×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

"Билдникс" на Николай Николов, "Артстрой", "Планекс" и търновски милионер в битка за реконструкцията на НХК


07 Април 2019, Неделя, 21:14 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Община Бургас със сериозни изисквания към кандидатите, само утвърдени фирми могат да участват в поръчката

 

Осем фирми подадоха обвързващи оферти за реконструкцията на една от знаковите бургаски сгради – Дома на Нефтохимика, показа проверка на Флагман.бг. 

Грандиозният ремонт, който се очаква да започне до няколко месеца е на стойност 6,5 млн.лева и напълно ще промени визията на НХК. 

Ще се работи по предварително изготвен проект и ще се даде обем на сградата, за да стои по-солидно на площад „Тройката”. Общото РЗП е 6587 кв.м., а разгърната площ със сутерена, където по проект трябва да има арт пространство – 8645 кв.м.

Проектът предвижда промени конструктивното укрепване, въвеждане на мерки за енергийна ефективност, ремонт на голямата зала, която ще бъде оборудвана и за кинопрожекции, както и подмяна на съществуващите настилки, които не са пипани от 1975 година.

След приключване на дейностите ще има 11 функционални зони, които се очаква да превърнат старата сграда на Дома на Нефтохимика в модерен конгресен и културен център.

Интересен факт е, че докато тече реконструкцията всички ползватели на сградата ще се изнесат, в това число и Общинският съвет. Местният парламент вероятно ще заседава в Експоцентър „Флора” или КЦ „Морското казино”.

Пред бъдещият строител е поставен амбициозен срок от 420 дни от датата на подписване на договора. Офертите ще бъдат оценявани по показател – най-добра цена с 50 % тежест, работната програма за изпълнение на строителството – с 30 % и структурата и капацитета на участника – 20 %.

Своеобразната цедка, която е поставила администрацията с техническото задание допуска само фирми с доказана история да участват в процедурата. Заради това и участниците са сред най-солидните фирми в сектор „Строителство”. Основната част от тях създават консорциуми, само един участник, който е достатъчно солиден, се явява самостоятелно.

Проверка на Флагман.бг показа, че поръчката е достигнала до етап оценка на техническите предложения на кандидатите. Съвсем скоро предстои отварянето на ценовите оферти и избор на изпълнител.

Кои са фирмите?

Представяме фирмите по реда на постъпване на офертите им:

Първият консорциум „Геоплан Ифраструктура” е създаден от две фирми „Геоплан Кънстракшън” ЕООД и „Планекс инфраструктура” ЕООД. Управител и на двете е 27-годишният Кристиян Пламенов Дешков. Кристиян е син на търновския бизнесмен Пламен Дешков – един от най-богатите предприемачи в Североизточна България, спонсор на местния „Етър”.

Вторият участник е ДЗЗД „БМ”, учредено между „Мууд констракшън” ООД на Недялко Кирев и Никола Стоилов от София и „Булплас БГ” ЕООД на бургаския бизнесмен Ставри Иванов, собственик на „Вайс профил” ЕООД.

Третият участник е консорциумът, създаден между две от големите фирми, работещи в Бургаска област – „Планекс Бургас” ЕООД и „Мидия инфраструктурно строителство”, привлечен е и трети партньор – „Мартинов клима” ЕООД на Валентин Мартинов. „Мидия” е с богата история, последният им обект с публични средства е площад "Тройката". Компанията е собственост на Димитър Янакиев, но във фирмата в последната година е имало известни размествания, показа проверка на Флагман.бг. Един от съдружниците се е оттеглил – Стоян Маджаров. По този начин собственици остават „Мидия груп холд” АД и Редван Ереджеб. „Планекс Бургас” е другият солиден партньор, който има сериозни интереси в сферата на строителството в Бургаска област и всеки обект, който са изпълнили до този момент е безупречен.

Четвърти по ред документи са подали от ДЗЗД „Ен ен Груп”, в което влизат „Алди комерс груп” ЕООД, „Енерджи Ефект” ЕАД и „Енергоинвест инженеринг” ЕООД. Първата фирма е собственост на Велко Мартинов Велков от София,  втората е на Васил Кирилов Алексиев от Ямбол, а третата е еднолична собственост на „Топлофикация Враца” ЕАД.

Петият участник ДЗЗД „КДЛ Бургас”  е създаден от „Стройкомерс” ЕООД на Даниел Аттарян от София и „Хит стройк К” ЕООД на Георги Кузманов от Бургас.

Друга компания, която е подала оферта за участие в поръчката е добре известната в Бургас „Артстройт 1 Кънстракшън” ЕООД, собственик на комплекс „Перла”, както и на новото супермодерно ваканционно селище на брега на морето между Сарафово и Поморие. Фирмата е участвала и друг път в обществени поръчки в Бургас, а безспорно бижуто й е санирането на бл.76 в ж.к.Лазур, който впечатлява с артистичния подход на изпълнение.

Сериозен конкурент по поръчката е и консорциумът между „Билдникс” на бургаския предприемач Николай Николов, шеф на строителната камара, варненската „Обонато” и „Термал инженеринг” на Тодор Андонов и Николай Янгьозов. „Билдникс” участва в строежа на спортната зала „Арена Бургас”. След оттеглянето на „Понстрой инженеринг” бургаската фирма е основният изпълнител и както изглежда се справя много добре. В партньорство с „Термал инженеринг” преди време те изградиха басейна в ж.к.”Меден рудник”.

Последни документите си са подали ДЗЗД  „Холдинг Бургас Инфраструктура”, създаден от „Даксон 2” ЕООД на Пламен Петков от Димитровград  и „СМК Монтажи” АД, която е една от най-старите действащи фирми в Бургаска област. Управлявана е от инж.Недялко Недялков и работи от 1991 година.

Структура на участниците:

Консорциум „Геоплан Инфраструктура”(„Геоплан Кънстракшън” ЕООД и „Планекс Инфраструктура” ЕООД)

ДЗЗД „БМ”(„ Мууд констракшън” ООД и „Булплас БГ” ЕООД)

ДЗЗД „Планекс-Мидия-Мклима”(„Планекс Бургас” ЕООД, „Мидия Инфраструктурно Строителство” ООД и „Мартинов клима” ООД

ДЗЗД „Ен ен Груп” („Алди комерс груп” ЕООД, „Енерджи Ефект” ЕАД и „Енергоинвест инженеринг” ЕООД)

ДЗЗД „КДЛ Бургас” („Стройкомерс” ЕООД и „Хит стройк К” ЕООД)        

 „Артстройт 1 Кънстракшън” ЕООД

ДЗЗД „Дом на НХК”(„Билдникс” ЕООД, „Обонато билд” ЕООД и „Термал инженеринг” ООД)

Консорциум „Холдинг Бургас Инфраструктура”(„Даксон” ЕООД и „СМК Монтажи” АД)

 


В категории: Бизнес


20 мъдри мисли за аналния секс
20 мъдри мисли за аналния секс 19/08/2019, Понеделник 22:00 2
7 причини да забиваш омъжени жени
7 причини да забиваш омъжени жени 19/08/2019, Понеделник 21:45 1
14
Коментара по темата
14.
gsn43
08.04.2019 16:33:54
0
3
Каквато и реконструкция да направите , "жабарника "краси най добре ТРОЙКАТА. На кмета Николов три мандата не му стигнаха да се справи с тази "непосилна " задача.Дано следващият градоначалник има повече сили.
13.
До 5
08.04.2019 11:04:01
0
2
Чакай пич. Знаеш ли кой реално стои зад СМК Монтажи? Айде научи, пък после говори. Верно избора е предрешен, но не е Пламен, не е Пламен. Пламен е дребна риба в сравнение с него.
12.
*********
08.04.2019 02:27:37
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
11.
Smith
08.04.2019 00:23:27
0
13
В България парите се разпределят към "местни" структури, уж патриотично. Без значение качество и цена. Затова няма да видите западни фирми, а странджандки чиляк ще вземат поръчкана. Честито на Ники Николов и Билдникс.
10.
калкулатор
08.04.2019 00:23:06
2
63
Цената на проекта Обществена порьчка е 6.466.000 ЛЕВА
Извода ебаси скъпите облицовЪчни поръчки чуеек ,е не чак толкова колкото басейна в СЛАВЕИК0В от хипер СКЪПА ПЛАСТМАСА за 19 МИЛИОНА с оскъпяването
А и 6,46 милиона лева са м/у 14 и 28 АПАРТАМЕНТА от Артекс зависи кои ги купува
А казват че ПЛАСТМАСАТА е евтин материал ,и замърсява но тия проекти казват обратното СКЪПА Ее и носи ГОЛЕМИ ПОЛЗИ /ОГРОМНИ ПРИХОДИ
С 6 МИЛИОНА могат да построят сграда с 6000 м2 /6 декара полезна ЖИЛИЩНА площ/ 100 2стаини апартамента по 60 м2 например за социално слаби нуждещи се семейства а не безмислен ръбест кич
А 100 бр. 2стаини апартамента са 3 входа с по 33 апартамента или 1 8ет блок с по 3ц входа спо4 ап на етаж
9.
до 8
07.04.2019 23:35:22
1
74
Що ве виж къв е сипмпатичен проектa мяза на нещо средно между гигантски ковчег с примеси на стелт технлогичен дизаин ,сигурно е дело на някои архитект връзкар с визия на денди-пенди
8.
Heavy Industry
07.04.2019 23:11:00
1
70
Не че нещо,но този проект ми прилича на пандиза в Холандия.Даже пандиза изглежда по красив.Бахти и проектантите честно.
7.
до3
07.04.2019 22:25:50
1
14
ЦЕНАТА е амбициозна предварително се знае че победител е човека на г-н Цветанов от ВЕЛИКО ТЪРНОВО,за кво да бързат като знаят че парата им е сигурна и могат и 10год ако пожелаят да ремонтират
Но полицеиския саит услужливо НЕ ПОСОЧВА ЗА КАКВА СУМА кач пара? ЗА КОЛКО МИЛИОНА Е МАЗНАТА ПОРЪЧКА
НАИ-важното НЕ СЕ съобщава
6.
ха ха ха
07.04.2019 22:21:37
1
64
На Планекс обектите били безупречни. Вие майтапите ли се. Та те тяхната си сграда не можаха да я направят качествено, вие очаквате чуждите да направят. Сградата им стои празна, защото тече отвсякъде и никой не иска да наема офиси там.
5.
eurojob
07.04.2019 22:17:59
3
61
И победител е велико търновския бизнесмен човек на Цецо седемапартаментчиков
ДРУГИТЕ фирми въобще да не си помислят да играят с/у чувека на ЦВЕТАНОВ /некоронвания боляр на В.ТЪРНОВО/
4.
ff
07.04.2019 22:14:08
2
34
фирми близки до власта, и една която е в конфликт на интереси, как шефа на камарата ще има фирма и толкова поръчки и проекти има в бургас ?!
3.
Кое му е абициозното?
07.04.2019 21:55:30
3
81
Само в България 420 дни са амбициозен срок за такъв проект.
В Япония ще го съборят и построят отново за 2 месеца
2.
Емо мигача
07.04.2019 21:36:22
3
56
Само фирми близки до Пеевски и Боко
1.
*********
07.04.2019 21:22:56
1
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Само във Флагман.бг! Мутри пребиха жестоко търговец в Несебър (СНИМКА 18+) Само във Флагман.бг! Мутри пребиха жестоко търговец в Несебър (СНИМКА 18+)

Нападнали го след скандал с продавачка чието малко име е Галя

20 мъдри мисли за аналния секс 20 мъдри мисли за аналния секс

Разкриваме мъдрите мисли на хора, опитали точно това във времето и пожелали да опознаят тъмната страна на Луната

7 причини да забиваш омъжени жени 7 причини да забиваш омъжени жени Оставиха в ареста петима от бандата за фалшиво евро Оставиха в ареста петима от бандата за фалшиво евро

Шестият задържан излиза на свобода срещу парична гаранция

Обмислят да облагат с данъци бакшишите в ресторанти и хотели Обмислят да облагат с данъци бакшишите в ресторанти и хотели

В Румъния, където депутатите разсъждават над тази идея, преди 4 години подобна идея се провали

Войната по пътищата в Бургаско: Безумци се забиват един в друг през час, най-много са през уикенда Войната по пътищата в Бургаско: Безумци се забиват един в друг през час, най-много са през уикенда

2 катастрофи в петък и 3 сблъсъка в неделя – от полицията зоват за прекратяване на „сраженията“

Излишъкът по платежния баланс през юни нараства двойно за година Излишъкът по платежния баланс през юни нараства двойно за година

Износът падна с 2,5% на годишна база, а вносът намалява с 11,2%, показва банковата статистика

Най-сниманото дете в родното кино днес е успешен адвокат, вижте го Най-сниманото дете в родното кино днес е успешен адвокат, вижте го

Димитър Ганев започва филмовата си кариера на 4 години

Нефтохимик обявява прием на деца, родени през 2013 г Нефтохимик обявява прием на деца, родени през 2013 г

Техен наставник ще е младият и перспективен треньор Васил Цветанов

Продават луксозната вила в Лозенец на фалирал строителен предприемач Продават луксозната вила в Лозенец на фалирал строителен предприемач

Началната цена на лятната хасиенда е 562 хил.лева

Скандал: Посрещнаха жената на Нетаняху с хляб, тя го хвърли на земята Скандал: Посрещнаха жената на Нетаняху с хляб, тя го хвърли на земята

Сара Нетаняху била в лошо настроение още при излизането

Експерти: Внимавайте с порното в интернет, дебне ви.. Експерти: Внимавайте с порното в интернет, дебне ви..

На този етап ''Варенски'' атакува предимно френски потребители

Над 20% от работната ръка на Румъния е извън страната Над 20% от работната ръка на Румъния е извън страната

 Според експерти загубата на човешки капитал вече е национален проблем

Typcĸa, a нe гpъцĸa e любимaтa дecтинaция зa гepмaнcĸитe тypиcти тoвa лятo Typcĸa, a нe гpъцĸa e любимaтa дecтинaция зa гepмaнcĸитe тypиcти тoвa лятo

Гepмaнcĸитe тypиcти, зa ĸoитo Гъpция e любимa дecтинaция, изглeждa тъpcят paзнooбpaзиe нa фoнa нa възcтaнoвeния интepec ĸъм Eгипeт и Typция

Уязвимост в Bluetooth засяга всички устройства Уязвимост в Bluetooth засяга всички устройства

"Дупката" позволява на хакерите да прихващат информацията, която се изпраща чрез безжичната технология

Паника в Южна Корея заради извънземни Паника в Южна Корея заради извънземни

Огромен НЛО надвисна над град Теагу, а корейците вярват, че целта на пришълците била да изпият енергията им

Ако щете вярвайте! Корейско ястие се справя с оплешивяването Ако щете вярвайте! Корейско ястие се справя с оплешивяването

Лютивото кимчи води до сгъстяване на скалпа

Срещу 2 бутилки уиски: Фотограф снимал трупа на Монро Срещу 2 бутилки уиски: Фотограф снимал трупа на Монро

Дал подкуп, за да влезе в моргата в Ел Ей

Пациент уби 4-ма души и рани 9 при нападение в психиатрия Пациент уби 4-ма души и рани 9 при нападение в психиатрия

Нападателят е 38-годишен безработен мъж, който бил приет доброволно в лечебното заведение в четвъртък с алкохолна абстиненция

Пороят в Истанбул наводни Желязната църква Пороят в Истанбул наводни Желязната църква

За щастие няма сериозни щети в храма

Първан СИМЕОНОВ, социолог Първан СИМЕОНОВ, социолог Преходът свърши. Повече хора са разочаровани, защото очакваха по-хубави резултати, но те са такива, каквито си ги направихме Виц на деня Виц на деня Мъж в напреднала възраст се хвали:
- Голям късметлия съм. Ще се женя за една 28-годишна. Завиждаш ми нали? Как ме виждаш до тази жена?
- Ами, като ухо на крава.
- Това пък какво ще рече?
- Ами, далече от с*кса и близо до рогата...
Виц на деня Виц на деня - Татеее, глътнах вода от басейна!
- Пий, пий... Ол-инклузив сме! Всичко е платено!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Евреите не използват социални мрежи. Плаши ги бутона "Споделяне".
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter

Затвори