×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Полицаите, осъдени за смъртта на Чората, с обръщение към цяла България!


Полицаите, осъдени за смъртта на Чората, с обръщение към цяла България!
Точно преди 8 години те чуват от съда, че са невинни, но след това са признати за виновни
09 Юни 2019, Неделя, 11:00 ч.

На този ден преди 8 години...

Петимата осъдени благоевградски полицаи по случая "Чората" излязоха с обръщение към всички българи по повод присъдите си. Точно преди 8 години те чуват от съда, че са невинни, но след това са признати за виновни. Ето какво пишат те: 

СКЪПИ КОЛЕГИ ОТ МВР,

ПРИЯТЕЛИ ОТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ,

УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ,

Благодарим Ви, от цялото си сърце и душа за Камбаната, която бие пред Храма на Българската държава. 

14 години, Ние, Български полицаи, търпим стоически униженията на наказателното преследване срещу законната полицейска операция, в която участвахме на 10.11.2005 г. заедно с още 30 колеги от РДВР Благоевград. Операция, в която изпълнихме обществения си дълг към Родината, проведена по разпоредени мерки на Главния прокурор против търговията и разпространението на наркотици и сексуалната насилствена експлоатация на млади български момичета. Защото българския народ е определил търговията с наркотици и търговията с човешка плът за престъпление. 

Смъртта на Ангел Димитров “Чората” няма връзка с нашите действия по време на задържането му. В нито един момент от минутите, в които се проведе операцията, не сме имали дори и съмнение, че живота му е в опасност. Употребената от задържащите го сила е не само допустима, а и изисквана от закона в този случай, предвид поставените задачи и оказаната съпротива от лицето. Преминахме 4 съдебни инстанции, при които чухме тежки присъди, за да уважи съда многократните ни искания за допускане на независима съдебно-медицинска експертиза. 
Благодарим на Прокурор Начев, който не се преклони пред натиска и не повдигна указваното му от съда обвинение! 

Благодарим на Прокурор Веселин Стоев от ВАП, за това, че отстоя правото ни на справедлив и безпристрастен съд, което не бяхме получили. Благодарим на др. Томас Янг от САЩ, който разкри огромните лъжи на петорната СМЕ, водена от проф. Стойчо Раданов, използвани, за да се води това дело срещу нас - че е имало побой, черепно-мозъчна травма и руптура на аортата, каквито травми категорично и безспорно е ясно в момента, че няма. 

Благодарим на българските лекари, които запазиха професионалното и човешко достойнство, като опровергаха категорично лъжите на проф Раданов. 
Благодарим на Българските магистрати, които не преклониха професионалната си доблест и не се подчиниха на мракобесието. 

На този ден 09.06.2009 г., преди точно 8 години, съдиите от ВКС Блага Иванова и Пламен Петков ни признаха за невиновни и ни оправдани по повдигнатите обвинения - Чухме истината, че при задържането на АД не сме извършили умишлено убийство, като бяхме със същото обвинение - както и сега - че с побой на АД е причинена черепно-мозъчна травма и руптура на аортата. 

Днес сме в затвора, като съдиите от ВКС Ружена Керанова, Валя Рушанова и Невена Грозева, незаконосъобразно и несправедливо потвърдиха първоинстанционната присъда на СВОС от 2008 г., издадена единствено въз основа на експертизата направена от проф Стойчо Раданов и проф Цанка Юрукова. 

А след това са направени 5 други медицински експертизи - от 17 български лекари, водещи специалисти, които отричат категорично първоначалното поръчково заключение и казват - действията на полицаите нямат връзка с настъпилата смърт. Не разбираме защо сме осъдени по този унизителен начин - Ние не сме извършили убийство. И тези съдии признаха установеното по делото, че Не е нанасян побой, че няма черепно-мозъчна травма, че няма руптура на аортата! Никой от нас, дори и задържащите го, в нито един момент не сме имали мисъл, че има вероятност да бъде наранено лицето по начин опасен за живота му. Невинни сме, а сме осъдени като един - полицаи - умишлени убийци. Ще издържим и ще запазим достойнството и честта на български полицаи. 14 години вървим с Вярата в Българската държава. 

Главният прокурор г-н Сотир Цацаров подкрепи вярата ни. Сега съдбата на Правдата в името на Народа се намира в ръцете на 5 български съдии изправени срещу наркомафията.

Бог да пази България!

о.р. Мирослав Писов о.р. Иво Иванов о.р. Борис Механджийски Янко Граховски Георги Калинков Затвора гр. Бобов дол 08 май 2019 г.", пишат те.

Мирен протест в подкрепа на петимата осъдени благоевградски полицаи по случая "Чората" ще се проведе днес в София. Организиран е от инициативен комитет, като се присъедини и Синдикалната федерация на служителите в МВР. "Полицаите не са убийци" е мотото на протеста, който ще започне в 11 часа пред църквата "Света Неделя" - срещу Съдебната палата. 

Мирослав Писов, Иво Иванов, Борис Механджийски, Янко Граховски и Георги Калинков на 19 април получиха по 7 г. затвор и изтърпяват присъда в Бобов дол за смъртта на Ангел ДимитровЧората, починал при задържане на 10 ноември 2005 г. 

Петимата внесоха искане до ВКС за възобновяване на делото. На 31 май това направи и главният прокурор Сотир Цацаров. На 14 юни е заседанието на ВКС, на което ще стане ясно дали ще бъдат уважени исканията за ново разглеждане на делото. 

Преди месец в Благоевград имаше многохиляден протест в защита на петимата полицаи. Миналата неделя в тяхна защита в Кьолн излязоха и българи, живеещи в Германия. 

 


В категории: Темида


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
Цанко
11.06.2019 05:25:22
0
1
До 6 - отдалече ти личи , че си гангста! В Бургас , едвам отървахме полицая Христо Лисичков от лапите на корумпираната и мафиотска съдебна система! Телевизия СКАТ вдигна много шум , организирахме подписки и протести и мръсното дело на мафиотите не се получи! Полицаят Лисичков , при самозащита застреля гангста голямата рижа... То не бяха сплашвания от "нацепените батки" , не бяха вулгарни псувни , демонстрация на наглост и сила , но успяхме да спасим полицая! Ех , как ми се иска нашите полицаи да имаха права като щатските полицаи - кресваш му три пъти на дрисльото - Drop the gunn!!!! И ако след това не хвърли оръжието , го правят на решето! Ей на тогава ще ви ликвидират вас бабаитите!
6.
Мръсни убийци
09.06.2019 19:05:57
0
0
Щом ги осъди съда значи са виновни. Големият престъпник Чората с разрешително за оръжие и собственик на фирма за охрана,нещо което към 2005г. не може да стане,както през 90-те. Защото през 2005г. режима за оръжие и извършване на охранителна дейност вече беше затегнат. Без разрешението на съответната дирекция на полицията,това няма как да стане. Акция респект беше поредната акция показване на мускули от Полицията изразяваща се в 24часово задържане. Чората не е задържан по разработка и със средства одобрени от съда. Каква наркомафия бе лъжливи ченгета. Защо осъденият Писов и шефа на дирекцията Янев фигурират в тефтера с длъжници на Чората?
За това ли е имал законно оръжие и фирма охраняваща множество обекти?
И децата разбраха че не бандитите ни са гениални,а полицаите ни корумпирани.
За това ли Очите вилнееше толкова години,защото Владимиров, Купенов,Желев и други полицейски шефове се бориха с наркомафията?
Значи когато взимат пари от бандити и когато подхвърлят наркотици и уговарят лъжесвидетели,съда е хубав,а когато ги усъдиха тях,съда стана лош. Предадохте народа и държавата и полицаи,съдии,прокурори,всички сте за ада,не за зтвора. Не се наядахте не се накрадахте! Всички полицаи се борят със злото,а накрая като им лъснат на.раните задници,излиза че ако не се "бореха със злото" толкова "всеотдайно",злото щеше да е по-малко! Мръсни корумпета!
5.
сърбал й попарата
09.06.2019 16:56:07
0
1
д-р мара грозева-най-големият съдебен експерт на България-ха,ха,ха.Голяма е да,доста са и килата и дотук с големите работи.Дайте поръчката и ще получите каквото и както сте го поръчали. .
4.
Куку
09.06.2019 16:13:26
0
3
До Коко. Коко след като си ги избрал тези престъпници които пишат закони ще им ги изпълняваш. Куките какво са ти виновни. Стани кука и дай пример как трябва да се действа.
3.
Ченге
09.06.2019 16:09:13
0
6
До 1 Другия път когато ченгетата "пазят" дупетатите от народния протест сетете се, че тези дупетати са избрани от народа. Народа си ги избира после ченгетата виновни що ги пазят.
2.
???
09.06.2019 15:24:06
1
9
А случайно да споменат как професорът се обеси на детска катерушка и всички проби са изчезнали,а без тях каквито и експертизи да правят е все тази.
1.
koko
09.06.2019 13:15:42
2
10
скъпи полицаи другия път като пазите пред парламента се сетете за този ден и че вие трябва да опражните закона който е писан от престъпниците пазени от вас ха сега се сетете за обикновенният гражданин когото мачкахте с помоща на този закон който сега ви праща на едно друго място и че той гражданина отдавна избяга от тази държава така че ви каня да направите същото
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бойко Борисов към Специалните сили: Гответе се така, че да оставате живи! Бойко Борисов към Специалните сили: Гответе се така, че да оставате живи!

На вас разчитаме най-много, похвали ги премиерът

С носталгия към 20 век: Вижте най-красивите автомобили от една изминала ера в Бургас С носталгия към 20 век: Вижте най-красивите автомобили от една изминала ера в Бургас

Традиционният ретро парад тази година се радва на небивал интерес

5 здравословни проблема в резултат на стрес 5 здравословни проблема в резултат на стрес

Не можете да държите очите си отворени

Д-р Стамов от "Спешното" е починал часове след хоспитализацията му Д-р Стамов от "Спешното" е починал часове след хоспитализацията му

Предполага се, че се е заразил преди около пет дни

Евтино ли се продават общинските жилища в Бургас? Евтино ли се продават общинските жилища в Бургас?

Злоупотребява се с тези апартаменти, правоимащи ги купуват от Общината, а след това ги продават с печалба, твърди съветник

Тити Папазов дава пари на всеки, който го хване в нарушение на пътя Тити Папазов дава пари на всеки, който го хване в нарушение на пътя

Треньорът приема като спасение това, което му се случи

4 зодии, които скоро ще намерят любов 4 зодии, които скоро ще намерят любов

Вижте кои са щастливците

Спомени от соца: Ходехме на море с карта за 50 лв. Спомени от соца: Ходехме на море с карта за 50 лв.

Преди почивахме в станции, храната не беше кой знае какво, но беше хубаво

Отново километрични опашки на ГКПП Кулата! Шофьорите са много изнервени, защото се движат бавно Отново километрични опашки на ГКПП Кулата! Шофьорите са много изнервени, защото се движат бавно

Натоварено е и движението по Е-79

И слънце, и дъжд, температурите стигат 32 градуса И слънце, и дъжд, температурите стигат 32 градуса

Прогноза за времето - 4 юли 2020 г., събота

Испанците се готвят за почивка, а броят на заразените - рекорден Испанците се готвят за почивка, а броят на заразените - рекорден

Властите се готвят да отворят границите си за държави от ЕС

Приятелката на Доналд Тръмп-младши с COVID-19 Приятелката на Доналд Тръмп-младши с COVID-19

Кимбърли Гилфойл е и част от президентската кампания

Tpимa нa вceĸи чeтиpимa милиapдepи в cвeтa живeят в eднa oт тeзи 15 дъpжaви Tpимa нa вceĸи чeтиpимa милиapдepи в cвeтa живeят в eднa oт тeзи 15 дъpжaви

Πpeз минaлaтa гoдинa бpoят нa xopaтa c нaд 1 милиapд дoлapa в тeзи cтpaни ce e yвeличил c 201 дyши

4 юли 1776 г. Декларацията за независимост на САЩ 4 юли 1776 г. Декларацията за независимост на САЩ

Текстът на Декларацията е публикуван в Лондонските вестници в средата на август

Разхлабват мерките в Англия: Отварят барове, хотели, кина и театри Разхлабват мерките в Англия: Отварят барове, хотели, кина и театри

Днес се очаква бум на пияни във Великобритания, полицията зорко ще охранява да се спазва социална дистанция в пъбовете

Правителството на Франция подаде оставка Правителството на Франция подаде оставка

Филип е министър-председател на Франция от 15 май 2017 г.

Рекорд по заразени с коронавирус в САЩ Рекорд по заразени с коронавирус в САЩ

Близо 55 000 са новите случаи

Джокович и съпругата му - с отрицателни тестове за коронавирус Джокович и съпругата му - с отрицателни тестове за коронавирус

Първата ракета в света се зарази по време на турнира "Adria Tour"

Гърция отчита над 30% спад на туристите Гърция отчита над 30% спад на туристите

Безработицата може да достигне също до 30%

Пастор-астролог бие тревога, съвпадът на Сатурн с Юпитер носел апокалипсис Пастор-астролог бие тревога, съвпадът на Сатурн с Юпитер носел апокалипсис

Краят на света щял да дойде няколко дни преди Коледа, твърди Пол Бегли

Николина АНГЕЛКОВА, министър на туризма Николина АНГЕЛКОВА, министър на туризма Колкото българи отиват в Гърция, толкова гърци идват в България Виц на деня Виц на деня Пресконференция на оперативния щаб: Вчера съобщихме за положителен тест на млада жена от град Х. Всъщност, тестът е бил за бременност. Виц на деня Виц на деня - Много хубав часовник имаш...
- Благодаря. Взех го супер евтино от ЛИДЛ. Само 5,99 лв.
- Колко е часът ?
- 77:68.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Много хора се страхуват да кажат какво искат. Затова много хора не получават това, което искат
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори