×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спрете да лъжете младите – соцът си беше жива мизерия


Спрете да лъжете младите – соцът си беше жива мизерия
Вижте една история, представяща другата страна на монетата
23 Февруари 2019, Събота, 20:30 ч.
Автор: Флагман.БГ

В хубавите почивни станции ходеха партийци, за нас беше лагерът с дъсчени бунгала

Омръзна ми да чета колко хубаво сме живели по времето на социализма. Това е опит да бъдат излъгани младите хора, родени  след 1989 г. Но ние, родените през 50-те години на миналия век помним добре. Помним как ни стрижеха в училище, как ни разпаряха тесните панталони, как забраняваха да слушаме „упадъчна западна музика“ („Бийтълс“). Помня как за децата на „активните борци“ имаше специална квота за влизане във ВУЗ -влизаха с тройки, докато ние трябваше да имаме бал отличен 6, за да влезем в МЕИ-то, припомня retro.bg

И аз го имах, защото приемните изпити по физика и математика издържах с отличен. През 1966/1967 г. живях в общежитие в Дървеница.  В стаята 3,7 м на 4,20 м, или 15 кв.м бяхме четирима! Аз, момче 1-ви курс, момче от Пловдив - 2-ри курс, един от Тунис и един 50-годишен партиен деятел, който учеше икономика по партийно поръчение! Имаше една масичка в стаята. За кого по-напред! Това ме накара да ида в селото Дървеница на квартира в къщата на един шоп! След три месеца напуснах, защото ми се караше, че съм ползвал банята да си избръсна лицето!

Така и не ми върна предплатата за цяла година! После на квартира в таванска стая без чешма и тоалетна! Вярно, купоните бяха 60 ст., но какво ядяхме? Вечерята често беше ориз с домати в една желязна чинийка и купичка компот! Вечер, когато окъснявахме да чертаем проекти, към 23 часа отивах в близкия ресторант и купувах един хляб. Пътьом забърсвах солница, а ако имах късмет - и олиото от оливиера.

Така ядяхме веселите студенти по времето на социализма. Там в ресторанта съм виждал как от отсервираните чинии връщаха в тавите гарнитурата, дето не е изядена, за да я продават отново! Сприятелих се с едно свястно момче от Русе - също студентче. То не беше виновно, че баща му беше партиен големец, и се хранеше не в столовата с мен, а се разделяхме пред хотел „Рила“, където се хранеше в специалната столова за партийните велможи! После, преди да се дипломирам, започнах работа в ЗЗУ-то и получавах заплата 150-200 лева. Но когато защитих дипломната си работа и се сдобих с прякора „инженер“, заплатата ми стана 110 лева! Социализъм!

После бригади, бригади – всяко лято по десет дни трябваше да окопаваме цвекло! Карта за море? Може да се уредиш, но не за почивната станция, която се ползваше от директорите, партийния секретар и фамилиите им. За нас беше лагерът с дъсчени бунгала. В тях имаше две легла и един стол. Те бяха с размер 2,50 на 3 метра. Банята е обща и представлява пак заградено с дъски място и издигнат варел за вода да се топли от слънцето.

Когато след 15 години заплатата ми стана 200 лева, пожелах най-после да купя за семейството пералня. Купих „Татрамат“ – чешка, за 630 лева. Със заем! Изплащах я две години.

Три пъти подавах молба за държавно жилище, защото бяхме младо семейство с дете, но отговорът дойде чак през 1988 г. - тоест след 16 години! През това време на съседите ми - баба и дядо „активни борци“, които имаха неженен син, му дадоха тристаен апартамент в нов блок! Да добавя ли още как ми „орязаха“ премията на два пъти по разпореждане на заводския партиен секретар, защото си пуснах брадичка и не я махнах, както ми заповяда той! Има много още за споделяне за „красотите“ на онзи строй, но не искам да ви отегчавам повече!


В категории: Ретро Флагман


94
Коментара
Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
94
Коментара по темата
94.
Р
09.08.2022 23:31:39
0
1
Незнам дали сега е по добре ама по времето на соца не слагахме блиндирани врати и решетки на прозорците. Ключа от входната врата беше под сакията или под чержето. Я сега си оставете ключа под саксията и чержето. Имаше три вида хляб Типов 15 ст. Добруджа 26 ст и бял 32 ст. Всички бяха с грамаж от 1 кг. Сирене овче, краве и смес струваха 2,50 лв. Кашкавал Витоша 3 лв. Домати 25 ст краставици 30 ст ябълки 20 ст праскови 25 ст кайсии 30 ст цигари БТ 55 ст. Месо свинско 3 лв кг Телешко 4 лв кг. Олио 80 ст. Бира 22 ст. Ракия гроздова 3 лв 700 гр. Билет градски 6 ст. Заплати в завода според изпълнена норма варираха от 200 до 400 лева.
93.
XYZ
19.03.2021 11:31:58
3
3
По време на социализма имаше условия да за всеки да учи и да се устрои. Само мързеливите и некадърните не успяваха
92.
Анархист
28.02.2019 09:12:47
8
20
На който му харесва комунизма има избор да заминава за КНДР КУБА или Венецуела. Там ще се наслади на идеалите си на гладен стомах. Между другото си спомням палатковите лагери пред мототехника, когато се разбереше ,че ще докарат симсонки . Хахахах комунист и на снимка да го видиш пусни му един куршум.
91.
eing
26.02.2019 22:08:18
23
20
не се жалвай, беше истински пълноценен живот, без изкуствена химия от днешната действителност.
90.
Балъците на Боко
26.02.2019 19:10:01
11
11
Оревахте орталъка за комунизма но при декорацията ще останат само анаболните борчета,мафиотите в бели якички и циганските орди опоскващи всичко.Ганьовците ще са или в гробищата или в чужбина.Ай честито Ганьо.Умно ли гледаш
89.
Nider Karlov
26.02.2019 12:42:07
11
64
Всеки строй си има и минуси и плюсове. При комунизма имаше образование, здравеопазването беше за всички, всички имаха работа, нямаше ги тези престъпления, имаше съдебна система. Е малко или много хората живееха добре. Сега... какво е една операция струва хиляди, ако нямаш пари умираш. Не защитавам комунизма просто казвам, че още не е измислен такъв строй, който да е идеален за всички. Недоволни винаги е имало и винаги ще има докато съществуват такива неща, като алчност, жажда за власт и ред други такива.
88.
вентинари
25.02.2019 18:38:33
9
24
За строенето при комунизма. На нас ни бутнаха къщата, срещу което ни дадоха един апартамент който трябваше да изплащаме 20 години защото къщата я оцениха на никакви пари. Ако това се бе случило сега щяхме да вземем минимум три апартамента при това без да доплащаме. Баба ми имаше диабет и получи лицева парализа, е влезе в болница но не я лекуваха защото от лекарството което трябваше да и вливат имало ограничено количество и го пазели за по-млади и важни клиенти. та същата тази моя баба взимаше огромната пенсия от 35 лева месечно , защо беше работила в ТКЗС. Казваха и кооперативна пенсия и масово се взимаше от всички по селата.
87.
х
24.02.2019 21:45:10
20
25
До флагман!
Колкото и минуси да нацъкате, историята няма да я промените! С такова поведение доказвате, че достойнството Ви струва 2лева.
86.
Пурко
24.02.2019 18:21:07
43
30
Кой, каквото ще да си разправя.
По времето на комунизма се строеше, днес се събаря. Преди влизаш в болницата болен, излизаш здрав , днес влизаш здрав ,излизаш болен, а ако влезеш болен, излизаш тежко болен, ако излезеш. Преди по селата кипеше живот, училища,детски градини, детски домове, кина, фурни, кравеферми,овцеферми, трактори,комбайни и мн.др. Днес ,всичко това е разрушено,като след война.
Е, да каже авторът, по кое време е строено, и по кое време е разрушено?
85.
Аналлибераст
24.02.2019 17:59:03
41
28
Абе разбирачи.....много зле било в соца. 1989 майка ми работеше в НТС и взимаше 300 лева. Баща ми беше полицай и взимаше 500 лева. Вие малоумници имате ли представа колко бяха 800 лева на месец 1989 и каква беше потребителската кошница тогава, при положение че не изплащаш кола или апартамент. Не гледайте колко се е вземало в абсолютни цифри а какво можеше да се купи с тях. Стига с тия лъжи. Банани нямаше , но не ни и трябваха. Имахме достатъчно родно производство плодове и зеленчуци. Нямаше лъскави стоки , но хората живееха спокойно. Колко самозапалили се помните вие и колко души ровеха по кофите. Кой се е притеснавал от мутри. Борците бяха спортисти а не гамени. За какви велможи бръщолевите. Че се хранели в скъпи ресторанти. Велможите от Политбюро имаха привилегии за по една Волга , малко чужбина и една вила извън града. Политбюро навремето са като първолаци в сравнение с тия изроди, кпито крадат днес. Населението се увеличи при соца а сега намаля с 2 млн. Катастрофа. Да не говорим за качеството на здраве и образование. 1989 ходихме от хим.техникум до Изт.Берлин и после пускаха и до Западен. Лускави стоки, нищо друго. Всичко изглеждаше горе долу като в София. Да не говорим че 1994 Австрия изглеждаше по мърлява от България. Ходихме до Виена и нищо не харесахме. Ние имахме по хубави стоки. Айде бегайте че се ядосвам само като пиша. Напълни се с малоумници, разбирачи и отрепки.
84.
4i4o kype
24.02.2019 16:02:38
41
27
В КОМУНИЗМА БЕШЕ ХУБАВО ЗА ВСИЧКИ ХОРА, ГОВОРЯ ЗА МНОЗИНСТВОТО А ЗА АЛЪЧНИТЕ И СВРЪХ АМБИЦИОЗНИТЕ ЛИЗАЧИ БЕШЕ АД ЗАЩОТО НЕ МОЖЕХА ДА ПРАВЯТ ДАЛАВЕРИ А МНОГО ИМ СЕ ИСКАШЕ, ВИЖДАТЕ С КАКВА НАСТЪРВЕНОС ОПЛЮВАТ ОНОВА ВРЕМЕ СЪЩИТЕ ТЕЗИ КАПИТАЛИСТИ КОИТО ПЛАЩАТ ЗА СТАТИИ ЗА ДА ДЕМОНИЗИРАТ КОМУНИЗМА , ЗАЩОТО ТАКА ЩЕ ЗАПАЗЯТ БОГАТСТВОТО СИ И ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ С ГЕНОЦИДА НАД БЪЛГАРИТЕ, ЗАЩОТО ТОЧНО ТОВА СЕ ИЗВЪРШВА НАД БЪЛГАРИТЕ ОТ 30 ГОДИНИ, ЧИСТ ГЕНОЦИД ОТ АЛЪЧНИТЕ ОЛИГАРСИ И ТЯХНИТЕ ПОДОПЕЧНИ, ПОЛИЦИЯТА КОЯТО ПАЗИ КАПИТАЛИТЕ А НЕ ХОРАТА, НАС НИ ИЗТРЕБВАТ БУКВАЛНО ЦИГАНИТЕ, ДОКТОРСКАТА МАФИЯ, БАНДИТИТЕ, ПОЛИЦАИТЕ ЕНИЧАРИ, ОТРОВНИ ВНОСНИ ХРАНИ, ЗАМЪРСЕН ВЪЗДУХ А ПЛАТЕНИТЕ МЕДИИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ОТВЛИЧАТ ВНИМАНИЕТО С ОТМИНАЛОТО ВРЕМЕ, СЪБУДЕТЕ СЕ , ЖИВЕЕМ ТУК И СЕГА , А СЕГА НАС НИ УБИВАТ ТЕЗИ КОИТО УПРАВЛЯВАТ А ТЕ СА АЛЪЧНИ КАПИТАЛИСТИ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ЗАД КАКВО ИМЕ НА ПАРТИЯ ИЛИ ИДЕОЛОГИЯ СА СЕ СКРИЛИ ОСНОВНАТА ИМ ЦЕЛ Е ДА ГРАБЯТ НАС И ДА БЯГАТ С ПАРИТЕ НЯКЪДЕ НА ПО ХУБАВО МЯСТО
83.
до 80 СТАРИТЕ КОМУНИСТИ
24.02.2019 15:36:48
9
29
ЗАГРАБИХА СОБСТВЕНОСТА И СЕГА СА НОВОИЗПЕЧЕНИТЕ КАПИТАЛИСТИ !!!ЕМБЛЕМАТИЧЕН ПРИМЕР Е ЕДИН """МНОГО ГОЛЯМ ""КАПИТАЛИСТ ПРЪКНАЛ СЕ ОТ ПРАВЕЦ В ДИРЕКТНА ВРЪЗКА С ""КАСКЕТА""КОЙТО ВИ ПЛАЩА ДА ЛЪЖЕТЕ ПО ФОРУМИТЕ КОЛКО БИЛО ХУБАВО ЕДНО ВРЕМЕ ХА ДАНО ДА СЕ РАЗМЪТИ ВОДАТА ТА ДА НЕ МУ ТЪРСЯТ ДАНЪЦИ.
82.
Пенсионер 500
24.02.2019 15:16:18
10
25
До С400: Приятелю, тогава вишистът започваше със заплата 105лв. Вече не работя, но доколкото знам сега започва с над 1000, иначе 105х10. Посмятай, сравни и тогава публикувай, но честно ако не си комунист. Ако си - тогава лъжата е нормална за теб.
81.
Vanko до старото ново
24.02.2019 14:56:51
16
24
ЗАБАВНО Е! КОМУНИЗМЪТ БЕШЕ ОДОБРЕН ПО ВОЛЯТА НА ЙОСИФ ВИСАРИОНОВИЧ ПО ПСЕВДОНИМ СТАЛИН ЧРЕЗ ВОЕННАТА МУ МАШИНА! ВИДЯХМЕ ОДОБРЕНИЕТО 58А БУДАПЕЩА, 68А ПРАГА, 81А ВАРШАВА! ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ДНЕШНОТО ОДОБРЕНИЕ- ОТНОВО ЩЕ ГО КАЖА: ИМАШ ИЗБОР: ГЛАСУВАШ НЕ ГЛАСУВАШ! ГЛАСУВАШ ЗА ЕДИН, ПОСЛЕ ЗА ДРУГ! НЕ ТИ ХАРЕСВА - ТЕРМИНАЛ 2! КОЙТО НЕ ГО МЪРЗИ ДА РАБОТИ И ГОРНИЯТ ЕТАЖ Е ОБИТАЕМ ЩЕ СЕ СПРАВИ С ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА! ТОЗИ ИЗБОР, КОГАТО ОФ ПЕЧЕЛЕШЕ ИЗБОРИТЕ С 98% ГО НЯМАШЕ! НЯМАШЕ И НС ЗАЩОТО ТО БЕШЕ НА СЕСИИ! БАЙ ВИ ТОШО УПРАВЛЯВАШЕ С ПОСТАНОВЛЕНИЯ И УКАЗИ! Е ТОВА Е ДИКТАТУРА НА ПРОЛЕТАРИАТА НАД САМИЯ ПРОЛЕТАРИЙ И НИЗВЕРГНАТ, НО ОТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ПО СЪДБА!!!!! ИРОНИЯ!
80.
старото ново
24.02.2019 14:32:35
11
21
комунизма беше одобрен от бедната част от народа заради безжалостната експлоатация на търгашите и богаташите над работниците и селяните. Днес народа отново се чувства унизен и експлоатиран от новоизпечените капиталисти. Дане не стане пак някоя грешка?
79.
Vanko до 78
24.02.2019 14:12:58
6
26
АМИ ДА, НЯКОИ НЕЩА СЕ ПОВТАРЯТ! СЪЩИЯ РАЙ! ОбаЧЕ ИМА ИЗБОР: ХВАЩАШ СИ ПЪТЯ И ТЪРСИШ ПО ДОБЪР ЖИВОТ. СВЕТЪТ Е ДИНАМИЧЕН! МАЛКА НО МНОГО СЪЩЕСТВЕНА РАЗЛИКА!
78.
gradski
24.02.2019 13:48:32
7
21
Ми то точно, като сега. Децата на партийците учат в специални училища, за тях направени. Държавните служители са ловите милионери. Имат си собствен съд и прокуратура... А бе то верно всичко се повтаря...
77.
до Vanko
24.02.2019 13:43:50
9
23
Мислиш ли че тези КУХИ ГЛАВИ///ПЪЛНИ СЪС СЪРПОВЕ И ЧУКОВЕ///Могат да разберат икономическата логика и механизмите И!!!!!Тях ги вълнува ЛИЧНАТА ИМ ИЗГОДА ОТ СИТУАЦИЯТА КОЯТО СЕ ОПИТВАТ ДА СЪЗДАДАТ В БЪЛГАРИЯ!!!!!""РИБА СЕ ЛОВИ В МЪТНА ВОДА""""ПОДОБНО НА ТАЗИ В РУСИЯ И ПОД ДИКТОВКАТА НА РУСИЯ ///Р.България извън НАТО И ЕС///А ТЕ ПАК ДА СА НА "ХРАНИЛКАТА""ДА АМА НЕ НЯМА ДА ИМ СЕ ПОЛУЧИ!!!!!
76.
Vanko
24.02.2019 13:37:22
11
24
И ДОКАТО БОЛНИ ДА МИ ЦЪКАТ МИНУСИ ЗА КОМЕНТАР 64 КОЕТО Е АБСОЛЮТЕН ФАКТ, БИХ ДОПЪЛНИЛ И СЛЕДНОТО: ДЕЦАТА НА ПАРТИЙНИТЕ СЕКРЕТАРИ НЯМАТ ВИНА ЧЕ СА ТЕХНИ ДЕЦА! ВИНАТА Е В САМОЗБРАВИЛИ СЕ ИНДИВИДИ, КОИТО СЛЯЗОХА ОТ ЩУБРАЦИТЕ В ГРАДОВЕТЕ С ПО ЕДНА ПАРЦАЛИВА РИЗА И ВМИРИСАНИ ЦЪРВУЛИ, НАБЪРЗО МИНАХА ЕДНА ПАРТИЙНА ШКОЛА В МОСКВА И СЕ КАЧИХА НА ЧЕРНИТЕ ВОЛГИ И ЧАЙКИ! СТАНАХА ГОЛЯМА РАБОТА! ЗАБРАВИХА ОБАЧЕ ОТ КЪДЕ СА ДОШЛИ!!!!! ТОЧНО ТЕ ОПОРОЧИХА ВАШИЯТ РАЙ!!!! А ИНАЧЕ ИМАШЕ И ЧЕСТНИ КОМУНИСТИ ИДЕАЛИСТИ ДО КРАЯ НА ДНИТЕ СИ! КОИТО ЖИВЯХА СКРОМНО, БЕЗ ДА КРАДАТ И ДА СЕ НАДУВАТ! НО ВИЕ ГИ УНИЩОЖИХТЕ! ДА НЕ ДАВАМ КОНКРЕТНИ ПРИМЕРИ!!!! САМО БОЛЕН ИЗВРАТЕН МОЗЪК МОЖЕ ДА ТВЪРДИ КОЛКО ПРЕКРАСНО Е БИЛО ТОГАВА!!!!! БЕШЕ ПРЕКРАСНО ЗА НЕКАДЪРНИЦИ ПОДМАЗВАЧИ И МЪРЗЕЛИВЦИ! КАТО Е БИЛО ТОЛКОВА ХУБАВО ЗАЩО ОЩЕ В ПЪРВИТЕ ГОДИНИ СЛЕД89А МАСОВО ТРЪГНАХА ЗА КАНАДА И САЩ?????! НАПОМНЯ МИ ЗА ЕДИН ВИЦ: ОТ МИЛИЦИЯТА ПИТАЛИ ЕДИН: КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ АКО ОТВОРИМ ГРАНИЦАТА? ЩЕ БЯГАМ РАЗБИРА СЕ!!! БОЙ В МИЛИЦИЯТА, СЧУПИЛИ ГО! МИНАЛ НЯКОЙ МЕСЕЦ, ПАК ГО ПИТАТ: ТОЙ ОБАЧЕ МЪЛЧИ! ПАК БОЙ, ПОТРОШИЛИ ГО! МИНАЛО ВРЕМЕ ПАК ГО ПИТАТ: ЩЕ СЕ КАЧА НА ЕДНО ДЪРВО, КАЗВА. ЩО БЕ? ДА НЕ МЕ СТЪПЧАТ КАТО СЕ ВТУРНАТ ВСИЧКИ ДА БЯГАТ!!!?
75.
До 71
24.02.2019 13:11:51
14
35
И в магазините нямаше нищо. Ако нямаш познат магазинер си загубен. Постоянният дефицит слчсйно да си го забравил. За кола се чакаше ред по 15-20 години. Да без ред можеха да си вземат само хората с валута и видните партийни функционери. А списъците за телевизор, пералня, печка и тях ли си забравил. Видео имаха само параходчиите. Нямаше от къде да се купи. А, имаше и магазини където нямаше дефицит. Крекомите, пълни със западни стоки, но за богоизбрани с валута. За дипломатическия магазин в София също може би не знаеш. Там се пазаруваше с левове, но можеха да пазаруват само хората които работеха във външно и посолствата. И там нямаше дефицит. А че при официален курс 1$ за 98 ст, същия се търгуваше на черна за 3 лв. И това го пиши в сметката, а не само колко е струвал хляба, млякото и автобусния билет. Щях да пропусна и самолетните билети. София-Бургсс беше 20 лв, но трябваше да си го купиш 3 месеца по-рсно или да имаш познат на аерогарата, да те вреди с някой от служебните билети. Бе що не се скриете някъде бе. Било хубаво при социализма!? Да,, хубаво беше за партийците.
74.
БРАВО ФЛАГМАН
24.02.2019 13:03:51
14
28
100% ИСТИНА Е НАПИСАНОТО В СТАТИЯТА!!!НА 68г СЪМ И ГО ТВЪРДЯ .ТЕЗИ КОИТО ТВЪРДЯТ ОБРАТНОТО СА ЛЪЖЦИ .ТЕ СА ОНЕЗИ КОИТО ИНКВИЗИРАХА НАРОДА ЗАРАДИ СЪВЕТСКИТЕ ИНТЕРЕСИ ПРИМЕРИ КОЛКОТО ЩЕШ ОТ ""НАРОДНИЯ""СЪД НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА СОБСТВЕННОСТА НА ГРАЖДАНИТЕ /превръщайки ги от свободни в роби//КОНЦЛАГЕРИТЕ С ВРАГОВЕТЕ НА ""ПАРТИЯТА""ИЗБИВАНЕТО НА ХОРА ПО ГРАНИЦИТЕ РЕШИЛИ ДА СЕ СПАСЯТ!!!!!Дори каскета призна че социалиЗЪМА Е НЕДОНОСЧЕ!!!!!ИНКВИЗИТОРИТЕ ИЗПОЛЗВАХА ПРЕСТЪПНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ИДЕОЛОГИЯ ЗА ЛИЧНО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ ""ЧЕРВЕНАТА КНИЖКА ИМ ДАВАШЕ ПРЕВИЛЕГИИ !!!СЕГА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ЗАХВЪРЛИХА ""ЧЕРВЕНИТЕ КНИЖКИ И ОТ ВЪРЛИ КОМУНИСТИ СТАНАХА НАЙ ГОЛЕМИ КАПИТАЛИСТИ ЗАГРАБВАЙКИ НАРОДНИТЕ БЛАГА ТОЗИ ПЪТ КАТО СОБСТВЕНОСТ
73.
Vanko
24.02.2019 12:58:59
11
29
НЕ БИХ СЕ ВКЛЮЧИЛ ОТНОВО, НО Е НЕДЕЛЯ ВСЕ ПАК!:) МАКАР ЧЕ РАБОТЯ И В НЕДЕЛЯ, ЗА РАЗЛИКА ОТ МИЛЕЕЩИТЕ ПО "СОЦИАЛИЗЪМА" НА КОИТО ИЗОБЩО НЕ ИМ СЕ РАБОТИ! ПРЕХВАЛЕНИЯ ВИ ПСЕВДО СОЦ. РУХНА ПО НЯКОЛКО ПРИЧИНИ: 1. В РЕАЛНОСТИ НА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА СЕ ОПИТВАХТЕ ДА ПРАВИТЕ ПЛАНОВА ПСЕВДОИКОНОМИКА, С НЕПОДГОТВЕНИ ПРОФЕСИОНАЛНО ХОРА! ДОКАЗАТЕЛСТВО: 3/4 ОТ СРЕДСТВАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО БЯХА ВНОС ОТ ЗАПАД! БАЙ ТОШО НА КОГОТО ВДИГНАХТЕ ПАМЕТНИК СЕ ВОЗЕШЕ В МЕРЦЕДЕС НЕ В ЧАЙКА! 2. ВЪНШНИЯТ ДЪЛГ БЕШЕ В ДОЛАРИ, НЕ В РУБЛИ! 3. ЦЯЛАТА ВИ СИСТЕМА СЕ КРЕПЕШЕ НА СССР, КОЙТО КОГАТО ГРЪМНА КАТО БАЛОН, СРУТИ КАТО ДОМИНО ВСИЧКО СЛЕД НЕГО! 4. ВСИЧКИ ТЕЗИ СТОКИ ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ БЯХА НА НИСКИ ЦЕНИ, ЗАЩОТО БЯХА СУБСИДИРАНИ ОТ ДЪРЖАВАТА - КАТО ВИ ДАВАХА НИСКИ ЗАПЛАТИ! ОБАЧЕ НЕ МОЖЕШЕ ДА СИ ПОСТРОИШ ЕДНА СТАИЧКА БЕЗ ДА ВЛЕЗЕШ В ДЕВЕТТЕ КРЪГА НА АДА! ЦЕЛОКУПНО ИЗЯДОХМЕ ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ, А ТОЗИ КОЙТО ГИ ДАДЕ НАКРАЯ ПОИСКА ДА МУ БЪДАТ ВЪРНАТИ, С ЛИХВИ! КАКТО Е В РЕАЛНОСТТА! БЕДАТА Е ЧЕ ТОВА ВРЕМЕ НАУЧИ НАРОДА ДА НЕ РАБОТИ! ЛИШИ ГО ОТ ПРЕДПРИЕМЧИВОСТ! ВСЯКА ЗАТВОРЕНА СИСТЕМА В ЖИВОТА Е ОБРЕЧЕНА НА СМЪРТ! КОЕТО СЕ И СЛУЧИ! ЕЛЕМЕНТАРЕН ПРИРОДЕН ЗАКОН!!!! СЕГА РЕВЕТЕ КОЛКО ХУБАВО БИЛО ТОГАВА! СПОР НЯМА, ХУБАВО БЕШЕ! НЯМА ПАРИ, ХРАНА КОЛКОТО ДА НЕ УМРЕШ, ДОПОТОПНИ НЕКАЧЕСТВЕНИ СТОКИ ЗА ВЪТРЕШНО ПОТРЕБЛЕНИЕ, ОБРАЗОВАНИЕ ПО СЪВЕТСКА МЕТОДОЛОГИЯ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ НА СЪЩОТО НИВО! БЕЗПЛАТНОТО ОБАЧЕ НЯКРАЯ СЕ ПЛАЩА И ТО С ЛИХВИТЕ! СТИГА СТЕ ХЛЕНЧИЛИ АМИ РАБОТЕТЕ! СЪЗДАВАЙТЕ ПРОДУКТ С ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ, А НЕ ИМАГИНЕРНОСТИ!
72.
Бе много бързо забравихте
24.02.2019 12:47:09
7
32
При така прехваления ви соц, ако не си партиен член, никакъв шанс за кариерно развитие. Най-много до главен специалист. Забравихте партийните директори. имаше два вида ръководители. Тези с партийните назначения, дето още първата година се осираха и тези тръгнали от нулата. На тях се крепеше икономиката. Забрсвихте и сведенията които трябваше да се дават, ако решиш да кандидатстваш във военно училище например, а и не дамо там. Заради едно такова сведение ми върнаха документите когато кандидатствах във военния строителен институт. Това беше резервният вариант, ако не успееш да влезеш във ВИАС. Не че ми се наложи де. Някакъв чичо на баща ми, който той почти не помни. Бил е на 7 години, когато оня откраднал два бакъра с вино и понеже било зимз, по дирите в снега го разбрали. Оня духнал през границата в Турция(на 2 км от селото е) и го писали политически. Та 40 години след това, председстеля на селсъвета дал сведение, че имам роднина зад граница, избягал по политически причини. Та толкоз за прехваления ви социализъм. А, а за партийните и комсомолски активисти, бяха измислили Рабфага, щото не можеха по редовния начин да се класират в никой ВУЗ.
71.
C 400
24.02.2019 10:52:07
16
19
Да,всичко това е почти вярно,но пропускаш да отбележиш,че един хляб струваше 15ст.,една баничка-10ст.;билетче за гр.транспорт-4ст.„киловат час ел.енергия-2ст. и т.н.......
70.
хахо
24.02.2019 10:42:56
8
16
Цитат бай Тошо:Социализъма се оказа едно недоносче.Кво повече има да коментирате?
69.
От онова време до автора
24.02.2019 10:22:17
16
13
Кавал недоклатен! Защо не си пишеш името, а се криеш зад загубения флЕгман?
68.
До 39
24.02.2019 10:15:18
12
7
Вместо заглавието зад което сте се скрил/а, пишете: аз съм един/една от 80-те % дебили!
67.
:-)
24.02.2019 08:45:35
21
16
Автор: Флагман.БГ

Кой знае кой келеш го пише това по спомени на баща си.

С тройки влизаха турците от селата,щото бай Тошо е искал да ги образова за да не ги управлява един имам от минарето.
От разказа останах с впечатлението,че си завиждал на партийните богопомазани.
Сега сигурно завиждаш на ГЕРБ :-)
66.
Bosa
24.02.2019 05:10:33
29
18
Българите сте мазохист и,избягвайте от нормалния строй който ви даваше всичко и се нацепихте баш кадето не трябва и затова ще го духате,това за пореден път показва че не знаете какво искате,те скоро и азбуката ще ви сменят и прекръстят пък вий си стойте в капитализма и пак ще има национални драскачи които ще спорят кво било,ясно е едно за нищо не ставате щом мангалите ви превзеха така ви отърва да ви е в задника и да блеете
65.
ИСТИНАТА
24.02.2019 02:52:28
23
26
Младите сами могат да си дадат сметка как е било през социализма...ако беше толкова зле, щяха ли милиони българи да изпитват носталгия и да милеят за онова време?
В днешно време най-уязвими са възрастните хора ..които редовно ги обиждат, бият, обират ги, брутално изнасилват възрастни жени и ги убиват. През социализма бях свидетел на ситуация в която пиян циганин каза на възрастна жена "мама ти да е*а" и хвърли по нея дървена малка летва...и някой се беше обадил в милицията. Има ли смисъл да ви казвам какво се случи като дойдоха? Направо го смляха от бой, изметоха улицата с него, напълно безпомощен го качиха в милиционерската кола а той ревеше и питаше къде ще го водят, а единия милиционер му вика ей сега отиваме на едно място и там ще ти обясним как се обижда възрастна жена.
64.
Vanko
24.02.2019 00:33:13
23
35
ДЯДО МИ БЕШЕ ФАБРИКАНТ, НАРОДЕН ВРАГ! НА МАЙКА МИ И ЗАБРАНИХА ДОЖИВОТ ДА УЧИ ЗА ВИСШЕ! А МЕН МЕ ПРАТИХА 2 Г. В ЗВЕЗДЕЦ! ПРИ ОТЛИЧНА ДИПЛОМА И ОТЛИЧЕН ИЗДЪРЖАН ИЗПИТ ЗА МЕИ СФ!!! СПИРАМ ДОТУК И ПОВЕЧЕ НЕ КОМЕНТИРАМ! ЖИВЕЙТЕ СИ В КОМЪНИЗМА! ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ПО СВЕТА!
63.
До 61
24.02.2019 00:30:39
15
32
Всичко е истина. Не сме го збравили. Пък ти си пиши пртийните пасквили. Ние същи сме живели по тов време и знем, че написаното е истин. И при над маше един пртиен студент. Стипендията му беше 350 лв. Нормалната стипендия за добър успех нали знаеш колко беле. Хайде ди се скрий при Ким Чен У.
62.
kaizer soze
23.02.2019 23:58:57
4
11
sega vseki den,vseki 4as navsiakade ima matrial
61.
Axaxa
23.02.2019 23:38:19
38
31
Авторе, колко ти платиха за тази лъжлива статия??? В комунизма масово народа ходеше на почивки, дори да бяха бунгала, а сега не само , че не ходят на почивки, ами робовладелците им (бизнесмените) не им дават никакви почивни дни!!! Аз съм бил в бунгала на почивка и си беше доста добре!!! Явно автора се мисли за някъв много важен и иска 7 звезден лукс, ама тоя трол не заслужава дори в кенеф да го настанят!!!
60.
до 59
23.02.2019 23:18:45
8
19
Не съм и такава ,доказала съм го.Но ти имаш съмнения ,заради себе си ЛИ? .Не можеш да се ориентираш какъв си ?Соца ти е разказал играта.Ей затова говорех,че съм богоизбрана .Друго си е да си нормален и да си падаш само по противоположния пол.
59.
baihui до №55
23.02.2019 23:14:35
15
1
Е ми, значи си лезбийка ! Няма интерес !
58.
до 56 хахо
23.02.2019 23:13:22
1
14
И преди и сега те управляват същите ,старата любов ръжда не хваща.Повярвай ми ,защото аз имам връзки на обувките.Твоето положение няма да се промени ,който няма късмет еми няма.
57.
baihui до№52
23.02.2019 23:09:52
8
3
Същото е ежедневие в краварските държави !
56.
Хико
23.02.2019 23:08:52
16
24
Червените ,тролове пак се активизираха , както са казали хората гладна кокошка просо сънува ,мечтаят за власта ,мина ви времето ,видяхме ви няколко пъти какво направихте ,всеки човек без деменция на която разчитате никога няма да гласува за вас защото помнят ,че най-големите кризи в България са само благодарение на вас Виденовата зима кризата през 2008 (Станишев педераст ) и разбира се Орешарски поредния ваш кабинет а за Луканов там още по тъмна Индия и имате наглоста да искате власта на какво отгоре ????? Шибани нагли червени продажници и Бойко е шибаняк но по-добре за него отколкото за краварката в долният ляв ъгъл .
55.
до 53
23.02.2019 23:05:15
2
21
Ами представи си ,че съм жена и няма как да съм гей.Аз съм жена ,но ти си под съмнение доколко си мъж.
54.
неутрален до 51
23.02.2019 22:59:30
6
18
Едно запомних от дядо си -Който има пари не парадира дори се прави на бедняк ,за да трупа още и още ,а комплексираните бедняци само за пари говорят.Не съдете по хвалбите кой колко има.Дядо ми беше комунист ,но моралът ,който ми преподаде мe държи постоянно на повърхността и ми помага да се справя във всеки строй.
53.
baihui до№48
23.02.2019 22:56:10
8
4
А ми, научиха ме да не бъда гей като теб!
52.
Хаха
23.02.2019 22:52:34
7
27
Една истина написана за комунизма и само ще кажа на зщитниците на онова време ,че ако сега ги върнат да живеят по онези правила и начин ще се самоубият на вторият ден . А и за тъпаците и тогава си имаше убийства и то повече от сега но бяхте в невидение и нямаше флагман и фейсбоклук да се информираш . Абе червените внучета мечтаят за онова време щото за тях имаше и се чустваха значими некадърниците .
51.
baihui до№43
23.02.2019 22:51:08
9
7
Хапвай си дрогата и не ме мисли! Ти моите пари никога не ще ги имаш! С малоумници не споря!
50.
Малеее
23.02.2019 22:42:05
3
12
Тука един е натрошил доста пи...и през соца,в устат му е само уй
49.
baihui до №43
23.02.2019 22:37:32
8
3
Мисля, че мога да те отърва от маясъла (хемороидите)! Ще палиш свещи след това ! Миризлив ГЕЙ !!!
48.
до 46
23.02.2019 22:37:23
4
24
На това ли те научиха комунистите? Нямаш елементарно възпитание .
47.
Позитивен
23.02.2019 22:31:01
6
29
Ако соца беше толкова готин, защо охраняваха границите и стреляха на месо на всеки, който се опиташе да избяга. От хубавото никой не бяга, не е ли така или нещо бъркам ? И обратно, никой не забраняваше на гърците да емигрират в готиния бг соц, но не съм чул някой да се е възползвал.
46.
baihu d0 #42
23.02.2019 22:30:00
11
6
Яж ми хуя бе, кавал!
45.
baihui до малоумника №39
23.02.2019 22:25:27
3
4
Никога няма да се отървеш от нарциси, които искат да управляват ! Те трябва да минават през ТЕЛК и да бъдат забравени!
44.
Тодор Живков
23.02.2019 22:25:26
18
15
Явно тези които са написали тази статия не са живяли при Бай Тошо Тогава всичко беше хубаво.
43.
Щастливеца/До Бай Уй
23.02.2019 22:19:47
8
20
Не съм от село, пич, нещо се обърка. Недей да само да плашиш че да не стане играчка - плачка. Изтъркай си нацепените пети, пий си хапчетата по здравна каса и лягай да сънуваш пионерски лагери, дружинни ръководителки и банани по нова година. Лека нощ !
42.
baihui до baihui
23.02.2019 22:19:27
2
21
41 до 31 !Сам си пиши, сам си отговаря!Пълна и тотална шизофрения!Този baihui е типичен представител на инвитро комунистическо изчадие,събирано с лъжица от чергата :)))) Как няма да фалира НРБ с такива шизоидални кадри, пак че много се задържа Народната на Бай Тошо държава на работници и селяни!
41.
baihui до педала №31
23.02.2019 22:13:22
9
4
Образовай се малко на стари години бе, киек! Чичко гугъл казва всичко! Пендел !
40.
до 36 лъжеца
23.02.2019 22:12:36
5
20
Защо отклоняваш темата ///ИЗПИТАН ЧЕНГЕДЖИИСКИ НОМЕР ///КОЕ НЕ Е ВЯРНО В СТАТИЯТА НАПИСАНОТО Е ТОЧНО КАКТО БЕШЕ НА 68г СЪМ И ПОМНЯ ЯСНО ЛИ Е ЛЪЖЕЦО БИВШ ШЕСТАК.
39.
#36 Обективен комунист
23.02.2019 22:08:21
13
19
Все едно дървено желязо! Малко Ви остана, поради природните закони,никой не е победил живота,независимо от лозунгите, че Всички БСП-та по всичките земни кълбета, ще победят, все едно днес или утре :)Видя се че Нинова и сие са безмозъчни, истерични, гладни за власт олигофрени! То бе ясно, след идването на власт на БСП-Радев, който бе избран от 2 млн. подлъгани наивници, но след 4 месеца мизерии и мизеверлъци, подкрепата към БСП се срина на 800 хиляди! Две години по-късно, въпреки платените рейтинги, се срина до 400 хиляди с тенденция за изчезване от политическата сцена! Ако не си сменят поне малко стратегията и тактиката, ако не спрат да очернят България, която според Йончева била "България на Борисов", ще се спихнат до нивото на ДСБ! Въобще не ме е еня ни за БСП, ни за Нинова, ни за Радев, те са еднодневки, но ме боли че такива недоносчета чернят моята Родина, с мръсните си мазни и алчни мераци за власт! Над 1.5 милиона подкрепа има правителството на ГЕРБ и ОП и няма 1000-2000 лумпена да го свалят, независимо от финансирането от Посрано и КГБ, дори мутрите с джипове с руски номера и руските рокери дори!
38.
baihui do#29
23.02.2019 22:07:41
11
5
А бе , селяк , търсиш си белята, кавал!
37.
Нормален
23.02.2019 22:04:33
3
22
Всички ли сте увредени от комунизма? Да се чувствам ли богоизбрана ,че съм била малка и не са ми наранили психиката? Така като ви чета всички давате отклонения.
36.
Обективен
23.02.2019 22:00:34
17
20
До 22!
Окупацията на Чехословакия е 82 жертви и е "терор", Виетнам е 2 млн. жертви, и е "борба за демокрация".........................И до ден днешен "Пражката пролет" се ползва като пропагандно клише колко лош е комунизмът. И до ден днешен не се прави нито едно сравнение с аналогични действия на западния блок.
А те стават по едно и също време - 60-те години. И двете са продиктувани от един и същи мотив - да не се позволи настъпление на глобалния противник във важен регион.
Пражката пролет е потъпкване на американска "цветна революция" в Чехословакия. А американското нахлуване във Виетнам е потъпкване на социалистическа революция, която превзема страната.
Но нека стигнем до резултатите.
По време на "Пражката пролет", са убити 82 чешки граждани. Пропагандата раздува самозапалването на Ян Палах, който и до днес е супер-герой.
По време на Виетнамската война са убити 2 милиона души. Включително 55 хиляди АМЕРИКАНЦИ. Американският народ плаща сурова цена за действията на своя режим.
Но пропагандата си върви. Виетнамската война се позабрави, а Прага все още я раздуват като чудовищно престъпление.
Ян Палах е един изгорял чех. Във Виетнам стотици хиляди изгарят от напалм, вкл. деца. Страната е отровена с "еджънт ориндж", ползван за да се унищожат дърветата, та да няма къде да се крият партизаните. И до ден днешен се лекува от раните си.
Никой обаче не пропагандира Виетнам като военно престъпление на САЩ, продиктувано от идеологически причини.
А Пражката пролет се дъвче като гигантско престъпление на комунизма.
Ето това са двойните стандарти на лъжовния запад. А ние се гордеем да сме част от лъжците.
Истината е, че капитализмът е много по-лош от социализма, и докато не разбираме това, ще ни варят на бавен огън - в добрия случай, и ще ни пускат химия и обеднен уран - в лошия...
После ще пропагандират, че са се борели за нас...
35.
До #31
23.02.2019 21:59:21
4
9
Като ти гледам ника,определено си от гълтащите :) Вече не си латентен, а изявен педерунгел!
34.
ДО 15 ЛЪЖЕЦА !!!!!!!!!!!!!!!
23.02.2019 21:58:13
7
18
ТИ НЕ ЧЕТЕШ ЛИ БЕ ЧУКЧА ИЛИ ТИ САМО ПИСАТЕЛ ААААААААААААААААА БЕ ИДИОТ!!!АВТОРА ТИ ОПИСВА ВРЕМЕНА НА ""БИТЪЛС "ОТ 6Оте ДО 7Оте ЯВНО СИ БИЛ ОЩЕ В КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ МЪДЕ НА БАЩА ТИ!!!!НАЙ МИЗЕРНОТО ВРЕМЕ ОТ 44 ДО 7Ог.СЛЕД СЪБИТИЯТА 68г КАТО НАПАДНАХА ЧЕХОСЛОВАКИЯ СЕ УПЛАШИХА ВИЖДАЙКИ ЧЕ ИДВА КРАЯ НА ПРЕСТЪПНИЯ ИМ РЕЖИМ.
33.
КОМУНИСТИ МИЗЕРНИЦИ
23.02.2019 21:57:19
4
20
65г на купон слушахме ""битълс""доброволни""отрядници"ни тормозеха слухтейки взеха бушоните и спряха тока изроди!!!!нито беше силно нито слад определения час.
32.
До №26 БСП ЕООД
23.02.2019 21:56:24
6
27
А бре тъпунгер, да 1989г. живеехме в Социалистически ЛАГЕР! Границите бяха силно охранявани, но не да ни пазят от външен враг, а да не емигрираме! А след управлението на БСП-Виденов, когато заплатите паднаха до 3-5$, кой нормален човек няма да избяга от децата на комунистите!Не сте вечни,както се оказа, една бърсала Ви ликвидира за да се нагушат за последно ръководните кадри на Позитано!
31.
baihui до №24
23.02.2019 21:55:48
19
5
Продължавай да лапаш "шланга" на Тиквата белким стигнеш до оргазъм! Херкулес, обаче е имал малка пишка! Анадънму?!
30.
Али Баба
23.02.2019 21:53:37
3
15
Щасливец щом се впечатляваш от чисто нов джип и си ходил наи вероятно на баба си в задника си пълен цървул .И преди и сега цървулите са си цървули.
29.
Щастливеца/До Бай Уй
23.02.2019 21:52:55
4
18
Пич, вярно е че не съм първа младост, под 50 съм,обаче. Вдигам самолета безпроблемно и една молба - ти бедна мишко мен не ме мисли !
28.
до Щастливеца
23.02.2019 21:51:09
12
11
Аз пък се возих в лада и ти тайно завиждаше на семейството ми през комунизма ,защото не можеше да ни стигнеш.Глада и безпаричието не ни бях познати ,не се молехме навсякъде ни се отваряха врати ,които за теб бяха затворени.Разбирам защо сега парадираш състоянието си ,че си богат това е бил комплексът ти през младостта ти.Но както каза коментатор 23 .Файда няма да си дърт и богат ,майката му на младини да си бохем.Сори дядка ,ама късмет си нямал.
27.
Обективен
23.02.2019 21:45:56
6
11
До 17 .! Изречение се започва с главна буква. Изчел съм два вагона книги за разлика от форумните мишки, като теб.И не ми говори за дух мършо !
26.
баткасиндикат оод
23.02.2019 21:45:44
20
17
При ''лошия'' СОЦ Бьлгария е нараснала за 45 год от 5 на 9 милиона наи-ниски нива на доходи
а при ''хубавата '' демокрация на СДСарите и неолибераста ТИКВА Бьлгария е на 1място по СМЬРТНОСТ И ДЕЛИ ПЬРВИТЕ МЕСТА по МИЗЕРИЯ и нищета с УКРАИНА
Даже мангустите от Афганидтан и Сирия Ирак НЕ искат да остават в бьлгарската мизерия и бягат погнусени от ниския и стандарт кьдето алтернативата е да робуват за 250 Е месечна заплата /ТОЛКОВА ПЛАЩАТ на УКРАИНЦИ и МОЛДОВЦИИ НА Сльнчака/
25.
baihui до №22
23.02.2019 21:45:36
8
6
Момченце, съветвам те да си направиш една "пердашка" за да успокоиш малоумните си мисли !
24.
До №20
23.02.2019 21:42:02
9
20
Наистина си червеногъз маймун, както сам се определяш! Сринала се България,защото политическата власт я направихте икономическа!Кой приватизира за без пари всичко? Такива като твоята вождеса Нинова, типичен пример е Банев! Добре че е Бойко и като Херкулес, започва да чисти Авгиевите обори на БКП/БСП! Малко да се оправим и пореден преврат, изборни далавери и БСП-Орешарски или БСП-Радев идват да фалират банки и България,заради пусти комисионни!БСП и деривати са Българофоби!
23.
baihui do#19
23.02.2019 21:39:41
11
8
Щастлив но...дърт! Сори!
22.
ДО 15 ЛЪЖЕЦА !!!!!!!!!!!!!!!
23.02.2019 21:39:40
9
15
ТИ НЕ ЧЕТЕШ ЛИ БЕ ЧУКЧА ИЛИ ТИ САМО ПИСАТЕЛ ААААААААААААААААА БЕ ИДИОТ!!!АВТОРА ТИ ОПИСВА ВРЕМЕНА НА ""БИТЪЛС "ОТ 6Оте ДО 7Оте ЯВНО СИ БИЛ ОЩЕ В КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ МЪДЕ НА БАЩА ТИ!!!!НАЙ МИЗЕРНОТО ВРЕМЕ ОТ 44 ДО 7Ог.СЛЕД СЪБИТИЯТА 68г КАТО НАПАДНАХА ЧЕХОСЛОВАКИЯ СЕ УПЛАШИХА ВИЖДАЙКИ ЧЕ ИДВА КРАЯ НА ПРЕСТЪПНИЯ ИМ РЕЖИМ.
21.
до 19
23.02.2019 21:38:26
2
8
Нищо не е вечно ,всичко е преходно.
20.
baihui do #5
23.02.2019 21:32:49
19
18
Ей, маймун, к'во направи ти , демократа, през последните 30 години ?! България се срина от 27-мо до 127-мо място по БВП ! Стой си в кочината и не грухти без повод! Кретен!
19.
Щастливеца
23.02.2019 21:32:40
19
24
По времето на комунизма карах жигула и не бях излизал никъде по света.Правехме компоти и лютеница до побъркване за да има какво да ядем . Сега карам чисто нов джип, ходил съм в над 100 държави и не на последно място съм богат.
18.
do 17
23.02.2019 21:32:16
9
16
ти затова си духовно беден ,не си се вредил за книгите.
17.
Обективен
23.02.2019 21:31:12
7
15
И в добавка ! В читалните на библиотеките се чакаше тъпаци! Да ти доставят заявената по-рано книга.
16.
Раздвоена личност
23.02.2019 21:23:49
12
10
Ако беше комунизъм щях да вземам по малко рушвети и да живея като мизерник ,защото съм некадърен и мързелив и не ми се бачка допълнително.Сега е добре ,слаб контрол ,пара пада от рушвети ,а аз само лежа ,нареждам всички и фъстя.
15.
Обективен
23.02.2019 21:20:00
20
20
Написалия това е пълен идиот! Купона за мензата в СУ до края на 1990 беше 50 ст. Картата за всички линии в София за студенти - 6 лв. за месец. Имаше 3 автобуса за Студентски град 294, 94 и 280. и две дискотеки Цветан Спасов и 42 блок. Наема за общежитие беше 3 лв. и не се приемаха дебили , както е сега!
14.
В статията всичко е вярно
23.02.2019 21:18:54
10
24
Едно към едно кратко и точно описание на мизерията. Мизерията която тази каста сътвори за България.
13.
Комунистът
23.02.2019 21:13:32
10
36
СЕДЕМТЕ ЧУДЕСА НА КОМУНИЗМА:

1. Всички имаха работни места.
2. Въпреки че всички имаха работни места - никой не работеше.
3. Въпреки че никой не работеше - планът се изпълняваше 100%.
4. Въпреки че планът се изпълняваше 100% - в магазините нямаше нищо.
5. Въпреки че в магазините нямаше нищо - всички имаха всичко.
6. Въпреки че всички имаха всичко - всички крадяха.
7. Въпреки че всички крадяха - винаги имаше още за крадене.
12.
КОМУНИСТА Е ПРЕСТЪПНИК
23.02.2019 21:10:31
8
29
Комунистическата им организация е престъпна продла националните ни интереси на чужди сили/КЪДЕ Е ЗЛАТНИЯ РЕЗЕРВ КЪДЕ Е НАЦИОНАЛНИЯ АРХИВ????????КЪДЕ Е БЕ ПРЕСТЪПНИЦИ!!!!
11.
Руенлия
23.02.2019 21:07:07
3
21
Гласуваш за ДПС и агентите доносници от соца продължават да те управляват нагло нагло
10.
до 9
23.02.2019 21:05:24
5
14
ти преди да изпиеш хапа,а може би и хапчетата не ти помагат.Ти си уникално прост .
9.
Уфф
23.02.2019 21:03:17
19
9
Ще цитирам Ицо, вчера ви го изпя, днес ще ви го напиша : "говориш ли или пърдиш?"
Та кой мозъчен инвалид изтърва тази словесна диария?
8.
ДО 5 БРАВО
23.02.2019 21:00:34
15
31
ТОЧНО ТАКА БЕШЕ МРЪСНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЗЧАДИЯ
7.
Да
23.02.2019 20:56:28
17
26
Беше мизерия за коври, педеруги, крадци, манго, но останалите си живееха
6.
до 1,2,3,4
23.02.2019 20:53:23
24
23
Комунизмът имаше един плюс и той е ,че не толерираше мръсниците и търтейте като теб.Пращаше ги право в ъгъла ,където им е мястото .
5.
До Pipo
23.02.2019 20:52:53
16
33
Определено си облъчен(а) от Чернобил! Дори картофи,лук и чесън в РСО се внасяха от чужбина! В магазините имаше табели: Рафтовете не се продават! Стоки имаше единствено в "Специализираните магазини" за БКП ръководни кадри, Електрокарите и струговете се купуваха за скраб, защото се продаваха на 10% от себестойността си, заради валута второ направление!За периода описван от Вас телевизори Велико Търново - с части на Тошиба, се купуваха със записване, подобно на автомобилите, за след 8-10месеца! Наистина кипеше безсмислен труд! Жалбата за младост Ви обърква понятията, но е нормално състояние при деменция !Защо децата на всички БКП и БСП ръководители все на Запад се учат? Аксиния Джурува, Людмила Живкова, Рафито Нинова и ..... нямат изброяване! Защо живеехме в Социалистически ЛАГЕР и се борихме с Капиталистическия СВЯТ! В ЛАГЕРА се оцелява, в останалия СВЯТ се живее!Всичките другари през РабФаг и с предимство са влезли в учебните заведения, защото на приемни изпити са с оценки 2 ! Няма как от тъпи и пияни родители да се съберат от чергата умни комунета! Войнстващата посредственост на Нинова и Добрев е ярък пример на неистовата, мегаломанска жажда да властват, както родителите си!
4.
Боцмана
23.02.2019 20:45:47
16
16
Това го е писал полуфабриката Лисицов!
3.
браво точно така беше
23.02.2019 20:43:49
15
33
КОМУНИСТИЧЕСКАТА КАСТА ИМАШЕ ""ЗАКОННИ""ПРЕВИЛЕГИИ ОНЕЗИ СЪЩИТЕ КРАДЦИ НА МАНДРИ КОИТО С ПОМОЩА НА ОКУПАЦИОННАТА СЪВЕТСКА АРМИЯ ВЗЕХА ВЛАСТА И ЗАГРАБИХА СОБСТВЕНОСТА НА ХОРАТА СЕГА СЪЩИТЕ ТЕЗИ ОТ КОМУНИСТИ СТАНАХА НАЙ ГОЛЕМИ КАПИТАЛИСТИ.АЙ СИКТИР ИЗРОДИ
2.
АЗ
23.02.2019 20:40:26
38
29
АКО СОЦИАЛИЗМА БЕШЕ МИЗЕРИЯ,ТО СЕГА КАКВО Е ???? СТО ПЪТИ МИЗЕРИЯ,УБИЙСТВА,НАРКОТИЦИ,ДЖЕНДЪРИ И ЕВРОПЕДЕРАСТКА ДЕМОКРАЦИЯ,УРОДЛИВА И ИЗВРАТЕНА...АЛЧНИ И ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ,МИРИЗЛИВИ И ГНУСНИ МАНГАЛИ,ПОДРАСТВАЩИ ЗАТЪПЕЛИ ТИНЕЙДЖЕРИ,БЕЗХАБЕРНИ И МЪРЗЕЛИВИ ДАСКАЛИ,НАГЛИ ЮРИСТИ И НЕКАДЪРНИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ,ПОДКУПНИ ПОЛИЦАИ И ПРОКУРОРИ И МАФИОТИ-МИЛИАРДЕРИ,,,,,,,,,,,,ПОСЛЕ СОЦИАЛИЗМА БИЛ МИЗЕРЕН.....ПРОСТО АВТОРА НА СТАТИЯТА Е АБСОЛЮТЕН КРЕТЕН,,
1.
Pipo
23.02.2019 20:36:35
31
30
Поредната малоумна статия с стил"Флагман".Сега да не е по-различно?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори