×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Проливен дъжд се изсипа в Бургаско, наводни улиците на Слънчев бряг, пътните настилки са мокри и хлъзгави, карайте внимателно
  • Facebook създава „Върховен съд“ за речта на омразата
  • Опасни бури и градушки, ще вали и в Бургас
  • Ако си мъж и искаш силно кафе, плъзни се надолу и виж какво те чака в десния ъгъл на сайта
НА ЖИВО

Бойко Борисов и Мария Габриел: Злоупотреби има навсякъде, но само ние подаваме оставки при съмнения


Бойко Борисов и Мария Габриел: Злоупотреби има навсякъде, но само ние подаваме оставки при съмнения
Няма защо да подавам оставка, каза премиерът Бойко Борисов. Той честити в ефира на бТВ рождения ден на кандидата за евродепутат от ГЕРБ Мария Габриел
20 Май 2019, Понеделник, 09:34 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Съперниците ни се уплашиха, защото направеното от ГЕРБ няма алтернатива и Мария Неделчева превъзхожда водачите им, каза премиерът

Злоупотреби има навсякъде, но само в ГЕРБ се подават оставки дори при съмнения. Това казаха в „Тази сутрин“ по бТВ премиерът Бойко Борисов и водачът на евролистата Мария Габриел. 

Той честити в ефир рождения й ден. 

„Оставките са пречистване. Никой не се е родил нито премиер, нито министър, нито депутат. По-ненормално е да не дадат оставките, когато има проблем. И в другите партии има скандали, но разликата е, че при нас всеки, който е замесен, веднага си подава оставката. Може отсреща да има три къщи за гости, но нашият синковец ще си плати всичко и ще понесе отговорност, а на другите не им пука“, заяви лидерът на ГЕРБ.

На въпроса дали би си подал оставката, той каза, че няма причини да го прави.

„Злоупотреби може да има навсякъде. Важно е да се вземат мерки и да има прозрачност. Всеки си носи отговорност. Бихме искали да видим това и при другите представители на политическата класа“, каза пък Мария Габриел. 

„Не се притеснявам от мръсна игра, защото казваме ясно и се носи отговорност. Злоупотреби има навсякъде. Важно е държавата да не ги замазва. Това в държавата не е така. Европейската комисия ще продължава да следи какво се случва“, добави тя.

„Излезе доклад на Европейската сметна палата през миналата седмица. Спрямо докладваните опити за измама, България стои много добре – 0,12% пред страни като Франция, Германия, Холандия, Австрия. Когато вземем предвид злоупотребите спрямо общия брой евросредства, отново сме в златната среда, изпреварвайки държави като Франция, Италия и Унгария“, заяви Габриел. 

„За Костинброд не помните ли каква лъжа беше? Какво ни направиха последния ден, когато не можеше да се реагира?“, попита пък премиерът. 

„Станишева и Мая Манолова занесоха сигналите в прокуратурата и изведнъж медиите гръмнаха за автобуси с двойни дъна... Това е хибридът, в който са най-добри. Те нямат друг шанс. Понеже в учебника на КГБ пише, че най-добрият начин да унищожиш един човек, е подбереш избрани истини за него и след това да ги съчетаеш в комбинация. А в листите на другите партии има много техни представители“, добави той.

„Тръгна информацията за Костинброд и ГЕРБ губи 6%, а след това се оказа, че нито има фалшиви бюлетини, нито автобуси с двойни дъна“, припомня Борисов. 

„Имаме информация. В четвъртък – петък ще видите. Готвим се за реакция. Виждат, че няма какво да направят. Разчитаха със злоба, със злъч, с компромати, че ще разклатят партията, но на дебата за водачите на листи се показа, че Мария Неделчева в пъти, в класи превъзхожда. Те се уплашиха, защото направеното от ГЕРБ няма алтернатива. Нашата листа е с компетентни, знаещи и можещи лица. Те са се доказали“, добави той.

Ние сме инициаторите на това да има общ европейски прокурор, заяви лидерът на ГЕРБ.

„Нека да си припомним, че по време на българското европредседателство имаше две ключови конференции, които дадоха облика на европейксата прокуратура. Първата бе през януари 2018 и беше за сътрудничеството с другите агенции ОЛАФ и Европол, а през март се обсъдиха детайлно правомощията и включително начинът за избиране на европейския прокурор“, каза пък Мария Габриел.

„Тогава заместник-генералният директор на Дирекция „Потребители и правосъдие“ каза една българска поговорка „Сговорна дружина планина повдига“. Това означава, че е необходимо всички да положим усилия, за да може България, която е работила за ефективна, силна и независима европейска прокуратура, да започне да работи“, добави тя.

„Спомням си първата среща с Бойко Борисов през 2008 г. В ГЕРБ ме доведе това, че е единствената партия, която в България не се е появявала заради избори и единствената, която се е структурирала от местното ниво. Местните структури, връзката с хората и грижата за всяко населено място са ни силата“, заяви кандидатът за евродепутат. 

„Бях научен изследовател във Франция. Изучавах партиите в три държави в ЕС и ГЕРБ привлече вниманието ми“, добави тя. 

„БСП са свикнали да държат цялата съдебна власт, искат да са съдниците и да раздават правосъдие, но когато го правят, Белене отеснява. Съдбата на политическите затворници е горчива и вчера на нашата среща репресирани питаха „Защо ние не им отговорихме по същия начин“, каза Борисов.

Той уверява, че няма да вика магистрати за консултации, тъй като това би било намеса в съдебната власт. 

На въпроса дали се притеснява от проверката, която започва в чужбина прокуратурата на имоти и на офшорни фирми, премиерът отговори, че отдавна е помолил за това. Очаквам каквото има, да се извади и да се каже, добави той.

„В Банкя показват една къща, която мисля, че е на Емо Кюлев и пишат, че е моя, а в Барселона – на Сашо къщата и казват, че съм бил собственикът, а си има нотариален акт. Това го правят години наред, а не мога да кажа на човека да си продаде имота“, сподели Бойко Борисов. 

„Имам си къща в Банкя. Там си живея и там ще си умра, а барселонската е на Сашо Чаушев. Поканете го и го вижте“, призова той.

„България е изпълнила всички критерии за Шенген, но въпросът за членството ни остава, защото има една държава егоисти, които си казаха каква е причината. Понеже Гърция не се справя с мигрантския поток, а България успя. Ако България влезе в Шенген, тогава мигрантите през Гърция, България и Румъния заминават директно за Холандия“, коментира Борисов. 
Страхуват се, че се справяме, понеже поддържаме отношения с Турция и нашият миграционенн натиск е нула. В една друга ситуация няма какво да ги спре и ще прегазят България“, добави той.

„Беше направено много, за да може да изпълним критериите за еврозоната. И сега имаме валутен борд. Ние все едно сме в зоната, а това, което нямаме, но искаме, е правото на глас. Затова е важно да сме в еврозоната. Работи се много добре в тази посока“, каза пък Габриел. 

През юни чакаме решение за еврозоната и за мониторинга, а за Шенген – през юли, добави премиерът. 

На въпроса дали рискуваме да загубим преноса на газ след спирането на доставката от Украйна, той отговори, че усилено се работи за газовия хъб „Балкан“. „Надявам се през юни да приключим. Едновременно стартираме интерконекторите с Гърция. 5 млрд. куб.м. втечнен газ може да идва от Александруполис. С колегите се разбрахме да го наричаме Балкански поток. Работи се добре и съм оптимист, че ще завършат в срок“, подчерта Борисов. 

Мария Габриел пък коментира дали санкциите срещу Русия трябва да продължат. Тя изтъкна, че така се нанася вреда и за двете страни. 

„Нека да си спомним контекста, в който те бяха взети! Подобряването на отношенията е нашата позиция“, добави еврокомисарят. 

„Надявам се новият украински президент, който встъпва днес в длъжност, да съумее заедно със САЩ, ЕС и Русия да намери изход от кризата. Ситуацията в Крим е лоша за региона ни“, коментира премиерът. 

„Не съм загубила връзката си с хората 10 години и знам как се отстоява национален интерес. Ще работя за повече малки проекти с ползи за ежедневието на хората, платени стажове за студенти. Въведена от мен такава програма е за 6000 младежи“, заяви Мария Габриел. 

Тя обяви, че е за безплатен безжичен Интернет за общините и за задържане на талантите в България. Според нея не бива да се плашат хората, че изкуственият интелект ще им вземе работните места. Той ще им позволи да имат по-високи доходи и да имат добра перспектива за реализация, подчерта кандидатът на ГЕРБ.

На въпроса дали ще има още рокади в правителството, Борисов отговори с „Колкото трябва“.

„Сигурен съм, че вече няма на кой да му хрумне да се сдобие с къща за гости или апартамент. Така лошо се опарихме, че не може през акъла да мине“, сподели той. 

„Въпросът е не как ГЕРБ без Цветанов, а без Борисов да продължава да е същата партия. Това е моята грижа и когато си изкарам мандата, ще се върна в партията. Вижте какви прекрасни млади хора и подготвени има“, каза Борисов и посочи Мария Гарбиел. 

„Бъдете активни на тези избори, за да покажем ясно, че България има имидж в ЕС, изграден от премиера Борисов като страна, на която може да се има доверие. Пазим външната граница, както никой друг. Ще покажем, че сме и страна, която може и ще продължи да задава приоритети в европейския дневен ред. Западните Балкани са ярък пример за това“, заяви кандидатът за евродепутат. 

„Искаме Европа, която носи сигурност, която дава възможности и такава, която носи полза в ежеднивето на хората. Затова на 26 май бюлетината е 12“, добави тя.

„Важно е да си гледаме работата всички, да сме по-добри! На моите опоненти искам да им кажа, че омразата ги изяжда отвътре. Няма по-лошо нещо от това. Те с физиономиите си излъчват омраза. Побеждавали сме ги толкова пъти и никога не сме казали БСП я заличаваме, а сме ги смазвали от бой“, каза пък Бойко Борисов. 

 


В категории: Евроизбори'2019


21
Коментара
21
Коментара по темата
21.
*********
20.05.2019 16:28:46
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
20.
*********
20.05.2019 15:51:42
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
19.
ГЕРБ #1
20.05.2019 15:36:58
0
9
След като ГЕРБ изгубят на тези избори ще бъдат конвоирани с барабар банкянският купанар и цялата му клика в ареста.
18.
111
20.05.2019 14:26:51
0
11
На снимката виждане две противоположни личности - комисаря по дигатализация, който не можа да накара в уж собствената си държава управлящия я до нея да въведе ел. правителство с което да отпадне нуждата от 50% държавни служители работещи в държ. администрация а с това ше облекчи националния бюджет и би имало по високи доходи за пенсионерите например които в момента мизерстват. Как човек да вярва на тия хора, не ми побира акъла.
17.
*********
20.05.2019 14:23:08
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
*********
20.05.2019 13:27:12
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
15.
*********
20.05.2019 12:24:33
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
14.
*********
20.05.2019 11:43:26
1
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
*********
20.05.2019 11:04:16
0
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
12.
Боико
20.05.2019 10:57:57
1
16
Охраната на границата е под критика
11.
*********
20.05.2019 10:57:27
0
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
Някой си
20.05.2019 10:45:04
0
27
Оставки има спор няма, но въпросът е колко осъдени и с отнето крадено имущество и пари има ОСЪДЕНИ?
Само те били подавали оставки......хахаха......то аргументи, то оправдания то чудо!
Бойко, време е ти и крадците и калинките ти да си вземете почивка!
Този път “Ако не сме ние идва БСП” няма да проработи, на народа му писна от вас!
9.
Marinero
20.05.2019 10:25:09
0
22
Спрете коментарите, че много народна любов се излива.
8.
Лафчета без край!!!
20.05.2019 10:14:42
0
31
Вземи пример от Австрия Бойче!!!Там не си поплюват,а при нас са гейтове от сутрин до вечер вече 10г.Излизат ви далаверите,замазвате очите на хората с някоя оставка,без присъда за крадеца и си продължавате да крадете.Стига толкова.
7.
*********
20.05.2019 10:12:33
1
13
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
6.
Аз
20.05.2019 10:06:24
1
32
Да,злоупотреби има навсякъде и там не подават оставки,а принудително ги махат без да ги питат и заминават по затворите. А тук чакат до последно вожда с филията мас да им поискал оставката и готово
5.
Смачкан
20.05.2019 09:49:50
1
20
Оффф! До кога?
4.
Коста
20.05.2019 09:44:06
1
31
Само магистрали а насреща няма нищо 10 години управление. ДОРИ Тракия не е магистрала. Сега събират пари от Кат. За тези 90 км. Ограничения. Капанчето щрака защо да бързат..... Само приказки 10г.
3.
az
20.05.2019 09:43:24
1
38
Искам и аз да подам оставка, но трябва да ме изберат първо. Обещавам, че веднага ще подам оставка, когато получа няколко апартамента, няколко милиона и си отворя сметка на офшорка. Няма да се бавя, подавам си оставката на мига и с достойнство ще напусна партията за да не уронвам престижа и. Прост ме наречете, но аз съм преди всичко човек с достойнство и винаги съм работил и ще работя за благото на хората.
2.
*********
20.05.2019 09:41:45
2
22
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
BorisOFF
20.05.2019 09:39:16
1
24
Gerb Over !!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Жители на Сарафово са уплашени, че къщите им ще тръгнат към морето Жители на Сарафово са уплашени, че къщите им ще тръгнат към морето

Почвата буквално на няколко метра от домовете им започна да пропада в посока към плажа

Любовникът не е лукс, а средство, защото... Любовникът не е лукс, а средство, защото...

Ако вече сте омъжена и имате деца, не означава, че сте заточена в манастир и единствените ви задължения се свеждат до прането, чистенето, готвенето и бърсането на сополи

Човешкият „материал“ в Чехия както издигна Бабиш, така и ще го свали – ние да му мислим... Човешкият „материал“ в Чехия както издигна Бабиш, така и ще го свали – ние да му мислим...

Хората и институциите тук и там очевидно действат по много различен начин

Кои жени са най-секси за мъжете Кои жени са най-секси за мъжете

Ето 4 неща, с които да ги зашеметите

4 млн. винетки изкупени до юни, приходите - над 240 млн. лв. 4 млн. винетки изкупени до юни, приходите - над 240 млн. лв.

На 16 август стартира тол системата, в началото на есента - ясни тарифите 

Бургазлии на нокти! Фитнес залите в България са поставени под сериозен риск от фалит Бургазлии на нокти! Фитнес залите в България са поставени под сериозен риск от фалит

Цените на посредниците са дъмпингови, твърдят от Българската асоциация за здраве и фитнес

Чуждестранни групи туристи и ученици се включиха в инициативата Денят за вас в Бургас Чуждестранни групи туристи и ученици се включиха в инициативата Денят за вас в Бургас

10 емблематични обекта в общината днес са с вход свободен при старта на проекта на Министерството на туризма за популяризиране на културните забележителности в регионите

Правят автобусна спирка до входа на IT гимназията Правят автобусна спирка до входа на IT гимназията

Днес Общинският съвет се съгласи да се направят частични промени в подробния устройствен план на района

Очакваме 5,4 млн. тона пшеница с добро качество Очакваме 5,4 млн. тона пшеница с добро качество

Изкупната цена ще зависи от борсите, посочи Десислава Танева

4 напитки, с които да стопите коремчето 4 напитки, с които да стопите коремчето

Вижте кои са те 

Лукс и сексапил на яхтата на Роналдо и Джорджина Лукс и сексапил на яхтата на Роналдо и Джорджина

Двамата плават около Франция 

Пожар избухна на яхтата на Владимир Кличко, семейството му на косъм от смъртта Пожар избухна на яхтата на Владимир Кличко, семейството му на косъм от смъртта

Бързата намеса на спасителите спасила живота му

Срив в системата остави Холандия без телефони и интернет Срив в системата остави Холандия без телефони и интернет

В продължение на 4 часа в понеделник нямаше услуга от националния телеком

Разследват авиокатастрофата с два изтребителя в Германия Разследват авиокатастрофата с два изтребителя в Германия

Единият от пилотите загина при инцидента

Българин откри четири училища в Испания Българин откри четири училища в Испания

В тях децата учат безплатно на български език, а над 20 квалифицирани учители преподават различни предмети

Метро отхвърли оферта за 5,8 млрд.евро Метро отхвърли оферта за 5,8 млрд.евро

Гepмaнcĸият тъpгoвeц cмятa, чe oфepтaтa "знaчитeлнo пoдцeнявa" cтoйнocттa нa ĸoмпaниятa. ЕР Glоbаl Соmmеrсе, ĸoнтpoлиpaнa oт Kpeтинcĸи и пapтньopa мy Πaтpиĸ Тĸaч

Илън Mъcĸ: Жeлaeщитe дa пътyвaт дo Mapc cĸopo щe мoгaт дa peзepвиpaт билeти Илън Mъcĸ: Жeлaeщитe дa пътyвaт дo Mapc cĸopo щe мoгaт дa peзepвиpaт билeти

Paĸeтaтa, нa cтoйнocт милиapди дoлapи, e виcoĸa 54,8 мeтpa. Tя ce paзpaбoтвa c тъpгoвcĸи цeли, зa дa мoжe дa пpeвoзвa пътници дo Лyнaтa и Mapc

Лирата поскъпна след победата на Екрем Имамоглу в Истанбул Лирата поскъпна след победата на Екрем Имамоглу в Истанбул

Фондовата борса в Истанбул също реагира позитивно на изборните резултати, като основният индекс BIST 100 нараства с близо 2% до най-високо ниво от 25-и април насам

Европа приема с охота африкански бежанци, белите християни не са желани Европа приема с охота африкански бежанци, белите християни не са желани

Девет от всеки десет нелегални имигранти от Йемен и Еритрея веднага получават статут на бежанци

Защо Фолксваген ще избере Турция за новия си завод Защо Фолксваген ще избере Турция за новия си завод

Правителството в Анкара е готово да предостави над 100 млн. евро в подкрепа на строителството на новата фабрика

Михаил Константинов Михаил Константинов След цирка с Британия много трябва да се замислят за национални референдуми Виц на деня Виц на деня За един мъж няма по-голям стрес от това, жена му да го прегърне без повод с думите:
- Ох, колко много те обичам!
Виц на деня Виц на деня Красива студентка обяснява на свой колега:
– Аз разбира се, мога да ти кажа как взех изпитите, но се съмнявам, че при теб ще се получи...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Усещаш смисъла на шофьорският курс, и парите които си изръсил за него, когато в "МЕТРО" даваш път на количките, идващи отдясно
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори