×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов скочи на Радев: Не одобрявам, че някои от властите се бъркат в независимата съдебна система!


17 Май 2019, Петък, 19:00 ч.

Лъжат тези, които обещават по-голямо увеличение на заплатите от 10%, защото реално няма как, заяви той

Не одобрявам това, че някои от властите се опитват да се бъркат в независимата съдебна система.Това каза пред журналисти в Плевен министър-председателят Бойко Борисов, предаде Радио „Фокус“.

На въпрос дали одобрява искането на главния прокурор да бъдат проверявани висши политици, Борисов отговори, че това вече се прави от доста време.

"Така че той (Цацаров - б.р.) огласи това, което се прави от много време. Не одобрявам това, че някои от властите се опитват да се бъркат в независимата съдебна система. Нали за това се борихме – съдебната власт да е независима. Прокурорите си избират прокурори, съдиите си избират съдии, а ние, другите власти – президентска, изпълнителна, парламентарна, си гледат своите задачи. Но така са решили – така правят“, коментира министър-председателят.

Попитан кого визира, Борисов заяви, че не той вика магистратите един по един при себе си.

Припомняме, че в последните три дни  Румен Радев провежда консултации с висши представители на съдебната система във връзка с критериите за избор на нов главен прокурор. Първата среща беше със Сотир Цацаров, който укори президента, че тези консултации са прибързани, тъй като изборът е чак през есента и намекна, че действията на президента могат да се изтълкуват като опит да се влияе на процедурата, върху която държавният глава няма никакви правомощия.

Днешното изявление на премиера е в същия тон.

Борисов подчерта, че не е работа на никой от изпълнителната власт да следи избора на главен прокурор. „Има Висш съдебен съвет, има си начини, по които да се избира. Президентската институция след това има право да одобри или да не одобри. Тогава влиза в сила нейната роля. Още повече, че има много време до тогава“, каза още той.

Консултациите, които инициирах, са в интерес на обществото, което е с изострена чувствителност към справедливостта в правораздаването. Не бива да има и сянка за задкулисие в процедурата по избора, защото това ще рефлектира върху доверието към прокуратурата в следващите седем години“, заяви днес Румен Радев в отговор на критиките на Борисов. Спазването на законовите критерии и прозрачността на цялата процедура по избора ще бъде най-доброто начало за мандата на следващия главен прокурор. Държавният глава изтъкна, че междуинституционалният диалог на ангажираните страни в процедурата показва отговорно отношение към избора на следващия главен прокурор.

"Лъжат тези, които обещават по-голямо увеличение на заплатите от 10%, защото реално няма как",заяви още Борисов.

На въпрос как ще коментира това, че идват не само европейски, но и местни избори Борисов обясни много спокойно: „Идва и Коледа. И Нова година. Пак ще дадем коледни надбавки на пенсионерите, както дадохме великденски. Нищо, че и това не го отчитате, но и там отидоха над 50 млн. лв. Ще направим добър бюджет с 10% увеличение на заплатите на целия сектор, както тази година“.

Борисов посочи, че тези, които обещават по-голямо увеличение на заплатите в бюджетния сектор, лъжат. „Защото реално няма как. Не може да похарчим повече, отколкото изкарваме, за да не задължим следващите поколения. И на фона на всичко това външният дълг е намалял в 20%“,коментира той.


В категории: Политика


10
Коментара
10
Коментара по темата
10.
До 2-Мислещ
18.05.2019 14:02:21
0
2
С какво мислиш ? Имаш ли такъв орган, щото не се личи.
9.
Ало Боко
18.05.2019 09:54:33
0
5
"Независимата съдебна система"??? Как тогава сме най-корумпираната страна в ЕС, а в същото време нямаме нито един осъден политик???
8.
Bill
18.05.2019 06:19:20
0
6
Чудна работа! Човекът, в дома на когото ходеха висши магистрати (спомнете си думите "Нали, ти си го избра" на Н.Кокинов) и на когото, чрез СМС-и докладваха какво се случва на заседания на ВСС, твърди, че не било редно президента да организира, отразени в медиите, официални срещи с тях.
Нагъл!
7.
До тоя дето си мисли, че мисли
17.05.2019 21:54:25
1
6
Друже, мисленето е висша невронна дейност и на теб явно не ти се отдава. Няма как в глава, в която цари пълен вакуум , да прескочи електрически импулс, което да покаже някаква мозъчна дейност при тебе.
И да не вземеш сега да се засегнеш нещо. Просто си толкова глупав, че си готов за министър в правителството на Бойко!
6.
Всичко е заради таксата на Хемус
17.05.2019 21:10:30
1
15
Току що гледах интервю на ВСС... казаха, че с Президента са си говорили съвсем нормално и по никакъв начин не е влияел на ВСС. Сикаджията Боко иска да насочи пак вниманието към Радев, защото днес приеха да има такса за преминаване през автомагистрала Хемус, което е нелепо. Гроб пак обират хората.
5.
До2
17.05.2019 20:40:15
0
15
Ами непрекъснато диша във врата на крадците, това прави ?
Ако да си против крадци на държавни пари е проруска идея, то аз съм за тази идея !
4.
Нали
17.05.2019 20:37:30
0
11
ти си го избра ...
Се чуваше на един запис ....
За Цацаров ставаше дума май!
3.
d-r Mengele
17.05.2019 20:34:04
1
21
До Мислещия гений: а твоят Тиквоний, освен да краде, какво друго е свършил?
2.
мислещ
17.05.2019 20:28:31
28
3
Льотчика освен да прокарва проруски идеи и да ни излага пред света с Деса Мерцедеса какво друго е свършил откакто е президент....!?
1.
baihui
17.05.2019 19:49:24
2
19
Много лошо гледа Шебека !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори