×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандал! „Демократична България“ с евродепутат заради измама от ЦИК?


Скандал! „Демократична България“ с евродепутат заради измама от ЦИК?
Социологът проф. Михаил Мирчев обяви, че „Демократична България“ е с евродептуат заради измама от ЦИК
01 Юни 2019, Събота, 13:11 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Социологът проф. Михаил Мирчев разкри, че 58 гласа не достигали на Радан Кънев, за да е в Парламента на Европа

Нов скандал разтресе политическия елит. Преди около час социологът проф. Михаил Мирчев хвърли бомбата в социалната мрежа, като обяви, че „Демократична България“ е с евродепуат заради измама от ЦИК.
„Току-що проверих една Измама от ЦИК. "Демократична България" нямат обявените 6.06%. Имат едва 5.879%. Това не е достатъчно, за да имат депутат. Не им стигат 58 гласа“, написа във Фейсбук професорът.
„Бариерата е 5.882%. Не им стигат минималните 0.003%. Мъничко е. Но те са под бариерата. Мандатът им е фалшиво даден от ЦИК“, коментира социологът. 
„Как е направено от ЦИК? В нарушение на чл. 278 (2) т. 9 от Изборния кодекс и в разрез със Методическото указание на самата комисия. Там е императивно записано, че вотът "не подкрепям никого" е вот, и той е действителен. Значи, той е в 100%, от които се вадят %-те на партиите. Точно тук ЦИК лъже и ни прави на разсеяни глупаци“, обясни Мирчев.
„Те махат тези 3% от истинските 100% и после от другите фалшиви 100%, вадят процентите на партиите... Това е манипулацията... Става дума за игра с едни 61.029 гласа, които са маркирали вот "не подкрепям никого", добави той.
"ЦИК няма вина. Тези гласове по Изборния кодекс са действителни, но се вземат предвид само при определянето на избирателната активност. При определянето на прага се изваждат", коментира пък социлогът Юрий Асланов.




Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
13
Коментара по темата
13.
Васил
03.06.2019 23:00:07
0
0
Убеден съм, че измамата е единствения начин ДБ да имат евродепутат.
12.
Ева
03.06.2019 18:34:48
0
0
По принцип няма много нормални хора, които да гласуват за Радан и ДБ затова е съвсем закономерно това да е станало с измама.
11.
бил десен пък с лява ориентация
02.06.2019 07:58:26
1
3
Сега ще заглади косъма
10.
Я
02.06.2019 01:53:48
1
4
Раданчо- бивш коалиционен партньор на Тиквун, сега- опозиционер!
9.
До 5 и 8
01.06.2019 23:33:49
2
1
Хахахахаха :D много ви е напекло слънцето май, май... Колкото до 58-те гласа на Радан - пак се облажи този гол охлюв.
8.
Пайда Ладжин
01.06.2019 21:36:36
4
6
На тези избори беше "всички срещу демократична България", като най-големия враг ги предстовиха. То не бяха атаки от гербсп (бкп1 и бкп2), то не бяха турците, не бях лъжепатриотите (дс1 и дс2)- всички в добре сработен хор.
7.
хахо
01.06.2019 17:45:02
3
9
Това е същото като с партийните субсидии. В Закона е записано 11 лв., а им дават 13 и нещо.
6.
?
01.06.2019 16:20:26
7
7
И сега последно РА(ма)ДАН влиза или остава на резервната скамейка?
5.
Marinero
01.06.2019 14:50:48
26
25
Троловете и на двете БКП та не могат да понесат факта, че Демократична България ще възроди и обедини дясното и ще разбие сегашното статукво. Това означава , че ДБ са на прав път!
4.
*********
01.06.2019 14:48:16
14
13
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
Хак да ви е
01.06.2019 13:51:06
6
30
Свинските медии ще се насерат..
2.
Elin
01.06.2019 13:49:24
25
25
Е, кой трябваше да отиде, някой от столетницата ли? Стига с тези интриги 58 гласа не му достигали, това ли е най важното - ти пък как ги преброи че са точно 58. Стига с тези партизански изцепки, на вас комунягите всичко ви е съмнително!!!
1.
Ммер
01.06.2019 13:35:42
7
27
Ами то всичко е фалш в БГ. Няма нищо истинско.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори