×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов и Мария Габриел: Злоупотреби има навсякъде, но само ние подаваме оставки при съмнения


Бойко Борисов и Мария Габриел: Злоупотреби има навсякъде, но само ние подаваме оставки при съмнения
Няма защо да подавам оставка, каза премиерът Бойко Борисов. Той честити в ефира на бТВ рождения ден на кандидата за евродепутат от ГЕРБ Мария Габриел
20 Май 2019, Понеделник, 09:34 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Съперниците ни се уплашиха, защото направеното от ГЕРБ няма алтернатива и Мария Неделчева превъзхожда водачите им, каза премиерът

Злоупотреби има навсякъде, но само в ГЕРБ се подават оставки дори при съмнения. Това казаха в „Тази сутрин“ по бТВ премиерът Бойко Борисов и водачът на евролистата Мария Габриел. 

Той честити в ефир рождения й ден. 

„Оставките са пречистване. Никой не се е родил нито премиер, нито министър, нито депутат. По-ненормално е да не дадат оставките, когато има проблем. И в другите партии има скандали, но разликата е, че при нас всеки, който е замесен, веднага си подава оставката. Може отсреща да има три къщи за гости, но нашият синковец ще си плати всичко и ще понесе отговорност, а на другите не им пука“, заяви лидерът на ГЕРБ.

На въпроса дали би си подал оставката, той каза, че няма причини да го прави.

„Злоупотреби може да има навсякъде. Важно е да се вземат мерки и да има прозрачност. Всеки си носи отговорност. Бихме искали да видим това и при другите представители на политическата класа“, каза пък Мария Габриел. 

„Не се притеснявам от мръсна игра, защото казваме ясно и се носи отговорност. Злоупотреби има навсякъде. Важно е държавата да не ги замазва. Това в държавата не е така. Европейската комисия ще продължава да следи какво се случва“, добави тя.

„Излезе доклад на Европейската сметна палата през миналата седмица. Спрямо докладваните опити за измама, България стои много добре – 0,12% пред страни като Франция, Германия, Холандия, Австрия. Когато вземем предвид злоупотребите спрямо общия брой евросредства, отново сме в златната среда, изпреварвайки държави като Франция, Италия и Унгария“, заяви Габриел. 

„За Костинброд не помните ли каква лъжа беше? Какво ни направиха последния ден, когато не можеше да се реагира?“, попита пък премиерът. 

„Станишева и Мая Манолова занесоха сигналите в прокуратурата и изведнъж медиите гръмнаха за автобуси с двойни дъна... Това е хибридът, в който са най-добри. Те нямат друг шанс. Понеже в учебника на КГБ пише, че най-добрият начин да унищожиш един човек, е подбереш избрани истини за него и след това да ги съчетаеш в комбинация. А в листите на другите партии има много техни представители“, добави той.

„Тръгна информацията за Костинброд и ГЕРБ губи 6%, а след това се оказа, че нито има фалшиви бюлетини, нито автобуси с двойни дъна“, припомня Борисов. 

„Имаме информация. В четвъртък – петък ще видите. Готвим се за реакция. Виждат, че няма какво да направят. Разчитаха със злоба, със злъч, с компромати, че ще разклатят партията, но на дебата за водачите на листи се показа, че Мария Неделчева в пъти, в класи превъзхожда. Те се уплашиха, защото направеното от ГЕРБ няма алтернатива. Нашата листа е с компетентни, знаещи и можещи лица. Те са се доказали“, добави той.

Ние сме инициаторите на това да има общ европейски прокурор, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Нека да си припомним, че по време на българското европредседателство имаше две ключови конференции, които дадоха облика на европейксата прокуратура. Първата бе през януари 2018 и беше за сътрудничеството с другите агенции ОЛАФ и Европол, а през март се обсъдиха детайлно правомощията и включително начинът за избиране на европейския прокурор“, каза пък Мария Габриел.

„Тогава заместник-генералният директор на Дирекция „Потребители и правосъдие“ каза една българска поговорка „Сговорна дружина планина повдига“. Това означава, че е необходимо всички да положим усилия, за да може България, която е работила за ефективна, силна и независима европейска прокуратура, да започне да работи“, добави тя.

„Спомням си първата среща с Бойко Борисов през 2008 г. В ГЕРБ ме доведе това, че е единствената партия, която в България не се е появявала заради избори и единствената, която се е структурирала от местното ниво. Местните структури, връзката с хората и грижата за всяко населено място са ни силата“, заяви кандидатът за евродепутат. 

„Бях научен изследовател във Франция. Изучавах партиите в три държави в ЕС и ГЕРБ привлече вниманието ми“, добави тя. 

„БСП са свикнали да държат цялата съдебна власт, искат да са съдниците и да раздават правосъдие, но когато го правят, Белене отеснява. Съдбата на политическите затворници е горчива и вчера на нашата среща репресирани питаха „Защо ние не им отговорихме по същия начин“, каза Борисов.

Той уверява, че няма да вика магистрати за консултации, тъй като това би било намеса в съдебната власт. 

На въпроса дали се притеснява от проверката, която започва в чужбина прокуратурата на имоти и на офшорни фирми, премиерът отговори, че отдавна е помолил за това. Очаквам каквото има, да се извади и да се каже, добави той.

„В Банкя показват една къща, която мисля, че е на Емо Кюлев и пишат, че е моя, а в Барселона – на Сашо къщата и казват, че съм бил собственикът, а си има нотариален акт. Това го правят години наред, а не мога да кажа на човека да си продаде имота“, сподели Бойко Борисов. 

„Имам си къща в Банкя. Там си живея и там ще си умра, а барселонската е на Сашо Чаушев. Поканете го и го вижте“, призова той.

„България е изпълнила всички критерии за Шенген, но въпросът за членството ни остава, защото има една държава егоисти, които си казаха каква е причината. Понеже Гърция не се справя с мигрантския поток, а България успя. Ако България влезе в Шенген, тогава мигрантите през Гърция, България и Румъния заминават директно за Холандия“, коментира Борисов. 
Страхуват се, че се справяме, понеже поддържаме отношения с Турция и нашият миграционенн натиск е нула. В една друга ситуация няма какво да ги спре и ще прегазят България“, добави той.

„Беше направено много, за да може да изпълним критериите за еврозоната. И сега имаме валутен борд. Ние все едно сме в зоната, а това, което нямаме, но искаме, е правото на глас. Затова е важно да сме в еврозоната. Работи се много добре в тази посока“, каза пък Габриел. 

През юни чакаме решение за еврозоната и за мониторинга, а за Шенген – през юли, добави премиерът. 

На въпроса дали рискуваме да загубим преноса на газ след спирането на доставката от Украйна, той отговори, че усилено се работи за газовия хъб „Балкан“. „Надявам се през юни да приключим. Едновременно стартираме интерконекторите с Гърция. 5 млрд. куб.м. втечнен газ може да идва от Александруполис. С колегите се разбрахме да го наричаме Балкански поток. Работи се добре и съм оптимист, че ще завършат в срок“, подчерта Борисов. 

Мария Габриел пък коментира дали санкциите срещу Русия трябва да продължат. Тя изтъкна, че така се нанася вреда и за двете страни. 

„Нека да си спомним контекста, в който те бяха взети! Подобряването на отношенията е нашата позиция“, добави еврокомисарят. 

„Надявам се новият украински президент, който встъпва днес в длъжност, да съумее заедно със САЩ, ЕС и Русия да намери изход от кризата. Ситуацията в Крим е лоша за региона ни“, коментира премиерът. 

„Не съм загубила връзката си с хората 10 години и знам как се отстоява национален интерес. Ще работя за повече малки проекти с ползи за ежедневието на хората, платени стажове за студенти. Въведена от мен такава програма е за 6000 младежи“, заяви Мария Габриел. 

Тя обяви, че е за безплатен безжичен Интернет за общините и за задържане на талантите в България. Според нея не бива да се плашат хората, че изкуственият интелект ще им вземе работните места. Той ще им позволи да имат по-високи доходи и да имат добра перспектива за реализация, подчерта кандидатът на ГЕРБ.

На въпроса дали ще има още рокади в правителството, Борисов отговори с „Колкото трябва“.

„Сигурен съм, че вече няма на кой да му хрумне да се сдобие с къща за гости или апартамент. Така лошо се опарихме, че не може през акъла да мине“, сподели той. 

„Въпросът е не как ГЕРБ без Цветанов, а без Борисов да продължава да е същата партия. Това е моята грижа и когато си изкарам мандата, ще се върна в партията. Вижте какви прекрасни млади хора и подготвени има“, каза Борисов и посочи Мария Гарбиел. 

„Бъдете активни на тези избори, за да покажем ясно, че България има имидж в ЕС, изграден от премиера Борисов като страна, на която може да се има доверие. Пазим външната граница, както никой друг. Ще покажем, че сме и страна, която може и ще продължи да задава приоритети в европейския дневен ред. Западните Балкани са ярък пример за това“, заяви кандидатът за евродепутат. 

„Искаме Европа, която носи сигурност, която дава възможности и такава, която носи полза в ежеднивето на хората. Затова на 26 май бюлетината е 12“, добави тя.

„Важно е да си гледаме работата всички, да сме по-добри! На моите опоненти искам да им кажа, че омразата ги изяжда отвътре. Няма по-лошо нещо от това. Те с физиономиите си излъчват омраза. Побеждавали сме ги толкова пъти и никога не сме казали БСП я заличаваме, а сме ги смазвали от бой“, каза пък Бойко Борисов. 

 


В категории: Евроизбори


21
Коментара
Флагман.БГ Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът 29/03/2024, Петък 11:59 1
21
Коментара по темата
21.
*********
20.05.2019 16:28:46
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
20.
*********
20.05.2019 15:51:42
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
19.
ГЕРБ #1
20.05.2019 15:36:58
0
9
След като ГЕРБ изгубят на тези избори ще бъдат конвоирани с барабар банкянският купанар и цялата му клика в ареста.
18.
111
20.05.2019 14:26:51
0
11
На снимката виждане две противоположни личности - комисаря по дигатализация, който не можа да накара в уж собствената си държава управлящия я до нея да въведе ел. правителство с което да отпадне нуждата от 50% държавни служители работещи в държ. администрация а с това ше облекчи националния бюджет и би имало по високи доходи за пенсионерите например които в момента мизерстват. Как човек да вярва на тия хора, не ми побира акъла.
17.
*********
20.05.2019 14:23:08
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
*********
20.05.2019 13:27:12
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
15.
*********
20.05.2019 12:24:33
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
14.
*********
20.05.2019 11:43:26
1
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
*********
20.05.2019 11:04:16
0
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
12.
Боико
20.05.2019 10:57:57
1
16
Охраната на границата е под критика
11.
*********
20.05.2019 10:57:27
0
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
Някой си
20.05.2019 10:45:04
0
27
Оставки има спор няма, но въпросът е колко осъдени и с отнето крадено имущество и пари има ОСЪДЕНИ?
Само те били подавали оставки......хахаха......то аргументи, то оправдания то чудо!
Бойко, време е ти и крадците и калинките ти да си вземете почивка!
Този път “Ако не сме ние идва БСП” няма да проработи, на народа му писна от вас!
9.
Marinero
20.05.2019 10:25:09
0
22
Спрете коментарите, че много народна любов се излива.
8.
Лафчета без край!!!
20.05.2019 10:14:42
0
31
Вземи пример от Австрия Бойче!!!Там не си поплюват,а при нас са гейтове от сутрин до вечер вече 10г.Излизат ви далаверите,замазвате очите на хората с някоя оставка,без присъда за крадеца и си продължавате да крадете.Стига толкова.
7.
*********
20.05.2019 10:12:33
1
13
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
6.
Аз
20.05.2019 10:06:24
1
32
Да,злоупотреби има навсякъде и там не подават оставки,а принудително ги махат без да ги питат и заминават по затворите. А тук чакат до последно вожда с филията мас да им поискал оставката и готово
5.
Смачкан
20.05.2019 09:49:50
1
20
Оффф! До кога?
4.
Коста
20.05.2019 09:44:06
1
31
Само магистрали а насреща няма нищо 10 години управление. ДОРИ Тракия не е магистрала. Сега събират пари от Кат. За тези 90 км. Ограничения. Капанчето щрака защо да бързат..... Само приказки 10г.
3.
az
20.05.2019 09:43:24
1
38
Искам и аз да подам оставка, но трябва да ме изберат първо. Обещавам, че веднага ще подам оставка, когато получа няколко апартамента, няколко милиона и си отворя сметка на офшорка. Няма да се бавя, подавам си оставката на мига и с достойнство ще напусна партията за да не уронвам престижа и. Прост ме наречете, но аз съм преди всичко човек с достойнство и винаги съм работил и ще работя за благото на хората.
2.
*********
20.05.2019 09:41:45
2
22
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
BorisOFF
20.05.2019 09:39:16
1
24
Gerb Over !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Ученици от бургаското СУ „Петко Росен“ намериха чанта с пари и я върнаха, комисар Емил Павлов ги награждава Инспектор Никола Тодоров от Второ РУ-Бургас пък призова човекът, който е загубил пари край НУМСИ „Панчо Владигеров“, да се обади в полицията
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори