×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Генчо Генчев е кандидат-кмет на трима души от Свищов, които трябва да запазят заплатите и властовите си позиции


Генчо Генчев е кандидат-кмет на трима души от Свищов, които трябва да запазят заплатите и властовите си позиции
Водещите партии в Свищов са обезличени дотам, че не успяха да излъчат свои кандидати за кмет, което е показател, че няма политически живот, казва кандидат-кметът от НФСБ, Ангел Гецов
01 Октомври 2019, Вторник, 15:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Темповете на обезлюдяване през изминалите четири години са близки до евакуация и ако не окажем съпротива на 27 октомври, много семейства ще напуснат нашата община

През октомври т.г. Ангел Гецов ще навърши 50 години. Роден е в Свищов, семеен, с две пораснали дъщери. Средното си образование завършва в Техникума по строителство в Плевен, а висшето в Стопанска академия – Свищов, защитава магистратура по специалността „Счетоводство и контрол”. 

Основава преди 20 г. заедно със съпругата си собствена счетоводна къща, която осигурява работа на шестима служители и има над 80 клиенти. През 2012 г. Ангел Гецов влиза в мениджърския екип на „Винпром-Свищов”, където работят над 150 души. Създава работещи екипи, ръководи професионално, но и човешки. Бил е общински съветник през мандата 2011-2015 г. От 2004 г. участва в НПО „Център  за регионална интеграция и развитие” – Свищов, която създава партньорства,  генерирайки интеграционни процеси и участва в дискусии във Франция,  Белгия,  Германия, Сърбия, Северна Македония, Румъния. По този начин развива многобройни контакти в културния, обществения, икономическия и политическия живот в тези страни, които могат да бъдат и в полза на Община Свищов.

„За съжаление  Свищов вече е един от най-бързо намаляващите градове в страната. Свищов, който е дал толкова много на България...”, казва Ангел Гецов за родния си град  и допълва, че това е следствие от лошо местно самоуправление през последните години. Именно опита, който има, както и контактите, с които  разполага в страната и чужбина, го мотивират да се кандидатира за кмет. И най-вече тези, с Асоциацията на консултантите за износ на бизнес от Франция, с които е коментирал многократно проблемите, стоящи пред нашите общини и в частност – как да се привлекат инвестиции.   

 

-Г-н Гецов, каква е Вашата лична оценка за управлението на Свищов при досегашния кмет Генчо Генчев, изглежда, че вторият му мандат е сигурен, при това на първи тур, което обезсмисля всякакви усилия на опонентите му?

-Последните четири години в общината минаха като в някакъв сън, в който управляващите проспаха ценно време Свищов да се бори с разрешаването на наследените проблеми, да търси всички възможности за прекъсване на „свободното падане”. Опозицията в Общинския съвет бе прекалено анемична и това доведе до самодоволното чувство за управляващите, че нямат алтернатива, а за гражданите – за безнадеждност. В разговори с приятели, партньори и съграждани си дадохме сметка, че все още е възможно Свищов да започне да се възстановява, ако успеем да обединим мислещите,креативни и активни граждани. Същевременно има много обезверени съграждани, млади хора, които са готови да „стегнат своите куфари”, но в този един месец ще направим всичко възможно да докажем, че има шанс.

-Сметките са пределно прости – Генчо Генчев е кандидатура на БСП през 2015 г., припознат по-късно като кмет на ГЕРБ с публични изяви редом с тази партия в други решаващи за Борисов избори. Сега е независим, а от щаба му обявиха, че зад него стоят обединени най-големите – ГЕРБ, БСП, ДПС, ВМРО (междувременно в неделя Пресцентърът на централата на ВМРО оповести, че не е давала подкрепата си за Генчо Генев, бел.а.).

-Не политизирам управлението на г-н Генчев и резултатите от управлението му, оценявам го от гледна точка на обезлюдяването на града. Мога да посоча много конкретни проблеми на Свищов и на населените места в общината. Те водят не до намаляване на населението, а до евакуация. Политическият живот в града е принизен до крайно ниски стандарти,  прозиращи от бързите решения на ОбС, който не дебатираше, а машинално гласуваше внесените докладни. В крайна сметка политическите формации  се обезличиха дотам, че да не са в състояние да предложат дори своя кандидатура за кмет. Това е абсурдна ситуация и свищовлии си дават сметка докъде сме стигнали. 

- Искате да кажете, че общинските структури на ГЕРБ, БСП и ДПС – партии, държащи най-големия електорат, изобщо не номинираха свои кандидатури за кмет и всички са се обединили изначално около Генчо Генчев?

-Точно така. Това е състоянието на политическия елит на Свищов. Председателите на общинските структури на тези партии са устроени с постове в Общината и Общинския съвет и това е начинът те да запазят статуквото такова, каквото ги устройва лично -  Генчев да е кмет, а те със същите властови позиции, заплати, лидерски места в партиите. С това хората трябва да са наясно.

- Не е възможно Свищов да спи толкова дълбоко, че да не усеща за четири години какво реално се е случвало, докато го управлява тази конструкция. Няма ли напрежение във вътрешните организации на тези партии?

- Има  брожение. Десните избиратели не припознават Генчо Генчев като „десен” кмет, ляво ориентираните хора не са доволни от „съюза” с ГЕРБ. За ВМРО и ДПС да не говорим. 

- А откъде в крайна сметка излезе това феноменално всеобщо политическо решение за подкрепа на Генчо Генчев, който излиза издигнат от Инициативен комитет като независим кандидат – акт, характерен за управленци на местно ниво със самочувствие, че са постигнали достатъчно много за общността и заслужават подкрепа от всички свои съграждани? Решението на национално ниво ли е?

-Считам, че това решение не произлиза от централните партийни ръководства. Както вече казах тази конструкция е замислена в Свищов и доколкото знам, приета от партийните централи с много компромиси. За съжаление, нашият град е далеч от фокуса на прожекторите и ако няма много шум, тази безпринципна подкрепа би издържала. Не случайно, още при първото излъчване в национална телевизия при старта на кампанията за тази подкрепа, една от партиите – ВМРО, официално се разграничи и сега плакатите на Генчев се преработват. Убеден съм, че в тези избори на „тема Свищов”  ГЕРБ и БСП ще избягват микрофоните на медиите.

- Вие сте кандидат на ПП НФСБ – партия, водена от политик, който трудно се подчинява и често води битки, в които знае, че може да „изгори”,  впрочем това му коства  и вицепремиерското място в коалиционното правителство. Валери Симеонов ли отправи покана към Вас, Вие не сте член на тази партия?

-Не съм член на партията. Председателят на местната структура на НФСБ Ивайло Атанасов ме покани за кандидат-кмет, познавайки биографията ми – лична, професионална и политическа. Така се реализира идеята с явяването на кандидат- кмет от името на НФСБ, да се даде възможност партията да се отвори към гражданското общество, да влязат експерти в листата за общински съветници. Искам специално да благодаря на г-н Валери Симеонов за шанса, който чрез НФСБ може да се осъществи – гражданското общество да опита да се пребори за по-добър Свищов.

-Листата ви е пълна – виждам 29 имена,колкото е съставът на местния парламент,  за разлика от листите на големи партии, които дори не са успели да ги запълнят? Толкова голям ли е отливът, щом хората не желаят да се видят имената им в такава листа?

-Да, листата е пълна, но не просто запълнена. В нея има професор от Стопанска Академия, главен учител от Първата Търговска гимназия в България, отличен строителен инженер, с много добри познания в администрацията, доктор по икономика, изявен деятел на спорта, представители на културната общност в града и селата, земеделски производители, представители на природозащитни организации. Балансирана е като професии и представителство на града и селата. Но най-силно в нея личи присъствието на представители на дребния бизнес, които вече искат да участват пряко при решаване на тяхната съдба и имат смелостта да застанат с имената си. Освен това, извън листата, работим с лекари, експерти, спортни и културни дейци, които участват в разработката на нашата Концепция за управление на Общината и също ни подкрепят.

-Смущаващо е, че столетна партия като БСП не са успели да запълнят листата си в Свищов, а на предните избори са имали кмет. Как си го обяснявате?

-Нямам стила да коментирам колеги. Вече говорих за обезличаването на партиите при такова управление. Но има и още един нюанс – с тази „мощна” подкрепа и анемична опозиция, управляващите смятаха, че избори в Свищов реално няма да има и сънят ще продължи. Е, имаме новина: Избори в Свищов ще има, има алтернативни кандидати – носители на управление, което да изведе Свищов там, където свищовлии знаят, че може да бъде.
 


В категории: Велико Търново


Най-честите грешки в секса
Най-честите грешки в секса 28/05/2020, Четвъртък 22:00 0
9 причини да ядете амарант
9 причини да ядете амарант 28/05/2020, Четвъртък 18:00 1
България Всички новини
Най-честите грешки в секса Най-честите грешки в секса

Честите взаимни оплаквания на мъжете и жените на едно място

Оправдаха Злати Крадеца за удара в  заложна къща „Штедрия” в Айтос, Пенчо Тариката пък ще лежи 5 г. Оправдаха Злати Крадеца за удара в заложна къща „Штедрия” в Айтос, Пенчо Тариката пък ще лежи 5 г.

Въпреки че са действали в комбина, за съда е виновен е Пенчо Манов

Безработните заради Covid-19 в САЩ достигнаха 40 млн. души Безработните заради Covid-19 в САЩ достигнаха 40 млн. души

Американската икономика се е свила по-дълбоко, отколкото показваха предварителните данни

Апетитен имот от 70 дка в парк "Росенец" – обявен за продан за 45.2 млн.лв. Апетитен имот от 70 дка в парк "Росенец" – обявен за продан за 45.2 млн.лв.

Изоставеният парцел бе собственост на дружество с испански собственик, който дължи около 500 хил.лв. на Община Бургас за данъци и такси

Как да си направим: Кекс с шоколад и ром Как да си направим: Кекс с шоколад и ром

Сладък, ароматен и неустоим десерт

Малчуганите в Камено вече са в детските градини, направени са 81 PCR теста на персонала Малчуганите в Камено вече са в детските градини, направени са 81 PCR теста на персонала

Забавачниците в общината отвориха врати на 26 май, след пълна дезинфекция

4 зодии, които постоянно се карат с околните 4 зодии, които постоянно се карат с околните

Ето кои са те

Огромен интерес към Иновативното училище в Свети Влас, увеличават броя на паралелките Огромен интерес към Иновативното училище в Свети Влас, увеличават броя на паралелките

Все повече деца искат да учат в ОУ"Св.св. Кирил и Методий"

Microsoft пусна пролетния ъпдейт за Windows 10 Microsoft пусна пролетния ъпдейт за Windows 10

Платформата получава множество дребни подобрения за по-удобна работа

Опозицията в Средец за кмета на ГЕРБ Жабов и администрацията: Ако сме кораб, той се казва „Титаник“! Опозицията в Средец за кмета на ГЕРБ Жабов и администрацията: Ако сме кораб, той се казва „Титаник“!

Георги Вълчев от СДС описа още по-цветущо окаяното състояние на общината

Коя е зодията на милиардерите Коя е зодията на милиардерите

Най-много милиардери има сред везните

Как GDPR се превърна и в инструмент за репресия над журналисти Как GDPR се превърна и в инструмент за репресия над журналисти В някои страни от Източна Европа правилата на ЕС за защита на данните са средство за заглушаване на медии Урсула фон дер Лайен ексклузивно: Средствата за България се увеличават Урсула фон дер Лайен ексклузивно: Средствата за България се увеличават

Важни за страната ни политики като кохезионната, селскостопанската и Фонда за справедлив преход ще бъдат с увеличени средства, което е добре за България

СПИН уби изявения анти-СПИН активист Лари Крамър СПИН уби изявения анти-СПИН активист Лари Крамър

Крамър започва кариерата си като пренаписва сценарии

Медсестра „черпела“ колегите си с бисквити със сънотворни Медсестра „черпела“ колегите си с бисквити със сънотворни

Жената отива в затвора за 3 години

26 души арестувани във Франция и Белгия заради смъртта на мигранти в камион 26 души арестувани във Франция и Белгия заради смъртта на мигранти в камион

Жертвите бяха намерени в заключено ремарке на 30 км източно от Лондон миналата година

Тръмп заплаши да спре социалните мрежи в интернет Тръмп заплаши да спре социалните мрежи в интернет

Тwitter предупреди абонатите си да проверяват твърденията му

Ад край Мюнхен: Мъж се вряза с колата си в тълпа, рани петима Ад край Мюнхен: Мъж се вряза с колата си в тълпа, рани петима

Дете на 2 години е сред пострадалите

Публични домове отново отварят врати - набелязаха крути мерки и пози Публични домове отново отварят врати - набелязаха крути мерки и пози

В Швейцария се надяват скоро забраната да бъде вдигната

Уфолог доказа, че на Марс има живот, намери извънземни охлюви Уфолог доказа, че на Марс има живот, намери извънземни охлюви

Марсианските мекотели са с големината на човешки юмрук, твърди Скот Уоринг

Бойко Борисов във фейсбук Бойко Борисов във фейсбук Пеевски е обикновен депутат, напоследък само дарява
Виц на деня Виц на деня - Иванчо, теб баща ти бие ли те?
- Ние сме десет братя и аз съм най-малкия и докато стигне до мен се изморява.
Виц на деня Виц на деня Канибалите също мислят, че хората са създадени един за друг. Статус във фейсбук Статус във фейсбук За конкуренцията трабва да се казват или лоши неща, или нищо.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори