×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Забраняват паленето на огън в Гърция
  • Баба хвърли през терасата торба с близо 50 бона на ало измамник
  • Гешев иска очна ставка с Борисов за атентата срещу него
  • Започна регистрацията в ЦИК на партии и коалиции за вота през юни
  • Алла Пугачова празнува рождения си ден в бункер в Израел
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Попето от „Дяволското гърло” завършил вечерно училище, нокаутирал директор заради обида


Попето от „Дяволското гърло” завършил вечерно училище, нокаутирал директор заради обида
Валери Йорданов в роля, която му подхожда - на Попчето от Дяволското гърло
14 Април 2019, Неделя, 13:37 ч.

Актьорът, който днес е на 45 години, култивирал характера си бързо, а с първосигналната му и донякъде първична реакция при случката с директора може би се изчерпват общите черти с героя му Манол Попнеделчиев – Попето

Валери Йорданов, който е сред най-атрактивните актьори в хитовия сериал „Дяволското гърло”, бил доста буен тийнейджър. Избухливият му нрав веднъж го тласнал към крайни действия, а причината била непримиримостта му към несправедливото и обидно отношение на директора на елитна столична гимназия. Малкият Валери го ударил, след което доброволно си изтеглил документите и завършил образованието си във вечерно училище. 

Актьорът, който днес е на 45 години, култивирал характера си бързо, а с първосигналната му и донякъде първична реакция при случката с директора може би се изчерпват общите черти с героя му Манол Попнеделчиев – Попето, в „Дяволското гърло”. В гимназията Валери бил втори по успех. Това не го разколебало да защити достойнството си, когато в първия ден след лятната ваканция директорът го настигнал, сграбчил го за косата и креснал: „Отсреща в бръснарницата!”. И му набил шут отзад. „Е, аз бях буйно момче. Просто нокаут! Беше изключително обидно, плюс това момичето, което харесвах, вървеше точно зад мен и унижението беше крайно. Прибрах се и казах на родителите си, че това училище няма да го завършва. Изтеглих си документите същия ден, иначе щяха да ме изключат без право на учене в София”, разказва Йорданов. 

Във вечерното училище Валери бил най-младият, а другите - на възраст между 25 и 35 години.Валери може и да е учел във вечерно училище, но съвсем не е бил лекомислен. Той работи от 13-годишен. Иначе всяко лято прекарвал при баба си и дядо си на село, където помагал за всичко. Сутрин ставал в 6,30, изкарвал козите до кошарата на баира, после обикалял цялото село, за да купи продуктите, които баба му поръчала, а след това се захващал с работата в градината. Докато баба му правела баницата, малкия поливал зеленчуците, преди да е напекло слънцето, за да не попари листата. След това се захващал да плеви или да цепи дърва. На 13 години вече работил наравно с приятелите си, които били по-големи.

Валери се трудел по строежи. И днес си спомня бригадата, в която се включил на обект в столичния квартал „Люлин”. Майка му, която е преводачка с английски език, разбрала къде е синът й от приятелите му. Валери работел с флекс, когато тя се появила със сандвичи. С тъга го попитала какво прави на този строеж, а той отвърнал: „Трудя се, майко!”. Не се налагало да работи, но искал сам да изкарва джобните си пари. А във вечерното училище осъзнал, че трябва да предприеме решителни действия, ако иска да успее.  До този момент съвсем не му хрумвало да избере актьорската професия, макар че бил почитател на киното. „Исках да стана лекар или адвокат, за да спасявам хората и да побеждавам лошото”, казва актьорът. Затова, когато попаднал на обява във вестник, в която се предлагат уроци по актьорско майсторство, решил да опита почти на шега. Харесало му и отишъл на изпитите в НАТФИЗ, за да види „дали професията ще му е интересна”. 

Бъдещият актьор дори помолил Наум Шопов за съвет. Живеели в един квартал и веднъж, малко преди изпитите, Валери го срещнал на улицата пред блока: „Г-н Шопов, ще може ли някой път да мина, да чуете материалите ми и да ми кажете някакви бележки или да ви ги дам, да ги прочетете и да кажете дали са подходящи?”. Той ми каза: „Моето момче, аз нямам самочувствието, че мога да те науча на каквото и да било, желая ти успех. Ако имаш късмета и шанса, всичко ще бъде наред”, споделя Валери. После, когато Стефан Данаилов го взел в своя клас, пак срещнал Наум Шопов, но пред НАТФИЗ. „Каза ми: „Е, видя ли!”, усмихва се актьорът. 

Бил все още студент, когато спечелил първата си роля в киното. На кастинга за „Трака-трак” от 1996 г. режисьорът Илия Костов го попитал дали може да каже някой монолог като жена. Валери го направил и получил ролята. Така дебютът му в киното е с женски образ. Стефан Данаилов го подкрепил, въпреки че трябвало да отсъства от лекции. „Майка ми, като се прибрала, ме завари да й меря токчетата и чорапогащника. И ме попита: „Сине, ти какво учиш всъщност?”, смее се и до днес актьорът за вълненията си покрай първата спечелена роля. Валери не се притеснявал, че ще играе жена.

Ролята била предизвикателство. А и по това време у нас се снимал по един филм на 3 години и да получиш покана за роля било признание. Още повече, ако си студент. Във филма Валери е неузнаваем. Гласът обаче не е негов, озвучава го колежка. 


В категории: Животът


2
Коментара
Само три съставки - Салата „Нищо“
Само три съставки - Салата „Нищо“ 15/04/2024, Понеделник 21:00 0
Как да се справим с мазната кожа
Как да се справим с мазната кожа 15/04/2024, Понеделник 20:40 0
2
Коментара по темата
2.
Кино ман
14.04.2019 20:40:23
1
1
Тъп филм
1.
хахо
14.04.2019 13:56:08
1
3
Тоз,ако доживее дърти години,а не се спомине преждевременно от наркотици/алкохол,да не се чуди що,ако някой младеж го нокаутира?Колелото се върти!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Борисов ли взе главата на външния министър или Стефан Димитров се оказа тотално неподготвен Борисов ли взе главата на външния министър или Стефан Димитров се оказа тотално неподготвен В събота срещу неделя "взривил" премиера, след като отишъл в Черна гора и си изключил телефона, бил неоткриваем за посланици и дипломати  Сериен крадец посегна и на детската радост в Морската градина в Бургас Сериен крадец посегна и на детската радост в Морската градина в Бургас 31-годишният Димитър Димов разби боксова круша и машина за топчета 4 мъжки комплекса в секса, ето как да не го съсипете 4 мъжки комплекса в секса, ето как да не го съсипете Повечето от представителите на силния пол знаят, че "не е важно колко дълго е зарядното, а колко всъщност издържа батерията" С какво силните жени плашат мъжете и ги отблъскват С какво силните жени плашат мъжете и ги отблъскват Силните жени са откровени и прями Това са царете на флирта: Тези зодии могат да разтопят и най-студеното сърце Това са царете на флирта: Тези зодии могат да разтопят и най-студеното сърце С безупречното си чувство за баланс и хармония, Везните знаят точно как да накарат другите да се почувстват специални и оценени Зловещо: Това е мястото, където отриха трупа със свинските опашки в София Зловещо: Това е мястото, където отриха трупа със свинските опашки в София На място веднага пристигнали медици, които установили смъртта на 44-годишния мъж Войната между Израел и Иран се отлага за друг път Войната между Израел и Иран се отлага за друг път Атаката на Техеран се провали, а отговорът на Йерусалим беше оставен, за когато му дойде времето Само три съставки - Салата „Нищо“ Само три съставки - Салата „Нищо“ Вижте рецептата Как да се справим с мазната кожа Как да се справим с мазната кожа Експерти дадоха ценни съвети как да предпазим кожата от прекомерно омазняване Разкарайте тези вещи от дома си, иначе ще останете стара мома Разкарайте тези вещи от дома си, иначе ще останете стара мома Те са езотерични вещици и плашат всеки ухажор, прекрачил прага на жилището ви
Зеленски зове за западна подкрепа за Украйна, дава за пример Израел Зеленски зове за западна подкрепа за Украйна, дава за пример Израел Ясно е, че не всички украински съоръжения могат да бъдат предпазени от атаки, коментира той Иран разкри с какви ракети и дронове е обстрелван Израел Иран разкри с какви ракети и дронове е обстрелван Израел Нападението засили опасенията от голям конфликт в Близкия изток Тревога в ООН! Опасно близо сме до ядрена катастрофа, обяви шефът на МААЕ Тревога в ООН! Опасно близо сме до ядрена катастрофа, обяви шефът на МААЕ Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси  критикувайки неотдавнашните атаки срещу Запорожката АЕЦ Местят церемонията по откриването на Олимпиадата Местят церемонията по откриването на Олимпиадата Най-вероятно церемонията ще се състои на "Стад дьо Франс” Арестуваха петима заради инцидента с кабинков лифт в Анталия Арестуваха петима заради инцидента с кабинков лифт в Анталия Разследват се причините за смъртта на един човек и раняването на 17 Баба уби брутално 5 новородени кученца на съседката си Баба уби брутално 5 новородени кученца на съседката си "С една пръчица колкото пръста ми може ли да се убие? Аз само ги шибнах малко и толкова беше. Исках да ударя майката, да се наплаши, защото ми изяде кокошката. Но, когато отидох, майката я нямаше”, казва Василева МВР с подробности за тази брутална катастрофа МВР с подробности за тази брутална катастрофа Лек автомобил навлязъл в насрещното и блъснал тир  Натресоха му три кучета и две котки в дома, но той мълчи, защото я обича Натресоха му три кучета и две котки в дома, но той мълчи, защото я обича Евгени се съобразява с капризите на  Принц Хари и Меган стават продуценти, готвят две нови предавания Принц Хари и Меган стават продуценти, готвят две нови предавания Продукциите са свързани с готвенето и с американския шампионат по поло Защо зрителите попиляха тази двойка от "Един за друг" Защо зрителите попиляха тази двойка от "Един за друг" За повечето хора Галена и Петър прекаляват с драмата и ако не плаче единият, то плаче другият
Делян ДОБРЕВ Делян ДОБРЕВ Към ПП: Научете си уроците вкъщи, не в министерствата Виц на деня Виц на деня -- Мацко, в с*кса каква поза предпочиташ?
- Отгоре.
- Защо?
- Като ми писне, ставам и си тръгвам.
Виц на деня Виц на деня Студент праща телеграма до сестра си:
"Скъсан по математика, подготви баща ни!"
На другия ден получава отговор:
"Баща ни подготвен, подготви се ТИ!..."
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Каква е разликата между ерген и семеен?
- Ергенът хапва каквото иска, семейният каквото му наготвят!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори