×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Фалшивото чувство за сигурност през соца


Фалшивото чувство за сигурност през соца
През Соца Народната милиция криеше реалните данни за престъпността и замазваше очите на хората, че всичко е спокойно
12 Май 2019, Неделя, 08:30 ч.

Чували ли сме за Жоро Павето или че в документи на областните дирекции на МВР по онова време присъстват изключително стряскащи данни за престъпността

Често пъти, независимо дали в политически или битов контекст, се случва да чуваме реплики като „По времето на комунизма беше спокойно за хората“, „При Тодор Живков нямаше престъпност“ и станалата печално известна проекция „Демокрацията ни отне много“, към което по мнението на носталгиците можем да съотнесем и по тяхно мнение съществувалото чувство за сигурност.

Нещо, което отново по тяхно мнение напълно отсъства сега, безвъзвратно потънало с онази Атлантида, в която те влагат времето на развития живковизъм. Това отношение може да бъде съотнесено както към определени групи в България, така и в бившите съветски републики, а темата на настоящата статия кореспондира с това – престъпността в страни от бившия Източен блок, които днес някои се опитват да ни представят като някаква Аркадия на сигурността.

Чували ли сме за Жоро Павето? Или за действалия след него друг сериен престъпник по сходен маниер Георги Йорданов, наричан Жоро Павето-2? Или че в документи на областните дирекции на МВР по онова време присъстват изключително стряскащи данни за престъпността – например че дирекция „Национална милиция“ регистрира 12 убийства само за месец ноември 1988 г? Или че убийствата на година са достигали стойности от около 200 на година(240 през 1985 г.), нещо, което отново присъства сред документооборота на Министерството на вътрешните работи по онова време, включително и е докладвано с гриф „строго секретно“ в ЦК на БКП? Така в справка до Тодор Живков от 1987 г. се докладва – за един месец са извършени 44 умишлени убийства и 77 изнасилвания(само за месец!). През август същата година – 21 умишлени убийства и 18 изнасилвания. Само в Сливен за 1986 г. са извършени 15 умишлени убийства.

Нито едно от тези престъпления не получава отзвук в медиите и всички стават предмет на информационното затъмнение. Не ни ли навежда това на мисълта, че може би чувството за сигурност е изкуствено създадено чрез целенасочена политика на контрол, която оставя обществото в неведение за случващото се?

Продължаваме да четем и следното:

МВР Секретно! Главно следствено управление, Рег. № II-2196, 05.07.1988 г.

ОБЗОРЕН БЮЛЕТИН за дейността на следствения апарат през м.юни 1988 година

Във Велико Търново е образувано следствено дело:

Срещу Васил Алексиев – 18-годишен, който в гр. Горна Оряховица изнасилил 86-годишна самотноживееща гражданка. 

Срещу Андрей Райчев и Иван Ранчев от гр. Дулово, които извършили грабеж, придружен с убийство на Марин Рачев в дома му, като убийството е извършено с бинт и канап по механизма на удушаването. По време на разследването е установено, че двамата през 1986 г. са извършили убийство, с цел грабеж на Пенка Стоянова – 32-годишна от с.Секулово и през 1987 г. – опит за убийство на Веса Богданова от с.Теслаково, като е използван посочения механизъм на удушаване.

В Габрово е образувано предварително производство срещу Росен Иванович – 33-годишен, от Габрово, който с нож лишил от живот Юлия Томова – 24-годишна и родителите ? – Васил Куртев и Спаска Илиева – 57-годишни, след скарване с Томова.

Единичен откъс от една много по-голяма картина.

Нека да погледнем нещата и в по-мащабен план, да кажем – с примери от друга държава(в случая СССР). Дали името на Андрей Чикатило ни говори нещо? Или Владимир Стороженко? Сергей Головкин? Завен Алмазян? Валерий Асратян? Александър Берлизов? Анатолий Бирюков? Владимир Виничевски? Игор Миренков? Вячеслав Маркин, Анатолий Нагиев, Юрий Раевский, Николай Фефилов, Анатолий Уткин, Сергей Ткач, Анатолий Сливко… И още много имена.

Кому принадлежат тези имена? Това са само част от имената на серийни убийци, садисти, педофили, некрофили, серийни изнасилвачи, които са действали  по времето на Съветския съюз в различните градове и републики. И чийто престъпления остават с години неразкрити. Сергей Ткач например започва да действа в началото на 80-те години. Задържан е чак през 2005 г. и при задържането казва на полицията „Чаках ви 25 години“. Осъден е през 2008 г., умира през 2018 г. от сърдечна недостатъчност в затвора. Извършил е 37 убийства и изнасилвания.

Серийният убиец и педофил Сергей Головкин има между 11 и 13 жертви. Насилникът и убиец Алмазян има 3. Александър Берлизов – 9 убийства. Анатолий Бирюков – 5 жертви(баща му е генерал-лейтенант, герой на Съветския съюз). За своите 17 години живот Владимир Виничевски убива 8 души. Светлогорският кошмар Игор Миренков има 6 жертви. Още 6 чудовищни убийства и изнасилвания извършва Вячевслав Маркин, от които едно е класифицирано като масово. С особена жестокост Анатолий Нагиев отнема живота на 6 жени. Толкова са и жертвите на убиеца и насилник Юрий Раевский. Уралският удушвач Николай Фефилов убива 7 момичета, 6 от които изнасилва. През 60-те и 70-те години в Уляновска и Пензенска област Анатолий Уткин изпраща в гроба 9 души. Общо 7 деца са жертвите на маниака Анатолий Сливко.

Числото на убийствата на Генадий Михасевич е 36. За толкова го осъждат. Той признава за 43.

Убиецът-некрофил Михаил Новоселов  отнема живота на 22 души на възраст от 6 до 50 години.

В Латвийската съветска република Станислав Роголев извършва 21 нападение над жени, 10 от които завършват фатално.

Борис Серебряков убива с особена жестокост 9 души на територията на Чечено-унгушката АССР.

„Поволжският алигатор“ и „Василевският канибал“ Алексей Суклетин убива 9 души.

А за времето между 1975-1977 г. шофьорът на камион Николай Шестаков убива и изнасилва 12 души.

Докато бъде задържан Андрей Чикатило се провежда дългогодишната операция „Горски пояс“, която струва милиони рубли. В рамките на операцията са проверени 200 000 души и паралелно с издирването на „ростовския изкормвач“ са разкрити дотогава неразкрити допълнителни 1062 престъпления, сред които 95 убийства и 245 изнасилвания.

Владимир Стороженко действа в Смоленск в периода 1978-1981 г. и извървшва над 20 изнасилвания, 13 от които са съпроводени с жестоки убийства на жертвите. Положението в Смоленск дотолкова се нагнетява, че хората започват от страх да не ходят на работа. Започва тревожен спад в производството на заводите и предприятията.

Стороженко е криминален контингент. Дори характерна за тогавашните съветски бандити татуировка на тигър издава тази принадлежност.

Лица като Чикатило обаче преобръщат понятието и разбирането за престъпност не само в практическа, но и на теоритична почва. Женен човек, член на КПСС, с две деца, автор във вестници, с две висши образования, учител, инженер, дори доброволен сътрудник на милицията в известен период от време(случвало се е така, че е в един момент е издирвал сам себе си). И извършил 56 изключително жестоки убийства и изнасилвания, за които си признава. Осъден е за 52 от съда, прокуратурата повдига обвинение за 53. За останалите се оказва, че просто не могат да съберат достатъчно доказателства извън признанията на самия извършител. Нанесените с нож рани по тялото на жертвата са достигали 70 на брой.

Каква е причината обаче за появата на толкова много по количество и толкова жестоки откъм деяния престъпници в рамките на общество, което определя себе си по дефиниция като идеално? И чиято идеология по това време проповядва, че престъпността е характерна единствено за капитализма. Нещо повече – че представлява негова напълно естествена последица.

Според марксисткия социолог Дейвид Гордън в капиталистическите общества „кучето изяжда кучето“ – нещо, с което той определя непрекъснатия стремеж към конкуренция в капиталистическата система, където според него интересите на единия предхождат интересите на всички останалите едицини и групи. Според Уилям Чамблис, друг представител на марксисткото течение, престъпността представлява „рационален отговор на конкуренцията и неравенството в живота на капиталистическото общество“. Милтън Манкоф, Франк Пиърс и Лорън Снайдър разглеждат класовото разделение като основа за формиране на такъв тип наказателна политика, която брани частната собственост, притежавана основно от богато малцинство, съответно представлява изключително негови интереси. Човекът е мотивиран да се бори за своето оцеляване и при отсъствието на негов контрол върху собствеността и средствата на производство, той няма как да достигне материално благополучие и съответно започва да извършва престъпления. С цел да задоволи свои потребности – ще открадне, убие или извърши грабеж, за да нахрани себе си или семейството си, както посочват представителите на марксисткото учение.

Казано по друг начин марксисткото понятие за престъпност излиза от рамките на класическото разбиране за индивидуална отговорност и разглежда престъпността като акт, който е породен от вродената несправедливост на съществуващото капиталистическо общество. Индивудуалните детерминанти на престъпността отстъпва място пред социално положение, обществени и преди всичко класови взаимоотношение, през призмата на които се тълкува деянието. Съответно решението според школата на марксизма е това, че след премахване на причините от само себе си ще изчезне и следствието.

В съветската система частната собственост върху средствата за производство не съществува. Комунистическата административно-командна машина чрез партията и инструментите на държавата владее и земята, и заводите. Премахнати са онези обществено-класови отношения, които според собствените теоритици на комунизма, пораждат престъпността като явление. Следователно и тя не би следвало да съществува в общество, където е въведено икономическо равенство, частната собственост върху средствата на производство не съществува, както и самата класова структура.

Картината обаче е точно противоположна на това. В Съветския съюз не само се развива престъпност, тя също така се видоизменя и най-вече – става изключително жестока. Изброените по-горе в статията имена са само част от примерите, които могат да се дадат за масови убийци, насилници, садисти и т.н. Насилническите престъпления формират голяма част от престъпната картина, редом със стопанската престъпност. Която също е много разпространена. Казано по друг начин – краде се. От предмети от първа необходимост до стоки, които са дефицит за населението.

Масовият човек се оказва като проекция на хайдегеровия das Man. Oбезверен, със сиво съществуване, в комунална квартира тип „хрушчовка“(построена по времето на Хрушчов). От средите на незабележимите редици на безбройните трудови колективи започват да излизат и най-зловещите престъпници. По повод случая Чикатило психиатърът професор Бухановски съставя портрет от над 60 страници – толкова преобръщаща разбиранията за криминологията и криминалистиката представлява личността на „Гражданинът Х“, както Чикатило бива наричан в изложението на Бухановски. До онзи момент следствените органи са търсили човек от средите на криминалния контингент. Портретът, който написва Бухановски обаче, шокира следствието със заключението си, че трябва да търсят женен с човек с деца и професия. Нещо, което се е оказало немислимо до онзи момент в рамките на съветската наказателна система.

Прекалено далеч от рая на земята, от митичната Аркадия, която култувира и развива най-доброто в човека, митологизираната система на комунистическия строй се оказва и развъдник за особено жестока престъпност. За която обаче не се чува абсолютно нищо в средствата за масова информация. Както можем да видим в документооборота на тогавашните органи, престъпността в докладите получавагриф „Строго секретно“ – колко броя убийства, изнасилвания, грабежи и кражби са се случили в рамките на определен период от време.

Теоритичната база на марксисткото виждане за престъпността се оказва несъответстващо на собственото си практическото приложение. А както виждаме престъпността по времето на комунистическото управление не само съществува, а дори повече – тя придобива изключително уродливи форми, които не са отделни явление, а имат и качеството на системност.

Като завършек бих искал да цитирам едно писмо, което пристига в редакцията на вестник „Правда“ на 7 март 1985 г. То е открито писмо от майките на град Павлоград, намиращ се в района на Днепропетровск. В него се казва следното:

„Започвайки от август 1984 г. ние живеем в постоянен страх за нашите деца. Ние, жените и майките на град Павлоград, със сълзи на очи убедително молим да помогнете във времето ни на мъка. Ние не знаем чие дете ще бъде следващата жертва“.

Писмото е изпратено по повод серията от убийства на маниака Сергей Ткач. Дали обаче то вижда бял свят и е отпечатано на страниците на вестника?

Не.

Така и системата създава едно фалшиво чувство за сигурност чрез информационно затъмнение на действителността и покриване на каквито и да са били данни за криминалната престъпност, която се оказва, че е неразделна част от тогавашното общество.

Aвтор: Димитър Стоянов, Консерватив


В категории: Ретро Флагман


31
Коментара
31
Коментара по темата
31.
мислещ
14.05.2019 13:08:58
3
2
Нещастниците все още жалят за истинското кисело мляко и "липсата" на престъпност ! Ебахти и овцете тъпи ! А че тези дето ги хвалят окрадоха пенсиите на родителите им и продължават да точат държавата....нямат ум да се сетят !
30.
гражданин
14.05.2019 13:06:17
4
2
За да жалиш по овцеобразния строй /социализЪма/ значи или си дърт и жалиш за времето когато още ти е ставал,или си некадърен мързеливец свикнал "държавата" да го изхранва ! Тия същите социалисти дето ги хвалите че "премахнали престъпността" откраднаха парите за пенсии на родителите ви и продължават да крадат в момента чрез пипалата с които са оплели от едно време цялата държава ! А дебилите си плачат за онова време и това си е !
29.
До бургазлия
14.05.2019 01:47:34
0
2
Какъв москвич мечтаеш, човека ти каза, че е имал трабант. И за сведение е абсолютно прав, ние също не се заключват, нито пък родителите ни да весели с нас навън да не пазят. Криминалните случаи ги пишеха в общество е право, да бяхте чули повечко...
28.
бургазлия
13.05.2019 21:40:12
2
2
До N2 Да, нямаше метални врати , но ти драги ми Смехурко си сваляше вечер чистачките от Москвето , нали ?? Това обяснява всичко !!!
27.
Баи ТОШО
13.05.2019 18:48:03
0
5
По коя тема не се отнасяше материала .защо триете истината. НЕ ви изнася че сега кражбите са огромни , и няма никаква сигурност .Това ли не е по темата с м о т а н я ц и лъжливи. Не е по темата че държавни чиновници с помошта на прокуратурата и хора от БНБ събориха Банка и окрадаха Парите на хората . Това ли не е по темата .Че слет 90 та година Чрес Пирамиди с мълчаливото съгласие на цялата държавна машина окрадаха спестяванията на наи беззащитната част от хората това ли не е по темата. Ако всичко това се беше случило по времето на Баи Тодор .Щяха да текът реки от кръв на държавни служители ,позволили и участвали въф всичкия тос грабеж
26.
*********
13.05.2019 11:34:32
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
25.
до автора
13.05.2019 07:56:58
2
8
Фалшива е статията ти. Някой е напълнил с лъжи празната ти глава и ти за да припечелиш някой лев от Флагман сипеш измишльотини.
24.
до 9
12.05.2019 19:40:45
1
14
Що, Сега, никой ли не краде ? Никой не знае, че дворът ни държава е разграден ли ? Ти не си затваряй очите за днес. Затвори ги за вчера, защото от взор в миналото, днес не виждаш какво се случва около теб. Крадат те банки, политици, мангали, крадци, разбойници. Мрем бавно, но с мъки. Днес сме без бъдеще, без поминък. Децата ни избягаха и бягат. Корупция и неграмотност навсякъде във властта и администрацията, завист, злоба, мъст. Това е днешна България. Миришем на прогнило, държава без армия, народ без достойнство, пенсионери в бедствие и глад, майки без пари, деца без помощи и държавна закрила. здравеопазване с бизнесмени обичащи да печелят от мъка, бизнес с мъртъвци, дрога, опиати, лекарства. Това ли бута днешна България. България без държава, България пълна с осъдени престъпници на свобода. България на вноса, България на убийствата, отвлечените и обръчите. За тази България ти прогледна бе папагал ? Или получи мнимата си безнаказаност днес за да живееш "по-добре". Днешната българия е държава за тъпаци, безскрупулни простаци, глупци, тарикати, убийци, сребролюбци . гейове и тъпанари. Ако се виждаш в един от всички описани. значи наистина имаш причина да не харесваш онова време, в което имаше ред, свобода, спокойствие, работа, усмихнати и спокойни хора, цигани в махалите, дух, привързаност към град, работа, заводи, фабрики, достойни старци, доволни майки и безгрижни деца. Е, да банани нямаше. Днес има, ама си ги заври знаеш къде.
23.
социализма
12.05.2019 18:21:56
5
6
свърши отдавна ,бе .добре ,че е бил социализма да отидете у градъ ,щото още щеше да ходите със свинските цървули по нивите на село като ратаи за една торба брашно ,нещастници
22.
Инквизитор
12.05.2019 17:53:29
2
16
Дали е имало или нямало престъпност при социализъма е без значение. Сега престъпността е плод на глада,липсата на перспектива и социалното неравенство ,както и устойчивото затъпяване на неграмотниците ...всичко е във времето си.Соц времето няма да се върне ,но дай боже и днешното да не се връща.
21.
Бате Гоги
12.05.2019 17:05:32
3
14
Абсолютно сте прави всички , че имаше ред и престъпността беше по малко.Този който е писал тази статия явно не си е пил хапчетата или пишат такива статии-лъжи за да имат по голяма активност флагманите.Искам да допълня ,че по онова време нямаше такава злоба един към друг и отношенията бяха по чисти.Единствено партийните ръководители се бореха за власт и служби.
20.
до флагман
12.05.2019 16:35:28
0
10
абе тоя сабри от буново, защо не му триете коментара. не е по темата, а и това си е терористична заплаха.
19.
Тролове!
12.05.2019 16:29:59
3
27
През комунизма имаше повече сигурност от демокрацията, и това е неоспорим факта! Каквито и престъпления да се случвали тогава са били 1000 пъти по-малко отсега!!! Освен това тогава заловените си получаваха наказанията, а сега престъпниците ги пускат и те съдят държавата за какви ли не претенции при задържане, условия в арест и така нататък
18.
Бургазлия
12.05.2019 15:25:03
3
26
Може и така да е било, обаче сега, през ден убийство, тежки катастрофи, циганско иго, и т. н. И като дръпнеш чертата ебати държавата и живота тогава и сега.
17.
бенчо
12.05.2019 13:45:55
4
45
през соца не се крадеше ама хич моите родители работиха в пристанище бургас там имаше захар кубинска вкъщи винаги имаше. един тон продавахая за ракия . а по празниците банани и портокали колкото искаш дори ходих там на работа с мои приятели колкото си искаш можеш да ядеш скрити в съблекалните там в гардеробите зрееха бананите бяха пълнни с банани и портокали винаги имаше сладко консерви и много неща в къщи от туи пристанище това си беше нормално те лъжеха че им плащат а работищи те ги лъжеха че работят и не крадат народното имущество е то си беше на народната власт така че които си мисли че е кражба ,, едва ли е .
така беше навсякаде в всяко едно предприятие и завод яко крадене в промишлени количества а наи малко крадяха циганите от родопа ама хич не крадяха месо маимуните
16.
До 14
12.05.2019 12:31:04
2
27
Павката, затова патрулките на милицията бяха в жълто и синьо - вътре влизаш жълт, а излизаш син.
А и братята мангали бяха много добре запознати какво ги чака ако ги хванат, затова при бай Тошо бяха кротки като писенца.
15.
Али Баба
12.05.2019 12:02:01
8
32
Папагала писал статията няма грам понятие от Баи Тошовото време.
14.
Павката
12.05.2019 11:48:37
1
27
Фалшиво чувство за сигурност,но пък боя в милицията си беше повече от истински. Помня 86-та година ме хванаха да преточвам нафта от трактор за да си заредя за зимата нафтовата печка у нас....от тогава не съм крал, бая ме разкрасиха
13.
Yyy
12.05.2019 10:10:08
4
13
Коментари 2 и 3 са много точни и правилни
12.
Преди и сега
12.05.2019 10:03:30
8
57
Живял съм си през Соца съвсем спокойно и сито ! Може да не съм бил богат , но със сигурност бях спокоен навсякъде и във всичко !
Бях спокоен , че сутринта ще си намеря Трабантчето там където съм го оставил ; бях спокоен когато идваха датите за плащане на сметките ( ток , вода , парно ) ; бях напълно спокоен когато посред нощите се прибирахме пеш изпращайки момите ; Бях напълно спокоен , че утре НЯМА да ме съкратят от работа , или пък че ще ми забавят заплатата ; Бях съвършено спокоен , защото знаех , че Държавата ни НРБ стои ЗАД всеки почтен гражданин ; Бях спокоен дори когато влизах в болница , защото знаех , че НЯМА да ме рекетират с хилядарки за някакви си измислени "импланти" !!! Сега обаче НЕ СЪМ спокоен ! Не съм , защото виждам : Пълчища Талибани преминаващи през границата ; Мутренски рекет ; Държавен рекет с безобразно надписани сметки за ток , вода , парно ... Пияни и надрусани джигити по улиците ; стрелба в нощните часове ; продажба на наркотици буквално на всеки ъгъл ; банкови обири , заложници ; отвличания , кражба и продажба на бебета от родилните домове ; продажба на фалшиви лекарства и ваксини по аптеките , внесени с личното съдействие на министъра ...
Списъкът май стана доста дълъг ...
11.
Требор
12.05.2019 09:44:33
20
20
Северна Корея е най-сигурната страна на света!
10.
.
12.05.2019 09:38:00
5
30
Фалшиви сте вие Флегман.
9.
Бург
12.05.2019 09:37:30
46
79
До 2
Всъщност ти потвърждаваш написаното в статията. Не чувахме, не виждахме и си мислехме, че нищо не се случва. Чукай на дърво драги. И се радвай, че не си станал жертва на престъпление, за което никой нямаше и разбере. А за невъобразимите кражби и корупцията на всякакво ниво изобщо няма смисъл да говорим, там поне всички бяхме наясно, че всичко живо краде или, както казвахме тогава вземаше си, каквото му трябва. Кой болтчета, кой капачки, кой салам, всеки каквото може да докопа. Отворете ги тези очи най- после. Проумейте, каква кочина беше България.
8.
Българина
12.05.2019 09:36:19
1
32
Видял и препатил,
Не само мангустите.

Всеки, който беше крал и хванат го чакаше затвор. Без предварителни споразумения и тем подобни.
Спомням си бяха хванали една шайка да краде бензин от Петрол(държавен тогава). Някъде към 5-10 000лв на човек бяха откраднали, но си лежаха по 3г.
7.
Сабри Бей от дс дпс(доносническа партия на сатанат
12.05.2019 09:32:10
30
4
Гара Буново БУМ
6.
Видял и препатил
12.05.2019 09:28:08
9
53
Милиционерите спукваха от бой циганите през соца. Манго краде ли - отива в Белене или в ТВУ. Не можеше пиле да хвръкне ей.
Пък враговете на народа ги осъждахме на смърт чрез разстрел.
Системата работеше перфектно в полза на обикновения честен човек.
5.
Дон кихот
12.05.2019 09:19:15
2
46
А къде бяха циганите по време на соц-а и къде са сега?
4.
пешев
12.05.2019 09:18:58
91
85
НЯМА ПО ГНУСНО НЕЩО ОТ СОЦИАЛИЗЪМА И КОМУНИЗЪМА И НЯМА ПО ПРОСТА СГАН ОТ СОЦИАЛИСТИТЕ И КОМИНИСТИТЕ
3.
Българина
12.05.2019 08:54:24
9
75
По времето на соц-а бабите и дядовците ми държаха парите си(дребните) под мушамата на телевизора. Вратата не се заключваше. Имаше случаи на съседи да не им стигат пари и да вземат от там(без баба/дядо) да знаят, а след като получат заплата да ги върнат!

Посочените в статията данни са верни, но доказват, че върху престъпленията се е работило с цялата строгост и отговорност на Закона! И тогава нямаше условни присъди за убийците, а точно обратното - смъртна присъда - разстрел!

Съдебната ни система и полицията такова падение като сега никога не са виждали...
2.
Светла му памет и вечна слава на Бай Тошо !
12.05.2019 08:51:46
18
89
Ей те с такива смешни и нескопосани статийки , ще направите така , че привържаниците на Соца да станат още повече ! Явно автора на статията е бил в 100% социалистически пелени , щото явно и хал хабер си няма в качеството на истински спомени от тогава ! Сори писачо , ама да сравняваш престъпността по времето на Бай Тошо с днешната , то това е все едно да сравняваш конска каруца с космическия кораб Восток 1 ! ( последния обиколи цялото земно кълбо за смешните 108 минути ) ! Не знам какви статистики ползваш , но със сигурност знам И ПОМНЯ , че при Бай Тошо решетки по прозорцитенямаше , а за метални входни врати НИКОЙ НЕ БЕШЕ и чувал , щото такива даже И НЕ СЕ ПРЕДЛАГАХА за продажба ! А не се предлагаха , щото нямаше абсолютно никаква нужда от тях ! В днешното ни демократично време обаче , ако нямаш метална врата на входа , то това означава 2 неща :
Или си истински МАЗОХИСТ , или си беден и гладен пенсионер , който едва свързва двата края и не него НЯМА какво да му се вземе ! Това само по себе си говори достатъчно кога и каква престъпност е имало . Без да се налага помощ от СТЪКМИстиката ...
1.
Пурко
12.05.2019 08:46:32
8
26
А един мармот завиваше шоколада в станиол....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лъвът да обърне повече внимание на партньора си, Телецът да добави страст към любовния си живот Лъвът да обърне повече внимание на партньора си, Телецът да добави страст към любовния си живот Хороскоп за деня – 25 юли 2021, неделя Как американска рок банда изглежда предсказа пандемията през август 2019 г. Как американска рок банда изглежда предсказа пандемията през август 2019 г. Tool не бяха изваждали нова песен от последните 13 години, текстовете в последния им албум са изключително любопитни Пожарът в Сакар планина е овладян Пожарът в Сакар планина е овладян Установен е и причинителят на пожара - земеделец, който е обработвал пасище с дискова брана, от която е била причинена искра Вигенин и ДПС – основни козове на БСП в преговорите с „Има такъв народ“ Вигенин и ДПС – основни козове на БСП в преговорите с „Има такъв народ“ От соцпартията издигнаха обречена кандидатура за председател на парламента, но с нея показаха колко е важна тяхната подкрепа 32 нови паркоместа влизат в Зелената зона на Бургас 32 нови паркоместа влизат в Зелената зона на Бургас Предложението ще бъде гласувано на редовната сесия на Общинския съвет във вторник Тошко Йорданов отказа общ брифинг след срещата на ИТН с БСП Тошко Йорданов отказа общ брифинг след срещата на ИТН с БСП Според Корнелия Нинова обаче двете формации имат повече общи приоритети, отколкото различия Мария Бакалова ще стане почетен гражданин на Бургас Мария Бакалова ще стане почетен гражданин на Бургас Актрисата е изразила готовност да се включи в бъдещи културни събития в морския град и е разкрила най-голямата си мечта – да снима филми в региона Заместничка начена разговорите на ИТН с БСП вместо Тошко Йорданов Заместничка начена разговорите на ИТН с БСП вместо Тошко Йорданов Какво предлагате и от какво имате нужда, попита лидерът на соцформацията Корнелия Нинова Партията на Слави и ИНИ обсъдили изчистване на "клоаката МВР" Партията на Слави и ИНИ обсъдили изчистване на "клоаката МВР" От ИТН поели ангажимент за преизчисление на пенсиите и болниците да не са фирми Четирима от ИТН срещу двама от ИНИ: "Малко е шашаво да правим среща" Четирима от ИТН срещу двама от ИНИ: "Малко е шашаво да правим среща" Тошко Йорданов се раздразни на Манолова заради напомняне за ГЕРБ и ДПС
Хеликоптерът на Ердоган кацна принудително заради силните дъждове в Турция Хеликоптерът на Ердоган кацна принудително заради силните дъждове в Турция Анджелина Джоли с победа в съдебната битка срещу Брад Пит Анджелина Джоли с победа в съдебната битка срещу Брад Пит Джоли и Пит, които имат шест деца и някога бяха най-горещата двойка на Холивуд, са в процес на развод от 2016 г. Вашингтон отпуска 100 млн. долара за афганистанските бежанци и мигранти Вашингтон отпуска 100 млн. долара за афганистанските бежанци и мигранти Очаква се американските войски да приключат изтеглянето си от Афганистан в края на август Колумбия разреши износа на канабис за медицински цели Колумбия разреши износа на канабис за медицински цели Производството на марихуана за медицински цели е разрешено в Колумбия от 2016 г. Хакери "пробиха" архивите на община Солун, искат откуп от 20 милиона евро Хакери "пробиха" архивите на община Солун, искат откуп от 20 милиона евро "Изнудвачите", вероятно чрез имейл, са успели да "пробият" файловете и да ги заключат Над половината от пълнолетното население на ЕС е ваксинирано срещу COVID-19 Над половината от пълнолетното население на ЕС е ваксинирано срещу COVID-19 ЕК настоява държавите от съюза да наваксат различията в броя на ваксинираните Вирусолог - светът никога няма да разбере истината да Covid-19 Вирусолог - светът никога няма да разбере истината да Covid-19 Много учени смятат, че той е изпуснат от лабораторията в Ухан, но доказателства няма да се намерят Размирици в Гърция заради ваксините, разпръснаха протестиращите с водни струи Размирици в Гърция заради ваксините, разпръснаха протестиращите с водни струи  Антиваксърите носеха гръцките национални знамена и пееха химна на страната Eто как да разберем, че гаджето не е с нас заради парите Eто как да разберем, че гаджето не е с нас заради парите Вижте основните признаци   Екокатастрофата в Мраморно море – предупреждение за света Екокатастрофата в Мраморно море – предупреждение за света Едва ли проблемът може да се пренесе до бреговете на Черно море, но той изобщо не е за подценяване в глобален мащаб
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ От бюджета се краде в особено големи размери Виц на деня Виц на деня - Ванче, защо плачеш?
- Ядох бонбони "Рафаело" и не станах щастлива!
- Те се ядат в Италия, за да си щастлива, а не на село под навеса!
Виц на деня Виц на деня - Пешо, щастлив ли си от женитбата си?
- Наполовина.
- Не те разбирам!
- Ами аз съм женен, а тя е щастлива.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Зад всяко едно грозно име стои по една щастлива баба.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори