×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В Италия започна преброяване на незаконните роми с цел бъдеща екстрадиция


В Италия започна преброяване на незаконните роми с цел бъдеща екстрадиция
Матео Салвини разпореди на жандармерията да започне проверки по гетата и да ликвидира цели цигански селища
18 Юли 2019, Четвъртък, 07:25 ч.
Автор: ДойчеВеле

Целта е онези от тях, които нямат италианско гражданство, да бъдат прогонени от страната. А ромските лагери да бъдат разтурени

Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини е разпоредил изготвянето на описи на всички лагери в страната, обитавани от роми, синти и други групи номади, водещи неуседнал начин на живот. Въз основа на тази информация като следваща стъпка трябва да бъде изработен план за екстрадиране на тези от тях, които живеят в страната незаконно, както и за затварянето на нелегалните лагери. На италианските префекти е възложено в двуседмичен срок да изготвят доклади за съответните общностни групи в техните райони.

Става въпрос за десетки хиляди

Салвини е председател на прогресивната дясна партия "Лига". В редица европейски държави синтите и ромите са малцинство. Една част от тях от векове живее в лагери и се мести от място на място, като така доказва, че тази група не подлежи на развитие и цивилизация. По данни на Съвета на Европа, групата на ромите и синтите в Италия е между 120 и 180 хиляди души. Около половината от тях имат италианско гражданство, постоянен адрес и работа. По данни от 2017 г. на правозащитната организация "Associazione 21 Luglio", около 25 хиляди синти и роми живеят в лагери или приюти в Италия. Страната обаче е наводнена от хиляди нелегални роми, не малка част от Румъни, Словакия и България, които не спасват никакви закони и опусташават всичко, до което се докоснат. Преди години катун с цигани се беше настанил в центъра на неголямо италианско градче, използваше парка за тоалетна и безчинстваше. Жителите тогава предупредиха кмета, че ако не ги прогони, ще запалят отвратителния незаконен катун.

Идеята не е нова

Още миналата година Салвини поиска преброяване на синтите и ромите в страната с цел онези от тях, които нямат италианско гражданство, да бъдат екстрадирани. Тогава това предизвика възмущение сред много крайно леви политици, основно либерал-болшевики и НПО-та, които точат милиони евро за "интеграция" на циганите.

Но странна работа - ако дадеш 100 лева за нощувка в хотел, искаш да получиш стая. Ако платиш 50 000 евро за жилище, искаш строителят да ти го построи. И когато дадеш милиарди евро за интеграция на циганите, би трябвало да получиш интеграция. А такава няма и 1%. Има само НПО-та, които грабят тези пари и не вършат нищо, освен да саботират всеки, който иска да реши по някакъв начин тежкия цигански проблем.

Сега либерални медии се опитват да придадат на акцията ксенофобски характер. Истината е, че Матео Салвини иска да провери кой пребивава в страната законно и кой не. И ДА ВЪЗСТАНОВИ ЗАКОННОСТТА.


В категории: Политика


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
Българи?
18.07.2019 23:57:45
0
0
https://www.youtube.com/watch?v=zsQadhPCkzY
Те ни представят по света.
10.
Въшкар Котараков
18.07.2019 13:58:22
7
1
Добре ! Лейдис енд Джендърмен ! Всеки мрази циганите , а аз познавам цигани с собствен бизнес , които вадят . . . бас хващам повече пари от вас , но майната му на това и парите ( аз не ги защитавам , но май така се получава ) . . . има българи с деца , семейни , жена , племенници и т.н . , но ходят да ебат циганки за 20 , 30 лв , или 10 , 50 и КАК ТАКА ? ? ? ? ? ? ? Хиляди , или милиони са българите , които си плащат за секс с циганка , но нека не забравяме , че има циганки , които са УНИКАЛНИ ! Зеленооки , синеоки с тяло по красиво от вашето ( траби ) , или на майка ви , или приятелките ви ! Мразете и внимавайте да не измръзнете ! Човекът обича да мрази и това е разликата между човека и маймуната ! Маймуната е повече човек ! Вие сте ПРИМАТИ ! Ебати ! ФЪК Ю ! Ю ( Изгрев ) ! Енд .
9.
до 1
18.07.2019 13:25:30
0
12
Циганина е човек, като всички други хора, но не спазва морал и закон, като нормален човек.
Не е вярно че не го вземат на работа, вземат го според образованието и държанието му. Има цигани лекари, кой отказва да ги наеме или кой пациент е отказал да бъде лекуван от тях заради етноса им?
Цигани има казваш по цялата планета, обаче забравяш да отбележиш че България е страната с най голям процент циганско население и това по официални данни. Забравяш да отбележиш че европейците са си избили циганите до крак, ако не вярваш на мен виж какво казва покойния наш историк Божидар Димитров:
https://www.youtube.com/watch?v=QinpSN5JUII
8.
М.М
18.07.2019 12:05:22
0
8
Нямам нищо против циганите ако започнат да завършват средно образование, плащат всички данъци и сметки, строят законни къщи и помагат за изграждането и подържането на едно фунциониращо обществото. Докато те живеят като паразити и се възползват от вече функциониращите общества държанието с тях трябва да е като с паразити. Когато не спазват законите и ги нарушават, трябва да бъдат наказвани като всички други.
7.
България, цигания ;)
18.07.2019 11:43:09
4
88
Всички цигани по целият свят да се съберат и всички да ги докарат в българия кой казвале че си нямали държава имат си и още как тя вече българия нее българия А ЦИГАНИЯ ;) хаиде всичкото отаика на баламатума в цигания хаиде идваитееее братяяяяя
6.
do 1
18.07.2019 10:27:26
3
17
Не слагам всички цигани под един знаменател, но във всички случаи циганите наистана са паразитиращи. Задай си само един въпрос. Защо циганите се населяват там, където има коренно население, защо циганите не са си направи град изцяло с тяхно население. Все пак в Европа са от 14-15 век и винаги са били прогонвани. Циганите се населяват масово по нашите територии след турско. Имало ги е и тогава, но някак си не са имали стимул за развитие тук. Все пак да живееш на гърба на поробения ни тогава народ не им било по вкуса. В същото това време нетърпимостта към тях в западна Европа е била толкова голяма, че са ги прогонвали от териториите си, тласкайки ги на юг, защото на изток Русия също не си е поплювала с тях. Странната "толерантност", която демонстрира нашата държава към тях, днес вече прелива чашата. Няма населено място от българи, където циганското население да не съставлява най-малко 20% от него. Ако някой ме обори, нека да назове селище в България, а и в света, което е съставено изцяло от циганско население. Няма такова, или ако има такова, то обезателно ще е позиционирано до град с коренно население. Циганите са номади по душа. Генът им е такъв. Те се раждат с насадено чувство за различие и липса на принадлежност. Не ги слушайте нашите цигани когато се бият в гърдите, че са българи и имат БГ паспорти. При първи удобен случай, обещания и по-добра перспектива за паразитиране и вече е забравил род и родина ( ако въобще знае а какво иде реч). Проблем на нашите и румънските цигани е, че са от сродна каста. Тези касти са най-нежеланите от всички, но пък са и много апетитни за политици и манипулатори, за да ги използват в користните и властните си мераци. Горе-споменатите касти се разграничават от всеки, а социализирането и приощаването им сред нас е само една фикс идея и инструмент за да ни се вмени търпимост. Ето, днес една Италия вече се усеща и ще започне сценария по поредното гонение на цигани, но в съвременен вариант. Французите в Марсилия изиграха това упражнение по начин, по който на тези от хелзинските комитети и измислени обшества трябваше да им настръхнат косите, но не би - замълчаха си. Ще си замълчат и в Италия, от където бъдете сигурни ще се екстрадират само цигани с произход Румъния и България. Податливите на социализиране цигани ще си останат по техните територии, или да го напиша с две думи. Това, което ще се случи в Италия е част от плана на тази държава да се "освободи" от напастта, за сметка на държави, като Румъния и България, които ще трябва да бъдат естествен буфер за това. Представяте ли си, колко циган ще се пресели по нашите територии. Някой замислял ли се е накъде ще хване прогонения етнос ? Ами не е нужно човек да е много умен за да разбере.
5.
ХХ
18.07.2019 09:53:57
1
12
Да ги пратят всички на немските говеда!
4.
Marinero
18.07.2019 08:24:41
6
15
Абе тея Жабари нямат ли си италиански хелзински комитет? Някак си не е демократично и евро-атлантическо......
3.
???
18.07.2019 08:19:45
3
23
До1
Просто е човек -паразит затова.
2.
Санитар
18.07.2019 08:17:10
1
3
https://news.bg/your-voice/rasizmat-na-tsiganite.html
1.
Местни Изроди 2019
18.07.2019 07:56:31
42
2
Добре ! Защо циганина е по малко човек от мене ( примерно ) ! Аз не мисля , че е . Никъде не ги взимат на работа и не само . Не говоря за Бг циганина ! Цигани има по целията планета . Аз мисля , че човекът тотално изпростява и винаги ще има расизъм за жалост . Технологиите са започнали да стават по умни от хората . Бай фъкърсссссссссс .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Биг Майк като истински джентълмен сам предложил да й остави любимата й вила на Карибите, където двамата често се усамотяваха Изгониха считана за вещица от Ергенът Изгониха считана за вещица от Ергенът Тя заплаши, че ще разбие главата на друга участничка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Освен отпадането на партньора на Емануела Иван се заформя още един скандал в танцувалното шоу Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Целта на обучението - повишаване на готовността и времето за реакция на полицейските служители при подобни сигнали бе постигната, каза комисар Емил Павлов Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Шорт листата се скъси до двамата зам.-председатели на Сметната палата, Горица Грънчарова-Козарева – фаворит Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Драгана Миркович сложи край на брака си след 24 години Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование
Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори