×
Избори 2021 Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
  • Грацията Боряна Калейн грабна поредна титла на България
  • Иран обеща подкрепа за „Хамас“ в борбата срещу Израел
  • Студенти ще мерят безплатно кръвното налягане в центъра на Хасково
  • Започват разкопките на замъка Вишеград край Кърджали
НА ЖИВО

Бруталната история за Пирана, Кафуна и Усмивката, изнасилили 13 момичета през 80-те години в Бургас


Бруталната история за Пирана, Кафуна и Усмивката, изнасилили 13 момичета през 80-те години в Бургас
През 80-те градът е настъпила невиждана паника след новината, че са изнасилени 13 момичета, а извършителите така и не са заловени
31 Март 2019, Неделя, 08:22 ч.
Автор: Флагман.бг

Тази история разбива мита, че през соца е нямало тежки престъпления - имало е, просто не се е чувало за тях

През 1983 година за шест месеца в Бургас са регистрирани 13! (тринадесет) случая на изнасилване и блудство на непълнолетни момичета, нещо невиждано за социалистическия режим, което разбива мита, че през тази епоха е нямало тежки престъпления. Дори новата история на града не познава толкова брутална история, която ще ви разкажем днес. Разработката е публикувана в списание "Общество и право" през 1984 година, дигитализирана е в интернет от историографите от socb.bg.  Флагман.бг я препубликува с известни корекции. 

Народната полиция стига до извършителите след дълго разследване, опитва се да прикрие случая, за да не всява паника, но за него се разчува из Бургас. Арестувани са 16 непълнолетни момчета. Процесът започва през 1984 година. Всъщност тази история, сякаш измислена от болната фантазия на някой съчинител на булевардни романи, има няколко начала: на престъплението, на съдебния процес и още едно начало — благодарение на което бе сложен краят. Нужен, безрадостен и поучителен:

Едно момиче споделя с майка си

17 януари 1983г. „ 20.30 часът, комплекс „Изгрев“

Петнадесетгодишната Ани  се връща от урок по английски. Свикнала е да се прибира навреме — затова съучениците й я смятат за „загубена“. На спирката среща четири момчета от квартала: Пирата, Кафуна, Калпавия и Усмивката. Ани бърза да ги отмине — чувала е доста истории за тях. Пирата я хваща за ръката — До кога ще се прави на горда? Този път няма да се измъкне! Ще дойде с тях у Кафуна! Да послушат музика… Пръстите му и причиняват болка. Момичето се съгласява, но след няколко крачки внезапно се отскубва. Тръшва секретната брава на входа под носа на преследвачите си. Спрели пред вратата, момчетата приемат бягството на Ани като шега. Те са сигурни в себе си. И тя скоро ще падне в „чувала“. Никое момиче не ги е разигравало дълго. Отново на автобуса и към дискотеката на централния плаж — тяхното топло гнездо. Постоянното им убежище. И тази вечер там ги чака тайфата. Четиримата са неразделното ядро на тази компания, пуснала дълбоки корени в дискотеките на Бургас.

Пирата е известен навсякъде в града. След осми клас се опитвал да поработи тук-там, но разбрал, че от него „бачкатор“ няма да излезе. Усмивката вечно „търси“ работа. Всъщност това е само за пред баща му и органите на МВР. Вече има съдебно минало: преди две години разбил уличен павилион заради няколко кашона „боро“. Получил условна присъда. Седемнадесетгодишни са.

Кафуна и Калпавия са с една година по-малки. От време на време ходят на училище, от време на време се прибират в къщи. Колкото да „изръсят“ някой лев. Ежедневието на останалите момчета от тайфата е подобно — какво друго би ги свързвало така? Животът е песен. Приятно, леко се живее, когато имаш време, пари, цигари, водка … И никой не ти търси сметка къде ходиш и какво правиш… Светът е пълен с приключения: особени, сладко-горчиви, истински „мъжки“ приключения …! Хубаво е да си на седемнадесет родини! Наистина, още нямаш кой знае какво, но всичко е под носа ти … Ако си си наумил — и момичетата! Най-вълнуващото нещо … Поклащат се между масите в дискотеката, захапали дълги цигари … Нахакани. Безгрижни. Свободни … Момичета, за които ученическият час не означава нищо. Тази вечер „чувалът“ остава празен. Но … както пее Васко Кеца:  «И утре е ден!» 

Рапорт на капитан Тончо Пръвчев, оперативен работник към РУ на МВР — Бургас Другарю Началник,

донасям Ви, че на 18 януари 1982 година получих сигнал от гражданката Иванова, че младежи от комплекс „Изгрев“ са заплашвали дъщеря й с изнасилване. Същата споделила с майка си, че тези младежи вече били изнасилили много момичета от квартала. Моля за разрешение да започна разследване по сигнала.

Сигналът на майката, чиято дъщеря не попада в „чувала“, слага началото на разследването. Оперативните работници на МВР дълго се ровят в този „чувал“, за да извадят от него случаи и факти, довели шестнадесетимата в съдебната зала.

Започнало така: Мила, ученичка в четвърти клас, и Къдрицата, тринадесетгодишен, често играели заедно. Семействата им били близки. Един ден през деня, на пода в детската стая… започнала тяхната „любов“. След две години Къдрицата се похвалил пред тайфата. Отдавна бил мъж. Кафуна и Пирата решили също да станат „мъже“.

3 юни 1981 г., 10 часът, домът на Пирата

През голямото междучасие Кафуна извикал Мила да послушат музика у Пирата… Боят сломил съпротивата й … И двамата станали „мъже“,

15 юни 1981 г., 18 часът, домът на Усмивката

Тук са още Пирата, Къртика, Калпавия и Кокала. Поканили са и Петя, която пък знае, че на сбирката ще бъде и приятелката й. Разбрала лъжата, но да си тръгне било късно. Усмивката я блъска в детската стая. Кокала я бие с колан по главата. Къртиката и Усмивката — с юмруци. Засилват магнетофона докрай. Калпавия става първият мъж в живота й. Другите я държат — чакат реда си… После отново.

4 юли 1981- г., 14 часът, жп прелезът при хотел „Парк“

Жертва е ученичката Мария, която се връща от плажа. А нападателите — Кафуна, Къртика, Маймуната, Парцала. Станало в храстите.

10 август 1981 г., 10 часът, домът на Усмивката

Пирата повикал на „разговор“ тринадесетгодишната си приятелка Василка. С Кафуна, Кокала, Лудия и Качулката я „разиграли на трампа“.

20 септември 1981 г., сутринта, домът на Пирата

През голямото междучасие Хафуна помолил Надя да извика Пирата от тях.

Когато Надя позвънила и вратата се отворила, ръцете на Пирата и Лудия я придърпали вътре. По стълбите, идвал и Кокала …

13 октомври 1981 г., 20 часът, Централен плаж

Не защото е тринадесети, не защото момичето било облечено в анцуг за игра … извършеното не може дори да се разкаже: Валя е само на единадесет години. В градината я срещат Бозата, Усмивката, Кафуна, Масура и Качулката… В съблекалнята я завличат лесно — тя е малка и лека, те са много… „Докато Кафуна беше върху мен, аз му обещах, че брат ми ще му даде футбол, ако ме пуснат.. .“Само че тези „мъже“ вече не играят футбол.

31 декември 1981 г., след полунощ, домът на Сава

Както стана модерно напоследък, младежите празнували сами. Пийнали порядъчно, решават да се позабавляват. Те карат домакина (момче, което не знае за техните „подвизи“) да се обади иа няколко момичета и да ги покани на гости. Идват Соня, Людмила, Бистра, Таня. Ключът се превърта зад тях и да ги „поздравят“ с Новата година излизат: Бързия, Кафуна, Пирата, Къртика, Кокала, Калпавия, Лудия, Усмивката, Маймуната, Масура, Качулката, Парцала и Комбината… Две от момичетата просват в спалнята, едно — в кухнята, а най-малката — в детската стая. Оргията трае до сутринта. На „трампа“…

Първа любов

Повечето от „героите“ са били първата любов на тези момичета. Само че те са имали други разбирания за любовта…Усмивката „ходел“ с Мариана. Тя го обичала и не смятала, че има нещо лошо в това да се люби с него. Мечтаела един ден да се оженят. (И наистина по време на съдебния процес те се оженват. След като тя ражда обаче…) Един ден Усмивката й казал, че трябва да мине „на трампа“. Съпротивлявала се. Молела се. Плакала. Съгласила се, защото … любимият й я заплашил, че ще я „пусне“ на половината Бургас.

Христина обичала Кафуна, но когато той поискал да „спи“ с нея, не се съгласила. Тогава той я завел в тайфата. Дори златният синджир, който му закачила на врата, не го разколебал. Направил го, защото Христина била горда. Това го дразнело.

И Марина обичала момчето си. Нищо, че прякорът му е Лудия. Само че… той станал първият мъж в живота й. Той само й запушил устата — да не вика. И я държал — да не бяга …

Освен, че вярвали в първата любов, момичетата били доверчиви. Прекалено доверчиви…

Вредни химикали и лоши идеи

След прочетеното обвинение тишината в залата става още по-плътна. Мълчат обвиняемите, навели остригани глави. Мълчат стъписаните им родители. И в това мълчание напират закъснелите въпроси. Към кого? Естествено най-напред към самите извършители.

Въпрос: — Защо?

Отговор: — …

Шестнадесетте момчета навеждат още по-ниско глави. Търсят оправдание в наивната си младост. От малкото, което знаели за любовта, те направили два извода: нормално е момичето да се съпротивлява, а мъжът да използува сила. Не си давали сметка какво точно правят. Не мислели, че ще ги съдят …

Спомням си една саркастична сентенция на писателя Курт Вонигът: „Вредните химикали и лошите идеи са причина за всички злини на планетата.“

Наистина в човешкото тяло врат и циркулират доста вредни „химикали“, които човек трябва непрекъснато да неутрализира със силата на морала и съвестта си. В нашия случай ще бъде по-правилно, ако потърсим част от причините в едни други „химикали“, които се приемат отвън. Всеки път, преди да посегнат на някоя жертва, тези момчета са подсилвали „куража“ и „мъжествеността“ си с порядъчно количество алкохол. В дискотеките никой не те пита колко си голям, а какво ще пиеш!

А лошите идеи? Всъщност тук за лоши идеи дори не може да се говори. Подсъдимите произхождат от привидно нормални, работнически семейства. Само че… идеи просто няма. Има първобитност, нагон.

Естествено сентенцията на Вонигът няма да ни разкрие причините за това престъпление. Но в залата са родителите на подсъдимите момчета.

Въпрос: — Защо?

Отговор: …

Момчетата навеждаха глави, бащите вдигаха рамене. През ум не им е минавало подобно нещо… Защо ли се е получило така … Децата им сякаш не са по-различни от другите. Уж ги контролират. Може би много се влияят!?… Гледали са да ги нахранят и облекат. Да купят коли, апартаменти — нали всичко е за тях! Но какво правят всъщност децата им, как и заради какво живеят — това е оставало тайна. Огромни бели полета …

А много грижи не означават добро възпитание! Й сега чрез своите непълнолетни момчета тези родители сядат на подсъдимата скамейка. Заради потребителското отношение към света и безочливото консуматорство, което са възпитали у синовете си. Мъчат се да дадат обяснения, които … нищо не обясняват. .

Иска ни се да зададем въпрос на родителите на пострадалите момичета, но тях ги няма в залата. Родителите им не могат да ни отговорят не са ли видели кръвта, синините, разкъсаните дрехи? Не са ли поглеждали часовника, когато дъщерите им са се прибирали късно вечер? И откъде се е взело у тези момичета примирението? Защо са преглътнали насилието…?

Тогава да попитаме самите потърпевши.

Въпрос: — Защо?

Отговор: — …

Страх! От заплахите? От побой? От ново насилие? От срама? От родителите…?

Процесът приключи. Присъдите влязоха в сила — от три до пет години лишаване от свобода. Едно дете ще играе за пръв път с баща си след години. Случаят отшумява. Дискотеките са претъпкани с петнадесетгодишни. Публична тайна е какво обществено зло станаха за свободната младеж тези „свободни университети“ — дискотеките. Обществото издига в свой висш принцип нравственото възпитание на младите си поколения, но за тези заведения на този етап водещият принцип остава търговският.

Съдебният процес, за който разказахме, е една тревожна камбана. Не бива да ни успокоява неговата драстична изключителност. Защото дори когато спрем удивени от екстравагантните облекла на момчетата и момичетата по улиците, когато чуем дръзките им разговори или видим разбит павилион за цигари, платоничният въпрос „Кой е виновен?“ ще бъде вече закъснял. Ние нямаме право да закъсняваме спрямо тях. Обществото ни разполага с всички институции и средства за противодействие на злото — просто трябва да ги използува.


В категории: Ретро Флагман


29
Коментара
29
Коментара по темата
29.
До н 10
02.04.2019 19:08:40
0
1
Мишка насрана...нямало било частни уроци,малоумник ...частни уроци имаше и то по доста предмети,цените бяха по 5 -10 лв през по късните години на миризливия соц.Аз съм 69 набор.Чекела от Изгрев къде го намесихте с тия малоумни кретени,той си беше метълче и сега е още.По мое време бяха Динкишето-,,Лудия,, живееше на ул.Карлово,още тогава скачаше на ,,милиционера Киряза ченгето говоря за 1982-83.Месото и Гларуса от Зорница,Първобитния от Меден рудник....мога да пиша до утре сутринта.Миризливия соц дори не искам да се сещам за тази кочина.
28.
Garo
02.04.2019 16:44:22
0
3
Меден рудник беше най опасното място навремето,като почнеш Мечката,Габърите,Мамала,Найден,Тръбата,Ласито,Габърдина,Бахура,Кюспето,Шимбо,Гущера,Котките,Кранево,Желю лудия малииии и още и още
27.
do 6
02.04.2019 14:46:48
1
7
Пишеш глупости. Сред тях нямаше нито един с родител комунист. И случая не беше потулен. Тогава да не ти е като днес. Всичките лежаха в затвора, а и "кръвнина" плащаха. Познавам една от жертвите. Родителите на тези "герои" бяха обикновени отрудени хорица. Един от тези "герои", дори ходеше да заплашва по-малките за да му дадат стотинки за да си купи кифла с мармалад от сладкарницата между 33-ти и 35 блок в Изгрев. Пак един от тях си доучи в ТВУ. Впоследствие на всички им стъжниха живота и им лепнаха клеймо. Днес виждам и срещам някои от тях, но сега вече са чичковци на по 53-54 години с внуци. Пак на един от тях явно днес съдбата си му връща много прегрешения. Тези момчета бяха на по 13-15 години тогава. Жертвите им бяха и по-малки.......Така че номер 6, знам те накъде биеш, но удряш гредата. Днес това се случва всеки ден и бял свят не вижда, защото евро-гейския морал насади на младите, че сексът трябва да бъде безконтролируем, насади ни едно-половото семейство и е на път да изтрие с гумичка сакралните майка и татко. Така че хич не мести болката от болната на здравата глава, поне докато все още има хора живяли и по онова време. И друго Калитко ? Кой партиен велможа ще живее в Изгрев по онова време. Партийните изроди тогава се намърдваха в центъра на града и си построиха блокове - Народен юмрук, оня червения до тройката. Там иди да търсиш комунистите и децата им. Не приписвай всички престъпления от онова време на тях, защото както и сега ( особено сега) и тогава си имаше прости хорица, за които възпитанието на деца в морал и ценности не беше по силата им. Та точно на техните деца днес обираме боклуците под терасите, забърсваме им храчките по улиците и им траем първичната глупост. Точно този народ и сега създава подобни поколение, но в далеч по "толерантна" среда за да има такива, като теб които да им набиват небивалици в тъпите кратуни.
26.
до 18
02.04.2019 14:25:16
0
2
Чикела вече живее в Меден рудник. Засичам го на Кауфланд. Кафуна също ми се мярна няколко пъти, но от онези "величия" вече нищо не е останало. Те бяха 66-ти и 67-ми набор. Иначе помня тези случаи. Учих и в Д. Чинтулов тогава.
25.
...
01.04.2019 11:31:41
0
0
Наско Масура от Лазур ли? Нещо не ми се връзва да е бил в група изнасилвачи.Квартална пияница,обаче поне от моите впечатления е добряк.Не знам по онова време какъв е бил,ама сега е един от най-позитивните хора,които познавам.За съжаление е денонощно мъртвопиян и не знам колко ще му издържи организма на този живот.Но тоя човек никога не съм го видял да проявява каквато и да е грубост или агресия или нещо такова към някого.Казвам сега как е,аз го познавам от последните години и съм доста по-малък от него,не знам тогава. Но човека не мога да го възприема като престъпник нещо.
24.
Недоверчивия
01.04.2019 10:59:38
0
2
Наско Масура си го виждам често из махалата. Ама толкова е зле горкия,че ме е жал.
23.
МТ
31.03.2019 22:05:32
2
6
До -9 Такива бяха те,всички комунистически селянчета.Дойдохте в Бургас,като ония от Африка.Ами ти ,я кажи къде се подвизават,то отмъщението време няма.
22.
Изгрев
31.03.2019 21:51:08
0
3
Помня Мастъците,бяха две турчета,баща им май беше миньор. Около тях се въртяха всички утрепки от”Д. Чинтулов”. И един албинос имаше с тях,ама му забравих името. 6d
21.
Галин
31.03.2019 21:45:43
2
0
Манасито е жив и здрав. Васко Кафуна, Атанас лудия, Атанас Кърчев, Златин Команча и др.също са живи и здрави.
20.
Абсурд
31.03.2019 19:46:55
7
0
Beсело си беше по онова време
19.
Абсурд
31.03.2019 19:01:34
0
1
Манастъра
18.
Абсурд
31.03.2019 19:00:30
0
0
Някой помни ли бай Нас лудия или пък Манастира или пък Чикела,живи ли са здрави ли са
17.
Абсурд
31.03.2019 18:55:40
1
3
А текейсето си беше масова практика,като спортна дисциплина
16.
Абсурд
31.03.2019 18:52:43
1
3
То и по онуй време си имаше корвета,поне в Й,Йовков имаше доста
15.
До 10
31.03.2019 18:44:06
5
10
ТИ СИ АБСОЛЮТЕН ОХЛЮВ!:) СМЕХОРАН ОТ КЛАСА! ТО И СОЦИАЛИЗЪМ УЖ ИМАШЕ, ДАВАШЕ СЕ НА ВСЕКИ СПОРЕД НУЖДИТЕ, НО СЕ КРАДЕШЕ ЗДРАВО! ЗА ЧАСТНИТЕ УРОЦИ: ИМАШЕ ПО МАТЕМАТИКА, БЕЛ. ТОВА БЯХА НАЙ МАСОВИТЕ! ПО 5 ЛВ НА ЧАС! ДОБРИ ПАРИ ИЗКАРВАХА! НО ДОКАЗАНИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ! АЗ ХОДИХ ПО МАТЕМАТИКА! ДРУГАРКАТА МИТЕВА. ПОДГОТВИ МЕ ТАКА, ЧЕ НА ИЗПИТА В СУ ИЗКАРАХ 5.50 И ТО С ДИПЛОМА ОТ ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ! НО ТЕЗИ НЕЩА СА МНОГО ДАЛЕЧНИ ОТ ТЕБ! НЕЩО КАТО СПОРА ЗАЩО СЛЕД КАТО ИМАЛО ФАШИЗЪМ В БГ, ЕДИН БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК НЕ СЕ Е БИЛ НА ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ? МНОГО НЕЩА ИМАШЕ ТОГАВА! И ЗАПЛАТИ ПО 200 ЛВ КАКТО И ПО 900. НЕ Е ИМАЛО САМО ЕДНО: СВОБОДЕН ДУХ, НАЦИОНАЛИЗЪМ КАКТО В ПОЛША 82А, ПРАГА 68. ТОВА ГО НЯМАШЕ!!!!
14.
До !!!!!!!!!!!!!!!!!
31.03.2019 15:49:25
4
26
Не знам ти какво помниш от социализма, въобще дали те е имало на картата тогава!? Имаше всякакви частни уроци, но най-много по английски, защото беше модерно! После 90% от тях влязохме в английската гимназия, други си останаха само с уроците. Но това бяха най-масовите частни уроци, аз лично ходех два пъти седмично в продължение на 4 години, до 1982-ра. А изказването ти за"фашистите" и "нацистите" искрено ме разсмя! Изключително просто парче си! :D
13.
Я
31.03.2019 15:44:20
5
10
Вие сте пълни убитаци, флегмени и пладиат... една собствена история нямате, а редакторите ви са треторазрядни. Поне 2 сайта са споменали тези глупости, дори и снимката сте окрали. Жалки журналя. https://www.blitz.bg/kriminalni/spomeni-ot-sotsa-nevrstnite-burgaski-iznasilvachi_news374727.html
http://www.bgspomen.com/2017/01/80.html?m=1
12.
*********
31.03.2019 11:37:08
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
11.
до 7
31.03.2019 11:15:15
10
25
Ако са деца на видни комунистически началници в Изгрев ли ще живеят бе олигофрен ? Тогава Изгрев се смяташе като краен квартал, както и Славейков, никой не искаше там да ходи. Ега ти малоумните националистчета където сте всички. Големите живееха в центъра бе тъпунгер, Възраждане беше цялото в къщи.
10.
!!!!!!!!!!!!!!
31.03.2019 11:08:39
40
8
Я БЕ ВИЕ ФАШИТИТЕ СТЕ МНОГО МАЛОУМНИ, КАК МОЖАХТЕ ДА СЪЧИНИТЕ ТОЛКОВА ИДИОТСКА ИЗМИСЛИЦА ?! ВСЪЩНОСТ НЕ СЕ УЧУДВАМ, НО ТОВА И ИДИОТ ДА СИ ЩЕ СХВАНЕШ ,ЧЕ НИЩО ОБЩО С ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА НЯМА . ПЪРВО ! ПРЕЗ СОЦИАЛИЗМА НЯМАШЕ УРОЦИ ПО АНГЛИЙСКИ ИДИОТИ ТАКИВА. ВСИЧКО СЕ УЧЕШЕ В УЧИЛИЩЕ, ДОПЪЛНИТЕЛНИ УРОЦИ, ТАКЪВ БИЗНЕС НЯМАШЕ. ВИЕ ЗАЩО НЕ СПОМЕНЕТЕ ПОНЕ ЕДНО РЕАЛНО ИМЕ ТУК БЕ БОКЛУЦИ ?ПОНЕ Е ДНО , НА ПРЕСТЪПНИК ИЛИ КОЙТО И ДА Е ? ЗАЩОТО НЯМА НАЛИ ?! БАХТИ И ПРЯКОРИТЕ, ЕГА ТИ ИЗМИСЛЕНАТА ПРОСТОТИЯ НАЦИСТКА В СТИЛ СЛАБОУМЕН ПАТРИОТ НАЦИОНАЛИСТ ОТ ОП
9.
Боби
31.03.2019 10:54:21
7
40
Жоро Усмивката няма нищо общо с тоя. Нито тези имат нещо общо с полковници и подполковници...
Тези бяха гамените на Изгрев и в момента са алкохолици и клошари, нямат по 2 лв в джоба! За какви уважавани бизнесмени говорите незнам.
8.
Двамата братя
31.03.2019 10:38:05
3
24
С прякори "магаретата" от същата банда изнасилвачи,бяха синове на полковник от Народната Милиция. На делото стана ясно,че са накарали едно от момичетата да легне на леглото,като дюшека бил махнат и тя лягала на пружината,единия от "магаретата" на пода под леглото и с запалка горял момичето през пружината,докато брат му бил върху нея,да въртяла по-хубаво. Комунистически милиционерски отрепки.
7.
защо не пишете ????????????????
31.03.2019 10:17:09
6
21
Че някои от ""героите""са деца на ""ВИДНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ НАЧАЛНИЦИ"".Явно ""крушата не пада далеч от дървото""////ГЕНЕТИЧНО ОБРЕМЕНЕНИ НАСИЛНИЦИ///Скандала беше много голям и го ""ПРИКРИХА""имено по тази причина.А някои от тези лица в момента са ""УВАЖАВАНИ ""бизнесмени!!!!!!!!!!!!!
6.
защо не пишете ????????????????
31.03.2019 10:17:09
6
25
Че някои от ""героите""са деца на ""ВИДНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ НАЧАЛНИЦИ"".Явно ""крушата не пада далеч от дървото""////ГЕНЕТИЧНО ОБРЕМЕНЕНИ НАСИЛНИЦИ///Скандала беше много голям и го ""ПРИКРИХА""имено по тази причина.А някои от тези лица в момента са ""УВАЖАВАНИ ""бизнесмени!!!!!!!!!!!!!
5.
Мастъка
31.03.2019 10:08:17
1
17
За Жоро усмивката ли става въпрос братовчеда на Стинката...... ?
4.
А днес
31.03.2019 09:18:58
3
29
масово ги "накапват" с малко пико в питието и дори не се брои за изнасилване. И това е масово. Замислете се дали и вашата дъщеря не е в "кюпа".
3.
Усмивката.
31.03.2019 09:17:36
21
18
На авторката и текна курбана докато пишеше тези глупости.
2.
Neznam
31.03.2019 09:04:58
34
60
Няма да ви псувам на майка ! Флагман , но как не ви е срам такива статии да публикувате ? ? ?
1.
лошо
31.03.2019 09:02:48
22
25
Така става като имаш нефтозавод които ти изпържва мозъка
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът да обърне внимание на своето здраве, а Телецът – на знаците на съдбата! Овенът да обърне внимание на своето здраве, а Телецът – на знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 17 май 2021, понеделник  Жители на Долно Езерово пак искат бургаският квартал да се казва Вая Жители на Долно Езерово пак искат бургаският квартал да се казва Вая До 1934 г. тогавашното село се е казвало Ваякьой „Фокс нюз“: Как китайска шпионка бе закачена за сина на Байдън „Фокс нюз“: Как китайска шпионка бе закачена за сина на Байдън Нови подробности за скандалния лаптоп на Хънтър Байдън, за който либералните медии в Америка са наложили строга цензура Плеймейтка гласува до живот за Слави Плеймейтка гласува до живот за Слави Галина Атанасова се врича докрай на Трифонов Масони от ОВЛБ и фондация "Благотворителност и милосърдие" представиха пет проекта за Бургас Масони от ОВЛБ и фондация "Благотворителност и милосърдие" представиха пет проекта за Бургас Те са насочени към духовното, културното и социалното развитие на целия регион, съобщи Великият майстор на ОВЛБ Николай Божилов Славчо Атанасов: Да не превръщаме следващите поколения на Пловдив във вечни длъжници! Славчо Атанасов: Да не превръщаме следващите поколения на Пловдив във вечни длъжници! Администрацията е длъжна да разгледа най-напред започнатите и недовършени проекти, смята бившият кмет ГКПП "Маказа" отваря за туристи след броени дни ГКПП "Маказа" отваря за туристи след броени дни Денонощно ще работят медицински екипи за бързо тестване Герджиков: Служебното правителство тръгна много устремeно, впечатлен съм от състава му Герджиков: Служебното правителство тръгна много устремeно, впечатлен съм от състава му Не са водени разговори с мен. Щях да съм притеснен, ако бях, призна бившият служебен министър-председател Учениците от VII, VIII и X клас се връщат в клас Учениците от VII, VIII и X клас се връщат в клас Те ще учат присъствено до края на месеца Грацията Боряна Калейн грабна поредна титла на България Грацията Боряна Калейн грабна поредна титла на България Тя спечели титлата в многобоя при жените на държавното първенство по художествена гимнастика
Евтаназираха най-възрастния мъжки жираф в Европа Евтаназираха най-възрастния мъжки жираф в Европа Кимбар живя близо 28 години Гръцкото правителство обмисля привилегии за ваксинираните Гръцкото правителство обмисля привилегии за ваксинираните Франция разхлабва мерките, очаква туристи през юни Франция разхлабва мерките, очаква туристи през юни Връщането към нормалния живот ще стане в четири етапа ГКПП "Маказа" отваря за туристи след броени дни ГКПП "Маказа" отваря за туристи след броени дни Денонощно ще работят медицински екипи за бързо тестване Градове в Италия са готови да платят, за да работите от тях Градове в Италия са готови да платят, за да работите от тях Желаещите ще получат до 50% от общия наем за дългосрочен престой между два и шест месеца Добра новина! Израелските туристи идват в Слънчев бряг Добра новина! Израелските туристи идват в Слънчев бряг Те ще бъдат посрещнати с официална церемония, както и друг сезон   Израелската армия заяви, че е прихванала хиляди палестински ракети от 10 май насам Израелската армия заяви, че е прихванала хиляди палестински ракети от 10 май насам Става въпрос за поне 2300 ракети   Рекордни 611 000 ваксинации срещу Covid-19 в Испания за ден Рекордни 611 000 ваксинации срещу Covid-19 в Испания за ден Целта, поставена от правителството, е 70% от населението на Испания да бъде ваксинирано до края на лятото   Американците обявиха война на месото Американците обявиха война на месото Месните ресторанти трябва или да затворят бизнеса си или да променят напълно менюто Картина на Пикасо продадена на търг за над $100 млн. Картина на Пикасо продадена на търг за над $100 млн. Това е петата му творба, търгувана за 9-цифрена сума
Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ Даниел МИТОВ, зам.-председател на ГЕРБ ГЕРБ не прилича на НДСВ или на някои други партии еднодневки Виц на деня Виц на деня - Защо се разведохте?
- По здравословни причини.
- В смисъл?
- Като го видя и ми призляваше.
Виц на деня Виц на деня Циганка в предродилна зала.
- Ти с контракции ли дойде при нас?
- Не бе докторе, с такси!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори