×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Най-богатият българин в Чикаго: Гордея се с България, деля хората на добри и лоши


Най-богатият българин в Чикаго: Гордея се с България, деля хората на добри и лоши
Обичам България и се гордея, че съм роден тук, споделя най-богатият българин в Чикаго Шефкет Чападжиев. Наскоро той посети и Бургас
26 Юли 2019, Петък, 10:00 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Милионерът Шефкет Чападжиев разкри как е вдигнал духа на националите на световното в САЩ след загубата им от Нигерия

Обичам България и се гордея, че съм роден тук. Това сподели в „Тази сутрин“ по бТВ милионерът Шефкет Чападжиев. Той отрече да е най-богатият българин в САЩ, но разкри каква е формулата на успеха.

„Тя е една и съща: Винаги има възможности, но трябва да ги търсиш”, заяви богаташът, който избягал в страната на неограничените възможности през 1963 г. със 75 цента в джоба. 

Той е роден на 24 април 1939 г в Мадан.

След като пристига в САЩ, Шефкет се хванал да рекламира олио пред най-прочутия небостъргач в Чикаго, където по-късно си купува 88-ят етаж. За няколко години се превръща в най-богатия българин в САЩ. Наричан е „Кралят на печатарите".

Чападжиев се занимава и с благотворителна дейност - финансира болници и сиропиталища, изгражда църкви и джамии. Всяка година се прибира в родния си Мадан.

Водещият Антон Хекимян изтъкна, че Чападжиев наскоро е посетил Варна, Бургас и Пловдив. 

„Не съм пропускал да си идвам в България. Всяка година по един месец съм в родината ни”, разкри милионерът.

Той сподели, че много се радва, когато някой споменава името на страната ни с добро и уточни, че в миналото много рядко се е говорело за България в САЩ. Това се е променило след Световното първенство по футбол през 1994 г.

Най-богатият българин в Чикаго разказа и как е вдигнал духа на националите, след като стартирали надпреварата в групата с разгромна загуба от Нигерия. 

„Срещнах се с националите след загубата им. Бяха отчаяни, но им казах, че нищо не е загубено. Първенството продължава. Дадох им по една камера и обещах да им дам по 10 000 долара, ако стигнат до финала, а ако го спечелят- по още 20 000“, разказва Шефкет. 

Той сподели, че не дели хората на християни и мюсюлмани, бели и черни. Деля ги само на добри и лоши, добави милионерът.

Той сподели, че мечтата да живее в Америка се родила още когато в пети клас чел пътеписът от Алеко Константинов „До Чикаго и назад”. Не е споделял обаче с никого плановете си, за да не бъде издаден, а и защото са щели да накажат тези, които са знаели като съучастници. След бягството му, семейството му е репресирано, но това не е първият случай на проблеми на фамилията му с комунистическата власт.

Когато е бил 10-годишен, семейството му е било изселено в Северна България.
„Смятаха ни за буржоазия. Защото имахме и дюкянче, и две овце повече от съседите”, каза още Чападжиев.
 


В категории: Животът


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
kaput
26.07.2019 11:32:08
3
10
стига с тая пропаганда, то ако така се отиваше и се ставаше милиардер всеки щеше да го прави,
този е от ранните колаборационисти продали родината си,
има само 2 възможности да е замогнал там:
1во той е от семейство на търговци капиталисти-царисти, те са знаели от рано какво време идва и са изпратили капиталите си в сащ, когато е поотраснал малко е избягал и отишъл на готово при тяхното богатство
2ра възможност е да е от ранните предатели-дисиденти колаборационисти продавали държавни тайни , но това е малко вероятно защото щяха да са го свитнали вече самите американци, защото предателите никой не ги харесва,
тези легенди как купил една ябълка за 1$ измил я и я продал за 2$ можете да ги разказвате на децата в децката градина, може и да ви повярват.
Можете да гледате в ютуб има много влогъри включително американци които снимат как живеят местните американци, милиони хора живеят в каравани защото нямат възможност да вземат ипотека или кредитната история им е лоша или просто нямат такава и не могат да вземат имот под наем даже, бачка се по 12 часа минимум 6/7 дни в седмицата, защото ако работиш по 8 ще седиш беден и гладен, няма друга държава в която да бачкаш и да си на ръба на бедноста, 80% от емигриралите жени от бившите соц страни проституират защото не могат да намерят работа или намират но трябва да се бачка като проклет ,
мъжете бачкат и бял ден не виждат, най високото постижение за тях в сащ е да станат тираджии , всички са на кредит защото ти трябва кредитна история, но има една малка подробност, ако нещо не те харесват банките и им изглеждаш несигурен могат по всяко време да ти вдигнат таксата с 50-70%, един просрочен ден и кредитния ти рейтинг пада на 50% до 400-500 точки, който рейтинг е присъщ на бездомниците ходещи по казаните, а ти може да си бачкаш по 16 часа на ден, да имаш пари но банката не я интересува, когато идва момент да не можеш да си изплащаш кредите тогава идва време да се обяви личен банкрут, това означава че изчезваш от системата за 7 години, за тези 7 години никой няма да те вземе на работа легално, никой няма да ти даде кредит, даже може и да не те лекуват по осигуровките които си плащал.
Живота в америка е АД, но никой от нашите съграждани които емигрираха там няма да го признае защото не иска да изглежда в очите на близките и приятелите си в бг като неудачник!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори