×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Елате на 2 август в бар "Нептун", купонът ще си заслужава!


Елате на 2 август в бар "Нептун", купонът ще си заслужава!
Ивайло учи в Москва в Главната музикална академия, но е роден в Бургас и е син на най-добрия саксофонист в Бургас – Красимир Филипов
25 Юли 2019, Четвъртък, 10:05 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА снимки: Авторът

Ивайло стана известен като любимец на Филип Киркоров, когато звездата го включи през 2007 г. в турнето си в България, тогава той е едва седемгодишен

Ивайло Филипов е един от талантливите млади български изпълнители, който e популярен и в Русия. Той е само на 20 години, роден е в Бургас, но от 10 години учи в Москва в Главната музикална академия и е в 4 курс в специалност „Поп и джаз пеене”. Филипов е син на най-добрия саксофонист в Бургас – Красимир Филипов.

Стана известен като любимец на Филип Киркоров, когато звездата го включи през 2007 г. в турнето си в България. Тогава Ивайло е едва седемгодишен. Финалист е в няколко риалити формата както в България, така и в Русия. Печелил е награди от различни конкурси. Освен певец той е текстописец и автор на музика.

- Ивайло, с какво ще изненадаш посетителите на пиано бар „Нептун” по време на участието си на 2 август?

- Миналата година бях в голяма еуфория, защото беше едно от първите ми изпълнения пред българска публика след участието ми в „Гласът на България”. Бях много впечатлен от начина, по който хората се забавляваха. Ние пяхме заедно песни, те танцуваха и аз бях много щастлив. След една година, когато организирахме второто ми участие в „Нептун”, аз също съм развълнуван. Този път ще изненадам хората със съвременни и малко по-бързи парчета. Миналата година имаше и доста балади, стари песни на „Europe”, “Rainbow”. Имам и много кавъри на „Queеn”, Michael Jackson и други. Този път искам да вкарам малко по-съвременна музика и да има разнообразие, така че купонът да си заслужава.

- Имаш и собствен репертоар, предстои ли нещо ново?

- Имам, да. Сега завършвам свой соло албум. Имам да напиша още 3 песни, след което ще се занимавам с рекламата и издаването на албума. Сам съм си продуцент засега. Няма как, трябва да се започне отнякъде. Засега за кариерата си разчитам на себе си – сам пиша и издавам песни. Владея два инструмента – китара и пиано. И преди всичко, аз съм българин, въпреки че кариерата ми се развива в Русия.

- Песните на български език или на руски са?

- На руски език ще са песните, тъй като от доста години уча там и работя. Имам идея да се развивам и в България, у дома си, затова ще започна да пиша песни и на български език.

Публиката в Русия цени повече клубната съвременна поп музика, която е направена с обработен вид, интересна и с лесен за запомняне текст и мелодия, да има бийт и ритъм, споделя Ивайло

- Къде е по-лесно да изградиш музикална кариера?

- Никъде не е лесно, навсякъде има своите сложности. Човек трябва да се бори за правата си, да се развива в професията си и да бъде щастлив.

- Къде се чувстваш по-добре оценен на музикалната сцена – в България или в Русия?

- В България не съм толкова популярен, както в Русия. Там имам изградено име и аудитория. Мечтая винаги да съм добре дошъл в България като изпълнител със своята музика. За мен ще е огромна чест. След „Гласът на България” за съжаление нямахме никакви участия. Тала се случи, че финалистите нямаше къде да се изявим. Ние искахме просто да покажем своята музика на българската публика.

- Излизал си на сцена със световни звезди като Филип Киркоров, Ани Лорак, Дима Билан – победител на „Евровизия” през 2008 г. – какво си взел от тях, кое за теб е най-ценно от този опит?

- Няколко пъти съм пял с Филип Киркоров на една сцена, както и с доста други големи руски изпълнители и съм научил много от тях.

- Какво ще кажеш за съвременната българска музика?

- Има много добри изпълнители. Миналата година участвах в турнето на „Coca cola” и попаднах в програмата заедно със „Скандау”, с Гери-Никол, с Павел и Венци Венц. Много силно бях впечатлен от Тото и Лъчо от „Скандау”. Извън сцената те са скромни момчета, при тях няма звездни болести като високомерие и огромно самочувствие. С Тото дори станахме приятели и си говорихме. Като излязат на сцената, става страшно – момичетата крещят, феновете избухват, но слязат ли – стават две обикновени момчета, за които не можеш да кажеш, че са звезди.

- Еднакви ли са теченията в съвременния български и руски поп, какво повече се харесва в Русия – „Черната пантера” или руската естрада?

- Публиката в Русия цени повече клубната съвременна поп музика, която е направена с обработен вид, интересна и с лесен за запомняне текст и мелодия, да има бийт и ритъм. А „Черната пантера” е популярна в Украйна най-вече, в Русия много не съм я чувал.

- Това означава ли, че руската естрада е в криза – големите имена като споменатия Филип Киркоров?

- Не мога да кажа, че е в криза. С всяка секунда музиката се развива, може би става комерсиална. Вкусовете се припокриват – тенденцията е към повече клубни парчета. По принцип в Русия има изпълнители, от които аз вземам пример. Един от тях е Игор Крит, който е от най-популярните в новата история на руската поп музика, затова той е и мой идол в Русия. Той е млад и много продуктивен изпълнител, който работеше в един лейбъл „Black Star”, съвместно с Тимати, който имаше концерт в Слънчев бряг и събра много почитатели – и българи, и руснаци.


В категории: Бургас


1
Коментара по темата
1.
Вълнолома
25.07.2019 11:30:01
0
0
Искаме във Веселия Роджър
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори