×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Емблематична фигура от бургаския ъндърграунд се спасява от тежка присъда за отвличане, засега


Емблематична фигура от бургаския ъндърграунд се спасява от тежка присъда за отвличане, засега
Ангел Кателиев(вдясно) днес имаше солидна защита - адв.Росен Кожухаров
10 Май 2019, Петък, 22:09 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: авторът

Процесът срещу Ангел Кателиев днес така и не тръгна

Една от легендарните фигури в бургаския ъндърграунд Ангел Кателиев днес отново застана на подсъдимата скамейка. Създателят на пирамидата „Галакси“, която завлече спестяванията на много бургазлии в края на 90-те години, е подсъдим по дело за отвличане и нанасяне на средна телесна повреда, по което го грози от 7 до 15 години затвор.

Въпреки че случаят е от 2010 година, едва днес влезе в съдебна фаза, но много бързо излезе и се върна на изходна позиция.

Съдия Катя Господинова от Бургаския окръжен съд (БОС) откри множество пропуски в обвинителния акт, както по отношение на персонализирането на вината на Ангел Кателиев, така и на другия подсъдим Димитър Пенчев. Заради това магистратът върна делото на прокуратурата.

Нямам нищо общо! Невинен съм и ще го докажа! Преди този ден дори не съм познавал Ангел Кателиев, дори не съм контактувал с него“, каза пред Флагман.бг един от обвиняемите Димитър Пенчев минути преди започване на заседанието.

Бос на скандална бургаска пирамида получи обвинения за отвличане и побой

Адвокатът му Веселина Василева е категорична, че прокуратурата е обвинителният акт има съществени противоречия, които ще накърнят правото на защита. Едно от тях било, че изобщо не е конкретизирано за какво деяние точно Пенчев е обвинен.

Действително от събраните материали в досъдебното производство става ясно, че Димитър е имал среща с Кирил Мищенко, който първоначално е бил един от обвиняемите. Мищенко за разлика от Пенчев и Кателиев, е признал вината си, изглежда за сметка на добра присъда, в случая условно наказание. Няма да е изненада, ако Мищенко, е основен свидетел на прокуратурата.

Другият подсъдим – легендарният бургаски фараон Ангел Кателиев се яви в съдебна зала със солидна защита в лицето на адв.Росен Кожухаров. Опитният юрист подчерта, че клиентът му веднъж е описан като поръчител, друг път като подбудител и трети път като помагач в отвличането на Христо Янев. В обвинението не били изложени конкретни факти и обстоятелства. „Подбудител е онзи, който умишлено е склонил друг да извърши престъпление, а в случая това не е доказано“, каза в съдебна зала адв.Росен Кожухаров.

Солидните аргументи на защитата бяха приети от съда и делото се върна обратно на обвинението, но наблюдаващият прокурор Ангел Ангелов е категоричен, че ще обжалва определението на съдия Катя Господинова, защото смята, че си е свършил достатъчно добре работата.

В случая с отвличането и побоя над Христо Янев от 2010 година, се намеси и името на Веселин Тодоров-Германеца, бащата на малката Алекс от Поморие, която бе убита преди пет години от Атанаска. Тодоров по-късно се спомина от тежък инфаркт и това е причината днес да не е сред обвиняемите.

Пострадалият Христо Янев и до днес има проблеми - не може да стъпва добре на десния си крак

Според държавното обвинение той е разпоредил на Ангел Кателиев да сплаши Христо Янев заради дълг, а Кателиев е поръчал на Кирил Мищенко да му доведе длъжника в офиса, за да „поговорят на четири очи“. Прокуратурата е категорична, че на Янев е нанесен тежък побой. Пострадалият твърди, че и до днес се може да се възстанови. 9 години по-късно той все още не може да върви нормално с десния си крак, посочва и проблеми с говора – започнал да заеква.

Днес той се опита да внесе граждански иск за около 40 хил.лева срещу двамата обвиняеми, но делото така и не тръгна по същество.

Очаква се развръзка в кратки срокове.

 


В категории: Темида


12
Коментара по темата
12.
Мартин Душиев
12.05.2019 09:35:32
1
8
Винаги са ми били интересни такива като този Пенчев . Все нямали общо все са невинни никой не познават а хоп изведнъж си подсъдим. Е как става тази работа? Другия пък бос от миналия вик и още не могат да го осъдят ! Цялата ни работа такава
11.
*********
11.05.2019 14:03:13
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
10.
Vasko
11.05.2019 11:13:06
1
10
Тая пък Веселина Василева е най измислената адвокатка пак е раздавала бонбони на флегманите
9.
Амадор
11.05.2019 11:07:11
0
14
Каква емблематична фигура, какъв ъндърграунд е тая насрана шматка
8.
Kris
11.05.2019 10:37:54
2
14
За пореден път се убеждавам, че в този flagman работят най-големите утайки, знай не знай пише там простотия след просотия породени от последната серия на Съдби на кръстопът
7.
Николай
11.05.2019 10:32:12
1
14
До автора на статията: ВЗЕМИ СИ СМЕНИШ ХАПЧЕТАТА ПИЧ! С ТАЗИ СВОБОДА НА СЛОВОТО КОЯТО ВИ ДАДОХА НЕ СПРЯХ ТЕ ДА ПИШЕТЕ ЛЪЖИ И ГЛУПОСТИ. КАКЪВ ЪНДЪРГРАУНД ВСЕ ВИ ГОНИ НЕ ЗНАМ НО ОПРЕДЕЛЕНО СТЕ ВИЕ ЗА ЗАТВОРА
6.
Do Pechev
11.05.2019 09:53:22
0
0
Пешев,кой Веско германеца?...
5.
Lucifer
11.05.2019 06:44:01
0
17
Ибаахти ушите, ибаахти формата на главата. Тоз от кое ТВУ го изнамерихте?
4.
Lucifer
11.05.2019 06:43:18
0
16
Ибаахти ушите, ибаахти формата на главата. Тоз от кое ТВУ го изнамерихте?
3.
Кольо
11.05.2019 06:28:08
0
16
Хахахха Смятай колко е известен тоя щом аз сефте го чувам! Колефф ти от кое ямболско село си бе мялоумник? Софчето е по известна от тоя ушко хаххаахха Да ви таковам и ъндърграунда странджански
2.
пешев
10.05.2019 23:41:50
2
9
егати ъндърграунда,щом тая лматка бил емблематична фигура. добре че беше Весо Германеца да го направи човек тоя маймун
1.
Ачка
10.05.2019 22:55:40
2
3
Как да те намеря дай ми жокер аз съм твой купи от мен кола и я блъсна на другият ден разбра ли кой съм искам да те чуя
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Мастит бизнесмен започва да строи град у нас - на около 3 км от пътя Бургас – Варна Комплекс от десетки еднофамилни жилищни сгради ще се появи съвсем скоро на това място  Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Ергенката Виктория със солидни връзки в БФС, организирала „Футболист на годината“ Чернокосата участничка в любовното шоу имала корави връзки в БФС, родителите й били сред най-уважаваните в спортните среди Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Летният сезон е пред провал заради недостиг на кадри Работодателите чакат над 5-6 хиляди души от Узбекистан, но обработката на документите се бави Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Внимание: Хвърчат пачки по стотачки, ама фалшиви Броят на спипаните ментета удари 17-годишен рекорд Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Под паркинга на ул."Ген. Гурко" има бомбоубежища, преработваме проекта за етажно съоръжение Приоритет в следващите месеци ще е строителство на такива съоръжения и в жк „Възраждане”, предстоят обществени обсъждания за предвидените терени, каза арх. Тихомир Райчев Главчев поиска смяната и на земеделския министър Главчев поиска смяната и на земеделския министър Кирил Вътев не се справял със служебните задължения Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Атанас Славов с бонус за три млади нотариуски, преместил ги в София в последния си ден като министър Депутатът от ПП-ДБ бламирал провеждането на дългоочакван конкурс за 52-ма нови нотариуси, подготвил прекратяването му в края на мандата си в МП Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Секира! Издаването на лична карта ще струва двойно повече Без повече безсрочни лични карти за хора над 70 г. Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Министърът отказал среща с отговорника за "Магнитски", изчезнал по време на атаката на Иран срещу Израел Отишъл в Черна гора и си изключил роуминга, защото му бил твърде скъп Главчев с нова порция смени на заместник-министри Главчев с нова порция смени на заместник-министри Александър Йоловски става зам.-министър на електронното управление
Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Краят на една ера дойде: Надал се сбогува с тениса Някои неща се случват в тялото ми и не успях да следвам графика, който исках, като не можеш - не можеш, споделя испанецът Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори