×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как съдия Ангел Гагашев върна доверието в правосъдната система и даде сигнал към убийците на пътя


Как съдия Ангел Гагашев върна доверието в правосъдната система и даде сигнал към убийците на пътя
Владимир Колев бе поредният, който мислеше, че ще му се размине, но буквално бе нокаутиран, след като чу решението на съдията, а секунди по-късно бе закопчан директно в залата и отведен зад решетките, където ще остане много дълго
26 Март 2019, Вторник, 08:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Магистратът от БОС постанови ключово решение, което трябва да е сигнал към всички безотговорни водачи

В Съдебната палата на Бургас се случи нещо безпрецедентно в късния вчерашен следобед. За тези, които не са разбрали - съдия Ангел Гагашев от Бургаския окръжен съд (БОС) наложи най-тежката присъда в България за причиняване на смърт на пътя – 17 години затвор за Владимир Колев, прегазил велосипедиста Евелин Дуков в Приморско!

Само преди няколко години немислимо бе дори да се произнесе искане за подобна наказание, а никак не бяха редки случаите, в които подсъдимите се размиваха с условна или присъда до 1 година, изтърпявана в общежития от открит тип.

Преди време законодателят направи промени, които дадоха възможност за по-сериозни присъди, но такива реално липсваха. Дори и при най-фрапиращите случаи – на катастрофа след много алкохол или дрога, се налагаха по 5-6 години.

Имаше няколко изключения, а сред тях бе бившият граничен полицай Костадин Стоянов блъснал дете напушен в Крушевец. Отново от Бургаския окръжен съд той бе осъден на 11 години затвор, но впоследствие наказанието му бе редуцирано до 7 години.

Съдия Ангел Гагашев влезе в историята, налагайки най-тежкото наказание за смърт на пътя на един изключително арогантен шофьор, отнел живота на млад мъж

Може би заради това, Владимир Колев е считал, че ще му се размине, но той буквално бе нокаутиран, след като чу присъдата си. Дори не му остана време да си прибере пазарската торбичка, с която незнайно защо бе дошъл в съдебната зала, сякаш е бил на покупки и за кратко е минал през съда. Съдия Ангел Гагашев разпореди Владимир Колев на секундата да бъде закопчан и тикнат на топло, където ще остане много дълго.

Парадоксалното е, че дори прокуратурата поиска по-леко наказание – до 15 години, но Ангел Гагашев, бивш районен съдия от Сливен, който отскоро е в Бургас, бе изключително строг и тикна Владимир Колев много за дълго зад решетките. 

Разбира се, за да се прочете тази присъда трябваше да има и сериозни доказателства, а такива бяха налице, което говори за безупречната работа на наблюдаващия прокурор. Въпреки арогантното поведение на водача, който отказваше да съдейства, отричаше всичко и е опитваше да саботира процеса, бяха събрани достатъчно уличаващи доказателства, които да му осигурят най-строгата присъда за смърт на пътя.

Обвиняемият определено го заслужаваше, не само заради престъпното си деяние, а и безобразно поведение при разследването и процеса.

Малко ретроспекия: На 3-ти декември 2017 година Владимир Колев се качва мъртвоппиян зад волана на автомобила си, шофирайки в градска среда с близо 100 км/ч  той навлиза в насрещното платно, където помита Евелин и отнема живота на един млад и достоен човек, баща и син, чието дете още го чака и се чуди къде е тати. След това бяга от местопроизшествието, скрива се и отрича всички обвинения – не бил карал колата, някой му я взел и все абсурдни версии, с които явно смяташе, че ще му се размине Е, не му се размина!

Присъдата му трябва да е сигнал към всеки, който си помисли да шофира пиян, всеки, който смята себе си за Бог зад волана и безгрешен.

Решението на съдия Ангел Гагашев трябва да е и сигнал към магистрати от цялата страна, че е време да прилагат действащото законодателство по-строго за подобни брутални престъпления, за да не говорим за този случай като за прецедент, а като за обичайна съдебна практика.

И не на последно място: Близките на Евелин си върнаха доверието в правосъдната система, повярваха, че тя може да бъде справедлива и да наказва ефективно виновниците. 


В категории: Темида


14
Коментара по темата
14.
Bravo
27.03.2019 18:40:50
0
15
Респект за този достоен съдия! Поздравления и на прокуратурата и разследващите за добре свършената работа. Когато съдебната система работи ще се радват на уважение и подкрепа.
13.
До 11
26.03.2019 21:41:20
0
0
Коя беше тая софийска специалистка?
12.
Людмила
26.03.2019 16:09:14
0
13
Не сме сменяли никой и моля без такива реплики.Като не можете да помогнете и да се радвате на чуждото макар и малко щастие,поне не хвърляйте кал.
11.
иван
26.03.2019 14:36:22
6
1
Добре,че си смениха софийската адвокатка с адвокат П.Димитров,навремето и нас ни излъгаха едни софиянци да подпишем договор с тях в болницата и после ни откраднаха обезщетението още се съдим
10.
Ник
26.03.2019 12:35:08
0
5
Браво
9.
Иван
26.03.2019 11:32:22
0
11
Браво само така 17 год без право на обжалване, и да си ги лежи до ден.
8.
гражданин
26.03.2019 11:23:31
0
3
Една птичка пролет не прави....особено в България ! Тук имаш ли кинти....пак ще изкараш максимум година даже и две пеленачета да прегазиш !
7.
Цирк
26.03.2019 10:05:11
1
9
Ще я върне като вкара цветан цветанов в затвора...
Така няма да успее
6.
6.
26.03.2019 09:04:23
2
31
Браво на съдия Гагашев. Аплодисменти.
5.
5.
26.03.2019 09:02:05
1
5
Защото в Айтос се правораздава справедливо като стриктно се спазва буквата на закона.
4.
Здравко Костов
26.03.2019 08:57:00
6
17
Защото не си е платил, затова ще лежи.
3.
3
26.03.2019 08:41:48
1
34
не съм мислел, че ще го кажа някога, но в този случай съм горд със съда (да българския).
2.
Темид
26.03.2019 08:24:58
2
14
За съдебната система в България или добро ,или нищо.От мен-нищо.
1.
Жана
26.03.2019 08:19:16
1
35
Браво на съдията ! Няма много такива !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори