×
Парламентарни избори 2023 Личност на годината 2022 Местни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Facebook достигна исторически връх от 2 млрд. активни потребители дневно
  • Информационният сайт за еврото ще струва 84 000 лв. без ДДС
  • ЕС планира нови санкции срещу Русия за първата годишнина от инвазията й в Украйна
  • Българска тийнейджърка влиза в затвора за кражба от възрастна жена в Англия
  • Европейската централна банка повиши водещата си лихва
  • Деца откриха отровени животни край Павел баня
  • Новото служебно правителство ще проведе първото си заседание в петък, 3 февруари
  • Франция конфискува оръжия и противотанкови ракети от Иран за йеменските бунтовници хуси
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как Костадин Костадинов „се отказа“ от партийната субсидия


Как Костадин Костадинов „се отказа“ от партийната субсидия
Лидерът на "Възраждане" става особено раздразнителен след въпроси за субсидията на партията му, от която той обеща да се откаже
13 Май 2019, Понеделник, 13:55 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ, снимка: Авторът

Въпреки заявката формацията му "Възраждане" е получила от държавата над 885 000 лева за 2017 и 2018 г. и е изхарчила част от парите по любопитен начин

Един от вечните спорове в българската политика е как трябва да се финансират партиите и следва ли те да получават държавна субсидия, за да не изпадат в зависимости.

Другият спорен въпрос е – ако има държавна субсидия, колко голяма трябва да е тя и следва ли да има някакъв таван.

Едно от радикалните виждания е субсидии изобщо да не се дават.

На това привърженик, поне на думи, е лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов. Това е единствената формация, която получава партийна субсидия, без да е представена в Народното събрание. Паричната помощ от държавата й се полага по закон, тъй като „Възраждане“ взе повече от 1% от гласовете на изборите през 2017 г.

Костадин Костадинов предизборно тогава обеща, че ще се откаже от евентуално държавно финансиране.

След вота на 26 март 2017 г., когато „Възраждане“ получи 37 896 гласа (1,11%), лидерът отново заяви, че ще се откаже от субсидията.

Впоследствие обаче това, изглежда, не се случи, а един от кандидат-депутатите й - Минчо Христов, побърза да се разграничи от формацията.

Какво сочат числата две години по-късно?

На сайта на Сметната палата се публикуват годишните финансови отчети на партиите.

Какво е декларирала партия „Възраждане“?

През 2017 г. тя е получила 384 440 лв. държавна субсидия, а през 2018 г. - 501 444 лв. Общо, за тези две години финансовата инжекция от бюджета за „Възраждане“ е в размер на 885 884 лв.

Според годишния финансов отчет, към 31 декември 2018 г. партията разполага с парични средства в банкова сметка в размер на 530 916,75 лв., както и с 965,97 лв. в брой.

Документите казват, че на практика всички приходи на „Възраждане“ са от държавна субсидия. Членски внос не е събиран. Дарения също няма, ако изключим 100 лв., получени през 2017 г. от лицето Георги Атанасов Христов.

Калкулацията сочи, че макар на думи „Възраждане“ да се е отказала от държавната субсидия, тя е изразходвала официално около 354 000 лв. през 2017 и 2018 г., а в сметките й се съхраняват над 530 000 лв. от същата тази субсидия.
 

Според отчетите на партията, през 2017 г. от субсидията са направени дарения в размер на 168 768 лв. За „външни услуги“ пък са платени 35 000 лв.

Неусвоени за 2017 г. са останали 183 148 лв. Тези неусвоени средства не са върнати на държавата, а са си останали в банковата сметка на партията.

През 2018 г. от получените над 500 000 лв. държавна субсидия са изразходвани 56 850 лв. за дарения. Другите пера са „наеми“ - 12 053 лв., „разходи за провеждане на пресконференции“ - 2582 лв., най-големи са „разходите за популяризиране дейността на партията“ - 83 340 лв.

За счетоводни и одиторски услуги са платени 4770 лв., а за банкови такси – 224 лв.

От субсидията е останала неусвоена част в размер на 341 694,22 лв.“, сочи годишният финансов отчет на партия „Възраждане“ за 2018 г. Парите, разбира се, не са върнати на държавата, а се трупат в банковата сметка.

Потърсихме за коментар лидера на формацията Костадин Костадинов, който е с националистически възгледи и е бивш представител на ВМРО, на „Атака“ и на НФСБ.

Той видимо се раздразни, че се интересуваме от субсидията на „Възраждане“.

Любопитното е, че Костадинов продължава да твърди, че партията му не ползва държавно финансиране.
 

Той, например, обясни, че разходите за популяризиране дейността на партията в размер на 83 340 лв. били за „учебници, които са издадени, по родинознание и които са разпространявани безплатно.”

Въпросният „учебник“ всъщност е книга, писана от самия Костадин Костадинов, както признава той.

Според него конкретните 83 340 лв. били платени на печатници.

На въпроса защо са отчетени като „популяризиране дейността на партията“, Костадинов отговори: „Когато раздаваме учебниците по родинознание, това е единственото перо в отчета на Сметната палата, под което може да мине. Иначе как да стане? Партията има ли право да издава учебници? Няма право. И затова ние ще бъдем глобени заради това, че издаваме учебници, видите ли. Имаме наглостта, представяте ли си, да издаваме учебници по българска история и още по-голямата наглост да ги раздаваме безплатно на българчетата.”

Тъй като от отчетите не става ясно в чии сметки са попаднали парите, попитахме за какво са изхарчени и средствата за дарения през 2018 г.

Костадин Костадинов обясни: „Дарени са за войнишки паметници, дарени са за църкви, дарени са за фондации, които също подпомагат ин-витро процедури, тъй като има двойки, които не могат да бъдат подпомагани от държавния фонд за ин-витро.”

Лидерът на „Възраждане“ видимо се дразнеше от въпросите за субсидията и на моменти повишаваше сериозно тона.

Нашата субсидия е капка в морето. Държа да подчертая, че ние получаваме 1% от държавната субсидия в България“, каза той.

На въпроса защо тогава са се натрупали над 530 000 лв. в сметката на партията, Костадинов даде следния отговор: „Те вече не са толкова, защото ние продължаваме да даряваме, тъй като това е била сумата към края на 2018 г.”

На коментара, че са останали неизхарчени над 180 000 лв. и през 2017 г., Костадин Костадинов отговори: „Да, защото, когато ние правим дарения, господине, ние ги правим по следния начин. Ето сега например, когато бяхме в Малта, от страна на българската общност ни помолиха за това, да си закупят учебници за училището, както и да си закупят носии за българския фолклорен ансамбъл. Тъй като българската държава не им помага по никакъв начин и никой не им обръща внимание, ние ще направим такова дарение. Отделно от това отново там след разговор с президента на Малта е дадено разрешение да се направи паметник на свети Кирил и Методий. Познайте кой ще даде отново парите?”

Костадин Костадинов обясни, че във „Възраждане“ не харчели средства за заплати, за гориво, за служебни коли, за телефони... за разлика от другите партии.

Уж отреклият се от партийната субсидия Костадинов отказа да отговори дали ще ползват от държавните пари за настоящата предизборна кампания.

Ще видите, когато излезе нашият отчет, как сме харчили парите си – нашите пари. Вашите пари“, ядоса се националистът.

Имаме определено разходи и тези разходи си ги посрещаме“, коментира още той.

Костадин Костадинов в един момент заяви, че няма да отговаря на повече въпроси, ако не му се каже незабавно кои партии плащат на „Флагман“ за предизборна реклама, макар че информацията е публична по закон.

Накрая той дори премина към закани: „Да си знаете – когато „Възраждане” започне да управлява България, вие и хората, които са ви… как да кажа… хората, които са ви собственици на вашата… не знам – фирма, медия и т.н., ще бъдете принудени да отговаряте на много въпроси, на въпроси пред българския народ, защото заради вас България умира...“

Потърсихме за коментар Минчо Христов, който бе водач на листа на партия „Възраждане“ през 2017 г. Сега той пак се явява, но вече като независим кандидат за евродепутат.

За „Възраждане“ той обясни следното: „Разделихме се, защото не изпълниха основното си предизборно обещание - да се откажат от субсидията. За мен „Възраждане“ е затворена страница.“

Минчо Христов не приема аргументите на Костадин Костадинов.

Предизборното обещание бе да се откажат, а не да даряват субсидията на някой, не да купуват книги...“, добави лаконично Христов.
73
Коментара по темата
73.
Прост Случаен Минувач
28.05.2019 22:16:03
4
6
Медиите (големите частни телевизии и т.н.) умишлено години наред ни облъчват с едни и същи гротескни физиономии с много пари и малко съвест. Затова и народът си гласува за едни и същи отрепки. А партии като Възраждане остават в сянка и хората не знаят за тях. Лично аз научих за тях от интернет след много ровене. Ако трябваше да разчитам на телевизора... Мани, мани. Впечатлих се от това, че политическа партия използва субсидията си за такива цели - културни паметници, учебници, ин витро процедури... С радост гласувах за тях, макар и да знаех, че няма да стигнат далеч - все пак си имат работа с ония с големите портфейли и с избиратели, умело държани в неведение. Затова четете, хора, проучвайте за кого гласувате, а не си давайте гласа за "по-малкото зло" от обичайните 10-тина големи партии, които се гаврят с нас години наред. Щом си избираме едни и същи боклуци, няма защо да мрънкаме, че нищо не се променя към по-добро.
72.
Пръвчев
17.05.2019 07:47:31
6
8
Остана ли някой, който още да вярва на тази купена медия, която продължава активно да опрапастява делата на единствената политическа организация, която всеки ден е на улицата сред гражданите, опитвайки се да защити правата, които те самите не успяват да отстояват? Нищо - няма буден гражданин, който да не го вижда и медийният чадър все повече пропуска и няма как тези дела да останат в сянка завинаги. Каквито и глупости да измислите фактите и числата говорят. Само ние можем!
71.
Възраждане му е майката
16.05.2019 22:23:21
5
11
Що не извадите на показ и отчетите на останалите партии? Субсидията на Възраждане е най-малката от тези на всички партии и които на всичкото отгоре са парламентарно представени. Защо не питате какво са направили с тези пари? Защо не кажете, че мафиотски структури като управляващата партия държат парите си на влог и с една част от тях купуват избиратели - цигани, с друга част - поддържат армия от платени тролове, с трета плащат на хора да подменят чували с бюлетини по избори? Защо не пишете как в някои организацийки,с патриотичен уклон, парите от субсидията се харчат за Хамъри, а благоверни съпруги се тунинговат. И докато тоя с хамъра, ч.ка к.рви, въпросната благоверна се прави, че му вярва. Вие познавате ли я?
70.
*********
15.05.2019 22:57:14
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
69.
*********
15.05.2019 21:44:08
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
68.
*********
14.05.2019 23:26:43
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
67.
*********
14.05.2019 22:12:41
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
66.
Спонсора
14.05.2019 17:04:02
4
16
Флагман кажете ако сте истински журналисти: кой поръча статията и колко жълтици ви плати? Как спите вечер Бре хора? Хора ли сте въобще или роботи? :( жална ни майка от такива журналя като вас!
65.
Флегмани
14.05.2019 08:54:27
4
19
Защо ми изпихте коментара, без една нецензурно дума? Да се повторя ли? Моите родители, не си зоключваха вратата, нито седяха с мен по площадките да ме пазят. А колегата ви Българин, колкото и да го триете, вече го прочетохме.
64.
Явор
14.05.2019 02:07:10
8
28
Съжалявам тази медия , с гнустта на която е готова да се продаде за комфорта си. За мен Възраждане е единствената истинска останала кауза ,в която си струва да повярваме. Всичко , което досега е направено от тези хора , е било и ще бъде винаги ЗА нас. Възраждане ЗА България !
63.
*********
14.05.2019 00:21:00
3
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
62.
Флагман Фен
14.05.2019 00:13:56
5
27
Не хулете Възраждане, че след Октомври ще им се молим да ни захранват с някой договори за отразяване на събития. Не виждате ли че те идват.... дайте да уважаваме истинските и родолюбиви личности а именно Възрожденци!
61.
*********
13.05.2019 23:15:34
2
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
60.
*********
13.05.2019 22:44:12
0
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
59.
Икономист
13.05.2019 21:56:01
8
31
Тия "Възраждане" ми пълнят душата!Видяхме ги всички останали с апартаментите , къщите за тъщите, обръчите от фирми и великите магистрали, по които от некадърно изпълнение всеки ден гинат нашите сънародници. Половината българи докараха до просешка тояга, а другата половина едва оцеляват! Възраждане е единственият изход- иначе до 10 години България тотално ще изчезне, а с нея и ние!
58.
Виктория
13.05.2019 21:48:58
11
25
"Възраждане" е единствената политическа организация, която изпълнява обещанията си.Субсидията се дарява, защото по закон не може да се върне. Даренията не са приключили, тепърва предстои да се даряват още суми. Надявам се, че медията ви, ще публикува също така подробни доклади за израходените пари, които се полагат и на парламентарно представените партии.
57.
Ангел Калинков
13.05.2019 21:42:07
7
30
Разбирам напълно това, че Костадин Костадинов става раздразнителен след въпроси за субсидията, и аз ставам раздразнителен след тъпи въпроси. Авторът е написал статията с такъв хъс, сякаш вади на бял свят неопровержими доказателства за това, че парите са изхарчени за апартаменти, закупени на цена, в пъти по-ниска от пазарната. Само, че е пропуснал да спомене кога и къде е чул Косдадинов да уточнява дата, до която ще приключи даряването на субсидията. Решението за това, както и изборът на патриотични каузи, които да бъдат подпомогнати, е единствено и само на ръководството на ПП "Възраждане". Всичко друга са лаладжийски приказки на злонамерени, платени драскачи.
56.
Анко
13.05.2019 21:34:13
7
27
Ей продажници, колко пари взехте за статията?
55.
КумаЛиса
13.05.2019 20:49:20
6
109
Голяма лисица този г-н Лисицов! На мен силно впечатление ми направи личното отношение, което лъха от статията. Явно е имало сериозен стимул за да се сътвори точно в този й вид. Ще ме опровергае само ако изнесе подробна информация от отчетите и на останалите партии. И да има подробно описание на интонация, погледи , закани и прочие на интервюирания иначе не се брои.
54.
*********
13.05.2019 20:45:48
4
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
53.
Василка Петрова
13.05.2019 20:43:14
3
102
Нека на всички стане ясно,че партиите нямат право да се откажат от субсидията.Затова единственият начин е чрез дарения.От даренията на партия "Възраждане" има родени 27 българчета.За какви други каузи "Възраждане "ще дарява средства,това е реше ние на партията.
52.
Тракия
13.05.2019 20:32:03
5
105
Утре 14.05 в залата на тракийско дружество Екзарх Антим първи от 11 часа.
НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ТРАКИЯ – 2015”
с подкрепата на Община Бургас
и Тракийско дружество „Екзарх Антим I
имат удоволствието да Ви поканят на представяне на книгата:

„Пътеводител на старите български земи: 100 обекта на българското културно – историческо наследство извън България“

от Костадин Костадинов.
51.
smela
13.05.2019 20:17:50
6
116
Спомням си референдума против еврото.Само Възраждане прави допитване до хората,другите не им пука какво иска народа!У нас свестните се считат за луди!
50.
галактика
13.05.2019 20:13:32
6
89
А другите им дела?А протестите против Ердоган,против продажбата на ЧЕЗ,против случващото се в Шарково и Болярово?А протеста против мигрантите?Подкрепата на майките с деца с увреждания и аз не знам колко още протеста са направили,докато другите мижитурки просто пишат в интернет...
49.
Димитър Градев
13.05.2019 20:11:46
5
85
Браво на Възраждане! Тези 27 деца които се родиха от техните дарения са най-доброто дело направено от политическа партия в новата ни история? Възраждане взима 1% от всички партийни субсидии! За какво ги изхарчиха другите партии е 99 пъти по-интересно!
48.
Лидия
13.05.2019 19:14:44
7
117
Получих учебника по Родинознание.
Препоръчах го на приятелките си. Те също го получиха.
Детето ми го прочете и се възхити от българската история.
Този учебник трябва да замени глупотите наречени Човек и общество.
Дано стане скоро.
Успех Възраждане!
47.
Важния
13.05.2019 19:11:14
6
104
30 години, 30 години ни дупят Бсп-та, Ндсве-та,ДПС-та,СДС-та и ред други дребни душички....крайно време е да се появи на хоризонта млада и читава партия с членове млади,талантливи,родолюбиви,честни,почтенни ,семейни и отговорни личности които да поведът народа в правилната посока и всичко да си дойде на мястото. Аман от подлизурковци и лизачи! Именно Възраждане е такава организация,трудно,но Костадинов и компания ще свършат тази работа и тогава ще видим тези гниди въшливи с крадени пари къде ще се дянат...
46.
Валери
13.05.2019 19:07:01
5
124
Гледах възрожденците от Бургас, които посетиха Ал Йо в Добрич!
Напълнихте ми душата :)
Флагман доказа, че не пилеете парите ни за кръчми, секретарки и лимузини.
Спестените пари използвайте на полза Роду.
Доказахте, че може да ви се има доверие.
45.
Хан Тервел
13.05.2019 19:03:20
5
124
Браво на Възраждане!
Благодаря на Флагман, че им направи чудесна реклама :)
Само те си даряват субсидията и то внимателно, без да пилеят народните пари.

Благодаря ви момчета!
44.
Флегмисън
13.05.2019 18:46:22
6
101
Колкото и гняс да ядете, тази партия ще измести вашите жалки кандидатчета от най гнусната 'патриотична' партийка. Затова е цялата тази злоба нали.
43.
Иво Сиромахов
13.05.2019 18:36:40
6
99
Партия, която не си ползва субсидията?!? След като прочетох тая нескопосано-тенденциозна статия ( както после разбрах) се поразрових за Възраждане. И , О ужас! наистина не си ползват субсидията! Що така бе аланкоолу?! Ми, че вие както сте я подкарали, утре ще вземете властта и ща почнете да ги вкарвате по затворите тия мишоци? Как може такова нещо?! Я веднага да и изхарчите - за да се разчуе още повече за вас обаче и после да ги изметете тия изроди! Ще гласувам за вас и ще накарам цялата рода да гласува! Сполай ви!
42.
koko
13.05.2019 18:26:32
4
116
значи за апартаменти и екскурзии в париж и варадеро може а за учебници не може ако мислеха хората за глупости отдавна да са ги наместили парите а те крепят продънената ни банкова систестема с мижавите си парички-можеше и така да звучи новината
41.
Силвия
13.05.2019 17:52:27
6
98
Откакто Минчо Христов хапе по Възраждане си има предаване по Евроком.Случайно ли стана?Кой го финансира?И то пък едно предаване,умря циганката дето ме хвалеше...Защо не се откаже от предаването,чрез което достига до много повече хора,отколкото имат възможност Възраждане?Да каже истината,защото има хора,които я знаят!
40.
планета 13
13.05.2019 17:46:13
4
128
Аз пък не искам да си даряват цялата субсидия от Възраждане!Нека има инициативи а защо не и предаване по Евроком?Аз съм им избирател и искам да ги виждам!Чела съм и благодарствени писма от хора сдобили се с рожба от даренията на Възраждане!Доколкото знам има родени вече 27 деца!Да се пукат душманите!
39.
*********
13.05.2019 17:28:56
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
38.
*********
13.05.2019 17:24:35
1
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
37.
Иван Колев
13.05.2019 17:19:18
4
22
Аз съм Българче обичам......
Гол по центъра да тичам.....
Аз за левчета от ГерП, правя четки на Ахмет...
36.
Сиромаха
13.05.2019 17:17:16
19
106
Дайте си субсидията на Флагманци белким се наядат......
35.
ихааа
13.05.2019 17:16:42
3
16
някой много се е разписал. последните десетина коментара са от един човек. е те това е трол. пише, пише и си мисли другите за балъци.
34.
Дипутатско кюфте
13.05.2019 16:38:20
1
112
Лапнишарана Ганьо едва свързващ двата края е лъган от партии и партийки повече от 30 години, че те народните представители милеят за България и народа. Да ама не както е казал Бочаров. Защо не направят субсидията 1 лев, защо не ГЛАСУВАТ С ПРЪСТОВ ОТПЕЧАТЪК КАКТО МОСКОВ ИСКАШЕ ДА НАПРАВИ В БОЛНИЦИТЕ. И каква е гаранцията, че депутата няма да вземе субсидията и подкупа от олигархичните кръгове или шуробаджанаците си? Никаква разбира се. Няма депутат осъден за приемане на лобистки закони които са в ущърб на България.
33.
Верно.ли?
13.05.2019 16:11:57
11
113
Верно ли имало такава партия, която си дарява субсидията? Ясно е вече за кой ще гласувам! Голяма реклама им направихте, да знаете. Странно само защо сте подхванали тези, които си даряват субсидиите, а за другите гузно мълчите. Защо така, бе, Флагманци?
32.
Аз съм българче
13.05.2019 16:04:39
13
129
Благодаря на Възраждане от мое име и на моите приятели и познати за истинските и безплатни учебници по Родинознание, ние учим децата си по тях.
31.
Искра
13.05.2019 15:58:59
13
121
Поздрави за Възраждане! Отворих да чете някакъв комромат и скандал, поне това стои в тона на автора, а то се оказа похвала. Розбрах, че една партия си дарила по-голямата част от парите, а останалата част стои неизползвана в банката, но пък се споменаха някои от следващите каузи за дарения, които адмирирам. Поздрави още веднъж! Ето такива политици са необходими на България.

Само не разбрах автора и неговия иновативен подход да пише хубави неща, но с тон сякаш разкрива аферите на Герб, БСП, ОП и там останалите от шайката.
30.
*********
13.05.2019 15:58:15
0
24
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
29.
Гости
13.05.2019 15:57:39
5
123
Какво сте се захванали със субсидиите. Те поне са с ясен произход. Дали и кога ще се дарят времето ще покаже. Или мислите, че си ги държат да печелят от лихвите по депозити. С този 0,01 % лихви по депозити, едва ли. Я вървете да търсите на кой политик и приближен до политик са къщите за гости в региона, както правят другите сериозни медии. Какво сте го обърнали на слугинаж и поръчкови писания. Смешни ставате!
28.
Юлия Н.
13.05.2019 15:54:03
3
81
Медията ви се изроди тотално.Като си говорим с приятели никой не иска вече да чете изопачените нападки и фалшиви новини.Не стига,че пишете статии като тази , в която си личи, че плюете, защото човекът не ви е платил, ами и като щрауси заравяте главата в пясъка-нито дума за големият протест в събота не обелихте помиари продажни сте вий!!!
27.
Малко пресилено...
13.05.2019 15:49:40
5
97
Общо взето сметката показва, че част от парите са дарени, а друга са още в сметката. Дали ще ги дарят или не - ще се види в следващия отчет. Не може да ги обвинявате, само защото парите седят в сметката.

За учебниците съм склонен да вярвам, че се даряват, защото и аз получих такъв учебник безплатно.
26.
Българин
13.05.2019 15:49:34
7
117
Истина е това ,което казва Костадинов,парите се даряват за учебници,инвитро процедури,паметници и културна дейност.Понеже Възраждане са единствените,които си даряват субсидията,затова всички лайнометни са насочени срещу тях.Не ви прави чест..
25.
Армагедон
13.05.2019 15:48:13
3
116
Айде сега като сте топ журналистите извадете всички отчети на партиите и започнете с НФСБ!
24.
Един нормален
13.05.2019 15:42:03
21
102
Костадинов е единствения, който осъди подлогата на ГЕРБ- Марешки!
Мафията във Варна е сериозна, както и в цялата държава затова партия "Възраждане" им е неудобна!
ГЕРБ искат всички да им играят по свирката, както го правят "Обединените идиоти" и Марешки
23.
;)
13.05.2019 15:41:17
7
76
По закон партията не може да се откаже от субсидията. Поради тази причина се дарява за различни каузи. А факта, че всички други партии,които крадът и лъжат през последните 30 години, плюят по "Възраждане " е достатъчно доказателство, че тази партия е различна от тях.
22.
Синева
13.05.2019 15:39:48
2
77
Много цифри, много нещо в тази статия. Дано поне е проверена информацията да не се излагате като с новината за фалшивата смърт на Динев. Или може би сте застрашени от съдебен иск и сега се чудете откъде да сбирате парички в касичката, че удобно сте "клекнали" да пускате предизборно каквото трябва срещу някоя друга стотинка в джобчето :)
21.
Зорница
13.05.2019 15:38:55
7
81
Няма срещу кой да плюете ли , скъпи журналисти?Някой от вас има ли въобще учебника?Защото аз го имам-БЕЗПЛАТНО И Е ПОДАРЪК И МНОГО МОИ ПРИЯТЕЛИ ГО ПОЛУЧИХА! Ми много ясно, че някой трябва да го произведе , а то не е безплатно...
20.
Петко Иванов
13.05.2019 15:34:35
4
78
Като медия би трябвало да отразявате новините си безпристрастно, но от тази статия силно лъха на специално отношение, в случая личи, че се опитвате съвсем не безпристрастно да представите Костадин Костадинов като лошия герой. Звучи ми като поръчана статия. Не ви прави чест.
19.
bat valio
13.05.2019 15:32:36
17
42
МАРЕШКИ ГО ОШАМАРИ ТОЯ !?!
18.
Аз
13.05.2019 15:28:29
4
59
Айде сега пак почнахме с платени репортажи, все пак сме в предизборна кампания, нека дойде време за годишния отчет тогава говорете.
17.
Бай ГанЮ
13.05.2019 15:26:12
5
91
Мале чета чета , то бива един и същ коментатор ама ...... Какви лъжи в коментарите и колко е извъртяна и измислена статията. То ако човек се зачете и има 2 сиви клетки ще разбере веднага къде са им е субсидията. Под Вола се търси Теле! Тази медия ФЛАГМАН е на конКУРентната партия. Нормално е да леят пумия. Не вярвайте на тази целяща манипулация статия!
16.
Даниел
13.05.2019 15:21:20
7
92
Пак манипулации по флагмански, ние знаем кои сте вие.
Твърдо за Възраждане, че голяма чистка предстои, както и в медиите ;)
15.
Мощния
13.05.2019 15:20:07
28
88
Ето един признак , че Възраждане върви в правилната посока! Щом впрегнаха Гербаджийските медии да плюят значи “Страх тресе кочината”....... идват идват сган проклета и ще ви изметат....
А вие флагманче лъжливо е крайно време да се осъзнаете за България ли работите или за чужди подлоги? Докажете, че сте Българи... ГЕРБ днес ги има утре не, Но България ще векува......!!!
14.
до нормалния
13.05.2019 14:57:54
5
26
ами тъп е разбира се. не знае какво е трол, ама го използва. чул там нещо и вече приказва.
13.
нормалния
13.05.2019 14:55:49
50
22
ти наистина си много тъп обаче. никой не плюе руснаците, а тези, които се бият в гърдите, че са патриоти, а в същото време са подлоги на чужди държави.
12.
Един нормален
13.05.2019 14:37:09
27
64
Гербаджийските тролове днес са на вълна "русофобия".
Тролове, колко плащат да плюеш по Русия?
11.
Indeviur
13.05.2019 14:30:00
71
26
Този е за затвора. Тръгнал евродепутат да ми става.
10.
С
13.05.2019 14:24:17
15
38
Не става човека. Съжалявам ви ако мислите със опакото. Вижте, човек който е израсъл в България няма как да научи как да привика най богатите инвеститори и как да построи най великите университети и да създаде нова Преславака школа и космически българска армия и наука. Искат се лидери не селяци които мразят.
9.
До нормалния
13.05.2019 14:08:16
9
70
Пич, знаеш ли разликата между интелигентният човек и теб. Интелигентният човек никога не обижда другите, даже и да са на различно мнение.
8.
нормалният
13.05.2019 13:33:44
103
29
кое му е патриотичното на тоя, като и децата знаят, че е финансиран от Русия. То, по тази логика и оня Местан е патриот, само дето неговите пари идват от Турция.
7.
Дебили,
13.05.2019 13:11:35
19
30
Щом като тоя кавал ги е дробил такива, по-добре да гласуваме за Иванчева.
6.
Един нормален
13.05.2019 12:54:34
40
81
Партия "Възраждане" е единствената патриотична партия в България! За съжаление интелигентните ни сънародници умират фа гласуват за партии като ГЕРБ и ОБЕДИНЕНИ ИДИОТИ, които освен с далавери, с друго не се занимават. Затова такива като Костадинов са им трън в очите! Но народ от идиоти няма как да го разбере. Всъщност останките от този народ...
5.
Kojcho
13.05.2019 12:54:11
8
8
Мила (без)родна картинка
4.
Кочо Нереза
13.05.2019 12:49:10
79
41
Тоя кап'ут е толкова смешен, някакви видеа пуска в Ютуб и се мисли за Брежнев. И няма ден трудов стаж, иначе плаче за наборната служба, ама той не бил ходил... ))) Да е'ва и лай'номета, да е'ва... Иначе и той на хранилката, ама плюе всичко...
3.
мамаша от талаша в раша
13.05.2019 12:47:29
119
38
Абе, Костадинов-Копейкин (и тия като него), като си се набутал да си вкараш в къщата бяла циганка, хайде сега да русифицираме цяла България. Хората от там котка не си вземат, а той...
Затова ги дрънка тия глупости за "подмяна" на историята, защото в къщи рускинята ще му дърпа ушите, ако се съгласи с явната истина, че Русия е най-големият душманин на България и тия "освобождения", които ги бълнуват, са си честа проба окупации с мераци за колонизиране и русифициране на страната.
И сега няма да им се получи - язък за барута... и похарчените рубли.
2.
джуджето Пуся
13.05.2019 11:27:08
107
40
Костадин Костадинов, познат още и като Костя Копейкин, не е ли отделил някой лев от субсидията за подаръче на руската си жена?
1.
Asas
13.05.2019 11:21:24
3
79
A НФСБ как си харчат субсидиите ? Като гражданин питам.за Волен знаем той си харесва френската Ривиера .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Истината за механичната вентилация по време на COVID Истината за механичната вентилация по време на COVID Около или дори над 80% от всички пациенти, поставени на механично обдишване с упойка, са починали, ето защо Официално ЦИК определи броя на мандатите за предсрочните избори Официално ЦИК определи броя на мандатите за предсрочните избори Данните на ЦИК показват, че жителите на София ще увеличат представителството си в парламента Ремонтът на най-окаяната сграда на бул.“Алеко Богориди“ в Бургас започна Ремонтът на най-окаяната сграда на бул.“Алеко Богориди“ в Бургас започна Собствениците имат одобрен проект за обновяване на фасадата Божанков с тайни срещи. Договорка с Кирил Петков Божанков с тайни срещи. Договорка с Кирил Петков На раздяла двамата се ръкуваха, а Петков каза: "Разбрахме се!" 48-ото НС: 53 закона, 90 решения и две декларации за 3 месеца 48-ото НС: 53 закона, 90 решения и две декларации за 3 месеца Имало е общо 205 законопроекта, от тях 134 са били депутатски Не излъчи правителство, но свърши доста хубави неща, смята Жечо Станков за разпуснатия парламент Не излъчи правителство, но свърши доста хубави неща, смята Жечо Станков за разпуснатия парламент Работата бе динамична, приехме решения, свързани с джоба на хората, коментира депутатът от 48-ото НС Работодателски организации ще сезират ЕК заради решението за минималната заплата Работодателски организации ще сезират ЕК заради решението за минималната заплата При неспиращата предизборна кампания през последните години и липсата на лидерство се стига до такива грешни решения, посочват от АИКБ   Антон Радичев - с награда „Икар” за чест и достойнство Антон Радичев - с награда „Икар” за чест и достойнство Тя се връчва за цялостен принос към изкуството 28-годишен отвлече жена в Плевенско 28-годишен отвлече жена в Плевенско Извършителят е установен и задържан за 24 часа Пилешките крилца в Банско - 24 лева за порция, мусаката - 20 лева Пилешките крилца в Банско - 24 лева за порция, мусаката - 20 лева Кафето и чаят са минимум по 5 лева 
"Най-голямата измама в корпоративната история" или как индийски милиардер е на път да изгуби богатството си "Най-голямата измама в корпоративната история" или как индийски милиардер е на път да изгуби богатството си Могъщата Адани Груп е обвинена в манипулиране на акции, счетоводни измами и пране на пари Русия се готви за мащабно настъпление на 24 февруари Русия се готви за мащабно настъпление на 24 февруари Според оценките на украинското МО Русия мобилизирала около 500 000 войници Разбиха международна престъпна групировка, взривила 50 банкомата в Европа Разбиха международна престъпна групировка, взривила 50 банкомата в Европа Арестувани са деветима мъже на възраст между 25 и 41 години Facebook достигна исторически връх от 2 млрд. активни потребители дневно Facebook достигна исторически връх от 2 млрд. активни потребители дневно Въпреки че приходите на Meta се свиха през последната година, тези за последното тримесечие на 2022 г., които възлизат на 32,2 млрд. долара, са малко по-добри от очакваните Свалиха имунитета на двама евродепутати, свързани със скандала "Катаргейт" Свалиха имунитета на двама евродепутати, свързани със скандала "Катаргейт" В съобщение на ЕП се отбелязва, че решението е по искане на белгийските власти, които водят разслредването по случая Демокрацията в Русия се е сринала през 2022 г. Ето на кое място е България Демокрацията в Русия се е сринала през 2022 г. Ето на кое място е България През 2022 г. въздействието на пандемията от коронавируса отслабна и личните свободи на гражданите започнаха да се възвръщат Молдова може да е следващата Украйна, обяви Лавров Молдова може да е следващата Украйна, обяви Лавров Мая Санду неведнъж се е изказвала в полза на победата на Украйна над Русия и е заявявала, че в противен случай всички ще бъдат в опасност Борел не изключва възможността съюзниците да изпратят на Киев и изтребители Борел не изключва възможността съюзниците да изпратят на Киев и изтребители Първият дипломат на ЕС не отговори дали той лично подкрепя доставката на бойни самолети Олексей Резников бие тревога, руснаците се готвят за мощна атака на 24 февруари Олексей Резников бие тревога, руснаците се готвят за мощна атака на 24 февруари Според военният министър на Украйна офанзива ще съвпадне с годишнината от започването на специалната военна операция Педофил превърна живота на 43 деца в ад, напивал ги, за да снима порно Педофил превърна живота на 43 деца в ад, напивал ги, за да снима порно Детска порнография е открита в лаптопа на украински свещеници
Петър Волгин Петър Волгин Достатъчно е да погледаш само десетина минути някой нахален богаташ като Хампарцумян , за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд Виц на деня Виц на деня - Братле, защо си така замислен?
- А бе, жена ми нещо ме съмнява. Винги преди да излезе се къпе...
- Моята пък винаги щом се прибере влиза под душа...
Виц на деня Виц на деня - От всичките ми съученици само Пешо остана в България.
- Браво на момчето, патриот! С какво се занимава?
- В затвора е.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Такива времена настанаха, че и таксиметровите шофьори вече не знаят кой ще оправи държавата...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори