×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Министър Николина Ангелкова стана почетен гражданин на Тополовград


Министър Николина Ангелкова стана почетен гражданин на Тополовград
Районът има многовековна история от времето на траките, и паметници на културата, които заслужават да бъдат показвани, каза министър Ангелкова
25 Май 2019, Събота, 17:14 ч.
Автор: Флагман.бг видео: Сакарнюз

Високото звание получиха още зам.-министърът на културата Румен Димитров, непрежалимия Иван Ласкин - посмъртно, и председателя на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев

С ритуал за издигане на националния трикольор започна празничната програма, посветена на празника на Тополовград - 24 май. Много граждани и гости дойдоха, въпреки мрачното и дъждовно време, за да присъстват на връчването на почетните звания на новоотличените. Водещата на събитието Красимира Ятакчиева припомни, че не случайно родолюбивите тополовградчани са избрали за Ден на града празника на славянската писменост, просвета и култура – 24 май. Двадесет и четвърти май е празник, свързан със стародавния стремеж на будните тополовградчани към просвета и култура.

Много граждани и гости дойдоха, въпреки мрачното и дъждовно време, за да присъстват на връчването на почетните звания на новоотличените

На разника присъстваха министърът на туризма Николина Ангелкова, зам.-министърът на културата Румен Димитров, омбудсманът Мая Манолова, председателят на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев, Александра Сърчаджиева, артисти и видни общественици от страната.

"Очертах нови възможности, с които да популяризираме древната култура и история в района на община Тополовград", обяви министърът на туризма Николина Ангелкова и допълни, че ще се привличат повече български и чуждестранни посетителиРайонът има многовековна история от времето на траките, и паметници на културата, които заслужават да бъдат показвани, казва още тя. В Регистъра на фестивалите и събитията на министерството, ще бъде включен фестивалът на любителските комедийни театри "Велко Кънев".

 По този начин министерството ще представя инициативите и ще подпомага усилията за привличане както на повече българи, така и на чуждестранни туристи в района.
Кметът на общината Божин Божинов връчи почетните символи на удостоените със званието „Почетен гражданинин на Тополовград“. Първа министърът на туризма Николина Ангелкова бе удостоена с високото звание за изключителен принос за развитието на туризма. За изключителен принос за развитието на културата са отличени: актьорът Иван Ласкин/посмъртно/; проф. Стефан Данаилов; председателят на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев. За изключителен принос за развитието на здравеопазването награда получи акад.проф. Ивона Даскалова. Омбудсманът Мая Манолова  получи званието за изключителни заслуги в полза на гражданите.За съществен принос за развитието на спорта наградата получиха: Росен Русев, Алекси Алексиев и Ради Радев/ посмъртно/.

Във връзка с 24 май – Празник на българската просвета и култура и на славянската писменост и Ден на Тополовград са наградени изявени дейци на просветата и културата и в други области на обществения живот:

С „Почетен плакет на Община Тополовград” за принос в развитието на културата е отличен Румен Димитров – зам.министър в Министерството на културата. Същата награда получиха историкът Румен Манов за принос в развитието на община Тополовград още пет души, представители на културата и дарители. С „Почетен плакет на Община Тополовград” са отличени представители на образованието, изявени лекари и медицински специалисти, представители на Неправителствени организации и 14 спортисти.
Награда за принос в развитието на лозарството и винарството получиха трима души и един за за принос в развитието на минното дело.

Почетният плакет на Община Тополовград по повод на юбилеи кметът на общината връчи на: Читалище „Св.Св.Кирил и Методий-1894” – Тополовград - за 125 години от основаването му; НУ „Св.св.Кирил и Методий”-Тополовград - за неговата 130 годишнина ; Ловно-рибарско дружество – Тополовград - за 120 години от създаването му и ДГ „Щастливо детство”-Тополовград – за 40 годишнината й. Връчиха се още Почетен знак „МОНЕТА”на двама души за принос в развитието на община Тополовград и за проявени доблест и благородство.
С Почетни грамоти за дългогодишна педагогическа и читалищна дейност дейност са отличени четирима педагози и читалищни дейци.

Изявени ученици получиха предметни награди за постижения в областта на образованието. 

Поздравителни адреси към жителите на Тополовград отправиха президентът на Републиката Румен Радев и много инсттуции на държавно ниво.




В категории: Просвета


България Всички новини
Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Какви са мерките срещу епидемията от кокльош Най-засегнати от заболяването са децата Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ взеха участие в традиционната инициатива „Ден на отворени врати“ на Районна прокуратура-Бургас Младежите разиграха импровизиран съдебен процес Силви ще съди участничките в Ергенът Силви ще съди участничките в Ергенът Сплетните в любовното риалити обещават нестандартно продължение Симона показа защо е откритието на риалити форматите Симона показа защо е откритието на риалити форматите Хоби готвачката се самоиронизира по забавен начин Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Козичино празнува „Голямо Лазари“ на 28 април Вижте каква е програмата Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Всички обичат тази храна, но знаете ли, че предизвиква депресия Депресията не е настроение, не е просто умора или меланхолия, а опасно заболяване С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев С финансовия министър гасихме два „пожара” тази седмица, обяви премиерът Димитър Главчев Единият от тях беше в сектор „Земеделие”, а другият - с миньорите и енергетиците от Мини „Марица Изток” и Бобов дол, каза служебният премиер  Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Автомобил пропадна в огромна дупка в Пловдив Нямаше никакви индикации, че мястото е опасно, казва шофьорът Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Кампанията ще бъде безмилостно черна, Сглобката се разведе по най-скандалния начин Ако в тази кампания изнасянето на мръсно бельо не престане, това ще гарантира рекордно ниска избирателна активност 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас 7 коли се нанизаха във верижна катастрофа на пътя Варна-Бургас Няма пострадали, щетите са само материални 
В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ Тази емблематична българска звезда емигрира в САЩ 76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му Лихвите тръгнаха нагоре Лихвите тръгнаха нагоре Средните лихвени проценти по депозитите, договорени за ползване след предизвестие в левове и в евро се запазват на нивата от предходния месец съответно 0.10% и 0.15% Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори