×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

СДС с мощна заявка: С реална работа връщаме младите в Бургас


СДС с мощна заявка: С реална работа връщаме младите в Бургас
Това е отборът, който в Общинския съвет ще работи за по-доброто бъдеще и развитие на Бургас, всеки от тях е доказан професионалист в своята област
01 Октомври 2019, Вторник, 15:05 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Автентичната десница предлага облекчения за младите семейства при закупуване на жилище и еднократна помощ за всяко новородено – но с ясни условия

Свободата дава силата – това е слоганът на предизборната кампания на СДС-Бургас, който на местния вот участват със силна самостоятелна листа за общински съветници. Дясната партия представи отбора си пред медиите в емблематичната централа на сините на ул. „Ал. Богориди”, както и ясните политики и мерки, по които ще работят в следващия мандат. 

В листата са включени изявени личности от сферата на бизнеса, образованието, изкуството и спорта в морския град. Всеки един от тях е доказан професионалист в своята област. 

„В листата има хора, които в житейския си път са доказали не само своя професионализъм, но и това, че могат да бъдат полезни на обществото. Това е така, защото ние в СДС залагаме на качеството пред количеството. Ще водим предизборната кампания под мотото „Свободата дава сила”, защото с него се обръщаме към свободомислещите хора и тези, които са независими. Вярваме, че дори тези, които нямат политически пристрастия, могат да оценят нашите кандидати. Когато видят лицата в нея,  се надяваме да  се убедят, че ще бъдем полезни“, заяви водачът на листата д-р Георги Митев. Той, Станимир Апостолов и Тошко Иванов бяха представителите на дясната партия в последния Общински съвет. Тримата отново са в листата на СДС. Тя включва и силна гражданска квота. 

Водачът на листата д-р Георги Митев (вдясно), до него е вторият в листата Станимир Апостолов

Автентичната десница в предизборната си брошура е включила не само какво смята да свърши през следващите четири години в местния парламент, но какво е изпълнила през изминалия мандат. (ВИЖ СПИСЪЦИТЕ ПОД ТЕКСТА)
Станимир Апостолов, който е втори в листата на СДС, представи част от мерките, чийто акцент са децата, младите семейства и спорта. 

„В бъдещия Общински съвет едни от основните ни приоритети са спортните бази и детско-юношеските школи, както и с намаляването и правилното разпределение на местните данъци. Според нас разрешаването на казуса със стадионите на територията на община Бургас е изключително важно за града. Политиката ни в това отношение ще е запазване на спортните бази. Много държим и на друга важна тема, за която сме подготвили конкретно предложение. Ще работим за намаляване с 50% на данък възмездно придобиване на МПС от досега действащите 3% на 1,5%. Бургас може не само да задържи младите хора, но и да привлече такива от други градове. Това е възможно, ако при  покупка на първо жилище при млади семейства първите три години те бъдат освободени от Данък недвижими имоти. Друга мярка и политика, която ще следваме, е свързана с генералния пробнлем на държавата – отрицателният прираст на населението. Предиждаме създаване на фонд за изплащане на 1000 лева еднократна помощ за първо дете и 2000 лева – за второ. Това обаче ще се случи при изпълнение на няколко условия, а именно – уседналост три години, минимум средно образование, постоянна работа – минимум една година“, обясни Станимир Апостолов. 

Дончо Златев

Това, че сините държат на младите хора, личи още в тяхната листа, на която на трето място е 28-годишният Дончо Златев. Златев е член на НИС на СДС за Югоизточен регион. Той ще се бори за създаването на единен спешен детски център на територията на Бургас. 

„В следващия Общински съвет категорично ще защитаваме в Бургас да бъде създаден единен Детски спешен център. Ще развиваме тази политика в три направления, защото от личен опит мога да кажа - няма по-страшно от това да обикаляш посред нощ с дете на ръце в коя болница е дежурният педиатър. Това трябва да спре. Ще работим за  обособяване на място, където всяко семейство с малко дете да знае, че може да отиде и 24 часа в денонощието да получи квалифицирана помощ. Второто направление е оборудване на центъра с  детска линейка. В момента в България има само една, а ние от няколко месеца се борим да убедим Министерството на здравеопазването, че детски линейки са нужни в цялата страна. Тъй като няма как да разчитаме на държавата, ние ще се борим на местно ниво с наши сили това да се случи. И третата точка в детското здравеопазване е подобряване на средата за медицинските работници. Предвиждаме пакет от мерки, особено в общинските заведения, за да предосттавим най-добрите условия за тях“, обясни Дончо Златев. 

Златев представи още една мярка, залегнала в програма на СДС. Това е създаването на иновативен фонд за подпомагане на семействата на децата с увреждания. Той припомни, че преди няколко месеца именно СДС-Бургас беше моторът за основаване  на общинския фонд за подпомагане на ин витро процедури. Днес ефектът от него е неоспорим. Същото може да се постигне и с фонд, който да помага на децата с увреждания.
На почетното 20-то място в листата е лицето на сините в Бургас Тошко Иванов. По свое желалние той е заел последното място, за да даде тласък на преференциалната кампания.

Тошко Иванов по собствено желание е заел последното 20 място в листата на СДС

„Ние много работим, но го правим тихо и нямаме навика да се хвалим. Дори за част от нещата, които сме направили, не се сещаме вече. Силно се надявам гражданите на Бургас да разпознаят почтените и качествени хора и да ги излъчат в бъдещия Общински съвет. Още по-силно се надявам да надделее разумът в избирателите и те да излъчат тези, които действително работят”, заяви Тошко Иванов.

Футболната легенда Антон Спасов също е част от големия отбор на СДС за предстоящия вот. Той е на четвърто място в листата.

Футболната легенда Антон Спасов се ангажира да работи за развитието спорта и базите в Бургас

„За мен е удоволствие да бъда в листата на хора, които са се доказали със своята работа, а не с обещания. В бъдещия Общински съвет аз ще се концентирам изцяло към спорта в Бургас”, заяви Спасов. 

В листата на дясната партия е и Мара Стоянова от ПП „Обединени земеделци“, която е под номер 5.

Аз съм ново лице за политическата обстановка. Надявам се с натрупания си професионален опит досега и работоспособност да помогна за благото на града“, каза тя. 

Сините не забравят и кварталите на града. Според Димчо Рачев е време в следващите 4 години най-накрая да бъдат обособени изнесени офиси за обслужване на граждани в кварталите Победа и Акации. 

Партията има и кандидат за кмет на населено място. За четвърти мандат за кмет на с. Твърдица ще се бори Сотир Йовчев. 

На местните избори СДС участва със самостоятелна листа, като подкрепя Димитър Николов за нов мандат.

СДС: „Свободата дава сила” участва на местните избори с N64 в интегралната бюлетина. 

 

Ето листата с кандидати за общински съветници на СДС –Бургас.

1.      Георги  Митев – доктор по ветеринарна медицина

2.      Станимир  Апостолов – финансист

3.      Дончо Златев – член на НИС на СДС и регионален представител на партията за Югоизточен регион

4.      Антон  Спасов – футболна легенда

5.      Мара Стоянова - икономист

6.      Димчо Рачев – зам. - председател на общинската стуктура на СДС Бургас 

7.      Велин Дракалиев – преподавател в университет „Проф. д-р Асен Златаров” - Бургас

8.      Пенка Георгиева – преподавател в Бургаски свободен университет

9.      Красимир Коларов - преподавател в университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас

10.  Милена Коларова – музикален педагог

11.  Веселин Стоянов - предприемач

12.  Косара Стайкова – представител на МСДС

13.  Румен Гърков - предприемач

14.  Славка Костадинова – предприемач

15.  Емил Станишев – предприемач

16.  Любомир Димитров – експерт в сферата на туризма

17.  Стайко Симеонов - икономист

18.  Сотир Йовчев  - дългогодишен кмет на село Твърдица

19.  Ташо  Желев - икономист

20.  Тошко Иванов – мениджър в туризма

Изпълнени мерки от програмата на СДС- Бургас за местни избори 2015 г.

1. Целенасочена работа по привличането на квалифицирани специалисти и фирми за развитие на аутсорсинг и ИТ сектора и създаване на условия и програми за обучение на ученици от бургаските училища с цел задоволяване търсенето на ИТ специалисти;

2. Създаване на общински фонд за отпускане на стипендии на ученици и млади учители;

3. Изграждане на по-ефективна система за паркиране на територията на община Бургас;

4. Опазване на архитектурното и културното наследство;

5. Изграждане на паметник на жертвите на тоталитарните режими;

6. Подпомагане на семействата, полагащи грижи за деца и лица с увреждания, чрез изграждане на центрове за социална интеграция и рехабилитация и дневни центрове.

7. Създаване на общински фонд за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми.

 

Политики на СДС-Бургас за местни избори 2019 г.

1. Създаване на спешен детски център, оборудван с детски линейки;

2. Създаване на общински фонд за подпомагане на деца с увреждания;

3. Намаляване и правилно разпределение на местните данъци;

4. 1000 лв. еднократна помощ за първо и 2000 лв. за второ дете, при изпълнение на следните условия:

            - уседналост - 3 год.

            - образование на родителите - минимум средно

            - постоянна работа - минимум 1 год.

5. При покупка на първо жилище на млади семейства - първите 3 години без местен данък;

6. Аутсорсинг на определени общински услуги след задълбочен анализ;

7. Обособяване на изнесен офис за обслужване на граждани в квартали Победа и Акации;

8. Мерки за контролиране популацията на бездомни животни /улични котки и гларуси/;

9. Увеличаване на средствата за детско - юношески спортни школи;

10. Решаване на проблемите със стадионите на територията на община Бургас;

11. Оптимизиране на наредбите, отнасящи се до средния и дребния бизнес и намаляване на административната тежест;

12. Намаляване с 50% на данък възмездно придобиване на МПС от досега действащите 3% на 1,5%.

 


В категории: Местни избори


Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
България Всички новини
Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Росен Желязков станал заложник на ГЕРБ и ДПС, Бориславова заговори за далавера за 8 млрд. лева Тя обяви, че лидерът на ГЕРБ и Пеевски и добави, че след изборите нямало да управляват с него, но с партията на Борисов можело, ако поемат ангажимент за реформи Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Гала отиде в подкаста на дъщеря си и призна, че е правила секс... Не става ясно нито къде се е случило то, нито с кого, но подозренията, естествено, падат върху настоящата й половинка Стефан Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън Как шеф Ангелов се завърна в кухнята на Хелс Китчън "Не ми се работи, не ми се готви, но това не е концерт пожелание. Важните сте вие. Затова продължаваме", заяви шефът
Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори