×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Полицаите, осъдени за смъртта на Чората, с обръщение към цяла България!


Полицаите, осъдени за смъртта на Чората, с обръщение към цяла България!
Точно преди 8 години те чуват от съда, че са невинни, но след това са признати за виновни
09 Юни 2019, Неделя, 11:00 ч.

На този ден преди 8 години...

Петимата осъдени благоевградски полицаи по случая "Чората" излязоха с обръщение към всички българи по повод присъдите си. Точно преди 8 години те чуват от съда, че са невинни, но след това са признати за виновни. Ето какво пишат те: 

СКЪПИ КОЛЕГИ ОТ МВР,

ПРИЯТЕЛИ ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ,

УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ,

Благодарим Ви, от цялото си сърце и душа за Камбаната, която бие пред Храма на Българската държава. 

14 години, Ние, Български полицаи, търпим стоически униженията на наказателното преследване срещу законната полицейска операция, в която участвахме на 10.11.2005 г. заедно с още 30 колеги от РДВР Благоевград. Операция, в която изпълнихме обществения си дълг към Родината, проведена по разпоредени мерки на Главния прокурор против търговията и разпространението на наркотици и сексуалната насилствена експлоатация на млади български момичета. Защото българския народ е определил търговията с наркотици и търговията с човешка плът за престъпление. 

Смъртта на Ангел Димитров “Чората” няма връзка с нашите действия по време на задържането му. В нито един момент от минутите, в които се проведе операцията, не сме имали дори и съмнение, че живота му е в опасност. Употребената от задържащите го сила е не само допустима, а и изисквана от закона в този случай, предвид поставените задачи и оказаната съпротива от лицето. Преминахме 4 съдебни инстанции, при които чухме тежки присъди, за да уважи съда многократните ни искания за допускане на независима съдебно-медицинска експертиза. 
Благодарим на Прокурор Начев, който не се преклони пред натиска и не повдигна указваното му от съда обвинение! 

Благодарим на Прокурор Веселин Стоев от ВАП, за това, че отстоя правото ни на справедлив и безпристрастен съд, което не бяхме получили. Благодарим на др. Томас Янг от САЩ, който разкри огромните лъжи на петорната СМЕ, водена от проф. Стойчо Раданов, използвани, за да се води това дело срещу нас - че е имало побой, черепно-мозъчна травма и руптура на аортата, каквито травми категорично и безспорно е ясно в момента, че няма. 

Благодарим на българските лекари, които запазиха професионалното и човешко достойнство, като опровергаха категорично лъжите на проф Раданов. 
Благодарим на Българските магистрати, които не преклониха професионалната си доблест и не се подчиниха на мракобесието. 

На този ден 09.06.2009 г., преди точно 8 години, съдиите от ВКС Блага Иванова и Пламен Петков ни признаха за невиновни и ни оправдани по повдигнатите обвинения - Чухме истината, че при задържането на АД не сме извършили умишлено убийство, като бяхме със същото обвинение - както и сега - че с побой на АД е причинена черепно-мозъчна травма и руптура на аортата. 

Днес сме в затвора, като съдиите от ВКС Ружена Керанова, Валя Рушанова и Невена Грозева, незаконосъобразно и несправедливо потвърдиха първоинстанционната присъда на СВОС от 2008 г., издадена единствено въз основа на експертизата направена от проф Стойчо Раданов и проф Цанка Юрукова. 

А след това са направени 5 други медицински експертизи - от 17 български лекари, водещи специалисти, които отричат категорично първоначалното поръчково заключение и казват - действията на полицаите нямат връзка с настъпилата смърт. Не разбираме защо сме осъдени по този унизителен начин - Ние не сме извършили убийство. И тези съдии признаха установеното по делото, че Не е нанасян побой, че няма черепно-мозъчна травма, че няма руптура на аортата! Никой от нас, дори и задържащите го, в нито един момент не сме имали мисъл, че има вероятност да бъде наранено лицето по начин опасен за живота му. Невинни сме, а сме осъдени като един - полицаи - умишлени убийци. Ще издържим и ще запазим достойнството и честта на български полицаи. 14 години вървим с Вярата в Българската държава. 

Главният прокурор г-н Сотир Цацаров подкрепи вярата ни. Сега съдбата на Правдата в името на Народа се намира в ръцете на 5 български съдии изправени срещу наркомафията.

Бог да пази България!

о.р. Мирослав Писов о.р. Иво Иванов о.р. Борис Механджийски Янко Граховски Георги Калинков Затвора гр. Бобов дол 08 май 2019 г.", пишат те.

Мирен протест в подкрепа на петимата осъдени благоевградски полицаи по случая "Чората" ще се проведе днес в София. Организиран е от инициативен комитет, като се присъедини и Синдикалната федерация на служителите в МВР. "Полицаите не са убийци" е мотото на протеста, който ще започне в 11 часа пред църквата "Света Неделя" - срещу Съдебната палата. 

Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Янко Граховски и Георги Калинков на 19 април получиха по 7 г. затвор и изтърпяват присъда в Бобов дол за смъртта на Ангел ДимитровЧората, починал при задържане на 10 ноември 2005 г. 

Петимата внесоха искане до ВКС за възобновяване на делото. На 31 май това направи и главният прокурор Сотир Цацаров. На 14 юни е заседанието на ВКС, на което ще стане ясно дали ще бъдат уважени исканията за ново разглеждане на делото. 

Преди месец в Благоевград имаше многохиляден протест в защита на петимата полицаи. Миналата неделя в тяхна защита в Кьолн излязоха и българи, живеещи в Германия. 

 


В категории: Темида


7
Коментара
20 мъдри мисли за аналния секс
20 мъдри мисли за аналния секс 19/08/2019, Понеделник 22:00 2
7 причини да забиваш омъжени жени
7 причини да забиваш омъжени жени 19/08/2019, Понеделник 21:45 1
7
Коментара по темата
7.
Цанко
11.06.2019 05:25:22
0
1
До 6 - отдалече ти личи , че си гангста! В Бургас , едвам отървахме полицая Христо Лисичков от лапите на корумпираната и мафиотска съдебна система! Телевизия СКАТ вдигна много шум , организирахме подписки и протести и мръсното дело на мафиотите не се получи! Полицаят Лисичков , при самозащита застреля гангста голямата рижа... То не бяха сплашвания от "нацепените батки" , не бяха вулгарни псувни , демонстрация на наглост и сила , но успяхме да спасим полицая! Ех , как ми се иска нашите полицаи да имаха права като щатските полицаи - кресваш му три пъти на дрисльото - Drop the gunn!!!! И ако след това не хвърли оръжието , го правят на решето! Ей на тогава ще ви ликвидират вас бабаитите!
6.
Мръсни убийци
09.06.2019 19:05:57
0
0
Щом ги осъди съда значи са виновни. Големият престъпник Чората с разрешително за оръжие и собственик на фирма за охрана,нещо което към 2005г. не може да стане,както през 90-те. Защото през 2005г. режима за оръжие и извършване на охранителна дейност вече беше затегнат. Без разрешението на съответната дирекция на полицията,това няма как да стане. Акция респект беше поредната акция показване на мускули от Полицията изразяваща се в 24часово задържане. Чората не е задържан по разработка и със средства одобрени от съда. Каква наркомафия бе лъжливи ченгета. Защо осъденият Писов и шефа на дирекцията Янев фигурират в тефтера с длъжници на Чората?
За това ли е имал законно оръжие и фирма охраняваща множество обекти?
И децата разбраха че не бандитите ни са гениални,а полицаите ни корумпирани.
За това ли Очите вилнееше толкова години,защото Владимиров, Купенов,Желев и други полицейски шефове се бориха с наркомафията?
Значи когато взимат пари от бандити и когато подхвърлят наркотици и уговарят лъжесвидетели,съда е хубав,а когато ги усъдиха тях,съда стана лош. Предадохте народа и държавата и полицаи,съдии,прокурори,всички сте за ада,не за зтвора. Не се наядахте не се накрадахте! Всички полицаи се борят със злото,а накрая като им лъснат на.раните задници,излиза че ако не се "бореха със злото" толкова "всеотдайно",злото щеше да е по-малко! Мръсни корумпета!
5.
сърбал й попарата
09.06.2019 16:56:07
0
1
д-р мара грозева-най-големият съдебен експерт на България-ха,ха,ха.Голяма е да,доста са и килата и дотук с големите работи.Дайте поръчката и ще получите каквото и както сте го поръчали. .
4.
Куку
09.06.2019 16:13:26
0
3
До Коко. Коко след като си ги избрал тези престъпници които пишат закони ще им ги изпълняваш. Куките какво са ти виновни. Стани кука и дай пример как трябва да се действа.
3.
Ченге
09.06.2019 16:09:13
0
6
До 1 Другия път когато ченгетата "пазят" дупетатите от народния протест сетете се, че тези дупетати са избрани от народа. Народа си ги избира после ченгетата виновни що ги пазят.
2.
???
09.06.2019 15:24:06
1
9
А случайно да споменат как професорът се обеси на детска катерушка и всички проби са изчезнали,а без тях каквито и експертизи да правят е все тази.
1.
koko
09.06.2019 13:15:42
2
10
скъпи полицаи другия път като пазите пред парламента се сетете за този ден и че вие трябва да опражните закона който е писан от престъпниците пазени от вас ха сега се сетете за обикновенният гражданин когото мачкахте с помоща на този закон който сега ви праща на едно друго място и че той гражданина отдавна избяга от тази държава така че ви каня да направите същото
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Само във Флагман.бг! Мутри пребиха жестоко търговец в Несебър (СНИМКА 18+) Само във Флагман.бг! Мутри пребиха жестоко търговец в Несебър (СНИМКА 18+)

Нападнали го след скандал с продавачка чието малко име е Галя

20 мъдри мисли за аналния секс 20 мъдри мисли за аналния секс

Разкриваме мъдрите мисли на хора, опитали точно това във времето и пожелали да опознаят тъмната страна на Луната

7 причини да забиваш омъжени жени 7 причини да забиваш омъжени жени Оставиха в ареста петима от бандата за фалшиво евро Оставиха в ареста петима от бандата за фалшиво евро

Шестият задържан излиза на свобода срещу парична гаранция

Обмислят да облагат с данъци бакшишите в ресторанти и хотели Обмислят да облагат с данъци бакшишите в ресторанти и хотели

В Румъния, където депутатите разсъждават над тази идея, преди 4 години подобна идея се провали

Войната по пътищата в Бургаско: Безумци се забиват един в друг през час, най-много са през уикенда Войната по пътищата в Бургаско: Безумци се забиват един в друг през час, най-много са през уикенда

2 катастрофи в петък и 3 сблъсъка в неделя – от полицията зоват за прекратяване на „сраженията“

Излишъкът по платежния баланс през юни нараства двойно за година Излишъкът по платежния баланс през юни нараства двойно за година

Износът падна с 2,5% на годишна база, а вносът намалява с 11,2%, показва банковата статистика

Най-сниманото дете в родното кино днес е успешен адвокат, вижте го Най-сниманото дете в родното кино днес е успешен адвокат, вижте го

Димитър Ганев започва филмовата си кариера на 4 години

Нефтохимик обявява прием на деца, родени през 2013 г Нефтохимик обявява прием на деца, родени през 2013 г

Техен наставник ще е младият и перспективен треньор Васил Цветанов

Продават луксозната вила в Лозенец на фалирал строителен предприемач Продават луксозната вила в Лозенец на фалирал строителен предприемач

Началната цена на лятната хасиенда е 562 хил.лева

Скандал: Посрещнаха жената на Нетаняху с хляб, тя го хвърли на земята Скандал: Посрещнаха жената на Нетаняху с хляб, тя го хвърли на земята

Сара Нетаняху била в лошо настроение още при излизането

Експерти: Внимавайте с порното в интернет, дебне ви.. Експерти: Внимавайте с порното в интернет, дебне ви..

На този етап ''Варенски'' атакува предимно френски потребители

Над 20% от работната ръка на Румъния е извън страната Над 20% от работната ръка на Румъния е извън страната

 Според експерти загубата на човешки капитал вече е национален проблем

Typcĸa, a нe гpъцĸa e любимaтa дecтинaция зa гepмaнcĸитe тypиcти тoвa лятo Typcĸa, a нe гpъцĸa e любимaтa дecтинaция зa гepмaнcĸитe тypиcти тoвa лятo

Гepмaнcĸитe тypиcти, зa ĸoитo Гъpция e любимa дecтинaция, изглeждa тъpcят paзнooбpaзиe нa фoнa нa възcтaнoвeния интepec ĸъм Eгипeт и Typция

Уязвимост в Bluetooth засяга всички устройства Уязвимост в Bluetooth засяга всички устройства

"Дупката" позволява на хакерите да прихващат информацията, която се изпраща чрез безжичната технология

Паника в Южна Корея заради извънземни Паника в Южна Корея заради извънземни

Огромен НЛО надвисна над град Теагу, а корейците вярват, че целта на пришълците била да изпият енергията им

Ако щете вярвайте! Корейско ястие се справя с оплешивяването Ако щете вярвайте! Корейско ястие се справя с оплешивяването

Лютивото кимчи води до сгъстяване на скалпа

Срещу 2 бутилки уиски: Фотограф снимал трупа на Монро Срещу 2 бутилки уиски: Фотограф снимал трупа на Монро

Дал подкуп, за да влезе в моргата в Ел Ей

Пациент уби 4-ма души и рани 9 при нападение в психиатрия Пациент уби 4-ма души и рани 9 при нападение в психиатрия

Нападателят е 38-годишен безработен мъж, който бил приет доброволно в лечебното заведение в четвъртък с алкохолна абстиненция

Пороят в Истанбул наводни Желязната църква Пороят в Истанбул наводни Желязната църква

За щастие няма сериозни щети в храма

Първан СИМЕОНОВ, социолог Първан СИМЕОНОВ, социолог Преходът свърши. Повече хора са разочаровани, защото очакваха по-хубави резултати, но те са такива, каквито си ги направихме Виц на деня Виц на деня Мъж в напреднала възраст се хвали:
- Голям късметлия съм. Ще се женя за една 28-годишна. Завиждаш ми нали? Как ме виждаш до тази жена?
- Ами, като ухо на крава.
- Това пък какво ще рече?
- Ами, далече от с*кса и близо до рогата...
Виц на деня Виц на деня - Татеее, глътнах вода от басейна!
- Пий, пий... Ол-инклузив сме! Всичко е платено!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Евреите не използват социални мрежи. Плаши ги бутона "Споделяне".
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори