×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Министърът на туризма Николина Ангелкова анонсира пред бранша в Приморско за сериозни промени в сектора


Министърът на туризма Николина Ангелкова анонсира пред бранша в Приморско за сериозни промени в сектора
Въпреки трудния юни, сезонът не е толкова лош и се доближава до нивата от миналата година, отчете в Приморско Николина Ангелкова
14 Август 2019, Сряда, 16:52 ч.
Автор: Флагман.БГ

Предстои да се приемат измененията в Наредбата за категоризация на хотелите и ресторантите, каза министърът на туризма 

С последните промени в Закона за туризма, които Министерският съвет прие вчера, продължава реализацията на политиката ни за намаляване на административната тежест за бизнеса. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с представители на бранша  в Приморско. В нея участваха кметът на община Приморско Димитър Германов и председателят на Общинския съвет Златина Тюлиева.

Министър Николина Ангелкова съобщи, че предстои в скоро време да се приемат измененията в Наредбата за категоризация на местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения, която ще отрази тези промени. В нея ще отпаднат доста изисквания, които вие споделяхте нееднократно, че затрудняват работата ви, обърна се тя към бизнеса. Разбира се, трябва да продължаваме да се стремим към високо качество на предлаганите услуги, за да успеем да надградим постигнатото през последните силни години в туризма, посочи още министърът.

Тя акцентира върху новите текстове в закона, визиращи статута на националните курорти, и изтъкна отговорността на местните консултативни съвети по туризъм с участие на бранша, които ще играят все по-важна роля за устойчивото развитие на отрасъла и ще вземат решения с 2/3 мнозинство.

Ангелкова обърна внимание също върху значението на специализираните видове туризъм и особено на културно-историческия, който е сред приоритетите в маркетинговата и рекламната стратегия на институцията. Създаването на нов национален регистър на туристическите  забележителности, фестивали и събития не само ще засили интереса на туристите, но и ще насочи по-голям финансов ресурс за развитието им, каза още тя.

Фактор за засилване притока на повече туристи към България ще бъде и подготвяният механизъм за стимулиране на организирания туризъм чрез насочена реклама. Той ще бъде основно за крилата на сезона - месец май, юни, септември, и ще се базира върху броя регистрирани туристи в местата за надтаняване, стана ясно от думите на министър Ангелкова.

За разработването на механизма е проучен опитът на силни държави в туризма като Хърватия, Гърция, Малта и др. Министерството също така поддържа постоянен диалог с МВнР в посока визите за туристи от Русия и Турция да станат дългосрочни.

Министър Николина Ангелкова информира, че продължават традиционните срещи с големи чуждестранни туроператори, опериращи на пазар България с чешки, полски, руски, германски и др. Целта е да се насърчат ранните записвания за следващите сезони и максимално да се разширят крилата им в рамките на 2-3 години, като нагласата е пълен капацитет да се достигне не от юли, а доста по рано. Ще се проведе двустранен бизнес-форум съвместно с Асоциацията на туроператорите в Русия, по време на който ще се състоят и срещи с българския туристически бранш.

Министърът на туризма коментира постигнатото в сектора през тази година в условията на силна международна конкуренция. Знаехме, че сезонът ще е тежък, но независимо от трудния юни, данните за първото шестмесечие на 2019-а сочат спад от 0,3% в чуждестранните визити спрямо същия период на рекордната 2018 г.

Тя призова бизнеса да продължи да работи още по-усърдно и да се включи в реализацията на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), която ще стартира от 1 октомври т.г. До тази дата бе даден гратисен период за бизнеса и общините, а след това законът предвижда санкции за всеки, който не се е регистрирал в базата данни. При неспазване на изискванията ще има сериозни санкции, предупреди министърът.

Кметът на община Приморско Димитър Германов приветства туристическия бранш за положените усилия и отправи призив да се промени мисленето на обществото и да се откроява положителното в достойнствата на България като дестинация.

Да уважаваме себе си, за да ни уважават и другите, както правят нашите съседи, заяви той. На дискусията представителите на бизнеса в Приморско изразиха интереса си към двустранни срещи с чуждестранните туроператори и туристическите борси, където да представят продукта си, потвърдиха необходимостта от по-дългосрочни визи за туристите и по-дълъг срок на наемане на изпълнителските кадри от трети страни по Черноморието.


В категории: Приморско


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
18
Коментара по темата
18.
въй.въй.въй.цом
15.08.2019 09:16:21
0
5
Най-недолюбваният министър.
Така и не направи нищо друго, освен да скъкмява статистиките. създава впечатление на крайно некомпетентна за министерството, което управлява. Това го каза и Румен Драганов, който се чудеше на решенията и познанията и по материята
17.
*********
15.08.2019 00:24:12
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
16.
*********
15.08.2019 00:20:25
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
15.
*********
15.08.2019 00:16:04
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
14.
Васето минетчето
14.08.2019 21:02:45
0
4
тъз квай ,че дава акъли
13.
Мърши
14.08.2019 19:51:15
0
5
Спрете да серете говно след говно!
Оставка!
12.
Джендо
14.08.2019 18:47:22
0
4
Що само до приморско що не сляхте по надоло да видите обичаят тричане който е от богатото културно наследство на местните туроператори
11.
*********
14.08.2019 18:41:58
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
10.
директора
14.08.2019 18:38:15
0
3
поканих ангелкова в дирекцията да обсъдим проблемите на туризма, но тя не дойде
9.
Петър
14.08.2019 18:09:56
3
4
И, кое му е тежкото на сезона?
Ако, и наполовина се случи това което се случи с Гърция, тогава ми блещете за тежък сезон! Алчни бизнесмени, които лижат политически задници!
8.
турист
14.08.2019 18:08:15
0
50
Промени трябва да се направят в отдаване на концесия на плажната ивица и местата за къмпингуване. Стига с тези бариери и плащане на 5 лева на съмнителни лица да стигне обикновения българин до плажа. От година на година става по зле по българското Черноморие заради некомпетентно управление
7.
Сисо
14.08.2019 18:06:58
0
61
Аз на снимката хора от бранша не виждам само отегчени служители в администрацията
6.
щели
14.08.2019 17:58:51
2
5
Не виждаме на този форум Бик-брадър Здравко-----важен фактор в Приморско-Китен
5.
*********
14.08.2019 17:44:38
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
Коко
14.08.2019 17:23:45
0
21
Тя промяната е нужна от към вас оставка нов министър и вън мутрите от плажовете
3.
*********
14.08.2019 17:21:09
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
българин
14.08.2019 17:20:37
5
5
Специално за хотелиерите нищо не се променяло, защото само плачат за помощи и прочие, а печелят милиони и тъпчат законите-яхти, имения, майбаси, хеликоптери, незаконни строежи. Да фалират алчните шопари
1.
!
14.08.2019 17:06:04
1
66
Всяка година все промени правите. Накрая малкото останал бизнес го фалирахте защото не беше удобен на приятелите ви.
До година какво ще направите? Някоя нова простотия, дори не си направих труда да прочета поредната глупост писана за вас.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори