×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Георги Марков: 10 истини за Европа след евровота


24 Юли 2019, Сряда, 19:20 ч.
Автор: Епицентър

Краят на ерата Меркел се вижда, а надеждата да я смени дясното крило в ХДС все по-реална

1. За първи път Германия и Франция не можаха да наложат кандидата

си за шеф на Европейската комисия.

Въпреки лансирането в Осака от Германия, Франция, Испания и Холан­дия на човека на Сорос - холандецът Тимерманс, той бе бламиран. Срещу радетеля на „многообразието”, който и дума не отронва за християнство, се обединиха11 държави, начело с новия блок "Вишеградци+Италия". Това накара Туск да не подложи на гласуване кандидатурата на Тимерманс, за да не го изложи.

2. За първи път ЕНП и ПЕС не могат да създадат парламентарно мнозинство в европарламента.

Това бе очаквано, предвид тежката криза на традиционните системни партии във важни държави в Западна Европа, даващи огромен брой евродепутати, съобразно значителното си население. Френските социалисти имат 6% доверие, а колегите им в дясно - „Републиканците“  8%. В Англия Фараж побе­ди лейбъристи и консерватори взети заедно (последните получиха срамните 9%). В Германия Меркел е с най-нисък резултат от Втората световна война досега, а социалдемократите тотално рухнаха и в момента са на 13%. В Италия дес­ницата на Берлускони е с едва 8%, а социалистите са под 20%.

3. Вебер и Тимерманс бяха неизбираеми.

Прав бе Орбан като каза, че те се различават само физически. И двамата са ярка част от статуквото - единият като шеф на фракцията на ЕНП в Европарламента, а другият като дългогодишен зам.-председател на ЕК. Те не могат да решават проблемите на Европа, защото са част от тях. И два­мата носят огромна вина за "миграцията на ножа" в Западна Европа, за разрушаване на традиционното семейство и пр. И децата в Европа знаеха, че са неизбираеми, с изключение на лидерите на ЕНП и ПЕС, които си живеят в собствен свят.

4. Урсула фон дер Лайнен получи по-голяма подкрепа от Юнкер в Европейския съвет.

От всичките 28 страни никой не бе против нея. Само Меркел се въздържа.Юнкер бе избран с 26:2 - против бяха Камерън и Орбан. Обидата на англичаните от този избор, наложена от Меркел и Оланд, ускори Брекзит. 

5. Новата шефка на ЕК трудно мина в Европарламента, който е силно фрагментиран.

Прав е г-н Станишев, че Виктор Орбан има най-голямо право да се радва - той участвува активно в бламирането на Вебер и Тимерманс, а без 13-те гласа на неговата партия ФИДЕС, германката щеше да от­падне. Създаде се нова ос "Рим-Будапеша-Варшава",  видимо подкрепена от президентът на САЩ Доналд Тръмп, а маджаринът е с голям принос, предвид блестящите му отношения и със Салвини, и с Качински. Населението на трите държави е близо 120 милиона.

6. Макрон не можа да създаде движение „прогресисти“, което да има

своя парламентарна група в Европарламента.

Амбициите на френския президент да създаде мощно европейско движение, с което под мотото "прогресисти" да бие националистите Салвини, Орбан и Качински, не се сбъднаха. Притиснат от "жълти" жилетки, а накрая и от "черни жилетки", които реват: "Франция не е на французите!", той загуби изборите в собствената си страна от Льо Кен. В замяна на това Орбан, Качински и Салвини дадоха трите най-високи резултати със своите партии в евровота - Орбан над 50%, Качински над 40%, а Салвини над 34%.

7. В Европарламента няма фракция с името "либарали".

В Европейския парламент има неолиберали - с лопата да ги ринеш, начело с Макров. Но очевидно там вече са осъзнали, че "либерали" е мръсна дума, както казва Макрон, и не носи приятни усещания на разгневени­те европейски граждани. Затова за една нощ Алиансът на демократи­те и либералите в Европа се прекръсти, както навремето БКП на БСП. Ще реформират Европа, милите!

8. Меркел зави съвсем наляво.

В Осака тя пренебрегна решението на ЕНП, бламира сънародника си Вебер и застана зад човека на Сорос и ПЕС- Тимерманс. Причината е реверанс към социалдемократите, за да не се разпадне тъжната коалиция в Германия. Тъжна, защото канцлерката докара партията си до 27% в момента, а социалдемократите вече се сринаха на 13% (по­следни данни от Германия). Между двете партии като политика няма разлика. Спасението за левите е да напуснат коалицията и да постоят в опозиция с надежда за някогашна реанимация. Затова Меркел се въздър­жа и при избора на Лайнен, която е нейна съпартийка и член на кабинета. Краят на ерата Меркел се вижда, а надеждата да я смени дясното крило в ХДС все по-реална.

9. Върховенството на закона в Европа и новият прочит на Лайнен.

Върховенството на закона като общоевропейски принцип бе използуван послед­ните години от маниакални неолиберали като Тимерманс, Шулц и 226-те евродепутата на Сорос за бухалка срещу страни като Унгария и Полша, които имат консервативни правителства, при това избрани с огромни мнозинство.

Опитът тези страни да отстояват своята национална идентичност и суверенитет, християнски характер на държавата, етническа хомогенност и традиционен брак дразнеха брюкселския елит. И той прибягна да процедури за замразяване гласа на тези два героични народа в ЕС и то при положение, че Англия напусна, а Швейцария оттегли молба за членство. Видя се, че евроинквизицията срещу Унгария имаше обратен ефект. Полша и Чехия веднага наложиха вето. Орбан получи невероятен микрофон и от­ново след 16 юни 1989 г., когато с прословута реч изгони съветските тан­кове, защити пламенно страната си. Така вкара още един депутат в Евро­парламента и авторитетът му вътре в Унгария ще му донесе при днешни избори 81% от гласовете.

Опитът за реакция срещу Полша срещна отпора на Унгария, а преди дни президентът на Латвия, заяви на полския президент Дуда, че Латвия няма да допусне гавра с Полша.

Това накара Урсула фон дер Лайнен ясно да заяви, че върховенството на закона важи за всички страни и те, всичките 28, са под мониторинг. Тя предупреди, че няма да допусне тази тема да стане опит за разправа на едни страни над други. Пример: холандският външен министър ни учи на реформи в момент, когато правителството му не може да защити живота и здравето на гражданите си (пуснат без причини от съда терорист, раз­стрелял мирни хора насред бял ден в трамвай в Утрехт.)

10. Европа вече тръгна на две скорости.

Това се разбра от френския президент Макрон след срещата на министрите на външните и вътрешните работи от страните членки на ЕС в Хелзинки. След като идиотщината да има задължителни квоти за заселване на поканените от Меркел мигранти в различни страни се провали най-вече благодарение на Вишеградците, се появи ново 20. По предложение на Германия и Франция се тръгва на доброволни кво­ти, за което са се съгласили няколко страни. Срещу това ще полу­чават награда: еврофондове. С други думи ще има група страни, които ще са за повече интеграция, ходейки по гайдата на Франция и Германия и втора група страни, които не желаят интеграция на глупостта.

Салвини отговори на Макрон, че Италия няма да изпълнява едностранни планове на Германия и Франция. Между другото, при предсрочни избори в Италия, каквито очаквам, „Лигата“ ще елиминира „Пет звезди“ и ще управлява още по-силно с "Италианско братство" на Джорджия Мелони и малката вече партия на Берлускони.

Италия е последвана и от Вишеградци, които считат, че мигрантите

трябва да имат спасителни центрове извън Европа, защото всеки дори и хуманитарен жест, в която и да е страна, ще бъде изтълкуван като поощрение за нови вълни мигранти. Колкото за абсурдната теза - продажба на суверенитет срещу фондове Орбан отговори, че те не са му излишни, но отдавна унгарската икономика може и без тях.

Като европейски гражданин, гласувал на изборите, се питам кога ще има висок европейски форум не за жертвите на клетите мигранти, а за жертвите от $миграцията на ножа$: Берлин, Кьолн, Фрайбург, Кемниц, Кандел, Кьотен, Нюрберг? Форум за загиналите християни в това число и малолетни? Кога ще се обсъди сигнала, даден от бивш френски министър, че Франция не е на 9 планини от гражданска война?

Зачестиха срещите на Макрон и Вишеградската четворка и е налице съгласие за дискусия за бъдещето на Европейски договор. В нея страните ще влязат с различи тези.

Но дискусията е необходима, защото ще роди истината: ЕС няма алтернатива, ЕС няма да бъде Съединени евро­пейски щати. Лисабонският договор вече не върши работа.


В категории: Политика


13
Коментара
Идва времето за отпуски
Идва времето за отпуски 19/04/2024, Петък 10:00 0
13
Коментара по темата
13.
Петър
30.07.2019 07:35:43
0
0
То, и гърбавите са в ЕНП! Това не е мнозинство, или не е важно количеството лумпени с празни тикви и дрънкащи джобчета! Точно за това ти казах, че всеки лумпен може да интерпретира фактите, както му е угодно! Мнозинството налага, а малцинството отхвърля? Що е то, трооле?
12.
ХХ
26.07.2019 10:08:25
0
0
@11
Токлова ли е сложно?
Докажи първото си твърдение: "Не е за пръв, няма и да е за последен!" относно: "За първи път Германия и Франция не можаха да наложат кандидата си за шеф на Европейската комисия."
по точка 2 - в предишния парламент пес и енп имат 401 кандидата (от 751), демек имат мнозонство - демек ти лъжеш.
пп. писна ми от нагли тролещи идиоти....
11.
Петър
25.07.2019 18:44:45
1
1
10,
Неразбрах какво да доказвам! Фактите всеки може да си ги интерпретира, както му е угодно! На пича със сигурно му е угодно да лиже задни части, както го е правил през целият си съзнателен живот!
За всички точки може да се разровиш в официално, но надали ще схванеш с този жаргон!
10.
XX
25.07.2019 09:58:03
0
0
@5
докажи 1
2. си в грешка
за 3 - ако, ако... ако баба беше мъжка, щеше да има дръжка....
4 не е вярно, защото немският изрод направи реверанс на либералите и зелените (а и двата обора ги е страх от анархия в ес)
5, е верно, 6 донякъде...
но истината е, че комисията ще опта да работи по принципа клин клин избива...
9.
ХХ
25.07.2019 09:43:57
1
0
@4
кой "сам" го кава? марков?
пп. интересите на България не са тези на кочината германия.
8.
Рач
25.07.2019 08:43:00
0
2
Дрън Дрън Ярени... Орбан най -красивия,най-добрия,най- умния....диктатор. Като Бабиш,а защо не и от скоро и Качински. Не им гледай %,а как са получени. По-добре виж как е у нас и ще разбереш и там как става. Марков,нали беше голям демократ?? Ти поне вднъж ,докато демократстваше,не ходили на едно обучение,екскурзия,симпозиум платени от Сорос? Е какво стана там? Изядаха ли те ? Пълен мишок си вече. Намери си богат господар и си му вярно куче. Нали храни. А в ЕС също има и доста голяма зелена фракция. Тях защо не ги спомена в дълбокия си анализ? Дер Лайнен там даде доста големи обещания. ...
7.
Логика
25.07.2019 08:02:09
0
0
Има два вида коментари: светът е такъв, какъвто аз желая; аргументирани коментари, които се стремят, доколкото е възможно, да се доближат до истината. Този коментар на г-н Марков до голяма степен реално отразява отношенията в ЕС. Може много хора да не харесват автора, заради неговото минало, но това не е основание затова щото да не прочетат внимателно написаното. Един по-внимателен прочит не е излишен.
6.
Логика
25.07.2019 08:02:04
0
0
Има два вида коментари: светът е такъв, какъвто аз желая; аргументирани коментари, които се стремят, доколкото е възможно, да се доближат до истината. Този коментар на г-н Марков до голяма степен реално отразява отношенията в ЕС. Може много хора да не харесват автора, заради неговото минало, но това не е основание затова щото да не прочетат внимателно написаното. Един по-внимателен прочит не е излишен.
5.
Петър
25.07.2019 07:08:11
0
3
1. Не е за пръв, няма и да е за последен! Лъжа първа.
2. Мнозинство нямаха, и в предния! Лъжа втора.
3. Ако имаха мнозинство в предния, то и двамата щяха да са "избираеми"! Лъжа трета.
4. Излиза, че ПЕС и ЕНП са новото мнозинство, а консесуса е Урсула, или нямаше да бъде избрана от всички 28 членки! Лъжа четвърта.
5. Мина през него, така както Боко сифоня прелита през северната тангента! Лъжа пета.
6. Не можа да създаде защото създадоха консенсус, който е по-добър вариант /за тях/. Лъжа шеста.
Останалите празнословия не си заслужава коментара. Препоръчвам на журналистите да не тиражират лъжи, особено изречени от изрод.
4.
Дернев
25.07.2019 06:09:45
1
0
"...нова ос "Рим-Будапеша-Варшава", видимо подкрепена от президентът на САЩ Доналд Тръмп, " Той сам го кава. А ннтересите на Европа не са тези на САЩ.
3.
XX
24.07.2019 22:03:23
0
5
Слабо изказване на доказан дс гьонсурат... биографията му на дс агент е публично потвърдена от комисията по досиетата, както и отричането му да е бил такъв.
За лайНен може само да се каже, че е по голям урод и от юнкер - некадърна и високомерна (два скандала като министър и подчинените и отказват да говорят с нея) плагиатка (доказано)... ъс 7 деца, които е "гледала" докато е правила кариери... и сега ще ни учи на пестеливо изразходване на природтите ресурси.
Няма по големи изподи от европейскште говеда и затова трябва да излезем от ес!
2.
baihui
24.07.2019 19:56:57
0
8
Този е един от най-големите мръсници на новото време !
1.
*********
24.07.2019 19:42:27
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът Още когато се усамотили да вечерят на плажа Валерия не издържала и споделила на Алек, че го желае страстно Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми
Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Хороскоп за деня – 19 април 2024, петък
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори