×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цветанов: Напускам парламента, жертва съм, няма драма (обновена)


Цветанов: Напускам парламента, жертва съм, няма драма (обновена)
Цветанов поискал от Борисов да остане на партийните си постове - зам.-председател на ГЕРБ и председател на предизборния щаб
27 Март 2019, Сряда, 17:23 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Ясно било кой ще оглави групата на ГЕРБ в Народното събрание, но името засега се пази в тайна

Цветан Цветанов напуска Народното събрание. Той остава зам.-председател на ГЕРБ и председател на Предизборния щаб. Това обяви самият Цветанов на пресконференция в парламента, продължила повече от час.

По думите му няма никаква драма. Цветан Цветанов каза и че не е виновен и че е станал жертва.

Има решение кой да оглави парламентарната група на ГЕРБ, обяви Цветанов, но отказа да разкрие кой ще го наследи. 

„Аз мога да ви кажа категорично, че съм взел решение, което действително да даде възможност да направим всякакво успокоение на всички тези спекулации, които някой би могъл да тиражира в публичното пространство – че Цветанов иска да вземе ГЕРБ, че Цветанов иска да разцепи ГЕРБ. Мога да ви кажа, че винаги съм се ръководил от семейните ценности”, посочи зам.-председателят на партията. По думите му, ако има развод, страдат децата.

„Няма никаква драма от това, че председателят на парламентарната група на ГЕРБ ще напусне 44-я парламент. Няма никаква драма от това за сплотеността и единността на парламентарната група на ГЕРБ, защото аз съм избрал да бъда част от каузата ГЕРБ и това, което съм помолил и премиера, и това, което съм разговарял с премиера – аз ще бъда заместник-председателят на ГЕРБ, председател на предизборния щаб, за да можем действително да консолидираме всички тези структури на политическа партия ГЕРБ; да покажем, че ние сме по-силни от всякога. И ние сме ГЕРБ, а с вас сме по-силни. Надявам се, че и някои от тези журналисти, които днес отразяват тази пресконференция, анализирайки добре всички събития, убеден съм, че и на предстоящите европейски избори ще подкрепите политическа партия ГЕРБ, защото това е най-добрата партия, която е член на Европейската народна партия и недейте да смятате, че тук ще сложа личното, ще сложа егото си, за да защитавам себе си, защото аз не съм направил никакво престъпление”, коментира Цветан Цветанов.

Но за да няма спекулации, че може да влияе от парламента, най-правилно и най-мъдро било да напусне - „и да продължиш да правиш това, което си правил в продължение на над 12 години”.  

Цветан Цветанов продължи да отрича, че има вина – както за закупуване на евтин апартамент от „Артекс”, така и че е лобирал за тази фирма, а също и че е предизвиквал проверка срещу нея.

„В случая жертвата бях аз. Да, действително, всичко това, което беше казано, това е направено от всички тези, които са искали да поднесат тази информация”, обясни объркано Цветанов.

Той отрече да е бил подлаган на натиск от Бойко Борисов.

Една от причините да подаде оставка е, че това са направили преди това и други негови колеги като министърът на правосъдието Цецка Цачева и зам.-министърът на спорта Ваня Колева, стана ясно още от изявлението на Цветанов. „Мога да ви кажа, че няма никакъв натиск. Взел съм това решение. Говорили сме си с премиера за възможните варианти, но той винаги казва – „след като сме обсъждали всичко, ти взимаш своето решение”. Може би за това решение, което окончателно съм взел, говорих го с моята съпруга от два дни и половина и мисля, че това е съвсем нормално”, обясни още зам.-председателят на ГЕРБ.

„Флагман” попита какви мерки ще предприеме ГЕРБ за справяне с проблема с криенето на данъци при имотни сделки, които се изповядват на по-ниски цени. Вместо да отговори по същество, обаче, Цветанов каза: „Аз понеже не съм се натъквал на такива практики, за които вие казвате, и мога да ви кажа, че в сделката, която съм направил, всичко е било прозрачно, всичко е било изповядано пред нотариус, и всичко, което е превеждано, е превеждано по банков път. Така че в тази посока – няма нищо, което да е било извън обхвата на договора и извън обхвата на нотариалния акт, който притежавам.”

Цветан Цветанов не пожела да отговори дали е действал морално. По думите му той е действал законно. Освен това политиците не били нещо по-различно от обикновените хора. Цветанов задаваше контравъпроси на журналистите – дали всичко, което те са вършили, винаги е било законно и морално.

След питане какво са си казали днес на срещата с премиера Бойко Борисов, Цветанов обясни, че се прегърнали и си казали, че от утре продължават напред с пълна енергия.

Един от вариантите за подалия оставка бил да оглави листата на ГЕРБ за евроизборите, но това било отхвърлено като несериозно.

За да няма разделение в партията, той отказал подкрепа, която получил от съратниците си. Имало идея да го посрещнат на летището днес, но Цветанов отхвърлил това.

Той се държа неуважително към репортерката от „Свободна Европа” Полина Паунова, като в началото отказваше да отговаря на въпросите й.

Именно от „Свободна Европа” и Паунова тръгна серията от апартаментни скандали с Цветанов и с останалите политици.

В края на медийното събитие той се обърна към Паунова: „Вие видяхте ли сега какво направихте? Оставката е факт, тя е подписана, тя е в мен. Така че няма никакъв проблем.”

След въпрос дали и председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов трябва да подаде оставка заради евтиния апартамент на съпругата му, Цветанов каза, че не иска да отговаря и да се меси в съдебната власт. Оставката била личен морален акт. Зам.-председателят на ГЕРБ предположи, че имотната сделка при Панов също е законна.

Цветан Цветанов започна пресконференцията с дълга ретроспекция и разказ как е напуснал МВР през 2005 г., как след това е влязъл в политиката с Бойко Борисов и как са изградили партия ГЕРБ.


В категории: Политика


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
32
Коментара по темата
32.
обаче
30.03.2019 08:39:36
0
0
Колко имотни сделки са минали на реална цена - може би една от 1000? Милиарди не влизат в бюджета. Обаче при сделка със замяна всичко е законно. В нот.акт се вписват само данъчните оценки. Така отпада необходимоста да се укаже реалната сума при чиста продажба. Т.е така не се вижда цената на имота.
31.
Лос Мадурос
28.03.2019 15:39:31
0
4
Бахти жертвата със 7 апартамента ! :D .
30.
Хора Бдете !!!
28.03.2019 13:13:01
0
5
Цветанов, който уж подаде оставка от всички постове като народен представител и напусна парламента ОСТАНА като ПРЕДСЕДАТЕЛ на ПРЕДИЗБОРНИЯ ЩАБ на ШАЙКАТА ГЕРБ, ЗАЩОТО НЯМА ДРУГ, КОЙТО ТАКА УМЕЛО ДА ФАЛШИФИЦИРА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ като него !
29.
Забележете
28.03.2019 11:56:31
0
9
Забележете минусите на коментар №25!!! Е това ако не са герберски тролове, здраве му кажи!
28.
поне
28.03.2019 07:56:24
0
10
Поне през деветдесетте години имаше мутри, а сега пак се възродиха, само че облечени с държавна носия- горко на народа...
27.
До25 аналкомунист
28.03.2019 07:18:43
12
1
Ти си пълен явен педалкомунист. Тези са крадци като всеки политик и държавен служител в кочината ни. Но да ги сравняваш с комунягите с техните 1 долар-3 000лв. и опашки за хляб,това е плод на педалския ти мозък. Само се сети за банковите фалити,за "Луканова зима" за "Виденова зима" за Баневци, Ветковци,СИК, ВИС, ТИМ, за единственото убийство на премиер в новата ни история. За думите на същият премиер,малко преди да го убият " Иди и им кажи,че аз с мародери в домуслук няма да вляза!" Тези думи думи Луканов са по адрес на Мирчо Спасов от кръга "Орион" около Жан Виденов. Да сравняваш тези ГРОБ аджии с комунягите или си луд или майка ти е заченала отзад.
26.
*********
28.03.2019 00:38:23
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
25.
Аналлибераст
28.03.2019 00:24:06
210
125
Никога в България не е имало по крадливо и мафиотско управление. Комунягите са като първолаци в сравнение с тях.
Мамицата им продажна, всички в затвора.
24.
Marinero
27.03.2019 22:44:53
0
44
Ако сме знаели, че за един апартамент ще се отървем от тоя, до сега да сме му го купили.
23.
fen
27.03.2019 20:56:31
0
57
АААА ТИ СИ ЖЕРТВА ЗНАЧИ С 6 АПАРТАМЕНТА А БАБИТЕ С ПО 200 ЛВ. НА МЕСЕЦ СА ЛОВЦИТЕ ТАКА ЛИ БРАВО. НЕ ТИ СИ ЖЕРТВА А БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
22.
*********
27.03.2019 20:41:55
4
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
21.
Я да видиме
27.03.2019 20:31:37
1
48
Очаква се г-н Цветанов да сертифицира асансьора, да плаща такса в етажната собственост и да наеме фирма за подръжка и годишен технически преглед, хайде сега да наблюдават журналистите и следят за работата на асансьора както е по закон
20.
Neznam
27.03.2019 20:18:40
1
44
трябва да повлече крак и цялата сган след него!
19.
козлодуй
27.03.2019 20:05:50
1
23
Очаквайте скоро.....повдигане на обвинения......с раиран костюм и гривни!
18.
Мафията ГЕРБ
27.03.2019 19:45:46
1
31
Това не е ОСТАВКА, а са поредните Шменти_Капели на боса на Шайката ГЕРБ. ЦветаноФФ ОСТАВА като ПРЕДСЕДАТЕЛ на ПРЕДИЗБОРНИЯ ЩАБ на ШАЙКАТА ГЕРБ, ЗАЩОТО боко знае, че НЯМА ДРУГ, КОЙТО ТАКА УМЕЛО ДА ФАЛШИФИЦИРА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ като него !
17.
2XL
27.03.2019 19:02:35
1
53
ГЕРБ,партията, премиера, парламента и прочие алабалистики...И нито думичка за морал и гузна съвест! Да,на всички ни е ясно че няма да се остави да бъде хванат толкова елементарно и всичко ще му е изпипано по закон(юристи бол и всички са му в краката).Не се чувствал виновен!!!Как пък няма един достоен и смел ,да си посипе главата с пепел и да каже макар и лицемерно "СЪЖАЛЯВАМ".
16.
Ефенди
27.03.2019 18:55:27
55
70
Мазна,американо-чифудска подлога,кой го интересува че напускал парламента,хората искат да знаят от къде имаш 1.5 милиона за апартамент,
15.
Neznam
27.03.2019 18:51:15
0
85
Той е жертва хахахаха ! А народа какъв е ?
14.
*********
27.03.2019 18:50:38
0
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
13.
Bingo
27.03.2019 18:22:23
2
124
Този наглец бил жертва, жертва ама със собствен асансьор. Това е най-долното нищожество в политиката от последните 30 г. Само факта, че България е осъдена на милиони заради некадърността му е достатъчен да търка наровете по затворите.
12.
Колчо
27.03.2019 18:21:13
2
43
Доло мафията герб
11.
АЗ
27.03.2019 18:18:14
2
62
ИЗЧАДИЕ АЛЧНО И ПРОДАЖНО.......ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР
10.
Петър
27.03.2019 18:01:10
2
81
Браво хора,най-накрая се осмилихте да пишете срещу наглите гербаджии.
ь
9.
зурла
27.03.2019 17:56:31
2
58
Ако имахме работеща съдебна система вече да си на топло.
8.
*********
27.03.2019 17:47:05
1
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
*********
27.03.2019 17:46:17
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
Аз
27.03.2019 17:39:28
2
71
Колко оше ще ги траем тия парязити? Разкрият им схемите и хпюоп, оставка и готово. Ами да бъдеш съден и да си в затвора кога бе, куче убито.
5.
Безсрамник си ти
27.03.2019 17:38:30
3
54
Ти си богата жертва и не се оправдавай и изпадай в полемика
4.
Въъ
27.03.2019 17:30:44
3
47
МНООООО НАГЪЛ ТОА БЕ ,А ДА ВИДИМ КАК ЩЕ МЕ НАКАРА ДА ГРАСУВАМ ЗА ТЕХ - АПАРТАМЕНТЧЕ ЛИ ША МИ УРЕДИ ИЛИ СХЕМИЧКА НЯКАКВА
3.
Mafiata GERB
27.03.2019 17:29:06
4
74
Шайката ГЕрП трябва да си плати за престъпленията и кражбите. 2019 е годината на ИСТИНАТА и СПРАВЕДЛИВОСТТА и Съдбата е на страната на малките хора, на честните, справедливите и морални Личности, а не на Крадливите, Лъжливите и Престъпни Индивиди от Групировката_Шайка герб.
2.
Nshs
27.03.2019 17:28:30
6
47
Сега наред е бойко
1.
Хора Бдете !!!
27.03.2019 17:28:04
6
61
Цветанов, който днес се завръna от САЩ, подава оставка от всички постове като народен представител и напуска парламента, но ОСТАВА като ПРЕДСЕДАТЕЛ на ПРЕДИЗБОРНИЯ ЩАБ на ШАЙКАТА ГЕРБ, ЗАЩОТО НЯМА ДРУГ, КОЙТО ТАКА УМЕЛО ДА ФАЛШИФИЦИРА ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ като него !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори