×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След сигнал Цацаров нареди проверка на Валери Симеонов, лидерът на НФСБ предупреди: Клеветят ме, ще съдя наред!


След сигнал Цацаров нареди проверка на Валери Симеонов, лидерът на НФСБ предупреди: Клеветят ме, ще съдя наред!
Осъдих в. Уикенд за много пари, сега ще осъдя и в. Галерия, обяви лидерът на НФСБ
10 Април 2019, Сряда, 17:49 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

КПКОНПИ ще трябва да проследи купувал ли е собственикът на "Скат" имоти на занижени цени

Върховната касационна прокуратура възложи на КПКОНПИ проверка по сигнал за закупени имоти на занижени цени от “СКАТ“ ООД, управлявано от Валери Симеонов, съобщиха от държавното обвинение.

Лидерът на НФСБ коментира казуса пред медии в парламента.

„Досещам се откъде идва сигналът. От една особа вероятно”, каза Симеонов.

По думите му става въпрос за фирмени сделки, проверявани многократно и от НАП, и от служби.

„Спокоен съм. Този път ще ударят на камък”, отсече лидерът на НФСБ.

За единия имот прави впечатление, че е купен точно на данъчна цена. Валери Симеонов обаче увери, че тя е реална.

„Някъде да сте чули при Валери Симеонов да има разминаване между дела и документи? Или смятате, че тогава е бил друг човек, пък сега е станал по-почтен”, попита риторично депутатът от „Обединени патриоти”.

„От какво повече да подам оставка? Може би от кандидат за евродепутат”, присмя се Симеонов.

Според него случаят касае и клеветническа статия във в. „Галерия” от днес.

„Недейте се хваща за тези неща, защото съдя наред”, закани се Валери Симеонов.

„Аз „Уикенд” го осъдих за доста пари, няма да ви кажа (колко), защото ще ме намразят всички завистливи хора, за клевета. Сега ще осъдя и „Галерия”. И вие се хващате за тези работи. Те са проверявани и проверявани. Говори се за незаконни строежи. Няма такова нещо. Проверявано е, има осъдени хора за такива твърдения. Говори се за 74 хиляди, които получавам от войската, която е настанена в моя хотел. Хотелът е затворен от половин година. Затворен! Какво повече да приказваме? Говори се, че Христиан Митев ми уредил сделка в Бургас. Пълна лъжа! Аз си купувам там имота, който е около сградата, около сградата, която е купена от частна фирма със земята от сградата. Недейте влиза в това! Христиан Митев хабер си няма тогава от това. Говори се, че Валентин Касабов е бил председател на Комисията по устройство на територията. Никога не е бил! Значи лъжи, лъжи, лъжи, лъжи, лъжи. Става въпрос за абсолютно законна сделка на огромна цена. Там съм купил квадратен метър трева, за да мога да си уредя имота към сградата на „Скат”, която съм си я купил от частно лице, на цена 2 хиляди лева без малко. Трева! Не апартамент! Нарочно, защото настоях пред Димитър Николов (кмета на Бургас) да си вдигна аз цената. Три пъти я вдигнаха”, каза още лидерът на НФСБ.

След въпрос какво може да се строи там, той отговори: „Всичко може да се строи и то е построено. Построена е кооперация, идете да я видите!”

Валери Симеонов предупреди: „Като разбера обаче кой е подал сигнала и как го е подал, ще го осъдя!”

А ето какво съобщиха преди това от ръководената от главния прокурор Сотир Цацаров Върховна касационна прокуратура:

         На 09.04.2019 г. до главния прокурор е  постъпил сигнал за закупени недвижими имоти от „СКАТ“ ООД, управлявано и представлявано от народния представител Валери Симеонов, като сделките са изповядани на нереално ниски цени. Описани са три сделки:

  • Закупено през 2004 г. от „СКАТ“ООД, управлявано от В. Симеонов право на строеж на апартамент с площ 80 кв.м. в к.к. „Слънчев бряг“ за сумата от 900 лева, при данъчна оценка 856,60 лв.;
  • Закупен през 2005 г. от „СКАТ“ООД, управлявано от В. Симеонов офис в к.к. „Слънчев бряг“ с площ 31,35 кв. м. за сумата от 6 901,10 лв., при данъчна оценка 6 901,10 лв. и
  • Закупен  през 2008 г. от „СКАТ“ООД, управлявано от В. Симеонов имот частна общинска собственост с площ 875 кв.м. за сумата от 850 815 лв. по решение на Общински съвет – Бургас, чийто председател по това време е Валери Симеонов, председател на комисията за общинска собственост е бил В. Касабов – настоящ народен представител от НФСБ, а юрисконсулт е бил настоящият народен представител Християн Митев. За този имот се твърди в сигнала, че не се ползва по предназначение за нуждите на телевизията, а е построен жилищен блок.

В сигнала са изложени и твърдения, че през 2008 г. „СКАТ“ООД, управлявано от В. Симеонов е закупило „База за отдих Пресока“ в община Златоград,  която в момента е  хотел „Панорама“, като на същия са изградени незаконни постройки – басейн и ресторант, за които е налице влязло в  сила решение на Върховния административен съд от 2013 г.че са построени без съответните разрешителни и следва да бъдат съборени, а това не се е случило. 

Върховна касационна прокуратура възложи на КПКОНПИ извършване на проверка предвид твърденията в сигнала за извършени престъпления във връзка с  описаните в сигнала недвижими имоти от лице, заемащо висша публична длъжност  - Валери Симеонов – народен представител към момента, а през 2008 г. и като председател на Общински съвет за сделката от 2008 г. В рамките на проверката ще се проверяват и данните за извършени престъпления от настоящите народни представители Касабов и Митев, в качеството им на длъжностни лица в Община Бургас през 2008 г.

Предметът на проверката ще обхване и твърденията за непредприемане на действия по събарянето на незаконните постройки в района на Златоград и наличието на връзка с народния представител В. Симеонов.

На основание чл. 145 ал. 1 т. 3 от Закона за съдебната власт, чл. 82 и чл. 83, т.8 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, проверката е възложена на Дирекция „Противодействие на корупцията“ при КПКОНПИ, която по силата на този закон е компетентен орган да извършва проверки срещу народни представители.

Извършването на проверките се възлага и на основание чл.8 от Инструкция № 2 от 05.09.2018г. за взаимодействие между Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество и Прокуратурата на Република България, подписана от главния прокурор Сотир Цацаров и от председателя на КПКОНПИ.

 


В категории: Политика


34
Коментара по темата
34.
*********
21.04.2019 10:15:27
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
33.
*********
12.04.2019 19:48:19
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
32.
*********
12.04.2019 18:29:36
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
31.
*********
12.04.2019 18:26:28
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
30.
куче
12.04.2019 12:27:10
7
0
човека се опита да спаси Бургас от нефтозавода и от Кроношпана и веднага го метнаха .Да живеи свободата
29.
Desislav
12.04.2019 11:55:29
0
5
Da se napravi I proverka za Motela Koziat Rog
28.
*********
11.04.2019 12:06:38
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
27.
Кой
11.04.2019 09:04:10
1
22
Така един път не защити бизнеса в България. Отиде в парламента и забрави за хора които се надяваха на теб. Веднъж не се противопостави на ГЕРБ за подмяна на касови апарати и за всички идиотизми на Горанов. Май се изчерпа нищо не очакваме от теб така че напускай власта и не ни обяснявай как Цветанов е света вода и други идиоти от ГЕРБ.
26.
Вярно?
11.04.2019 07:45:37
5
8
Добре, някой замислил ли се е Гн Симеонов плаща ли други лицензи освен тези на БГ телевизиите?? Някой ... той затова има, а едно време 2000 1996 2003 ??? Тогава е купувал само коалсилни кабели :) ей оттам пара бол 16~20 лв Х 2 0000 абоната =? Какво се чудите там да проверяват не някои сгради !!
25.
някой
11.04.2019 07:31:51
71
11
На Всички срещу Симеонов. Да го Ду..те. Каквото си е направил си е негово Идиоти
24.
Петър
11.04.2019 06:57:38
2
80
Г-н Скат, защо влязохте в Управлението?
Нима мислите, че сте по "умен" от системата, която Ви употребява, а Вие си мислите че сте открили топлата вода? Ако не слезете от властта, тя ще го направи!
23.
ОСТАВКА
11.04.2019 01:44:09
1
81
Нито едно от обещанията си не изпълниха Обединените Патриоти от това което обещаха в предизборната си кампания. Много хора разочаровани от двата мандата на ГРОБ се излъгаха да гласуват за тях и ги направиха трета политическа сила, която се съюзи с ГРОБ и ги издигна отново на власт. Реформаторския Блок изиграха същата роля, дръпнаха избирателите и после веднага коалиция с ГРОБ.
От както се появиха НДСВ (преди 20 год.) и после се превърнаха в ГРОБ, ромите от 0,4 млн станаха 1.3 млн, а българите от 7,7 млн станахме 5,4 млн. След още 20 год. със същия темп ромите ще са повече от нас, те и сега като са по-малко ни шибат и убиват и им плащаме сметките, и ги храним да се множат, гаврят се с полицаи и лекари, бият служители на НОИ, изнасилват и убиват жени и баби.
22.
Е
11.04.2019 00:36:58
0
12
Най-после тия коалиционни партньори направиха нещо и за нас. Ние като народ-серджии, с удоволдтвие ще ги изгледаме как се топят взаимно.
21.
цацаров
10.04.2019 22:17:02
0
2
ама КОЙ цацаров
20.
Българин
10.04.2019 22:10:20
0
3
Ооооссстаааафффффкааааа
19.
защо информацията е непълна?
10.04.2019 21:16:51
1
61
"На КПКОНПИ е възложена проверка предвид твърденията в сигнала за извършени престъпления от Валери Симеонов, като настоящ народен представител, а през 2008 г. и като председател на Общински съвет за сделката от същата година. Ще се проверяват и данните за извършени престъпления от Касабов и Митев, в качеството им на длъжностни лица в Община Бургас през 2008 г."
18.
давай ВАЛЕРИ НАРОДА Е С ТЕБ
10.04.2019 20:53:20
9
10
ЗАВРИ Я ТАЗИ ШАЙКА ЗАЕДНО С ""КОНСКИЯ ОБРАЗ""ПРИ БАЙ СТАВРИ !!!
17.
давай ВАЛЕРИ НАРОДА Е С ТЕБ
10.04.2019 20:53:20
11
8
ЗАВРИ Я ТАЗИ ШАЙКА ЗАЕДНО С ""КОНСКИЯ ОБРАЗ""ПРИ БАЙ СТАВРИ !!!
16.
Боко трети
10.04.2019 20:44:03
8
19
Валери Симеонов поиска Оставката на Борисоф и веднага му правят проверка за закупени имоти на занижени цени от “СКАТ“ ООД.
15.
Флагман
10.04.2019 20:25:14
0
14
Не доказани твърдения били ;) Трийте , Кате, Веско ?
14.
koko
10.04.2019 19:58:40
91
12
валката тръгна срещу софийската мафия и за сега добре се справя достоен бургазлия
13.
йа,ха
10.04.2019 19:58:23
0
51
Сега,който вече си е платил по-високия противокоституционен данък,ще трябва да ходи до общината и след дълга процедура да му бъде върната разликата от нсдвнесеното в общиндкия бюджет.Г-н Симеонов ли ще плати за излишните разходи?
12.
йа,ха
10.04.2019 19:53:06
5
40
Тоз трябва да си подаде оставката като парламентарист,защото се опита да гази конституцията!Конституционният съд реши,че законът предложен от Валери Симеонов и приет от управляващите миналата година относно увеличаване на местния данък на имоти по курортни села,градчета и градове за ПРОТИВОКОСТИТУЦИОНЕН.
11.
айдееее
10.04.2019 19:27:25
6
59
и тоя настъпал мотикатаааа ,май ,а
10.
Валери
10.04.2019 19:17:28
10
9
Е невинен.
Саму той ша на упрай.
9.
9.
10.04.2019 19:11:29
11
9
настъпа ги по мазолите
8.
*********
10.04.2019 18:27:50
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
A
10.04.2019 18:17:19
1
53
Toz pak kvo plashi samo sus suda da ne raboti za nego
6.
Валентин Игнатов
10.04.2019 18:15:15
0
71
Лъчезар Лисицов - :) усеща се колко разстроен си от хората които се усмеляват да говорят срещу вожда ти. През ум не ми мина как е възможно Той да се е възползвал от поста си.
5.
5.
10.04.2019 18:11:36
79
12
ще го хванат за водомера ,той да не е тъп да са остай да го гепят за нещо ,но пък като ги осъди след проверката ще изкяри и горница.Валерка остави тъпия сам да падне и да си строши главата.
4.
......
10.04.2019 18:02:34
4
62
Някъде да сте чули при Валери Симеонов да има разминаване между дела и документи? Хахахахахахахахахахахахахаха.....
3.
Asas
10.04.2019 18:01:12
4
61
Още един "политически труп"
2.
Валерито
10.04.2019 17:56:18
54
15
Ти си боса ,ти си шефа ,ти си върхът.
1.
Така те искам Валеренце
10.04.2019 17:54:32
71
22
Гони ги до дупка и ги натикай в кафеза , започвай да пускаш сигнали за всичките далавери ,за които знаеш ,да няма милост.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Служебният кабинет смени областния управител на Бургас Служебният кабинет смени областния управител на Бургас БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите БСП избира общински лидер на Бургас утре, реди листата за НС в неделя - вижте кои са кандидат-депутатите Паруш Парушев е фаворит за нов общински председател, но има и други кандидати Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята Щъркел атакува коли в Луковит: Кълве калници и сваля боята "Луковитският тенекеджия", както местните наричат птицата, е от защитен вид Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“  бе връчена на най-добрите в спорта Купата на Ректора в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ бе връчена на най-добрите в спорта Събитието бе открито от Ректора на Университета – проф. д-р Христо Бозов До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година Най-бързо и без такса плащането към НАП става чрез виртуален ПОС терминал Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Операторът на летище "Щръклево" вече прави проби за "засяване" на облаци Партията на Манолова напусна „Левицата“, а бивш лидер на БСП влезе в нея Партията на Манолова напусна „Левицата“, а бивш лидер на БСП влезе в нея Хората в този формат са доказали през годините, че могат да отстояват интереси, обяви Михаил Миков В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце Развива стокхолмски синдром Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов
Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо 
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори