×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Горд съм, оставям финансово стабилна и спокойна община, но не се оттеглям - ще продължа в същия дух


Горд съм, оставям финансово стабилна и спокойна община, но не се оттеглям - ще продължа в същия дух
Димитър Германов гледа към трети мандат. До този момент той е единствената офицално обявена кандидатура в Приморско
22 Септември 2019, Неделя, 13:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Постигнатото по инфраструктурните проекти заслужава адмирации, но в Приморско социалната сфера, спортът, образованието и културата се развиват редом с основното - туризмът

Г-н Германов, направихте първа копка на кръстовище между улиците „Перла" и "Стамополу", което трябва да регулира движението към един от най-посещаваните плажове в посока резиденция "Перла".  Защо този проект е важен за града и защо го нарекохте „дългоочакван“?

-Всяка инвестиция в инфраструктурата на Приморско и особено тези, които пряко касаят подходите към плажовете, е желана. Основният бизнес, който се развива на територията на общината е туристически. Проектът е дългоочакван, защото започнахме през 2013-2014 г. да работим по Северния подход, като финалната идея беше да приключим и тази зона. Когато работим по инфраструктурни проекти, свързани с облагородяване на нови територии е важна и подземната инраструктура. Така например в зоната на това кръстовище, при по-сериозни валежи, се натрупва голямо количество вода, което се стича по улицата. Затова преди да започне ремонтът на кръстовището, ние сме длъжни да направим подземните съоръжения, които ще отвеждат дъждовната вода до място, което няма да компрометира цялостта на настилката. Дългоочаквано е още, защото облагородяването на тази територия вдига качеството на туристическия продукт на Приморско.

-Кога ще приключат строителните дейности - ще повлияят ли на идния сезон?

До май месец догодина кръстовището ще бъде напълно облагородено. Стойността на проекта е 1.6 млн.лв., които успяхме да осигурим с помощта на бургаските депутати, в частност на Ивелина Василева, затова днес съм я поканил специално. Говорим за 100% държавно финансиране, отпуснато с решение на Министерския съвет. Не са малко парите, но проектът е тежък и ние поемаме отговорността  пред държавата да го завършим качествено. До началото на следващия летен сезон трябва да е приключил ремонтът.

Важен момент за Приморско: Започва ремонтът на ключово кръстовище край плажа

-В особена обстановка сме, не мислите ли, че така ще дразните тези, които не ви симпатизират  в предизборната обстановка?

- Парите са осигурени с решение на МС още през декември 2018 г., но самата процедура  не беше лека. Реално можехме да започнем строителството 15-20 дни преди началото на летния сезон тази година, като бе предвидено дори и по времето на сезона да продължим с ремонта. Дадохме си сметка, че ще е изнервящо да създаваме хаос и противопоставяне в летните месеци. Затова започваме сега - за да можем да приключим навреме за идното лято. Аз не съм човек, който на всяка цена би искал да бъде в светлините на вашите прожектори. Достатъчно е хората да виждат реално свършеното. Наясно съм, че сред моите съграждани има и такива, на които може да не съм приятен по някаква причина. Аз работя за общо благо, не за частно.

-Каква е визията ви за потенциален трети мандат като кмет?

-Продължаваме същата политика – силно, стабилно ръководство на общината, със сериозна устойчивост. Ако мога да направя кратък анализ, 2011 г. започнахме с два проекта, наследени от предното ръководство на общината, която бе със задължения от 4 млн.лв. Сега общината е стабилна от финансова гледна точка, с добър кредитен рейтинг и с над 15 проекта в развитие. Във всеки момент, в който има възможност за финансиране или отваряне на програми, ние кандидатстваме. В тази връзка ще продължаваме по същия начин, както досега – да инвестираме в правилна посока и без риск.

-Какви ще са приоритетите ви? Какво не успяхте да довършите?

-Това е широка тема, бихме могли много да говорим по нея. Накратко ще кажа, че когато човек има големи амбиции, е нормално да не успее да постигне всичко на един път. Това, на което залагаме като предизборна програма и на тези избори е широкомащабно и отворено. Приморско е община с лимитиран бюджет. С него ние трябва да осигурим социална политика, образователната политика и оттам нататък – инфраструктура със съфинансиране. Търсим варианти, за да осигурим част от финансирането и да получим много по-голям бюджет. Такъв е примерът с проекта по агломерация, който цели да подобри  съществуващата система за управление на отпадъчните води на територията на Приморско и Китен. Той е на стойност от общо 22 млн.лв., а нашата община дава само 3 млн.лв. В следващ мандат ще целим да подобрим живота на хората не само в Приморско и Китен, но и във всички населени места. За нас са важни всички хора.

-Кои са другите кандидати за кмет, които се очертават като сериозни опоненти в предстоящия вот?

-Към момента няма ясни опоненти, не ми е известно да са се регистрирали. Различни хора заявяват намерения, но докато няма регистрация, няма какво да се каже. Не ми се коментират имена, които чувам неофициално. Изборите са състезание. Всеки ще изложи аргументите си и ще доказва своето основание да бъде предпочетен пред другите. Аз не се притеснявам. Успехът на социалната политика е налице  – безплатни детски кухни, безплатни детски градини, дофинансиране на всички дейности в училището в Приморско и с. Ново Паничарево, където преди дни бе открита ремонтираната сграда. Горд съм и с постигнатото в спорта. Имаме над шест спортни клуба, където децата не само спортуват, а се подготвят на лагери и състезания напълно безплатно. Опитваме се да ги ангажираме и да им дадем възможността да усетят важността на дисциплината и екипността. 

В културно- исторически аспект също постигнахме много. Примерът е с природния феномен Бегликташ. През 2011 г. той регистрираше около 10 хил. посещения на година, сега туристите са над 100 хил. Това е изключително популярна туристическа атракция, благодарение на организационната ни работа.

В този мандат "намерихме" и златното съкровище от Силихляр. От една страна трябваха средства, за да стигнем до него, но когато го откриха археолозите, трябваше да изградим и трезор, където да го съхраняваме. За да имаме пари, това означава, че има добра финансова дисциплина. А откъде идва тя? От контрола. Когато общинските и държавни пари се инвестират правилно, дори и бизнесът в частния сектор вижда ефекта и е доволен. В края на септември в Приморско все още има туристи. Разбира се, за целогодишен сезон не може да става въпрос, но правим максималното, за да развием това, което имаме като даденост. 

 

*В интервюто са използвани въпроси и на други медии
Кобилкина съвсем се разпищоли
Кобилкина съвсем се разпищоли 01/03/2021, Понеделник 13:20 1
Гала се въргаля с куче
Гала се въргаля с куче 01/03/2021, Понеделник 13:00 0
26
Коментара по темата
26.
Ръу
02.10.2019 21:55:08
0
0
Крадльо и подпалвач с горския
25.
Men
24.09.2019 21:14:18
0
5
Всички които пишете отидете в общината станете някакви и с действията си променете нещо в името на хората и общината да ви видим.първо казвам аз почнете с тротоарите пред къщите ви само една метла ударете за общото благо и не си хвърляйте боклуците навсякъде има сметище все пак.
24.
*********
24.09.2019 19:05:16
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
23.
До Петя
24.09.2019 17:21:17
2
3
Ми не е честно. Къде пише че общинските съветници трябва да са хора от общината. Моята баба от село Трън също иска да е водач на листа в Приморско
22.
Петя
24.09.2019 17:14:48
4
5
Що за партия е ГЕРБ, излъчват само местни хора. Това нормално ли е, листа без Сливналии ,без Ямболии ,без хора от Каспичан, еее срамота !
21.
Иван Сивов
24.09.2019 11:44:06
3
8
"Горд съм, оставям финансово стабилна и спокойна община"
Още по горд съм че Аз и фамилията ми сме МНОГО ФИНАНСОВО СТАБИЛНИ.
Два мандата стигат ДОКТОРЕ.
Иди си лекувай животинките защото от ГЕРБ няма да те върнат в БАХ. То ти май отдавна не си практикувал-няма далавера нали.
БАХ после кмет-далаверка !
20.
*********
23.09.2019 11:14:10
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
19.
Търся ветеринар в Приморско
23.09.2019 10:34:39
1
4
Тоз добър ли е като ветеринар?
Чудя се дали да си заведа кучето при него
18.
шмиргелования общински мозък
23.09.2019 09:08:59
4
4
Здравко, с всичките си никове пак си простовато шизофренично пишлеме,откажи се бъркачо.......
17.
Тео
23.09.2019 00:55:31
9
9
Хора не говорим за кмет на с.Кости или с.Бродилово . Зара кмет на Приморско . По голям срам от това за общината едва ли би могло да има . Тази жена е ниво селска клюкарка
16.
въпрос?
22.09.2019 23:39:09
2
3
Бодура къде е в цялата схема ...
15.
До 11
22.09.2019 21:58:38
2
10
Христова ли си - Зафирова ли си- елементарен си като айрян.
14.
За госпожа Неделчева
22.09.2019 20:40:07
7
13
Зара го направи кмет и Зара ще го махне!!!
Стеб сме госпожо Неделчева!
13.
Ваня
22.09.2019 20:39:00
5
19
момчето си отива
12.
За госпожа Неделчева
22.09.2019 20:38:36
7
13
Зара го направи кмет и Зара ще го махне!!!
Стеб сме госпожо Неделчева, цялата община го чакаме този момент!
11.
Христова
22.09.2019 20:20:41
9
21
Кмета Германов е успешен кмет.Все пак ще е добре като прави отчет за изминалите мандати,да упомене с колко броя апартаменти са му благодарили и как г-жа Георгиева от нереализиран адвокат се превърна в успяваща бизнес дама с почивки по малдивите и др.екзотични дестинации.И дали може да разкара това нещастно момче Гайков защото много го излага.Питам за да се спре със спекулациите.
10.
Нека
22.09.2019 17:54:19
4
12
Добър ден отново.г-н Германов ,в предишна статия бях написал коментар а вас и нещата които би трябвало да се случат в следващите мандати в които ще управлявате!
Понеже сега се акцентира новия инфраструктурен проект ,а именно къстовището пред хотел Анкора бийч ,аз искам да кажа следното-Нека този проект е еин огромен старт за последващи инфраструктурни подобрения,а именно пътя до резиденция Перла и най уникалния плаж по Българското Черноморие като целия път трябва да се ремонтира основно и от лявата страна посока резиденцията да се обособят парко места а от лявата страна (от страната на дюните да се обособи пешеходна зонаа,велоалея и на места паркова среда(пейки,и кътове за релакс и пикник .Също така улица Перла в района от хотел Анкора Бийч до хотел Опал трябва да промени своя облик и своето предназначение тъй като последните години улицата промени значително своето предназначение-улицата е изключително развита търговска зона ,тя е основна по транспортната схема за автобусите които зареждат стотиците хотели в района на северния плаж и отделно играе ролята на обществен паркинг ….или накратко имаме три конфликтни фактора -автомобили,пешеходци и автобуси ….без нито един от тези фактора не можем така че е нужно генерално решение и иноватовни действия ...както и финансиране...Същата идея ще трябва да се приложи и за района Пожарната-ММЦ-Китен но там инвестицията ще е доста по голяма така че първо идеята ще трябва да се приложи в района на северния плаж за да се възприеме като функционална от инвеститорите-Европейския съюз и министерствата.
В предния коментар споменах,че ни куца ландшафта.Голямата ми молба е да засилите залесяването и оформянето на тревните площи в района на входните артерии,а защо не и декорация със стара лодка превърната в цветарник ….или малко фонтанче и ниски храсти в градинката пред Първа инвестиционна банка и триъгълника зад чешмичката .. до р-н Стела Марис ….,а също така и някакъв скулптосрки мотив за снимки ….както познатите надписи по световните туристически дестинации ….или огромните рамки ...но преди всичко това което го имаме налично като инграструктура трябва да го приведем в приличен вид и после в годинините да надграждаме и ранообразяваме с иновативна мисъл и въображение....Съвета ми е за да се получат нещата да се доверите на млади хора ,които са ходили по света и имат поглед върху туризма ….тогава политиката която водите няма да бъде борба за тайландки сладолед или сергия за рафии и общинско жилище а нещо пълноценно и смислено с отпечатък в развитието на Приморско!
9.
До 7
22.09.2019 17:29:17
6
20
И кое му е подготвеното че осем години спа и нищо не направи . Като изключим апартаментите и джиповете. Да си ходи има по добри от него .
8.
Петър
22.09.2019 16:59:49
2
8
Надявам се, че ЦИК ще се самосезира, и ще санкционира една "независима" медия, която се осира, но иначе ми държи сметка за коментари!
7.
Честит Празник
22.09.2019 16:04:47
26
6
Истинста е една, по подготвен човек от г-н Германов за кмет на община Приморско , няма. Хубави лоши от ГЕРБ правят за тази държава. Да не са перфектни , но нали са хора като нас . Нека не давама воля на злоба и завист , нека не сме само консуматори , а всеки да дава личен пример
6.
Аз ще гласувам за Петър Низамов !
22.09.2019 15:44:43
2
3
Аз ще гласувам за Петър Низамов !
Един доказал се и смел патриот и родолюбец. Момчето е върнало над 50 деца от лапите на закрила на детето.
5.
Митко Димов
22.09.2019 13:35:53
3
19
Зара ще го бие като шкембе в довар!
4.
Батката
22.09.2019 13:18:21
2
22
Събрано само педали в тая община. Най крадливата. А сте ми изтрили коментара А ще си купувате нов стъклопакет на офиса.
3.
Slavka
22.09.2019 13:13:05
33
8
Адмираций за. ГЕРМАНОВ най добрия градоначалник за цялата община.Пожелавам успех .Напред и нагоре.
2.
Шъ с упрайм ве √1
22.09.2019 13:09:42
1
6
Преизпълнигме плана за петилетката за приемане на кметовье..ва...
1.
Петър
22.09.2019 13:03:33
2
23
Кое налага да публикувате предизборно интервю на Национален празник, Флагман?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Димитър Николов:  Ганчо Николаев беше волеви и дисциплиниран мъж, който обичаше работата си Димитър Николов: Ганчо Николаев беше волеви и дисциплиниран мъж, който обичаше работата си Инспектор Николаев дълги години ръководи успешно Жандармерийското управление в Бургас   Азис скочи срещу фенове на Капките: Не ни разлайвайте! Не сме кучета Азис скочи срещу фенове на Капките: Не ни разлайвайте! Не сме кучета Мелодраматичната изповед на  Азис  среща голяма подкрепа от женската част на феновете Извънредно! Преместиха Митьо Очите в изолатора, с COVID-19 е Извънредно! Преместиха Митьо Очите в изолатора, с COVID-19 е В Софийския затвор очевидно е пламнала ковид пандемия Кобилкина съвсем се разпищоли Кобилкина съвсем се разпищоли Позата, в която е застанала, прикрива зърната на гърдите й, но въпреки това снимката подхожда повече на порно звезда отколкото на сериозна дама   Гала се въргаля с куче Гала се въргаля с куче Русата водеща максимално използва почивните дни, за да се наслади на хубавото време в края на февруари   Листата на Слави в Бургас: Миш-маш от парашутисти, певци и участници в кастинги за политици Листата на Слави в Бургас: Миш-маш от парашутисти, певци и участници в кастинги за политици Каква обаче е стратегията и разчитат ли харизмата и популярността на председателя на партията Слави Трифонов, преценете сами Включете се в "Българовското шествие"! Патриотичното събитие, което ще обедини Бургас Включете се в "Българовското шествие"! Патриотичното събитие, което ще обедини Бургас Събитието ще се проведе за 4-та поредна година,а организаторите си поставили за цел да го наложат като емблема на града ни и пример за достойно отбелязване на националния празник    Анита Мейзер на гости на извънземно Анита Мейзер на гости на извънземно Ето какво видя силиконката в Зона 66   Бизнесменът Николай Банев заразен с Ковид-19 в ареста Бизнесменът Николай Банев заразен с Ковид-19 в ареста Оставен е в един изолатор, в който няма нито медикаменти, нито подходящи условия, твърди адвокатът му И партия от Реформаторския блок влезе в „Патриотична коалиция – Воля и НФСБ“ И партия от Реформаторския блок влезе в „Патриотична коалиция – Воля и НФСБ“ БЗНС на бившия военен министър Николай Ненчев се регистрира в ЦИК като част от новото политическо обединение
В Кипър облекчават мерките, отварят за чужди туристи В Кипър облекчават мерките, отварят за чужди туристи България е в „червената” категория държави за острова Джорд Клуни и Джулия Робъртс отново заедно Джорд Клуни и Джулия Робъртс отново заедно Двамата ще играят разведена двойка в романтичната комедия на режисьора Ол Паркър   Най-малко 11 души бяха застреляни на парти в Мексико Най-малко 11 души бяха застреляни на парти в Мексико Нападателите стреляли от прозорците на пикап Алексей Навални вече е в колония във Владимировска област Алексей Навални вече е в колония във Владимировска област  Няколко дни той ще е под карантина ФБР дава 250 хил. долара за "главата" на "Готвача на Путин" ФБР дава 250 хил. долара за "главата" на "Готвача на Путин" Според издирвания "руската заплаха е основната идея на Операция "Лов на вещици", която се провежда в САЩ" Инфаркт уби кмета на хърватската столица Милан Бандич Инфаркт уби кмета на хърватската столица Милан Бандич Кметът на Загреб почина рано тази сутрин на 65-годишна възраст Русия: Навални е изпратен в наказателна колония Русия: Навални е изпратен в наказателна колония Не се съобщава къде точно опозиционерът излежава присъдата си Франция затяга контрола на границата с Германия Франция затяга контрола на границата с Германия Възможно е въвеждането на съвместни френско-германски полицейски патрули Нашенец налази дъщерите на Силвестър Сталоун Нашенец налази дъщерите на Силвестър Сталоун Мартин Мартинов се усука около красавиците Систин и Скарлет Финландия налага 3-седмична блокада Финландия налага 3-седмична блокада Страната е третата с най-ниски нива на коронавирусни инфекции в Европа
Ген. Венцислав Мутафчийски Ген. Венцислав Мутафчийски Колко още ваксини да вземем? За делник, за празник и за рожден ден? Виц на деня Виц на деня - Аз бях такава глупачка на младини...
- Ти и сега млада изглеждаш.
Виц на деня Виц на деня - Шефе, в понеделник ще закъснея за работа.
- Кога ще дойдеш?
- В сряда.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Теория на оптимиста: Наклонената кула в Пиза не пада, а става!

Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори