×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Само във Флагман.бг! Истината за днешната спецакция по източване на еврофондове


Само във Флагман.бг! Истината за днешната спецакция по източване на еврофондове
Националните медии чакат пред „Винпром Карнобат“ официално изявление, докато се търси основание Миню Стайков да остане в ареста още 8 месеца
02 Май 2019, Четвъртък, 13:45 ч.
Автор: Емел МАХМУД

В искане до главния прокурор, внесено днес от Миню Стайков, се изнасят скандални твърдения за прокурор Ангел Кънев

Днешната акция на спецпрокуратурата и ГДБОП на територията на Карнобат и Бургас, оповестена като сериозно разследване на измами със средства от еврофондове, няма връзка, както се очаква, със скандала по реалното притежание на къщи за гости от лица във властта. Документи, с които Флагман.бг разполага, сочат друга причина за активността на спецпрокуратурата в Карнобат. Към момента там се намират екипи на основните две национални телевизии в очакване да получат изявление по резултатите от течащата на територията на винзавода операция. 

Мощна акция на Прокуратурата, ДАНС и МВР! Разследват измами със средства от еврофондове
 

Очаква се информация, звучаща достоверно, за да има основание, намиращият се в следствения арест на Спецпрокуратурата Миню Стайков да получи второ обвинение и още осем месеца зад решетките. Това обвинение трябва да бъде във връзка с източване на средства от еврофондове за 7 млн. лв., каквото бе анонсирано в началото на разследването срещу него през есента на м.г., но бе оставено на втора линия, докато се работеше върху търсенето на доказателства за притежание на нелегална фабрика за цигари. По всяка вероятност на 5 май, неделя, голямото обвинение срещу Стайков за притежание на нелегалната фабрика за цигари ще падне и той трябва да бъде освободен. На тази дата изтича 8-месечният срок по закон, в който трябваше да се внесе годно да издържи в съда обвинение по това тежко престъпление.

Такова очевидно не се очертава и наблюдаващият прокурор от спецпрокуратурата Ангел Кънев вероятно е предприел друга линия за търсене на доказателства.

Днес в Спецпрокуратурата е входирано искане от Миню Стайков да бъде отведен от разследването наблюдаващият прокурор Ангел Кънев, тъй като бил предубеден от изхода му. Това искане е отправено и до главния прокурор Сотир Цацаров. 

В искането на Миню Стайков (вляво) срещу спецпрокурора Ангел Кънев са изнесени причините, поради които той трябва да се отведе

Към искането са прикрепени и извадки от кадастъра, от които стават видни сделки с недвижими имоти, по които купувач е прокурор Кънев, а продавачи, според защитниците на Миню Стайков, са лица от кръга на основния конкурент на карнобатския завод – „Винпром Пещера“. 

Оказва се, че доста преди внасянето на това искане днес са били сигнализирани Министерството на финансите и Комисията за защита на личните данни във връзка с „незаконна намеса в персонални данъчни ревизии на Миню Стайков и членове на семейството му, дружества и еднолични търговци, в които той е собственик и управител“. 

Твърди се, че чрез заплахи и натиск са били получени данни за нуждите на досъдебното производство срещу Стайков, представляващи данъчна и осигуротелна тайна. 

Прокурор Кънев е оказвал натиск срещу обвиняемия Иван Димитров, който също е в ареста от началото на септември м.г., да лъжесвидетелства – с обещание да бъде освободен, „ако се съгласи да каже това, което се иска от него“. 

По-надолу в искането, с което трябва да се запознае Сотир Цацаров, са описани близки отношения на прокурор Ангел Кънев с двете основни фигури – собственици на „Винпром Пещера“. Посочени са сделки за придобиване на недвижими имоти от прокурора, предимно земи, осъществявани от хора и дружества под контрола на въпросните двама реални собственици на „Винпром Пещера“. 

С внасянето на тези документи от името на Миню Стайков в спецпрокуратурата рано днес следва прокурор Кънев да се отведе, ако се окаже зависим и предубеден.


В категории: Разследване


Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 1
13
Коментара по темата
13.
Аз
03.05.2019 15:25:35
4
6
Бесилка закачете пред винпрома и да се свършва. Няма го храня сега в ареста. Само солена риба,без вода,да се хапи и да си пие кръвта,мизерник
12.
*********
02.05.2019 20:46:35
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
Сонито
02.05.2019 19:31:36
1
11
Flagman и истината ... все едно риба и велосипед
10.
Това парите,какво ли не правят,ей!
02.05.2019 18:15:28
4
13
После защо проституцията била най-древната професия?
Ами то бива да сте платено сайтче,ама и сами да си пишете коментари в защита на обвиняеми спонсори! Хахаас
Със "здраве" да харчите "честно спечелените грошове"!
9.
Така е
02.05.2019 17:37:49
1
16
Тези обвинения можеха да бъдат повдигнати още преди 8 месеца, а не когато изтича законовия срок за задържането по предишните обвинения изтича.
8.
Един сайт някъде по морето
02.05.2019 17:22:50
1
11
Дайте ни парички и ще ви изкараме ангели небесни,ако ли пък не,ще ви осъдим преди съда! Може да сме долни и продажни,но щом не ни е застигнало възмездие,значи "всичко е точно"!
7.
НДСВ
02.05.2019 15:55:04
0
25
ДАНС да се отправи в офиса на "товарни превози 1 На ул."Индустриална"1 там е най големия измамник Илчо Дуганов
6.
*********
02.05.2019 15:10:44
0
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
потърпевш до 4
02.05.2019 15:04:37
0
14
облечените във власт
4.
да попитам
02.05.2019 15:03:45
2
24
Собственика на Пещерските не беше ли Дебелянчо Пейчевски ? Да няма пак схемичка на крадедца да му краднем разработения бизнес а ?
3.
*********
02.05.2019 14:54:29
1
15
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
До 1
02.05.2019 14:48:08
3
15
Действай да видим тая работа как става, ако нямаш акъл и хора от властта, идиот.
1.
Hah
02.05.2019 14:40:32
6
25
Искам и аз да открадна 7 млн. Ще излежа 8 месеца .йахха
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ Има и бус на криминалистите  Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Димитър Главчев: Няма да предлагам нов кандидат за външен министър. Това не е кастинг! Сега отговорност за българската външна политика носи този, който не подписа указа, каза служебният премиер Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров
Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори