×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мотоциклет-куче-лети...Лети бе...и лае!


Мотоциклет-куче-лети...Лети бе...и лае!
От тази алея в Морската градина на Бургас отлетя болонката Коко – отнесена от мотоциклетист
09 Юли 2019, Вторник, 10:40 ч.
Автор: Елка СТОЯНОВА

Една, с много голяма вероятност истинска история от лятна вечер, каквато може да има само в Бургас

Беше тиха бургаска вечер, от онези, в които ти иде да пееш на глас колко прекрасен е животът. Както пишат в книгите – от онези вечери, в които нищо не предвещава, че ще се случи нещо необичайно. Нещо разтърсващо. Нещо....нещо. А това, което щеше да се случи, нямаше да отнеме на Вселената твърде много време, защото всичко стана ужасно бързо.

Морската градина в тази вечер не е вашето място, ако обичате уединението. Изобилства от крещящи и врещящи люде от всякакъв вид, пол и възраст, както и от чуруликащи, мяукащи, лаещи нехуманоиди, част от последните – влачещи след себе си на каишка изнервен хуманоид.

Коко беше болонка. От най-тъпите, но не по своя вина - той просто се беше родил с коефициент на интелигентност на четка за под. И единственото, което можеше да прави, освен да изглежда мърляв, бе да яде, да лае и да гони чехъла на стопанката си. Но пък и никой не изискваше от него друго. Така че до тази точно вечер, Коко беше щастлива болонка.

Докато не срещна мотоциклетиста.

Характерна особеност на Морската градина в Бургас е, че по цялото й протежение от изток е морето, което е дало шанс на създателите й да подходят оригинално и да я кръстят „Морска”. От западната й страна обаче се е опънала безкрайна асфалтова вена, една от основните градски улици, по която туристите от Меден Рудник, пристигайки в Бургас, можеха да стигнат до Капаните на плажа или, дори, ако са настроени авантюристично – чак до Поморие. Като цяло, улицата е доста натоварена, а в един от отрязъците си, направо опасна за пресичане, защото затоплянето на времето раздвижваше автотуристите и по нея непрестанно профучаваха коли и мотоциклети.
Но да се върнем на Коко. За тригодишна болонка, отглеждана от въздебела матрьона, дошла в Болгария преди трийсет години с мъжа си, работник в Коми, Коко беше в отлична спортна форма. Явно Вселената беше решила да компенсира тъпоумието му с добро физическо състояние и мазните остатъци от вечерята на стопанката му никак не се отразяваха зле на визията му. Освен това, той обичаше движението – дотолкова, че матрьоната го водеше на каишка от ония, дето приличат на рулетки. Иначе рискуваше да бъде влачена като ледоразбивач от ентусиазираният, пъргав Коко, през храсти и тревни площи.

И ето ви, значи, сцена. Матрьоната, поспряла за раздумка, не вижда как любимецът й хуква да гони котка през пътното платно. Рулетката се развива свободно, а тънката корда в сумрака изобщо не се забелязва. Във тоз момент точно, засилен мотоциклетист профучава край нея.... и право през кордата. Матроната изтърва краят, който се заплита нейде из предницата на мотора и с писък вижда как Коко лети във въздуха след мотоциклета, а истеричният му лай заглъхва заедно с шума от мотора. Тази сцена приключва с виковете на матроната „Помащ, Помащ, мое куче атлетя!”, събирането на десетина кибика и всеобщото чудене какво точно стана?!
Сцена втора нямаше много свидетели. Поради обстоятелството, че мотоциклетистът бързаше за Слънчев бряг, караше със скорост доста над разрешената за градски условия, надявайки се да избегне засадата, която обикновено устройваха от Пътна полиция на изхода на града. Запознатите с този точно изход знаят, че там крайбрежната улица завършва в кръгово движение, бензиностанция и вечно паркирана патрулка.
Край тази патрулка, с над 90 км/ч профуча мотоциклетистът.

В мига, в който двамата полицаи, облегнати на колата, се мятаха в нея, за да изпълнят служебният си дълг, пред смаяните им погледи профуча и куче.

Кучето, противно на всякакви правила на движение, в абсолютно нарушение на Закона за движение по пътищата, летеше на разстояние метър и седемдесет над земята и лаеше френетично.

Единият полицай имаше тригодишна дъщеря и беше чел в някаква детска книжка, че има летящи кучета, така че не се учуди много, но колегата му приличаше на шаран пред апоплексичен удар. 

В този момент радиостанцията се включи и през пукот и шум се чу „...мотоциклет...куче..лети....ЛЕТИ БЕ.......и лае...”

Мотоциклетистът така и не забелязваше какво се случва зад него. И продължаваше да лети, притова с по-висока скорост, защото беше стъпил на междуградският път и скоростта му рязко се повиши.

Патрулът включи светлините, пусна сирената и с мръсна газ потегли след него.

Няколкото души, които зареждаха в този момент на бензиностанцията се кълняха същата вечер, че са видели летящо куче, но разбира се, никой не им повярва.

Матрьоната лежеше върху една пейка, дишаше тежко и от време на време немощно прошепваше „Помащ..Помащ..мой Коки куде атлетя...”

Процесията имаше завършен вид, но за непосветените в историята нещата изглеждаха така: малка, злобна летяща болонка преследва настървено мотоциклетист, който с бясна скорост се опитва да се измъкне от нея, а отзад полицейска кола с включени сирени се опитва да го спаси!

Искате да знаете как свърши всичко?

Мотоциклетът - за старо желязо.
Мотоциклетистът – в болницата.
Кучето – в обятията на стопанката си.
Полицаите - на терапия при ведомствения психолог.
Хепи енд!
Почти.
.....
В УМБАЛ-Бургас пристигна следовател. Беше млад, на два петъка служба и това беше първото му възложено за разследване дело. След като нахълта в кабинета на дежурния лекар, с присъщата на младежта веселост и фамилиарничейки от позицията на Разследващ Орган, следователят игриво викна:

- Е, докторе, как е там, нашия моторжия, ще оживее ли?
Докторът, отегчен от живота и от разни такива веселяци, погледна над очилата:
- И Вас какво ви бърка?
- Е как! – продължава следователчето – На мен ми е възложен! Пе-те-пе е това! Трябва да се разследва!
- Вие подигравате ли ми се? Какво пе-те-пе, само една цицина има на челото. Но пък целият му задник е нахапан.
- Как нахапан? Кой го е нахапал?
- Не съм аз – докторът говореше все така отегчено.
- Ами....да го отведа с мен тогава? – следователят нямаше търпение да направи първото си задържане.
- След две седмици. Първо ще му бием инжекция против бяс.
- Ама той бесен ли е!?!
- Идиот. Махай се, остави ме да работя. Намери кучето, донеси ми бележка от ветеринаря, че не е бясно и тогава ще си прибереш заподозрения.
Следователят си тръгна с увесен нос.

Бележка на Флагман: Заглавието е на редакцията, оригиналният разказ е част от сборника „Петъчни истории“ на талантливата бургаска писателка и поетеса Елка Стоянова. Очаквайте скоро нова книга с нови разкази. 


В категории: Бургас


Завръща ли се Нана
Завръща ли се Нана 26/04/2024, Петък 17:41 0
20
Коментара по темата
20.
*********
10.07.2019 17:35:20
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
19.
истината
10.07.2019 10:47:36
4
5
Хора ,не насърчавайте очевидното бездарие и посредственост!Защото не само сме стигнали дъното и го орем ,благодарение на такива "таланти",но и им правим лоша услуга ,която всички ние плащаме по един или друг начин!
18.
*********
10.07.2019 10:12:15
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
17.
"Браво"
10.07.2019 09:39:05
4
2
То авторката на писанието и в правото е така!
16.
Neznam
10.07.2019 08:52:29
2
2
Този сайт трябва да се прекръсти на LOONEY TUNES !
15.
Металика
09.07.2019 23:20:58
5
9
Голяма забава, направо.........................


Защо?
14.
До 12
09.07.2019 23:05:54
6
8
Извадете си киселата краставица от едното място.
13.
Мариана
09.07.2019 23:02:44
10
7
Много свежо и забавно. Надявам се да прочета още. Благодаря!
12.
nqma
09.07.2019 22:59:27
8
14
много ме радва в днешно време как най големите бездарници се занимават с неща които не умеят и никога няма да умеят, а семеството и приятелите им правят лошата услуга като ги насърчават че са невероятно талантливи и после изгряват такива звезди като Валентина Хасан и раждат мега хитове като Кен Лий и целия свят им се смее , човек трябва да е адекватен това че е напорист не означава че творчеството ще се получи, кокошката никога няма да полети , костенурката никога няма да надбяга заека ,
Като хоби за жени в климакс става , защото човек който се кичи с "аксесуарите" на интелигенцията и иска да приобрете нюанса на аристокрстизма е обикбовено изтъкан от комплексите на собствената си осъзната бездарност и неуспех в живота
11.
Хахо
09.07.2019 22:36:59
12
8
Тук анонимните злобари коментират на воля и опитват да сломят Елка Стоянова, защото не могат да стигнат таланта й. Това са хора, които я познават и като се налага да застанат с името си тогава й целуват подметките.
10.
Zapoznat
09.07.2019 22:01:05
10
10
Въпреки моментните ми несгоди и проблеми това ме разсмя
Благодаря на авторката
9.
Кибик
09.07.2019 22:00:58
9
16
Елка се опитва от години да пробие , обаче не и се отдава .
За радост отново ще стане смешна с този си напън за оригиналност !
8.
*********
09.07.2019 21:48:29
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
Емо
09.07.2019 21:46:03
13
4
На мен ми хареса. Усмихна ме! Мерси калкулатор!;)
6.
*********
09.07.2019 21:44:26
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
5.
*********
09.07.2019 21:34:48
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
*********
09.07.2019 21:28:47
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
*********
09.07.2019 21:22:11
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
2.
Смях
09.07.2019 21:12:25
3
6
За разкзи..Мирослав Пенков прочетете
1.
истината
09.07.2019 20:56:12
10
20
Честно казано не ми харесва разказа!История,която може да се разкаже с пет изречения е разтегната като локум с личните заключения на авторката.Мъглявина и непоследователност,базирани на нещо наоколо,но не и на конкретност!Виждала съм доста добри разкази от ученици в тийнейджърска възраст.При този конкретен разказ и изказ, не бих казала ,че авторката е талантлива!Не ми харесва .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии Българинът Димитър Труканов влезе в световните медии От 12 страни участнички в престижния турнир, отборът на Саудитска Арабия, ръководен от Труканов печели златните медали във всички категории и съответно I-во и II-ро място в индивидуалното крайно класиране, както и I-во място в отборното класиране Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Малки лазарки посетиха Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ръководството на ФОЗЗГ, които са и инициатори на проявата, поднесоха на дечицата питка за здраве, великденски яйца и лакомства Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Този българин заработи 3 млн. долара в Холивуд Игра главна роля в приетата радушно от критиката военна драма „Син от друга майка“ Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Преди лятото: Ремонтират ключови пътни отсечки в Бургаско Към момента са установени компрометираните участъци и Областно пътно управление е изготвило допълнително задание по договора с „Автомагистрали“ ЕАД за аварийно изкърпване на проблемните участъци на територията на област Бургас Завръща ли се Нана Завръща ли се Нана Тя ще повдигне завесата на личния си живот в Америка и ще разкрие пред зрителите интересни подробности за себе си Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин
Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15%
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори