×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

За успехите на Камено ще говоря по-късно, още не съм преживял бедствието от 2017 г., тогава побеля косата ми


За успехите на Камено ще говоря по-късно, още не съм преживял бедствието от 2017 г., тогава побеля косата ми
Жельо Вардунски пое към новата камбанарията на църквата, която ще бъде готова до дни, на 6 май ще бъде раздаден курбан на стотици гости послучай празника на града
26 Април 2019, Петък, 09:30 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Светлозария КИДЕРОВА

Ремонтът на околовръстното към Созопол започва до 10-15 дни и до средата на юли "Трейс" ще предадат отсечката от 2,2 км

- Г-н Вардунски, в другите общини се усеща, че започна предизборната битка. Опозицията обстрелва кметовете по време на сесии а тук май ще се наложи да си отгледате опозиция до есента. Не виждаме да се оформят претенденти за креслото Ви?

-Не е точно така. Опозиция има. Като допускам грешки, има случаи да ме критикуват и от БСП и Иван Кузманов от НФСБ.

-Днес д-р Елена Димитрова беше ли права в изказването си, никой не я подкрепи?

-Донякъде беше права, в контекста на подготовката на тази национална стратегия за детето до 2030 година,  Това са страховете на родителите. Иначе в нашата общинска програма за закрила на детето за 2019 г. няма нещо фрапиращо, стряскащо, затова я приеха днес общинските съветници. Приемам, че трябва да сме бдителни и че тази национална стратегия следва европейски стандарти, които са чужди за народопсихологята ни, с доста от точките й аз също не съм съгласен.

-За хора, които не са идвали в Камено последните две години, е видима разликата – атмосферата в централната градска част, централната улица, табелите за безплатен wi-fi, веят се нови знамена още от входа на града, чисто е, има вид градът на европейски? Означава ли това финансова стабилност?

-Откакто са ме избрали за кмет, аз работя, за да имаме богата Община. Разполагаме с прилични финанси на фона на други общини, които са много зле. Не съм извършил нито една безразсъдна финансова сделка  с натиск върху мнозинството в ОбС, не съм правил неоправдано плащане. Когато си поставиш нещо за цел, когато милееш за родното населено място, каквото е Камено за мен, защото аз живея тук и децата ми живеят тук, надявам се и внуците ми да живеят тук, имаш причина да се стремиш и във всички населени места на общината да настъпи подобно облагородяване.

-Селата в подобно състояние ли са?

-Така са почистени, да. Можете да проверите гробищните паркове как изглеждат срещу Великден, улиците също, особено тежко е след тия пролетни дъждове, след които тревата расте за часове. Но зависи и от мотивировката на кметовете на населените места.

-Спомням си, че заварихте дългове заради некоректни партньори през годините към Общината. Докъде стигнахте със събирането им?

- Имаше опасност да изтече 5-годишна давност. На първо място почнахме да събираме точно от такива сериозни длъжници, при които датата наближаваше. Събираемостта на данъците даже в поредни 2 години е 102 %, защото събирахме точно от такива стари длъжници - пишем  предупреждения, ангажираме съдия-изпълнител и т.н. Аз винаги съм  казвал - не може в една община да има 60 процента глупаци, които плащат данъци и 40 процента тарикати, които не плащат. Ето това старо неписано правило бе зачеркнато. Някои неща се забравят, особено хубавите, за мен не е фикс идея да бъда избран отново за кмет, виждам, че това вълнува медиите предвид предстоящия вот. В личен план даже ще се чувствам по-спокойно, ако не съм кмет, защото си имах добър бизнес.  Ако се стигне до решение да бъда издигнат за втори мандат обаче аз ще приема, защото  4 години са малко, за да покажеш какво си свършил. Аз за 1 година се ориентирах в обстановката, запознавах се с контрагенти, внимавах да не "стъпя" накриво. Започнах реална ефективна работа след това. Сега имаме толкова спечелени проекти, които трябва да се изпълнят и финализират, че все пак, имам нужда да видя резултат от своя труд. Някои хора казват: ”Ама ти сега почваш куп ремонти и строежи - предизборно”. Не е предизборно. Сега се дава стартът на проекти, чиито процедури не са леки.  Вие казвате, че градът се е променил. Още повече ще се промени - до една годна ще видите преобразяването му - парка, площада, санираното кметство.

След няколко месеца тази сграда ще изглежда като нова. До дни започва санирането й
Запомнете тази гледка от площада, защото след година няма да я има
Новата камбанария на църквата
Натрошените пейки ще останат в миналото

-Коя е най-голямата Ви гордост за изтеклите 4 години? Възроденото читалище, църквата, разкопките на Русокастро, след които се заговори за общината зад граница, много реновирани улици?

-Не ми се говори за постижения, не искам да се хваля. Искам само здраве и спокойствие за съгражданите си.  Имах тежък период, за който не съм споменавал досега - преживях силен стрес, придружен с много притеснение след бедствието през октомври 2017 година. Ако трябва да съм горд с нещо, то е, че в  кратки срокове успяхме да възстановим разбитата инфраструктура в общината. Имахме три села буквално отнесени от стихията. Имахме къщи, за които хората не вярваха, че могат да бъдат поправени, но си влязоха под собствената стряха още преди Коледа, с ново обзавеждане.  Възстановихме всичко с помощта на ГЕРБ, на частни фирми и организации, с дарителски труд.  А имаше хора, на които водата отне всичко, дори личните им документи, искаха да се самоубиват... Вече никой не се сеща каква страшна трагедия беше и никой не забеляза, че бялата ми коса е оттогава, от тия няколко денонощия между 25 и 30 октомври, когато не биваше да падаме духом. Пред Великден да се смирим и да се помолим да не се повтаря тая голяма човешка трагедия,  на никоя община не го желая.

-Кога започва ремонтът на Околовръстното. Много се изприказва миналите два сезона, стачкувахте, атакувахте своите в МС,  имате ли вече готовност?

-Започва изграждането с фирма „Трейс”. Предходноизбраният изпълнител „Автомагистрали Черно море”  влезе не по наша вина в тежки съдебни спорове, през август м.г. спечели „Трейс” - на всички инстанции. Обаче трябва техническо време, защото обществената поръчка е за инженеринг и строителство, а те имаха само идеен проект, сега изработват техническия. Работим активно с тях, взимат проби от пътя и т.н. Имам уверението им, че до 10-15 дена ще имат строително разрешение и ще започнат.

-За колко време фирма като „Трейс” може да се справи с 2,2 километра отсечка, за да изведем огромния трафик на юг към морето?

- Писани са 100 дена, но  обществената поръчка е на АПИ и те знаят най-добре. Смятам, че до средата на юли ще са приключили. Големият трафик почва след 15 юли.


В категории: Камено


13
Коментара
13
Коментара по темата
13.
Хххх
01.05.2019 15:10:13
0
4
Анелия- И какво е направил за теб, защото аз в най скоро време ще разкажа как милее за хората, какви са методите на Община Камено ако тръгнеш да си търсиш правата.
12.
жител в Община Камено
01.05.2019 15:02:55
0
6
Типично за управляващите- само големи приказки.Нищо не е направено или поправена в селата в Общината. Пътища им трябват на хората, не площад. Той дори вече не знае какво говори- до преди няколко месеца все повтаряше, че няма пари, сега видиш ли имало. Ами като има, не правете кърпежи по пътищата, оправете ги. Милеел за хората- милее за себе си. Само не забравяйте господин Вардунски, че преди всичко трябва да сте Човек и има там един от горе, който вижда всичко.
11.
coffe bobone
30.04.2019 17:08:22
0
7
Жельо , кажи пътя с. Константиново- с.Ливада кога ще го ремонтират? Нали искаш селски туризъм да правиш? Кажи нещо за селата, не само за Камено!!!!!!
10.
идна циганка
29.04.2019 10:42:52
0
9
ми за нас циганкити що ни си погрижи,знаеш ли колку многу те чекахме да се погрижиш за нас само приказки
9.
УФА
27.04.2019 14:26:56
2
13
КАК СЕ СТРОЯТ КЪЩИ ПАЛАТИ НА ЦЕНТЪРА НА КАМЕНО? КЪЩИ ГЕЙТ
8.
Петко
26.04.2019 19:43:10
13
5
Жельо, само напред! Зад теб сме! 24 години крадяха, нищо не направиха, ся взеха да плюят! Нещастници, крадецът вика дръжте крадеца...
7.
Анелия
26.04.2019 19:02:43
13
4
Вардунски е единственият кмет , който е милеел и милее за Камено! Пак ще гласуваме за него, мръсни тролове!
6.
Georgi
26.04.2019 18:28:47
9
2
Желю е пич
5.
Чичо Манчо
26.04.2019 17:50:39
12
4
Какви 3 милиона, бе платен шапшал!? Господин Вардунски успя за няколко месеца да възстанови пораженията и хората да си влязат в домовете за Коледа! Кой друг е реагирал толкова бързо при други бедствия!? Докато някви патриотчета си правиха селфита с бабите в Ливада, Вардунски ходеше с гумените ботуши реално да помага на хората! Възстановиха се цели села! А ти ще си останеш един тъп платен трол..
4.
до 1
26.04.2019 14:51:35
13
4
Ти със сигурност не си от пострадалите през 2017, а тъп трол дето само плюе наред
3.
До 1
26.04.2019 12:31:19
12
7
Не ви ли е срам - велики петък е.бях там и гледах Желю, побърка се
2.
Пю
26.04.2019 11:03:19
1
6
Прати един грейдер малко да го подравни бе.от никъде не може да минаваме.Моля те.
1.
От пострадалите 2017
26.04.2019 09:46:45
3
26
Кажете за събраните средства от бдствието,събраха се над 5млн,с тези пари се купиха на 10-15 семейства микровълнови и най евтини хладилници,пътя се асфалтираха доста некачествено едни 200-300метра и парите изчезнаха.Дори и даренията се окрадаха
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Поморие ще отбележи 182-годишнината от рождението на Апостола Поморие ще отбележи 182-годишнината от рождението на Апостола

За да почете годишнината, Община Поморие организира ритуал по поднасяне на венци и цветя в 11.00 ч. при паметника на Апостола

Искаме ли съдействие от Русия срещу хакерите, атакували НАП – отговорите на Младен Маринов пред „Флагман” Искаме ли съдействие от Русия срещу хакерите, атакували НАП – отговорите на Младен Маринов пред „Флагман”

Уж не обвиняваме държавата на Путин, но изглежда не молим и за помощ в критичната ситуация

Пиян с АТВ се преби зверски край плажа в Крайморие Пиян с АТВ се преби зверски край плажа в Крайморие

Мъжът е бил доста почерпен, дрегерът отчел 2,4 промила алкохол в кръвта

Установиха ново огнище на Африканска чума по свинете в област Плевен Установиха ново огнище на Африканска чума по свинете в област Плевен

Взетите проби от свинете са потвърдени на 15-ти юли 2019 г. като положителни за вируса на Африканска чума по свинете (АЧС)

Ужасна мода! Николета Лозанова се състари, пусна снимка като дърта бабка Ужасна мода! Николета Лозанова се състари, пусна снимка като дърта бабка

След като Галена се показа като старица, сега и плеймейтката сбръчка кожата

Половинчато вето на президента върху финансирането на партиите озадачи „Обединени патриоти” Половинчато вето на президента върху финансирането на партиите озадачи „Обединени патриоти”

ВМРО все пак ще подкрепят държавния глава, НФСБ - не

Георги Христов в Бургас с изповед пред своите почитатели Георги Христов в Бургас с изповед пред своите почитатели

Не пропускайте спектакъла на 18 юли от 20 часа

Включват биохраните в менюто в училищата и детските градини Включват биохраните в менюто в училищата и детските градини

Ще правят нова дирекция, която ще контролира сектора 

Фестивалът за децата на Бургас „Дни на куклите“ стартира на 4-ти август Фестивалът за децата на Бургас „Дни на куклите“ стартира на 4-ти август

Осем дни в Морската градина ще се разхождат чудати герои

Созопол празнува! Започнаха тържествата за Света Марина Созопол празнува! Започнаха тържествата за Света Марина

Матроси от военноморската база "Атия" вдигнаха знамената на Европа, България и общината на амфитеатър Аполония

Гръцки медии ревнаха: Българите си тръгнаха, губим пари! Гръцки медии ревнаха: Българите си тръгнаха, губим пари!

Туризмът в районите на Мароня и Комотини отчита вече загуби 

Ердоган: С-400 са най-добрите системи за противоракетна отбрана в света Ердоган: С-400 са най-добрите системи за противоракетна отбрана в света

Зенитно-ракетните комплекси ще бъдат разположени на местата им до април 2020 

Disney изновации: Тарзан става Херкулес Disney изновации: Тарзан става Херкулес

От Disney започват да работят по нова игрална версия на своя анимация

Прогрес! Бритиш еъруейз въвежда полово неутрални униформи Прогрес! Бритиш еъруейз въвежда полово неутрални униформи

Стюардесите ще бъдат насърчени да захвърлят омразните поли и с радост да навлекат панталони

Самолет се разби в Швеция, има загинали Самолет се разби в Швеция, има загинали

Машината е паднала малко, след като е излетяла

Либералното самоубийство на Франция* Либералното самоубийство на Франция*

Облъчвани всеки ден от либерални мантри, много хора не осъзнават пагубната роля на масова имиграция и политиката на мултикултурализъм

Колосален пробив! Българин и екипът му откриват и унищожават ракови клетки с лазер Колосален пробив! Българин и екипът му откриват и унищожават ракови клетки с лазер

Тази технология има потенциал да подтиска значително развитието на метастазите, казва Владимир Жаров

Астероидът Оумуамуа – извънземен кораб? Астероидът Оумуамуа – извънземен кораб?

Учени спорят дали мистериозният междузвезден обект е изкуствено създаден

Баскетболна звезда е в кома след тежка катастрофа Баскетболна звезда е в кома след тежка катастрофа

В колата, в която е бил Кузмич, е пътувал още един мъж, който също е пострадал тежко

Курникова не иска да се омъжи за Енрике Иглесиас Курникова не иска да се омъжи за Енрике Иглесиас

Двойката има 18-годишна връзка

Вежди Рашидов Вежди Рашидов Доган навреме се отдръпна. Остави една млади хора да въртят колелото, но без да го изпуска, то е негово Виц на деня Виц на деня Ако си намериш нова работа преди да си напуснал старата, се смята за зряло решение. Това добре! Обаче ако направиш същото с гаджето, било "изневяра" Виц на деня Виц на деня – Скъпа, мисля, че имаш любовник!
– Ти луд ли си, бе?! На още един да пържа тиквички...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Знаеш ли какво е раздвоение на личността?
Душата отива на плаж, а тялото на работа!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори