват. Убеден съм, че в тези избори на „тема Свищов”  ГЕРБ и БСП ще избягват микрофоните на медиите.

- Вие сте кандидат на ПП НФСБ – партия, водена от политик, който трудно се подчинява и често води битки, в които знае, че може да „изгори”,  впрочем това му коства  и вицепремиерското място в коалиционното правителство. Валери Симеонов ли отправи покана към Вас, Вие не сте член на тази партия?

-Не съм член на партията. Председателят на местната структура на НФСБ Ивайло Атанасов ме покани за кандидат-кмет, познавайки биографията ми – лична, професионална и политическа. Така се реализира идеята с явяването на кандидат- кмет от името на НФСБ, да се даде възможност партията да се отвори към гражданското общество, да влязат експерти в листата за общински съветници. Искам специално да благодаря на г-н Валери Симеонов за шанса, който чрез НФСБ може да се осъществи – гражданското общество да опита да се пребори за по-добър Свищов.

-Листата ви е пълна – виждам 29 имена,колкото е съставът на местния парламент,  за разлика от листите на големи партии, които дори не са успели да ги запълнят? Толкова голям ли е отливът, щом хората не желаят да се видят имената им в такава листа?

-Да, листата е пълна, но не просто запълнена. В нея има професор от Стопанска Академия, главен учител от Първата Търговска гимназия в България, отличен строителен инженер, с много добри познания в администрацията, доктор по икономика, изявен деятел на спорта, представители на културната общност в града и селата, земеделски производители, представители на природозащитни организации. Балансирана е като професии и представителство на града и селата. Но най-силно в нея личи присъствието на представители на дребния бизнес, които вече искат да участват пряко при решаване на тяхната съдба и имат смелостта да застанат с имената си. Освен това, извън листата, работим с лекари, експерти, спортни и културни дейци, които участват в разработката на нашата Концепция за управление на Общината и също ни подкрепят.

-Смущаващо е, че столетна партия като БСП не са успели да запълнят листата си в Свищов, а на предните избори са имали кмет. Как си го обяснявате?

-Нямам стила да коментирам колеги. Вече говорих за обезличаването на партиите при такова управление. Но има и още един нюанс – с тази „мощна” подкрепа и анемична опозиция, управляващите смятаха, че избори в Свищов реално няма да има и сънят ще продължи. Е, имаме новина: Избори в Свищов ще има, има алтернативни кандидати – носители на управление, което да изведе Свищов там, където свищовлии знаят, че може да бъде.
 


В категории: Велико Търново


България Всички новини
Тинка Ганева с ясни и изпълними цели, които ще променят село Крушевец Тинка Ганева с ясни и изпълними цели, които ще променят село Крушевец

Тинка Ганева се ползва с добро име в селото. Неведнъж е помагала на изпаднали в нужда нейни съселяни. Хората в Крушевец знаят, че вратата й винаги е отворена за всеки човек

Кандидатът за общински съветник Христо Георгиев предлага пет стъпки за по-добро бъдеще на Карнобат Кандидатът за общински съветник Христо Георгиев предлага пет стъпки за по-добро бъдеще на Карнобат

Подкрепял съм и ще подкрепям всяка добра идея за Карнобат, ако е в интерес на хората и да е мотивирана от вносителите, каза кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Христо Георгиев

ДНК анализ ще докаже дали арестуваната Анна Азова е майка на изоставено бебе ДНК анализ ще докаже дали арестуваната Анна Азова е майка на изоставено бебе

Полицаи подозират, че 38-годишната жена е изоставила бебе на 7 дни в поликлиниката в Петрич

Жена и дете се спасиха по чудо при пожар в Ямбол Жена и дете се спасиха по чудо при пожар в Ямбол

Всичко ни изгоря, но има хора, които са в по-голяма нужда от нас, каза Николай Денков

Проф. Атанас Тасев: „Балкански поток“ ни оставя на газовата карта на Европа, цената на газа пада Проф. Атанас Тасев: „Балкански поток“ ни оставя на газовата карта на Европа, цената на газа пада

Държавните чиновници може да спят спокойно, защото и след 1 януари ще има газ, каза енергийният експерт

Участник в "България търси талант" пред Флагман: Изрязаха важна част от демонстрацията ми, направиха ме да изглеждам като дебил Участник в "България търси талант" пред Флагман: Изрязаха важна част от демонстрацията ми, направиха ме да изглеждам като дебил

Александър Димитров чувства, че умишлено е представен в лоша светлина

Ивайло Захариев напусна жена си след 7 години брак! Актьорът живее в ергенска квартира Ивайло Захариев напусна жена си след 7 години брак! Актьорът живее в ергенска квартира

Двете им деца са останали при майка си, но ходят от време на време при баща си

Айтозлия подкара Опела си мъртвопиян, натресе се в ограда в стопанския двор и... Айтозлия подкара Опела си мъртвопиян, натресе се в ограда в стопанския двор и...

Дрегерът отчел 2.53 промила алкохол в издишания от 40-годишния мъж въздух

Ще работя за по-ниски цени на градския транспорт и възраждането на бургаския футбол Ще работя за по-ниски цени на градския транспорт и възраждането на бургаския футбол

Феновете на „Нефтохимик“ негодуват, че отборът им играе и тренира в Созопол, нужна е промяна, смята кандидатът за общински съветник от НФСБ

Гери Малкоданска кръсти сина си и показа очарователна снимка с него Гери Малкоданска кръсти сина си и показа очарователна снимка с него

За броени часове снимката е събрала десетки коментари и хиляди харесвания

Примирието в Сирия изтече, Ердоган се среща с Путин Примирието в Сирия изтече, Ердоган се среща с Путин

Основна тема на разговора им ще е ситуацията в страната след турската офанзива

Представят последният мониторингов доклад за напредъка на България Представят последният мониторингов доклад за напредъка на България

 Очаква се днес Европейската комисия да обяви, че слага край на механизма в сегашния му вид

ЕК препоръчва да падне мониторингът над България? ЕК препоръчва да падне мониторингът над България? Предсрочни избори в Северна Македония заради Евросъюза Предсрочни избори в Северна Македония заради Евросъюза

Временно правителство ще ги организира

Астероид приближава Земята в навечерието на Димитровден Астероид приближава Земята в навечерието на Димитровден

Космическата канара е с диаметър около 1 километър

"Терминаторът" Шварценегер би се изправил срещу Тръмп за президент "Терминаторът" Шварценегер би се изправил срещу Тръмп за президент

Актьорът обаче няма право да се кандидатира

Външно министерство: Не пътувайте до Барселона, ако не се налага Външно министерство: Не пътувайте до Барселона, ако не се налага

Тази вечер се очаква нова демонстрация в Барселона

Борис Джонсън бе обвинен, че действа в "стил Тръмп" Борис Джонсън бе обвинен, че действа в "стил Тръмп"

В ЕС готвят отговор на трите писма от британския премиер за ново отлагане на Brexit

Стивън Кинг превръща дома си в музей Стивън Кинг превръща дома си в музей Сградата е магнит за поклонници на майстора на литературния хорър Британският парламент отново отложи Brexit Британският парламент отново отложи Brexit

Депутатите приеха поправка, която предвижда отлагане на излизането от ЕС, докато цялото необходимо законодателство не бъде прието

Гриша ГАНЧЕВ Гриша ГАНЧЕВ Борисов показа нулева толерантност към корумпираните изчадия Виц на деня Виц на деня Въпрос към Радио Ереван:
- Кои неща са най-правилно разпределени между хората?
- Парите и умът. Парите на никого не стигат, а умът на всички е в излишък!
Виц на деня Виц на деня - Каква е разликата между лудия и невротика?
- Ами лудият знае, че 2+2 е равно на 5, а невротикът знае, че 2+2 е равно на 4, но това му се струва непоносимо.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Депресия по български е когато дори и чуждото нещастие не ви носи радост.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори