×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Димитракис убива циганина след 17 години обири и тормоз


Димитракис убива циганина след 17 години обири и тормоз
Съдът остави в ареста и фермера, и двамата съучастници на жертвата
17 Май 2019, Петък, 14:03 ч.

10 години стопанинът е бил полицай в Кипър

Като бивш полицай Димитракис най-много се възмущавал, че не обръщали внимание на жалбите му за откраднати крави. Кражба на 5 животни е имало и на 9 май – два дни преди инцидента. През 2011 г. пък кипърецът сам разкрил крадците, отвели 8 коня от стопанството му. Един от тях бил и убития Петър, който тогава получил 7 години затвор, пише в.Труд.

Фермерът Димитракис Пирилис, който прегази и уби циганин крадец с пикапа си, остава в ареста. Това реши Пловдивският окръжен съд. По същото време друг състав на Районния съд постанови „задържане под стража” на двамата съучастници на убития Петър Гаджанов, единият от които е брат му Ангел. И двамата задържани са рецидивисти, като единият е с 9 присъди за кражби, а другият – с две. Загиналият пък е с 14 присъди.

В нощта на 11 май 60-годишният кипърец Димитракис, който има голяма ферма в село Боярино, спипал циганите да изкарват 5 крави от обора. Подгонил ги с пикапа си „Форд” и в ливада на около 600 метра блъснал Петър Гаджанов.

Според окръжните магистрати има данни, че фермерът е умъртвил умишлено 30-годишния апаш от село Белозем, ударил също и брат му Ангел. Тепърва обаче механизмът на престъплението ще бъде изяснен от автотехническата експертиза, назначена по случая. Съдиите не смятат, че има опасност Димитракис да се укрие, но ако е с по-лека мярка от „задържане под стража”, има опасност да извърши друго престъпление.

„Ако исках да убия някого, щях да нося оръжие. Дори телефон не носех, само фенер. Когато видях тримата, се уплаших, че носят ножове, но се качих в колата, за да ги застигна и видя кои са. Те ме обират редовно, обаждал съм се на полицията, те ми казаха кои са тези лица, а аз как да ги позная?”, защити се Димитракис. Неговата версия е, че след като отървал 5-те крави от крадците, ги подгонил с пикапа и в тъмната нива с люцерна не видял, че има човек, дори не усетил, че гумите са минали през него, тъй като теренът е пресечен. Разбрал, че е прегазил някого, когато се върнал, но не е минавал през тялото втори път.

„Прибра се и каза, че му е лошо, едва дишаше”, разказва приятелката на Димитракис, която живее с него от 10 г. на семейни начала.

Извикахме полиция и линейка и лекарите първо дойдоха при нас и го прегледаха. Беше ги страх да ходят в тъмното, където се бяха пристигнали роми с каруци от Белозем. Той е много болен, има диабет, боли го и сърцето”, добави тя.

Фермата на Димитракис се намира на един баир в Болярово, който гледа към Белозем и на 3 км се виждат къщите на ромите. Кипърецът е купил към 6000 дка земя, като повечето площи са около стопанството. Има трактори и машина за балиране, сам си подготвя фуражи. Той, приятелката му Таня и работниците им се грижат за около 450 крави и телета, като всеки ден предава 3 тона мляко на преработвателно предприятие. Във фермата се отглеждат още около 250 различни животни – овце, кози, свине, коне и магарета. Кучетата, котките и кокошките не се броят.

„Животните са тревожни и спряха да ядат. Мъчно им е за Димитракис, търсят го и мучат. Плачат за него”, казва притеснено Таня, която вече отговаря за цялото това стопанство. С помощта на изкупвачите на мляко вече е наета частна охрана и патрули обикалят нощем. Идват и полицаи, тъй като цигани, роднини на убития рецидивист, заплашват да подпалят фермата.

„Откакто е в България вече 17 години, Димитракис непрекъснато го лъжат и крадат. Той и затова няма съдружници. Всеки лев, който изкара, го влага в нещо – купува трактори и машини или земя. Казвал е, че изкалва по 3 млн лв. на година от мляко, а няма стотинки на за кафе. Купи и фурната в селото, но таман събираше пари да ремонтира, влязоха крадци и обраха всичко, даже свалиха кабелите от инсталацията. В Кипър е бил 10 години полицай и най-много се ядосваше, че тука полицията не му обръща внимание. Писал е и на посланика на Кипър, за да му се оплаква”, продължава разказа си Таня.

По думите й Димитракис бил много набожен и всяка вечер и сутрин заставал пред иконата на Св. Богродица и се кръстел. „Той не може умишлено да убие човек. Ако можеше, през всичките години, докато води война, щеше да го е направил”, пояснява тя. Димитракис често казвал, че израснал в бедност, оставал сирак на 14 г. и се грижел за четиримата си по-малки братя и двете си сестри. Затова и уважавал всички бедни. Носел често железни левчета, за да ги раздава на циганчетата пред магазина да си хапнат и те бонбони и шоколад.

Къщата на Димитракис Пирилис в Болярино е опожарена в началото на април 2015 г., а подпалавачите и досега не са открити. Оттогава кипърецът и приятелката му живеят в помещенията, строени за канцеларии до краварниците.

В същото време Димитракис е купил и постегнал няколко къщи в Болярино и е настанил в тях свои работници. Един то тях, който е 20-годишен, но вече има три деца, не знае как да благодари на кипъреца. Съгласен е да му работи и без пари, само да има покрив над главата си.

Кметицата Стефка Милиева: Имало кражби, но дребни

„Нощно време само един полицейски патрул обикаля и пази по селата в двете съседни общини Раковски и Брезово”, каза Стефка Милиева – младата кметица на село Болярино. Според нея обаче в селото нямало чак толкова много кражби и били дребни. Броят им се увеличавал зимно време и намалявал, когато почвали работите по полето и се изкарвали добри пари.

Майката на Милиева държи втората кравеферма в Болярино с около 100 животни, но там няма толкова нападения, колкото над стопанството на кипъреца Димитракис, защото има охрана, камери и осветление. „Преди 3-4 години бяха хванати едни момчета, но не за кражба на животни, а на силаж. Не бяха тези от Белозем”, уточни кметицата.

В селото се говори за конфликт между Дмитракис и кметицата, като спорът бил за имоти, които кипърецът искал да ползва, но не му разрешавали. „Доста от хората са на нейна страна, защото Димитракис е заградил целия баир около неговото стопанство и иска да слага бариери”, обяснява един от хората на пейка пред кметството.

Димитракис пред съда: Полицаите ми казваха да пия една студена вода

Задържаните цигани рецидивистите от Белозем, единият от които е брат на убития Петър. Снимка: Ваня Недялкова

„За 17 години престой в България съм инвестирал 5 млн. лева. На никого не съм направил нищо лошо. Много пъти бях ограбван, но полицаите все ми казваха да пия една студена вода. Откраднаха ми към 150-200 животни”. Това заяви пред Пловдивския окръжен съд фермерът Димитракис Пирилис.

Оказа се, че една от най-строго пазените тайни на пловдивската полиция е колко пъти кипърецът от фермата в село Болярино е подавал жалби за обирите. Отделен е въпросът какво е правено по тях.

„Това са цигани от Белозем, които крадат животни и ги продават за месо. Независимо дали е прасе, теле или кон, всичко правят на кайма. Нея я разнасят и продават на други цигани из Пловдив за 2-3 лева килото”, разказа местен човек, който помоли да не бъде сниман. Според него полицаите от района, ако не са съучастници на крадците, поне ги знаят кои са и с какво се занимават. „Ама не ги интересува. Някой ден цигани могат да откраднат и заколят болни животни и да изтровят „Столипиново”. Чак тогава някой ще попита какво са яли и откъде са го купили”, добавя селянинът.


В категории: Крими


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
Ивайло
19.05.2019 20:38:36
0
0
Смърт или свобода !!!
7.
Браво
17.05.2019 21:17:38
1
2
трябва всички да подкрепим човека ,като се съберем в Белозем. аз съм там. човека ни показа правия път.
6.
Ха ха
17.05.2019 18:01:46
0
2
Държавата трябва да плаща всеки скалп от мангал както плащаха на времето на ловците за убит вредител...
5.
just
17.05.2019 17:37:08
3
2
ПО-ГОЛЕМИ ЦИГАНИ ОТ БЪЛГАРИТЕ НЯМААААА!!!
4.
кайма
17.05.2019 15:35:19
0
20
трябваше той да ги направи на кайма тея унтерменшени и да я раздаде на семействата им и на полицаите... ПУСНЕТЕ човека ! 150-200 животни откраднати .... милиони инвестиции... ПОТРЕСЕН СЪМ....
3.
brom
17.05.2019 14:29:20
1
27
Ами ония там 240 депутати спят ли, че са изработили толкова калпави закони? Или някой им плаща затова?
2.
българка
17.05.2019 14:26:48
1
35
Единият с 9 присъди, другият с 14, а са по на 28-30 години. Че те ако станат по на 50-60 години ще имат по 50-60 присъди. Има ли държава, има ли народ, който би търпял такива рецидивисти? Явно тия хора поправяне нямат. Мястото им е в затвора доживот, да не кажа и смърт. Можеш да сбъркаш веднъж, най-много два пъти, но не и повече. Трябва който сгафи трети път, повече да не излиза на свобода. Много криво разбрана е нашата демокрация. Изродила се е на слободия.
1.
скала
17.05.2019 14:19:16
1
19
Богати европейски боклуци плащат на нашите продажници да не правят нищо и ето какво става...Накрая всеки ще си получи заслуженото
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори