×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Да се допускат ли МПС-та до Автогара Юг? За автомобилните кентаври и мантрата със сигурносттта


Да се допускат ли МПС-та до Автогара Юг? За автомобилните кентаври и мантрата със сигурносттта
Такситата твърдят, че са най-ощетени, защото не можели да влизат до терминала, но пък стоянките им са само на метри от спирката
01 Май 2019, Сряда, 15:30 ч.
Автор: Флагман.бг

Темата периодично влиза в дневния ред на обществото, а мненията са крайно противоположни

От откриването на реконструираната автогара "Юг" в Бургас през 2015 година в общественото пространство тече дебат дали трябва да се ограничава достъпът до терминала. Мнозина са на мнение, че в локалното платно трябва да се допуснат и таксита, а защо не и лични автомобили, извърщващи бързи трансфери. Други обаче са категорични, че това ще причини задръствания и повече негативи, отколкото позитиви.

Темата периодично влиза в дневния ред и на Общинския съвет, а последният повод бе питане на Чанко Мирчев от БСП, който се интерусваше защо не се допускат таксита и какво налага рестриктивните ограничения. Отговорът на администрацията бе, че ще се създадат предпоставки за ПТП-а, а влизането на колите до терминала, ще забави и автобусите от обществения транспорт. Флагман.бг залага на плурализма и днес ще ви предоставим двете диаметрално различни позиции на нашите автори.

За автомобилните кентаври и философията на обществения транспорт 

Иван Колев

Реконструкцията на автогара "Юг" е част от проекта за модернизиране на градския транспорт, а това включва и цялостна промяна на философията вътрешноградското пътуване. За ограниченият достъп до терминала има съвсем разумно обяснение - дава се превес на обществения транспорт за сметка на автомобилите. И в това няма нищо лошо. Дори напротив - модерна практика, която от десетилетия се прилага във всички големи градове.

Бургас може и да не е с мащабите на Амстердам, например, но и не е проектиран за толкова много автомобили - по официални данни над 100 хил.регистрирани в Община Бургас. Внушителна цифра при положение, че населението на града е около 220 хил.души.

Това бе идеята и за модернизирането на градския транспорт - да се осигури качествена алтернатива, за да може хората да си оставят колите пред домовете и да ги използват само при крайна необходимост или пътуване извън града. Това е и концепцията на буслентите - нищо да не спира движението на обществения транспорт, за да се гарантира по-бързо преход от точка А до точка Б, отколкото с лек автомобил.

Още при проектирането на автогарата през 2013 година бе заложена подобна идея - автобусите по възможност да нямат контакт с другите превозни средства и да не подадат в задръствания, а такива обезателно ще има, ако се допуснат такситата и личните автомобили.

Не е решение престой до няколко минути за таксиметровите шофьори, защото практиката е показала, че нарушителите винаги ще намират оправдание, за да просрочат престоя си и на практика да превърнат едно от локалните платна в паркинг.  "Тук съм за малко, сега тръгвам!", ще бъде редовната реплика на всеки таксиметров шофьор, който влезе до терминала, уж да чака пътник. Резултатът лесно може да се предвиди - изнервени шофьори, хаос и напрежение. 

И всичко това при положение, че на по 100-ина метра има две таксиметрови стоянки - пред Гарата и до входа на Пристанището. На 40-50 метра от терминала съвсем спокойно може да спре кола и без да пречи на движението да качи пътника. И не на последно място от спирката пред автогарата може да се отиде до всяка точка на града за няколко минути.

На някои може да им е трудно да се отделят от автомобила си, да са сраснали с него, да се е превърнали в получовек, полукола, истински кентавър, който задължително трябва да отиде дори до най-кратката точка на четири гуми, но е необходимо да се приспособят с променящата се среда, защото в следващите десетилетия пътуването с кола ще става все по-трудно и по-скъпо. 

Как сигурността се превърна в мантра и скри истинската причина за ограничения достъп до Автогара "Юг"

Георги Русчев

Когато някой или някоя институция не иска да свърши дадена работа, има няколко ключови фрази и словосъчетания, които се използват да се обърне общественото мнение против решаването на проблема. Например „несъобразена скорост“ (за да не се казва „превишена скорост“) при катастрофи или „предпоставка за ПТП“ (когато например дадено кръстовище е регулирано неправилно), или „стремим се към прозрачност“ (когато всъщност всичко е възможно най-непрепрозрачно и задкулисно).

Точно такъв е и случаят с обяснението на Община Бургас за това защо няма достъп до такситата на централната автогара в града. „Ако бъдат допуснати там, ще пречат на автобусите и ще създават предпоставки за пътнотранспортни произшествия“. Именно това бе официалното обяснение защо никога таксиметрови автомобили все пак няма да бъдат пуснати да влизат на автогарата.

Но да разгледаме проблема в дълбочина

На първо място самата организация на движение около автогарата е меко казано странна. Със само един вход и съответно изход, навигирането на каквито и да е превозни средства вътре се превръща в ад. Самият проект на сградата не предвижда в нея да влизат автомобили, което на практика се оказва прецедент, ако не за България, то поне за големите градове в страната. Та дори и Автогара Запад в Бургас предвижда възможност за автомобилен достъп, а тя е по-малко използвана от централната.

Само погледнете централната автогара в София – два входа и два изхода, локално движение пред самия вход, където буквално има опашка от чакащи таксита. Има идея, има организация, има и изпълнение. По същата логика можем да разгледаме и жп гарата в Бургас, където все пак има достъп на таксита до специално изградено локално движение пред централния вход откъм бул. „Иван Вазов“

Като второ трябва да споменем и обръщалото на автобусите от градския транспорт, което според мнозина е на практика безсмислено. На едно място там са струпани буквално 4 спирки, които действат като основен хъб за цялата вътрешноградска система на транспорт. Това е и единият аргумент на Общината – че в близост до автогарата имало спирка. Никой не уточнява обаче, че зимата настилката там е хлъзгава.

Тоест, за да стигнем от сегашната автогара дори до спирката през зимата, се налага да преминем един маршрут, които е меко казано опасен дори за млади хора, а какво остава за по-възрастните и трудно подвижни жители на Бургас. А ако успеем да разчетем картата на градския транспорт, с която дори и кореняците бургазлии се затрудняват, то в зависимост от багажа, трябва да платим между 1.50 лв. и 3 лв. (ако багажът е по-голям се заплаща втори билет, бел.а.), за да достигнем евентуално до желаната от нас след дълъг път дестинация.

Не на последно място е важно да се спомене, че таксиметровите коли са обществен транспорт. В никакъв случай не защитаваме някои от най-наглите представители на професията, но в по-голямата си част, това са хора, които плащат по-големи данъци и са принудени да спазват други правила за движение, тъй като спадат в тази категория. Въпреки това, те не са допускани дори до спирките на градския транспорт, да не говорим за бус лентите, а какво остава за автогарата.

И така на практика достъпът на таксита до автогарата е ограничен не за друго, а заради факта, че все пак многомилионната инвестиция по проекта за градски транспорт в Бургас трябва да се изплати някак - чрез "насърчаване" на използването на градския транспорт, независимос от начина. А това между другото е и друга такава ключова фраза - "насърчаваме еди-кое-си" на практика трябва да се превежда като "настояваме".


В категории: Бургас


44
Коментара
44
Коментара по темата
44.
чичи кмет
04.05.2019 08:50:54
0
0
Съдейки от коментарите виждам,че наистина има проблем.Затова на първо време ще тушираме напрежението чрез ресурсите с които разполагаме. А именно: денонощно на смени от утре два екипа на служба обществен ред ще бъдат на разположение и в помощ на пътуващите (пренос на чанти и куфари от паркираните мпс до и от секторите на автогарата).Първоначално ще работят ръчно,а на по-късен етап може и да ги модернизираме.
43.
МИЛИОНИ ЗА ДА НИ ТРОВЯТ
02.05.2019 21:39:45
1
4
ЗАЩО НЕ НАПРАВИХА АВТОГАРА НА ОГРОМНОТО ИЗОСТАВЕНО ПРОСТРАНСТВО ОКОЛО ГАРА ВЛАДИМИР ПАВЛОВ????????????ЗАЩО НИ ТРОВИТЕ С ХИЛЯДИТЕ АВТОБУСИ ОТ АВТОГАРА ЮГ И СЕВЕР??????ЗАЩО БЕ ОТГОВОРЕТЕ ????????????АЛООООООООООООООООООО ОБЩИНАТА ОТГОВОРЕТЕ ЧИИ ИНТЕРЕСИ НАДДЕЛЯХА????????
42.
До 39 и 40
02.05.2019 16:59:33
3
2
ПРИЗНАК НА СЛАБОСТ, НЕВЕЖЕСТВО И ГЬОНСУРАТЛЪК Е ДА ОБИЖДАШ НЯКОЙ КОЙТО НЕ ПОЗНАВАШ! ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА И ПОРАДИ СЛАБОУНИЕТО ТИ, ТИ ПРОЩАВАМ! С МОИТЕ 51 Г. И ФАМИЛИЯТА МИ МНОГО ХОРА В БУРГАС МЕ ПОЗНАВАТ! КАТО ЧОВЕК РОДЕМ ТУК, МОИТЕ РОДСТВЕНИЦИ СЪЩО! ПРОСЛЕДЯВАМ РОДНИНИ ОТ 1823 Г. ОТ БАЛКАНА И ЖЕРАВНА, КОИТО Е ДАЛЕЧ ОТ ИСИКИЯТА! СЕЛЯНИН Е ЧОВЕК, КОЙТО ЗНАЕ КАКВО Е ТРУД И НЕ СЕ.СРАМУВА ДА СИ ИЗЦАПА РЪЦЕТЕ! УВАЖАВАМ ТАКИВА ХОРА! СЕЛЯНДУРА Е ДРУГА ПОРОДА, НО ТИ СИ Я ПОЗНАВАШ! НО ЗА АВТОГАРАТА: ВЛАДИМИР ПАВЛОВ Е ОРГАНИЗИРАНА КАТО ТОВАРНА ГАРА И ДЕПО! НИКОГА НЕ Е БИЛА ПЪТНИЧЕСКА! А ЗА МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ: ОТИДИ ЕДНА СЕДМИЦА В ГЪЛЪБОВО.К ЩЕ ВИДИШ ЧЕ ВЪЗДУХЪТ НИ Е ПРЕКРАСЕН И ГРАДЪТ НИ! ТОВА Е ТУРИСТИЧЕСКИ ГРАД К ТРЯБВА ДА ИМА ЛИЦЕ НА ТАКЪВ, А НЕ ДА ПРЕДЛАГА РАЗХОДКА ИЗ ГЕТОТО И ИНДУСТРИАЛНАТА ЗОНА!!!!!
41.
eЙ ЗАЩО МИ БЛОКИРАШ КОМЕНТАРА
02.05.2019 13:09:36
1
6
ЗАЩОТО Е ИСТИНА ЧЕ ПОХАРЧИХА МИЛИОНИ ЗА ДА НИ ТРОВЯТ С БЕЗСМИСЛЕН МАРШРУТ НА ИЗВЪНГРАДСКИ АВТОБУСИ ПРЕЗ ЦЕНТРАЛНА ГРАДСКА ЧАСТ ААААААААААА???????
40.
до 38 И още по голям ДЕБИЛ
02.05.2019 12:54:30
1
2
Ти не ЧИТАТЕЛ ТИ ПИСАТЕЛ!!!!Ти не бургазлия ти КЮВЛИЯ!!!!!ВЛАДИМИР ПАВЛОВ Е ДЕИСТВАЩА ЖП ГАРА В КРАЯ НА ГРАДА ОТ НЕЯ КОЙТО ПРИСТИГА С ВЛАК И ТРЯБВА ДА ПЪТУВА ЗА ЮЖНОТО СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ ИЛИ ОКРЪГА МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДВИЖИ БЕЗ ТЕЗИ ХИЛЯДИ АВТОБУСИ ДА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ГРАДА И ДА НИ ЗАМЪРСЯВАТ ВЪЗДУХА .А КОЙТО Е ЗА БУРГАС ЩЕ СЛЕЗЕ НА ЦЕНТРАЛНА ГАРА .ДА АМА НЕ ОБЩИНАРИТЕ ХВЪРЛИХА МИЛИОНИ ЗА ДА НИ ТРОВЯТ.А ти СЕЛЯНИНО НЕ СЕ ОБАЖДАЙ ПО ВЪПРОСИ КОИТО НЕ ТЕ ЗАСЯГАТ СТОИ СИ В ИСИКИЯТА!!!
39.
до 38 И още по голям ДЕБИЛ
02.05.2019 12:54:29
1
3
Ти не ЧИТАТЕЛ ТИ ПИСАТЕЛ!!!!Ти не бургазлия ти КЮВЛИЯ!!!!!ВЛАДИМИР ПАВЛОВ Е ДЕИСТВАЩА ЖП ГАРА В КРАЯ НА ГРАДА ОТ НЕЯ КОЙТО ПРИСТИГА С ВЛАК И ТРЯБВА ДА ПЪТУВА ЗА ЮЖНОТО СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ ИЛИ ОКРЪГА МОЖЕ ДА СЕ ПРЕДВИЖИ БЕЗ ТЕЗИ ХИЛЯДИ АВТОБУСИ ДА ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ГРАДА И ДА НИ ЗАМЪРСЯВАТ ВЪЗДУХА .А КОЙТО Е ЗА БУРГАС ЩЕ СЛЕЗЕ НА ЦЕНТРАЛНА ГАРА .ДА АМА НЕ ОБЩИНАРИТЕ ХВЪРЛИХА МИЛИОНИ ЗА ДА НИ ТРОВЯТ.А ти СЕЛЯНИНО НЕ СЕ ОБАЖДАЙ ПО ВЪПРОСИ КОИТО НЕ ТЕ ЗАСЯГАТ СТОИ СИ В ИСИКИЯТА!!!
38.
И още
02.05.2019 11:00:15
3
6
АВТОГАРАТА Е НА ТОВА МЯСТО ЗА ДА СЕ УЛЕСНИ ТРАНСПОРТА ЗА ЛЕТУВАЩИТЕ! ОТ ВЛАК ДИРЕКТНО НА АВТОБУС! НЯКОГА УМЕН ЧОВЕК ГО Е ПРЕДЛОЖИЛ! ВЪВ ВСИЧКИ ГОЛЕМИ ГРАДОВЕ ПО СВЕТА Е ТАКА!
37.
Браво бурГъзлии!
02.05.2019 10:56:26
7
4
ЧЕТА КОМЕНТАРИТЕ И ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ УВЕРЯВАМ ЧЕ ТОВА БЪЛГАРИНЪТ Е ДЪВЕСЕН ПЪН ОТ ОТ 11 РАЗРЯДНА АФРИКАНСКА ДЪРЖАВА! СРЕЩУ АВТОГАРАТА ИМА СИНЯ ЗОНА! ИМА И МЕСТА КЪДЕТО ДА СПРЕШ ЗА 5 МУНУТИ, ДА РАЗТОВАРИШ БАГАЖ НА ПЪТНИЦИТЕ И ДА СИ ТРЪГНЕШ! ОБАЧЕ НЕ, НЯКОИ ХОРИЦА, НАБЛЕГНАЛИ ЗДРАВО НА БИРА, СКАРА, ПЪРЖЕНИ КАРТОФКИ И СВИНСКО НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СИ РАЗХОДЯТ ТРЪСКАЩИТЕ СЕ ОТ МАЗНИНИ ТЕЛЕСА 100 М. ЗА ДА СЕ КАЧАТ НА АВТОБУСА! АКО ИМА НАЧИН С ТАКСИ ДА СЛЯЗАТ И ПО СТЪЛБИТЕ ЩЕ Е ОЩЕ ПО ДОБРЕ! ОТ ГОДИНИ ПОЛЗВАМ ТАКСИТА, МАКАР ЧЕ ИМАМ 3 ЛИЧНИ АВТОМОБИЛА И НИКОГА НЕ ПРИНУЖДАВАМ ТАКСИМЕТРОВИЯ ШОФЬОР ДА СПИРА КЪДЕТО НА МЕН МИ Е УДОБНО, А ДА СПИРА ТАКА ЧЕ ДА НЕ ЗАТРУДНЯВА ДВИЖЕНИЕТО! ТОВА Е ЕТИЧНОСТ КЪМ ОСТАНАЛИТЕ В ДВИЖЕНИЕТО!!! ДРУГА Е ТЕМАТА ЧЕ ОКОЛО АВТО И ЖП ГАРА СА 100% КОПЪРКИ, КОИТО 90% СА С НЕРЕДОВНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ТАЗИ ДЕЙНОСТ ИЛИ МАНИПУЛИРАНИ АПАРАТИ ЗА ОТЧИТАНЕ! И КАКВО СЕ ПОЛУЧАВА? ЗАРАДИ КЕФА НА ЕДНИ ХОРА КОИТО АКО МОГАТ ВМЕСТО КРАКА ДА ИМ ТРАНСПЛАНТИРАТ ДЖАНТИ С ГУМИ ИЛИ ЗАРАДИ ЕДНИ ТАРИКАТИ, КОИТО ДА ПРЕКАРАТ 5 ЧОВЕКА НА ДЕН ИМ Е ДОСТАТЪЧНО РАКИЯ И САЛАТА, ХАЙДЕ ДА ПРЕДИЗВИКАМЕ ХАОС И НА ГАРАТА! БЪЛГАРИНЪТ ПОМНИ КАТО МАЙМУНА! ЯВНО Е ЗАБРАВИЛ ХАОСА ОТ ПРЕДИ 19 Г. В ТОЗИ РАЙОН! АЗ ОБАЧЕ ГО ПОМНЯ ОТ 1982 Г. КОГАТО ЗА ПЪРВИ ПЪТ СЕ КАЧИХ САМ НА МЕЖДУГРАДСКИ АВТОБУС ОТ ТАЗИ ЖП ГАРА!
36.
ало ало ОБЩИНАТА
02.05.2019 10:34:15
1
7
ИМАХТЕ И ОЩЕ ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ИЗВЕДЕТЕ ТРАФИКА НА ХИЛЯДИ АВТОБУСИ ЗА ЮЖНОТО СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ И ЗА КЪДЕ ЛИ НЕ!!!!!!!!!!НЕ НИ ТРОВЕТЕ С ТЕЗИ БЕЗУМНА АВТОГАРИ ЮГ И СЕВЕР!!!!!!!МЯСТОТО ИМ Е НА ИЗОСТАВЕНАТА ГАРА ВЛАДИМИР ПАВЛОВ ИМА ИДЕАЛНИ УСЛОВИЯ !!!!!!!!НИЕ ГРАЖДАНИТЕ ОЧАКВАМЕ ОТГОВОР КОГА ЩЕ СЕ СЛУЧИ ТОВА!!!!ФЛАГМАН АНГАЖИРАЙТИ СЕ С ВЪПРОСА ЗА ВЪЗДУХА НА БУРГАЗЛИИ!!!!!!
35.
ние гражданитена БУРГАС
02.05.2019 10:21:16
0
7
ИСКАМЕ АПАРАТУРА С НЕПРЕКЪСНАТО ПОКАЗВАНЕ НА ГОЛЯМ ЕКРАН СЪСТОЯНИЕТО НА ВЪЗДУХА КОЙТО ДИШАМЕ НА ПЪРВО ВРЕМЕ В ГРАДИНКАТА НА ГАРАТА И ОКОЛО АВТОГАРА ЮГ КАКТО И ПО ВСИЧКИ ВЪЗЛОВИ КРЪСТОВИЩА ПРЕЗ КОИТО МИНАВА АВТОБУСНИЯ ТРАФИК ОТ АВТОГАРА ЮГ КЪМ ЮЖНОТО И СЕВЕРНО ЧЕРНОМОРИЕ!!!!!!!АЛО АЛО ОБЩИНАТА ПРЕКРАТЕТЕ ТРОВЕНЕТО НА БУРГАЗЛИИ!!!!!
34.
Бай Кор
02.05.2019 09:55:25
4
2
Бе как няма да пускате мръсните таксита до автогарата, направо вътре в ж.п. гарата им направете стоянки! Частните автомобили със стикер Буздлуджа е Червена също трябва да бъдат допускани безплатно, няма се харчат шумкарите за синя зона я.
33.
ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!
02.05.2019 08:55:46
2
10
СРЕЩУ ГРАЖДАНИТЕ НА БУРГАС Е ТАЗИ ТРАНСПОРТНА СХЕМА ТРОВЕЩА НИ С АВТОМОБИЛНИ ГАЗОВЕ И ФИННИ ПРАХОВИ ЧАСТИЦИ !!!!!!!КАКВА БЕШЕ ПРИЧИНАТА ДА НЕ БЪДЕ ИЗВЕДЕН ТРАФИКА НА ХИЛЯДИТЕ АВТОБУСИ ОТ ГАРА ЮГ ЗА СЕВЕРНОТО И ЮЖНО ЧЕРНОМОРИЕ ????????????????ЗАЩО БЕ ????ЗА КИНТИ НИ ТРОВИТЕ ааааааа???????ЗАЩО БЕ ??? ИМАХТЕ ЗЛАТНА ВЪЗМОЖНОСТ ГАРА ВЛАДИМИР ПАВЛОВ ПУСТЕЕ И ЦЕЛИЯ АВТОМОБИЛЕН ТРАФИК ЩЕШЕ ДА Е ИЗВЪН ГРАДА !!!!!!!ЯВНО СЕ ОБСЛУЖВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА няКОЙ ЗА КИНТИ!!!!ТОВА ЧЕ ТРОВИМ ГРАЖДАНИТЕ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ.
32.
ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!
02.05.2019 08:55:46
2
9
СРЕЩУ ГРАЖДАНИТЕ НА БУРГАС Е ТАЗИ ТРАНСПОРТНА СХЕМА ТРОВЕЩА НИ С АВТОМОБИЛНИ ГАЗОВЕ И ФИННИ ПРАХОВИ ЧАСТИЦИ !!!!!!!КАКВА БЕШЕ ПРИЧИНАТА ДА НЕ БЪДЕ ИЗВЕДЕН ТРАФИКА НА ХИЛЯДИТЕ АВТОБУСИ ОТ ГАРА ЮГ ЗА СЕВЕРНОТО И ЮЖНО ЧЕРНОМОРИЕ ????????????????ЗАЩО БЕ ????ЗА КИНТИ НИ ТРОВИТЕ ааааааа???????ЗАЩО БЕ ??? ИМАХТЕ ЗЛАТНА ВЪЗМОЖНОСТ ГАРА ВЛАДИМИР ПАВЛОВ ПУСТЕЕ И ЦЕЛИЯ АВТОМОБИЛЕН ТРАФИК ЩЕШЕ ДА Е ИЗВЪН ГРАДА !!!!!!!ЯВНО СЕ ОБСЛУЖВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА няКОЙ ЗА КИНТИ!!!!ТОВА ЧЕ ТРОВИМ ГРАЖДАНИТЕ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ.
31.
Проверете паркинга зад Областна управа ,Флагман?
02.05.2019 08:18:03
1
17
Зад Областна управа си беше паркинг.Обаче там изникна познайте какво -хотел "Бургас".Проверете как общински паркинг става хотел.Хайде, проверете!Нали искате хората да ви възприемат като търсачи на истината?Затова администраторите на сайта ви манипулират мненията на хората ,нали ?Статиите са ви избирателни , коментарите -също.
30.
Петър
02.05.2019 06:30:31
2
10
Мико,
Нима проектантите, и възложителя /Община Бургас, на дето има цял отдел с не знам си колко калпака/ не са знаели, че има нужда от паркинг? Точно за това е престъпно, а за некадърността си плащате, и ще плащате прискъпо!
Има и друга страна, която обаче стои много встрани от проблема!
Колите нямат "спирка", но очакваме пространството да се разширява!?
Улиците пълни с коли за които нито са проектирани гаражи, нито паркинги, а ако има проектирани гаражи, то на 90 % са със сменено предназначение, което също си е престъпление! Не кадърността се е впила в Управлението, а дълговете прикриват тази некадърност! Отворете си очите! Бургас е затънал в дългове, които не могат да бъдат стимул за инвеститори! Или ще "клекнете" пред тях, и пак ще бъдете прецакани.
29.
Така така
01.05.2019 22:08:25
0
16
Нека не забравяме, че тази медия е "независима" и обикновенно такива "критични" статии се появяват, когато някой не си плаща за медиен чадър.... или е забравил за годишната лепта.
28.
До 18
01.05.2019 21:44:44
2
11
Какви корекции да се правят Душа? Кой ще ги плаща?
Те правили недоправили като проектирали, откраднали парите, сега наово корекции. Прокуратура, съд присъда и да си плащат за некадърността!
Само, че трябва българите да отидат да гласуват и да изберът такива като Иванчева, които са готови да се борят срещу мафията герб-дпс-бсп! Такива хора ни трябват! Борбени! Комунисити и клонинги само крадът и са ортаци в кражбите.
27.
Още ли тоалетната е с.... жетони?
01.05.2019 20:04:09
2
22
В Тоалетната на автогара Юг ситуацията е следната-Първо си приготвяш монети. Ако нямаш, ползваш машината за дребни. В моя случай беше развалена машината. Една касиерка от билетните каси ме съжали и ми даде дребни след голямо молене. После купих жетони, следващата стъпка е да пуснеш жетон на бариерата, иначе няма да те пусне. Жетони, бариери, все едно си на митницата. Щях да изтървах автобуса. Не е истина какво малоумие.
26.
наблюдател
01.05.2019 19:32:16
2
8
До 22.Има,има..... г-н "умник" автогарата не обслужва ,само заминаващите автобуси.Аз взех отношение след като прочетох коментар №2 визиращ " kак посрещачите на сектор Пристигащи автобуси, псуват малоумието на кметската администрация".Нещо можете ли да кажете в това направление?p.s.”ибрикчия”= гъзолиблизец(условно в твоя случай по отношение на градската администрация,понеже се опитваш да изкараш черното,като бяло.За твое съжаление, фактите са си факти и сами говорят....).Точното значение на думата можеш да намериш в интернет.
25.
*********
01.05.2019 19:17:39
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
24.
*********
01.05.2019 19:15:43
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
23.
Сонито
01.05.2019 19:05:21
4
17
Веднъж се шмугнах в така наречената гара с колата.. точно след 20 сек дойде един шушлек и ми вика.Община Бургас това е международна гара вие какво си мислите.
Па аз му викам На всяка гара по света има поне паркинги като хората защо тук няма
И оня вика махай са чуваш ли ...
Казах му като си разтоваря гостите тръгвам.
Димек еби си макята културно
Другия път ще им кажа че водя китайска делегация ;-)
22.
До 21
01.05.2019 18:54:22
3
3
Незнам значението на думата ”ибрикчия”,но предполагам е нещо неприятно.Като и да е. В малките часове автобуси няма.Последният е за София,който е в 01.ч и дотогава гарата си работи.
21.
наблюдател
01.05.2019 18:17:45
3
13
до 3.Ами заповядайте г-н ибрикчия в малките часове на деня да обясните на чакащите как да ползват прекрасната сграда до която нямат достъп понеже по-това време е заключенаp.s..вярно,че слънце няма в тези часове,НО....атмосферните условия не се влият от часовото време.
20.
БАЙ САНДЬО
01.05.2019 18:10:32
2
26
Кой е геният, сътворил това безмислено съоръжение-Централна спирка-до Свободния университет?
Вярно ли е , че една спирка е фактурирана над 500000лв?
19.
driver
01.05.2019 18:08:29
2
10
до 7.Ами няма лошо,ама не са 50 метра.Нали се сещаш,че това са парко места в ЦГЧ и хората които имат да свършат някаква работа там си ги ползват за час-два,заплащайки си синя зона.Лично аз ,когато ходя до НАП всеки път намирам свободни места в близост до х-л"Приморец".Така че драги на практика не са 50 метра,а ти лично вземи два куфара в автомобила си и всеки път,когато паркираш по-далеко от входа ,където живееш ги пренасяй и ще ТОГАВА разбереш за какво иде реч.....
18.
Ужас
01.05.2019 17:51:19
9
14
Никакво градивно мнение не прочетох в коментиращите.....само плюене и заяждане с таксиметровите шофьори какви били и т.н. сякаш те са виновни че някои от гражданите наистина имат нужда от тяхната услуга? Автогара Юг е неправилно изградена и трудности изпитват самите автобусни шофьори които трудно маневрират между секторите. Таксита пред автогарата винаги е имало от както тя е изградена, но явно някои фактори са оказали влияние пред местната управа да няма друг обществен транспорт за гражданите и гостите на града. Много неща са сбъркани в града ни и хубаво ще е да се направят корекции.
17.
До 1
01.05.2019 17:45:23
3
17
Знаеш ли колко си тъп не си мисли че всички пътници са на по 20 години и могат да мъкнат чанти по 10_15 кг.от хотел "Приморец" до гарата багаж който и ти едва ли можеш да замъкнеш на такова разстояние и да се качиш изпитен като магаре в автобуса нормално ли е бастун цепнат
16.
До14
01.05.2019 17:42:12
2
15
Може и да сии прав, но не могат да я закрият, участва в схемата по крадене на пари по новата автобусна схемя... Хората пари са крали ей... Ще ги съдя ако им покажеш фактите, които не са взели предвид като а чертали с моливчето и сметката с парите за крадене....
15.
*********
01.05.2019 17:38:24
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
14.
Така така
01.05.2019 17:36:42
4
14
Ако бяхме в нормална държава, тази Автогара отдавна беше закрита като изключително опасна!
Но няма да споделя причините за това, като му дойде времето, услужливо ще посоча причините и фактите да се закрие! Стига тея крадци да си пишат активи на пишещите братя. Но инае сме тролове....
А те уж не четът какво го вълнова народа, но после с много пари и нашите идеи си пишат точки крадците от общината! Селски тарикати! Хайде ве селяни, хайде сетете се защо трябва да бъде закрита като изключително опасна.....
13.
Бургазлия
01.05.2019 17:07:49
5
11
Никакви кирливани не пускайте там
12.
Геро
01.05.2019 17:03:51
1
32
Господа управляващи защо отстраната на източния изход на гарата оставихте 12метра тротоар.А той може да бъде по малък и там да има такси стоянка която да обслужва гарата и автогарата..А що се отнася до автомобилите.Вие искате ние да си оставим автомобилите пред къщи. аВие вашите не защо пред общината е отделена цялата улица за служебни лица затова ли Ви избрахме да се качим ние в рейсовете а Вие в служебните автомобили че на това и отгоре да ни ограничавате достъп до някой места Неисе няма да сте вечно със служебни автомобили тогава друга песен ще пеете но няма да има на кой да се сърдите А какво ще кажете за последната глупост със затварянето на пешеходната пътека пред бар КАРГО .Преди трябваше да се пресекат 2 платна и хората продължаваха в посоката си . С еха трябва да пресекат 6 плътна о ако неги блъсне някой може и да продължат за където са тръгнали.Алибито на комисията по транспорт е че пътеката пречела на автобусите еми господа махнете всички пътеки в града разрешете на автобусите да мачкат хората по платното тъй никой няма да им пречи о ще си спазват графика.
11.
ЗА
01.05.2019 17:03:31
6
7
Само за таксита да де влиза защото има стари болни хора и с какви ли не проблеми на които им е много трудно да отидат до автогарата с багаж и отделно таксиметровия шофер няма как да помогне на такива хора защото и той самия няма каде да спре за да помогне с багажа ЖП гарата е далече на спирката пред автогарата не става забранено е и полицията глобява нито отзаде на бариерата е позволено и пак е далече и хората се мъчат
10.
Marinero
01.05.2019 16:48:02
6
44
Цялата ви "интегрирана" транспортна схема е създадена с цел да се опраскат едни евро пари, защото за друго не ви бива. Какво подобрихте по отношение на транспортната система с тези измислени бус-ленти, тази измислена "Централна спирка", която затапи единствения голям булевард в този град, автобусни спирки по 80000 лв парчето, безмислената ви автогара гара Юг навряна на толкова малко пространство, че автобусите излизат от слотовете на заден ход, а след това се включват в един безумен градски трафик в централната градска част и допълват атмосферата там с отровни газове. Защо просто не реконструирахте автогара Запад - Проектирана на достатъчно голяма площ и на много комуникативно място, но незнайно защо пренебрегнахте даденостите и, зарязахте я и сега тази автогара и пространството около нея по прилягат на някой град в Авганистан.
А градския ви транспорт е безумно скъп за разстоянията които покрива и това е причината хората да не го предпочитат и да продължават да използват автомобилите си, въпреки рекета който прилагате върху тях със сини и зелени зони.
9.
ИНТЕРЕСНО
01.05.2019 16:38:22
15
30
Значи чак сега авторите на много от статиите във Флагмен си признават с ръка на сърце, че и те са заблуждавали с мантрите си бургаското общество ... Какво откровение ....Колко пъти хората протестираха срещу цялата транспортна схема, обаче Флагман бълваха статии в "подкрепа на инвестициите в транспорта" ,"насърчаването на използването на интегрирания градски транспорт" и т.н. красиви фразички и мантрички .ИСТИНАТА Е ,че цялата схема на интегрирания градски транспорт е тотално осрана и е правена без всякаква мисъл, с цената на една планина изхарчени пари/и сигурно още толкова откраднати/. Маршрути ,местополжения на спирки, синя зона ,стоянки на таксита и т.н.- всичко е тотал щета.
8.
Таксиметров шифиор
01.05.2019 16:37:37
23
7
Само таксита да влизат.
Това е.
7.
Nino
01.05.2019 16:36:06
17
10
И какво толкова има като повървите точно 50метра от местата за паркиране .Или искате да ми кажете ,че всички живеете до спирки и излизате от вас и оп в автобуса .То понякога паркирам по далеч от входа където живея и вървя повече от това до автогарата .Повечето селяни са свикнали да паркират точно пред входа .
6.
Мико
01.05.2019 16:34:42
11
20
Само си представете ако се разреши да се влиза с коли какво ще стане ,първият селянин от Ямбол дето чака мама с бурканите ще спре 1час преди да е дошъл влака или автобуса ще е изкарал какъта през прозореца и като му кажат да се мръдне ,че пречи ще има ама аза съм за малко .Цялата работа р ,че не искат да плащат за синя зона и ги мързи да повървят 20метра .
5.
Петър
01.05.2019 16:19:17
6
17
Плурализма ражда пространство, не го ограничава!
Имаме може би най-натоварената автогара по Черноморието, която е в "синхрон" с жп гара, а от скоро и пасажерски порт! Какъв плурализъм ми блещите? Абсолютно некадърно, и престъпно проектиране.
4.
Bv
01.05.2019 15:59:57
7
18
Нали и ние като пътуваме с такси до гарата, ще ни остави на майната си. Това е единствената гара, която няма паркинг в близост. Ако си инвалид, трябва да се предвижиш от синята зона до гарата с количка и куфар няма да е много приятно
3.
До 2
01.05.2019 15:59:54
18
14
Заедно с терминала е изградена прекрасна сграда на автогарата,ковто е климатизирана целогодишно,предлсга кафене,седящу места,интернет и информация.Хубаво е да се пимисли преди да се мрънка публично.
2.
И още
01.05.2019 15:48:23
14
27
Най- кефещо е да слушаш как посрещачите на сектор Пристигащи автобуси, псуват малоумието на кметската администрация. Там няма едно навесче, което да те предпази от дъжд и слънце.
1.
Против
01.05.2019 15:40:59
13
24
Против , няма да им отслабнат дебелите гъзове око повървят малко .
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори