×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цецка Цачева за оставката: Натиск от премиера категорично не е имало


Цецка Цачева за оставката: Натиск от премиера категорично не е имало
След като му обясних за какво става дума, той каза, че подкрепя предложението ми да подам оставка, коментира Цачева за Борисов
23 Март 2019, Събота, 14:06 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка-архив: Авторът)

Бойко Борисов я е приел, съобщиха от правителствения пресцентър

Натиск категорично не е имало от страна на премиера. Отношенията ни са коректни. Проведохме един спокоен разговор с него тази сутрин, но при създалата се ситуация, когато текат проверки, считам, че един правосъден министър не може да изпълнява функциите си.“ Това каза Цецка Цачева пред журналисти в Стара Загора по повод подадената от нея оставка.

След въпрос какво й е казал премиерът Бойко Борисов, тя отговори: „Това, което той ми каза днес, след като аз му обясних за какво става дума, е, че подкрепя моето предложение аз да подам оставка.“

Цецка Цачева заяви още: „Знаете, че във вчерашния ден еднолично сезирах компетентните институции с искане да бъдат извършени проверки по отношение на придобитото от мен недвижимо имущество. Това означава, че нямам никакви притеснения за извършени престъпления, тъй като, повтарям, не съм в никакви връзки с фирмата-продавач, нито пък може да се говори за злоупотреба с власт. Още във вчерашния ден, след като информирах премиера, съм изразила готовност да подам и оставка. Беше коректно да го изчакам да се завърне от Брюксел. Тази сутрин в неговия кабинет спокойно обясних за пореден път и на него при какви условия и как съм сключила сделката. Моето убеждение, обаче, е, че докато вървят проверките на Антикорупционната комисия и на Върховна касационна прокуратура не е редно да изпълнявам функциите си на министър на правосъдието, поради което едновременно с подаването на оставка съм заявила и молба да ми бъде разрешен полагаемият се годишен отпуск до момента, в който оставката бъде гласувана в Народното събрание. Това са фактите. Както заявих и във вчерашния ден, докато вървят проверките, няма да коментирам повече.“

Репортер попита не е ли редно колегите й, срещу които вървят проверки, да постъпят по същия начин. Цачева отговори: „Оставката е личен акт. Във времето назад съм доказала, че мога да нося отговорност. Поех отговорността за загубата на президентските избори лично, еднолично и това се доказа веднага след това с проведените парламентарни избори, на които партията ГЕРБ е и към този момент управляваща, мандатоносител на кабинета на „Борисов 3“. Не желая по никакъв начин името ми да тежи на премиера Борисов в тази вече предизборна кампания, нито пък на Министерски съвет, на правителството като цяло, поради което считам, че решението ми е правилно, а то е споделено и от министър-председателя.“

Цецка Цачева бе попитана и дали не реагира прибързано, понеже резултатите от проверките може да са положителни за нея. Тя обясни: „За мен е важно да реагирам тук и сега и съм го направила още рано тази сутрин, след като имах готовност, казах ви, и във вчерашния ден. Така се носи отговорност според мен.“

След въпрос кога да очакваме решението на премиера – дали приема оставката, Цачева отговори: „Приемането на оставката е волеизявление и акт, с който тя се внася в Народното събрание. Не сме коментирали с него това обстоятелство.“

Междувременно от правителствения пресцентър съобщиха, че министър-председателят Бойко Борисов е приел оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева.

„Двамата разговаряха и обсъдиха свързаната с името й имотна сделка. Пред премиера министър Цачева заяви решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството“, информират още от пресцентъра на Министерския съвет.

Днес казусът коментираха и представители на партии от коалицията „Обединени патриоти“ (ОП). ВМРО и „Атака“ приветстваха решението на Цецка Цачева с обяснението, че това е морален акт.

От НФСБ – третата партия от ОП, засега няма изявление. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов не отговори след телефонно прозвъняване от „Флагман“.

Днес се провежда Конгрес на партия ВМРО-БНД. На него пристигна водачът на „Атака“ Волен Сидеров.

От ВМРО анонсираха, че гост ще е и премиерът Бойко Борисов. Той обаче не се появи. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обясни, че Борисов му се обадил да му се извини тази сутрин. Изглежда причината премиерът да не уважи събитието е извънредната ситуация след апартаментния скандал.

Защо Валери Симеонов не е уважил Конгреса на ВМРО, не стана ясно. В изказването си пред форума Каракачанов само констатира, че той не е дошъл.

Припомняме, че според серия журналистически разследвания от последните дни няколко политици са се облажили с евтини луксозни апартаменти, продадени им от фирмата „Артекс“. Освен Цецка Цачева, засегнати са и депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, Вежди Рашидов, както и Ваня Колева – зам.-министър на спорта и кумица на Цветанов.


В категории: Политика


Флагман.БГ Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът 29/03/2024, Петък 11:59 1
27
Коментара по темата
27.
*********
24.03.2019 08:57:56
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
26.
*********
23.03.2019 21:41:36
0
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
25.
до 18
23.03.2019 19:32:31
0
8
Никой не говори за твойте апартаменти офиси и гаражи спечелени с "пот на челото "говори се за апартаменти закупени на смешни цени от властимащите.
24.
Гарантирано
23.03.2019 18:56:56
0
9
Преяждане с апартаменти - ей сега разбрахте ли какво било Стабилност по гербераски
23.
Мафията ГЕРБ
23.03.2019 17:16:48
0
15
Не само ЦаЦка, а цялото герберунгерско правителство начело с Боса трябва да подаде оставка, защото философията на управление на Шайката ГЕрП е престъпна и подкрепяна от личните депутати на боко, които обличат в закони корупцията и престъпленията им !
22.
до 12,14,16,18
23.03.2019 16:54:00
1
11
Каква е тая истерия,бе ? Вземи се в ръце, пий нещо ( например хапче ), излез от тая дупка !!! От 25-30 години САЩ ни диктуват какво да правим и ние само козируваме, на колене... А от 10- на години и ЕС ни дърпа конците, та сме ошашавени, на кой по-напред да угодим !!! А ти сънуваш руска мечка... Не си в ред!
21.
Мурджо
23.03.2019 16:52:31
1
3
ГЕРБ=БСП
20.
Дядо Добри
23.03.2019 16:50:28
2
11
Всички се заяждат с Цецо и Цеца. Те, че са крадци е ясно. То ГЕРБ и вожда му са просто мафиотска структура. Ама интересното е друго, не само лидерите им, а и обикновенните мишки са на голям килепир. Що не погледнете мишката, дето играе зам министърка и то в най - малко финансраното министерство. Същата си купила апартаментче за 668 000 евро, и то на кредит видиш ли. Елементарната сметка показва, че за такъв кредит при 20 годишен период ще върне минимум милион евро. Това си прави по 4167 евра вноска всеки месец. Само на заплатата на колоездача, дето бил 8-и преди 20 години, на някое си съзтезание да карат, пак няма да и стигат доходите от заплатка да го изплаща.
А вие сте се хваняли с обиграни крадци като двамата ЦЦ да се заяждате. Те с годините са натрупали достатъчно, че да си го позволят.
А най -жалкото е, че с тази оставка се изкарват моралисти. Останалото е ясно. Комисията за конфликт на интереси нищо няма да открие!
19.
Клептомана
23.03.2019 15:51:59
2
10
Ъъъъъъ Аз ще гласувам за ГЕРБ защото е много хубаво да Крадем на воля хихихихи
и аз скоро ши си купа Апартамент
18.
И ОЩЕ
23.03.2019 15:51:46
16
0
ИМАМ МНОГО АПАРТАМЕНТИ И ОФИСИ И МАГАЗИНИ! ПРИДОБИЛ СЪМ ГИ КАТО СЪМ ПОЕЛ РИСК, ЖЕРТВАЛ СЪМ КАКВО ЛИ НЕ, НАЙ ВЕЧЕ ЗДРАВЕ, И НИКОГА НЕ СЪМ ЗАВИЖДАЛ НА ХОРА С ПОВЕЧЕ! ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ИНВЕСТИРА КАКТО ИСКА! НАЙ ВАЖНОТО Е ЧЕ НЕ СЪМ ИЗЛЪГАЛ И КРАЛ! КОГАТО КРЕЩИТЕ КАТО ИЗТЕРЯСАЛИ, ПОМИСЛЕТЕ КАК И ВИЕ МОЖЕТЕ ДА НАПРЕДНЕТЕ! А НЕ ДС ГЛЕДАТЕ В ЧУЖДАТА ТЕНДdЖЕРА!!!
17.
АЗ
23.03.2019 15:50:10
1
6
ИЗЧАДИЕ ПРОДАЖНО....АНАТЕМА
16.
АЗ
23.03.2019 15:49:30
1
5
ИЗЦАДИЕ ПРОДАЖНО....АНАТЕМА
15.
Бойко Вентилатора и Цецо Гуменката
23.03.2019 15:48:27
0
13
Хахаха : Вече и най-изперкалите бабички по селата научиха Търчи лъжите на Бойко Вентилатора.
Цецо гуменката взема месечно нето 11 900 лева заплата в Парламента . Хахахах
Най-високата заплата в държавата на държавен служител е на бургаската депутатка от ГЕРБ Диана Йорданова - 25 000 лева месечна заплата като депутатка ....
14.
Да
23.03.2019 15:46:56
51
2
А ОЩЕ ПОВЕЧЕ МИ СЕ ГАДИ ОТ ГАЛФОНИ НА ПО 30 Г. КОИТО МИ ПЕЯТ КОЛКО ХУБАВО СЕ ЖИВЕЕЛО ПРИ ТОШО ОТ ПРАВЕЦ, ЗАЩОТО БАБИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ ИМ БИЛИ КАЗАЛИ!!!!! ЖАЛКА, ОТВРАТИТЕЛНА РОБОЛЕПНА НАЦИЯ СМЕ!!! ЛЕВСКИ И БОТЕВ СЕ ОБЪРНАХА В ГРОБА ПО 100 ПЪТИ!!!
13.
Агенция Герб
23.03.2019 15:43:44
0
13
Агенция за недвижими имоти Герб ООД - ви кани да си купите апартаменти в новите Кооперации на власта .Правим отстъпка -80% от цената за хора на ръководни постове в държавната администрация. За връзка :
Цецо гуменката ,Бойко Вентилатора и Веждичко паричко
12.
Ф
23.03.2019 15:42:50
16
4
ПРЕДСТОЯТ ИЗБОРИ ЗА ЕП! МОЖЕ БСП ДА ИМАТ И ПОВЕЧЕ МАНДАТИ ОТ ГЕРБ! ИДВАТ И МЕСТНИ ИЗБОРИ! МОЖЕ БСП ДА ИМАТ И ПОВЕЧЕ КМЕТОВЕ ОТ БСП! ДО ГОДИНА ИДВАТ ИЗБОРИ ЗА НС! ПОЧТИ СИГУРНО Е ЧЕ БСП НЯМА ДА ИМАТ МНОЗИНСТВО ЗА СЪСТАВЯНЕ НА САМОСТОЯТЕЛНО ПРАВИТЕЛСТВО! ПОСЛЕ СА ИЗБОРИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ! АБСОЛЮТНО СИГУРНО Е ЧЕ СЕГАШНИЯТ ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ВТОРИ МАНДАТ И ЩЕ ИЗГУБИ! ПО ВАЖНО ОТ ВСИЧКО ТОВА Е ДРУГО: ТЪЙ КАТО НОВИТЕ ЩЕ КРАДАТ ПОВЕЧЕ И ОТ СТАРИТЕ, ДАЛИ КРЕЩЯЩИТЕ ИСТЕРИЧНО ДОЛУ ГЕРБ И Т.Н. ЩЕ КРЕЩЯТ СЪЩОТО ЗА БСП ЗАЩОТО Е АБСИЛЮТНО СИГУРНО ЧЕ ГЛУПАЦИТЕ, МЪРЗЕЛИВЦИТЕ И ЛЕНТЯИТЕ НЯМА ДА ЖИВЕЯТ ПО ДОБРЕ ПРИ НИКОЕ ПРАВИТЕЛСТВО! ТЕ ЩЕ СА АУТСАЙДЕРИ НАВСЯКЪДЕ! НЕ СЪМ ФЕН НА ГЕРБ ИЛИ КОЯ ДА Е ПАРТИЯ, НО АКО ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ ОТ КОИТО МИ СЕ ГАДИ ИМА НЯКОЯ ТОВА СЪС СИГУРНОСТ Е ПСЕВДО СОЦИАИСТИЧЕСКАТА КОМУНИСТИЧЕСКА БСП- КОМУНИСТИ!!!! ДО ЕДИН СА ГОТОВИ ДА ПРОДАДАТ И МАЙКИТЕ СИ САМО И САМО ДА НИ ПОДНЕСАТ КАТО ПОДАРЪК НА РУСКАТА МЕДВЕДЬ! НЕЩО КОЕТО МНОГОКРАТНО ПОД ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ФОРМИ СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ПОЧТИ 100 ГОДИНИ!!!!
11.
Иван
23.03.2019 15:34:29
0
17
Почвате да бягате,един по един но ще ви се търси сметка от народа.!!!
10.
До 8
23.03.2019 15:18:54
0
17
Минаха защото само коментирате по сайтове,всеки е недоволен но освен да напише колко са крадиливи герб и как живеем по зле нищо друго не прави,кой да се вдигне и да ги свалим тези,ми ние трябва да се вдигнем.колкото повече мишкуваме и си стойм зад клавиатурите толкова повече ще крадът тези
9.
Аааз
23.03.2019 15:11:46
1
18
Изкрадоха държавата тези мафиоти,милиарди изчезнаха вие се хванахте за апартаментите,дори и тея герберисти са се махнат ще управляват още 20 години всички насначения са техни всички концесии за по 20 години са на техни хора
8.
Гражданин-данъкоплатец
23.03.2019 15:06:26
0
22
Ееее младините ми минаха при тези крадци.Дано има възмездие,че скоро Зимбабве ще ни изпревари.
7.
Плашило
23.03.2019 15:04:47
0
21
Приключиха курса Герберастите.До дни Цвинокио заминава,а до няколко месеца цялото правителство.За съжаление няма достоен човек да поеме властта,но със сигурност ще е по-добър от самозабравилите се,алчни крадци.Герб са вредни за България и ще трябват поне 10-15г.да се изкорени модела който наложиха.
6.
€:-{}
23.03.2019 14:44:26
0
22
Девиз ГЕРБ Имаме ВОЛЯ
Нов девиз ГЕРБ Имаме АПАРТАМЕНТИ
5.
Adidas
23.03.2019 14:32:28
0
17
Държавна мафия
4.
Marinero
23.03.2019 14:25:49
1
18
Глупости, женичката излиза в отпуска, че апартамента и е на груб строеж. То замаски, то шпакловки, фаянс, обзавеждане - много работа я чака.
3.
Стига, бе...
23.03.2019 14:19:48
1
25
Някой да не вземе да си помисли , че е възможно да има скандал.... Нееееее...гербаджии са "възпитани", интелигентни, образовани ( от помощно училище или рабфаг !!!!!!!!! ), добри в професията " политици"... козируват и изпълняват...
2.
123
23.03.2019 14:18:00
1
19
герб мафия долу цветан цветанов и герб
1.
Ма вЕрвамети бе Цеце
23.03.2019 14:14:51
1
32
Как можахте така да издъните Баце, точно преди изборите? Ся и Цецко и той. Рано или късно всеки се наиграва, ма така балъшката, не.
Ех бедни ми Бойко. А колко им вярваше, пък тя излязоха обикновени келепирджии.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница Злати влезе кютюк пиян в офис на ул. "Крайезерна", вдигна панаир на служителките, двама работници прати в болница 23-годишният бургазлия започнал да буйства без причина, ченгета от Второ РУ го озаптили Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той ще наследи имотите на патриарх Неофит Той е един от хористите, които създават неповторимата тържествена атмосфера по време на църковните служби в катедралата „Св. Александър Невски“, която му е като втори дом Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Карнобат също подкрепи Фонда за стимулиране на полети Вноската за общината ще е около 14 хил.лева годишно, но добавената стойност – много висока Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Радев за консултациите с възможните кандидати за служебен премиер: Опциите са изключително стеснени Разговорите вървят спокойно и конструктивно, отбеляза държавният глава Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Тя съкруши мъжа си с думите си тази сутрин Не е ясно как се е почувствал Стефан и какво ще последва, щом блондинката се прибере у дома след днешния ефир Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Кого ядоса, за да я изгонят от Ергенът Васка влезе супер драматично - маскирана като гримьорка Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“ Ако я поискате, може би ще ви бъде предоставена, заяви бившата енергийна министърка Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" Започна трети етап от обновяването на пътя от Българово към АМ "Тракия" По-голямата част от трасето вече е обновено Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура
Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Илон Мъск се друса с дрогата на Матю Пери Създателят на „Тесла“ обясни, че понякога има лошо настроение и депресивни епизоди, а кетаминът му помага Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Това е най-важният човек в живота на Мони от Хелс Китчън Баба Шейде е най-близката й Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Правителството подава хиляди жилища на атрактивни цени Целта е да се реализират възможно най-много стари и необитаеми от дълго време апартаменти Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори