×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Утре определят новите концесионери на плажовете "Къмпинг Градина" и "Поморие ЮГ"
  • Министерски съвет ще увеличи капитала на ДКЦ "Свети Георги" в Бургас с непарична вноска на утрешното си заседание
  • Потушени са пожарите в Сакар планина, поразени са десетки хиляди декари
  • Пристигащите от ОАЕ в България вече няма да представят отрицателен PCR тест
  • За половин година големите търговски вериги отчитат 23% спад на клиенти
  • Българово чества Деня на младежта с нощен поход и поглед към звездите
  • Физикът Тео и Папи Ханс идват на Младежкия StartUp Фест в Бургас на 12 август
НА ЖИВО

В Италия започна преброяване на незаконните роми с цел бъдеща екстрадиция


В Италия започна преброяване на незаконните роми с цел бъдеща екстрадиция
Матео Салвини разпореди на жандармерията да започне проверки по гетата и да ликвидира цели цигански селища
18 Юли 2019, Четвъртък, 07:25 ч.
Автор: ДойчеВеле

Целта е онези от тях, които нямат италианско гражданство, да бъдат прогонени от страната. А ромските лагери да бъдат разтурени

Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини е разпоредил изготвянето на описи на всички лагери в страната, обитавани от роми, синти и други групи номади, водещи неуседнал начин на живот. Въз основа на тази информация като следваща стъпка трябва да бъде изработен план за екстрадиране на тези от тях, които живеят в страната незаконно, както и за затварянето на нелегалните лагери. На италианските префекти е възложено в двуседмичен срок да изготвят доклади за съответните общностни групи в техните райони.

Става въпрос за десетки хиляди

Салвини е председател на прогресивната дясна партия "Лига". В редица европейски държави синтите и ромите са малцинство. Една част от тях от векове живее в лагери и се мести от място на място, като така доказва, че тази група не подлежи на развитие и цивилизация. По данни на Съвета на Европа, групата на ромите и синтите в Италия е между 120 и 180 хиляди души. Около половината от тях имат италианско гражданство, постоянен адрес и работа. По данни от 2017 г. на правозащитната организация "Associazione 21 Luglio", около 25 хиляди синти и роми живеят в лагери или приюти в Италия. Страната обаче е наводнена от хиляди нелегални роми, не малка част от Румъни, Словакия и България, които не спасват никакви закони и опусташават всичко, до което се докоснат. Преди години катун с цигани се беше настанил в центъра на неголямо италианско градче, използваше парка за тоалетна и безчинстваше. Жителите тогава предупредиха кмета, че ако не ги прогони, ще запалят отвратителния незаконен катун.

Идеята не е нова

Още миналата година Салвини поиска преброяване на синтите и ромите в страната с цел онези от тях, които нямат италианско гражданство, да бъдат екстрадирани. Тогава това предизвика възмущение сред много крайно леви политици, основно либерал-болшевики и НПО-та, които точат милиони евро за "интеграция" на циганите.

Но странна работа - ако дадеш 100 лева за нощувка в хотел, искаш да получиш стая. Ако платиш 50 000 евро за жилище, искаш строителят да ти го построи. И когато дадеш милиарди евро за интеграция на циганите, би трябвало да получиш интеграция. А такава няма и 1%. Има само НПО-та, които грабят тези пари и не вършат нищо, освен да саботират всеки, който иска да реши по някакъв начин тежкия цигански проблем.

Сега либерални медии се опитват да придадат на акцията ксенофобски характер. Истината е, че Матео Салвини иска да провери кой пребивава в страната законно и кой не. И ДА ВЪЗСТАНОВИ ЗАКОННОСТТА.


В категории: Политика


11
Коментара
Галена с футболист на плажа
Галена с футболист на плажа 11/08/2020, Вторник 19:37 0
11
Коментара по темата
11.
Българи?
18.07.2019 23:57:45
0
0
https://www.youtube.com/watch?v=zsQadhPCkzY
Те ни представят по света.
10.
Въшкар Котараков
18.07.2019 13:58:22
7
1
Добре ! Лейдис енд Джендърмен ! Всеки мрази циганите , а аз познавам цигани с собствен бизнес , които вадят . . . бас хващам повече пари от вас , но майната му на това и парите ( аз не ги защитавам , но май така се получава ) . . . има българи с деца , семейни , жена , племенници и т.н . , но ходят да ебат циганки за 20 , 30 лв , или 10 , 50 и КАК ТАКА ? ? ? ? ? ? ? Хиляди , или милиони са българите , които си плащат за секс с циганка , но нека не забравяме , че има циганки , които са УНИКАЛНИ ! Зеленооки , синеоки с тяло по красиво от вашето ( траби ) , или на майка ви , или приятелките ви ! Мразете и внимавайте да не измръзнете ! Човекът обича да мрази и това е разликата между човека и маймуната ! Маймуната е повече човек ! Вие сте ПРИМАТИ ! Ебати ! ФЪК Ю ! Ю ( Изгрев ) ! Енд .
9.
до 1
18.07.2019 13:25:30
0
12
Циганина е човек, като всички други хора, но не спазва морал и закон, като нормален човек.
Не е вярно че не го вземат на работа, вземат го според образованието и държанието му. Има цигани лекари, кой отказва да ги наеме или кой пациент е отказал да бъде лекуван от тях заради етноса им?
Цигани има казваш по цялата планета, обаче забравяш да отбележиш че България е страната с най голям процент циганско население и това по официални данни. Забравяш да отбележиш че европейците са си избили циганите до крак, ако не вярваш на мен виж какво казва покойния наш историк Божидар Димитров:
https://www.youtube.com/watch?v=QinpSN5JUII
8.
М.М
18.07.2019 12:05:22
0
8
Нямам нищо против циганите ако започнат да завършват средно образование, плащат всички данъци и сметки, строят законни къщи и помагат за изграждането и подържането на едно фунциониращо обществото. Докато те живеят като паразити и се възползват от вече функциониращите общества държанието с тях трябва да е като с паразити. Когато не спазват законите и ги нарушават, трябва да бъдат наказвани като всички други.
7.
България, цигания ;)
18.07.2019 11:43:09
4
88
Всички цигани по целият свят да се съберат и всички да ги докарат в българия кой казвале че си нямали държава имат си и още как тя вече българия нее българия А ЦИГАНИЯ ;) хаиде всичкото отаика на баламатума в цигания хаиде идваитееее братяяяяя
6.
do 1
18.07.2019 10:27:26
3
17
Не слагам всички цигани под един знаменател, но във всички случаи циганите наистана са паразитиращи. Задай си само един въпрос. Защо циганите се населяват там, където има коренно население, защо циганите не са си направи град изцяло с тяхно население. Все пак в Европа са от 14-15 век и винаги са били прогонвани. Циганите се населяват масово по нашите територии след турско. Имало ги е и тогава, но някак си не са имали стимул за развитие тук. Все пак да живееш на гърба на поробения ни тогава народ не им било по вкуса. В същото това време нетърпимостта към тях в западна Европа е била толкова голяма, че са ги прогонвали от териториите си, тласкайки ги на юг, защото на изток Русия също не си е поплювала с тях. Странната "толерантност", която демонстрира нашата държава към тях, днес вече прелива чашата. Няма населено място от българи, където циганското население да не съставлява най-малко 20% от него. Ако някой ме обори, нека да назове селище в България, а и в света, което е съставено изцяло от циганско население. Няма такова, или ако има такова, то обезателно ще е позиционирано до град с коренно население. Циганите са номади по душа. Генът им е такъв. Те се раждат с насадено чувство за различие и липса на принадлежност. Не ги слушайте нашите цигани когато се бият в гърдите, че са българи и имат БГ паспорти. При първи удобен случай, обещания и по-добра перспектива за паразитиране и вече е забравил род и родина ( ако въобще знае а какво иде реч). Проблем на нашите и румънските цигани е, че са от сродна каста. Тези касти са най-нежеланите от всички, но пък са и много апетитни за политици и манипулатори, за да ги използват в користните и властните си мераци. Горе-споменатите касти се разграничават от всеки, а социализирането и приощаването им сред нас е само една фикс идея и инструмент за да ни се вмени търпимост. Ето, днес една Италия вече се усеща и ще започне сценария по поредното гонение на цигани, но в съвременен вариант. Французите в Марсилия изиграха това упражнение по начин, по който на тези от хелзинските комитети и измислени обшества трябваше да им настръхнат косите, но не би - замълчаха си. Ще си замълчат и в Италия, от където бъдете сигурни ще се екстрадират само цигани с произход Румъния и България. Податливите на социализиране цигани ще си останат по техните територии, или да го напиша с две думи. Това, което ще се случи в Италия е част от плана на тази държава да се "освободи" от напастта, за сметка на държави, като Румъния и България, които ще трябва да бъдат естествен буфер за това. Представяте ли си, колко циган ще се пресели по нашите територии. Някой замислял ли се е накъде ще хване прогонения етнос ? Ами не е нужно човек да е много умен за да разбере.
5.
ХХ
18.07.2019 09:53:57
1
12
Да ги пратят всички на немските говеда!
4.
Marinero
18.07.2019 08:24:41
6
15
Абе тея Жабари нямат ли си италиански хелзински комитет? Някак си не е демократично и евро-атлантическо......
3.
???
18.07.2019 08:19:45
3
23
До1
Просто е човек -паразит затова.
2.
Санитар
18.07.2019 08:17:10
1
3
https://news.bg/your-voice/rasizmat-na-tsiganite.html
1.
Местни Изроди 2019
18.07.2019 07:56:31
42
2
Добре ! Защо циганина е по малко човек от мене ( примерно ) ! Аз не мисля , че е . Никъде не ги взимат на работа и не само . Не говоря за Бг циганина ! Цигани има по целията планета . Аз мисля , че човекът тотално изпростява и винаги ще има расизъм за жалост . Технологиите са започнали да стават по умни от хората . Бай фъкърсссссссссс .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кой лъже? Кралев не бил писал „А педалите са навсякъде” Кой лъже? Кралев не бил писал „А педалите са навсякъде”

В четвъртък щяло да има нов национален протест, ще се блокира парламентът и институциите, закани се Арман Бабикян от Отровното трио

 

Антиправителствените демонстранти избраха радикалния подход, ще блокират всичко! Антиправителствените демонстранти избраха радикалния подход, ще блокират всичко!

В четвъртък щяло да има нов национален протест, ще се блокира парламентът и институциите, закани се Арман Бабикян от Отровното трио

Кой е помориецът, арестуван с метамфетамин и марихуана Кой е помориецът, арестуван с метамфетамин и марихуана

Асан Мехмед е задържан с много дрога

Шведският модел - криптонит* за защитниците на карантината Шведският модел - криптонит* за защитниците на карантината

Никой от хората, прекарали последните месеци под карантина с маска на лицето, няма да погледне обективно на данните, защото това би значиело да признае, че са е поддал на страха

Напред към футболния отбор! Бареков чака петото си дете Напред към футболния отбор! Бареков чака петото си дете

Преди години политикът обяви, че по този начин ще бори демографската криза

5 интересни бургаски идеи какво да подарите на имениците за 15 август 5 интересни бургаски идеи какво да подарите на имениците за 15 август

Ако искате на изненадате своя любима Мария или близка приятелка за празника, ето няколко нестандартни, но впечатляващи подаръка, които можете да изберете в Бургас

 

Пореден епизод от сапунката: Софи Маринова пак нарита Гринго Пореден епизод от сапунката: Софи Маринова пак нарита Гринго

Допреди четири седмици Гринго бе неизменна част от антуража на Софка

Криско се изгаври със Златка и Мис Плеймейт Криско се изгаври със Златка и Мис Плеймейт

В нея актуалната миска е представена като „млада дама, която показва живота си онлайн“

Разцепление сред протестърите: Да сменят ли тактиката, да се блокират институции, а не кръстовища? Разцепление сред протестърите: Да сменят ли тактиката, да се блокират институции, а не кръстовища?

Отровното трио иска и дарения, твърдят, че до този момент не били получили и лев от някой олигарх

 

 

Министърът на туризма: Необходимо е да убедим Германия, че спазваме противоепидемичните мерки, иначе има опасност за анулация на полетите Министърът на туризма: Необходимо е да убедим Германия, че спазваме противоепидемичните мерки, иначе има опасност за анулация на полетите

Ако това се случи, сезонът по морските курорти реално ще приключи, предупреждава Николова

 

Откриха коронавирус по опаковки на замразени храни в Китай Откриха коронавирус по опаковки на замразени храни в Китай

Властите са запечатали стоките, а всеки, който е боравил с тях, е под карантина

Хавана пак под карантина Хавана пак под карантина Връщането на карантинните мерки в кубинската столица, смекчени в началото на юли, е необходимо след рязкото увеличаване на заразените, посочи губернаторът на Хавана Рейналдо Гарсия Сапата Кървави протести в Беларус, взрив разкъса протестиращ Кървави протести в Беларус, взрив разкъса протестиращ

Мъжът се опитал да хвърли взривно устройство по полицията, но то избухнало в ръцете му

Моника Белучи: В хладилника ми винаги има шоколад и сирене Моника Белучи: В хладилника ми винаги има шоколад и сирене

Звездната италианка обожава Шаде, доброто хапване, обувките и дъщерите си, признава тя в интервю за руския Elle

Навръх юбилея си: Антонио Бандерас е с коронавирус Навръх юбилея си: Антонио Бандерас е с коронавирус

Днес той навършва 60 години

Джейсън Деруло счупи зъбите на Уил Смит при игра на голф Джейсън Деруло счупи зъбите на Уил Смит при игра на голф

Инцидентът е заснет от звездите, които имали план да запишат видео за TikTok

Нова бежанска вълна заля Великобритания Нова бежанска вълна заля Великобритания

Oбщият брой на пристигащите в страната от четвъртък насам е 532

Бурята в Евбея взе 7 жертви Бурята в Евбея взе 7 жертви

Проливни дъждове с гръмотевични бури предизвикаха наводнения през уикенда

Тръмп иска лицето си до барелефите на четиримата президенти в Ръшмор Тръмп иска лицето си до барелефите на четиримата президенти в Ръшмор

Губернаторът на Южна Дакота Кристи Ноъм полага активни усилия, за да осигури съгласието на Тръмп лично да дойде на тържествата по случай Деня на независимостта в планината Ръшмор

 

Откриха нов начин за лечение на коронавируса Откриха нов начин за лечение на коронавируса

Това е една от най-новите терапии, използващи фотосенсибилизатори

Венелин ТОДОРОВ, общественик, бивш зам.-кмет на Бургас Венелин ТОДОРОВ, общественик, бивш зам.-кмет на Бургас Сезонът по морето бил закъсал?! Съдейки по реколтата от фасове на плажа, годината е успешна! Виц на деня Виц на деня Две баби коментират на глас плакат, залепен на стена:
- Какво ще рече това "Демафиотизация?"
- А, сигурно ще пръскат за нещо...
Виц на деня Виц на деня - Сега разбрах защо ти викат "коте."
- Защо?
- Защото имаш мустачки...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Скъпи клиенти, моля ви, уважавайте ме като лице, което ви обслужва! Вие виждате един идиот, а аз - цяла група...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори