×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Майки в паника! "Истанбулско" НПО стана закрилник на българските деца!


Майки в паника! "Истанбулско" НПО стана закрилник на българските деца!
Бургаското училище "Братя Миладинови" осъмна с рекламен плакат на Националната телефонна линия за деца
24 Април 2019, Сряда, 15:13 ч.
Автор: Веселин ВАСИЛЕВ

Родителите се страхуват, че децата им могат да попаднат в лапите на джендър-организации или да им бъдат отнети

Един телефонен номер с шест цифри разбуни духовете в България. Майки от Бургас също са в паника, след като рекламен плакат с въпросния номер – 116 111, бе разлепен в бургаското училище “Братя Миладинови”.

Започна се, каквото и да се прави, за да се спре това безумие, явно не е достатъчно, онези си правят каквото си искат”, пише във Фейсбук една от майките. “Побърках си детето вече от обяснения всеки Божи ден къде и какво да говори/не говори, ако го питат. Какви брошури да не гледа и да не взима, камо ли да ми носи. Сега и телефон. Изроди!!!”, пише друга.

За какво става въпрос и защо родителите са така разтревожени.

В България от известно време за подготвя “Национална стратегия за детето 2019 – 2030 година”. Срещу нея възстанаха хиляди граждани, политическите партии ВМРО и МИР, дори Светият синод, който излезе с 4 основни препоръки. Причината – стратегията дава огромна власт на държавата над детето и семейството му. Тя е силно повлияна от духа на т. нар. “Истанбулска конвенция”. Притесненията са, че  нейните постулати, отхвърлени категорично от Конституционния съд на България, ще бъдат вкарани през задния двор в детските градини и училищата.

В момента на сайта на Държавната агенция за закрила на детето на челно място се рекламира Националната телефонна линия за деца (НТЛД) 116 111. Тя е безплатна, работи 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата. Тя предлага информиране, консултиране и помощ на деца във връзка с широк спектър от проблеми. И ги призовава – подай сигнал!

Това създава в децата убеждение, че те звънят на държавна институция, че държавата ще им окаже помощ. Това обаче се оказва измама.

Оказва се, че този телефонен номер се управлява от една неправителствена организация - фондация “Асоциация Анимус”, която е спечелила конкурс по Закона за обществени поръчки. Затова същия телефон е на челна позиция и в сайта на фондацията.

ДАЗД рекламира телефон, който се управлява от НПО, защитник на противоконституционната Истанбулска конвенция

Сред партньорите на фондацията са НПО-та с джендър-ориентация - “Български център за джендър изследвания”, фондация “Джендър образование, изследвания и технологии”. “Асоциация Анимус” бе сред тези, които се обявиха в подкрепа на приемането на “Истанбулската конфенция”. Зад цялата мрежа от НПО-та стои сянката на “Норвежки финансов механизъм”.

От пресконференция, дадена в БТА, става ясно, че същият номер – 116 111 има и “Норвежката агенция за закрила на детето” – зловещата Барневарн, от която пропищяха много българи, емигрирали там. На тях, както и на десетки други – поляци, руснаци, канадци, румънци и т.н., са отнети децата по смешни поводи.

През септември миналата година избухна международен скандал, когато стана ясно, че консултант в “Барневарн” -  56-годишният психиатър Йо Ерик Бройн, бе осъден за притежанието на над 200 000 снимки и 12 000 видеа, показващи сексуално насилие над деца. Т.е. педофил е поемал “грижи” над децата.

В сайта на “Асоциация Анимус” е отбелязяно, че всеки месец на телефона се регистрират около 6 хиляди обаждания. На пресконференцията в БТА бяха изразени опасения, че личните данни на децата, които се съобщават на телефона, може да отидат при различни джендър-организации, за да се имат предвид за осиновяване. И дали отнетите деца ще се насочват към нормални семейства, или към хомосексуални – лесбийки и педерасти. “Както е известно, тези “двойки” имат биологочно затруднение да зачеват, затова протягат ръце към чуждите дечица”, каза един от участниците.

Отдаването на Националната телефонна линия за деца на неправителствено НПО бе определено от писателя Александър Урумов по следния начин: “Това е модел на легално пренасочване на обществени средства към неправителствени организации - разбира се, от кръга на Сорос у нас.Това е легално преотдаване - аутсорсване, нали, на старобългарски казано - на отговорности и права от страна на държавната администрация към "истанбулски" неправителствени организации. Това е Червената шапчица да се обади на Кумчо Вълчо, та той да я закриля!”

Има ли бизнес с деца в България? Превърнати ли са децата в стока? Четете по-късно във Флагман.Бг




Облаци по морето днес
Облаци по морето днес 19/03/2024, Вторник 09:05 0
Флагман.БГ Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина 19/03/2024, Вторник 08:30 0
Флагман.БГ Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция 19/03/2024, Вторник 08:11 0
19
Коментара по темата
19.
НЕ НА СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО!!!!
25.04.2019 13:28:01
2
17
Поздрави за ФЛАГМАН! НАЙ- НАКРАЯ ДА ПИШЕТЕ ЗА НЕЩО СМИСЛЕНО И ТОЛКОВА ВАЖНО! НЕ ОСТАВЯЙТЕ СЪДБАТА НА ДЕЦАТА НИ В РЪЦЕТЕ НА ТЕЗИ ДЯВОЛСКИ ИЗЧАДИЯ! КРЪВ ЩЕ СЕ ЛЕЕ ВЕЧЕ! НЕ БАРАЙТЕ ДЕЦАТА НИ!
18.
Иван
25.04.2019 12:15:38
1
18
Асоциация "Деметра" в Бургас са същите ,че работят и с полиция и съд под предтекст че помагат на жените и децата ,а всъщност усвояват парички.внимавайте!
17.
НЕ НА СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТО!!!!
25.04.2019 11:19:59
2
14
Трябва да се спре този сатанински план! Искат да посегнат на най милото ни, децата ни! Мамка ви шибана политическа вие дето вземате пари от НОРВЕГИЯ И ПРОДАВАТЕ ДЕЦАТА НИ! ШИБАНА ПРОДАЖНА ПАСМИНА! ХОРА ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГАМЕ И НА ПРОТЕСТИ! БЕЗ ПРОТЕСТИ НЯМА ДА МИНЕ! ТЕЗИ УРОДИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЗАГРАБВАТ ЩАСТИЕТО НИ! ЩЕ ИМ ДАДЕМ ЛИ ДЕЦАТА СИ! ХОРА СЪБУДЕТЕ СЕ НАЙ ПОСЛЕ ЗА ДА НЕ Е КЪСНО СЛЕД ТОВА!
16.
До 15
25.04.2019 02:34:07
3
21
Целите, ползите и резултатите са ни ясни. Легализиране на педофилията. Няма да ви се получи. Ще горите в АДА!
15.
оффф...
24.04.2019 22:02:54
16
4
до Ян Хус .... ВНИМАВАЙ! Рискуваш да ги накараш да ЧЕТАТ, вместо да вярват на пропагандата.

Връщаме се в средновековието ако започнем вместо да оценяме целите, ползите и резултатите, започнем да оценяме проектите по това дали не е замесен човек от ДРУГА ДЪРЖАВА (ужас, сакън!), дали има СЛУХ за педофили от ЖЪЛТИ медии (задължително), дали има страшната дума ДЖЕНДЪР (най-лесния начин да настроим хората против нещо днес)
14.
оффф...
24.04.2019 21:51:38
7
2
до 8 .... Добре, ама ти ще му плащаш заплатата на този "отряд", ОК?
13.
Ян Хус
24.04.2019 20:21:06
26
9
Не зная по каква причина първия ми коментар не беше публикуван! Не разбирам каква е тази истерия? Във всяка ученическа книжка, на последната страница е изписан номер 116 111. Явно "разгневената" майка не е стигнала до там. Този номер е общоевропейски. На него могат да се обаждат не само непълнолетни лица, но и възрастни- учители, възпитатели,родители. Експерт психолог води разговора, който се записва, и с въпроси уточнява проблема на обаждащия се. За по-сложните случаи - опит за суицид, физическо,психическо,сексуално малтретиране се изготвя протокол, който се разглежда от комисия и при висока степен на обществена опасност, същия се предава на държавните институции. "Анимус" са спечелили обществената поръчка на ДАЗД и провеждат ДЪРЖАВНА политика спрямо децата. Ако няма на кого да се довери едно пребивано от родителите си и унижавано дете, на кого да се обади? Павлик Морозов не е възкръснал, защото към всеки един проблем се подхожда изключително внимателно. Нашата народопсихология няма да позволи да се случват нещата като в Скандинавските страни. Що се отнася до Стратегията, то тя е в работен вариант и всеки може да направи своите предложения, стига да има интерес. А журналистите да си направят проучванията по-задълбочено, преди да хвърлят "бомби" в обществото.
12.
Zzz
24.04.2019 18:51:46
27
8
Супер! Трябва да има такива неща!
Тя тъпата майка си оставила детето училището да го възпитава (масово хлапетата са оставени на самоотглеждане и самовъзпитание)пък сега видиш ли супер загрижени. Айде моля ви се!
11.
Даа
24.04.2019 18:19:11
2
15
Подкрепям коментатор N1. Ето, това е тема, която трябва да бъде обсъждана, а не кой на кого ударил шамар! Но, за сериозни теми, трябват сериозни журналисти, които в редиците на Флагман като че ли отсъстват?!
10.
me
24.04.2019 18:03:29
5
19
Затова мислете за кой ще гласувате на следващите избори - истински патриотични организации като Възраждане, или всичките управляващи в момента, барабар с либералите от ДСБ или левите БСП, които само едно врътване може им смени позицията. Църквата е против, хората са против, и въпреки всичко ни налагат подобни конвенции и стратегии. Безобразие!
9.
няма да се плашите
24.04.2019 17:54:44
7
5
каквото да има става ще стане
8.
Абе
24.04.2019 17:25:30
3
12
Абе дее туй правителство. Стига само са лъгали, да, създадат, веднага отряд за прочистване на тез боклуци. Ако трябва да ги растрелват. То това, си е безумие и нее държава
7.
до номер 5
24.04.2019 17:09:36
4
35
Църквата излезе с официално становище ПРОТИВ Истанбулската конвенция- доста аргументирано го направи и го обяви в медиите.
А ЗАЩО ДИРЕКТОРЪТ НА ТОВА УЧИЛИЩЕ Е РАЗРЕШИЛ ВЪОБЩЕ ПОСТАВЯНЕТО НА ТОЗИ АФИШ?
Прави ми впечатление че на автобусните спирки в Бургас има разлепени различни постери -например на Окръжна болница е постер с лика на Левски -Похвално.
Обаче на спиката на зала" Младост "в Славейков е постер на напитката "7Up", ако не се лъжа.Гнусна работа ....Нарисуван е един младеж/силно казано младеж/ с татуирано цяло тяло.Част от татуировката представлява капки кръв по челото, с обици на ушите и веждите , а рекламният слоган е нещо от сорта на" Бъди различен ,да не ти пука какво говорят другите",,Просто ужасссссссс!!!!!Кой разреши тази грозна, гнусна реклама -на никой ли не му прави впечатление?Какъв е този свлачищен процес на деградация ,на морал ,на ценности ?
6.
питанка
24.04.2019 16:32:10
5
21
Видими Резултати във всяка област на живота ни ! То пък един живот при Баце !
5.
A църквата къде е?
24.04.2019 16:29:19
8
28
Пак ги няма.То друго не остана-вече посягат на децата ни.Така както патриарх Стефан е повел борба за защита на евреите през 1943 така и сега трябва църквата да поведе своето паство за да защитим децата на България.Семейството се състои от мъж, жена и децата им. Всичко останало е извращения.
4.
Национална стратегия за децата
24.04.2019 16:23:08
7
37
това е новото еничерство. Ако се приеме социалните ще могат да отнемат децата и за най-малката дреболия.И после ще ги дават за осиновяване.Ама едно време това го е правила османската държава а сега ако се приеме ще го прави българската държава.
3.
AzotBurgas
24.04.2019 16:18:44
11
15
ха,ха,ха,
ако смяташ, че дриснята(ГЕРБ) се лекува със запек(БСП-БКП)- дълбоко се лъжеш,агент!
2.
ха,ха,ха
24.04.2019 16:01:15
4
35
Майките да се сетят на 26-ти май кой се опита да се приеме ИК,и ако не искат да живеят в потрес,да не гласуват пак за тази партия
1.
Гошката
24.04.2019 15:52:52
4
36
Време беше за една хубава статия. Браво! Продължавайте да човъркате и не оставяйте темата да затихне !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Подариха й джип за 300 бона и забрави, че иска да се развежда Подариха й джип за 300 бона и забрави, че иска да се развежда Отварачката бе засечена да шофира огромен джип „Кадилак” и то чисто нов, чиято цена е някъде към 300 бона Човек на Слави е съсипан след тази новина Човек на Слави е съсипан след тази новина Борис Солитарийски буквално рухна след развода, той много страдал за проваления си брак и че не може да види детето си Ротацията под въпрос заради министър Тагарев, а електоратът на ПП-ДБ се стопил с 30 на сто Ротацията под въпрос заради министър Тагарев, а електоратът на ПП-ДБ се стопил с 30 на сто За какво да ходим на предсрочни избори, като картината ще е същата, пита социологът Петър Чолаков Каква е минималната заплата в Гърция Каква е минималната заплата в Гърция От 1 април става 800 евро  Маскиран обра заведение във Варна Маскиран обра заведение във Варна Откраднатите пари са около 1000 лева Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение Върнаха книги на библиотека в Русе с 50 години закъснение  Жената, която ги изпратила по пощата, пожелала анонимност. Тя признава, че постъпката й не е за пример и е написала извинение Изправят Червения пират пред съда Според съда обвиняемият е автор на множество електронни писма Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Ще има ли ротация? „Промяната“ и ГЕРБ преговорят за съдбата на сглобката до 12 часа Очаква се отговор на въпроса ще има ли правителство или предстоят извънредни парламентарни избори Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Гавриил Ловченски и варненският владика в спор за патриарх, митрополит Николай развя бялото знаме Не желая да съм кандидат за патриаршеския престол, каза духовникът от града под тепетата Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори