×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Концесионер: Летният сезон тръгна отлично, но черната кампания от родни медии го прекърши


Концесионер: Летният сезон тръгна отлично, но черната кампания от родни медии го прекърши
Трудно е да се изчисли какви са загубите за българския туризъм от негативната кампания, но със сигурност са десетки милиони
11 Септември 2019, Сряда, 11:17 ч.
Автор: Флагман.Бг

В Гърция и Турция няма нито една статия, която да плюе по техния туризъм и да хвали българския

Летният сезон при нас започна много добре. Имаше всички предпоставки да постигнем по-добри резултати от миналата година. Но тогава в българските медии започна масираната черна кампания – плюене срещу родния туризъм и възхваляване на Гърция и Турция. И веднага настъпи срив, казва концесионер на един от плажовете край Черноморец.

Беше нещо страшно – че плажовете са окупирани от мутри, че цените за чадъри и шезлонги са безбожни, а в Гърция ги дават без пари. Интернет беше залят от снимки на пусти български плажове. Всякакви “специалисти” се изказваха колко е зле при нас и как в Гърция туристът го носят на ръце и е много по-евтино, отколкото в България.

Аз също съм бил в Гърция и се чудя къде моите сънародници откриват там такива условия, каквито описват. Ние пихме наливна бира по 16 лева и кафе по  8 лева – да, хубаво, ароматно, но ако аз пусна такива цени на моя плаж, ще ме разпънат на кръст. За нормален обяд в най-обикновена таверна цената за двама е минимум 40-50 евро. Плажовете са чисти, но и нашите не им отстъпват. Ние харчим 300 000 лева на сезон за концесионни такси, поддръжка, спасители, медицинско обслужване. С моите съдружници сме обиколили няколко от най-добрите плажове в чужбина, за да вземем най-доброто и да го пренесем в България.

И най-важното – колко медии в Гърция и Турция плюят собствения си туризъм и хвалят нашия? Не говоря за масирана очерняща кампания, каквато се проведе у нас. Говоря за това дали има дори една-единствена публикация в такава посока. Сигурен съм, че няма. Затова да не се сърдим, че сме бедни, а съседите ни – богати! Сега страната се тресе от шпионски скандал - някакви хора работели срещу интересите на България и ще ги съдят. А тази очерняща манипулативна кампания - това не е ли също атака срещу България?

Този сезон договорът ми изтече и се колебая дали да кандидатствам отново. Сещам се за оня анекдот, че българският казан в ада нямал нужда от пазачи. Защото всеки, който опитал да се изкачи, другите го дърпали обратно надолу, завършва концесионерът.

Илюстрация на лъжите за празните ни плажове - двете снимки са правени по едно и също време, но от различен ъгъл

 


В категории: Бизнес


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
29
Коментара по темата
29.
Аре чао!
14.09.2019 10:47:30
1
0
Двете снимки най-долу ама въобще не са по едно и също време! То си личи! Ами концесионерът е алчен печелбар, медиите му пречат! На мен мий по-хубаву в Гърция. Там лежа безплатно по чадъра и ди пия с кеф биричката. Този да се отказва!
28.
bg
13.09.2019 13:21:56
1
1
Всеки гледа от камбанарията си.Който не е ходил не знае как е навън ( за курортите става дума) .Две поредни лета ходим вече август месец и смятам да не пропускам и следващото(Турция).И не е вярно , че само септември и октомври са промо пакети. за 600 лв. на човек 4* +транспорта 800-1000км , 7 нощувки , олинклузив , безплатен плаж на първа линия и басейни с аквапарк, външни барове не само с напитки а и с храна , шезлонг и чадър безплатни.Това им е държавна политика след удара по турската лира. В бг няма как да стане.
27.
Петър
12.09.2019 18:45:51
0
1
Според данните, юни има спад, юли е трагичен, а за целия сезон съм сигурен в колапса на летния ни туризъм.
Очаквам същата тенденция да продължи, и за зимния сезон. Честито на лизачите.
26.
Дог
11.09.2019 22:29:33
0
5
Рекламата е важно нещо и по медии и къде ли не. НО ! Важно е впечатлението, което остава в потребителя - клиента. Ако той е доволен ще се върне и ще доведе още клиенти. Ако не е доволен и се чувства направо пре..такован ще ревете и ще казвате, че хейтърите са ви виновни. Аз живея в Бургас, бил съм и на гръцкото море. Искам и пак ще ида там. Тук, много приятели от вътрешността на страната, се заричат да не се върнат скоро. От 100 човека били на почивка в Турция съм чул само хубави отзиви. Е аз вярвам на тях и на това което виждам сам. Вие си пишете измислени статии. Клиента се обгрижва и ухажва, а не е овца за доене. С прости меринджей ще идват все по малко туристи, главно за пиене, наркотици и жени.
25.
€€€
11.09.2019 18:51:37
7
7
Айде няма смисъл да се напъвате толкова вече, сезона свърши!! Всичко започна и свърши със Слънчев бряг тази година! Комплекс, в който много отдавна българите не са фактор. Факт е че българина иска да пие и яде на корем за прилична цена. Това може да се случи единствено в Турция и то края на септември или началото на октомври. Евала на олинклузивите им и пакетите там, както на условията за по-голяма компания и за децата. Всичко друго е чиста спекулация!! В празничните дни миналата седмица по южното Черноморие вреше и кипеше, цял следобяд вървяха колони от коли през Бургас посока София. Тези хора за Гърция не са ли чували ве?!! Или май прехвалената Гърция с техният чакълест плаж нещо не им беше интересна! Насрахте се това лято с тази Гърция, наистина преиграхте, иначе можеше някой и да ви повярва. Защото проблема не е в ходенето там, а в зомбираното и превъзнасяне, гарнирано с клиширани плювни по нашите курорти. Но имайте предвид, че морето не е локва да пресъхне и пак ще дотърчите някой ден!!
24.
Истина
11.09.2019 16:30:40
1
7
Истина е, че умира и туризма както всяко нещо в тая държава и причината, е че както всеки един отрасъл така и тук са схема до схемата и зад всеки плаж стои неформално по един намазн политик дето бръсне хората. Ама хората не са овце братко, знаят ква е истината и предпочитат Гърция и Турция. Настъпи времето, в което вече се радваме, че сме съседи с техните плажове, които на фона на нашите са и по-красиви и по-достъпни. Политиците убивате всичко тая държава, не само туризма. 20 лв. за чадър и два шезлонга (като навсякъде са шезлонги нямаш избор) на ден... е сори ама с 650 лв. малко трудно, после черна медийна кампания имало. Не е вярно родните концесионери като поставени лица мега изнагляха
23.
bb
11.09.2019 16:30:15
1
10
Ама като няма далавера оставете ги тези плажове защо драпате и бутате рушвети да ги наемате алчни ревльовци !! оставете ги бре плажове , заведения не ги работете като не ви отърва !!
22.
???
11.09.2019 16:15:39
1
5
Не се оплаквай, че 2020 да не си спомняш колко добра е била 2019.
21.
Петър
11.09.2019 14:33:35
3
3
Круме,
Споделяш цени за седмица там, докато тука са за ден (повече от три часа надали ще издържиш)! Вярно е, че има заведения които "дават" безплатни такива на клинтите си, но плажът не е на заведението, а по скоро е тяхно, или е просто управител на същото! Явно малоумен шибаняк си мисли, че всички са като него!
Като споделяш цени там, сподели заплатите там, и тука, но без измислици (не си единственият ходил в Лефкада).
Изроди нещастни.
20.
€€€ до 16
11.09.2019 13:39:57
2
6
За материала си прав! И имай предвид, че най-много плюят и подскачат тези, които не са виждали скоро море!! Ни българско, ни гръцко ни албанско! И да не забравяме, че идва зимният сезон, там условията как са?!!
19.
Трол
11.09.2019 13:21:05
2
8
Помориец, много правилно им каза! Кофти матРиял! Рибата се вмирисвала от към главата, докато се оправдавате с това клише винаги ще е така. Не се вмирисва от към главата, а от към вас! От всеки един човек! Все главата им е виновна. Значи народа е много хубав, много читав, само управляващите не стават? Ако хората бяха малко по - дисциплинирани, морални, работливи, НЕзавистливи можеше нещо да се промени.
Тези управляващи не са ли от народа? Докато не се промени коренно селския манталитет, промяна няма да има.
18.
Кьосев
11.09.2019 13:07:00
0
21
Следващата седмица... За 2-ри път това лято... За 7 вечери в Турция... В 5 звезди... За по 500 лева на човек-тук в Бг... Това го няма-нито като цена, нито като обслужване, нито като храна, нито като изобщо олинклузив-Никъде в Бг!)
17.
Koko
11.09.2019 12:38:16
4
8
Каквато ни е държавата, такъв е и туризма. Кой както иска така да ме разбира.
16.
помориец
11.09.2019 12:20:34
8
11
Какъвто ни е народа такъв и туристическия продукт ! Както каза един човек-лош материал в тази държава....лооош ! И не визирам "алчните концесионери" а всички нещастни чуждопоклонници който плюят родината си и се прехласват по чуждото. Ок,много ви кефи в Гърция и Турция,ми ходете си там ,ама що трябва да хейтите българското,нека "тъпите и заблудените" да си ходят на нашето море,тъкмо няма да ви заемат безплатния гръцки шезлонг !
15.
Туристаа
11.09.2019 12:15:59
7
7
До 12
Лайната са такива като теб .Явно си чуждопоклонник.Такива като тебе осират всичко вместо да се хванат в работа.
14.
Турист
11.09.2019 12:12:31
1
12
И преди да ме наречете хейтър, яд ме е че другите държави са сериозни и си развиват стратегически отрасъла, а ние тук се щавим на дребно, калинки в министерството и дребни мутри, тарикати и ветковци по морето. Нашето море си е наше, няма да спра да го посещавам и него, но това не значи да си затваряме очите пред проблемите.
13.
Сталин
11.09.2019 12:09:58
10
3
Аиде тролчета понаредете местния туризъм нали затова ви плащат нищо че не сте ходили.
12.
Турист
11.09.2019 12:08:50
7
15
Родното черноморие е като територията ни, пълни лай.... на.
11.
Турист
11.09.2019 12:08:34
4
20
Е как си знаех, че ще е концесионер/хотелиер авторът. Може и да си един от малкото свестни, ама пак си затваряте очите пред проблемите и все проблемите са в другите.

Изхвърлянията за цените в чужбина няма да ги коментирам, но още не съм намерил плаж в Италия, на който шезлонги и чадъри да са по-скъпи от нашите. (изключвам 2-3 наши градски плажа) А говорим за държава, световноизвестна с туризма си.

Въобще от всичко си пестим на дребно, дразним турситите със всякакви малки неща - паркинг/шум/храна/лайна в морето/мутренски истории/ мръсни стаи и т.н. и после медиите ни виновни. Човек вместо да си почине, се нервира повече, отколкото когато е на работа.

Дайте си сметка, че имаме 2 месеца сезон, малка плажна ивица и се стегнете да предлагате качествен продукт, защото по природни дадености за летен туризъм не можем да се сравняваме със средиземноморските държави. Мрън-мрън.
10.
Кмета
11.09.2019 12:06:39
11
4
До 8 ми иди и виж в мега яката Гърция бе кавалл наведен
9.
Крум
11.09.2019 12:04:02
5
10
Някои да сподели какви цени е плащал за щезлонги тук и в гърция и за консумация.
На Лефкада шезлонг от 5-9евро и чадър 5-9 за седмица на различни места съм ходил .
Кафе 3евро , бира от 4,5 евро.
1 седмица бях по нащо черноморие имаше и безплатни чадъри на заведенията до 5лв на плажовете. Поне нека сме обективни.
8.
Министърка
11.09.2019 12:02:13
1
16
Бате, каква е тая барикада от чадъри, с която си преградил пътя до плажа ...
7.
Делен
11.09.2019 11:55:37
17
9
Туризма генерира приходи за държавата от там ще се правят и пътища и детски градини и болници незнам защо сами си хейтим по нащо а възхваляваме чуждото.
6.
Мрое
11.09.2019 11:55:11
1
22
Ударихме дъното на слънчака високи наеми алчни наемодатели отделно само бедни туристи предимно поляци, догодина теди и компания ше сануват наемите от по 30 бона всичко свърши алчни помияри работеше си керливите бараки вие
5.
Q7
11.09.2019 11:52:54
4
19
С това шумкарско правителството, държавата е в колапс
4.
Петър
11.09.2019 11:50:12
3
19
Реално не очернят туризма ни, а Управлението ни, което ви раздава концесийики. Кое е лъжа бе господине? Че искате за чадър, и шезлонг на цената на нощувка в три звезди хотел?
Лъжа е, че рекетирате наемателите ви?
Факта, че сте придворни проститу на властта не ви оправдава!
3.
ttt
11.09.2019 11:46:57
3
22
Туризмът в България малко , по-малко загива и след години ще "чукне" нулата- но запомнете: рибата мирише откъм главата, каквото министерството, такъв ни и туризма!
2.
Туроператор
11.09.2019 11:39:18
6
23
:)))))) Само елементрарна справка на броят полети за ден тази и миналата година през високият сезон ще покаже една катастрофална картина, а това, че министърката ви даде плажовете и се опитвате да е защитите изопачавайки реалността с поредното замитане на проблеми няма да доведе до нищо добро в бъдеще, защото не забравяйте, че идва и друго лято, което ще е както всички знаем с още по-малко полети.
1.
Бахвауплажа
11.09.2019 11:38:05
9
20
И какво им е чистото на нашите плажове като пясъка е пълен с фасове хвърлени от шибани селяци???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори