×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Полицаите, осъдени за смъртта на Чората, с обръщение към цяла България!


Полицаите, осъдени за смъртта на Чората, с обръщение към цяла България!
Точно преди 8 години те чуват от съда, че са невинни, но след това са признати за виновни
09 Юни 2019, Неделя, 11:00 ч.

На този ден преди 8 години...

Петимата осъдени благоевградски полицаи по случая "Чората" излязоха с обръщение към всички българи по повод присъдите си. Точно преди 8 години те чуват от съда, че са невинни, но след това са признати за виновни. Ето какво пишат те: 

СКЪПИ КОЛЕГИ ОТ МВР,

ПРИЯТЕЛИ ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ,

УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ,

Благодарим Ви, от цялото си сърце и душа за Камбаната, която бие пред Храма на Българската държава. 

14 години, Ние, Български полицаи, търпим стоически униженията на наказателното преследване срещу законната полицейска операция, в която участвахме на 10.11.2005 г. заедно с още 30 колеги от РДВР Благоевград. Операция, в която изпълнихме обществения си дълг към Родината, проведена по разпоредени мерки на Главния прокурор против търговията и разпространението на наркотици и сексуалната насилствена експлоатация на млади български момичета. Защото българския народ е определил търговията с наркотици и търговията с човешка плът за престъпление. 

Смъртта на Ангел Димитров “Чората” няма връзка с нашите действия по време на задържането му. В нито един момент от минутите, в които се проведе операцията, не сме имали дори и съмнение, че живота му е в опасност. Употребената от задържащите го сила е не само допустима, а и изисквана от закона в този случай, предвид поставените задачи и оказаната съпротива от лицето. Преминахме 4 съдебни инстанции, при които чухме тежки присъди, за да уважи съда многократните ни искания за допускане на независима съдебно-медицинска експертиза. 
Благодарим на Прокурор Начев, който не се преклони пред натиска и не повдигна указваното му от съда обвинение! 

Благодарим на Прокурор Веселин Стоев от ВАП, за това, че отстоя правото ни на справедлив и безпристрастен съд, което не бяхме получили. Благодарим на др. Томас Янг от САЩ, който разкри огромните лъжи на петорната СМЕ, водена от проф. Стойчо Раданов, използвани, за да се води това дело срещу нас - че е имало побой, черепно-мозъчна травма и руптура на аортата, каквито травми категорично и безспорно е ясно в момента, че няма. 

Благодарим на българските лекари, които запазиха професионалното и човешко достойнство, като опровергаха категорично лъжите на проф Раданов. 
Благодарим на Българските магистрати, които не преклониха професионалната си доблест и не се подчиниха на мракобесието. 

На този ден 09.06.2009 г., преди точно 8 години, съдиите от ВКС Блага Иванова и Пламен Петков ни признаха за невиновни и ни оправдани по повдигнатите обвинения - Чухме истината, че при задържането на АД не сме извършили умишлено убийство, като бяхме със същото обвинение - както и сега - че с побой на АД е причинена черепно-мозъчна травма и руптура на аортата. 

Днес сме в затвора, като съдиите от ВКС Ружена Керанова, Валя Рушанова и Невена Грозева, незаконосъобразно и несправедливо потвърдиха първоинстанционната присъда на СВОС от 2008 г., издадена единствено въз основа на експертизата направена от проф Стойчо Раданов и проф Цанка Юрукова. 

А след това са направени 5 други медицински експертизи - от 17 български лекари, водещи специалисти, които отричат категорично първоначалното поръчково заключение и казват - действията на полицаите нямат връзка с настъпилата смърт. Не разбираме защо сме осъдени по този унизителен начин - Ние не сме извършили убийство. И тези съдии признаха установеното по делото, че Не е нанасян побой, че няма черепно-мозъчна травма, че няма руптура на аортата! Никой от нас, дори и задържащите го, в нито един момент не сме имали мисъл, че има вероятност да бъде наранено лицето по начин опасен за живота му. Невинни сме, а сме осъдени като един - полицаи - умишлени убийци. Ще издържим и ще запазим достойнството и честта на български полицаи. 14 години вървим с Вярата в Българската държава. 

Главният прокурор г-н Сотир Цацаров подкрепи вярата ни. Сега съдбата на Правдата в името на Народа се намира в ръцете на 5 български съдии изправени срещу наркомафията.

Бог да пази България!

о.р. Мирослав Писов о.р. Иво Иванов о.р. Борис Механджийски Янко Граховски Георги Калинков Затвора гр. Бобов дол 08 май 2019 г.", пишат те.

Мирен протест в подкрепа на петимата осъдени благоевградски полицаи по случая "Чората" ще се проведе днес в София. Организиран е от инициативен комитет, като се присъедини и Синдикалната федерация на служителите в МВР. "Полицаите не са убийци" е мотото на протеста, който ще започне в 11 часа пред църквата "Света Неделя" - срещу Съдебната палата. 

Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Янко Граховски и Георги Калинков на 19 април получиха по 7 г. затвор и изтърпяват присъда в Бобов дол за смъртта на Ангел ДимитровЧората, починал при задържане на 10 ноември 2005 г. 

Петимата внесоха искане до ВКС за възобновяване на делото. На 31 май това направи и главният прокурор Сотир Цацаров. На 14 юни е заседанието на ВКС, на което ще стане ясно дали ще бъдат уважени исканията за ново разглеждане на делото. 

Преди месец в Благоевград имаше многохиляден протест в защита на петимата полицаи. Миналата неделя в тяхна защита в Кьолн излязоха и българи, живеещи в Германия. 

 


В категории: Темида


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
Цанко
11.06.2019 05:25:22
0
1
До 6 - отдалече ти личи , че си гангста! В Бургас , едвам отървахме полицая Христо Лисичков от лапите на корумпираната и мафиотска съдебна система! Телевизия СКАТ вдигна много шум , организирахме подписки и протести и мръсното дело на мафиотите не се получи! Полицаят Лисичков , при самозащита застреля гангста голямата рижа... То не бяха сплашвания от "нацепените батки" , не бяха вулгарни псувни , демонстрация на наглост и сила , но успяхме да спасим полицая! Ех , как ми се иска нашите полицаи да имаха права като щатските полицаи - кресваш му три пъти на дрисльото - Drop the gunn!!!! И ако след това не хвърли оръжието , го правят на решето! Ей на тогава ще ви ликвидират вас бабаитите!
6.
Мръсни убийци
09.06.2019 19:05:57
0
0
Щом ги осъди съда значи са виновни. Големият престъпник Чората с разрешително за оръжие и собственик на фирма за охрана,нещо което към 2005г. не може да стане,както през 90-те. Защото през 2005г. режима за оръжие и извършване на охранителна дейност вече беше затегнат. Без разрешението на съответната дирекция на полицията,това няма как да стане. Акция респект беше поредната акция показване на мускули от Полицията изразяваща се в 24часово задържане. Чората не е задържан по разработка и със средства одобрени от съда. Каква наркомафия бе лъжливи ченгета. Защо осъденият Писов и шефа на дирекцията Янев фигурират в тефтера с длъжници на Чората?
За това ли е имал законно оръжие и фирма охраняваща множество обекти?
И децата разбраха че не бандитите ни са гениални,а полицаите ни корумпирани.
За това ли Очите вилнееше толкова години,защото Владимиров, Купенов,Желев и други полицейски шефове се бориха с наркомафията?
Значи когато взимат пари от бандити и когато подхвърлят наркотици и уговарят лъжесвидетели,съда е хубав,а когато ги усъдиха тях,съда стана лош. Предадохте народа и държавата и полицаи,съдии,прокурори,всички сте за ада,не за зтвора. Не се наядахте не се накрадахте! Всички полицаи се борят със злото,а накрая като им лъснат на.раните задници,излиза че ако не се "бореха със злото" толкова "всеотдайно",злото щеше да е по-малко! Мръсни корумпета!
5.
сърбал й попарата
09.06.2019 16:56:07
0
1
д-р мара грозева-най-големият съдебен експерт на България-ха,ха,ха.Голяма е да,доста са и килата и дотук с големите работи.Дайте поръчката и ще получите каквото и както сте го поръчали. .
4.
Куку
09.06.2019 16:13:26
0
3
До Коко. Коко след като си ги избрал тези престъпници които пишат закони ще им ги изпълняваш. Куките какво са ти виновни. Стани кука и дай пример как трябва да се действа.
3.
Ченге
09.06.2019 16:09:13
0
6
До 1 Другия път когато ченгетата "пазят" дупетатите от народния протест сетете се, че тези дупетати са избрани от народа. Народа си ги избира после ченгетата виновни що ги пазят.
2.
???
09.06.2019 15:24:06
1
9
А случайно да споменат как професорът се обеси на детска катерушка и всички проби са изчезнали,а без тях каквито и експертизи да правят е все тази.
1.
koko
09.06.2019 13:15:42
2
10
скъпи полицаи другия път като пазите пред парламента се сетете за този ден и че вие трябва да опражните закона който е писан от престъпниците пазени от вас ха сега се сетете за обикновенният гражданин когото мачкахте с помоща на този закон който сега ви праща на едно друго място и че той гражданина отдавна избяга от тази държава така че ви каня да направите същото
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Потрес! Тийнейджърка без книжка блъсна Рено с Ауди и го качи пред блок в жк „Изгрев“ Потрес! Тийнейджърка без книжка блъсна Рено с Ауди и го качи пред блок в жк „Изгрев“

Инцидентът е станал около 22:40 ч.

Лятната контролна кампания на НАП ще насърчава доброволното спазване на закона Лятната контролна кампания на НАП ще насърчава доброволното спазване на закона

Местна и държавна власт обединяват усилия при проверките по Южното Черноморие

Синът на Ламбо го питал може ли да се ожени Синът на Ламбо го питал може ли да се ожени

Влади имал почти 8-годишна връзка с любимата си Виктория, преди да й предложи брак

Народна хитрост със зеле спира хъркането Народна хитрост със зеле спира хъркането

Освен това хъркането се получава и при наличието на патологични изменения в носа и гърлото – изкривена по рождение или от травма носна преграда

Цигарите убиват 3300 българи на година Цигарите убиват 3300 българи на година

Според данните на Евростат у нас през миналата година от рак на белите дробове за починали близо 3300 души, като от тях 2600 са били мъже и 700 са били жени

БСП затъват в банкови кредити заради Бойко Борисов БСП затъват в банкови кредити заради Бойко Борисов

Целта е да се ликвидира опозицията за местните избори чрез рязкото ограничаване на партийните субсидии, смята Драгомир Стойнев от соцформацията

Десетки бургаски девойки станаха експерти по дигитално предприемачество Десетки бургаски девойки станаха експерти по дигитално предприемачество

Обучението се проведе в Бургас от JA България и партньори с пълно финансиране от Европейския институт за иновации и технологии (EIT)

Тежка катастрофа край Лидл в Бургас, има ранени Тежка катастрофа край Лидл в Бургас, има ранени

По първоначална информация сблъсъкът е бил между лек автомобил Рено и Джип

Кметът Димитър Николов посочи къде ще е следващото обновено междублоково пространство в Бургас Кметът Димитър Николов посочи къде ще е следващото обновено междублоково пространство в Бургас

Това е само началото, работим и проектираме нови зони, за да направим градът ни още по-хубав, каза градоначалникът

БСП: Депутатите от ГЕРБ и ОП са придатък на Борисов - унищожават опозицията, разстрелват демокрацията БСП: Депутатите от ГЕРБ и ОП са придатък на Борисов - унищожават опозицията, разстрелват демокрацията

Това реално е промяна на политическата система, обяви Драгомир Стойнев по повод промяната на размера на партийните субсидии

Haй-бoгaтaтa жeнa в cвeтa, cпeчeлилa cъcтoяниeтo cи caмa, cпoдeля 3 cъвeтa зa ycпex Haй-бoгaтaтa жeнa в cвeтa, cпeчeлилa cъcтoяниeтo cи caмa, cпoдeля 3 cъвeтa зa ycпex

Tя нaпycĸa гимнaзия нa 16 гoдини и oтивa в Шънджън, ĸъдeтo зaпoчвa дa paбoти във фaбpиĸa зa чacoвници пpeз 1986 гoдинa. Πo-ĸъcнo Kyинфeй e пoвишeнa нa pъĸoвoднa пoзиция

Извънредно: Арестуваха Мишел Платини! Извънредно: Арестуваха Мишел Платини!

Легендата на Франция и бивш шеф на УЕФА закопчан заради разследване за корупция

Заплатите в еврозоната нарастват с най-висок темп от 10 години Заплатите в еврозоната нарастват с най-висок темп от 10 години

Въпреки че заплатите се повишават и заетостта е рекордно висока, потребителските цени многократно са се оказвали под очакванията

Почина известен генерал от КГБ Почина известен генерал от КГБ

Ветеранът от съветската политическа полиция си е отишъл на 94-годишна възраст в Москва

 

Троен самоубийствен атентат взе 30 жертви Троен самоубийствен атентат взе 30 жертви

Според местните власти бомбените атаки са извършени от радикалната ислямистка групировка "Боко Харам" 

 

От "Боинг" с шокиращо признание за авиокатастрофите в Индонезия и Етиопия От "Боинг" с шокиращо признание за авиокатастрофите в Индонезия и Етиопия

Компанията е допуснала грешка с проблемната предупредителна система в кабината на модела "737 Max" 

Кой колко ядрени бойни глави има? Кой колко ядрени бойни глави има?

Глобално ядрените бойни глави са наброявали 13 865 в началото на годината, с 600 по-малко от началото на 2018 г.

В Лондон е истински ад! Вижте какво се случва! В Лондон е истински ад! Вижте какво се случва!

Кметът Садик Хан заяви, че е „изключително обезпокоен“ от ситуацията 

Невероятно! Турция представи първия си суперизтребител 5-то поколение Невероятно! Турция представи първия си суперизтребител 5-то поколение

Изтребителят носи името TF-X като в момента се определят изискванията за въздухоплавателното средство

Защо сериалът за Чернобил е толкова успешен? Защо сериалът за Чернобил е толкова успешен?

Много мнения бяха изказани за това дали действителността във филма е реалистично показана - че тогава в СССР нямало тениски и ходели по потници или че не можело партиен деец да пие водка на работното си място

Корнелия Нинова Корнелия Нинова Г-н премиер - на "Позитано" една оставка не можете да ВЗЕМЕТЕ като хората Виц на деня Виц на деня На интервю за работа ме питат:
- Важна ли ви е заплатата?
- Ма не, бе... Световният мир ми е на първо място.
Виц на деня Виц на деня - От колко време сте женени?
- От 23 години.
- 23 години! Не е за вярване!
- За вярване е... не е за разправяне...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако е писано - ще стане, ако не е - ще го напиша.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори