×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Мотоциклет-куче-лети...Лети бе...и лае!


Мотоциклет-куче-лети...Лети бе...и лае!
От тази алея в Морската градина на Бургас отлетя болонката Коко – отнесена от мотоциклетист
09 Юли 2019, Вторник, 10:40 ч.
Автор: Елка СТОЯНОВА

Една, с много голяма вероятност истинска история от лятна вечер, каквато може да има само в Бургас

Беше тиха бургаска вечер, от онези, в които ти иде да пееш на глас колко прекрасен е животът. Както пишат в книгите – от онези вечери, в които нищо не предвещава, че ще се случи нещо необичайно. Нещо разтърсващо. Нещо....нещо. А това, което щеше да се случи, нямаше да отнеме на Вселената твърде много време, защото всичко стана ужасно бързо.

Морската градина в тази вечер не е вашето място, ако обичате уединението. Изобилства от крещящи и врещящи люде от всякакъв вид, пол и възраст, както и от чуруликащи, мяукащи, лаещи нехуманоиди, част от последните – влачещи след себе си на каишка изнервен хуманоид.

Коко беше болонка. От най-тъпите, но не по своя вина - той просто се беше родил с коефициент на интелигентност на четка за под. И единственото, което можеше да прави, освен да изглежда мърляв, бе да яде, да лае и да гони чехъла на стопанката си. Но пък и никой не изискваше от него друго. Така че до тази точно вечер, Коко беше щастлива болонка.

Докато не срещна мотоциклетиста.

Характерна особеност на Морската градина в Бургас е, че по цялото й протежение от изток е морето, което е дало шанс на създателите й да подходят оригинално и да я кръстят „Морска”. От западната й страна обаче се е опънала безкрайна асфалтова вена, една от основните градски улици, по която туристите от Меден Рудник, пристигайки в Бургас, можеха да стигнат до Капаните на плажа или, дори, ако са настроени авантюристично – чак до Поморие. Като цяло, улицата е доста натоварена, а в един от отрязъците си, направо опасна за пресичане, защото затоплянето на времето раздвижваше автотуристите и по нея непрестанно профучаваха коли и мотоциклети.
Но да се върнем на Коко. За тригодишна болонка, отглеждана от въздебела матрьона, дошла в Болгария преди трийсет години с мъжа си, работник в Коми, Коко беше в отлична спортна форма. Явно Вселената беше решила да компенсира тъпоумието му с добро физическо състояние и мазните остатъци от вечерята на стопанката му никак не се отразяваха зле на визията му. Освен това, той обичаше движението – дотолкова, че матрьоната го водеше на каишка от ония, дето приличат на рулетки. Иначе рискуваше да бъде влачена като ледоразбивач от ентусиазираният, пъргав Коко, през храсти и тревни площи.

И ето ви, значи, сцена. Матрьоната, поспряла за раздумка, не вижда как любимецът й хуква да гони котка през пътното платно. Рулетката се развива свободно, а тънката корда в сумрака изобщо не се забелязва. Във тоз момент точно, засилен мотоциклетист профучава край нея.... и право през кордата. Матроната изтърва краят, който се заплита нейде из предницата на мотора и с писък вижда как Коко лети във въздуха след мотоциклета, а истеричният му лай заглъхва заедно с шума от мотора. Тази сцена приключва с виковете на матроната „Помащ, Помащ, мое куче атлетя!”, събирането на десетина кибика и всеобщото чудене какво точно стана?!
Сцена втора нямаше много свидетели. Поради обстоятелството, че мотоциклетистът бързаше за Слънчев бряг, караше със скорост доста над разрешената за градски условия, надявайки се да избегне засадата, която обикновено устройваха от Пътна полиция на изхода на града. Запознатите с този точно изход знаят, че там крайбрежната улица завършва в кръгово движение, бензиностанция и вечно паркирана патрулка.
Край тази патрулка, с над 90 км/ч профуча мотоциклетистът.

В мига, в който двамата полицаи, облегнати на колата, се мятаха в нея, за да изпълнят служебният си дълг, пред смаяните им погледи профуча и куче.

Кучето, противно на всякакви правила на движение, в абсолютно нарушение на Закона за движение по пътищата, летеше на разстояние метър и седемдесет над земята и лаеше френетично.

Единият полицай имаше тригодишна дъщеря и беше чел в някаква детска книжка, че има летящи кучета, така че не се учуди много, но колегата му приличаше на шаран пред апоплексичен удар. 

В този момент радиостанцията се включи и през пукот и шум се чу „...мотоциклет...куче..лети....ЛЕТИ БЕ.......и лае...”

Мотоциклетистът така и не забелязваше какво се случва зад него. И продължаваше да лети, притова с по-висока скорост, защото беше стъпил на междуградският път и скоростта му рязко се повиши.

Патрулът включи светлините, пусна сирената и с мръсна газ потегли след него.

Няколкото души, които зареждаха в този момент на бензиностанцията се кълняха същата вечер, че са видели летящо куче, но разбира се, никой не им повярва.

Матрьоната лежеше върху една пейка, дишаше тежко и от време на време немощно прошепваше „Помащ..Помащ..мой Коки куде атлетя...”

Процесията имаше завършен вид, но за непосветените в историята нещата изглеждаха така: малка, злобна летяща болонка преследва настървено мотоциклетист, който с бясна скорост се опитва да се измъкне от нея, а отзад полицейска кола с включени сирени се опитва да го спаси!

Искате да знаете как свърши всичко?

Мотоциклетът - за старо желязо.
Мотоциклетистът – в болницата.
Кучето – в обятията на стопанката си.
Полицаите - на терапия при ведомствения психолог.
Хепи енд!
Почти.
.....
В УМБАЛ-Бургас пристигна следовател. Беше млад, на два петъка служба и това беше първото му възложено за разследване дело. След като нахълта в кабинета на дежурния лекар, с присъщата на младежта веселост и фамилиарничейки от позицията на Разследващ Орган, следователят игриво викна:

- Е, докторе, как е там, нашия моторжия, ще оживее ли?
Докторът, отегчен от живота и от разни такива веселяци, погледна над очилата:
- И Вас какво ви бърка?
- Е как! – продължава следователчето – На мен ми е възложен! Пе-те-пе е това! Трябва да се разследва!
- Вие подигравате ли ми се? Какво пе-те-пе, само една цицина има на челото. Но пък целият му задник е нахапан.
- Как нахапан? Кой го е нахапал?
- Не съм аз – докторът говореше все така отегчено.
- Ами....да го отведа с мен тогава? – следователят нямаше търпение да направи първото си задържане.
- След две седмици. Първо ще му бием инжекция против бяс.
- Ама той бесен ли е!?!
- Идиот. Махай се, остави ме да работя. Намери кучето, донеси ми бележка от ветеринаря, че не е бясно и тогава ще си прибереш заподозрения.
Следователят си тръгна с увесен нос.

Бележка на Флагман: Заглавието е на редакцията, оригиналният разказ е част от сборника „Петъчни истории“ на талантливата бургаска писателка и поетеса Елка Стоянова. Очаквайте скоро нова книга с нови разкази. 


В категории: Бургас


20
Коментара по темата
20.
*********
10.07.2019 17:35:20
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
19.
истината
10.07.2019 10:47:36
3
5
Хора ,не насърчавайте очевидното бездарие и посредственост!Защото не само сме стигнали дъното и го орем ,благодарение на такива "таланти",но и им правим лоша услуга ,която всички ние плащаме по един или друг начин!
18.
*********
10.07.2019 10:12:15
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
17.
"Браво"
10.07.2019 09:39:05
3
2
То авторката на писанието и в правото е така!
16.
Neznam
10.07.2019 08:52:29
2
2
Този сайт трябва да се прекръсти на LOONEY TUNES !
15.
Металика
09.07.2019 23:20:58
5
9
Голяма забава, направо.........................


Защо?
14.
До 12
09.07.2019 23:05:54
6
7
Извадете си киселата краставица от едното място.
13.
Мариана
09.07.2019 23:02:44
10
6
Много свежо и забавно. Надявам се да прочета още. Благодаря!
12.
nqma
09.07.2019 22:59:27
7
14
много ме радва в днешно време как най големите бездарници се занимават с неща които не умеят и никога няма да умеят, а семеството и приятелите им правят лошата услуга като ги насърчават че са невероятно талантливи и после изгряват такива звезди като Валентина Хасан и раждат мега хитове като Кен Лий и целия свят им се смее , човек трябва да е адекватен това че е напорист не означава че творчеството ще се получи, кокошката никога няма да полети , костенурката никога няма да надбяга заека ,
Като хоби за жени в климакс става , защото човек който се кичи с "аксесуарите" на интелигенцията и иска да приобрете нюанса на аристокрстизма е обикбовено изтъкан от комплексите на собствената си осъзната бездарност и неуспех в живота
11.
Хахо
09.07.2019 22:36:59
12
7
Тук анонимните злобари коментират на воля и опитват да сломят Елка Стоянова, защото не могат да стигнат таланта й. Това са хора, които я познават и като се налага да застанат с името си тогава й целуват подметките.
10.
Zapoznat
09.07.2019 22:01:05
10
9
Въпреки моментните ми несгоди и проблеми това ме разсмя
Благодаря на авторката
9.
Кибик
09.07.2019 22:00:58
8
16
Елка се опитва от години да пробие , обаче не и се отдава .
За радост отново ще стане смешна с този си напън за оригиналност !
8.
*********
09.07.2019 21:48:29
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
Емо
09.07.2019 21:46:03
13
4
На мен ми хареса. Усмихна ме! Мерси калкулатор!;)
6.
*********
09.07.2019 21:44:26
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
5.
*********
09.07.2019 21:34:48
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
*********
09.07.2019 21:28:47
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
3.
*********
09.07.2019 21:22:11
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
2.
Смях
09.07.2019 21:12:25
3
6
За разкзи..Мирослав Пенков прочетете
1.
истината
09.07.2019 20:56:12
9
20
Честно казано не ми харесва разказа!История,която може да се разкаже с пет изречения е разтегната като локум с личните заключения на авторката.Мъглявина и непоследователност,базирани на нещо наоколо,но не и на конкретност!Виждала съм доста добри разкази от ученици в тийнейджърска възраст.При този конкретен разказ и изказ, не бих казала ,че авторката е талантлива!Не ми харесва .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бум на домовите кражби, как да се предпазим? Бум на домовите кражби, как да се предпазим? Селяния до шия! Бай Ганьо на плаж в Керамоти Селяния до шия! Бай Ганьо на плаж в Керамоти

Домати, салам, хляб и интимна българска плът се настаниха на пясъчната ивица

Защо съдия Весела Евстатиева трябва да е горда със себе си и да не се притеснява от циганската клетва Защо съдия Весела Евстатиева трябва да е горда със себе си и да не се притеснява от циганската клетва

Семейството на Плъха сънуваше как ще измъкне стотици хиляди лева кръвнина от д-р Иван Димитров, но...

Срив в системата блокира границите ни Срив в системата блокира границите ни

Проблемът в системата е възникнал днес по обяд и дълго време се е работило по отстраняването му

В Бургаската художествена галерия ще има „Капки смях”, предстои първа по рода си сатирична изложба В Бургаската художествена галерия ще има „Капки смях”, предстои първа по рода си сатирична изложба

Официалното откриване ще се състои на 23 юли, вторник, от 18 ч.

Нинова: Борисов подкрепил Кьовеши?! Късно ви е за смяна на позицията! Нинова: Борисов подкрепил Кьовеши?! Късно ви е за смяна на позицията!

Кьовеши може да е носител на справедливост за европейските граждани

Борисов ще подкрепи Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор Борисов ще подкрепи Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор

Тя е основният фаворит за поста и то въпреки волята на правителството в родната ѝ страна

Нора Недкова: Новите плеймейтки не ме кефят! Нора Недкова: Новите плеймейтки не ме кефят!

Е, не всичките, но повечето!“, в соя закачлив стил изрази неодобрението си Нора

Сериозен интерес към Факултета по медицина в Бургас Сериозен интерес към Факултета по медицина в Бургас

Най-много са кандидатите от Бургас - общо 74 човека, следвани от кандидатите от Варна - 28,  от Стара загора- 24,от София - 23, от Пловдив - 10

Фенове зоват: Да върнем футбола в Бургас Фенове зоват: Да върнем футбола в Бургас

Не затривайте още едно футболно поколение, призоваха привържениците

Перверзници 14 часа дрогираха и изнасилваха 18-годишна ученичка (СНИМКИ) Перверзници 14 часа дрогираха и изнасилваха 18-годишна ученичка (СНИМКИ)

Кошмарите на момичето започнали когато обърка колата на Uber и се качила в автомобила на мъжете

Силно земетресение разтърси Босна и Херцеговина Силно земетресение разтърси Босна и Херцеговина

Трусът е бил на дълбочина два километра и е бил съпроводен със силен тътен

Хакери атакуваха лондонската полиция Хакери атакуваха лондонската полиция

Те успяха да проникнат в профила й

Светът е изправен пред кибервойна Светът е изправен пред кибервойна

Най-силните държави са Съединените щати, Русия, Китай, Германия и Великобритания

Най-после мир: ДНР и ЛНР обявиха край на войната в Украйна Най-после мир: ДНР и ЛНР обявиха край на войната в Украйна

Примирието предвижда забрана на офанзивните и разузнавателни операции 

Лондон изпрати предупреждение към Иран Лондон изпрати предупреждение към Иран

Външният министър Джереми Хънт заяви, че Техеран е поел по „опасен път“

САЩ подготвя военна операция в Персийския залив САЩ подготвя военна операция в Персийския залив

Кралят на Саудитска Арабия одобри приемането на американски военни в страната

Серия вторични трусове разлюляха Гърция след земетресението Серия вторични трусове разлюляха Гърция след земетресението

Хиляди паникьосани хора излязоха на улиците

Шок в Кипър: 12 тийнейджъри от Израел изнасилиха групово туристка Шок в Кипър: 12 тийнейджъри от Израел изнасилиха групово туристка

Жертвата на 19 години и били примамена в хотел в Агия Напа 

Издирват седем души след пороите в Турция Издирват седем души след пороите в Турция

Над 4 000 души са напълно откъснати от света

Бойко Атанасов Бойко Атанасов Главният прокурор в момента се е отдал на политическата власт Виц на деня Виц на деня Иванчо има контролно. Прави опит да препише от Марийка, когато госпожата се обажда:
- Иванчо какво си мислите че правите с Марийка?
- Ами...
- Аз мисля, че преписваш!
- Ами, госпожо, вие му казвате преписване, а ние работа в екип!
Виц на деня Виц на деня "Горд съм, че съм жълт!" - каза азиатецът.
"Горд съм, че съм черен!" - каза африканецът.
"Горд съм, че съм бял!" - каза расистът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Извинението е прието, доверието е отказано.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори