×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Горд съм, оставям финансово стабилна и спокойна община, но не се оттеглям - ще продължа в същия дух


Горд съм, оставям финансово стабилна и спокойна община, но не се оттеглям - ще продължа в същия дух
Димитър Германов гледа към трети мандат. До този момент той е единствената офицално обявена кандидатура в Приморско
22 Септември 2019, Неделя, 13:00 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Постигнатото по инфраструктурните проекти заслужава адмирации, но в Приморско социалната сфера, спортът, образованието и културата се развиват редом с основното - туризмът

Г-н Германов, направихте първа копка на кръстовище между улиците „Перла" и "Стамополу", което трябва да регулира движението към един от най-посещаваните плажове в посока резиденция "Перла".  Защо този проект е важен за града и защо го нарекохте „дългоочакван“?

-Всяка инвестиция в инфраструктурата на Приморско и особено тези, които пряко касаят подходите към плажовете, е желана. Основният бизнес, който се развива на територията на общината е туристически. Проектът е дългоочакван, защото започнахме през 2013-2014 г. да работим по Северния подход, като финалната идея беше да приключим и тази зона. Когато работим по инфраструктурни проекти, свързани с облагородяване на нови територии е важна и подземната инраструктура. Така например в зоната на това кръстовище, при по-сериозни валежи, се натрупва голямо количество вода, което се стича по улицата. Затова преди да започне ремонтът на кръстовището, ние сме длъжни да направим подземните съоръжения, които ще отвеждат дъждовната вода до място, което няма да компрометира цялостта на настилката. Дългоочаквано е още, защото облагородяването на тази територия вдига качеството на туристическия продукт на Приморско.

-Кога ще приключат строителните дейности - ще повлияят ли на идния сезон?

До май месец догодина кръстовището ще бъде напълно облагородено. Стойността на проекта е 1.6 млн.лв., които успяхме да осигурим с помощта на бургаските депутати, в частност на Ивелина Василева, затова днес съм я поканил специално. Говорим за 100% държавно финансиране, отпуснато с решение на Министерския съвет. Не са малко парите, но проектът е тежък и ние поемаме отговорността  пред държавата да го завършим качествено. До началото на следващия летен сезон трябва да е приключил ремонтът.

Важен момент за Приморско: Започва ремонтът на ключово кръстовище край плажа

-В особена обстановка сме, не мислите ли, че така ще дразните тези, които не ви симпатизират  в предизборната обстановка?

- Парите са осигурени с решение на МС още през декември 2018 г., но самата процедура  не беше лека. Реално можехме да започнем строителството 15-20 дни преди началото на летния сезон тази година, като бе предвидено дори и по времето на сезона да продължим с ремонта. Дадохме си сметка, че ще е изнервящо да създаваме хаос и противопоставяне в летните месеци. Затова започваме сега - за да можем да приключим навреме за идното лято. Аз не съм човек, който на всяка цена би искал да бъде в светлините на вашите прожектори. Достатъчно е хората да виждат реално свършеното. Наясно съм, че сред моите съграждани има и такива, на които може да не съм приятен по някаква причина. Аз работя за общо благо, не за частно.

-Каква е визията ви за потенциален трети мандат като кмет?

-Продължаваме същата политика – силно, стабилно ръководство на общината, със сериозна устойчивост. Ако мога да направя кратък анализ, 2011 г. започнахме с два проекта, наследени от предното ръководство на общината, която бе със задължения от 4 млн.лв. Сега общината е стабилна от финансова гледна точка, с добър кредитен рейтинг и с над 15 проекта в развитие. Във всеки момент, в който има възможност за финансиране или отваряне на програми, ние кандидатстваме. В тази връзка ще продължаваме по същия начин, както досега – да инвестираме в правилна посока и без риск.

-Какви ще са приоритетите ви? Какво не успяхте да довършите?

-Това е широка тема, бихме могли много да говорим по нея. Накратко ще кажа, че когато човек има големи амбиции, е нормално да не успее да постигне всичко на един път. Това, на което залагаме като предизборна програма и на тези избори е широкомащабно и отворено. Приморско е община с лимитиран бюджет. С него ние трябва да осигурим социална политика, образователната политика и оттам нататък – инфраструктура със съфинансиране. Търсим варианти, за да осигурим част от финансирането и да получим много по-голям бюджет. Такъв е примерът с проекта по агломерация, който цели да подобри  съществуващата система за управление на отпадъчните води на територията на Приморско и Китен. Той е на стойност от общо 22 млн.лв., а нашата община дава само 3 млн.лв. В следващ мандат ще целим да подобрим живота на хората не само в Приморско и Китен, но и във всички населени места. За нас са важни всички хора.

-Кои са другите кандидати за кмет, които се очертават като сериозни опоненти в предстоящия вот?

-Към момента няма ясни опоненти, не ми е известно да са се регистрирали. Различни хора заявяват намерения, но докато няма регистрация, няма какво да се каже. Не ми се коментират имена, които чувам неофициално. Изборите са състезание. Всеки ще изложи аргументите си и ще доказва своето основание да бъде предпочетен пред другите. Аз не се притеснявам. Успехът на социалната политика е налице  – безплатни детски кухни, безплатни детски градини, дофинансиране на всички дейности в училището в Приморско и с. Ново Паничарево, където преди дни бе открита ремонтираната сграда. Горд съм и с постигнатото в спорта. Имаме над шест спортни клуба, където децата не само спортуват, а се подготвят на лагери и състезания напълно безплатно. Опитваме се да ги ангажираме и да им дадем възможността да усетят важността на дисциплината и екипността. 

В културно- исторически аспект също постигнахме много. Примерът е с природния феномен Бегликташ. През 2011 г. той регистрираше около 10 хил. посещения на година, сега туристите са над 100 хил. Това е изключително популярна туристическа атракция, благодарение на организационната ни работа.

В този мандат "намерихме" и златното съкровище от Силихляр. От една страна трябваха средства, за да стигнем до него, но когато го откриха археолозите, трябваше да изградим и трезор, където да го съхраняваме. За да имаме пари, това означава, че има добра финансова дисциплина. А откъде идва тя? От контрола. Когато общинските и държавни пари се инвестират правилно, дори и бизнесът в частния сектор вижда ефекта и е доволен. В края на септември в Приморско все още има туристи. Разбира се, за целогодишен сезон не може да става въпрос, но правим максималното, за да развием това, което имаме като даденост. 

 

*В интервюто са използвани въпроси и на други медии




26
Коментара по темата
26.
Ръу
02.10.2019 21:55:08
0
0
Крадльо и подпалвач с горския
25.
Men
24.09.2019 21:14:18
0
5
Всички които пишете отидете в общината станете някакви и с действията си променете нещо в името на хората и общината да ви видим.първо казвам аз почнете с тротоарите пред къщите ви само една метла ударете за общото благо и не си хвърляйте боклуците навсякъде има сметище все пак.
24.
*********
24.09.2019 19:05:16
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
23.
До Петя
24.09.2019 17:21:17
2
3
Ми не е честно. Къде пише че общинските съветници трябва да са хора от общината. Моята баба от село Трън също иска да е водач на листа в Приморско
22.
Петя
24.09.2019 17:14:48
4
5
Що за партия е ГЕРБ, излъчват само местни хора. Това нормално ли е, листа без Сливналии ,без Ямболии ,без хора от Каспичан, еее срамота !
21.
Иван Сивов
24.09.2019 11:44:06
3
8
"Горд съм, оставям финансово стабилна и спокойна община"
Още по горд съм че Аз и фамилията ми сме МНОГО ФИНАНСОВО СТАБИЛНИ.
Два мандата стигат ДОКТОРЕ.
Иди си лекувай животинките защото от ГЕРБ няма да те върнат в БАХ. То ти май отдавна не си практикувал-няма далавера нали.
БАХ после кмет-далаверка !
20.
*********
23.09.2019 11:14:10
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
19.
Търся ветеринар в Приморско
23.09.2019 10:34:39
1
4
Тоз добър ли е като ветеринар?
Чудя се дали да си заведа кучето при него
18.
шмиргелования общински мозък
23.09.2019 09:08:59
4
4
Здравко, с всичките си никове пак си простовато шизофренично пишлеме,откажи се бъркачо.......
17.
Тео
23.09.2019 00:55:31
9
9
Хора не говорим за кмет на с.Кости или с.Бродилово . Зара кмет на Приморско . По голям срам от това за общината едва ли би могло да има . Тази жена е ниво селска клюкарка
16.
въпрос?
22.09.2019 23:39:09
2
3
Бодура къде е в цялата схема ...
15.
До 11
22.09.2019 21:58:38
2
10
Христова ли си - Зафирова ли си- елементарен си като айрян.
14.
За госпожа Неделчева
22.09.2019 20:40:07
7
13
Зара го направи кмет и Зара ще го махне!!!
Стеб сме госпожо Неделчева!
13.
Ваня
22.09.2019 20:39:00
5
19
момчето си отива
12.
За госпожа Неделчева
22.09.2019 20:38:36
7
13
Зара го направи кмет и Зара ще го махне!!!
Стеб сме госпожо Неделчева, цялата община го чакаме този момент!
11.
Христова
22.09.2019 20:20:41
9
21
Кмета Германов е успешен кмет.Все пак ще е добре като прави отчет за изминалите мандати,да упомене с колко броя апартаменти са му благодарили и как г-жа Георгиева от нереализиран адвокат се превърна в успяваща бизнес дама с почивки по малдивите и др.екзотични дестинации.И дали може да разкара това нещастно момче Гайков защото много го излага.Питам за да се спре със спекулациите.
10.
Нека
22.09.2019 17:54:19
4
12
Добър ден отново.г-н Германов ,в предишна статия бях написал коментар а вас и нещата които би трябвало да се случат в следващите мандати в които ще управлявате!
Понеже сега се акцентира новия инфраструктурен проект ,а именно къстовището пред хотел Анкора бийч ,аз искам да кажа следното-Нека този проект е еин огромен старт за последващи инфраструктурни подобрения,а именно пътя до резиденция Перла и най уникалния плаж по Българското Черноморие като целия път трябва да се ремонтира основно и от лявата страна посока резиденцията да се обособят парко места а от лявата страна (от страната на дюните да се обособи пешеходна зонаа,велоалея и на места паркова среда(пейки,и кътове за релакс и пикник .Също така улица Перла в района от хотел Анкора Бийч до хотел Опал трябва да промени своя облик и своето предназначение тъй като последните години улицата промени значително своето предназначение-улицата е изключително развита търговска зона ,тя е основна по транспортната схема за автобусите които зареждат стотиците хотели в района на северния плаж и отделно играе ролята на обществен паркинг ….или накратко имаме три конфликтни фактора -автомобили,пешеходци и автобуси ….без нито един от тези фактора не можем така че е нужно генерално решение и иноватовни действия ...както и финансиране...Същата идея ще трябва да се приложи и за района Пожарната-ММЦ-Китен но там инвестицията ще е доста по голяма така че първо идеята ще трябва да се приложи в района на северния плаж за да се възприеме като функционална от инвеститорите-Европейския съюз и министерствата.
В предния коментар споменах,че ни куца ландшафта.Голямата ми молба е да засилите залесяването и оформянето на тревните площи в района на входните артерии,а защо не и декорация със стара лодка превърната в цветарник ….или малко фонтанче и ниски храсти в градинката пред Първа инвестиционна банка и триъгълника зад чешмичката .. до р-н Стела Марис ….,а също така и някакъв скулптосрки мотив за снимки ….както познатите надписи по световните туристически дестинации ….или огромните рамки ...но преди всичко това което го имаме налично като инграструктура трябва да го приведем в приличен вид и после в годинините да надграждаме и ранообразяваме с иновативна мисъл и въображение....Съвета ми е за да се получат нещата да се доверите на млади хора ,които са ходили по света и имат поглед върху туризма ….тогава политиката която водите няма да бъде борба за тайландки сладолед или сергия за рафии и общинско жилище а нещо пълноценно и смислено с отпечатък в развитието на Приморско!
9.
До 7
22.09.2019 17:29:17
6
20
И кое му е подготвеното че осем години спа и нищо не направи . Като изключим апартаментите и джиповете. Да си ходи има по добри от него .
8.
Петър
22.09.2019 16:59:49
2
8
Надявам се, че ЦИК ще се самосезира, и ще санкционира една "независима" медия, която се осира, но иначе ми държи сметка за коментари!
7.
Честит Празник
22.09.2019 16:04:47
26
6
Истинста е една, по подготвен човек от г-н Германов за кмет на община Приморско , няма. Хубави лоши от ГЕРБ правят за тази държава. Да не са перфектни , но нали са хора като нас . Нека не давама воля на злоба и завист , нека не сме само консуматори , а всеки да дава личен пример
6.
Аз ще гласувам за Петър Низамов !
22.09.2019 15:44:43
2
3
Аз ще гласувам за Петър Низамов !
Един доказал се и смел патриот и родолюбец. Момчето е върнало над 50 деца от лапите на закрила на детето.
5.
Митко Димов
22.09.2019 13:35:53
3
19
Зара ще го бие като шкембе в довар!
4.
Батката
22.09.2019 13:18:21
2
22
Събрано само педали в тая община. Най крадливата. А сте ми изтрили коментара А ще си купувате нов стъклопакет на офиса.
3.
Slavka
22.09.2019 13:13:05
33
8
Адмираций за. ГЕРМАНОВ най добрия градоначалник за цялата община.Пожелавам успех .Напред и нагоре.
2.
Шъ с упрайм ве √1
22.09.2019 13:09:42
1
6
Преизпълнигме плана за петилетката за приемане на кметовье..ва...
1.
Петър
22.09.2019 13:03:33
2
23
Кое налага да публикувате предизборно интервю на Национален празник, Флагман?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Валежите ще са значителни и в източните Родопи, има риск и Арда да излезе от коритото си Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения В шест области е обявен жълт код за опасно време  6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти
Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори