×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

СДС с мощна заявка: С реална работа връщаме младите в Бургас


СДС с мощна заявка: С реална работа връщаме младите в Бургас
Това е отборът, който в Общинския съвет ще работи за по-доброто бъдеще и развитие на Бургас, всеки от тях е доказан професионалист в своята област
01 Октомври 2019, Вторник, 15:05 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Автентичната десница предлага облекчения за младите семейства при закупуване на жилище и еднократна помощ за всяко новородено – но с ясни условия

Свободата дава силата – това е слоганът на предизборната кампания на СДС-Бургас, който на местния вот участват със силна самостоятелна листа за общински съветници. Дясната партия представи отбора си пред медиите в емблематичната централа на сините на ул. „Ал. Богориди”, както и ясните политики и мерки, по които ще работят в следващия мандат. 

В листата са включени изявени личности от сферата на бизнеса, образованието, изкуството и спорта в морския град. Всеки един от тях е доказан професионалист в своята област. 

„В листата има хора, които в житейския си път са доказали не само своя професионализъм, но и това, че могат да бъдат полезни на обществото. Това е така, защото ние в СДС залагаме на качеството пред количеството. Ще водим предизборната кампания под мотото „Свободата дава сила”, защото с него се обръщаме към свободомислещите хора и тези, които са независими. Вярваме, че дори тези, които нямат политически пристрастия, могат да оценят нашите кандидати. Когато видят лицата в нея,  се надяваме да  се убедят, че ще бъдем полезни“, заяви водачът на листата д-р Георги Митев. Той, Станимир Апостолов и Тошко Иванов бяха представителите на дясната партия в последния Общински съвет. Тримата отново са в листата на СДС. Тя включва и силна гражданска квота. 

Водачът на листата д-р Георги Митев (вдясно), до него е вторият в листата Станимир Апостолов

Автентичната десница в предизборната си брошура е включила не само какво смята да свърши през следващите четири години в местния парламент, но какво е изпълнила през изминалия мандат. (ВИЖ СПИСЪЦИТЕ ПОД ТЕКСТА)
Станимир Апостолов, който е втори в листата на СДС, представи част от мерките, чийто акцент са децата, младите семейства и спорта. 

„В бъдещия Общински съвет едни от основните ни приоритети са спортните бази и детско-юношеските школи, както и с намаляването и правилното разпределение на местните данъци. Според нас разрешаването на казуса със стадионите на територията на община Бургас е изключително важно за града. Политиката ни в това отношение ще е запазване на спортните бази. Много държим и на друга важна тема, за която сме подготвили конкретно предложение. Ще работим за намаляване с 50% на данък възмездно придобиване на МПС от досега действащите 3% на 1,5%. Бургас може не само да задържи младите хора, но и да привлече такива от други градове. Това е възможно, ако при  покупка на първо жилище при млади семейства първите три години те бъдат освободени от Данък недвижими имоти. Друга мярка и политика, която ще следваме, е свързана с генералния пробнлем на държавата – отрицателният прираст на населението. Предиждаме създаване на фонд за изплащане на 1000 лева еднократна помощ за първо дете и 2000 лева – за второ. Това обаче ще се случи при изпълнение на няколко условия, а именно – уседналост три години, минимум средно образование, постоянна работа – минимум една година“, обясни Станимир Апостолов. 

Дончо Златев

Това, че сините държат на младите хора, личи още в тяхната листа, на която на трето място е 28-годишният Дончо Златев. Златев е член на НИС на СДС за Югоизточен регион. Той ще се бори за създаването на единен спешен детски център на територията на Бургас. 

„В следващия Общински съвет категорично ще защитаваме в Бургас да бъде създаден единен Детски спешен център. Ще развиваме тази политика в три направления, защото от личен опит мога да кажа - няма по-страшно от това да обикаляш посред нощ с дете на ръце в коя болница е дежурният педиатър. Това трябва да спре. Ще работим за  обособяване на място, където всяко семейство с малко дете да знае, че може да отиде и 24 часа в денонощието да получи квалифицирана помощ. Второто направление е оборудване на центъра с  детска линейка. В момента в България има само една, а ние от няколко месеца се борим да убедим Министерството на здравеопазването, че детски линейки са нужни в цялата страна. Тъй като няма как да разчитаме на държавата, ние ще се борим на местно ниво с наши сили това да се случи. И третата точка в детското здравеопазване е подобряване на средата за медицинските работници. Предвиждаме пакет от мерки, особено в общинските заведения, за да предосттавим най-добрите условия за тях“, обясни Дончо Златев. 

Златев представи още една мярка, залегнала в програма на СДС. Това е създаването на иновативен фонд за подпомагане на семействата на децата с увреждания. Той припомни, че преди няколко месеца именно СДС-Бургас беше моторът за основаване  на общинския фонд за подпомагане на ин витро процедури. Днес ефектът от него е неоспорим. Същото може да се постигне и с фонд, който да помага на децата с увреждания.
На почетното 20-то място в листата е лицето на сините в Бургас Тошко Иванов. По свое желалние той е заел последното място, за да даде тласък на преференциалната кампания.

Тошко Иванов по собствено желание е заел последното 20 място в листата на СДС

„Ние много работим, но го правим тихо и нямаме навика да се хвалим. Дори за част от нещата, които сме направили, не се сещаме вече. Силно се надявам гражданите на Бургас да разпознаят почтените и качествени хора и да ги излъчат в бъдещия Общински съвет. Още по-силно се надявам да надделее разумът в избирателите и те да излъчат тези, които действително работят”, заяви Тошко Иванов.

Футболната легенда Антон Спасов също е част от големия отбор на СДС за предстоящия вот. Той е на четвърто място в листата.

Футболната легенда Антон Спасов се ангажира да работи за развитието спорта и базите в Бургас

„За мен е удоволствие да бъда в листата на хора, които са се доказали със своята работа, а не с обещания. В бъдещия Общински съвет аз ще се концентирам изцяло към спорта в Бургас”, заяви Спасов. 

В листата на дясната партия е и Мара Стоянова от ПП „Обединени земеделци“, която е под номер 5.

Аз съм ново лице за политическата обстановка. Надявам се с натрупания си професионален опит досега и работоспособност да помогна за благото на града“, каза тя. 

Сините не забравят и кварталите на града. Според Димчо Рачев е време в следващите 4 години най-накрая да бъдат обособени изнесени офиси за обслужване на граждани в кварталите Победа и Акации. 

Партията има и кандидат за кмет на населено място. За четвърти мандат за кмет на с. Твърдица ще се бори Сотир Йовчев. 

На местните избори СДС участва със самостоятелна листа, като подкрепя Димитър Николов за нов мандат.

СДС: „Свободата дава сила” участва на местните избори с N64 в интегралната бюлетина. 

 

Ето листата с кандидати за общински съветници на СДС –Бургас.

1.      Георги  Митев – доктор по ветеринарна медицина

2.      Станимир  Апостолов – финансист

3.      Дончо Златев – член на НИС на СДС и регионален представител на партията за Югоизточен регион

4.      Антон  Спасов – футболна легенда

5.      Мара Стоянова - икономист

6.      Димчо Рачев – зам. - председател на общинската стуктура на СДС Бургас 

7.      Велин Дракалиев – преподавател в университет „Проф. д-р Асен Златаров” - Бургас

8.      Пенка Георгиева – преподавател в Бургаски свободен университет

9.      Красимир Коларов - преподавател в университет „Проф. д-р Асен Златаров” – Бургас

10.  Милена Коларова – музикален педагог

11.  Веселин Стоянов - предприемач

12.  Косара Стайкова – представител на МСДС

13.  Румен Гърков - предприемач

14.  Славка Костадинова – предприемач

15.  Емил Станишев – предприемач

16.  Любомир Димитров – експерт в сферата на туризма

17.  Стайко Симеонов - икономист

18.  Сотир Йовчев  - дългогодишен кмет на село Твърдица

19.  Ташо  Желев - икономист

20.  Тошко Иванов – мениджър в туризма

Изпълнени мерки от програмата на СДС- Бургас за местни избори 2015 г.

1. Целенасочена работа по привличането на квалифицирани специалисти и фирми за развитие на аутсорсинг и ИТ сектора и създаване на условия и програми за обучение на ученици от бургаските училища с цел задоволяване търсенето на ИТ специалисти;

2. Създаване на общински фонд за отпускане на стипендии на ученици и млади учители;

3. Изграждане на по-ефективна система за паркиране на територията на община Бургас;

4. Опазване на архитектурното и културното наследство;

5. Изграждане на паметник на жертвите на тоталитарните режими;

6. Подпомагане на семействата, полагащи грижи за деца и лица с увреждания, чрез изграждане на центрове за социална интеграция и рехабилитация и дневни центрове.

7. Създаване на общински фонд за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми.

 

Политики на СДС-Бургас за местни избори 2019 г.

1. Създаване на спешен детски център, оборудван с детски линейки;

2. Създаване на общински фонд за подпомагане на деца с увреждания;

3. Намаляване и правилно разпределение на местните данъци;

4. 1000 лв. еднократна помощ за първо и 2000 лв. за второ дете, при изпълнение на следните условия:

            - уседналост - 3 год.

            - образование на родителите - минимум средно

            - постоянна работа - минимум 1 год.

5. При покупка на първо жилище на млади семейства - първите 3 години без местен данък;

6. Аутсорсинг на определени общински услуги след задълбочен анализ;

7. Обособяване на изнесен офис за обслужване на граждани в квартали Победа и Акации;

8. Мерки за контролиране популацията на бездомни животни /улични котки и гларуси/;

9. Увеличаване на средствата за детско - юношески спортни школи;

10. Решаване на проблемите със стадионите на територията на община Бургас;

11. Оптимизиране на наредбите, отнасящи се до средния и дребния бизнес и намаляване на административната тежест;

12. Намаляване с 50% на данък възмездно придобиване на МПС от досега действащите 3% на 1,5%.

 


В категории: Местни избори


Шок! Пребиха Захари Бахаров!
Шок! Пребиха Захари Бахаров! 04/06/2020, Четвъртък 19:42 0
България Всички новини
Рая Пеева продава дрехи втора ръка Рая Пеева продава дрехи втора ръка

Тя и нейни съдружнички предлагат уникати на световни брандове на цени между 10 и 100 лв.

Покъртително видео! Вижте как джигит с Ауди вилнее из улиците на Варна Покъртително видео! Вижте как джигит с Ауди вилнее из улиците на Варна Данъчните с компромис – запечатват обекти само при фрапиращи нарушения Данъчните с компромис – запечатват обекти само при фрапиращи нарушения

Изрядните вече не са застрашени от тежката мярка, но все пак подлежат на глоби при неспазване на определени правила

Пристигащите у нас от Република Северна Македония подлежат на 14-дневна карантина Пристигащите у нас от Република Северна Македония подлежат на 14-дневна карантина

Отпада 14-дневната карантина за граждани, пристигащи от Босна и Херцеговина и от Черна гора

Катастрофа временно затрудни движението по околовръстния път край морето в Бургас Катастрофа временно затрудни движението по околовръстния път край морето в Бургас

Инцидентът стана малко преди 18 ч. на ул. „24-ти Черноморски пехотен полк”

Нова опасна измама използва страха от коронавируса Нова опасна измама използва страха от коронавируса

Онлайн търговци предлагат спирт за горене вместо дезинфектант

АПИ обсъжда включване на второкласните пътища в тол системата АПИ обсъжда включване на второкласните пътища в тол системата

Решението ще бъде взето след 15 юни, дотогава ще има обсъждания с бранша

Пуснаха певицата ЛиЛана под домашен арест Пуснаха певицата ЛиЛана под домашен арест

Специализираният наказателен съд счете, че няма опасност Деянова да се укрие или да извърши престъпление

Административната прокуратура започнала проверка на строежа на „Главболгарстрой“ при Алепу Административната прокуратура започнала проверка на строежа на „Главболгарстрой“ при Алепу

Аз не мога да кажа дали има нарушение или престъпление, обясни Иван Гешев и обеща повече информация по-нататък

100 Кила в ужас от матурите 100 Кила в ужас от матурите

Целият юни се очертава тежък за певеца, но той е доволен от себе си

Великобритания въвежда задължителна 14-дневна карантина за всички пристигащи Великобритания въвежда задължителна 14-дневна карантина за всички пристигащи Има заподозрян за убийството на българския гангстер Боби Манчев в Торонто Има заподозрян за убийството на българския гангстер Боби Манчев в Торонто

Изненадан съм, че той оцеля толкова дълго време, признава приятел на българина

Сестрата на Ким Чен Ун заплаши Южна Корея с "най-лошия сценарий" Сестрата на Ким Чен Ун заплаши Южна Корея с "най-лошия сценарий"

Причината са листовки, пуснати в Северна Корея от бегълци

Цеца Величкович стана баба Цеца Величкович стана баба

Младият татко е професионален боксьор, макар да е завършил престижен английски университет

Куче чака три месеца пред болница собственика си, починал от COVID-19 Куче чака три месеца пред болница собственика си, починал от COVID-19

Кучето носи името Ксиао Бао, което на означава „малко съкровище“

Ново проучване: Помага ли ибупрофенът при лечение на коронавирус? Ново проучване: Помага ли ибупрофенът при лечение на коронавирус?

Първоначално се считаше, че препаратът е вреден за пациентите

Превръщат къщата на Хитлер в полицейски участък Превръщат къщата на Хитлер в полицейски участък

Австрийското правителство купи сградата през 2016 година

Тръмп: След Линкълн аз направих най-много за чернокожите Тръмп: След Линкълн аз направих най-много за чернокожите

Имаме най-ниска безработица сред черните, отчете Тръмп

Отлагат се стимулите за връщане на българи в страната с цел работа Отлагат се стимулите за връщане на българи в страната с цел работа

Бюджетът от 10 млн. лева, предвиден за целта през тази година, се пренасочва за мерки срещу нарастващата безработица

Италия отново отворена за туристи Италия отново отворена за туристи

Ограниченията за пътуване в рамките на страната също ще бъдат премахнати, което означава, че хората могат да се движат свободно между различните региони

Тихомир Безлов Тихомир Безлов Божков прилича на покер играч, който не знае къде блъфира Виц на деня Виц на деня Апетитните жени и жените с апетит са съвършено различни неща... Виц на деня Виц на деня Какво може да бъде по-лошо от слон в стъкларски магазин?
- Таралеж в завода за презервативи.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Днес една гледачка срещу 20 лева ми каза, че съм глупак.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори