×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сестрата на Ивайло с емоционално писмо до Флагман за справедливостта и съсипването на един живот


Сестрата на Ивайло с емоционално писмо до Флагман за справедливостта и съсипването на един живот
Ивайло чака детенце, ще носи психическата травма цял живот, но трябваше ли да бъде осъждат толкова тежко, пита сестра му
14 Април 2019, Неделя, 10:13 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Иван КОЛЕВ

Ивайло, който предизвика тежка катастрофа на АМ Тракия преди две години, е с чисто съдебно минало, не е карал с превишена скорост, нито употребил алкохол, наказанието е несправедливо, отбелязва сестра му

30-годишният Ивайло Иванов от Габрово бе осъден на 6 години затвор заради тежката катастрофа на АМ „Тракия” през лятото на 2017 година, при която една жена загина, друга изпадна в кома, а мъж бе потрошен.(ВИЖТЕ ТУК)

Според експертизата Ивайло е карал със 130 км/ч, допустима скорост, но проблемът е, че е блъснал другата кола, която е била в аварийната лента. Може би това бе причината съдия Георги Грънчев от Бургаския окръжен съд да му наложи по-строга присъда.

Сестрата на Ивайло – Ралица изпрати емоционално писмо до редакцията на Флагман.бг, с която определи присъдата за несправедлива.

Публикуваме писмото с незначителна редакция:

Възмутена съм, че умишлено прикривате фактите, а ИМЕННО че няма алкохол, наркотици или превишена скорост. Сравнявате Ивайло със масата от пияни  дрогирани или без книжки хора които са причинили смърт на пътя.

Ивайло Иванов е със чисто съдебно минало, няма извършени нарушения на пътя, не е употребил алкохол и не се е правил на “ големият шофьор”, нито пък има свидетелства да е изпреварвал в аварийната лента.

Лично той няма спомен как се е озовал там. Най-вероятните причини над които ние неговото семейство разсъждаваме са отвличане на вниманието или затваряне за миг на очите ... 

За съжаление понякога един миг е достатъчен, за да се случи най-лошото...

Ивайло не е от типа момчета “келемета”, които се правят на голямата работа и не го казвам защото съм негова сестра, ако желаете позаинтересувайте се ... в малък град като Габрово от който сме се знаят тези неща.

В момента чака бебенце на което най-вероятно няма да може да се зарадва, защото обществената нагласа, както и тази на съдията е, че всички са под общ знаменател ... но и за това мога да споря.

Колко пияни и дрогирани, убили деца на пешеходни пътеки са с условни присъди???

Не е минавало и ден от злополучната катастрофа, в който той както и ние неговото семейство да не сме мислили, премисляли, притеснявали и молили както за него така и за другата страна в инцидента ...

Присъда от 9 респективно 6 години затвор (заради признаването на вината и протичането на делото по съкратената процедура, б.а.), не вземайки предвид фактите които ви предоставих по-горе, не е реална ! В рамките на закона е разбира се, но не е ЧОВЕШКО, не е ЧЕСТНО! 

Не е честно сядайки пил зад волана и причинявайки смърт да си на свобода и в същото време един ИНЦИДЕНТ от който никой от нас и вас не в застрахован, да бъде така тежко осъждан ! 

Не ме разбирайте грешно, ясно е че Ивайло ще понесе законовите последствия (психическите ще носи цял живот) заради този инцидент, но нека те да бъдат адекватни - условна присъда, отнемане на книжка - да, но затвор 6 години не е заслужено ...  


В категории: Темида


27
Коментара по темата
27.
S.h.
15.04.2019 07:32:05
0
4
Слушам сутринта новините “опитваме се да разберем какво се в случило с този инцидент “ относно случая с Лютви Местан ... а момчето Ивайло Иванов изкарахте убиец , та питам аз каква е разликата между Местан и Ивайло ? Защо едното се представя като инцидент , а другото едва ли не като убийство ? И в двата случая миг невнимание е струвал живота на друг . Нито Местан , нито Ивайло имат някаква умисъл в престъплението , хайде обаче да видим какво ще се случи с единият и какво ще се случи с другият .. и хора не се чудете всеки от нас е загубвал вниманието си , дали навеждайки се за нещо , дали поглеждал телефона си и куп други , просто сме имали късмет и Господ ни е пазил да се разминем с нещо подобно !
26.
Хрис
15.04.2019 07:09:18
0
4
Хайде стига бе хора , какви присъди , какъв съд , каква държава ! Момчето не отрича вината , но за миг невнимание 6 години ?! Вие добре ли сте ? Условни присъди за пияници и дрогирани ! В кой свят живеете ? Момчето ще носи вината до края на живота си , къде е справедливоста , ако Рой лежи в затвора , другите защо са на свобода ? Скапана държава със закони които не важат за всички ! Наказание трябва да има , но затвор с оглед на омекотяващите факти е само търсене на изкупителни жертви . Видите ли съдиите си вършели работата , да ама избирателно . Като гледам сестрата не е казала че е невинен , а че наказанието е изключително високо имайки в предвид , всичко горе казано.
25.
Бург
15.04.2019 01:20:30
0
4
Каквото и да си приказваме момичето е много право. Колко свини причиниха смърт с алкохол и наркотици, и не влязоха и за ден в затвора. Вина има, наказание трябва да има, но шест години затвор? Твърде много, на фона на хилядите смешни присъди за далеч по- тежки престъпления. С тази огромна присъда съда просто съсипва още един човешки живот, не раздава справедливост.
24.
Dred
15.04.2019 01:17:39
0
0
От статията/писмото разбрах че някяк си случайно, без причина, инцидентно, се е случила катастрофа, при която един човек е загинал, друг е бил в кома, а трети потрошен. Наложеното наказание на призналият вината си е прекомерно, защото той бил добро момче и чакал бебе и нямал да го види. Освен това никой не бил застрахован от такива "инциденти". Затворил си очите и....няма спомен как се е озовал в аварийната лента.
А От тук корабче минава ли?
Наистина ли авторката смята, че има толкова наивни хора?
Като не е виновен защо се е признал за виновен? Защо не е доказал невинността си? Защото не може да я докаже.
23.
Ралица Иванова
14.04.2019 22:47:25
1
4
Понеже някой по-долу искаше да знае -няма провинения и глоби в КАТ нито е някакъв рецидивист ! Въобще не омаловажавам мъката и страданието на другата страна , но това е ИНЦИДЕНТ и никой от нас не е застрахован . Знам че всеки излязал на пътя , рискува живота си ... във случая няма никаква умисъл или предумишленост ... разберете , че инциденти на пътя стават . Искате да го осъдите за това че е останал жив ли ? Никъде не е упоменато да е изпреварвал в аварийната лента , така че не говорете неща за които няма такава информация . Винаги съм се възмущавала от безотговорноста на пътя , аз също съм шофьор и спазвам всички правила за движения по пътя , гневна съм на всички онези които сядат пили зад волана , гневна съм на тези които карат с 200км/час в населени места , гневна съм на дрогирани шофьори , и не заради това че са катастрофирали , защото както казахме на всеки може да се случи , гневна съм за това че се знаеш на какво “дередже” си и сядаш пил и дрогиран ! Изключително гневна съм на всички извращения случващи се в държавата ни ... Всеки от вас може да се разрови и да види присъди на пияни шофьори ,предизвикали смърт, защото аз го направих , и гневът ми стана още по -голям , ежедневно сме свидетели на несправедливости и малоумници , а някой от вас намериха тук да си изливат злобата и агресията ... насочете си енергията за по стойностни неща ... Бъдете здрави и нека Господ ви пази !
22.
Николай
14.04.2019 22:15:15
0
3
Не е карало момчето в аварийната лента , а се е отклонил доколкото разбирам , възможно е да е тръгнал да свива по-рано към отбивката или да го е заслепило слънцето . Никъде не казват че е изпреварвал или е карал в аварийната , а че е навлязъл.. Пияни и дрогирани , без книжки , цигани издевателствали над хора са на свобода ... стига бе хора ! Линчувахте момчето ей така ... Обединете се срещу престъпниците на свобода и както пише един човек по-долу , двойният аршим.
21.
Неа
14.04.2019 17:54:12
4
4
Убил е жена и се възмущава на присъдата . Боже господи каква наглост !!!
20.
До Пламен
14.04.2019 14:33:15
1
9
Според мен сее получава едно недоволство у хората поради различния аршин, с който се мери. За уж сходни престъпления се получават много различни присъди. Наистина за мен е недопустимо някой, който е карал пиян, дрогиран, или на пешеходна пътека е отнесъл човек да получи 5 години, в случай на непредпазливост без утежняващи обстоятелства да има по-тежка присъда. Но пък тук човекът е карал в аварийната. Защо?
19.
n
14.04.2019 13:54:44
2
2
Няма страшно, за добро поведение в затвора и ще излезе още на втората година.
18.
българска му работа
14.04.2019 13:36:53
1
17
От девет кладенеца вода ще докара,за да го изкаря по-малко виновен!Хем не помнел как се озовал в аварийната лента със 130км/час,хем се признал за виновен.Таз сестра да благодари,че брат й още е жив.То бива наглост...
17.
до 16
14.04.2019 13:30:39
0
16
Идеята в „самопризнанието” е била надеждата,че при присъда 3 години автоматично стават условни с 5 годишен изпитателен срок например.Тя си го и казва с нелепите въпроси за други случаи при които извършителите уж получили условни присъди,което за широката публика едва ли е известно.
16.
Надзирателя
14.04.2019 13:01:17
1
18
Тази сестра друго писмо щеше да пише ако беше от страната на потърпевшите,и да се замисли,дали щеше да е съгласна на една година затвор ако нейния брат бяха убили!!!!
15.
Хм
14.04.2019 12:06:52
0
15
Освен това тоз си е признал с надеждата,че ще получи само 3 годинки,ама явно има и други обстоятелства.Сестрата да каже има ли тоз чиляк предишни провинения като глоби за превишена скорост,актове и т.н. нарушения в системата на КАТ?Това че е с чисто съдебно минало значи,чене е осъждан в съд,а нече не е от т.нар. „пътни рецидивисти”?
14.
бря бря
14.04.2019 11:53:32
1
25
Не гледа,че е получил минимума на минимума,ами пак недоволна таз сестра.Аз лично съм против тоз закон отчасти за признаване на вината в резултат на който престъпниците получават наполовин присъди.Кво има да се признава при 100% обективни и неоспорими доказателства?С този закон се захранва рецидивизма!
13.
до 10
14.04.2019 11:45:40
1
27
Не не може на всеки да се случи,а само на тия,които със 130 км/час са решили да изпреварват през аварийната лента вместо да намалят плавно и да изчакат.А наркотиците и алкохола са утежняващи обстоятелства,при което се дават максимални присъди,6 годинки не е максимална присъда.Всеки трябва да си носи кръста.
12.
Бай Селяк
14.04.2019 11:14:39
1
26
Сега рИветИ, ама Га ядохте кИфтетата не ревахте.
На нашенските селяци само трябва да им гледаш сеира. Каквато и свинщина да извършат, те все невинни ще се изкарат, че даже и ощетени. Нищо чудно "емоционалната" селянка да се опита да получи и обезщетение от семействата на жертвите за причинени материални и морални щети. Явно има много мераклии да станат колеги по наглост и безнаказаност на Максим Ставийски. ОТВРАТ! На тая кака, ако и бяха сгазили детето (ако има такова) пак тия глупости ли щеше да плещи?
11.
Tapak
14.04.2019 11:04:57
15
0
Tapak nalice e idelna savkupnost.. Realna e nalice kogato s dve ili poveche deqniq sa osashtestveni dva ili poveche sastava na razlichni po VID prestapleniq! Priemam go sa mehanichna greshka!
10.
до Пламен
14.04.2019 11:04:18
1
38
Така е, прав си по принцип, че на всеки може да се случи, но не може да се оправдава човек, който не спазва правилата и това е довело до смъртта на невинни хора. Това, че не е бил пиян, дрогиран и така нататък по никакъв начин не го оправдава, че е карал в аварийната лента. Заради тарикатлъка ще си излежи наказанието. Ама имал детенце. Те и умрелите имат. Защо сестра му не отиде да се жалва при роднините им, защото ще я линчуват. Не стига че е виновен, ами и тя е нагла.
9.
Флагман
14.04.2019 11:02:55
0
11
Да направи пол за гласуване за и против оставането му в затвора.
8.
BURGAS
14.04.2019 11:01:52
10
5
Налице е реална съвкупност. С едно деяние са осъществени съставите на две престъпления. Причиняване на смърт и тежка телесна по непредпазливост. И по-точно небрежност. При определяне на присъдата се налага по-тежкото наказание по принципа на поглъщането. Индивидуализирайки присъдата съдът взема освен отчита обществената опасност на деянието, на дееца и други смекчаващи или отегчаващи вината обстоятелства. Явно в случая присъдата е постановена при превес на отегчаващите, които не са част от обективните признаци на състава, но са част от субективното отношение на дееца и се отчитат в мотивите на присъдата.
7.
Пламен
14.04.2019 10:39:16
13
34
Аз подкрепям момичето.Да,вина има,в аварийната лента няма работа,отнел е човешки животи.Трябва да има осъдителна присъда,но 6 години са ужасно много.И друго,аз отдавна апелирам хората осъдени за катастрофи,без да са пили,без да са дрогирани,без да са превишили скорост,с изрядни документи да лежат в отделен затвор,който е само за такива осъдени,защото те не са престъпници по душа и не е правилно да лежат по затворите с хора,които са рецидивисти.И да им се осигури работа,за да излязат по бързо.Нито един от всички нас,които шофираме не е застрахован от подобен инцидент.Лесно е да съдим и обвиняваме хората от страни,но когато дойде на нашата глава тогава осъзнаваме истината.
6.
129
14.04.2019 10:35:54
1
23
Тези сега се чувстват прецакани ли какво?
Получил е справедливо наказание, ама защото някой друг като него не е получил такова.... ако може и той с тарикатите да се измъкне с условна. На магистрала скороста е висока, затова очите на 4 и каране само в лентите за движение, не в аварийните. Макар, че и другата кола едва ли е аварирала, че е спряла там, но в нея хората са си платили прескъпо за това
5.
SPRAVEDLIVOST?
14.04.2019 10:33:33
22
10
TOVA E GAVRA S POSTRADALITE! ZASLUJAVA NAI MALKO 30g. TAKA SADYAT V AMERIKA!
4.
Расизъм
14.04.2019 10:28:14
3
17
Ако беше джагал , щеше да е с условна !
3.
Бекъм
14.04.2019 10:25:07
1
31
Верно е оня Ставински как се отърва.Не само това ами взе 30000лв за реклама не карай пил!Трябваше да го убият на мига!Няма такава държава наистина!Нито ден в затвора повръща ми се....
2.
1
14.04.2019 10:24:21
3
24
А тоя колко живота съсипа като отне живота на невинен щот се е правил на голямата работа. Със 130 в аварийната. За него явно законите не важат! Само затвор за такива като него. Малко са му 3 години.
1.
шофьор
14.04.2019 10:21:10
7
25
А да бе "не помнел как се е озовал в аварийната със 130" ,че по тази логика всеки убиец ще каже ,че не помни как и защо е наръгал жертвата !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори