×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пожар на площ около 4000 декара по склоновете и билото на планината Пъстрина край Монтана
  • Какво ще е времето днес, вижте ТУК
  • От 8 ч. до 14:30 ч. ще бъде ограничено движението на МПС над 3,5 т в участък от пътя Габрово - Шипка за събор на Бузлуджа
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Братчетата и сестрите на изчезналия Юлиян от Равнец отнети заради донос от НПО, че майка им е в депресия


Братчетата и сестрите на изчезналия Юлиян от Равнец отнети заради донос от НПО, че майка им е в депресия
След изчезналия Юлиян Мета е на път за губи и останалите си деца заради донос от Анимус
23 Май 2019, Четвъртък, 08:00 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Съкрушената от мъка жена се обадила на Националната телефонна линия 116 111, за да сподели, че мисли за самоубийство и от Анимус й „съдействат“..., но да остане без деца

Майката на двегодишния Юлиян от Равнец, който през март изчезна безследно, е на път да загуби осем от децата си заради донос на фондация “Асоциация Анимус”. Съкрушената от мъка Мета Ангелова се обадила тел. 116 111 на Националната телефонна линия за деца, за да потърси съдействие и така попаднала в капана на неправителствената организация. Жената споделила, че от мъка мисли за самоубийство и потърсила подкрепа. Помогнали й да загуби и останалите си деца. 

Майки в паника! "Истанбулско" НПО стана закрилник на българските деца!

Покъртителната история за това как бедната жена, която е добра християнка и майка, съкрушена след изчезването на малкия Юлиян, отчаяно търси помощ, а Държавната агенция за закрила на детето я обрича на още по-голяма мъка, разказа адвокат Теодор Шейков, който е назначен за особен представител на едно от децата. Юристът, завършил право във Франция, разкри пред репортер на Флагман.БГ, че майката, изпаднала в нервна криза след изчезването на 2-годишното й дете, се обадила на Фондация „Анимус“ като си мисли, че може да й се окаже психологична помощ или поне подкрепа. Тя споделила, че ако никой не й помогне, може да помисли за самоубийство и след доноса на НПО-то, държавата я оставя без деца.

Майката на изчезналото в Равнец момченце: Сигурно е отвлечено или са го изяли чакалите
„Интересното е как Анимус, се рекламират като организация за подкрепа и вместо да окажат такава на жената, пускат сигнал и задължават държавната администрация да им докладва какви мерки са предприели“, добавя адвокат Шейков.
„Единствените факти са сигнал от Анимус, който е изопачен от Агенцията за закрила на детето. В сайта на фондацията пише че консултациите са конфиденциални и екип от психолози ще консултират хората, които се нуждаят от помощ“, обясни той.
„Веднага със сигнала, служители от Агенцията за закрила на детето интерпретират мислите на Мета да се самоубие или да посегне на децата си като намерения, а след това направо като заплахи за живота. Единственият източник на информация в тази насока е сигналът на „Анимус“. Единствено на това основание отнемат децата на жената“, обясни Теодор Шейков.
Мета Ангелова е психично здрава, това пише в свидетелството, което психиатърът д-р Деян Стоянов е издал. Това обаче не променя с нищо ситуацията. 
Оказва се, че в тази абсурдна държава само с едно писмо на „Анимус“ може да ти вземат децата, без никакви колебания, а след това съдът не отменя предварителното изпълнение

В сигнала за дете в риск, който от фондацията подават на началника на Отдел „Закрила на детето“, пише, че срещу двама от синовете на Мета, които са на 9 и на 13 години, е упражняван полицейски тормоз. Униформени служители от Камено са ги арестували. Пред очите й са ги пребили. Единият е повален на земята с удар. Майката, която страда от епилепсия, припаднала. 
Садисти с пагони са завели деветгодишното момче на гробищата, за да каже къде е заровен трупът на малкия Юлиян. 
Според Мета е изключено по-големите й синове да са замесени в изчезването на 2-годишния Юлиян. В израз на безсилие тя споделила, че мисли да посегне на живота си, както и на децата си, ако никой не може да й помогне. За да се успокои, тя пиела Диазепам. От стреса не можела дори да се движи.
В доклада си социалните работници пък споменават, че Мета Ангелова е в много тежко емоционално състояние. Тя отказва да приема храна и вода. Всеки ден майката взимала успокоителни и често е викана линейка. Тя не е в състояние да полага грижи за децата си, пише в заповедта, издадена от Дирекция „Социално подпомагане“ Бургас, която разделя 4-годишния Благо Митков с родителите му.
Детето е посещавало Детска градина „Теменуга“ в село Равнец, уверява директорката на Андония Воденичарова.
„Има европейска директива за защита на жертвите на престъпление, като в подобни случаи е редно да се оказва емоционална, а когато е налична и психологическа подкрепа. Точно обратното се случва в случая“, коментира адвокат Шейков.


В категории: Лична драма


Флагман.БГ Кой е човекът с розовия халат Кой е човекът с розовия халат 27/07/2024, Събота 12:20 1
7
Коментара по темата
7.
Иван
24.05.2019 21:30:38
1
1
Бургаското НПО Деметра работи със съд и с полиция."защита правата на жените и децата " аман от тея НПО-та усвояват яко
6.
Focker
23.05.2019 10:33:13
1
13
Това е само началото, трябва да изметем с голямата метла тази "фондация" и другите НПОта,които прилагат норвежкия модел и ювенилната юстиция! Хора, образовайте се по темата, има много информация за безчинствата им в мрежата!!!
5.
Do smith
23.05.2019 10:29:50
6
8
Какъв си ти да определяш психичното състояние на хората, дай да ти видим дипломата по медицина и дипломата за специалност по психиатрия! Мишок!!!
4.
до 4
23.05.2019 10:18:29
1
15
Няма по луд и по долен от този ,който се храни с хорското нещастие и мъка. Няма по долно същество от него.
3.
до 2.
23.05.2019 10:11:53
5
18
Ако ти изчезне детето няма ли да мислиш за самоубийство? Едно е да го кажеш друго е да го направиш. Тези които се самоубиват не предупреждават.Оределено не е душевно болна ,а отчаяна.
2.
Smith
23.05.2019 09:34:58
9
19
Не знам какво и кой защитават журналистите, но ако майката има психични проблеми (а човек, който говори за самоубийство ОПРЕДЕЛЕНО има психичен проблем), то най-нормалното нещо е да се предпазят децата и! Нека психолозите решат проблема на майката, след което децата да и бъдат върнати и да са в безопасност! Аман вече от тая пропаганда, колко лош е ЕС видиш ли, да отнема децата от душевноболни хора, вместо да стане поредното масово убийство и флегман няколко дни да правят шокиращи и бонбастични материали.
1.
Dr
23.05.2019 08:24:34
3
14
Детето е продадено
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Вълна от салмонела залива България Вълна от салмонела залива България Двоен скок на болните, храната става опасна над 4 часа на стайна температура След гафа: МОК се извини, че обърка Северна и Южна Корея на откриването След гафа: МОК се извини, че обърка Северна и Южна Корея на откриването Двете държави са в конфликт от близо 70 години и са разделени от демилитаризирана зона Тази миска пръсна 20 бона за импланти в дупето Тази миска пръсна 20 бона за импланти в дупето Боряна легнала под ножа при френски лекари Кой е човекът с розовия халат Кой е човекът с розовия халат Той се превърна в интернет сензация Пилешки бутчета с локум: страхотна рецепта за тези, които се чудят какво да сготвят днес Пилешки бутчета с локум: страхотна рецепта за тези, които се чудят какво да сготвят днес Ето как да ги приготвите Брутална катастрофа на АМ "Тракия" с моторист, пътят за Бургас е блокиран, съобщава се за загинали Брутална катастрофа на АМ "Тракия" с моторист, пътят за Бургас е блокиран, съобщава се за загинали По първоначални данни мотористът и спътничката му са загинали  Спасители евакуират човек с изкълчен глезен от хижа Синаница Спасители евакуират човек с изкълчен глезен от хижа Синаница Условията за туризъм в планините днес са много добри Бивш министър: Няма правило да чакат 24 часа след взрив, влиза се веднага Бивш министър: Няма правило да чакат 24 часа след взрив, влиза се веднага Валентин Радев разказа какво се е случило във фаталния следобед Германците идвали у нас на почивка, защото просто им харесвало Германците идвали у нас на почивка, защото просто им харесвало Разказ за нашата страна през очите на двама чужденци от  Висбаден Ректорът на МГУ: Причината за взривовете в Елин Пелин може да бъде дефектна заря Ректорът на МГУ: Причината за взривовете в Елин Пелин може да бъде дефектна заря Проф. Ивайло Копрев посочи, че загиналият преподавател поставял безопасността на първо място
Коя е причината цените на колите втора ръка да растат Коя е причината цените на колите втора ръка да растат За 10 години употребяваните автомобили са поскъпнали с цели 60% Семейство Симпсън предсказва следващия американски президент Семейство Симпсън предсказва следващия американски президент Първата жена президент е показана още през 2000 г. Проливни дъждове причиниха скъсване на язовирна стена в Русия Проливни дъждове причиниха скъсване на язовирна стена в Русия Властите евакуираха няколко близки селища Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Арестуваха българи за оскверняване на Мемориала на Холокоста в Париж Престъплението е станало на 14 май Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България Могат ли смъртоносните вируси Шандипура и Нипа от Индия да стигнат до България И двата могат да предизвикат енцефалит, като първият е опасен за децата, а другият засяга както малките, така и големите Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа Бриджит Бардо скочи на Ердоган, ето какво писмо му написа 89-годишната актриса призова да бъде оттеглен проектозакон за бездомните кучета Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро Средната заплата в Сърбия вече е 855 евро В Белград средната заплата е 1075 евро, в Нови Сад - 982 евро, в Ниш - 813 евро Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Ад край бреговете на Филипините! Танкер с 1,4 млн. литра мазут потъна Успяхме да спасим 16 от 17-те членове на екипажа, един от които е в неизвестност, заяви министърът на транспорта Джо Байдън: Време е да предам щафетата Джо Байдън: Време е да предам щафетата Американският президент каза, че се оттегля от кампанията в усилието си да защити демокрацията, поставяйки настрана личните си амбиции Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва Арестуваха в Бодрум терорист, сложил бомба в колата на офицер в Москва  При атентата вчера пострада и съпругата на руският военен 
Асен ГЕНОВ, анализатор Асен ГЕНОВ, анализатор Ваканцията на депутатите ще засили отвращението на хората Виц на деня Виц на деня Една жена се гледа в огледалото и казва на съпруга си:
- Чувствам се дебела и грозна, и сбръчкана. Имам нужда от комплимент.
- ОК, зрението ти е перфектно!
Виц на деня Виц на деня В аптеката:
- Може ли 20 презе*ватива?
- А торбичка ще желаете ли - пита аптекарката?
- Е, тя не е чак пък толкова грозна!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Прощавайте, защо сините сливи са червени?
- Защото са зелени!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори