×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Слави бесен след отказа от машинно гласуване: Дреме ми за тебе, павиан!


Слави бесен след отказа от машинно гласуване: Дреме ми за тебе, павиан!
По закон машинно гласуване трябваше да има във всички секции още на парламентарните избори през 2017
10 Юли 2019, Сряда, 12:15 ч.
Автор: Флагман.Бг

Партиите не искат честни избори, не искат нещо, което е извън контрола им, смята шоуменът

Отказът на властта от машинно гласуване предизвика огромен отзвук. Омбудсманът мая Манолова каза, че машините се отхвърлят, защото не ядат кебапчета и не вземат по 50 лева. Конституционният съдия проф. Атанас Семов смята, че машинното гласуване би било пречка срещу купуването на гласове и манипулирането на вота. С остра позиция по въпроса излезе и шоуменът Слави Трифонов. Ето какво написа той на личната си страница във Фейсбук:

В едно от новите си "неправилни" рап парчета "Имам човек", Ицо Хазарта пак "вади мъдрец":

"Имам човек във НАП и ми дреме на гъза, имам човек във КАТ и повече нема да ходя да се редя. Имаме човек и тука, имаме човек и там, имаме и нещо друго - "Аре, бегай, бе наркоман"!"

След като чух, че ГЕРБ, Обединени патриоти, ВОЛЯ и ДПС ще отменят машинното гласуване за местни и парламентарни избори, веднага ми изникна в съзнанието парчето "Имам човек". Защо ли? Ще се опитам да ви обясня.

Днес ГЕРБ мотивираха решението си за отмяна на машинното гласуване с доклад и анализ на ЦИК, "който е изключително тревожен по отношение на машинното гласуване". Машинното гласуване е скъпо, несигурно и може да провали местните избори - накратко това казва ЦИК. Разбира се, има си обяснение защо е скъпо. Скъпо е, защото ЦИК предпочита да взима машините под наем, вместо да ги купи веднъж завинаги. ЦИК наема машините за трети път. И всеки път плаща все повече пари за наем на една машина. За евровота бяха дадени цели 9 млн.лв. за наем на 3000 машини. Еми, скъпо е, нали?! За какво са ви, бе уважаеми гласоподаватели? Колко си е сигурно с хартиената бюлетина - там няма грешка! И е евтино.

А защо ЦИК трябва да купи машините веднъж завинаги? Защото, според Изборния кодекс от, забележете - 2014 г., по закон машинно гласуване трябваше да има във всички секции на парламентарните избори през 2017 г. Имаше ли машини във всички секции през 2017? Не. Нарушен ли беше законът? Да. Освен това, само преди няколко месеца, същите тия депутати, които сега искат да отменят машинното гласуване, приеха машините от 3000 на евровота да станат 6000 на местните избори. Ще има ли 6000 машини наесен? Не. Ще бъде ли нарушен прясно приетият сегашен закон? Да.

Днес ни убеждават, че машинното гласуване е несигурно, че с повсеместното му въвеждане ще настане "катастрофа". За кого е несигурно, за кого е катастрофа? Вездесъщият професор Михаил Константинов упорито твърди, че машинният вот се хаква лесно с помощта на някакви "щракалки". Аз пък упорито смятам, че "щракалките" са в СИК, РИК, ЦИК и "Информационно обслужване". И щракат така, че "нещо да не се обърка". Щракаха и в правилната посока на последните евроизбори. Щракаха така, че машинното гласуване да бъде саботирано. Обществената поръчка за машините беше обявена в последния възможен момент, машините бяха доставени в секциите часове преди вота, а нивото на подготовка на секционните избирателни комисии за работа с машините беше изключително ниско. На всичкото отгоре - волно или неволно - случайните хора, които правят изборите в България, саботираха машинното гласуване на евровота, като загубиха близо 40% от преференциите, подадени чрез машинното гласуване. Нещо, което трябва да е ужасен скандал във всяка нормална страна. Съвсем на заден план остава фактът, че ЦИК не осъществява адекватна информационна кампания за машинното гласуване.

Сега. А помните ли кога трябваше да гласуваме електронно за първи път? По закон, а и според волята на близо 2 милиона души, изразена на референдум през 2015 г., това трябваше да се случи на евроизборите тази година. Гласувахме ли електронно през май? Не. Нарушен ли беше законът? Да. Отлагането на електронното гласуване от депутатите пак се случи с помощта на ЦИК - пак с доклади и анализи, пак със саботиране.

И сега се връщам към рапа на Ицо Хазарта. Ясно е - партиите не искат честни избори, не искат нещо, което е извън контрола им. И днес - с желанието си да отменят машинното гласуване, те ни казват следното:

"Имам човек във ЦИК и ми дреме на гъза, имам човек във СИК* и повече нема да ходя да се редя, имаме човек и тука, имаме човек и там, дреме ми за тебе, павиан."

А сега заменете "ЦИК" със "СЕМ" или пък с "КЗК", или пък с "КОНПИ" - пак всичко ще е точно.

*СИК - Секционна избирателна комисия.


В категории: Политика


4
Коментара
4
Коментара по темата
4.
Valentin
10.07.2019 22:31:57
0
1
Slavsho,o golyam ignorant ot teb ne znam, ti s godini ptoslushva razgovorite na horata, vkarvashe tova vrogramata si, az ne znam neshto po nizko, s kogo ne se podigra, palen bokluk si ti I se ptavish na neshto, nyakoi ti kazal che si neshto I ti si povyarva, dolna gad si ti palna nula.
3.
Българиня
10.07.2019 20:21:00
0
2
Ангеле, Ангеле...
Само той остана май...
2.
Ангел Димитров
10.07.2019 19:02:57
3
0
Е точно това говедо ли ще ни учи на правила?
1.
patoka
10.07.2019 14:05:44
0
8
Всичко, подредено от ГЕРБ- пак гласувайте за тях!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" Знаете ли какво укриха в трезор на бургаския бул. "Богориди" На 18-и май всички ще видят най-прочутото съкровище у нас, каза директорът на РИМ д-р Милен Николов Размерът му значение:  Заради 1 см ни сваля от самолета Размерът му значение: Заради 1 см ни сваля от самолета Затягат правилата с багажа на борда, пътници плащат 70 евро отгоре за дребно нарушение Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Все повече места у нас се обезлюдяват, 201 села без нито един жител Най-гъсто населената община е Столична Откриха труп на жена в Кюстендил, има задържан Откриха труп на жена в Кюстендил, има задържан Следи от насилие не са открити Тази певица май го закъса, продава звездния си пентахаус Тази певица май го закъса, продава звездния си пентахаус Луна пусна за продажба мезонета, стяга куфарите за морето Mрежа от фалшиви магазини откраднала пари и лични данни на 800 000 души в Европа и САЩ Mрежа от фалшиви магазини откраднала пари и лични данни на 800 000 души в Европа и САЩ Работила почти десетилетие със стотици хиляди уебсайтове Намериха пистолети и патрони на ГКПП Лесово Намериха пистолети и патрони на ГКПП Лесово По случая е образувано досъдебно производство Ето кой с какъв номер ще се яви на вота 2 в 1 Ето кой с какъв номер ще се яви на вота 2 в 1 ЦИК изтегли жребия за изборите Изненада или не: Слави Трифонов лично повежда листи на "Има такъв народ" Изненада или не: Слави Трифонов лично повежда листи на "Има такъв народ" Трифонов ще води листата в родния си край - Плевен Два български филма влизат в конкурсната програма на „Златната липа“ 2024 Два български филма влизат в конкурсната програма на „Златната липа“ 2024
Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Напълно законно е да имаш странична работа, но е необходима прозрачност Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите...
Калина КРУМОВА, бивш депутат Калина КРУМОВА, бивш депутат Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори