×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Няма да има бежански лагер в Малко Търново, това е грозна предизборна спекулация


Няма да има бежански лагер в Малко Търново, това е грозна предизборна спекулация
Кметът на Малко Търново Илиян Янчев настоява за позиция от министъра на вътрешните работи и от военния министър
21 Март 2019, Четвъртък, 17:16 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Това е пункт от няколко фургона, мигрантите ще престояват там не повече от 24 часа, категоричне е Илиян Янчев

Илиян Янчев е кмет на странджанската община Малко Търново, за която вчера се заговори, че предстои изграждането на бежански лагер. Свързахме се с него, за да получим повече подробности за случващото се в граничната и ключова за България зона.

- Г-н Янчев, кога започва обособяването на бежански лагер край Малко Търново?

- Категорично няма да има бежански лагер край Малко Търново! След големия медиен интерес, от Отдел „Миграция“ към МВнР ми обясниха, лично на мен, че става въпрос за бежански ПУНКТ - напишете го с големи букви. Той се отнася само за хора, преминали през ГКПП-то, през официалната гранична зона, а не за такива, нелегално преминали  границата на България. 

- Каква ще е функцията му тогава?

МВР строи бежански лагер в сърцето на Малко Търново? 

- Там ще влизат бежанци, мигранти, търсещи убежище - както искате така ги наречете,  на които предстои обработка на документи. Става въпрос за няколко фургона, където те ще прекарват не повече от 24 часа. Това е транзитно преминаване през нашата община! През това време ще се обработват документите им и когато срокът изтече, ще бъдат извозвани към вътрешността на страната, където всъщност има вече изградени бежански центрове. 

- А защо така се преувеличава същността на пункта? 

- Това е политическа спекулация преди изборите. Забележете как само, когато наближат избори в медиите се заговаря за бежанската криза и се споменава Малко Търново. Явно политическите предизборни кампании са започнали за някои хора и си действат по задачите. Господа, до изборите още има много време, това, което правите е кощунство!

- Заговори се и за подготвян протест на жители от Малко Търново. Събират се с призив във фейсбук.

Жителите на Малко Търново подготвят протест, не искат бежански лагер в града

- Всичко е политически преувелиения преди изборите! Ако имаше в действителност планове да се прави бежански лагер на територията на Малко Търново, аз щях да съм първият, който да знае и да е вече нареден на първите редици на протеста. Искам едно нещо да е ясно – тук в Малко Търново хората не са притеснени. Твърдя, че 80-90% от жителите на общината не са виждали бежанец, а какво остава ситуацията да е такава, както в Елхово например – където хората си пият заедно кафетата с мигранти от Афганистан, Иран и Сирия. Но и там, в Елхово, от доста време картината е спокойна.

- Освен трупане на политически дивиденти, възможно ли е това да е един вид превантивна мярка?

- Това ме притеснява най-много. Да не се окаже, че някой има вътрешна информация за настъпване на нова мигрантска вълна и криза. Това би означавало, че идеята за бежанския пунк край Малко Търново произлиза от информация, която не е все още публична. Да се надяваме, че не е така.

- Кой може да даде категоричен отговор на тези въпроси според вас?

- Коментар могат и трябва да дадат министърът на вътрешните работи Младен Маринов и военният министър Красимир Каракачанов. Те, в момента, доколкото знам, са в САЩ на някаква визита, но въпреки това... Все пак се касае за въпроси по националната сигурност на България. 
 




Идва времето за отпуски
Идва времето за отпуски 19/04/2024, Петък 10:00 0
14
Коментара по темата
14.
prorok
23.03.2019 18:07:00
0
3
V Malko Tarnovo sas sigurnost 6te ima nov kmet
13.
реджеп козаря
22.03.2019 10:15:08
0
2
След като вкарал стотици големи престъпници в затвора, един ден странджанския Шерлок Холмс прекалил с ракията. Изпил кило и 9 канчета с 2 литра айрян,1 шопска салата,2 шкембета със лют китайски чесън и мексикански лют пипер без хляб и пукнал. Отишъл в Рая. Там на вратата го посрещнал Свети Петър.
– К’ъв си ти бе шемет насмукан. – попитал Свети Петър.
– Как?! Не ме ли познаваш? Аз съм най-великия детектив в света. – отговорил Шерлок Холмс.
– Стига бе! Сериозно? Като си такъв велик детектив, можеш ли да ми свършиш една работа?
– Мога. Каква?
– В Рая има милиони хора. Влез вътре и ми намери бежанец и бежанка.
– Окей. – казал Шерлок Холмс и влязъл в Рая.
След три дни Шерлок Холмс идва и води на Свети Петър един мъж и една жена.
– Ето ти бежанец. Ето ти и бежанка.
Свети Петър останал удивен.
– Ти наистина си бил най-великия детектив. Как го направи бе, човек?
– Елементарно Свети Петре… И двамата искат да живеят и гласуват вовеки веков във Малко Търново,алилуя братко.
12.
Buhaha
22.03.2019 09:35:24
0
5
А ти, празна, гологлава тикво, изтичащ грозна, предизборна лъжа, но която не сме длъжни да вярваме. Дай една причина да вярваме на меверету и на правителството? Една!
11.
бързия влак
22.03.2019 09:00:16
0
6
То така става и в любовта,в началото е малко трудно ,но после става супер екшън и лесно,та и с фургоните ще е така,първо 2-3 ,но после дупе да ви яко,нови згради,нови огради,нови циганки за свирки,изобщо,приятно духане,Малко Търново.
10.
куме,
21.03.2019 22:59:00
1
16
МНОГО лъжеш!
9.
Кърхаман
21.03.2019 21:13:14
0
1
Нека дойдат във Вършило,ще има яко секс.Ще ядат вършиловската хурка.
8.
*********
21.03.2019 20:59:32
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
7.
stoian
21.03.2019 20:54:07
0
18
Na 26 prestigame okola 150 4oveka za da spasim xorata ot Malko Tarnovo l kmeta da otvori saita na policiata i da pro4ete ob6estvenna pora4ka ot MVR za izgrajdane na migrantski lager Taka 4e kmete tova 6te e lager s kuxnia prevoda4i i pod zorkoto oko na BXK
6.
fen
21.03.2019 19:26:02
1
8
наистина има логика бежанския център да е в с.звездец защото и язидите и кюрдите и сирийците и иракчаните и да не ги изброявам всички не понасят циганите и тогава ще стане интересно!!! може да загубим едно село и да го направим идлиб , но ще има за какво. те са толкова прости , надменни и толкова им порасна работата
5.
Не знам
21.03.2019 19:15:58
3
1
дали кметът лъже, но сайтовете на Бабикян лъжат дори повече от г-жа Лъжа Нинова!
4.
Кмета лъже!
21.03.2019 18:14:50
1
27
Според официалните документи в Малко Търново е отреден имот от 97 декара заданието е за селище от контейнерен тип първоначално за 280 мигранта като общо ще се монтират 57 конейнера върху площ от 7,5 декара. Върху останалите 92 декара ще бъде допълнително застроявано след осигуряване на финансиране. В Любимец заданието е същото, но за 1088 мигранта и общо 167 контейнера, в Елхово ще бъде изградено селище за 1632 мигранта и общо 276 контейнера!
3.
ДО ФЛАГМАН
21.03.2019 18:12:20
1
3
ФЛАГМАН ; Питайте Несито какво става с терена до кръговото... Ще пръснете с трафика ако разкриетенещо по въпроса
2.
То беше ясно
21.03.2019 17:37:54
2
7
Ако флагман салфетката на пишманпатриотите е мерило за истина и морал,значи трябва Митьо Очите да е съдия от Върховен съд!
1.
Вирус
21.03.2019 17:32:18
0
5
Този да не брат близнак на Митьо.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът Още когато се усамотили да вечерят на плажа Валерия не издържала и споделила на Алек, че го желае страстно Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи
Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Късмет за Рака, а Девата има повод да празнува, но преди да вдигне тост, да визуализира! Хороскоп за деня – 19 април 2024, петък Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори