Вкусно лято с шеф Краси Петров: рецепта за „Капрезе“ с карамелизирани нектарини и бланширани бадеми
Салата "Капрезе" отдавна е напуснала пределите на о-в Капри и Италия като цяло и е любимо изкушение, което можете да откриете по цял свят. Комбинира няколко прости съставки, в обща изключителна хармония. В последните години, "Капрезе" е част и от българския лайфстайл, независимо от сезона. Всеки знае класическата рецепта. Ето обаче, как да си приготвите една необичайна "Капрезе" вариация: с карамелизирани нектарини и бланширани бадеми! Рецептата е на шеф Краси Петров – зам. главен готвач на Средиземноморски ресторант Салини.
„Капрезе“ салата с карамелизирани нектарини и бланширани бадеми
за 2 порции
4 нектарини
250 гр. моцарела
1 и 1/2 с. л. кафява захар
50 гр. краве масло
босилек
сол
черен пипер
балсамова редукция
30 гр. бадеми
Обелваме нектарините, разрязваме ги на две, отстраняваме костилките и режем плода на шайби. Разтопяваме маслото в тиган на умерен огън. Прибавяме нарязаните нектарини, поръсваме с кафявата захар и готвим 1-2 минути до карамелизиране на плодовете. В малка касерола наливаме чаша вода. След като течността заври, прибавяме бадемите за 1-2 минути. Изваждаме и внимателно отстраняваме люспата с пръсти. Поднасяме салатата, като редуваме нектарини с моцарела. Подправяме с черен пипер и сол на вкус. Поливаме с маслото, в което карамелизирахме плодовете. Аранжираме с листа от босилек и балсамова редукция. Поръсваме с бланшираните бадеми. Bon Appétit!
Изненадайте любимите си хора с тази любопитна, много вкусна сезонна рецепта. За още изключителни комбинации, които карат всяко небце да пее одата на радостта, заповядайте в Средиземноморски ресторант Салини на ул. „Княз Ал. Батенберг“ 2. Достъпният избор за всеки повод – бизнес среща, семеен празник, рандеву с приятели, самостоятелно кулинарно приключение: на обяд или вечеря, избирате вие. Ресторантът разполага с разкошна лятна градина на метри от морето, както и с безплатен паркинг.
За резервации: +359 877 81 00 18
Нова ера на зарядните устройства
Новите съседи се завръщат, Амадор е успешен бизнесмен
Наш 70-годишен околосветски пътешественик счупи мачта
Грипът настъпва, яжте кисело зеле и туршия
Гроздоберачката от двулевката си отиде в нищета
Румен Гайтански разпродава всичко в България и се изнася от страната
Мъж се задави с десерт и почина на коледната трапеза
Чирозът на стана по-скъп от калкана: Цени до 45 лв. за кг на рибната борса в Бургас
Експерт съветва как да се движим безопасно в снежна и заледена обстановка
Умерен ръст на жилищните цени в България през 2026 г.: Как еврозоната променя пазара
Регистрационните таблици в София - от „С“ до „ОХ“: Как стигнахме до края на азбуката
Заради еврозоната българите пазаруват повече. Страхуват се да не изгубят парите си
