×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

За успехите на Камено ще говоря по-късно, още не съм преживял бедствието от 2017 г., тогава побеля косата ми


За успехите на Камено ще говоря по-късно, още не съм преживял бедствието от 2017 г., тогава побеля косата ми
Жельо Вардунски пое към новата камбанарията на църквата, която ще бъде готова до дни, на 6 май ще бъде раздаден курбан на стотици гости послучай празника на града
26 Април 2019, Петък, 09:30 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Светлозария КИДЕРОВА

Ремонтът на околовръстното към Созопол започва до 10-15 дни и до средата на юли "Трейс" ще предадат отсечката от 2,2 км

- Г-н Вардунски, в другите общини се усеща, че започна предизборната битка. Опозицията обстрелва кметовете по време на сесии а тук май ще се наложи да си отгледате опозиция до есента. Не виждаме да се оформят претенденти за креслото Ви?

-Не е точно така. Опозиция има. Като допускам грешки, има случаи да ме критикуват и от БСП и Иван Кузманов от НФСБ.

-Днес д-р Елена Димитрова беше ли права в изказването си, никой не я подкрепи?

-Донякъде беше права, в контекста на подготовката на тази национална стратегия за детето до 2030 година,  Това са страховете на родителите. Иначе в нашата общинска програма за закрила на детето за 2019 г. няма нещо фрапиращо, стряскащо, затова я приеха днес общинските съветници. Приемам, че трябва да сме бдителни и че тази национална стратегия следва европейски стандарти, които са чужди за народопсихологята ни, с доста от точките й аз също не съм съгласен.

-За хора, които не са идвали в Камено последните две години, е видима разликата – атмосферата в централната градска част, централната улица, табелите за безплатен wi-fi, веят се нови знамена още от входа на града, чисто е, има вид градът на европейски? Означава ли това финансова стабилност?

-Откакто са ме избрали за кмет, аз работя, за да имаме богата Община. Разполагаме с прилични финанси на фона на други общини, които са много зле. Не съм извършил нито една безразсъдна финансова сделка  с натиск върху мнозинството в ОбС, не съм правил неоправдано плащане. Когато си поставиш нещо за цел, когато милееш за родното населено място, каквото е Камено за мен, защото аз живея тук и децата ми живеят тук, надявам се и внуците ми да живеят тук, имаш причина да се стремиш и във всички населени места на общината да настъпи подобно облагородяване.

-Селата в подобно състояние ли са?

-Така са почистени, да. Можете да проверите гробищните паркове как изглеждат срещу Великден, улиците също, особено тежко е след тия пролетни дъждове, след които тревата расте за часове. Но зависи и от мотивировката на кметовете на населените места.

-Спомням си, че заварихте дългове заради некоректни партньори през годините към Общината. Докъде стигнахте със събирането им?

- Имаше опасност да изтече 5-годишна давност. На първо място почнахме да събираме точно от такива сериозни длъжници, при които датата наближаваше. Събираемостта на данъците даже в поредни 2 години е 102 %, защото събирахме точно от такива стари длъжници - пишем  предупреждения, ангажираме съдия-изпълнител и т.н. Аз винаги съм  казвал - не може в една община да има 60 процента глупаци, които плащат данъци и 40 процента тарикати, които не плащат. Ето това старо неписано правило бе зачеркнато. Някои неща се забравят, особено хубавите, за мен не е фикс идея да бъда избран отново за кмет, виждам, че това вълнува медиите предвид предстоящия вот. В личен план даже ще се чувствам по-спокойно, ако не съм кмет, защото си имах добър бизнес.  Ако се стигне до решение да бъда издигнат за втори мандат обаче аз ще приема, защото  4 години са малко, за да покажеш какво си свършил. Аз за 1 година се ориентирах в обстановката, запознавах се с контрагенти, внимавах да не "стъпя" накриво. Започнах реална ефективна работа след това. Сега имаме толкова спечелени проекти, които трябва да се изпълнят и финализират, че все пак, имам нужда да видя резултат от своя труд. Някои хора казват: ”Ама ти сега почваш куп ремонти и строежи - предизборно”. Не е предизборно. Сега се дава стартът на проекти, чиито процедури не са леки.  Вие казвате, че градът се е променил. Още повече ще се промени - до една годна ще видите преобразяването му - парка, площада, санираното кметство.

След няколко месеца тази сграда ще изглежда като нова. До дни започва санирането й
Запомнете тази гледка от площада, защото след година няма да я има
Новата камбанария на църквата
Натрошените пейки ще останат в миналото

-Коя е най-голямата Ви гордост за изтеклите 4 години? Възроденото читалище, църквата, разкопките на Русокастро, след които се заговори за общината зад граница, много реновирани улици?

-Не ми се говори за постижения, не искам да се хваля. Искам само здраве и спокойствие за съгражданите си.  Имах тежък период, за който не съм споменавал досега - преживях силен стрес, придружен с много притеснение след бедствието през октомври 2017 година. Ако трябва да съм горд с нещо, то е, че в  кратки срокове успяхме да възстановим разбитата инфраструктура в общината. Имахме три села буквално отнесени от стихията. Имахме къщи, за които хората не вярваха, че могат да бъдат поправени, но си влязоха под собствената стряха още преди Коледа, с ново обзавеждане.  Възстановихме всичко с помощта на ГЕРБ, на частни фирми и организации, с дарителски труд.  А имаше хора, на които водата отне всичко, дори личните им документи, искаха да се самоубиват... Вече никой не се сеща каква страшна трагедия беше и никой не забеляза, че бялата ми коса е оттогава, от тия няколко денонощия между 25 и 30 октомври, когато не биваше да падаме духом. Пред Великден да се смирим и да се помолим да не се повтаря тая голяма човешка трагедия,  на никоя община не го желая.

-Кога започва ремонтът на Околовръстното. Много се изприказва миналите два сезона, стачкувахте, атакувахте своите в МС,  имате ли вече готовност?

-Започва изграждането с фирма „Трейс”. Предходноизбраният изпълнител „Автомагистрали Черно море”  влезе не по наша вина в тежки съдебни спорове, през август м.г. спечели „Трейс” - на всички инстанции. Обаче трябва техническо време, защото обществената поръчка е за инженеринг и строителство, а те имаха само идеен проект, сега изработват техническия. Работим активно с тях, взимат проби от пътя и т.н. Имам уверението им, че до 10-15 дена ще имат строително разрешение и ще започнат.

-За колко време фирма като „Трейс” може да се справи с 2,2 километра отсечка, за да изведем огромния трафик на юг към морето?

- Писани са 100 дена, но  обществената поръчка е на АПИ и те знаят най-добре. Смятам, че до средата на юли ще са приключили. Големият трафик почва след 15 юли.


В категории: Камено


13
Коментара
Застреляха жена в София
Застреляха жена в София 25/02/2020, Вторник 08:12 0
13
Коментара по темата
13.
Хххх
01.05.2019 15:10:13
0
4
Анелия- И какво е направил за теб, защото аз в най скоро време ще разкажа как милее за хората, какви са методите на Община Камено ако тръгнеш да си търсиш правата.
12.
жител в Община Камено
01.05.2019 15:02:55
0
6
Типично за управляващите- само големи приказки.Нищо не е направено или поправена в селата в Общината. Пътища им трябват на хората, не площад. Той дори вече не знае какво говори- до преди няколко месеца все повтаряше, че няма пари, сега видиш ли имало. Ами като има, не правете кърпежи по пътищата, оправете ги. Милеел за хората- милее за себе си. Само не забравяйте господин Вардунски, че преди всичко трябва да сте Човек и има там един от горе, който вижда всичко.
11.
coffe bobone
30.04.2019 17:08:22
0
8
Жельо , кажи пътя с. Константиново- с.Ливада кога ще го ремонтират? Нали искаш селски туризъм да правиш? Кажи нещо за селата, не само за Камено!!!!!!
10.
идна циганка
29.04.2019 10:42:52
0
9
ми за нас циганкити що ни си погрижи,знаеш ли колку многу те чекахме да се погрижиш за нас само приказки
9.
УФА
27.04.2019 14:26:56
2
13
КАК СЕ СТРОЯТ КЪЩИ ПАЛАТИ НА ЦЕНТЪРА НА КАМЕНО? КЪЩИ ГЕЙТ
8.
Петко
26.04.2019 19:43:10
13
5
Жельо, само напред! Зад теб сме! 24 години крадяха, нищо не направиха, ся взеха да плюят! Нещастници, крадецът вика дръжте крадеца...
7.
Анелия
26.04.2019 19:02:43
14
4
Вардунски е единственият кмет , който е милеел и милее за Камено! Пак ще гласуваме за него, мръсни тролове!
6.
Georgi
26.04.2019 18:28:47
10
2
Желю е пич
5.
Чичо Манчо
26.04.2019 17:50:39
12
4
Какви 3 милиона, бе платен шапшал!? Господин Вардунски успя за няколко месеца да възстанови пораженията и хората да си влязат в домовете за Коледа! Кой друг е реагирал толкова бързо при други бедствия!? Докато някви патриотчета си правиха селфита с бабите в Ливада, Вардунски ходеше с гумените ботуши реално да помага на хората! Възстановиха се цели села! А ти ще си останеш един тъп платен трол..
4.
до 1
26.04.2019 14:51:35
14
4
Ти със сигурност не си от пострадалите през 2017, а тъп трол дето само плюе наред
3.
До 1
26.04.2019 12:31:19
12
7
Не ви ли е срам - велики петък е.бях там и гледах Желю, побърка се
2.
Пю
26.04.2019 11:03:19
1
6
Прати един грейдер малко да го подравни бе.от никъде не може да минаваме.Моля те.
1.
От пострадалите 2017
26.04.2019 09:46:45
3
26
Кажете за събраните средства от бдствието,събраха се над 5млн,с тези пари се купиха на 10-15 семейства микровълнови и най евтини хладилници,пътя се асфалтираха доста некачествено едни 200-300метра и парите изчезнаха.Дори и даренията се окрадаха
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Румен Драганов: Англичаните в Слънчев бряг са като мравките, туризмът няма да пострада от коронавируса Румен Драганов: Англичаните в Слънчев бряг са като мравките, туризмът няма да пострада от коронавируса

Това, което се случва в света, е едно гигантско учение по гражданска защита, каза той 

Емануела покорява фенове с крака Емануела покорява фенове с крака

Певицата изглежда толкова добре, че човек не може да повярва, че е родила не едно, а цели две деца

Национал люби студентка от Кеймбридж Национал люби студентка от Кеймбридж

В момента Антов е на лагер с националите за контролата с Беларус, а Ивана заляга над учебниците

Проф. Кантарджиев с добра новина: Коронавирус в България няма, идещите от чужбина да са под карантина! Проф. Кантарджиев с добра новина: Коронавирус в България няма, идещите от чужбина да са под карантина!

Той предупреди хората, които имат симптоми на заболяването, да не ходят на лекар, а да му се обадят по телефона

Младежи нападнаха, пребиха и ограбиха мъж в Бургас Младежи нападнаха, пребиха и ограбиха мъж в Бургас

Двамата ударили 42-годишната си жертва в лицето и му счупили преден зъб, след което отмъкнали портфейла му

Фондация BCause представи обобщените резултати от програмата „Забавно лято, Грижовна есен” Фондация BCause представи обобщените резултати от програмата „Забавно лято, Грижовна есен”

Учители, ученици, лекари и млади предприемачи разказаха какво за тях е програмата, която се провежда за 5-та поредна година в тютюнопроизводителните райони 

Bulgaria Air анулира полетите си от и до Милано до 27 март Bulgaria Air анулира полетите си от и до Милано до 27 март

Причината е зачестилите случаи на коронавирус

Само 3000 теста за коронавируса има в България, хипохондриците да не се изследват! Само 3000 теста за коронавируса има в България, хипохондриците да не се изследват!

Термокамерите на летищата работят, но опасността за зараза нараства заради лавинообразното предаване на вируса в Италия, каза доц. Кунчев

Истински късметлии сте, ако познавате човек от тези 3 зодии Истински късметлии сте, ако познавате човек от тези 3 зодии

Те са непоправими оптимисти, не прехвърлят проблемите си на другите и не спират да излъчват позитивизъм 

Термометрите и маските са почти изчерпани в аптеките Термометрите и маските са почти изчерпани в аптеките

Тестът за коронавирус е безплатен, ако е назначен от лекар

Световната здравна организация: Пикът на коронавируса отминава в Китай, но не и в Италия Световната здравна организация: Пикът на коронавируса отминава в Китай, но не и в Италия

Разпространението на новия коронавирус в Италия може да има негативно отражение върху икономиката, но все още е рано за прогнози
 

Huawei представи своя нов сгъваем смартфон Mate Xs Huawei представи своя нов сгъваем смартфон Mate Xs

Устройството ще се продава в Европа за 2499 евро

По стъпките на Китай: Две области в Италия напът да обявят тотална карантина заради коронавируса По стъпките на Китай: Две области в Италия напът да обявят тотална карантина заради коронавируса

От 3 потвърдени случая на зараза в петък, днес числото набъбна до над 200, смъртните случаи са вече 5 

Кола връхлетя върху карнавално шествие в Германия Кола връхлетя върху карнавално шествие в Германия

Има пострадали, сред тях и деца

Джендъри масово печелят състезания за жени, окупираха титлите в 12 дисциплини Джендъри масово печелят състезания за жени, окупираха титлите в 12 дисциплини

Три ученички се осмелиха да възстанат срещу тази извратена идеология на болни мозъци

Златото литна нагоре заради коронавируса Златото литна нагоре заради коронавируса

Стойността се изкачи с повече от 2 процента до нива

Над 60% от американците уверени, че Доналд Тръмп ще бъде преизбран Над 60% от американците уверени, че Доналд Тръмп ще бъде преизбран

Името на съперника му на изборите ще бъде определено през юли

Онлайн платформите за пазаруване са пълни с небезопасни и незаконни стоки Онлайн платформите за пазаруване са пълни с небезопасни и незаконни стоки

Масово не се спазват изискванията на ЕС за търговия с играчки, козметика и електроника

Мона Лиза от кубчета Рубик беше продадена за над 500 хиляди долара Мона Лиза от кубчета Рубик беше продадена за над 500 хиляди долара

Авторът на картината е популярен с името Инвейдър

Изкуствен интелект създаде антибиотик Изкуствен интелект създаде антибиотик

Машината трябвало да разучи над 2500 съществуващи лекарства

Иван Костов, бивш премиер Иван Костов, бивш премиер Стив Ханке е с наранено его, защото не е "баща на валутния борд" Виц на деня Виц на деня Животът на мъжа не се счита за пълен докато не се ожени. А след сватбата животът приключва. Виц на деня Виц на деня - Пешо, защо тиганите са ти без дръжки?
- Понеже жена ми е тенисистка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Докато планетата е в опасност ще си тръгвам по-рано от работа.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори