×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Работих предано за ГЕРБ 12 години, но бях предаден. Излизам в реална битка за Созопол, с мен са верни хора


Работих предано за ГЕРБ 12 години, но бях предаден. Излизам в реална битка за Созопол, с мен са верни хора
Не съм женен за поста „Общински съветник”, който носи някаква форма на престиж, нито ме блазни кметската титла, но съм длъжен да продължа това, в което вярвам, казва Георги Пинелов
26 Септември 2019, Четвъртък, 20:15 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА, Снимка: Георги РУСЧЕВ

От дълго време обмислях възможността да се кандидатирам за кмет и Панайот Рейзи добре знаеше при какви условия, казва довчерашният активист в най-голямата партия 

Той е кореняк созополчанин, на 40 години, семеен с две деца. Завършил е  бакалавърска степен „Публична администрация“ в Бургаския свободен университет и магистратура по „Мениджмънт на стопанското развитие“ в Стопанска академия-Свищов. Има частен бизнес в сферата на туризма, услугите и охраната на обекти. 

През 2007 г., със завръщането на Константин Гребенаров в Созопол, Георги Пинелов се ангажира с идеите на ПП ГЕРБ и до вчера е предан единствено и само на тази партия. 

За бившия първи на ГЕРБ в Созопол и бивш областен управител на Бургас от първото правителство на Борисов, Пинелов казва, че успял да го привлече с чистата идея за промяна на тогавашното местно управление при покойния вече кмет от БСП Веска Караманова и председателя на Общинския съвет Панайот Рейзи от ССД. Двамата, поради различните си политически възгледи така и не съумяват да бъдат полезни за своя град.

 „Г-н Рейзи стопираше всяка инициатива, идваща от кметската администрация – без значение колко важна е за населението и бизнеса. За 4 години Караманова не реализира нищо съществено и това бяха тежки  години за Созопол. Гребенаров увлече млади и амбициозни хора, създавайки нова вълна от политици и вярвайки, че той ще се пребори за кмет, ще има ГЕРБ мнозинство и ще се промени ситуацията. Последваха години, в които не всичко се случи така, както си го представяхме...”. Така започва разговорът ни с днешния кандидат за кмет на община Созопол от малко известната, регистрирана наскоро партия „МИР” - Георги Пинелов.

-Г-н Пинелов, видяхме името ви регистрирано в ОИК като кандидат за кмет от партия, която не е Вашата ГЕРБ и в листа като водач на кандидати за общински съветници – с вас са личности, които до вчера в ОбС  бяха част от мнозинството на ГЕРБ. Защо напуснахте?

-От дълго време съм обмислял възможността да се кандидатирам за кмет, не от вчера. Ще бъде пред вас докрай коректен и искрен. В личен разговор с бившия вече кмет на Созопол Панайот Рейзи преди доста време, не онзи ден, аз заявих открито, че когато той се оттегли и  не участва в кметска надпревара, аз ще се кандидатирам, защото се чувствам подготвен.  Факт е, за жалост, че областното ръководство и Изпълнителната комисия на ГЕРБ не припознаха мен за този вот. Каква е причината – не знам. Работих за ГЕРБ 12 години, това са моите най-хубави години от младостта ми. Отдадох се на партията и бях лоялен. И не смятам, че след като съм вложил толкова много лична енергия в политическа кауза, аз трябва да се оттегля, сякаш нямам сили да се преборя за доверието на всички, които ме познават.

-Кога подадохте оставка  от ръководството на ГЕРБ-Созопол? Защото, неофициално, бяхте спряган почти със 100 % сигурност като кандидат за кмет на ГЕРБ от юни месец до началото на септември?

-Оставка подадох непосредствено след като видях резултатите ни от европейските избори – пред вр.и.д. председател на ГЕРБ-Созопол –  Светлана Лулева, пред областния председател Димитър Бойчев и пред Изпълнителната комисия. Бях в щаба от малкото хора, броящи се на пръстите на едната ми ръка, които категорично работехме единствено и само в полза на ГЕРБ. Установих в нощта след проведените избори, че има колеги, които не са работели за ГЕРБ, а за други партии, те не поеха отговорността за загубата в нашата община, макар разликата да беше само с 50-ина гласа в полза на БСП. Някой трябваше да поеме отговорността. Аз съм морален човек и реших  да направя това.  Най-подробно мотивирах оставката - защо, как, кои, кога... Чувствах се предаден. Аз мислех, че сме екип и всички работим реално за ГЕРБ. Оказа се, че малко сме хората, които сме мислели за успеха ни в тези евроизбори и конкретно за победата на нашата партия. 

-Заради този акт на самоотверженост ли смятате, че така усилено през лятото започна да се спряга Вашето име за бъдещ кмет на Созопол, тогава ли оцениха вашите качества, лоялността Ви?

-Не съм се замислял. Но разочарованието ми бе огромно.  В крайна сметка се видя, че и „да се хвърля в огъня” на местно ниво, това не значи, че ще ме оцени централата в София. Изборът на кандидат за кмет Красимира Германова, след случилото се по време на евроизборите в Созопол, е необясним за мен и за хората с морал в тази партия, имайки предвид посланията, които месеци по-рано бях отправени на най-висшия партиен форум от лидера ни Бойко Борисов.

-Общинското събрание номинира  Вас,  Гребенаров и Германова. Гребенаров също се надяваше да бъдат оценени качествата му от централата. Очаквате ли подкрепа от него и неговите симпатизанти? Питам има ли нагласа за общ реваншистки фронт.

- С Гребенаров не съм се виждал от  десетина дни. Случайно го срещнах на улицата, поздравихме се, разменихме  две нормални приказки като съграждани, но до там. Нямам представа дали би подкрепил мен или настоящия избор, който е направен от Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ. Времето ще покаже каква е неговата позиция.

-Ако бяхте включен на избираема позиция в листата на ГЕРБ за общински съветници, това щеше ли да е достатъчно за Вас, за да не се усложнява толкова много обстановката?

-Категорично не. Постове и позиции с такива пазарлъци за мен не са самоцел. Не съм женен за поста „Общински съветник”, който носи някаква форма на престиж. В крайна сметка нито възнаграждението, нито каквото и да  било, би ме поблазнило  на всяка цена да бъда общински съветник. Това може да го потвърди г-н Панайот Рейзи за 4 години по-рано и г-н Гребенаров за 8 години по-рано, когато, как  да се изразя деликатно, за да не кажа, че той  направо си беше подменен с другия господин. 

-На кои хора ще разчитате на тези избори?

-На тези, които намериха сили да ме последват открито в това ново начинание. Техните имена не са тайна. Това са двама мои колеги от ГЕРБ - Христо Бардуков, който бе гражданска квота в ОбС, другият е  Янчо Георгиев. Преди всичко с двамата ме свързва приятелството, не толкова партийната обвързаност. Ако живот и здраве спечелим изборите, мисля, че доста други наши симпатизанти ще имат смелост да кажат, че виждат в мен човека, който да работи в името на общността.

-Ще се стигне ли до балотаж?

-Категорично ще има балотаж, има шестима претенденти за кмет. Не мисля, че някой от нас ще успее  да събере над 51% от вота, за да спечели от първи тур.

-Морската и богата община Созопол е стратегическа за ГЕРБ, Бойко Борисов не би си позволил да я загуби. Давате ли си сметка срещу какво се изправяте?

-ГЕРБ е управляващата партия, но аз усещам подкрепата, която получавам  ежедневно от своите съграждани, които виждат и припознават в нас алтернатива за по-добро управление и бъдеще на града. За мен това е много по-важно. Искам да остана да живея в Созопол,  да отгледам децата си тук. Созопол преди всичко е спокойно място за живеене. И не е личен реваншизъм. Обидата е първична емоция, тя премина. Взех решение и нося отговорност. 

-Ако г-жа Красимира Германова стане кмет, вие как ще работите с нея? Звучите като крайна опозиция.

-Ще работя единствено и само за бъдещето на Созопол. Ако предложенията й бъдат градивни, защо да не бъдат подкрепени?! Не съм тръгнал на война. Напротив – аз и моят екип сме си поставили задача да сме обективна опозиция и да проведем нормална кампания, в която да не нападаме никого и да предлагаме алтернатива на досегашното управление. Нищо повече.

-Какво не успяхте да свършите в мандата си като общински съветник и какво бихте желал да направите в бъдещия състав на местния парламент?

-Това ми беше първи мандат,  допуснах грешки – къде от малкия ми практически  административен опит, къде от предоверяване... Но в крайна сметка аз не бягам от отговорността и понасям вината си. От разстоянието на времето и събитията, които се случиха в последната година, това, което трябваше да направя, бе да прекрача линията на партийната дисциплина по-рано от случилото се, да се разгранича от управляващото мнозинство. И това е моята вина.

-Кога трябваше да стане това – през март т.г. при отстраняването на г-н Рейзи по започнало срещу него наказателно производство за длъжностно присвояване в особено големи размери, което май се оказа „балон”?

-По-рано. Първата индикация беше вдигането на данъците в общината, втората беше с вземането на решение от ОбС за тегленето на големия банков кредит. Но на нас ни беше обяснено, че този кредит е за рефинансиране на стари задължения, за построяването на новата автогара. Тогава, дори и опозицията гласува „за“. Само по себе си това бе прекрасно предложение – градът да се развие към местността „Мисаря“. Щяха да постъпят средства в общината под формата на строителни разрешения, такси и т.н., целият район щеше да живне. Този кредит преди година и половина бе между 4 и 6 млн.лв. Г-н Рейзи го изтегли, но той не отиде по предназначение. И до края на мандата се твърдеше, че имало някакви финансови затруднения, но общината разполагала с достатъчно ресурс чрез такси и данъци да се справи с този „лек” проблем. 

-В крайна сметка в какво финансово състояние е община Созопол към този момент?

-Общината е в процедура по изготвяне и следване на финансов оздравителен план, който, обаче, по моя неофициална информация, е върнат от Министерството на финансите, защото  има  забележки от министъра. Силно се надявам този план да бъде стриктно изпълняван и да може общината да се изправи на крака до 2021 г., какъвто срок ни дават. Не е нормално морска община  с такъв бюджет, при такива приходи, които би трябвало да влизат в общинската хазна, да бъде с толкова проблеми. Вижте съседните общини на морето и си направете извода дали може да се продължи по същия начин, какъвто ни се предлага от централата на ГЕРБ. Затова вземам нещата в свои ръце. Който ми вярва, да ме последва. 
 


В категории: Созопол


Легенда в българския рок почина
Легенда в българския рок почина 09/12/2019, Понеделник 12:15 0
Ивана яхна джип за 70 бона
Ивана яхна джип за 70 бона 09/12/2019, Понеделник 10:42 1
33
Коментара по темата
33.
Цитирам баба Мара с уважение!
27.10.2019 22:22:44
0
2
Пинелов, да беше чел коментарите. Каза ти се ,че с Бардуков няма да спечелиш. Няма по- голяма политическа проститутка от него. Сега ще спечели Тихомир.
32.
И аз ще цитирам баба Мара от пазара с уважение!
07.10.2019 10:05:06
0
2
Пинелов е добра кандидатура. Може би не сега, а когато натрупа управленчески опит. Листата му е лошо подбрана. По скоро е ,,запълнена''. Има лъжци с фалшиви дипломи, има любимци на стар кмет. Има фалшиви мениджъри и най-вече има хора за които никой няма да гласува. Ние сме малyк град и се познаваме. Успех, Георги. Твоята слабост е в твоя екип!
31.
*********
03.10.2019 11:40:35
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
30.
черноморска чучулига
03.10.2019 08:36:42
0
5
Махнали сте коментар , който уличава кандидат за общински съветник в лъжа. Добре- без имена.
Нека кандидата с номер две от листата на МИР си покаже дипломата за Агроикономика.
29.
Цитирам баба Мара с уважение!e
02.10.2019 23:49:50
0
4
3. Ружди Мустафа – Мениджър селскостопанско развитие- Истината е ,че този Ружди има сергия за плодове в Черноморец. Трудно говори на български. интелектуален потенциал- в начална фаза. Ебаси и кандидатурите!!!
28.
*********
02.10.2019 23:45:44
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
27.
виселие
02.10.2019 08:47:35
0
3
што триите кументарите за бат пони бе патриотини кавали штото не ви харесват ли бе много сте ефтини бе колкото една гумичка за триене бе скоро нии циганити ште сме пак с бат пони яд ви е нали бе тъпани бат пони победа победа
26.
Санитар
27.09.2019 22:58:27
4
14
Махнете Бардуков от листата. Да ходи да прислужва на Рейзи и да целува на Бойко снимката.
25.
*********
27.09.2019 12:53:28
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
24.
ББ
27.09.2019 12:14:28
12
11
Nerazbiram , zashto GERB e edva li ne triabvalo da nominirat Pinelov za kandidat . Germanova ima poveche opit bezsporno . Samo jelanieto Pinelov ne e dostatycno .... Iska se i vazmojnosti...
23.
ГЕРБ
27.09.2019 08:59:53
2
19
Само ти ли си бил предаден?Мен също ме прецакаха,след толкова години работа,мои приятели също.....Намазаха ските на старите муцуни .....Сега назначават децата на верните ....
22.
Mir
27.09.2019 07:51:11
12
21
Uspeh na Sozopol!
Glasuvate za Pinelov pechelite chetiri godini Teodora i Barduka!
Evala
21.
потребител
27.09.2019 06:30:21
6
3
само патриоти
20.
Koko
27.09.2019 05:20:20
0
11
Триете. Лошо. Ей тъй и вас ще ви изтрие времето. Малко ви остана. Като минат изборите и като сте вън от парламента , спонсори няма. И тогава, в Тополовград-стенвестник.
19.
До 18
27.09.2019 00:33:56
5
49
Не. Бардуков е грешката в цялата картинка.
18.
*********
27.09.2019 00:29:02
0
36
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
17.
Безпартиен
27.09.2019 00:12:35
2
50
Гоше гледай си бизнеса, политиката е мръсна игра!
16.
Dd
26.09.2019 23:14:17
2
10
За кво не сте заключили коментирането като 80% от другите статии свързани с изборите. Опс сещам се, защото ви трябва трафик, а пък без опция за комтиране никой няма да влиза в измислената ви страница!
15.
*********
26.09.2019 22:49:43
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
Pulzia6ia
26.09.2019 22:31:30
2
7
Bravo
13.
До Равадиново
26.09.2019 22:22:22
8
40
Накрая под строй и каквото каже Тумпала. Сичкото сиган на баламатома.
12.
Запознат
26.09.2019 22:13:13
90
34
Чест и почитания господин Пинелов! Още на предните местни избори през 2015г. се разбра колко хора ви подкрепят! Изплашиха се! Всички!!! Хората, които ви познават са до вас и сега и ще ви подкрепят! Пожелавам ви успех, в който не се съмнявам!
11.
Волен Сидеров
26.09.2019 22:04:30
12
41
Ама какви са тези смешни кандидатчета ?!!!
10.
истината
26.09.2019 21:58:02
72
21
Гоше, ти си добър човек и те уважаваме!
Подкрепяме те!
Злобарите и алчните са притеснени, защото усещат края си.
късмет и не им падай на нивото!
9.
до Равадиново
26.09.2019 21:54:36
3
9
Я се научи на правопис бе СЕРСЕМ!!!
8.
Do 6 и 7
26.09.2019 21:53:02
14
66
Много сте жалки, плащате си за статията, а после сами си коментирате особено пост 6 Пинелов и 7 Бардуков! Смяххх Смяххх!
7.
Равадиново
26.09.2019 21:42:02
59
21
Гоше недей ги слушай всички са мушеници ите завиждат тиси добър човек по селата се чува че много хора те искат казвам ти истината асам от село и знам всичко бади смел сас тебсме
6.
112
26.09.2019 21:31:10
9
27
Мили коментиращи до тук, ЖАЛКИ СТЕ! Искате явно всичко по старому! Мислите за нещо ново, за млад човек, роден и живеещ все още в града, успял и ненапуснал Созопол! Мислете , сега е времето за това! Да направим промяната заедно!
5.
запознат
26.09.2019 21:25:26
7
15
Georgieva , kakvi sa tezi vnushenia , tolkova daleche ot jurnalistikata - / Obvineniata kym Rejzi , maj se okazaha balon....../ Samo ti li ne znaesh , che obvinitelniat akt na Spec,Prokuraturata e gotov i skoro Geshev , go vnasia v sada ....
4.
Gosho
26.09.2019 21:06:59
81
56
Glasuvash za Pinelov Pechelish BARDUKA!
3.
Хахахахахахахахаха
26.09.2019 20:58:47
9
54
Като чета и как агитират и умирам от смях хахахахахахахаахахахахахахяхяхяхяхя
2.
*********
26.09.2019 20:47:45
9
50
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
*********
26.09.2019 20:33:59
13
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Най-скъпите избори поскъпнаха с още 3 млн. лева Най-скъпите избори поскъпнаха с още 3 млн. лева

Милионите са за допълнително отпечатъни бюлетини

Легенда в българския рок почина Легенда в българския рок почина

Марин Панев е основател на група Акага

Най-големите темерути сред зодиите Най-големите темерути сред зодиите

Те са инатливи, свадливи, не приемат критика, камо ли чуждо мнение

Васил Найденов внесе смях сред опечалените с разказ за Мутафова, катаджии и побой Васил Найденов внесе смях сред опечалените с разказ за Мутафова, катаджии и побой

Тя умее да прави такъв уличен театър, който не всеки може, спомни си певецът

Невиждана трагедия! Дете почина във врачанско училище Невиждана трагедия! Дете почина във врачанско училище

Детето е колабирало между първия и втория учебен час

Подготвят продажбата на цял полуостров заедно с дюните в Несебър Подготвят продажбата на цял полуостров заедно с дюните в Несебър

Министерски съвет промени статута на 31-те дка от полуостров Акротирия

Елен Колева най-накрая призна: Не ставам за актриса! Елен Колева най-накрая призна: Не ставам за актриса!

Фаталната дама проумя истината и се насочи към търговията

Погребват Стоянка Мутафова в затворен ковчег, ето кои първо се сбогуваха с Кралицата на комедията Погребват Стоянка Мутафова в затворен ковчег, ето кои първо се сбогуваха с Кралицата на комедията

Актрисата Искра Радева и кметът на София Йорданка Фандъкова поднесоха цветя 

Бургаската полиция подпука наглите шофьори, спиращи на места за инвалиди, пише им глоби по 200 лева Бургаската полиция подпука наглите шофьори, спиращи на места за инвалиди, пише им глоби по 200 лева

Проверени са автомобилите, спиращи на паркоместа пред големите търговски комплекси и държавни учреждения

За животните с любов: Насладете се на уникална изложба в помощ на четириногите, ето къде За животните с любов: Насладете се на уникална изложба в помощ на четириногите, ето къде

15% от приходите ще отидат за закупуване на помощни материали за децата от Центъра за специална образователна подкрепа "Отец Паисий"

Тези пет зодии са родени под щастлива звезда Тези пет зодии са родени под щастлива звезда

Според това проучване пикът на раждащи се гении е през февруари, а спадът е през август

Кои са най-големите гении в съвремието ни Кои са най-големите гении в съвремието ни

Такива хора има и сега, работещи за развитието на физиката, астрономията и математиката

Защо някои хора са по-умни от останалите Защо някои хора са по-умни от останалите

Философите отдавна размишляват над корените на гениалността

Учени: Забравянето е знак за изключителна интелигентност Учени: Забравянето е знак за изключителна интелигентност

До това заключение стигат учените Пол Франкленд и Блейк Ричардс от университета в Торонто

Уфолог: НАСА и Русия крият за контактите с извънземни Уфолог: НАСА и Русия крият за контактите с извънземни

Заради приближаването на извънземен кораб, имало смущения в работата на техническите уреди на Международната космическа станция 

Кметица забрани да се умира през уикенда Кметица забрани да се умира през уикенда

Новата мярка била породена от факта, че миналата седмица Изабел Дюжеле не могла да намери лекар, който да удостовери кончината на местен жител

САЩ подготвят война на няколко фронта САЩ подготвят война на няколко фронта

Фундаментално ниво на глупостта е да разполагаш в България такива средства, след като Турция, влизаща често в конфликти с Вашингтон, държи вратата към Черно море

Жена забременя от един от четиримата си любовници, всички ще гледат заедно детето Жена забременя от един от четиримата си любовници, всички ще гледат заедно детето 20-годишната Тори Оджеда от Флорида, САЩ забремена от един от четиримата си партньори. Младата жена се определя сама като "полиаморна" и живее заедно с няколко мъже едновременно, така че всички заедно ще гледат бебето като едно семейство, разказва Daily Mail. Франция е в плен на стачки и протести Франция е в плен на стачки и протести

 Полицията използва сълзотворен газ срещу "жълти жилетки" в Париж и Нант

Три земетресения разлюляха остров Крит Три земетресения разлюляха остров Крит

Последното е било в 17 часа

Николай МАЛИНОВ Николай МАЛИНОВ Откъде накъде някой ще ме нарича шпионин?! Виц на деня Виц на деня Катаджия се връща от работа и веднага след него се прибира синът му.
- Документи за проверка.- Синът вади бележника.
Поглежда го баща му – отгоре до долу двойки, но и 20 лв.
- На тати отличника! - казал с умиление.
Виц на деня Виц на деня - Какво мислите за камикадзетата?
- Ами тези хора са доста избухливи...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Странни хора са това, катаджиите все ме питат пил ли съм? Как па един не ме попита ял ли съм?
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори