×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Краят на историята“ свърши, господа, в агония сте


„Краят на историята“ свърши, господа, в агония сте
Контролът на фамилиите Ротшилд, Сорос и Рокфелер затихва в наднационалния орган, наречен Европарламент, Но ние, българите, къде сме?
27 Март 2019, Сряда, 21:15 ч.
Автор: Божидар БОЖКОВ, Колаж: Флагман.БГ

 Партиите, приели консенсуса на Сорос, Ротшилд и Рокфелер, са в отстъпление. Предстои им болезнено да се разделят с илюзиите си

 От нос Норкюн на Норвежко море до Пунта де Тарифа на Гибралтар една нова вълна се спуска над континента – вълната на държавността. По тази линия лежат всички европейски столици на Стария Свят от Северна и Западна Европа. Осло, Стокхолм, Хелзинки, Копенхаген, Берлин, Амстердам, Париж, Виена, Рим, Мадрид, Лисабон - всички тези известни градове и населенията около тях бяха заспали дълбок сън в това, което доскоро можеше да се нарече англосаксонски глобализационен консенсус. Те всички бяха предмет под една или друга форма на влиянието на наднационалните корпорации, контролирани от няколко известни фамилии – Ротшилд, Рокфелер, Сорос, но и на много висока и в много случаи увеличаваща се степен на политкоректна, либерална и смазваща нормалното човешко мислене цензура.

С тази, леко перифразирана, част от прословутата реч на Чърчил в колежа Уестминстър в щата Мисури, произнесена на 5 март 1946 г., и отнасяща се до спускащата се тогава Желязна завеса, може да се опише онова, което се случва в Европа 73 лета по-късно. След години на летаргичен унес, в който англосаксонският глобализационен консенсус беше подчинил всички основни политически партии, пропагандата му започна да се пропуква. Тя тръбеше, че националните държави са изживели ролята си, а логиката диктува техните правителства да са със затихващи функции, предавайки едно след друго правомощията си на наднационален орган - Брюксел; че нациите вече не означават нищо; че всеки е гражданин на света; че важни са личният егоизъм над усещането за общност; че добре организираните ислямски и африкански миграционни потоци не целят размиването на етносите с цел по-лесното им подчинение и управление, а са израз на солидарност в свят без граници.

Че оттук-нататък ще се живее по тези правила. И дълго време тази пропаганда не срещаше съпротива.

Изглеждаше, че всички ѝ вярват и е постигнала крайния си резултат – фригидни, застаряващи нации от консуматори, оставили широко отворени входните врати на страните си за всеки, който пожелае да нахлуе и да прави с тях каквото си поиска. Така беше буквално до вчера.

Днес изглежда нещо е на път да се случи. Във всички тези столици се появиха нови организации, които са за връщане ролята на държавите; против обезличаването на нациите; срещу наднационалните органи, базирани в Брюксел; за дневен ред, различен от този, спуснат от Рокфелер, Ротшилд и Сорос. Пропагандата и англосаксонският консенсус първоначално се правеха, че не ги забелязват. След това им обявиха война – нарекоха ги с пренебрежителното и надменно определение „популистки“. А когато за първи път подобна организация – Австрийската партия на свободата на Йорг Хайдер, влезе през 2000 година в правителството във Виена, либералните медии обявиха новата власт за „фашистка“, а Европейският съюз изглеждаше силен и мощен и наложи безпрецедентни до този момент санкции на Австрия, иначе пълноправен член на ЕС.

Европейската комисия обяви, че ограничава контактите си с австрийското правителство, докато тази партия не бъде отстранена от властта.

19 години по-късно подобни партии вече има навсякъде, а в много от страните са управляващи. ЕС продължава да е негативно настроен срещу тях, но Брюксел изглежда уморен, изпаднал в старческа немощ и неспособен да предприеме каквото и да е. Медиите на англосаксонския консенсус не са спрели да ги громят, но реално са все повече в кръгова отбранителна позиция спрямо тях.

И ако до определено време тези т. нар. популисти бяха само от едната страна на барикадата, а срещу тях стояха основните управляващи партии – без значение леви или десни, приели англосаксонския консенсус на Ротшилд, Рокфелер и Сорос, в момента постепенно т. нар. популисти започнаха да заемат целия политически спектър, а битките да са само между тях. Така се случи в Италия, където на политическия връх са двете несистемни партии „5 звезди“ и „Лига“, избутали далеч встрани доскорошните привърженици на англосаксонския консенсус. Същото стана и в Нидерландия миналата седмица, където след местните избори вече има две водещи несистемни организации - Форумът за демокрация и Партията на свободата.

Подобно е на път да се случи във Франция, където Националният фронт на Марин льо Пен ще съперничи с „Жълтите жилетки“, които вече редят листа за евроизборите. А в много отношения „Жълтите жилетки“ са дори по-отчетливи от Льо Пен. В своята харта те, например, искат незабавно и безусловно напускане на ЕС и НАТО. До „Алтернатива за Германия“ пък скоро ще се появи подготвяща се в момента организация по земите на бившата ГДР.

Медиите от англосаксонския консенсус не пишат все още за нея, но когато нещата опрат „до кокал“ ще я забележат много бързо.

Дори в Белгия, където се е изсипала меката от послушници на Сорос, Рокфелер и Ротшилд, има две „популистки“ партии – Национален фронт и Фламандски интерес. Оплаквателските статии срещу тези организации, в медиите на Сорос, Ротшилд, Рокфелер и останалите от мъглата, които се появяват всекидневно, много приличат на онези, които през 1988 година печаташе „Работническо дело“. Те бяха срещу, както официозът ги наричаше, „неформалите“.

Вестникът и онези над него нямаха рецепта какво трябва да се стори срещу тях, понеже, както и сега, отживялата времето си система вече бе обхваната от старчески маразъм. Дали тази система ще се срути отведнъж на изборите за европарламент през май или агонията ѝ ще продължи още известно време е без съществено значение. Основната насока може да се види още отсега – партиите на държавността са в подем, а онези, които бяха поставени на власт, за да закрият националните държави и да радват безграничната власт на Ротшилд, Рокфелер и Сорос, са в отстъпление. Казано с думи прости – на онези, които се опитваха да ни внушат, че техните неограничена власт, самодоволство и лицемерие – това е то „краят на историята“ за всички нас, им предстои болезнено да се разделят с илюзиите си.

А България?

Българската поговорка „преклонена главица сабя не я сече“ винаги е влизала негласно в употреба при големи геополитически катаклизми. Така бе в края на Втората световна война, когато старата буржоазна власт се ослушваше буквално до последния ден, преди да скъса с Германия. Така бе и през 1989 година, когато управляващата партия се бе снишила и бе сред последните в Източна Европа (само преди Румъния и Албания), която смени вожда и политическата система. Няма логика сега да е по-различно. България ще се ослушва до последната възможна секунда. И когато е напълно сигурна, че старицата Брюкса се е гътнала, ще завърти ветропоказателя си по посока на новия курс.


В категории: Политика


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
19
Коментара по темата
19.
weasul
28.03.2019 21:29:24
0
1
Tova sa Graf Drakula , Rataban i nerodeniya sin na Djaba !
18.
pfff
28.03.2019 10:34:16
0
2
daaaa evala, nie si imam GROB, nai - qkata partiq.... samo za djudjenca
17.
Ъпдъпдйщдшххххддйфшйьй
28.03.2019 10:25:04
0
8
ЖУРНАЛИСТА ГРЕШИ .......ГОСПОДАТА ЕВРЕИ. НА. СНИМКАТА. ОТНОВО. ЩЕ. УПРАВЛЯВЬТ. ЕВРОПА.......КАТО Я. РАЗЧЛЕНЯТ. НА. ОТДЕЛНИ. ДЬРЖАВИ. ТАКА ПО. ОТДЕЛНО. ЩЕ ГИ. УПРАВЛЯВЬТ. ПО ЛЕСНО.....А. И. БАЙ. ВАЖНОТО. ЩЕ. ИГРАЯТ. НА. БОРСАТА. С. МНОГО. ВАЛУТИ. А. НЕ. С. ЕДНО. ЕВРО. САМО.....СПЕКУЛАЦИИ. ВАЛУТНИ.....ПРОСТО. ВЬЛЧО. КОЖАРА. СИ. МЕНИ. НО. НРАВА....НЕ......БОЖИДАРЧО. ...ПОВЕЧЕ. ДА. ЧЕТЕ.....ВЬНШНАТА. ПОЛИТИКА. НЕ. МУ. СА ОТДАВА. МНОГО......
16.
М да...
28.03.2019 09:35:53
3
17
Прав е авторът! Трябва да си сляп, за да не видиш тоталният разпад на държавата ни! А сме ходили и в чужбина, виждали сме Париж, Лондон,Берлин, Рим...беше приятно да се види европейската култура и цивилизация! Сега е КОШМАР навсякъде...мръсотия, тероризъм, мигрантите промениха целия облик на континента. И лицемерите се напъват да ни убеждават колко е хубава "демокрацията".... Аман...!
15.
B2
28.03.2019 08:40:29
4
10
Фактологията в статията е силно размита. Авторът много лаишки се оитва да прави внушения с полуистини.
14.
xxx
28.03.2019 08:28:02
3
8
След като си изпих кафето и прочетох това словоизляние, в което безброй пъти се повтаря "англосаксонския консенсус", реших да подходя националистически напук на сорос и ротшилд като се изкензам необезпокояван от всякакви вълни на държавността!!
13.
300
28.03.2019 08:11:40
9
5
Имам една колежка, тя е буквално вече баба и искам да ви кажа, че както автора на тази статия тя по цял ден плямпа ей такива глупости и си мечтае..., да не говорим, че живее още във време оно....
Това е типично за един добре изразен послушник на един минал режим от най-ниски ниво.
Ей не се научи еййййй
12.
Ха
28.03.2019 07:55:31
1
2
Прочитайки заглавието помислих, че статията е за герб, но... За момент забравих, че вие такива статии не пишете, още по-малко пък за гнусното управление на Бургас
11.
Хамстера
28.03.2019 07:30:42
1
15
Старицата Брюксел не я мислете. Ако се разпадне ЕС, те си имат Бенелюкс (Холандия, Белгия + Люксембург, общо 30 млн пазар), създаден в далечната 1921 г.! Въпросът е: Къде сме ние с гайдите?
10.
дядо
28.03.2019 06:45:11
3
5
Корава простотия,логорея до шия!
9.
*********
28.03.2019 05:33:20
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
Joseph Pulitzer
28.03.2019 01:40:40
1
6
Евала,бравос,аплаузи....честито 111 място.
Ако напиша нещо регионално и засягащо уравленците,триете нали?
7.
*********
27.03.2019 23:36:27
3
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
Smith
27.03.2019 22:51:52
12
8
Наистина ще е много интересно да се случат исканията на най-бедната, най-простата и най-облъчваната от руските орки утайка на обществото - да се разпадне ЕС и всеки да си кюта за себе си. Бас хващам, че местните чукундури ще са много щастливи отново да ги чукат същите олигарси с руски корени, които са си и в момента с тази разлика, че узорпиралите властта тикви няма да имат никаква спирачка. Сега поне зарад еврофондовете се опитват да не изглеждат като престъпници.
Аз съм се запасил с пуканки и ще гледам идиотския театър отстрани.
5.
Така си е
27.03.2019 22:26:19
9
7
Кърмит Жабока от Хасково също е финансиран от Сорос! Този уж независим комитет от мафиоти, приватизатори и грантаджии, който му направи най-скъпата изборна кампания е ползвал освен рубли и доларите на Сорос! Червените наивници припознават Хасковския Каун като алтернатива, а той е комплексиран антибългарин! 30+ години Сорос финансира унищожението на България, като се започне от Луканов и се завърши до Радев! Да не забравим и Румен Гечев, фалиращ банки през ден!Голям рев,голям вой на червените пачаври!Деска няма да се снима за Фейса с Мелания!Няма и на Метрополитен опера да ходи за наша сметка!А Радев бил син на Тодор Живков и му се полагало да каканиже по света,а не у нас.Не Ви ли е ясно, че за кадри на ДС вече няма визи за САЩ?За соросоидите също се отнася, това е причината да не ги канят Ниновите пъцулчета!
4.
Соросоид
27.03.2019 21:34:35
21
25
По-големи глупости не бях чел отдавна - някакви несвързани бъртвежи на автора без каквото и да е било покритие. Че не са му ясни процесите в обществата е видно, ама защо мъти главите и на простите хорица, които четат тука :-)

Само набързо - така любимите му "популисти" са популярни предимно сред най-ниско образованите хора. Напоследък обаче те са маса, което е нормално. И такива като неговите демони - Ротшилд, Сорос и прочее ги манипулират както им е угодно, а ние само си мислим, че има някакво противопоставяне.

Невежеството е бичът на 21 век до момента, уважаеми дами и господа. Тежкото невежество, като това, което демонстрира авторът на този буламач.
3.
Do 1
27.03.2019 21:30:16
5
19
Представям си новата "държавност" като гледам какви "новодържавници" ни управляват.. само крадци, мошенници и убийци!
Честно, ако продължаваме така, то по-добре да закриваме седянката.. упс държавата.
2.
да
27.03.2019 21:27:31
1
1
горят в ада гюрелер
1.
Така така
27.03.2019 21:26:16
3
17
"От нос Норкюн на Норвежко море до Пунта де Тарифа на Гибралтар една нова вълна се спуска над континента – вълната на държавността"

Странно, в България каква държавност има, като държавата е мащеха за българите и майка за доведените малцинства....
Освен комунисти, пребоядисани комунисти - седесари, клонирани гербаджии, мутанти от малцинствата , мафия друго аз не виждам. Държавност няма, що,м за всичко се спасява сам обикновенния българин, то под робство не е било толково лошо колкото тия изброни мафиоти по-горе.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина 
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори