×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов: Вдигаме доходите непрекъснато, но и бизнесът трябва да се постарае!


14 Август 2019, Сряда, 18:19 ч.
Автор: Флагман.БГ

Вдигайте заплатите, за да не ви избягат работниците, призова премиерът

Премиерът Бойко Борисов отново тръгна на инспекция и пусна във фейсбук картина как проверява.Министър-председателят посети завода за производство на плоско стъкло "Тракия Глас", развиващ се под ръководството на турската компания "Шишеджам Груп".Този път Бойко Борисов вози кмета на Търговище д-р Дарин Димитров в колата си. Министърът на финансите Владислав Горанов също пътува с Борисов. 

„Трябваше да дойда на откриването, но бях на официално посещение в Сараево", обърна се Борисов към собственика на завода. 

"Тук работят 3000 души", разкри премиерът пред придружаващите го. И започна на разпитва собственика къде отива готовата продукция. Износът е за 83 страни, откликна човекът. Борисов го пипита откъде се експортира готовата продукция и когато чу - основно от пристанището във Варна, веднага вметна: "Затова правим "Хемус"!"

Премиерът се поинтересува какви са заплатите в предприятието, собственикът отговори че "поддържат добро ниво", което явно не удовлетвори Борисов, защото той се обърна към присъстващите работници: "Как ви плащат?" И продължи: "Трябва да плащат по-добре, защото работниците отиват другаде! Вдигаме доходите непрекъснато, но и бизнесът трябва да се постарае. Вдигайте заплатите, за да не ви избягат работниците. Тук плащат и наеми работниците, значи върви и търговията!"

След посещението в предприятието Бойко Борисов отново подкара джипа и заразпитва кмета.

"Поели сме ангажимент и ще помогнем на общината да се реновира пътната инфраструктура до завода на „Тракия Глас България ЕАД“, предаде думите на премиера правителствената пресслужба.

В съобщението се обръща внимание, че производствените мощности, посетени от премиера Борисов, са на един от най-големите инвеститори не само в Търговище, но и в България. Извеждащият път от предприятието е изключително важен, тъй като по него ежедневно преминават тировете, изнасящи стока.

Ще вземем решение и ще окажем подкрепа, категоричен беше министър-председателят Борисов. 

Общо три са производствата на инвеститора, които функционират – за плоско стъкло, за домакинско стъкло и за автомобилни стъкла. Около 2500 души за заети в основното производство, а заедно със съпътстващите производства и предприятия, работните места, създадени от инвеститора, са близо 5000. 

Кметът на Търговище Дарин Димитров отбеляза, че наличието на такова голямо производство оказва благоприятно влияние за развитието на Търговище. Населението се увеличава, хората живеят с добър стандарт, отбеляза кметът и добави, че няма безработица.

След това обиколката на Борисов продължи с инспекция на строителството на "Хемус" -  новостроящия се участък от автомагистралата между Буховци и п.в. „Белокопитово“. По трасето в участък от около 1 км завършват предварителни археологически проучвания под ръководството на гл. ас. д-р Андрей Аладжов.

Към групата в джипа на премиера се присъедини и зам.-министърът на строителството Николай Нанков. Той обясни какви са сложностите при това трасе и информира, че на две места има археология. Премиерът шофира, в колата звучи песента "Есенни цветя" на група "Атлас".

"Идваме от Търговище към Шумен. Има на две места археологически разкопки. Колегите от института поискаха 2 месеца отлагане на строежа заради тях", обяснява Николай Нанков как върви строежът на АМ "Хемус".

"Гледай, колко ни е красива държавата и колко е трудно за строителство! Гледай, колко камък, колко нещо! Всичко това трябва да се изреже! Колко скална маса, колко нещо трябва д асе извози! После, като стане готова, всички викат - лесно", вметна премиерът Борисов.

Участъкът между пътните възли „Буховци“ и „Белокопитово“ на АМ „Хемус“ е 16,32 км и трябва да е готов през 2021 г. Първата копка беше направена точно преди година - на 16 август 2018-а, напомнят от правителствената информационна служба. 

В изходната част на трасето има два обекта с археологически разкопки, по които работят специалистите от Националния археологически институт с музей при БАН. Те проучват фрагменти от 5000 години преди новата ера (ранния халколит и ранножелязната епоха). Според анализа на експертите единият обект се нуждае от по-подробно изследване, което ще продължи около два месеца. 

„Благодаря на археолозите. Имаме перфектни отношения и добър синхрон“, заяви министър-председателят Бойко Борисов. Той добави, че поисканото от археолозите удължение на срока с два месеца ще бъде уважено. „Хем строим, хем разкриваме красотите“, каза още премиерът, разглеждайки разкопките на разкрито древно селище. На обекта работят близо 100 души – работници, археолози и геодезисти. 

Общата дължина на АМ „Хемус“ е около 420 км. В експлоатация са участъците от София до Ябланица и от с. Белокопитово до Варна с дължина близо 170 км. Довършването на „Хемус“ е сред основните приоритети на правителството и се планира тя да е готова от София до Варна през 2023 


В категории: Политика


9
Коментара
Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
9
Коментара по темата
9.
Sreten
15.08.2019 06:03:31
0
5
време е да се махат тея мърши..
8.
Hi
15.08.2019 02:14:16
0
6
Траги-комично е всичко това...не знае ли колко са заплатите...но народа не е тъп,не забравя....идват избори
7.
Вьорнер
15.08.2019 00:42:17
0
6
Нсй-кратката басня:
"Вьорнер е добро ренде"
6.
Шегички
14.08.2019 20:57:36
0
10
у жегата ,ко да праиш
5.
Боклуци
14.08.2019 19:59:05
1
21
Оставка!
4.
Mafiata GERB
14.08.2019 19:57:15
0
17
Нетният поток на преките чуждестранни инвестиции в страната за първото тримесечие на 2019 г. е отрицателен в размер на 254.4 млн. евро или 1 2 млрд.лв. Статистиката на БНБ показва, че за същия период на миналата година сумата също е била отрицателна с 52.6 млн. евро.
3.
дядо
14.08.2019 19:56:47
1
22
Прав е г-н Кратуня,вдигнал е доходите на всички медии които го хвалят и на тролската измет по форумите!
Ако някой ми каже,че го хвали безплатно,значи,че е пълен идиот !
2.
7887
14.08.2019 18:49:16
4
71
Какво вдигаш бе,цървул? Крадеш със задника си,от детски,от пенсионери,от инвалиди и вдигаш! Вдигай гълъбите,че не се траеш вече,да ти "бера лайката" нещастна!
1.
Слаб финансист
14.08.2019 18:33:37
2
64
Вдига доходите на държавната и общинската администрация.Община Бургас такива са им заплатите, че харчат 100 млн. за заплати и осигуровки при 227 млн. бюджет.Всеки средно образован може да си направи равносметка, какъв е коефициента на разходите за заплати и какво получават срещу това гражданите.Май, само трошим пари за заплати, а останалата част я крадем и като ударим чертата, за гражданите сме похарчили около 5 % от общата сума.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори