×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ще рухне ли ямболската крепост на ГЕРБ след местния вот


Ще рухне ли ямболската крепост на ГЕРБ след местния вот
Борисов се колебае дали да номинира отново Георги Славов (горе), а като силни конкуренти се очертават Катя Георгиева от БСП и бизнесменът Ревански
30 Август 2019, Петък, 17:21 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Борисов се колебае дали да номинира Георги Славов за четвърти мандат след провала на евровота, конкуренцията от страна на БСП този път ще е силна

Сред големите неизвестни на предстоящите местни избори е дали една от крепостите на ГЕРБ – тази в Ямбол, най-сетне ще падне. Там като в Бургас партията управлява общината вече три мандата, а кметът Георги Славов се е превърнал в твърда константа.

Резултатите му обаче съвсем не са толкова категорични, както на Димитър Николов в морския град.

Големият удар дойде на евроизборите преди няколко месеца, когато БСП спечели в областта.

На национално ниво формацията на Бойко Борисов победи социалистите с близо 7% разлика, но в област Ямбол ситуацията бе обратната - там БСП разгроми ГЕРБ с над 39 срещу 30%.

Всички общини в областта са били спечелени от соцпартията, включително и в самия град Ямбол, хвалят се „червените“.

Това естествено разклати стола на кмета Георги Славов, който е и областен координатор на ГЕРБ.

Лидерът Бойко Борисов е разколебан дали да му се довери и на тези избори, научи „Флагман“.

В медиите се появиха различни спекулации по темата. Според едни Славов продължава да се ползва с доверието на Борисов, според други – не.

Партията обаче като че ли не разполага с ярки алтернативи.

Все още не се знае дали Георги Славов ще е кандидатът ни за кмет на Ямбол. Правим социологическо проучване, за да си изясним ситуацията“, коментира неофициално фактор от ГЕРБ пред „Флагман“.

Конкурентите им от БСП обаче вече разполагат със силна фигура в лицето на Катя Георгиева. Тя е почти сигурна номинация за кмет на соцпартията. Предложението трябва да бъде официализирано на общинска конференция този петък и потвърдено от Националния съвет на БСП през септември.

Георгиева се открои като водач на местните социалисти, както и като опозиционер на кмета Славов през този мандат.

Няма никакво съмнение, че това е нашият човек там“, коментира депутат от БСП пред „Флагман“.

На изборите през 2011 г. и 2015 г. друга дама от соцпартията – Мариета Сивкова, се опита да събори Георги Славов. И в двата случая обаче тя загуби. На последния местен вот Сивкова дори бе разгромена - поражението бе още на първия тур.

Сега ситуацията обаче е променена предвид и победата на БСП на евровота само преди няколко месеца.

От друга страна кметските избори са доста по-различни, коментира местен фактор от червената партия.

Т.е. няма гаранция, че успехът на БСП ще се повтори наесен.

Друга интрига сега е и дали най-сетне ще се появи силна конкуренция на двете големи партии.

Вече упорито се говори, че местният бизнесмен Валентин Ревански е готов да се включи в битката за кметския пост. В средата на август дори бе разпространено негово обръщение към гражданите на Ямбол.

„...Разговарях и с много млади хора, които искат да останат в Ямбол, но част от тях не намират причина да го направят. Това е безкрайно тревожен факт, който вярвам, че с общи усилия можем да променим. Благодаря за откровеността, гражданската активност и изразеното желание на хората, с които говорих, да участвам в наближаващите местни избори“, се казва в обръщението на Ревански.

Той добавя:В моя речник няма обичайното предизборно говорене, няма празни обещания. Нямам и големи партийни структури зад себе си, затова ми трябва време за подготовка и съдействие. Съвсем скоро и официално ще ви съобщя решението си за предстоящите избори. Имам такова, споделял съм го, но искам да ви погледна и да представя намеренията си пред вас в началото на следващия месец. Ще разчитам на вашата помощ и подкрепа!“

През последните дни върви кампания в подкрепа на Валентин Ревански, който е собственик на известната ямболска телевизия „Диана кабел“.

Ревански е популярен и като притежател на голяма мандра и като управител на баскетболния отбор „Тунджа“.

Според Търговския регистър има участия в много дружества.

Очевидно става въпрос за човек с голямо влияние, който сериозно може да разбърка картите на вота в Ямбол. Неговите гласоподаватели може да се окажат ключови и да наклонят везните в една или друга посока на евентуалния втори тур между кандидатите на БСП и ГЕРБ, ако самият Ревански не поднесе изненада, сам класирайки се на балотаж.

Партиите от националистическия сектор също имат известно влияние в региона, но то стига само до излъчване на общински съветници.

На евровота в областта тази година ВМРО получи 6,2%, „Атака – 5%, а формацията около Валери Симеонов – под 2 пункта.




Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
11
Коментара по темата
11.
*********
31.08.2019 13:35:00
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
никога вече бсп на власт
31.08.2019 12:00:54
6
14
ако искаме да живеем в европейска държава, никога не трябва да допускаме червените боклуци на власт
9.
Все йощ Ямболлия
31.08.2019 11:38:29
15
8
Туркия,пардон ГЕРБ ке падне!
Победа за православному болгарскому
народу!!!
8.
хаха
31.08.2019 07:51:51
11
36
Платен репортаж отгоре защо не написахте? Ямбол-област (общините Тунджа, Стралджа и Болярово) винаги са били червен бастион, защото е пълно с дядовци и бабички, които на всеки избори чинно и на тея години вече и с риск за живота си ходят да глсуват за партията-майка, верни на социалистическата идея. В Ямбол-град на евровота НЕ спечели БСП, Ревански вече не е управител на баскетболния отбор, а Георгиев официално отново е кандидата на ГЕРБ за местния вот. Който е писал статията може директно да си направи ритуално самоубийство, но най-добре да не се занимава изобщо с журналистика, та дори и на такова ниско ниво.
7.
БРЕХ
31.08.2019 01:51:40
9
29
много активен тоз червен шушляк бе. ама няма да те огреее. твоите боклуци червени никога няма да дойдат повече на власт.
6.
Бончо
30.08.2019 22:42:44
8
16
Диана кабел е полулегален тв оператор! Не плащат за съдържание. Сив сектор як. Смятайте ако собственик на такава фирма стане кмет. По добре да закриваме държавата.
5.
Мъте
30.08.2019 22:28:29
24
17
По ме интересува дали ще падне в Бургас, че 12 години си е бая, а града зле та дрънка.
4.
ямбол
30.08.2019 22:01:09
4
3
Флагман, пред 2 дни на отчетно изборно събрание, членовете на герб номинираха отново Славов. Какви информации пак сте получили, какви нескопосани източници?!? Но пак по-добре отколкото да правите реклама на Динко
3.
дядо
30.08.2019 18:55:56
3
18
Дреме ми на снайпера!Който и да дойде-"пременил се Илия,огледал се -пак в тия"
2.
До бойко
30.08.2019 18:49:10
36
22
Време е и в цяла България да паднат гербажиите за да съществува България
1.
Дай Боже
30.08.2019 17:55:38
42
24
Да рухнат и Софийската и Варненската и Пловдивската, а дано и Бургаската крепости на Шайката ГЕрП!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори