×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП затъват в банкови кредити заради Бойко Борисов


БСП затъват в банкови кредити заради Бойко Борисов
БСП и ДПС проведоха среща в парламента и поискаха да се запази "европейският модел на финансиране" на партиите
18 Юни 2019, Вторник, 14:25 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимки: Авторът)

Целта е да се ликвидира опозицията за местните избори чрез рязкото ограничаване на партийните субсидии, смята Драгомир Стойнев от соцформацията

"Обединихме се да продължи европейският модел на финансиране на политическите сили”. Това обяви Драгомир Стойнев от „БСП за България” след среща на депутати от парламентарната му група с представители на ДПС.

Тя бе след покана на соцформацията за дебат относно промените на правилата за финансиране на партиите.

Стойнев предвидя пъклен план за унищожаване на опозицията. От думите му стана ясно, че БСП е теглила и банкови кредити за финансиране на предизборна кампания.

Депутатът обясни след срещата с ДПС: „Чухме техните предложения за второ четене, както и те – нашите, и сме удовлетворени, че в крайна сметка е хубаво да има диалог, за да се разбере кой на каква позиция е и кой какви идеи и ценности защитава. И двете политически сили се обединихме да продължи европейският модел на финансиране на политическите сили. Но в крайна сметка всичко зависи от управляващите и от правителството. Виждате, че с техния арогантен начин да няма диалог ясно се показва, че те може би няма да отстъпят.”

Припомняме, че ГЕРБ изрично отказаха поканата на БСП за дискусия. „Обединените патриоти” пък не се явиха днес на срещата в обявения час.

По думите на Драгомир Стойнев идеята е следната: „Още в петък да бъде гласуван законопроектът и преди 1 юли законопроектът да бъде одобрен, така че позицията да не може да получи това финансиране, което е залегнало в нейния личен бюджет. Това финансиране отговаря и на банките-кредиторки, които са ни заели своите средства, ние да ги използваме в нашата предизборна кампания. Целта е ясна – опозицията да бъде ликвидирана, унищожена преди едни толкова важни избори като местните избори, които предстоят.”

За БСП било важно и затова щели да апелират и утре в зала промяната да бъде съпътствана с един продължителен диалог.

„Нека да не се бърза, защото като че ли се прокрадва идеята „дайте да смачкаме опозицията за местните избори, ако може да ги ликвидираме, а след това, към края на годината отново да върнеме дебата, отново може би да върнеме субсидията, защото видяхме, че сгрешихме”. Да, обаче изборите вече ще са минали, резултатите ще са ясни. Ние категорично се противопоставяме и, разбира се, ще направим всичко възможно всички наши (международни – б.а.) партньори да разберат какво се случва в страната. Спомняте си, един бивш лидер на ГЕРБ говореше за едни евроатлантически ценности. Ако диктатурата е евроатлантическа ценност, здраве му кажи”, отсече Стойнев.

Той отказа да разкрие какви са конкретните предложения на БСП за промени в правилата за партийно финансиране.

Припомняме, че миналата седмица на първо четене в парламента бе одобрен законопроект на правителството за актуализация на бюджета. Той предвижда рязко намаляване на субсидиите от 1 юли – от 11 лв. на 1 лв. на действителен глас за партиите от последните парламентарни избори.

Предложението дойде изненадващо от премиера Бойко Борисов, който дори пристигна в Народното събрание, за да поиска подкрепа от депутатите от ГЕРБ.

Днес от ДПС обявиха, че остават на същата позиция – че следва да се запази общественото финансиране, за да не се възобновят старите връзки и зависимости на политическите сили от бизнеса.

„Субсидия от 1 лев е равна на субсидия от 0 лв.”, коментира Йордан Цонев. „Субсидия от 5 лв. също не устройва никого, или от 4, или от 6 лв. По-точно може би устройва двете големи партии, които имат около 1 млн. гласове. Но всички останали партии имаме между 200 и 300 хиляди.”

По думите на Цонев 5 или 4 лв. на глас субсидия не стига за разходите на малките партии, „да не говорим за медийни разходи”.

Според ДПС или субсидията следва да остане достатъчна за партиите, или трябва да се премине към финансиране от юридически и физически лица.

„Доколкото индикациите от днешния ден са, че управляващите партии ще приемат предложението на ГЕРБ за 1 лв., нашето предложение ще бъде да отпадне ограничението за финансиране от юридически лица, както и таванът за финансиране от физически лица – при прозрачност, при отчетност и при строг контрол. Това съобщихме на колегите от БСП и ще участваме в дебата, независимо какво се приеме”, добави Йордан Цонев.


В категории: Политика


Флагман.БГ Уволниха ергенката Виктория от БФС Уволниха ергенката Виктория от БФС 28/03/2024, Четвъртък 17:20 4
Флагман.БГ Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" Зрители бесни след гавра с хляб в "Хелс Китчън" 28/03/2024, Четвъртък 17:00 2
29
Коментара по темата
29.
XX
19.06.2019 10:18:23
0
0
@26
Така си мислиш, вероятно защото си неграмотен да прочетеш какво пишат медиите последните седмици.
28.
XX
19.06.2019 10:18:22
0
0
@26
Така си мислиш, вероятно защото си неграмотен да прочетеш какво пишат медиите последните седмици.
27.
Николай
19.06.2019 07:32:05
2
3
В БСП и ДПС има достатъчно милионери които могат да финансират партията. Обаче е много готино да цоцаш държавна пара и никой да не ти държи сметка как я харчиш. Касата на БСП е празна за 2 години са гепили 25 млн. от партийната субсидия.
26.
Прост народ
19.06.2019 00:51:59
1
2
Парите се дават за всеки глас от човек който е подкрепил партията. Ама пак някой глупаци пишат аз неща от мойте данаци да им давам пари.....
25.
bgman
18.06.2019 20:33:54
10
5
А защо ние с данъците си да ги издържаме?
Мразя БКП, не искам от моите данъци да получават пари!
Имат си членове, да си плащат членски внос и да се издържат!
Освен това получават пари и от Масква, така че да не ривът....
24.
Истината за Бг.
18.06.2019 19:54:48
0
11
Психиатър Д р Цветеслава Гълъбова, директор на държавната психиатрия "Св. Иван Рилски": Габриел, у нас умират деца! Вземай суперкомпютъра и отивай на Марс."12 лмн. евро за суперкомпютър. Какви суперкомпютри, какви 5 лева. Габриел, явно не знаеш, да ти кажа у нас 25% от хората живеят под прага на бедност. У нас умират деца, защото няма пари за ЛЕЧЕНИЕ, у нас събираме капачки за кувьози, у нас висши чиновници имат частни асансьори и тераси за милиони, у нас хора умират, защото не дочакват трансплантация ...https: petel.bg Psihiatar Gabriel u nas umirat detsa Vzemay superkompyutara i otivay na Mars__319956
23.
Smart до 21
18.06.2019 18:30:16
8
10
Радев Отдавна е Деполитизиран, докато бочко още е член на БКП, отказвайки да се деполитизира, бива изритан от пожарната !!!
22.
Хм...
18.06.2019 18:30:03
5
9
Като не им стигат парите, да зарязват политиката и да се хващат да работят! Аман от хрантутници! Два пирона не могат да забият, иначе държавата ще оправят, че и някой им е длъжен с нещо!
21.
висок до 19
18.06.2019 17:55:41
6
4
Пропуснал си член на БКП!!! Делегат но 14-я Конгрес на БКП!!!
20.
*********
18.06.2019 17:06:09
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
19.
Za svedenie na boko:
18.06.2019 17:00:15
6
12
На 18.6. Президента Румен Радев има рожден ден! През 1982г. той завършва със златен медал Природо математическата гимназия в Хасково, а през 1987г и Висшето народно военновъздушно училище Георги Бенковски , като първенец на випуска. През 1992г. завършва Ескадрилното офицерско училище (Squadron Officer School) на Авиационния университет на Военновъздушните сили на САЩ също с отличен успех. По късно и Военна академия ВА Г. С. Раковски завършва като първенец на випуска. Доктор е на военните науки, като защитава дисертация през 2000. През 2003 г. завършва с отличен успех Военновъздушния колеж (Air War College) на Авиационния университет на Военновъздушните сили на САЩ, като магистър по Стратегически проучвания . Владее :български, английски, руски и немски език. Перфектен пилот I ви клас изпълняващ фигури от висшия пилотаж Камбана и Кобра
18.
Нова
18.06.2019 16:16:51
4
12
ГЕРБ имат спестени около 40милиона ще издържат поне 4 години на един лев да видим другите как ще се оправят . Харчат си го за щяло и нещяло .
17.
*********
18.06.2019 16:14:12
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
16.
*********
18.06.2019 16:08:47
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
15.
Аз
18.06.2019 16:05:23
2
18
А с какво обезпечихте кредитите към банките? В крайна сметка много хора имат кредите към банки и сами търсят начини да си ги погасяват.
Това, че част от обществото все още гласува за вас, не означава, че обществото иска да ви финансира.
Имате си членска маса - увеличете си членския внос. Борете се за повече симпатизанти! Предполагам, че и всички ваши приятели, които се облагодетелстват покрай вас с къщи за гости, европроекти, субсидии и т.н., ще могат да си позволят да отделят средства и за кампаниите ви.
В крайна сметка борбата ви трябва да е за идеи и политики, а не за субсидии!
Когато аз не работя както трябва и предлагам кофти "стока", клиентите ми бягат при конкуренцията. Ако вие работите достатъчно качествено ще имате достатъчно подкрепа и членове, които да ви плащат бакиите. Но тогава ще трябва и да им давате отчет къде сте изхарчили парите им. Докато сега не се отчитате на никой, защото плаща обществото.
14.
СмЕх
18.06.2019 16:04:15
2
16
ДПС и БСП тръгнали да се оплакват. Едните държат половин България през Пеевски и т.н., другите все още дърпат конците през бившите ДС кадри. Бедни били, боже божееееее!
13.
СмЕх
18.06.2019 16:04:12
1
15
ДПС и БСП тръгнали да се оплакват. Едните държат половин България през Пеевски и т.н., другите все още дърпат конците през бившите ДС кадри. Бедни били, боже божееееее!
12.
Иван
18.06.2019 15:57:25
0
13
ДПС/ДОСТ са ЕТНИЧЕСКИ, АНТИБЪЛГАРСКИ организации ЗАБРАНЕНИ ОТ БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ!!!!
11.
Хахах
18.06.2019 15:53:32
9
18
Как ви ритна в кокалчетата само Боката . Първо ви прибраха спонсорите ся ви резна и субсидията и ще ми лапате мухите сега . Отиде и теливизията на БКП-то . Като се правите на много хитри така ше е .
10.
Прогонени патриоти
18.06.2019 15:46:52
1
14
А БЕ Я КАЖЕТЕ, КОЛКО ГЛАСА ПОЛУЧИ валерко ЗА ЕВРОПАРЛАМЕНТА ? ЗАЩО НИКАКЪВ ГО НЯМА ТАМ ?!
9.
Silas
18.06.2019 15:43:40
3
18
Как така затъват в кредити,къде им е субсидията 26 милиона са им изплатени до сега .Харчиш според чергата си.Как едните могат да спестят пари а,на другите не им стигат?Голямо плащане ще да е паднало,резултат обаче няма.
8.
Прогонени патриоти
18.06.2019 15:41:11
14
12
Патриотите и Герб не им трябвали субсидии, те са бизнеса вече, тях олигарсите ги спонсорират. Не искат народа да им плаща и да изпълняват волята му. Господарите им са други. Тези с които работят срещу народа. Даже го заменят с украинци, като го прогонват. По предложение на Домуса и Валерко, с помощта на украинския фашист Порошенко, където валери се целува с него
7.
Димчо
18.06.2019 15:40:50
7
22
Ми като не могат без парички да се откажат от политиката ! Нъл тъй ? Баце яко ги курдиса !
6.
XX
18.06.2019 15:39:05
9
20
Браво на Боко, макар, че е лицемерно да го прави сега, а не преди година...
5.
Продажници
18.06.2019 15:32:46
0
12
Щом и на домуса почнахте да правите реклама, ясно е кои е спонсора на валерко и CO.
4.
Прогонени патриоти
18.06.2019 15:29:05
2
14
Обединени патриоти понеже ги приватизираха са много ербап. Продадоха се на олигарси като Домусчиев и още куп такива и смело им изпълняват поръчките
3.
ГОСТ
18.06.2019 14:57:44
10
31
Ааа не. Тия детски номера няма да минат. Ако е истина - теглили кредити да ядат и да пият, после народа да има плаща. Да се оправят. Като фалират - да изчезват от картата. Такъв хубав палец им го сложиха от ГЕРБ, че ... ще го помнят.
2.
00
18.06.2019 14:49:46
3
19
аз доколкото знам се намаля на БСП и ГЕРБ, така че ако затъне някой а другия не, а са под еднакви условия
никой не е виновен на другия
1.
Бичето
18.06.2019 14:29:50
2
3
Фейк !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" С Фонда за развитие на летището днес Поморие постигна целта „Зимна дестинация Южно Черноморие" Благодаря на колегите кметове по общини и на Общинсктие съвети, че подкрепят тази идея и са единни, защото това вече има ефект, каза кметът на Поморие Иван Алексиев
Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори