×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

"Билдникс" на Николай Николов, "Артстрой", "Планекс" и търновски милионер в битка за реконструкцията на НХК


07 Април 2019, Неделя, 21:14 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Община Бургас със сериозни изисквания към кандидатите, само утвърдени фирми могат да участват в поръчката

 

Осем фирми подадоха обвързващи оферти за реконструкцията на една от знаковите бургаски сгради – Дома на Нефтохимика, показа проверка на Флагман.бг. 

Грандиозният ремонт, който се очаква да започне до няколко месеца е на стойност 6,5 млн.лева и напълно ще промени визията на НХК. 

Ще се работи по предварително изготвен проект и ще се даде обем на сградата, за да стои по-солидно на площад „Тройката”. Общото РЗП е 6587 кв.м., а разгърната площ със сутерена, където по проект трябва да има арт пространство – 8645 кв.м.

Проектът предвижда промени конструктивното укрепване, въвеждане на мерки за енергийна ефективност, ремонт на голямата зала, която ще бъде оборудвана и за кинопрожекции, както и подмяна на съществуващите настилки, които не са пипани от 1975 година.

След приключване на дейностите ще има 11 функционални зони, които се очаква да превърнат старата сграда на Дома на Нефтохимика в модерен конгресен и културен център.

Интересен факт е, че докато тече реконструкцията всички ползватели на сградата ще се изнесат, в това число и Общинският съвет. Местният парламент вероятно ще заседава в Експоцентър „Флора” или КЦ „Морското казино”.

Пред бъдещият строител е поставен амбициозен срок от 420 дни от датата на подписване на договора. Офертите ще бъдат оценявани по показател – най-добра цена с 50 % тежест, работната програма за изпълнение на строителството – с 30 % и структурата и капацитета на участника – 20 %.

Своеобразната цедка, която е поставила администрацията с техническото задание допуска само фирми с доказана история да участват в процедурата. Заради това и участниците са сред най-солидните фирми в сектор „Строителство”. Основната част от тях създават консорциуми, само един участник, който е достатъчно солиден, се явява самостоятелно.

Проверка на Флагман.бг показа, че поръчката е достигнала до етап оценка на техническите предложения на кандидатите. Съвсем скоро предстои отварянето на ценовите оферти и избор на изпълнител.

Кои са фирмите?

Представяме фирмите по реда на постъпване на офертите им:

Първият консорциум „Геоплан Ифраструктура” е създаден от две фирми „Геоплан Кънстракшън” ЕООД и „Планекс инфраструктура” ЕООД. Управител и на двете е 27-годишният Кристиян Пламенов Дешков. Кристиян е син на търновския бизнесмен Пламен Дешков – един от най-богатите предприемачи в Североизточна България, спонсор на местния „Етър”.

Вторият участник е ДЗЗД „БМ”, учредено между „Мууд констракшън” ООД на Недялко Кирев и Никола Стоилов от София и „Булплас БГ” ЕООД на бургаския бизнесмен Ставри Иванов, собственик на „Вайс профил” ЕООД.

Третият участник е консорциумът, създаден между две от големите фирми, работещи в Бургаска област – „Планекс Бургас” ЕООД и „Мидия инфраструктурно строителство”, привлечен е и трети партньор – „Мартинов клима” ЕООД на Валентин Мартинов. „Мидия” е с богата история, последният им обект с публични средства е площад "Тройката". Компанията е собственост на Димитър Янакиев, но във фирмата в последната година е имало известни размествания, показа проверка на Флагман.бг. Един от съдружниците се е оттеглил – Стоян Маджаров. По този начин собственици остават „Мидия груп холд” АД и Редван Ереджеб. „Планекс Бургас” е другият солиден партньор, който има сериозни интереси в сферата на строителството в Бургаска област и всеки обект, който са изпълнили до този момент е безупречен.

Четвърти по ред документи са подали от ДЗЗД „Ен ен Груп”, в което влизат „Алди комерс груп” ЕООД, „Енерджи Ефект” ЕАД и „Енергоинвест инженеринг” ЕООД. Първата фирма е собственост на Велко Мартинов Велков от София,  втората е на Васил Кирилов Алексиев от Ямбол, а третата е еднолична собственост на „Топлофикация Враца” ЕАД.

Петият участник ДЗЗД „КДЛ Бургас”  е създаден от „Стройкомерс” ЕООД на Даниел Аттарян от София и „Хит стройк К” ЕООД на Георги Кузманов от Бургас.

Друга компания, която е подала оферта за участие в поръчката е добре известната в Бургас „Артстройт 1 Кънстракшън” ЕООД, собственик на комплекс „Перла”, както и на новото супермодерно ваканционно селище на брега на морето между Сарафово и Поморие. Фирмата е участвала и друг път в обществени поръчки в Бургас, а безспорно бижуто й е санирането на бл.76 в ж.к.Лазур, който впечатлява с артистичния подход на изпълнение.

Сериозен конкурент по поръчката е и консорциумът между „Билдникс” на бургаския предприемач Николай Николов, шеф на строителната камара, варненската „Обонато” и „Термал инженеринг” на Тодор Андонов и Николай Янгьозов. „Билдникс” участва в строежа на спортната зала „Арена Бургас”. След оттеглянето на „Понстрой инженеринг” бургаската фирма е основният изпълнител и както изглежда се справя много добре. В партньорство с „Термал инженеринг” преди време те изградиха басейна в ж.к.”Меден рудник”.

Последни документите си са подали ДЗЗД  „Холдинг Бургас Инфраструктура”, създаден от „Даксон 2” ЕООД на Пламен Петков от Димитровград  и „СМК Монтажи” АД, която е една от най-старите действащи фирми в Бургаска област. Управлявана е от инж.Недялко Недялков и работи от 1991 година.

Структура на участниците:

Консорциум „Геоплан Инфраструктура”(„Геоплан Кънстракшън” ЕООД и „Планекс Инфраструктура” ЕООД)

ДЗЗД „БМ”(„ Мууд констракшън” ООД и „Булплас БГ” ЕООД)

ДЗЗД „Планекс-Мидия-Мклима”(„Планекс Бургас” ЕООД, „Мидия Инфраструктурно Строителство” ООД и „Мартинов клима” ООД

ДЗЗД „Ен ен Груп” („Алди комерс груп” ЕООД, „Енерджи Ефект” ЕАД и „Енергоинвест инженеринг” ЕООД)

ДЗЗД „КДЛ Бургас” („Стройкомерс” ЕООД и „Хит стройк К” ЕООД)        

 „Артстройт 1 Кънстракшън” ЕООД

ДЗЗД „Дом на НХК”(„Билдникс” ЕООД, „Обонато билд” ЕООД и „Термал инженеринг” ООД)

Консорциум „Холдинг Бургас Инфраструктура”(„Даксон” ЕООД и „СМК Монтажи” АД)

 


В категории: Бизнес


14
Коментара по темата
14.
gsn43
08.04.2019 16:33:54
0
3
Каквато и реконструкция да направите , "жабарника "краси най добре ТРОЙКАТА. На кмета Николов три мандата не му стигнаха да се справи с тази "непосилна " задача.Дано следващият градоначалник има повече сили.
13.
До 5
08.04.2019 11:04:01
0
2
Чакай пич. Знаеш ли кой реално стои зад СМК Монтажи? Айде научи, пък после говори. Верно избора е предрешен, но не е Пламен, не е Пламен. Пламен е дребна риба в сравнение с него.
12.
*********
08.04.2019 02:27:37
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
11.
Smith
08.04.2019 00:23:27
0
13
В България парите се разпределят към "местни" структури, уж патриотично. Без значение качество и цена. Затова няма да видите западни фирми, а странджандки чиляк ще вземат поръчкана. Честито на Ники Николов и Билдникс.
10.
калкулатор
08.04.2019 00:23:06
2
63
Цената на проекта Обществена порьчка е 6.466.000 ЛЕВА
Извода ебаси скъпите облицовЪчни поръчки чуеек ,е не чак толкова колкото басейна в СЛАВЕИК0В от хипер СКЪПА ПЛАСТМАСА за 19 МИЛИОНА с оскъпяването
А и 6,46 милиона лева са м/у 14 и 28 АПАРТАМЕНТА от Артекс зависи кои ги купува
А казват че ПЛАСТМАСАТА е евтин материал ,и замърсява но тия проекти казват обратното СКЪПА Ее и носи ГОЛЕМИ ПОЛЗИ /ОГРОМНИ ПРИХОДИ
С 6 МИЛИОНА могат да построят сграда с 6000 м2 /6 декара полезна ЖИЛИЩНА площ/ 100 2стаини апартамента по 60 м2 например за социално слаби нуждещи се семейства а не безмислен ръбест кич
А 100 бр. 2стаини апартамента са 3 входа с по 33 апартамента или 1 8ет блок с по 3ц входа спо4 ап на етаж
9.
до 8
07.04.2019 23:35:22
1
74
Що ве виж къв е сипмпатичен проектa мяза на нещо средно между гигантски ковчег с примеси на стелт технлогичен дизаин ,сигурно е дело на някои архитект връзкар с визия на денди-пенди
8.
Heavy Industry
07.04.2019 23:11:00
1
70
Не че нещо,но този проект ми прилича на пандиза в Холандия.Даже пандиза изглежда по красив.Бахти и проектантите честно.
7.
до3
07.04.2019 22:25:50
1
14
ЦЕНАТА е амбициозна предварително се знае че победител е човека на г-н Цветанов от ВЕЛИКО ТЪРНОВО,за кво да бързат като знаят че парата им е сигурна и могат и 10год ако пожелаят да ремонтират
Но полицеиския саит услужливо НЕ ПОСОЧВА ЗА КАКВА СУМА кач пара? ЗА КОЛКО МИЛИОНА Е МАЗНАТА ПОРЪЧКА
НАИ-важното НЕ СЕ съобщава
6.
ха ха ха
07.04.2019 22:21:37
1
64
На Планекс обектите били безупречни. Вие майтапите ли се. Та те тяхната си сграда не можаха да я направят качествено, вие очаквате чуждите да направят. Сградата им стои празна, защото тече отвсякъде и никой не иска да наема офиси там.
5.
eurojob
07.04.2019 22:17:59
3
61
И победител е велико търновския бизнесмен човек на Цецо седемапартаментчиков
ДРУГИТЕ фирми въобще да не си помислят да играят с/у чувека на ЦВЕТАНОВ /некоронвания боляр на В.ТЪРНОВО/
4.
ff
07.04.2019 22:14:08
2
34
фирми близки до власта, и една която е в конфликт на интереси, как шефа на камарата ще има фирма и толкова поръчки и проекти има в бургас ?!
3.
Кое му е абициозното?
07.04.2019 21:55:30
3
81
Само в България 420 дни са амбициозен срок за такъв проект.
В Япония ще го съборят и построят отново за 2 месеца
2.
Емо мигача
07.04.2019 21:36:22
3
56
Само фирми близки до Пеевски и Боко
1.
*********
07.04.2019 21:22:56
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лятната контролна кампания на НАП ще насърчава доброволното спазване на закона Лятната контролна кампания на НАП ще насърчава доброволното спазване на закона

Местна и държавна власт обединяват усилия при проверките по Южното Черноморие

Синът на Ламбо го питал може ли да се ожени Синът на Ламбо го питал може ли да се ожени

Влади имал почти 8-годишна връзка с любимата си Виктория, преди да й предложи брак

Народна хитрост със зеле спира хъркането Народна хитрост със зеле спира хъркането

Освен това хъркането се получава и при наличието на патологични изменения в носа и гърлото – изкривена по рождение или от травма носна преграда

Цигарите убиват 3300 българи на година Цигарите убиват 3300 българи на година

Според данните на Евростат у нас през миналата година от рак на белите дробове за починали близо 3300 души, като от тях 2600 са били мъже и 700 са били жени

БСП затъват в банкови кредити заради Бойко Борисов БСП затъват в банкови кредити заради Бойко Борисов

Целта е да се ликвидира опозицията за местните избори чрез рязкото ограничаване на партийните субсидии, смята Драгомир Стойнев от соцформацията

Десетки бургаски девойки станаха експерти по дигитално предприемачество Десетки бургаски девойки станаха експерти по дигитално предприемачество

Обучението се проведе в Бургас от JA България и партньори с пълно финансиране от Европейския институт за иновации и технологии (EIT)

Тежка катастрофа край Лидл в Бургас, има ранени Тежка катастрофа край Лидл в Бургас, има ранени

По първоначална информация сблъсъкът е бил между лек автомобил Рено и Джип

Кметът Димитър Николов посочи къде ще е следващото обновено междублоково пространство в Бургас Кметът Димитър Николов посочи къде ще е следващото обновено междублоково пространство в Бургас

Това е само началото, работим и проектираме нови зони, за да направим градът ни още по-хубав, каза градоначалникът

БСП: Депутатите от ГЕРБ и ОП са придатък на Борисов - унищожават опозицията, разстрелват демокрацията БСП: Депутатите от ГЕРБ и ОП са придатък на Борисов - унищожават опозицията, разстрелват демокрацията

Това реално е промяна на политическата система, обяви Драгомир Стойнев по повод промяната на размера на партийните субсидии

Бургаски тийнейджъри нападнаха видеокамерата на Моста, за да скачат необезпокоявани Бургаски тийнейджъри нападнаха видеокамерата на Моста, за да скачат необезпокоявани

Един от тях се покатерва и обръща камерата ръчно

Haй-бoгaтaтa жeнa в cвeтa, cпeчeлилa cъcтoяниeтo cи caмa, cпoдeля 3 cъвeтa зa ycпex Haй-бoгaтaтa жeнa в cвeтa, cпeчeлилa cъcтoяниeтo cи caмa, cпoдeля 3 cъвeтa зa ycпex

Tя нaпycĸa гимнaзия нa 16 гoдини и oтивa в Шънджън, ĸъдeтo зaпoчвa дa paбoти във фaбpиĸa зa чacoвници пpeз 1986 гoдинa. Πo-ĸъcнo Kyинфeй e пoвишeнa нa pъĸoвoднa пoзиция

Извънредно: Арестуваха Мишел Платини! Извънредно: Арестуваха Мишел Платини!

Легендата на Франция и бивш шеф на УЕФА закопчан заради разследване за корупция

Заплатите в еврозоната нарастват с най-висок темп от 10 години Заплатите в еврозоната нарастват с най-висок темп от 10 години

Въпреки че заплатите се повишават и заетостта е рекордно висока, потребителските цени многократно са се оказвали под очакванията

Почина известен генерал от КГБ Почина известен генерал от КГБ

Ветеранът от съветската политическа полиция си е отишъл на 94-годишна възраст в Москва

 

Троен самоубийствен атентат взе 30 жертви Троен самоубийствен атентат взе 30 жертви

Според местните власти бомбените атаки са извършени от радикалната ислямистка групировка "Боко Харам" 

 

От "Боинг" с шокиращо признание за авиокатастрофите в Индонезия и Етиопия От "Боинг" с шокиращо признание за авиокатастрофите в Индонезия и Етиопия

Компанията е допуснала грешка с проблемната предупредителна система в кабината на модела "737 Max" 

Кой колко ядрени бойни глави има? Кой колко ядрени бойни глави има?

Глобално ядрените бойни глави са наброявали 13 865 в началото на годината, с 600 по-малко от началото на 2018 г.

В Лондон е истински ад! Вижте какво се случва! В Лондон е истински ад! Вижте какво се случва!

Кметът Садик Хан заяви, че е „изключително обезпокоен“ от ситуацията 

Невероятно! Турция представи първия си суперизтребител 5-то поколение Невероятно! Турция представи първия си суперизтребител 5-то поколение

Изтребителят носи името TF-X като в момента се определят изискванията за въздухоплавателното средство

Защо сериалът за Чернобил е толкова успешен? Защо сериалът за Чернобил е толкова успешен?

Много мнения бяха изказани за това дали действителността във филма е реалистично показана - че тогава в СССР нямало тениски и ходели по потници или че не можело партиен деец да пие водка на работното си място

Корнелия Нинова Корнелия Нинова Г-н премиер - на "Позитано" една оставка не можете да ВЗЕМЕТЕ като хората Виц на деня Виц на деня На интервю за работа ме питат:
- Важна ли ви е заплатата?
- Ма не, бе... Световният мир ми е на първо място.
Виц на деня Виц на деня - От колко време сте женени?
- От 23 години.
- 23 години! Не е за вярване!
- За вярване е... не е за разправяне...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако е писано - ще стане, ако не е - ще го напиша.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори