×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Борисов: Ще бъда брутален, няма да остане ненаказан тарикат! Яд ме е, срам ме е, но кърпа няма да хвърля


Борисов: Ще бъда брутален, няма да остане ненаказан тарикат! Яд ме е, срам ме е, но кърпа няма да хвърля
Бойко Борисов при гостуването си в Панорама
04 Май 2019, Събота, 08:53 ч.
Автор: Флагман.бг

Премиерът иска да изкара мандата си докрай, след това ще се оттегли и ще преотстъпи партията на младите

Бойко Борисов ще реже "до живо месо" - всички, които са засегнати от скандалите, ще бъдат отстранени.

Няма да подава оставка, дори и ГЕРБ да загуби евроизборите защото другите са маскари!

Иска да изкара мандата си докрай, след това ще се оттегли и ще преотстъпи партията на младите.

Няма да се кандидатира за президент.

Цветанов не може да бъде лице на ГЕРБ, но съдбата му все пак зависи от резултата от вота.

ГЕРБ се клати сама. Проблемът е ГЕРБ - това, което ние сами си правим!

Не съм уморен, искам да видя "Хемус" докрай.

Знам какво е да си паднал от власт. Български политик в историята на нашия народ приживе няма одобрен.

Това са основните изводи от интервюто на министър-председателя пред Панорама, пише Епицентър.

"Яд ме е и ме е срам заради скандалите с имотите. Изход има и това се прави в момента. Всеки, който не е мислил с главата си и попаднал в скандал, ще си понесе най-тежкото наказание и отговорност. Подаването на оставка е половината от работата. Аз мога да гарантирам на българските граждани, че няма да остане ненаказан човек". Това каза министър-председателят Бойко Борисов в предаването "Панорама" по БНТ.

„Или ще върнат парите, или ще им бъдат конфискувани. Тези, които са злоупотребили, ще им се търси отговорност. Аз нито веднъж не отидох на гости на някой мой министър, колега или кмет. Ако бях отишъл, сигурно щях да взема мерки много по-рано. Мога да ви уверя, че докрай ще се направи всичко, за да се възстанови справедливостта. Това се прави в момента. Сгрешил съм, че не съм се поинтересувал. Аз съм се родил и живея в дома си в Банкя и там ще си умра. За президентските вили се дават стотици хиляди за ремонт. Аз не съм разрешил 1 лев да ми се даде за ремонт там, където живея. Единственият изход от ситуацията е справедливост. Виновните ще се отказват ли от къщи и апартаменти, не знам“, подчерта премиерът.

„Другите, които са били на власт са взимали огромни сгради с асансьори. Нашите опоненти също имат къщи за гости. Изведнъж да ми сложат етикет и на партията ми, заради няколко човека, няма да го бъде. Ние ги знаем, че другите са маскари. Всички национални катастрофи стават, когато БСП (БКП) управляват. Нашите избиратели искат ние да сме чисти“, коментира той. 
„ГЕРБ трябва да съществува, само ако е чиста дясноцентристка партия и така ще си остане. Аз съм си дете от народа. Много брутално ще действам. Нека да минат изборите, за да не ги разстройвам“, категоричен бе Борисов.

"Не приемам, че това е диагноза за цялата власт. При мен единия си направил апартамент с асансьор, други са вземали сгради с много асансьори - това са всичките, които са приватизирали. Манолев с къща за гости, на нашите опоненти - три къщи за гости, но това сякаш не е нищо.", посочи Борисов.

"Аз съм създал ГЕРБ, СДС подцениха силата на комунистите, а те ги заличиха, затова ГЕРБ дойде естествено", каза той.

Всичко хубаво, което се е случило на България, сме го направили ние

Всичко хубаво, което се е случило на България, сме го направили ние, те не могат да го боядисат това, което сме построили, и сега да ни сложат етикет, това няма да го бъде. При нас една къща, при другите три къщи, при нас един асансьор, при другите къщи с асансьори, не ме интересува, ние ги знаем, че другите са маскари, всички национални катастрофи стават, когато управляват БСП и БКП", отсече премиерът.

Той обясни, че избиратели на ГЕРБ искат те да бъдат чисти.

"Мога да си позволя толкова оставки, колкото трябва, аз съм напрвил ГЕРБ и той досега работеше както трябва. Аз съм дете на народа, нито съм станал по-богат, нито ще стана по-богат, много брутално ще действам, нека да минат изборите, да не ги разстройвам", коментира премиерът действията си спрямо хората от партията, които са сгафили.

"Цветанов си го обичам като дете. Като министър си заложи главата и направи много добри неща. Майка ми винаги казваше: "Внимавай дете да не сложиш лъжицата с катран в кацата с мед, а той точно това направи. С това нещо заличи всичко добро, което е направил", сподели премиерът по повод скандала с апартамента на Цветан Цветанов. 
"Изводите съм си ги направил. Голяма щета ни се нанесе. Моята къщичка аз си я почиствам и всички ще са наказани", добави той.

Има един ден в годината, той се казва прошка, той сега е 26 май, ще видим дали нашите избиратели ще ни простят. Голяма щета ни се нанесе, мога едни час обект по обект направено- опери, театри, магситрали, всеки един е минал през главата ми." Така премиерът обясни, че ще прецени как ще процедира с Цветанов, след като се видят резултатите от изборите.

Борисов посочи, че опонентите не го интересуват, той иска да прочисти своята къща.

По отношение оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов, премиерът посочи, че прокуратурата не го разследва, а  проверява всички сделки до една, и всеки ще си понесе своята отговорност.

"Ако използвам средствата на опозицията - бухалката да се стовари, ще кажа браво, точно така се прави- безкомпромисно за всички", отсече Борисов.

Той призна, че знае какви проверки прави МВР на някои от неговите кметове." Няма да си отидем като маскари, направили сме много, като се махнат гадните неща, ще остане, това което сме напрвили като добро, обяви още Борисов.

"ГЕРБ се клати сама. БСП не са ни проблем. Те толкова пъти са били на власт", смята министър-председателят.

От другата страна няма нищо. Вижте как се биха за една листа, ами, ако трябва да правят правителство?, каза за социалистите Борисов. И продължи: "Те не са ни проблем, проблем ми е мойта партия, ние да си подредим нашата къщичка!"

И отново подчерта: "Ще действам брутално! Край! По тази тема друг отговор няма!"

Няма да се откажа, ако загубим изборите. Другите са маскари!

Няма да се откажа, ако загубим изборите, стана ясно от думите на Борисов. Той допълни, че от другата страна няма нищо. „Изпоядоха се заради една листа. Те там се ненавиждат“.
"Не могат да боядисат това, което сме построили. И изведнъж да ми сложат етикет за няколко души, няма да го бъде. Ние знаем, че другите са маскари, колко пъти идват на власт. Винаги стават катастрофи, когато идват БСП или БКП на власт", коментира министър-председателят по адрес на БСП. 
"За един апартамент и една къща за госта на фона на милиардите пари за приватизации, които те са направили", обобщи той.

"Няма да хвърля кърпата, ако получим жълт картон. Защото отсреща няма нищо. Ако трябва да правят правителство, първо с президента ще се изпоядат кои да са министри, кои да са депутати. Чеверме социалистите се ненавиждат", каза Борисов.

"И за Румен Радев изкараха имоти. И там имаше общински жилища, но аз не давам да се коментира това. Не му отива да говори, че ще излизат тепърва скандали за офшорни сметки и т.н.

"И в Библията е написано, че първо трябва да се огледаш, преди да критикуваш", каза министър-председателят по повод критиките на президента Румен Радев.

Никога не съм искал да ставам президент

"Най-голямата глупост е да се приказва, че искам да стана президент, аз никога не съм искал да стана президент, не ми е минавало през главата и не съм искал да стана президент. Той откъде разбра, че искам да ставам президент", каза по адрес на социолога Андрей Райчев премиерът.

И припомни, че ако е искал да е станал президент, когато е бил главен секретар. Тогава имах огромен рейтинг според неговата агенция - "Галъп". Аз ще си изкарам мандата, през това време ще си стабилизирам партията", отсече той. 
"В момента се взимат решенията за завода на "Фолксваген". Ще се проведе последна среща в България и тогава ще ви отговоря. Да бъдем търпеливи. Нека да изчакаме две седмици", призова той.  "Българският казан няма охрана в ада. Българите сами се теглим към дъното", каза премиерът. 

"Опасността от мигрантите важи с пълна сила в момента. Някога българите ще си спомнят, че по мое време е имало нулева миграция", допълни Борисов. 

"Когато има напрежение между институциите, се затварят училища и факултети. Ние направихме точно обратното", заяви министър-председателят по повод решението държавата да подпомага бъдещото висше военновъздушно училище в Долна Митрополия. "Колко самолета се нарязаха? Продадоха се за по 40-50 хиляди лева. Говорим и за Миг-23 и за други самолети, с които сега се бият в Сирия. Обвинявам тези, които се правят сега на светци", отсече премиерът. 

"Диктатура в България ли? Всеки може да излезе да ме напсува и го правят - от сутрин до вечер. Само дето не съм дал да ми ударят два шамара", каза Борисов по повод на критиките на опозицията, че в страната има диктатура.

"Някога българите ще си спомнят как по времето на моето управление е имало нула миграция, нула натиск на границата", каза той. 

"Догодина в края ще им закарам магистралата до Хемус и до Ловеч, за да могат да си ходят до Горна Митрополия", увери министър-председателят, след като водещият пита дали заради президента Радев е ремонтирал висшето военно училище в Долна Митрополия. "Вчера 500 000 автомобила излязоха от София и отидоха на почивка - по "Струма", по "Хемус", по "Тракия", после защо съм ремонтирал магистрали и мостове, които по 30 години не са пипани и само Господ ни е опазил", ядоса се Борисов. 

"Контрабандата сега е 5 процента, като дойдохме беше над 35. Колко олигарси са в ареста", напомни министър-председателят.

Не съм умрен. Просто искам да видя и "Хемус" и затова съм я направил необратима." Така отговори Борисов на въпроса дали се чувства уморен. 

"Последно ще ремонтирам пръстена на околовръстното към Банкя, уточни той. И добави: "Аз съм такъв - винаги за мен последно." 

"Президентът се разграничи и по отношение на Северна Македония, където сега ще отиде папата след България", подчерта Борисов. "С президента иначе по много теми работим и се надявам да продължим да работим."

Знам какво е да си паднал от власт, каза Борисов.

"Аз се запознах с Тодор Живков, когато падна от власт. Цялата партия БСП, които му целуваха краката, се бяха изпокрили и не смееха да отидат там. После имах възможност да гледам възхода и падането на Царя. Накрая неможа и един общински съветник да вкара в София, в град, където 1 милион души го посрещнаха на "Орлов мост". Затова толкова ме е яд на моите съпартийци - защото аз съм гледал как се сриват. Затова трябва всичко, което е донесло щета, да се отстранява. Гадно е, но няма друг начин. Един Делян Добрев е изключително умен човек, направил е много, но не можем да кажем, че това е ГЕРБ", обясни той.

"За разлика от другите, аз знам изхода. Раждаш се, растеш и накрая умираш. Но няма да дам да си отидем като маскари. Имаме сила, потенциал, грамотни хора. Изкарвам си мандата, прибирам се в партията и ще дам път на много млади хора", каза философски премиерът.

И продължи: "Аз знам истината - български политик в историята на нашия народ приживе няма одобрен. Нещо повече - на нашите царе, с които се гордеем, не им знаем гроба. Нито един приживе - не само не е одобрен, но и убити има.

Няма да допусна да си отидем като маскари

Но няма да допусна да си отидем като маскари, точно обратното. Направили сме много, с десетилетия ще се говори какво сме направили. Имаме още сила, още потенциал, съпротивителни сили на партията." 

"Изкарвам си мандата, прибирам се в партията. Ще дам път на много млади хора", разкри Борисов.  Запитан кой клати властта - Америка, Русия или някой по-силен от него, Борисов каза: "Не, само ГЕРБ! Проблемът ми е ГЕРБ, това, което ние сами си правим!

 


В категории: Политика


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
16
Коментара по темата
16.
Rrrrrrrr
05.05.2019 17:06:44
0
3
Каква наглост !!!!!!!!!!!!!!
Кражби, разруха, бедност, безхаберие, глобални, стратегически грешки, които сринаха държавата, пагубна, васална външна политика......НЕЕЕЕЕЕ....!
15.
Валя
04.05.2019 22:29:30
0
4
Сливенското Горско -Изсече и Продаде Странджа ,що са правите на слепи.
14.
ы
04.05.2019 19:53:47
0
2
Апартаментгейт ряпа да яде! Ела да разровиш общинските болници в Бургас! Да видиш там какви л-на са!
13.
къф
04.05.2019 19:22:52
1
2
мандат ,бе евлоги нема да те траят вечно ,бе ,ба си наглеца , айде файрум за лятото
12.
Справедлив сега18
04.05.2019 16:43:24
1
4
Потърсете Справедливост сега с 18
На 26.05
11.
Хохо
04.05.2019 11:25:40
3
9
Страх те е. И има защо. Много вярвам, че след 20 дни народния гняв ще се стовари върху теб и дано вкараш 4 човека само.
10.
хайде Баце
04.05.2019 10:47:50
4
10
Започни от Цветанов. Той най-много е крал. Заради него целият български народ плаща за делата му.
9.
Валя
04.05.2019 10:44:56
3
12
Кой я съчини тази трогателна реч ,няма да мине -народа е гладен .
8.
Така така
04.05.2019 10:40:44
2
8
Дали е Йоан или гробаря е все същото - разбитиулици, унищожени предприятия....
Йоанчо управяше все градинките, атоя строи спортни зали и конгресни зали да брои паричките, които са откраднали от безмислени проекти като недоразумението морска гара, лувен басеин, зала Армеец....
После ще търсим работни места, защото за фитмес пари не дават.
7.
До 4 от друга статия
04.05.2019 10:32:53
2
5
“Това може да е признак за предстоящи лоши неща, тъй като богатите хора често са първите, които напускат – те разполагат със средствата, за да си тръгнат, за разлика от представителите на средната класа,” казва той.
Айде моля ви се, всички сме чели как се прави първия милион, а специално в България, ако дядо ти не е бил ятак или партизанин убил поне 100 "врагове на народа" бизнес не можеш да правиш. И все така става, че най-успешните сделки са с държавата. Комунисти и клонинги като направят милионите бягат в загниващия капитализъм да си харчат откраднатото, а едните пчелички -народа продължават да хранят следващия хрантутник комунист!
6.
*********
04.05.2019 10:06:05
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
Байкал
04.05.2019 10:02:02
0
6
Да не дава Господ да видим никога Бургас, както след 12 години успешно управление на "безпартийния" Йоан Костадинов. Руина. Трагедия. За съжаление перспективите пред Варна са по-добри. Привличат млади и амбициозни студенти да работят, а тук улиците са с дъх на нафталин и кисело зеле. Проспано, загубено време за нашия град. Изкрадени предприятия. Когато заработят кабелите, олиото, мелницата, бирата, виното, безалкохолните, радиаторите, корабите, ще допусна, че тези сега са безхаберни и некадърни. Бургас трябва да се развива.Това със спомени за цвета на памучните бебешки пелени ,преди 30г. няма да се промени...
4.
До бар Бойко
04.05.2019 10:01:03
4
11
Добре де Бойко да те питам защо се правиш на света вода ненапита.Само на тези тримата спортисти който са ти гостували преди време в къщата на Банкя си им раздал от твоите лични средства по 10.000 евро на човек.От къдя тези 30.000 евро бе коректния и честния да ги подариш Ей така с лека ръка?Това е пример който е реална случка доказана.За другите не знам,за къща за 2.8 милиона евро в Барселона не знам не съм бил там.Хайде стига бе честния БГ патриот дето нищо не щипвал така ли мноооогооо честен си.Аполо и Болкан какво стана и там ли беше мноооогооо честен!?!
3.
Хахаха....
04.05.2019 09:56:05
4
12
Ма нали знаете, куче срама няма. Срам го било!? Голям смях. Идва Видов ден идва.
2.
Дернев
04.05.2019 09:33:36
2
7
Цветанов е изпълнител, чиято политическа гибел не решава проблема.
1.
Така така
04.05.2019 09:20:27
4
23
"Борисов: Ще бъда брутален, няма да остане ненаказан тарикат! Яд ме е,срам ме е! Кърпа няма да хвърля"

Избира МУТРА, получаваш мутри и селск тарикати,
Нищо ново от 1944 год. само крадливи шумкари на мандри -селски тарикати!
Ела МУТРО разрови в Бургас, Иванчева ще я канонизараш за светица, като видиш какви са ги вършили твоите хора в Бургас и как го съсипаха!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" Добра новина за столичани, метрото ще се разшири с още две станции в "Люлин" "Метрополитен" обяви конкурс за строител на продължението към Околовръстния път Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата, убедени са, че се доказало участието на Асен Василев Докладът е изпратен на прокуратурата  Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози Красивата украинка Мария и най-голямата интригантка от "Ергенът" Криси останаха без рози За сметка на това Екатерина получи две рози - една от срещата си с Алек и втора от вечерта на елиминациите Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън За два месеца ти научи много. Симона, ти си детето чудо на Hells Kitchen. Ти изненада абсолютно всички, каза й шефа  Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза  
Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив
Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Доц. Петър ЧОЛАКОВ, политолог Смяната на министрите, ясно показва, че има борба на различни интереси в остатъка от Сглобката Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори