×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

"Билдникс" на Николай Николов, "Артстрой", "Планекс" и търновски милионер в битка за реконструкцията на НХК


07 Април 2019, Неделя, 21:14 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Община Бургас със сериозни изисквания към кандидатите, само утвърдени фирми могат да участват в поръчката

 

Осем фирми подадоха обвързващи оферти за реконструкцията на една от знаковите бургаски сгради – Дома на Нефтохимика, показа проверка на Флагман.бг. 

Грандиозният ремонт, който се очаква да започне до няколко месеца е на стойност 6,5 млн.лева и напълно ще промени визията на НХК. 

Ще се работи по предварително изготвен проект и ще се даде обем на сградата, за да стои по-солидно на площад „Тройката”. Общото РЗП е 6587 кв.м., а разгърната площ със сутерена, където по проект трябва да има арт пространство – 8645 кв.м.

Проектът предвижда промени конструктивното укрепване, въвеждане на мерки за енергийна ефективност, ремонт на голямата зала, която ще бъде оборудвана и за кинопрожекции, както и подмяна на съществуващите настилки, които не са пипани от 1975 година.

След приключване на дейностите ще има 11 функционални зони, които се очаква да превърнат старата сграда на Дома на Нефтохимика в модерен конгресен и културен център.

Интересен факт е, че докато тече реконструкцията всички ползватели на сградата ще се изнесат, в това число и Общинският съвет. Местният парламент вероятно ще заседава в Експоцентър „Флора” или КЦ „Морското казино”.

Пред бъдещият строител е поставен амбициозен срок от 420 дни от датата на подписване на договора. Офертите ще бъдат оценявани по показател – най-добра цена с 50 % тежест, работната програма за изпълнение на строителството – с 30 % и структурата и капацитета на участника – 20 %.

Своеобразната цедка, която е поставила администрацията с техническото задание допуска само фирми с доказана история да участват в процедурата. Заради това и участниците са сред най-солидните фирми в сектор „Строителство”. Основната част от тях създават консорциуми, само един участник, който е достатъчно солиден, се явява самостоятелно.

Проверка на Флагман.бг показа, че поръчката е достигнала до етап оценка на техническите предложения на кандидатите. Съвсем скоро предстои отварянето на ценовите оферти и избор на изпълнител.

Кои са фирмите?

Представяме фирмите по реда на постъпване на офертите им:

Първият консорциум „Геоплан Ифраструктура” е създаден от две фирми „Геоплан Кънстракшън” ЕООД и „Планекс инфраструктура” ЕООД. Управител и на двете е 27-годишният Кристиян Пламенов Дешков. Кристиян е син на търновския бизнесмен Пламен Дешков – един от най-богатите предприемачи в Североизточна България, спонсор на местния „Етър”.

Вторият участник е ДЗЗД „БМ”, учредено между „Мууд констракшън” ООД на Недялко Кирев и Никола Стоилов от София и „Булплас БГ” ЕООД на бургаския бизнесмен Ставри Иванов, собственик на „Вайс профил” ЕООД.

Третият участник е консорциумът, създаден между две от големите фирми, работещи в Бургаска област – „Планекс Бургас” ЕООД и „Мидия инфраструктурно строителство”, привлечен е и трети партньор – „Мартинов клима” ЕООД на Валентин Мартинов. „Мидия” е с богата история, последният им обект с публични средства е площад "Тройката". Компанията е собственост на Димитър Янакиев, но във фирмата в последната година е имало известни размествания, показа проверка на Флагман.бг. Един от съдружниците се е оттеглил – Стоян Маджаров. По този начин собственици остават „Мидия груп холд” АД и Редван Ереджеб. „Планекс Бургас” е другият солиден партньор, който има сериозни интереси в сферата на строителството в Бургаска област и всеки обект, който са изпълнили до този момент е безупречен.

Четвърти по ред документи са подали от ДЗЗД „Ен ен Груп”, в което влизат „Алди комерс груп” ЕООД, „Енерджи Ефект” ЕАД и „Енергоинвест инженеринг” ЕООД. Първата фирма е собственост на Велко Мартинов Велков от София,  втората е на Васил Кирилов Алексиев от Ямбол, а третата е еднолична собственост на „Топлофикация Враца” ЕАД.

Петият участник ДЗЗД „КДЛ Бургас”  е създаден от „Стройкомерс” ЕООД на Даниел Аттарян от София и „Хит стройк К” ЕООД на Георги Кузманов от Бургас.

Друга компания, която е подала оферта за участие в поръчката е добре известната в Бургас „Артстройт 1 Кънстракшън” ЕООД, собственик на комплекс „Перла”, както и на новото супермодерно ваканционно селище на брега на морето между Сарафово и Поморие. Фирмата е участвала и друг път в обществени поръчки в Бургас, а безспорно бижуто й е санирането на бл.76 в ж.к.Лазур, който впечатлява с артистичния подход на изпълнение.

Сериозен конкурент по поръчката е и консорциумът между „Билдникс” на бургаския предприемач Николай Николов, шеф на строителната камара, варненската „Обонато” и „Термал инженеринг” на Тодор Андонов и Николай Янгьозов. „Билдникс” участва в строежа на спортната зала „Арена Бургас”. След оттеглянето на „Понстрой инженеринг” бургаската фирма е основният изпълнител и както изглежда се справя много добре. В партньорство с „Термал инженеринг” преди време те изградиха басейна в ж.к.”Меден рудник”.

Последни документите си са подали ДЗЗД  „Холдинг Бургас Инфраструктура”, създаден от „Даксон 2” ЕООД на Пламен Петков от Димитровград  и „СМК Монтажи” АД, която е една от най-старите действащи фирми в Бургаска област. Управлявана е от инж.Недялко Недялков и работи от 1991 година.

Структура на участниците:

Консорциум „Геоплан Инфраструктура”(„Геоплан Кънстракшън” ЕООД и „Планекс Инфраструктура” ЕООД)

ДЗЗД „БМ”(„ Мууд констракшън” ООД и „Булплас БГ” ЕООД)

ДЗЗД „Планекс-Мидия-Мклима”(„Планекс Бургас” ЕООД, „Мидия Инфраструктурно Строителство” ООД и „Мартинов клима” ООД

ДЗЗД „Ен ен Груп” („Алди комерс груп” ЕООД, „Енерджи Ефект” ЕАД и „Енергоинвест инженеринг” ЕООД)

ДЗЗД „КДЛ Бургас” („Стройкомерс” ЕООД и „Хит стройк К” ЕООД)        

 „Артстройт 1 Кънстракшън” ЕООД

ДЗЗД „Дом на НХК”(„Билдникс” ЕООД, „Обонато билд” ЕООД и „Термал инженеринг” ООД)

Консорциум „Холдинг Бургас Инфраструктура”(„Даксон” ЕООД и „СМК Монтажи” АД)

 


В категории: Бизнес


14
Коментара по темата
14.
gsn43
08.04.2019 16:33:54
0
3
Каквато и реконструкция да направите , "жабарника "краси най добре ТРОЙКАТА. На кмета Николов три мандата не му стигнаха да се справи с тази "непосилна " задача.Дано следващият градоначалник има повече сили.
13.
До 5
08.04.2019 11:04:01
0
2
Чакай пич. Знаеш ли кой реално стои зад СМК Монтажи? Айде научи, пък после говори. Верно избора е предрешен, но не е Пламен, не е Пламен. Пламен е дребна риба в сравнение с него.
12.
*********
08.04.2019 02:27:37
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
11.
Smith
08.04.2019 00:23:27
0
13
В България парите се разпределят към "местни" структури, уж патриотично. Без значение качество и цена. Затова няма да видите западни фирми, а странджандки чиляк ще вземат поръчкана. Честито на Ники Николов и Билдникс.
10.
калкулатор
08.04.2019 00:23:06
2
63
Цената на проекта Обществена порьчка е 6.466.000 ЛЕВА
Извода ебаси скъпите облицовЪчни поръчки чуеек ,е не чак толкова колкото басейна в СЛАВЕИК0В от хипер СКЪПА ПЛАСТМАСА за 19 МИЛИОНА с оскъпяването
А и 6,46 милиона лева са м/у 14 и 28 АПАРТАМЕНТА от Артекс зависи кои ги купува
А казват че ПЛАСТМАСАТА е евтин материал ,и замърсява но тия проекти казват обратното СКЪПА Ее и носи ГОЛЕМИ ПОЛЗИ /ОГРОМНИ ПРИХОДИ
С 6 МИЛИОНА могат да построят сграда с 6000 м2 /6 декара полезна ЖИЛИЩНА площ/ 100 2стаини апартамента по 60 м2 например за социално слаби нуждещи се семейства а не безмислен ръбест кич
А 100 бр. 2стаини апартамента са 3 входа с по 33 апартамента или 1 8ет блок с по 3ц входа спо4 ап на етаж
9.
до 8
07.04.2019 23:35:22
1
74
Що ве виж къв е сипмпатичен проектa мяза на нещо средно между гигантски ковчег с примеси на стелт технлогичен дизаин ,сигурно е дело на някои архитект връзкар с визия на денди-пенди
8.
Heavy Industry
07.04.2019 23:11:00
1
70
Не че нещо,но този проект ми прилича на пандиза в Холандия.Даже пандиза изглежда по красив.Бахти и проектантите честно.
7.
до3
07.04.2019 22:25:50
1
14
ЦЕНАТА е амбициозна предварително се знае че победител е човека на г-н Цветанов от ВЕЛИКО ТЪРНОВО,за кво да бързат като знаят че парата им е сигурна и могат и 10год ако пожелаят да ремонтират
Но полицеиския саит услужливо НЕ ПОСОЧВА ЗА КАКВА СУМА кач пара? ЗА КОЛКО МИЛИОНА Е МАЗНАТА ПОРЪЧКА
НАИ-важното НЕ СЕ съобщава
6.
ха ха ха
07.04.2019 22:21:37
1
65
На Планекс обектите били безупречни. Вие майтапите ли се. Та те тяхната си сграда не можаха да я направят качествено, вие очаквате чуждите да направят. Сградата им стои празна, защото тече отвсякъде и никой не иска да наема офиси там.
5.
eurojob
07.04.2019 22:17:59
3
61
И победител е велико търновския бизнесмен човек на Цецо седемапартаментчиков
ДРУГИТЕ фирми въобще да не си помислят да играят с/у чувека на ЦВЕТАНОВ /некоронвания боляр на В.ТЪРНОВО/
4.
ff
07.04.2019 22:14:08
2
34
фирми близки до власта, и една която е в конфликт на интереси, как шефа на камарата ще има фирма и толкова поръчки и проекти има в бургас ?!
3.
Кое му е абициозното?
07.04.2019 21:55:30
3
81
Само в България 420 дни са амбициозен срок за такъв проект.
В Япония ще го съборят и построят отново за 2 месеца
2.
Емо мигача
07.04.2019 21:36:22
3
56
Само фирми близки до Пеевски и Боко
1.
*********
07.04.2019 21:22:56
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обраха бургазлийка във фризьорски салон и захвърлиха портмонето й в контейнер Обраха бургазлийка във фризьорски салон и захвърлиха портмонето й в контейнер

Предполага се коя е крадлата, въпрос на време е да я хванат

Ден 4: Протестът срещу Борисов и Гешев в столицата се разраства Ден 4: Протестът срещу Борисов и Гешев в столицата се разраства

След 19:30 ч. шествието тръгна както обикновено към Орлов мост, след което зави надясно по ул. Евлогий и Христо Георгиеви

Луиза Григорова под домашен арест заради бебето Луиза Григорова под домашен арест заради бебето

Бременността на актрисата вече е доста напреднала

Сушата доведе до рекордно нисък добив на пшеница Сушата доведе до рекордно нисък добив на пшеница

Производители от Велико Търново отчитат 10-годишен минимум

Барманът Коки от „Стъклен дом” пие бира след бира Барманът Коки от „Стъклен дом” пие бира след бира

Пивото той поглъща на големи глътки и почти на екс, видяха папараци

Най-малко шест са жертвите на АМ "Тракия", след като ТИР се преобърна върху автомобили в насрещното Най-малко шест са жертвите на АМ "Тракия", след като ТИР се преобърна върху автомобили в насрещното

Образувало се е огромно задръстване 

Порното е опасно за здравето Порното е опасно за здравето

Сексът е здравословен, но порното – не, категоричен е сексологът Майкъл Флууд

Шеф Иван Манчев: Да, влюбен съм до уши! Шеф Иван Манчев: Да, влюбен съм до уши!

Кулинарят заби майката на гаджето на сина му

Проф. Близнашки: Радев нарушава Конституцията по един твърде брутален начин Проф. Близнашки: Радев нарушава Конституцията по един твърде брутален начин

Той анализира и изявлението на президента, в което Радев поиска оставката на правителството и главния прокурор

Главният секретар на МВР към протестиращите: Не се поддавайте на провокации! Главният секретар на МВР към протестиращите: Не се поддавайте на провокации!

Това не са първите, нито ще бъдат последните протести, но страшно ще е, ако полицията се оттегли, каза гл. комисар Ивайло Иванов

Ръкавици и маски замърсяват седем от големите реки в Европа Ръкавици и маски замърсяват седем от големите реки в Европа

Учени предупреждават за опасността от това замърсяване

Откриха нов, още по-заразен щам на COVID-19 в Хонконг Откриха нов, още по-заразен щам на COVID-19 в Хонконг

Сега всеки болен човек може да зарази четирима по време на третата вълна на разпространение

От 15 юли влизаме в Гърция само с отрицателен PCR тест, преведен на английски От 15 юли влизаме в Гърция само с отрицателен PCR тест, преведен на английски

Това решиха гръцките власти

Цените във Великобритания скачат при Brexit без сделка Цените във Великобритания скачат при Brexit без сделка

Часовникът тиктака до 31 декември, ще има ли споразумение

Болниците в Белград изнемогват заради увеличението на заразените с COVID-19 Болниците в Белград изнемогват заради увеличението на заразените с COVID-19

Починали са 19 пациенти през последното денонощие

Ще има ли нов световен ред след коронакризата Ще има ли нов световен ред след коронакризата

ООН е нефункционална, Г-7 - несигурна

Мегазвезда от Боливуд е с коронавирус Мегазвезда от Боливуд е с коронавирус

Актьорът Амитаб Бачан призовава близките до него да се тестват

Важно за пътуващите: Електронният формуляр за влизане в Гърция няма да работи до 14 юли Важно за пътуващите: Електронният формуляр за влизане в Гърция няма да работи до 14 юли

Пътуващите, които вече са издали своите формуляри, все още ще могат да преминат граничния пункт, но граждани без формуляр няма да бъдат допуснати

Империята от легендарни имоти на собственика на ZARA Империята от легендарни имоти на собственика на ZARA

84-годишният Ортега е вложил 2,1 млрд. евро в недвижими имоти през миналата година чрез различни дъщерни дружества на холдинговата си компания Pontegadea

Комета украси небето над пирамидата на Хафре в Гиза Комета украси небето над пирамидата на Хафре в Гиза Древните египтяни са били също така изумени от сцени като тази
Проф.Коста КОСТОВ, пулмолог Проф.Коста КОСТОВ, пулмолог Покрай компромисът, който се направи със запалянковците, сега ще пострадат артистите и хората, които стоят у дома месеци наред Виц на деня Виц на деня - Моля ви, господине, махнете това куче от мене, вече усещам как ме полазват бълхи!

- Рекси, ела тук, че жената има бълхи...
Виц на деня Виц на деня - Здравей, Иванчо! Какво правиш?
- Ами отворих един магазин...
- Супер! Как успя?
- С ей този шперц!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако се смяташ за център на Вселената, едва ли Вселената е на същото мнение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори