×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кардиолог поставя стентове на здрави сърца, получава заплата от 57 000 лв


15 Септември 2019, Неделя, 20:18 ч.
Автор: Флагман.бг

Медикът работи в областната болница в Пазарджик

На фона на протестите на медицинските специалисти заради ниското заплащане, оказва се, че кардиолог в областната болница в Пазарджик е получил заплата от 57 000 лева за януари. За последващите месеци възнаграждението му също е приблизително такова. Това показа разследване на Васил Иванов за „Неделята на NOVA”.

Д-р Петър Лазов е един от тримата инвазивни кардиолози в лечебното заведение. Той поставя стентове по безкръвен метод на хора със сърдечни проблеми. Заплащането за този труд навсякъде в страната е между 4000 и 8000 лева, дори в частните болници. Някои от светилата в сърдечната хирургия получават и по 12 000 лева.

Здравната каса заплаща на болниците 4 500 лева за тази процедура, а лечебните заведения дават до 15% от тези пари на лекаря, който я извършва. Според източници на NOVA в случая в Пазарджик директорът на болницата дава на д-р Лазов близо 50%. Така той получава по около 2 000 лева за 30-минутната интервенция. Същевременно получихме информация, че д-р Лазов, за да взема още повече пари, извършва процедурата буквално на „конвейр“ и вижда нужда от поставяне на стент на всеки пациент, дошъл на преглед при него. Слагал стентове и на напълно здрави хора, като ги заблуждавал, че имат стеснение на кръвоносен съд в сърцето.

Васил Иванов се е сдобил с коронарография на подставен, напълно здрав човек. Коронарографията е изследване, при което в кръвта се поставя цветно вещество и след това с апарат се прави видеозапис на кръвоносните съдове на сърцето и се вижда дали някъде има стеснение и дали има нужда от поставянето на стент. Показахме коронарографията на няколко водещи специалисти от столични болници и те бяха категорични, че в сърцето на „пациента” няма стеснение на нито един кръвоносен съд. За всеки случай, за да сме абсолютно сигурни, показахме изследването и на светилото в кардиологията и кардиохирургията у нас – проф. Генчо Начев, директор на кардиологична болница „Св. Екатерина“. Той потвърди, че проблеми със съдовете в сърцето на човека няма.

След това „пациентът” отиде на преглед при д-р Лазов. В частния му кабинет, където той също преглежда срещу заплащане, със скрита камера отиде и жена от екипа ни, която се представи за съпруга на подставеното лице. Виждайки коронарографията, медикът заявява, че на мъжа трябва да се постави стент на дясната артерия.

Вече пред камера д-р Лазов отрече да получава 57 000 лева месечна заплата от пазарджишката болница, както и това, че поставя стентове на здрави сърца.

 


В категории: Здраве


Флагман.БГ Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът 29/03/2024, Петък 11:59 1
8
Коментара по темата
8.
ХХ
16.09.2019 10:33:27
1
7
@5
в държавата "с най-добра здравна система в света", боилниците са търговски дружества.
други въпроси?
7.
Фан фан лалето
16.09.2019 08:17:11
25
5
Тоз репортер много нагъл ако бях на доктора щях да го нокаутирам. Много гнусно репортерче как повтаря едно и също. Но въпрек и това доктора е по гнусен как не го е срам да осакатява така здрави хора в името на алчноста си за пари голям боклук, на такъв правата да му се вземат до живот плюс съд и присъда Ефективна!
6.
Рту
16.09.2019 07:03:20
0
6
Щом има предпоставка за тази порочна практика, значи има и други виновни. Това, че вече сред хората няма морал, човещина и чест си е наш проблем. Скоро ще изчезнем съвсем от тази земя.
5.
Gandy
16.09.2019 01:05:35
0
6
Някои вьзмутени, други примирени. НО никой не тьрси ЗАЩО е така. КОЙ даде вьзможност ? Питам,кьде другаде по света болниците са тьрговски дружества? А в дьлбочина: озверяват ни с безпаричие да ни корумпират и станем зависими, безчовечни и управляеми. Докторьт не би го направил без дадените му вьзможности.ПОКВАРЯТ ни, вьвеждат ни в искушение. И казват:това е демократична ценност. Ценност таратанци,но работи.
4.
бургазлийка
15.09.2019 22:52:43
2
15
То да е единичен случай с мед да го намажеш. А то е практика! Ама нали сме в Булгаристан!
3.
Да да
15.09.2019 22:17:54
0
5
Така се правят парички, както в Айтос с улиците за нищо не стават
2.
Необалканика-истинската мафия!
15.09.2019 21:11:18
0
20
За съжаление в България терапията се назначава не по-съвест,а по-обещания за пари в брой, екскурзии в чужбина или други материални придобивки!
За съжаление тази истина ни убива...!
Сърцето ми се къса, когато видя бедни и нещастни възрастни хора да купуват от аптеките назначените от джипитата им "ментета",за които те получават облаги от Фарма мафията(на цени по-високи от оригиналните и изпитани медикаменти).
А в същото време да висят пред опашките на Големите хранителни вериги, за да си купят един хляб на промоция..
1.
ХХ
15.09.2019 20:40:42
2
11
Матрял, ко да праиш... и демократични ценности без корупция от страна на болницата...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори