×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов пред Медведев: Черно море трябва да остане море на мира - с фериботи, яхти, газопроводи!


12 Август 2019, Понеделник, 20:01 ч.
Автор: Флагман.БГ

Двамата лидери разговаряха в рамките на Каспийския икономически форум в Туркменистан

Черно море трябва да остане море на мира, търговията, транспортните връзки с развитие на фериботи, яхти и газопроводи.Това е заявил българският премиер Бойко Борисов на срещата с руския си колега Дмитрий Медведев, съобщават руските медии. Двамата лидери се срещнаха в рамките на Каспийския икономически форум в Туркменистан.

Думите напомнят друга реплика на Борисов от 16 юни 2016 г. "Аз искам в Черно море да виждам платноходки , яхти, туристи, мир и любов. Не искам на курортите ни да се разхождат военни фрегати напред и назад", каза тогава българският министър-председател. Казаното тогава бе по повод "офертата" към България, Румъния и Турция да разположат военна флотилия в Черно море срещу Русия.

„Този регион разполага с огромни възможности, България се намира от другата страна на Черно море и е вход на европейския континент. Обикновено ние обсъждаме темата за газа, но трябва да да отчитаме, че търговските отношения, железопътният транспорт, автомобилната свързаност, морският транспорт, хъбовете, които съществуват и в България, и в Русия, предполагат огромни възможности“, подчертал още Борисов.

Медведев предложил на Борисов да обсъдят възможностите по съвместяване на потенциалите на Черноморския и Каспийския регион, откриващи се пред двете страни. 
„Вашата визита тук, в Каспийския регион – е свидетелство за това, за което двамата говорихме днес, че може да се опитаме да съвместим и черноморското, и каспийското измерение, особено, ако това носи дивиденти за държавите и народите на нашите страни. Така че дайте да говорим за това и за някои други въпроси“, казал руският премиер в началото на срещата си с Борисов. 

Медведев отбелязал, че от визитата му в България през март е минало не толкова много време и изразил убеденост, че срещата им тогава е придала импулс на бдвустранното сътрудничество.

На свой ред българският премиер изразил мнение, че участието на Медведев в Каспийския икономически форум гарантира успеха на това мероприятие, подчертава в информацията си РИА Новости.

По-късно от правителствената информационна служба разпространиха официално съобщение за срещата Борисов - Медведев, проведена в рамките на Първия каспийски икономически форум, който се провежда в Туркменистан.

Българският премиер изтъкна значението на диалога на най-високо ниво и изрази удовлетворение, че след официалната визита на Медведев в България през месец март, сега продължава разговорът относно възможностите за прагматично и взаимноизгодно сътрудничество, се казва в него.
Премиерът Борисов изтъкна интереса на страната ни с Руската федерация да водим равнопоставен и взаимноизгоден двустранен политически диалог, при който се ръководим от своите национални интереси и същевременно се придържаме към общата политика на държавите-членки на ЕС и НАТО.

Министър-председателят Борисов акцентира върху желанието ни да продължим да развиваме сътрудничеството с Русия по приоритетните за България въпроси в икономиката, енергетиката, туризма, транспорта, образованието, науката и културата, социалната политика.

Относно енергийната тема, която беше сред акцентите на разговора в „Аваза“, премиерът Борисов отбеляза, че България води политика, която е насочена към гарантирането на енергийната сигурност, както за страната ни, така и за ЕС. Българският министър-председател подчерта, че диверсификацията е важен елемент за гарантирането на сигурността на газовите доставки в ЕС и добави, че България работи активно по проектите за газови връзки със съседните страни. Премиерът Борисов обърна специално внимание на сериозната работа на българското правителство във връзка с осъществяването на проекта за газоразпределителния център „Балкан“.

На срещата беше обсъдена също възможността за реализация на проекта АЕЦ „Белене“ при поставените от българската страна условия, пишат от правителствената информационна служба. Заявления за участие в настоящата процедура за избор на стратегически инвеститор по проекта се приемат до 19-ти август. Според премиера Борисов, в региона ще възникне необходимост от производствени мощности, които да генерират чиста електроенергия на достъпни цени, отчитайки все по-амбициозните цели за намаляване нивата на вредни емисии във всички сектори на икономиката. В този смисъл АЕЦ „Белене” може да се превърне именно в такъв електроизточник за региона.

Във връзка със сътрудничеството в областта на транспорта, министър-председателят Борисов посочи интереса на страната ни да бъде обсъдена възможността за развитие на фериботни връзки между пристанище Бургас и руските пристанища Кавказ и Новоросийск за пътнически ро-ро фериботи. 
Министър-председателят Бойко Борисов изрази удовлетворение от проведеното 16-о заседание на българо-руската Междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Българският премиер изрази очакване следващата й сесия да се състои в близко време и да допринесе допълнително за развитието на двустранните отношения.


В категории: Политика


14
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
14
Коментара по темата
14.
Шайка
14.08.2019 01:28:38
0
0
В чужбина гледат на Борисов като на клоун.
13.
Наско Ментата
13.08.2019 23:09:54
0
2
Попрегледах този сайт :
https://www.hronikatm.com/
и ми стана ясно как гледат на нашите медии лошите капиталисти.И съм щастлив,че най-вероятно мислят новините ни за комедийни скечове.Аз примерно не стоплих,че долният клип си е съвсем сериозна хроника :
https://gofile.io/?c=tIAGhI
12.
ХХ
13.08.2019 19:09:07
0
2
Бойко борисов е лицемерен лъжец или тежко болен шизофреник.
Лекарите му да го диагвостицират.
Пп. И със сигурност е безродна подлога.
11.
Ноунейм
13.08.2019 18:46:31
0
2
Няма такава мазна Гана..... Американо-русо-турски германец! Евала....
10.
Наско Ментата
13.08.2019 16:43:57
0
4
https://i.postimg.cc/SKh1Tvhx/cr.jpg
Снимката казва всичко.
Говорим за страна управлявана от клоуни и граничеща с такива.Преди 1-2 десетилетия, случайно попаднали папараци запечатват комедия:
Ниязов(покойният тюркменбаши) цъфва на подобен форум с ултраскъп Ролекс.Шоуто е невероятно.Казахстанският Бащица Назърбаев моментално го погва.Иска да носи ролекса(на майтап очевидно),а туркменбаши го крие зад гърба си.Това не остава незабелязано,става ясно кой кой е и колко е лесен.
Путин описва,че в най-кратък срок отива на личен разговор с Ниязов.Обаче е закъснял.Украинският премиер, Тимошенко излиза от там, облечена с ултракъса пола.
Въобще там,в Туркменистан говорим за не особено адекватни момчета,с много газ. Затова всеки посткомунистически тарикат се пробва да бръкне в меда,и за това останалите участници се хилят . Имам бегъл спомен,че още докато не жив Ниязов, подписа безумни договори,а сегашният(бивш негов доктор и здравен министър) удвои обещаните количества обещан газ. Обяснението е просто- той все пак е доктор,знае че не е безсмъртен и някой друг ще изпълнява обещанията. Още бая смях има тука,на няма да ви досаждам, щото не помня Ванга кво е казала по темата.
9.
DO 4
13.08.2019 15:09:52
1
3
Папагал, ти правиш ли разлика между Русия и САЩ. Отвори си атласа и виж къде е Русия и къде е САЩ ? И пак там ще разбереш, че Русия къпе брегове на Черно море, докато ония отвъд океана със сигурност не знаят дори къде се намират. В случай че ония са забравили, със сигурност рашаните ще им припомнят как американски военен кораб изхвърча като коркова тапа от акваторията на Черно море, а екипажът му не можеше да събере мандибули 20 дена.
8.
platnohodi
13.08.2019 14:07:34
0
0
platnohodi platnohodi zasto ne napisahte kakto go kaza a go sakratihte sigurno i bas vi e sram da go napisete PLATNOHODI
7.
Яко
12.08.2019 22:57:37
0
5
Нашийо цепи лозунги кат' Пурко от "Господин за един ден". Хахахаха
6.
чичо Ваньо
12.08.2019 22:26:21
0
6
Лодки-платноходки, лодки-платноходки. Тоя селтак съвсем сполучливо имитира кумира си - Тодор Живков.
5.
Винету
12.08.2019 21:36:08
0
6
Фериботи казваш.. и яхти? Само на Цветелина ли или и други?
4.
ха ха
12.08.2019 21:18:46
3
1
каквото търсят на ватенките коритата.
3.
До 1
12.08.2019 20:15:23
8
4
Търсят книгата Винету, ама се изчерпала
2.
Любопитен
12.08.2019 20:14:15
9
4
И тогава кво търси американското корито във Варна?
1.
Любопитен
12.08.2019 20:14:07
13
4
И тогава кво търси американското корито във Варна?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Парламентът е цирк – обиждат се на „Копейка“ и "Сороса", а отвън бургаска депутатка вдигна протест с 6 души Добрата новина е, че 49-ото НС ще излезе в почивка до няколко дни и доколкото е възможно авторитетът на парламентаризмът ще бъде запазен При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени При 20% от случаите на домашно насилие у нас насилници са жени Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие Кв. „Сарафово“ завря, стотици искат постоянно полицейско присъствие „Пратете екип, защото престъпността расте, появяват се и все повече нарушители на ЗДвП, зоват местните жители Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Защо тази певица си отряза косите, шокира с нова визия Фолкдивата неузнаваема, сравниха я с нейна колежка
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори