×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • От 19:00 часа в ДТ „Адриана Будевска“ гледайте „Свекърва“- театрална постановка по Антон Страшимиров
  • От 19:00 часа в Държавна Опера Бургас гледайте безплатно „Службогонци“ – опера от Парашкев Хаджиев
  • Изложба живопис на Долорес Дилова ще бъде открита на 23 октомври от 17:30 часа в галерия „Пролет“
  • Куриоз: 49-годишен шофьор на микробус блъсна на заден ход 84-годишна жена пред Спешния център в Бургас, пострадалата е с фрактура на таза
  • Полицаи от Средец хванаха 42-годишен бургазлия да шофира след употреба на алкохол с концентрация 1.72 промила
  • За 24 часа в Бургас са регистрирани три кражби и три катастрофи, образувани са седем бързи полицейски производства, разкрити са десет престъпления
НА ЖИВО

СДС с мощна заявка: С реална работа връщаме младите в Бургас


СДС с мощна заявка: С реална работа връщаме младите в Бургас
Това е отборът, който в Общинския съвет ще работи за по-доброто бъдеще и развитие на Бургас, всеки от тях е доказан професионалист в своята област
01 Октомври 2019, Вторник, 15:05 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Автентичната десница предлага облекчения за младите семейства при закупуване на жилище и еднократна помощ за всяко новородено – но с ясни условия

Свободата дава силата – това е слоганът на предизборната кампания на СДС-Бургас, който на местния вот участват със силна самостоятелна листа за общински съветници. Дясната партия представи отбора си пред медиите в емблематичната централа на сините на ул. „Ал. Богориди”, както и ясните политики и мерки, по които ще работят в следващия мандат. 

В листата са включени изявени личности от сферата на бизнеса, образованието, изкуството и спорта в морския град. Всеки един от тях е доказан професионалист в своята област. 

„В листата има хора, които в житейския си път са доказали не само своя професионализъм, но и това, че могат да бъдат полезни на обществото. Това е така, защото ние в СДС залагаме на качеството пред количеството. Ще водим предизборната кампания под мотото „Свободата дава сила”, защото с него се обръщаме към свободомислещите хора и тези, които са независими. Вярваме, че дори тези, които нямат политически пристрастия, могат да оценят нашите кандидати. Когато видят лицата в нея,  се надяваме да  се убедят, че ще бъдем полезни“, заяви водачът на листата д-р Георги Митев. Той, Станимир Апостолов и Тошко Иванов бяха представителите на дясната партия в последния Общински съвет. Тримата отново са в листата на СДС. Тя включва и силна гражданска квота. 

Водачът на листата д-р Георги Митев (вдясно), до него е вторият в листата Станимир Апостолов

Автентичната десница в предизборната си брошура е включила не само какво смята да свърши през следващите четири години в местния парламент, но какво е изпълнила през изминалия мандат. (ВИЖ СПИСЪЦИТЕ ПОД ТЕКСТА)
Станимир Апостолов, който е втори в листата на СДС, представи част от мерките, чийто акцент са децата, младите семейства и спорта. 

„В бъдещия Общински съвет едни от основните ни приоритети са спортните бази и детско-юношеските школи, както и с намаляването и правилното разпределение на местните данъци. Според нас разрешаването на казуса със стадионите на територията на община Бургас е изключително важно за града. Политиката ни в това отношение ще е запазване на спортните бази. Много държим и на друга важна тема, за която сме подготвили конкретно предложение. Ще работим за намаляване с 50% на данък възмездно придобиване на МПС от досега действащите 3% на 1,5%. Бургас може не само да задържи младите хора, но и да привлече такива от други градове. Това е възможно, ако при  покупка на първо жилище при млади семейства първите три години те бъдат освободени от Данък недвижими имоти. Друга мярка и политика, която ще следваме, е свързана с генералния пробнлем на държавата – отрицателният прираст на населението. Предиждаме създаване на фонд за изплащане на 1000 лева еднократна помощ за първо дете и 2000 лева – за второ. Това обаче ще се случи при изпълнение на няколко условия, а именно – уседналост три години, минимум средно образование, постоянна работа – минимум една година“, обясни Станимир Апостолов. 

Дончо Златев

Това, че сините държат на младите хора, личи още в тяхната листа, на която на трето място е 28-годишният Дончо Златев. Златев е член на НИС на СДС за Югоизточен регион. Той ще се бори за създаването на единен спешен детски център на територията на Бургас. 

„В следващия Общински съвет категорично ще защитаваме в Бургас да бъде създаден единен Детски спешен център. Ще развиваме тази политика в три направления, защото от личен опит мога да кажа - няма по-страшно от това да обикаляш посред нощ с дете на ръце в коя болница е дежурният педиатър. Това трябва да спре. Ще работим за  обособяване на място, където всяко семейство с малко дете да знае, че може да отиде и 24 часа в денонощието да получи квалифицирана помощ. Второто направление е оборудване на центъра с  детска линейка. В момента в България има само една, а ние от няколко месеца се борим да убедим Министерството на здравеопазването, че детски линейки са нужни в цялата страна. Тъй като няма как да разчитаме на държавата, ние ще се борим на местно ниво с наши сили това да се случи. И третата точка в детското здравеопазване е подобряване на средата за медицинските работници. Предвиждаме пакет от мерки, особено в общинските заведения, за да предосттавим най-добрите условия за тях“, обясни Дончо Златев. 

Златев представи още една мярка, залегнала в програма на СДС. Това е създаването на иновативен фонд за подпомагане на семействата на децата с увреждания. Той припомни, че преди няколко месеца именно СДС-Бургас беше моторът за основаване  на общинския фонд за подпомагане на ин витро процедури. Днес ефектът от него е неоспорим. Същото може да се постигне и с фонд, който да помага на децата с увреждания.
На почетното 20-то място в листата е лицето на сините в Бургас Тошко Иванов. По свое желалние той е заел последното място, за да даде тласък на преференциалната кампания.

Тошко Иванов по собствено желание е заел последното 20 място в листата на СДС

„Ние много работим, но го правим тихо и нямаме навика да се хвалим. Дори за част от нещата, които сме направили, не се сещаме вече. Силно се надявам гражданите на Бургас да разпознаят почтените и качествени хора и да ги излъчат в бъдещия Общински съвет. Още по-силно се надявам да надделее разумът в избирателите и те да излъчат тези, които действително работят”, заяви Тошко Иванов.

Футболната легенда Антон Спасов също е част от големия отбор на СДС за предстоящия вот. Той е на четвърто място в листата.

Футболната легенда Антон Спасов се ангажира да работи за развитието спорта и базите в Бургас

„За мен е удоволствие да бъда в листата на хора, които са се доказали със своята работа, а не с обещания. В бъдещия Общински съвет аз ще се концентирам изцяло към спорта в Бургас”, заяви Спасов. 

В листата на дясната партия е и Мара Стоянова от ПП „Обединени земеделци“, която е под номер 5.

Аз съм ново лице за политическата обстановка. Надявам се с натрупания си професионален опит досега и работоспособност да помогна за благото на града“, каза тя. 

Сините не забравят и кварталите на града. Според Димчо Рачев е време в следващите 4 години най-накрая да бъдат обособени изнесени офиси за обслужване на граждани в кварталите Победа и Акации. 

Партията има и кандидат за кмет на населено място. За четвърти мандат за кмет на с. Твърдица ще се бори Сотир Йовчев. 

На местните избори СДС участва със самостоятелна листа, като подкрепя Димитър Николов за нов мандат.

СДС: „Свободата дава сила” участва на местните избори с N64 в интегралната бюлетина. 

 

Ето листата с кандидати за общински съветници на СДС –Бургас.

1.      Георги  Митев – доктор по ветеринарна медицина

2.      Станимир  Апостолов – финансист

3.      Дончо Златев – член на НИС на СДС и регионален представител на партията за Югоизточен регион

4.      Антон  Спасов – футболна легенда

5.      Мара Стоянова - икономист

6.      Димчо Рачев – зам. - председател на общинската стуктура на СДС Бургас 

7.      Велин Дракалиев – преподавател в университет „Проф. д-р Асен Златаров” - Бургас

8.      Пенка Георгиева – преподавател в Бургаски свободен университет

9.      Красимир Коларов - преподавател в университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас

10.  Милена Коларова – музикален педагог

11.  Веселин Стоянов - предприемач

12.  Косара Стайкова – представител на МСДС

13.  Румен Гърков - предприемач

14.  Славка Костадинова – предприемач

15.  Емил Станишев – предприемач

16.  Любомир Димитров – експерт в сферата на туризма

17.  Стайко Симеонов - икономист

18.  Сотир Йовчев  - дългогодишен кмет на село Твърдица

19.  Ташо  Желев - икономист

20.  Тошко Иванов – мениджър в туризма

Изпълнени мерки от програмата на СДС- Бургас за местни избори 2015 г.

1. Целенасочена работа по привличането на квалифицирани специалисти и фирми за развитие на аутсорсинг и ИТ сектора и създаване на условия и програми за обучение на ученици от бургаските училища с цел задоволяване търсенето на ИТ специалисти;

2. Създаване на общински фонд за отпускане на стипендии на ученици и млади учители;

3. Изграждане на по-ефективна система за паркиране на територията на община Бургас;

4. Опазване на архитектурното и културното наследство;

5. Изграждане на паметник на жертвите на тоталитарните режими;

6. Подпомагане на семействата, полагащи грижи за деца и лица с увреждания, чрез изграждане на центрове за социална интеграция и рехабилитация и дневни центрове.

7. Създаване на общински фонд за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми.

 

Политики на СДС-Бургас за местни избори 2019 г.

1. Създаване на спешен детски център, оборудван с детски линейки;

2. Създаване на общински фонд за подпомагане на деца с увреждания;

3. Намаляване и правилно разпределение на местните данъци;

4. 1000 лв. еднократна помощ за първо и 2000 лв. за второ дете, при изпълнение на следните условия:

            - уседналост - 3 год.

            - образование на родителите - минимум средно

            - постоянна работа - минимум 1 год.

5. При покупка на първо жилище на млади семейства - първите 3 години без местен данък;

6. Аутсорсинг на определени общински услуги след задълбочен анализ;

7. Обособяване на изнесен офис за обслужване на граждани в квартали Победа и Акации;

8. Мерки за контролиране популацията на бездомни животни /улични котки и гларуси/;

9. Увеличаване на средствата за детско - юношески спортни школи;

10. Решаване на проблемите със стадионите на територията на община Бургас;

11. Оптимизиране на наредбите, отнасящи се до средния и дребния бизнес и намаляване на административната тежест;

12. Намаляване с 50% на данък възмездно придобиване на МПС от досега действащите 3% на 1,5%.

 


В категории: Местни избори'2019


Изписаха Деси Цонева
Изписаха Деси Цонева 22/10/2019, Вторник 20:20 1
България Всички новини
Извънредно! Започнаха арестите на кандидати за кметове и съветници в Несебър Извънредно! Започнаха арестите на кандидати за кметове и съветници в Несебър

Пред Районното управление на МВР вече са четирима. Очаква се да бъде доведен и кандидат-кметът Николай Димитров

Какво да НЕ правите след раздяла? Какво да НЕ правите след раздяла?

Дайте си време да се съвземете

Зодиите, които не умеят да се извиняват Зодиите, които не умеят да се извиняват

Те трудно приемат грешките си

Ето как "Нефтохимик" се оправда за назначението на Манол Петров Ето как "Нефтохимик" се оправда за назначението на Манол Петров

При първа проява, която противоречи на политиката на клуба, ще вземем съответните мерки, каза председателят на УС на клуба Андрей Рунчев

Изписаха Деси Цонева Изписаха Деси Цонева Репортерката в „На кафе” демонстрира перфектна форма с елегантна рокля Понеделникът след вота - неучебен, но присъствен ден Понеделникът след вота - неучебен, но присъствен ден

Ще се провеждат спортни дейности и занимания по интереси

„Фейсбук” изпадна от Топ 10 на най-скъпите марки „Фейсбук” изпадна от Топ 10 на най-скъпите марки

За една година стойността на бранда е намаляла с 12% до $39,9 млрд.

Без заплати в най-голямото ловешко предприятие от март Без заплати в най-голямото ловешко предприятие от март

Очаква се около 300 души да подадат заявления за напускане в „Спарки Елтос” АД

3 зодии, които винаги се оплакват и самосъжаляват 3 зодии, които винаги се оплакват и самосъжаляват

Вижте кои са те

8 коли се помляха на Аспаруховия мост 8 коли се помляха на Аспаруховия мост

Засега има затруднения в трафика, но съвсем скоро платната ще са напълно свободни за преминаване

Мъж открадна линейка и прегази хора в Осло Мъж открадна линейка и прегази хора в Осло

Нападателят е задържан от полицията 

Филип Плейн с кола за над 1 млн. лева, вижте уникалния автомобил Филип Плейн с кола за над 1 млн. лева, вижте уникалния автомобил

Само ограничен брой хора ще могат да му се насладят

Финансова подкрепа за работниците, засегнати от Брекзит без сделка Финансова подкрепа за работниците, засегнати от Брекзит без сделка

Законодателството беше прието с 516 гласа "за" срещу 23 гласа "против" и 17 "въздържал се"

Ники Минаж се омъжи за изнасилвач Ники Минаж се омъжи за изнасилвач

Феновете на Минаж са радостни за нея, но и обезпокоени от факта, че Пети е осъждан

Примирието в Сирия изтече, Ердоган се среща с Путин Примирието в Сирия изтече, Ердоган се среща с Путин

Основна тема на разговора им ще е ситуацията в страната след турската офанзива

Представят последният мониторингов доклад за напредъка на България Представят последният мониторингов доклад за напредъка на България

 Очаква се днес Европейската комисия да обяви, че слага край на механизма в сегашния му вид

ЕК препоръчва да падне мониторингът над България? ЕК препоръчва да падне мониторингът над България? Предсрочни избори в Северна Македония заради Евросъюза Предсрочни избори в Северна Македония заради Евросъюза

Временно правителство ще ги организира

Астероид приближава Земята в навечерието на Димитровден Астероид приближава Земята в навечерието на Димитровден

Космическата канара е с диаметър около 1 километър

"Терминаторът" Шварценегер би се изправил срещу Тръмп за президент "Терминаторът" Шварценегер би се изправил срещу Тръмп за президент

Актьорът обаче няма право да се кандидатира

Гриша ГАНЧЕВ Гриша ГАНЧЕВ Борисов показа нулева толерантност към корумпираните изчадия Виц на деня Виц на деня Въпрос към Радио Ереван:
- Кои неща са най-правилно разпределени между хората?
- Парите и умът. Парите на никого не стигат, а умът на всички е в излишък!
Виц на деня Виц на деня - Каква е разликата между лудия и невротика?
- Ами лудият знае, че 2+2 е равно на 5, а невротикът знае, че 2+2 е равно на 4, но това му се струва непоносимо.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Депресия по български е когато дори и чуждото нещастие не ви носи радост.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори